Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni a vagány csúnya (1 db)

Hogyan lehet kiskamaszt leszoktatni a "vagány" csúnya beszédről?

Legjobb válasz: Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.

én is nagyon csúnyán beszéltem addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez annyira nem is menõ (kb 15-16 évesen). és szerintem ez a leghatásosabb módszer, mert az ember sokmindent csak akkor hisz el, ha megtapasztalja, észreveszi.. ha mondják neki, az sokszor üres beszéd ha van példaképe, akkor esetleg azzal lehet motiválni, hogy õ sem beszél csúnyán, mégis milyen menõ.. remélem, nem eric cartman a példaképe:)
Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.
sok múlik azon, hogy mit hall othon a gyerek.mivel mi nem beszélünk otthon csúnyán ézért kamasz fiam se beszél otthon igy.néha ha máshol vagyunk meghallom, hogy csúnyán beszél, mindig visszakérdezek, hogy mit is mondott.másodszor nem ismétli meg ne félj.
nem tudsz segiteni...egy idõ mulva kinövi... minél jobban tiltod annál jobban csinálja..
nem tudsz vele mit tenni! majd kinõvi:) Csak várrd kia végét:)
En 12 eves vagyok es a tesom baratai meg a tesom nagyon sokat karomkodnak 18-21 evesek es hat anyit ultem abban a tarsasagban hogy akaratlanul eltanultam.Es most is ugy beszelek probaltam leszokni de nem megy.
környezeti változással. De erõltetés nélkül. Egy olyan barát, vagy haver aki jól nevelt, ösztönösen megváltoztatja ha sokat lóg vele. Illetve amíg abban a társaságban van amiben ezeket a szavakat használja, nem fog leszokni róla. Azonban az sem jó ha elszakítják a barátaitól, mert az meg a ló túlsó odlala. fene tudja... idõvel ha növekszik vagy ráérez, vagy elsiklik ezen, de állítólag a szeretet, és a jó családi légkör sokat segít :)
Több megoldás is lehet, kinek mi tetszik, kinél mi válik be. Lehetsz határozot, hogy márpedig te nem haver vagy és otthon nem beszélhet így. Megtehetd, hogy ha így beszél, nem foglalkozol vele, mintha meg sem hallanád. És kivárhatod, amíg kb 2 év alatt elmúlik a "kamaszkor"
honnan a faszból tudjam?
Meg kell tõle vonni olyan dolgokat amit szeret...máshogy nincs remény..
Sehogy! Fogadja el minden szülõ hogy kb. 12 éves korától egészen nagykoráig egy õrült, lázadó, tekergõ gyerek lesz aki ha vmi nem ttszik neki azt modja:f***omba! B*** meg! K***a anyádat! K*** be! Meg hasonlók! :D L/13
Én mindig csúnyán beszélek de csak ha nem hallja tanár vagy más ismerõs felnõtt. Otthon eszembe se jutna. Ki is tekerné apám a nyakam, ha egyszer is megeresztenék egy olyan megjegyzést h pl:B***meg!
én 13 éves vagyok és suliba haverok közt ált.csúnyán beszélek de itthon nem.valahogy nekem ez így természetes és ezzel még a suliban sem tudnak mit kezdeni... 13/L
Valahogy keress olyan szavakat amik ugyan úgy vagányak, de mégse csúnyák. Vagy keress pár jól hangzó külföldi szót, és lehet h beépíti a nyelvezetébe
Miért nem hagyják a kamaszokat békén!!! Én is az vagyok!!Tipikus kamasz!!:csunya beszéd, zene-zene-zene!!néha pia..de kinövi mindenki..mondjuk én is egyszer:S :D de ez igy van rendjén..:D
Ha a szülõje vagy, sehogy. Vagy kinövi magától, vagy majd a pasija/barátnõje/barátai csúnyán be fognak szólni neki, hogy ez nem áll jól... (15 vagyok, tapasztalatból mondom.)
Akivel tudod csak mondasd vele h nem szabad így beszélni egy idõ után rájön h az a természetes ha szépen beszél. Én 14 éves vok és rondán beszélek, mindenhol.xD de sztem ez a megoldás
ugyanez. 14 vagyok, a szüleim elõtt nem káronkodom, viszont az utcán, a barátaim társaságában folyamatosan.
majd kinövi... énis kinöttem, másokis kinötték
én 14 vagyok, és én is szoktam káromkodni, de a szüleim elõtt eszembe nem jutna...nevelés kérdése
2 hatalmas pofonnal.(lehet több is)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nyaralni szeretnék menni! Mit tanácsoltok? 16/L

Soha nem voltunk a szüleimmel nyaralni. Annyira szeretnél eljutni, de a szüleim hajtlatatlanok. Az annyagi része szerintem nem lenne gond! A szüleim 50 év körüliek, de ez nem hiszem, hogy akkora baj! Már arra is gondoltam, hogy nem szívesen menne apa velünk sehova! Azt is tudom, hogy mennyi idő megszervezni ezt! De én tényleg szívesen segítenék a szervezésben, pakolásban meg minden! Vagy ha ennyi éven át hiába kértem, hagyjam a francba az egészet? Ti elvinnétek a családot, ha nektek nincs sok kedvetek hozzá? Vagy csak nem szívesen hagynák itt a szüleim a házat? Mindenki azt mondja, hogy ennyi idősen már nem is akarnak a szülőkkel nyaralni, vagy tényleg velem van a baj?

7

Mit gondoltok erről?

15/ F vagyok. Rengeteg rokonom van és ha találkozunk mindig azzal jönnek hogy kész férfi vagy, hogy állsz a lányokkal stb., de ha valami meló van vagy segíteni kéne mindig mellőznek hogy gyerek vagy még.

3

13 év körüli gyermekeid mivel fogják tölteni a nyári szünet utolsó 3 hetét?

10

Hányszor találkozhat gyermeked a szerelmével egy héten?

15 éves lányomnak április óta van egy szerelme,aki egy transzexuális fiú/lány testben fiú lélek/.Eddig a lányom egy normális kamasz volt a fiúkhoz vonzódott,fiùba volt szerelmes.Április óta ez változott
,azóta szerelmes ebbe a ''fiúba''.Azóta nem tanul ,linkeskedik,szemtelen.Már mindent megpróbáltam,de semmi nem elég semmi nem jó.Mit tegyek?A fiú rendes tisztelet tudó gyerek.

14

10 éves gyerekednek megengednéd, hogy pl. konzervdobozba kisméretű beltéri tüzeket rakjon?

Lakásban vagy házban mondjuk tegyen egy üres konzervbe papírt, sebalkoholt, vastag cérnát stb. és begyújtsa, aztán piszkálja, nézegesse a tüzet.

18

Ha egy 5 évest kislánynak hívtok, és ugyan így neveztek egy 13 évest akkor tulajdonképpen egy számba veszitek őket?

11

Apák! Hogy dolgoztátok fel, amikor egy szem lányotoknak egy másik férfi is belépett az életébe?

Én valahogy nem akarom/nem tudom...

10

Kislányoknál hány évesen kezd megjelenni a nemi illetve hónalj szőr mellnövekedés?

8éves a lányom szeptemberben tölti a 9-et. kb március óta látszott a cicije kezd nőni most a nyári szünetben már elég látványos a nemi szőrzete kezdetben kis pihe szerű fehéres volt most egyik hétről a másikra fekete hosszú és kezd sűrűsödni, hónalj szőr is így indult és kb 1hét alatt feketés kezd lenni ugyan csak még néhány szál de nagyon durva. kis vékony alacsony lány az osztályában a torna sor elején van 25kg. nekem 11évesen korom után jött meg de sokkal életrevalóbb voltam ő még olyan kis esetlen hogy kezdjem neki magyarázni ne is legyen durva de egyik percről a másikra megjön neki és hogy reagál azt sem tudja mi az. most olvastam a hónaljszőr után bármikor várható a menstruáció . Milyen szakrendelésre lehet elvinni ahol megnézik nem-e hormonzavar ?

14

Hogyan legyünk egy közösség, mint egy osztály?

Hellóbelló.

Gimiben most leszünk 9. osztályosak. A mi osztályunk sosem volt összetartó közösség, gyakori veszekedések a fiúk és a lányok között. Ezek a viszályok elég nagy hátrányokhoz vezettek, szóval valahogy változtatni kellene ezen, hogy ne szívjuk egymás vérét. Milyen módszerekkel lehetne összekovácsolni a közösséget? Úgy gondolom, hogy már a többség rendelkezik megfelelő intelligenciával és ők is belátják idővel, hogy ez így nagyon nem jó. Még három évet kell egy közösségnek lennünk, szóval minél előbb javítani kellene ezen a következő tanévben.

Előre is köszönöm, kellemes nyarat kívánok. 15/F

9

Lehet szerelem? 15l

Van egy srác akit 3 éve ismerek, az utóbbi fél évben rengeteget beszéltünk és jó barátok lettünk. Gyakran (szinte mindennap) beszélünk facebookon. Gyakran úgy ír mintha flörtölnénk.
Ma amikor jöttem haza angolról véletlenül. találkoztunk és hazakísért. Aztán behívtam (mert csak egyedül voltam otthon) és beszélgettünk, meg közvetlen mellém ült, amikor felállt fogta a kezem és húzott maga után én meg egy picit hátulról megöleltem. Aztán mennie kellett mert hamarosan hazaérnek és nem akartam hogy tudják hogy behívtam a srácot ( szerintük egyetemen kezdődhet szerelem).
Nemrég küldött üzit, hogy még 10 perc és történt volna vmi... :$
Nem akarom hogy szerelmes legyek, másra kell koncentrálnom (nyelvvizsga, suli), de egyre jobban kedvelem
Közben bűntudatom van hogy a szüleimnek nem mondtam el...
Pécsen lakom, a srác 20 éves (tudom idősebb jóval mint én)
És tudom hogy egy 20 éves mást vár el egy kapcsolattól, de én még nem lennék rá érett.
Szerintetek mit tegyek? Nagyon rosszul érzem magam hogy nem mondtam el a szüleimnek, de ha elmondanám még kevesebb teret kapnék.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!