Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni a vagány csúnya (1 db)

Hogyan lehet kiskamaszt leszoktatni a "vagány" csúnya beszédről?

Legjobb válasz: Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.

én is nagyon csúnyán beszéltem addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez annyira nem is menõ (kb 15-16 évesen). és szerintem ez a leghatásosabb módszer, mert az ember sokmindent csak akkor hisz el, ha megtapasztalja, észreveszi.. ha mondják neki, az sokszor üres beszéd ha van példaképe, akkor esetleg azzal lehet motiválni, hogy õ sem beszél csúnyán, mégis milyen menõ.. remélem, nem eric cartman a példaképe:)
Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.
sok múlik azon, hogy mit hall othon a gyerek.mivel mi nem beszélünk otthon csúnyán ézért kamasz fiam se beszél otthon igy.néha ha máshol vagyunk meghallom, hogy csúnyán beszél, mindig visszakérdezek, hogy mit is mondott.másodszor nem ismétli meg ne félj.
nem tudsz segiteni...egy idõ mulva kinövi... minél jobban tiltod annál jobban csinálja..
nem tudsz vele mit tenni! majd kinõvi:) Csak várrd kia végét:)
En 12 eves vagyok es a tesom baratai meg a tesom nagyon sokat karomkodnak 18-21 evesek es hat anyit ultem abban a tarsasagban hogy akaratlanul eltanultam.Es most is ugy beszelek probaltam leszokni de nem megy.
környezeti változással. De erõltetés nélkül. Egy olyan barát, vagy haver aki jól nevelt, ösztönösen megváltoztatja ha sokat lóg vele. Illetve amíg abban a társaságban van amiben ezeket a szavakat használja, nem fog leszokni róla. Azonban az sem jó ha elszakítják a barátaitól, mert az meg a ló túlsó odlala. fene tudja... idõvel ha növekszik vagy ráérez, vagy elsiklik ezen, de állítólag a szeretet, és a jó családi légkör sokat segít :)
Több megoldás is lehet, kinek mi tetszik, kinél mi válik be. Lehetsz határozot, hogy márpedig te nem haver vagy és otthon nem beszélhet így. Megtehetd, hogy ha így beszél, nem foglalkozol vele, mintha meg sem hallanád. És kivárhatod, amíg kb 2 év alatt elmúlik a "kamaszkor"
honnan a faszból tudjam?
Meg kell tõle vonni olyan dolgokat amit szeret...máshogy nincs remény..
Sehogy! Fogadja el minden szülõ hogy kb. 12 éves korától egészen nagykoráig egy õrült, lázadó, tekergõ gyerek lesz aki ha vmi nem ttszik neki azt modja:f***omba! B*** meg! K***a anyádat! K*** be! Meg hasonlók! :D L/13
Én mindig csúnyán beszélek de csak ha nem hallja tanár vagy más ismerõs felnõtt. Otthon eszembe se jutna. Ki is tekerné apám a nyakam, ha egyszer is megeresztenék egy olyan megjegyzést h pl:B***meg!
én 13 éves vagyok és suliba haverok közt ált.csúnyán beszélek de itthon nem.valahogy nekem ez így természetes és ezzel még a suliban sem tudnak mit kezdeni... 13/L
Valahogy keress olyan szavakat amik ugyan úgy vagányak, de mégse csúnyák. Vagy keress pár jól hangzó külföldi szót, és lehet h beépíti a nyelvezetébe
Miért nem hagyják a kamaszokat békén!!! Én is az vagyok!!Tipikus kamasz!!:csunya beszéd, zene-zene-zene!!néha pia..de kinövi mindenki..mondjuk én is egyszer:S :D de ez igy van rendjén..:D
Ha a szülõje vagy, sehogy. Vagy kinövi magától, vagy majd a pasija/barátnõje/barátai csúnyán be fognak szólni neki, hogy ez nem áll jól... (15 vagyok, tapasztalatból mondom.)
Akivel tudod csak mondasd vele h nem szabad így beszélni egy idõ után rájön h az a természetes ha szépen beszél. Én 14 éves vok és rondán beszélek, mindenhol.xD de sztem ez a megoldás
ugyanez. 14 vagyok, a szüleim elõtt nem káronkodom, viszont az utcán, a barátaim társaságában folyamatosan.
majd kinövi... énis kinöttem, másokis kinötték
én 14 vagyok, és én is szoktam káromkodni, de a szüleim elõtt eszembe nem jutna...nevelés kérdése
2 hatalmas pofonnal.(lehet több is)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az 5. osztály nehéz? Minden esetben rontanak a gyerekek?

15

Gyerekek es tinik! Ti mit szoktatok csinalni nap mint nap suliidoben es szunetekben?

Nagyon kivancsi vook sorry ;)

23

Mit szólnátok hozzá, ha 13 éves lányotoknak 17 éves barátja lenne? Tiltsam meg neki?

Volt már előtte barátja, amikor vele járt eléggé rosszul tanult, neveletlen volt, leitatták a barátai, részegen került haza. Pedig az a fiú is rendes volt, csak furcsán viselkedett. Már egy ideje együtt vannak bemutatta a fiút, gyakran járnak ide. A lányom szerencsére újra normálisan viselkedik, a barátját meg szimpatikusnak tartom és persze az apja is. Megjegyezte valamelyik nap a barátnőm, hogy szerinte ezt a dolgot tiltani kéne. Szerintetek? Én örülök, hogy boldog a lányom, de lehet, hogy rosszul döntöttem és ebből később csak rossz sül ki.

31

Éreztétek már magatokat egyedül annak ellenére, hogy voltak barátaitok?

15/L...

12

Mi az a petting?

3

Tinik milyen dolgok torténtek veletek vicces? Pl kiszöktél az ablakon bulizni. Meséljetek 15/L

Velem már tortent olyan hogy kiszoktem bulizni de apa nem vette eszre egy percig.Kijott a kertbe es hatat fordítva elotte altam kerdezi ki az!? Valaszolj vagy a rendorseget hivom. Es kiszaladtam a kapun es elmentem bulizni. Ki hivte a remdoseget is de hajnali 1 kor visszajottem es apa az.ajtoba alt mikor felkapcsoltam a villany sikitottam egyet o meg lebaszott es 1 het szobifogsagot adott de akk is neha a barinojim atjottek es az ablakon at neha kiszoktettek es apa azota se tudja hogy kizoktettek a barinojim.15/L es bocs csak telorol irok.

32

Kamaszok vélemény a blogomról?

Leginkább lányoktól szeretnék segítséget kérni:) Belekezdtem egy blogba és érdekelne a véleményetek.

26

Miért zavar ez?

12 éves lány vagyok és még csak most vagyok ötödikes (!!!). És szerintem eléggé snassz, hogy 2 évvel idősebb vagyok az osztálytársaimnál. :'(
De most komolyan! A Gimit 16 évesen fogom kezdeni, és 20 évesen befejezni (!!!!).

A oviba azért kellet egy évvel tovább maradnom, mert évvesztes vagy és plussz még egy évet (!!!!) kellett maradnom, mert az egyik szemem csak 20%-osan lát. És abban az időszakban le kellett ragaztanom a jobbik szemem, hogy az agyam megtanulja használni a rosszabbik szemem, vagy tudom is én!

Vélemények?

13

Hogy mondjam el az anyámnak, hogy ott szeretnék aludni a barátomnál, ha így áll hozzá? Félek nem engedne.

17 éves lány vagyok. A barátomat 3 éve ismerem, eleinte csak simán barátok voltunk, 1 éve alakul köztünk valami. Azonban csak 8 hónapja járunk. Nagyon rendes srác. Nem cigizik, nem bulizik, nem iszik, de anyám szerint nem elég okos hozzám, mert szakközépbe jár. Sajnálom, hogy anyukám így gondolja, és eléggé szégyellem is ezt a hozzáállását. Lenézi a barátomat. Nekem ő az első barátom, neki meg én vagyok az első komoly barátnője. A tenyerén hordoz. Szeretnék ottaludni. Próbáltam megkedveltetni anyámmal őt, de meg se akarta ismerni. Azt mondta őt nem érdekli, talán, ha eljegyez. Nem tudok mit csinálni ezzel a helyzettel. Itt nem aludhat a barátom, és nem is akarják látni. Hogy álljak anyukám elé azzal, hogy ott szeretnék aludni? Nem akarok vitát...

8

Kamaszkorban jobb egy kistestvér, vagy kisebb korban? Nekem sajnos nem lehetett.

Nekem nem lehetett kistestvérem,pedig annyira szerettem volna!És itt volt egy 32 éves anyuka,akinek 14 éves a lánya,és az anyuka azt kérdezte,hogy örülni fog-e a lánya,vagy féltékeny lesz-e a kistestvérre..és akkor majdnem megszakadt a szívem!És sírtam.És odaírtam a válaszomba,hogy én körbecsókolgatnám az anyukát a lány helyében.Meg írtam privátot is az anyukának,amire még nem válaszolt.Mindenesetre most véleményeket szeretnék kérni,hogy mikor jobb szerintetek egy kistestvér?Kamaszkorban vagy kisebb korban?
(A saját véleményem szerint kamaszkorban sokkal jobb,mert akkor már tudsz segíteni jóval többet,és felelősségteljesebb is vagy.)

17/L

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!