Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni a vagány (1 db)

Hogyan lehet kiskamaszt leszoktatni a "vagány" csúnya beszédről?

Legjobb válasz: Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.

én is nagyon csúnyán beszéltem addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez annyira nem is menõ (kb 15-16 évesen). és szerintem ez a leghatásosabb módszer, mert az ember sokmindent csak akkor hisz el, ha megtapasztalja, észreveszi.. ha mondják neki, az sokszor üres beszéd ha van példaképe, akkor esetleg azzal lehet motiválni, hogy õ sem beszél csúnyán, mégis milyen menõ.. remélem, nem eric cartman a példaképe:)
Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.
sok múlik azon, hogy mit hall othon a gyerek.mivel mi nem beszélünk otthon csúnyán ézért kamasz fiam se beszél otthon igy.néha ha máshol vagyunk meghallom, hogy csúnyán beszél, mindig visszakérdezek, hogy mit is mondott.másodszor nem ismétli meg ne félj.
nem tudsz segiteni...egy idõ mulva kinövi... minél jobban tiltod annál jobban csinálja..
nem tudsz vele mit tenni! majd kinõvi:) Csak várrd kia végét:)
En 12 eves vagyok es a tesom baratai meg a tesom nagyon sokat karomkodnak 18-21 evesek es hat anyit ultem abban a tarsasagban hogy akaratlanul eltanultam.Es most is ugy beszelek probaltam leszokni de nem megy.
környezeti változással. De erõltetés nélkül. Egy olyan barát, vagy haver aki jól nevelt, ösztönösen megváltoztatja ha sokat lóg vele. Illetve amíg abban a társaságban van amiben ezeket a szavakat használja, nem fog leszokni róla. Azonban az sem jó ha elszakítják a barátaitól, mert az meg a ló túlsó odlala. fene tudja... idõvel ha növekszik vagy ráérez, vagy elsiklik ezen, de állítólag a szeretet, és a jó családi légkör sokat segít :)
Több megoldás is lehet, kinek mi tetszik, kinél mi válik be. Lehetsz határozot, hogy márpedig te nem haver vagy és otthon nem beszélhet így. Megtehetd, hogy ha így beszél, nem foglalkozol vele, mintha meg sem hallanád. És kivárhatod, amíg kb 2 év alatt elmúlik a "kamaszkor"
honnan a faszból tudjam?
Meg kell tõle vonni olyan dolgokat amit szeret...máshogy nincs remény..
Sehogy! Fogadja el minden szülõ hogy kb. 12 éves korától egészen nagykoráig egy õrült, lázadó, tekergõ gyerek lesz aki ha vmi nem ttszik neki azt modja:f***omba! B*** meg! K***a anyádat! K*** be! Meg hasonlók! :D L/13
Én mindig csúnyán beszélek de csak ha nem hallja tanár vagy más ismerõs felnõtt. Otthon eszembe se jutna. Ki is tekerné apám a nyakam, ha egyszer is megeresztenék egy olyan megjegyzést h pl:B***meg!
én 13 éves vagyok és suliba haverok közt ált.csúnyán beszélek de itthon nem.valahogy nekem ez így természetes és ezzel még a suliban sem tudnak mit kezdeni... 13/L
Valahogy keress olyan szavakat amik ugyan úgy vagányak, de mégse csúnyák. Vagy keress pár jól hangzó külföldi szót, és lehet h beépíti a nyelvezetébe
Miért nem hagyják a kamaszokat békén!!! Én is az vagyok!!Tipikus kamasz!!:csunya beszéd, zene-zene-zene!!néha pia..de kinövi mindenki..mondjuk én is egyszer:S :D de ez igy van rendjén..:D
Ha a szülõje vagy, sehogy. Vagy kinövi magától, vagy majd a pasija/barátnõje/barátai csúnyán be fognak szólni neki, hogy ez nem áll jól... (15 vagyok, tapasztalatból mondom.)
Akivel tudod csak mondasd vele h nem szabad így beszélni egy idõ után rájön h az a természetes ha szépen beszél. Én 14 éves vok és rondán beszélek, mindenhol.xD de sztem ez a megoldás
ugyanez. 14 vagyok, a szüleim elõtt nem káronkodom, viszont az utcán, a barátaim társaságában folyamatosan.
majd kinövi... énis kinöttem, másokis kinötték
én 14 vagyok, és én is szoktam káromkodni, de a szüleim elõtt eszembe nem jutna...nevelés kérdése
2 hatalmas pofonnal.(lehet több is)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jogosan akadt ki ennyire?

Ma itt aludt a barátom és korán el kellett mennie dolgozni... És reggel meglátott minket anyám, ez nem lenne gond, de megjegyezte, hogy utcai ruhában vagyok és ezért biztos nem aludtam, hanem mást csináltunk.. és 1 hónap szobafogságot kaptam és telefon illetve TV megvonást..
pedig tányleg nem csináltunk semmit, de a barátom előző éjjel semmit se aludt és amikor elkezdett sötétedni akk elaludt.. és háát.. én sem aludtam túl sokat az elmúlt időszakban.. és én is elaludtam.. úgy, ahogy voltunk, utcai ruhában..
16 L

8

Mit csináljak? Már semmi nem segít. Egy elkeseredett anyuka.

Sziasztok. van egy fiam. 16 éves. Mindig megbeszéltük a gondjait, mindig odajött hozzám és mindig el tudtunk normálisan beszélgetni. És mindig elmondott mindent. Most lett előszőr barátnője olyan 3 hónapja.Be is mutatta a vele egyidős barátnőjét, örültem a boldogságuknsk, támogattam őket szóval ezzel nem volt gond. Hétfőn mentem egy másik városba vásárolni délután az élelmiszereket mint minden anyuka. Láttam ott egy lányt, aki hasonlított a fiam barátnőjére. és rájöttem hogy az tényleg a fiam barátnője csak éppen csókolózik egy másik fiúval. Engem nem vett észre vagyis nem igen figyelt. Nagyon ledöbbentem , mert a fiam nagyon szereti ezt a lányt és ha megtudná hogy megcsalta ez a lány akkor összetörne a szíve. Gondolkoztam hogy elmondjam a fiamnak vagy ne. Gondolkodtam. Elmondtam neki. de a fiam nem hitte el. mindennek elhordott és azt hiszi hogy én ezt csak kitalálom mert nem akarom hogy együtt legyenek és ilyenek. Még fel is POFOZOTT a saját fiam!! én kiakadtam és sírtam... eddig mindig mindent megbeszéltünk tök jó anya fia kapcsolat volt és most meg utál nem szól hozzám :( pedig jót akartam neki. A lány azóta átjött és a fiam elöttem beszélt a lánynak hogy én miket mondtam a lányról meg ilyenek. a lány persze ezt tagadta... A fiam elment fürödni addig én beszéltem a lánnyal hogy igen is láttam és hogy miért kell titkolni. és a lány teljesen hülyének nézett pedig láttam!! és letagadta ... és a fiam azóta is utál engem nem szól hozzám. elmentünk együtt pszichológushoz de azóta se hiszi el hogy én ezt láttam. És tegnap mondtam neki hogy eddig mindent megbeszéltem vele és soha nem akartam neki rosszat mindig is vele voltam és örülök a kapcsolatuknak de tényleg ezt láttam. És nem hitte el. bezárkozott a szobájába és másnap reggel már nem volt itthon és hagyott egy levelet az asztalon hogy apához költöztem. a férjemmel elváltunk, mindig is én neveltem a fiut. és nem akar onnan hazajönni. nem tudom mit tehetnék. nagyon hiányzik :(

19

Hogy mondjam el anyukámnak?

14 éves vagyok, elsős, kollégista. Megismerkedtem facebookon egy 17 éves sráccal, aki szintén kollégista (nem egy suliba járunk) és végzős. Múlthéten találkoztam vele, eljött a városba ahol tanulok, mert őneki épp nem volt suli. Anyukám ezt nem tudja. Ha minden igaz lesz egy 2. randi is. Hogy mondjam el neki? Gáz lenne ha telefonon mondanám el neki hogy : "szia anya, pénteken találkozok egy sráccal" ? Nem minden hétvégén jövök haza, és akkor szeretném elmondani neki mikor biztos a dolog, mert én a magánéletemet nem kötöm senki orrára, se a szüleimére sem a barátnőimére, senkiére. De persze nagyon elővigyázatos vagyok ha "netes" srácokról van szó, csak forgalmas találkozok velük, mert lehet, hogy egy bunkó perverz 40es manusz, vagy esetleg mások a szándékai negatív értelemben, kocsijába se ülök, stb...

6

Szülők ti elengednétek a 15 éves lányotokat egy 19 éves fiúval egy plázába?

Azt tudom, hogy anya egy barátnőmmel lazán elengedne (volt már rá példa). A fiú csak egy haverom, semmi több. Beszélgetni szeretnénk. Kora délután elbuszoznánk a plázába, és max fél 5 körül már otthon lennék. Megbízható vagyok, tehát nem csavarognék el máshová... (Anya is bízik bennem, tudja, hogy nem tennék olyat pl, hogy pláza helyett a fiú szobájába. Amúgy sem tennék olyat, mert tényleg csak egy haverom!)

4

Tényleg a beteg gyerekeket jobban szeretik a szülők ha van olyan a családban mint az egészségeset?

pl. megkap mindent, ki van kímélve minden alól, és csak azért mert betegnek született és lassabban gondolkodik mint más.
Tényleg nem lehet rájuk haragudni?

7

14 évesen szakáll?

Egy fiú osztálytársamnak már tavaly volt (elég nagy) bajusza (13 éves volt) idén már szakálla is van, vagyis az állán sok, hosszú pihe és oldalt hosszú szőrszálak. Nem borotválkozik egyáltalán. 14 évesen ez normális?

7

Hogyan beszéljünk a szexről a 15 éves fiammal?

A fiammal már 10-11 éves korában beszélt az apukája a szexről..de mostanában egyre népszerűbb a kislányok körében és az egyik lánnyal feltűnően sokat van együtt és tegnap a telefonban magyarázta valakinek hogy meddig jutottak el (petting)..és ezen egy kicsit meglepődtem..még csak 15 éves..kiváncsiak lennénk rá hogy ő mit gondol erről és szeretnénk vele beszélni hogy hogyan viselkedjen a lányokkal és ilyesmi..vagy hogy eddig miket csinált (azért reméljük még szűz).
Az apja beszéljen vele inkább?(mint férfi a férfival).
vagy mindketten?
Várom a szülők válaszait akiknek szintén volt már ilyen a gyerekükkel! KívÁncsi lennék a tapasztalatokra egy ilyen beszélgetés során, illetve hogy hogyan kezdjünk hozzá.
39/N

14

Lehet náluk esélyem? Mit tehetnék, hogy egyáltalán észrevegyenek?

14 éves lány vagyok. A kérdés ellenére nem akarok magamnak görcsösen pasit szerezni, de azét foglalkoztatnak az ilyen dolgok. Az osztályomban az összes lány szép, sovány, "tökéletes". A fiúk nagy része sportol, így gondolom ők is ezt részesítik előnyben. Rajtam van plusz, nem úgy kell elképzelni, hogy szétfolyik rajtam a háj, annyira azért nem vészes, de tény és való, hogy van rajtam felesleg. Nem tartom magam csúnyának, de a szép kifejezést sem gondolom megfelelőnek. A szép viszonylagos fogalom, de az biztos, hogy az osztálybéli lányok nyomába se érhetnék.Az alakomnak megfelelően, szerintem csinosan öltözködöm, viszont ettől még szerintem mindig tetszetősebbek
nálam a lány osztálytársaim.

Az zavar, hogy másképp viselkednek velem. Van, aki nagyon beszélgetni se akar. Mindig én vagyok az utolsó, akit párnak választanak egy feladatnál. A többi lányt segítik és foglalkoznak velük. A többi lánnyal ellentétben engem ritkán engednek maguk elé, nem mintha elvárnám csak... Sokszor, olyan mintha engem nem is tekintenének lánynak. Most sorolhatnék mást is, de nem lényeges. Nekem ezek a dolgok nagyon rosszul esnek.

Mit csináljak, hogy úgy kezeljenek mint a többi lányt? Szerintetek lenne esély arra, a körülményeket tekintve, hogy valakinek megtetszem?( Arra gondolok, hogy a többi lány között megtetszhetek-e egy sportoló fiúnak )

2

Kamaszok, ti elmennétek másik iskolába, ha éppen a mostani sulitokba jár egy fiú akibe szerelmesek vagytok?

Szeretnék iskolát váltani,de van egy fiú akit szeretek és ez nagyon odahúz.:/Mit tennétek?

11

Sosem voltam kamasz. Lehetséges ez?

17 éves vagyok, sosem voltam kamasz. Mindenki azzal poénkodik, hogy 30 évesnek születtem, a szüleim is büszkán mondják mindenkinek: Vikivel sosem volt baj, nem lázadozik, érvekkel támasztja alá az álláspontját, elfogadja, ha nincs igaza stb. Éretten gondolkodom, szerintem. Próbálok nem elfogult lenne, szeretném reálisan látni, ezért kérdezem, lehetséges ez? Hogy valakinek nem volt kamasz kora.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!