Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni a vagány (1 db)

Hogyan lehet kiskamaszt leszoktatni a "vagány" csúnya beszédről?

Legjobb válasz: Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.

én is nagyon csúnyán beszéltem addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez annyira nem is menõ (kb 15-16 évesen). és szerintem ez a leghatásosabb módszer, mert az ember sokmindent csak akkor hisz el, ha megtapasztalja, észreveszi.. ha mondják neki, az sokszor üres beszéd ha van példaképe, akkor esetleg azzal lehet motiválni, hogy õ sem beszél csúnyán, mégis milyen menõ.. remélem, nem eric cartman a példaképe:)
Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.
sok múlik azon, hogy mit hall othon a gyerek.mivel mi nem beszélünk otthon csúnyán ézért kamasz fiam se beszél otthon igy.néha ha máshol vagyunk meghallom, hogy csúnyán beszél, mindig visszakérdezek, hogy mit is mondott.másodszor nem ismétli meg ne félj.
nem tudsz segiteni...egy idõ mulva kinövi... minél jobban tiltod annál jobban csinálja..
nem tudsz vele mit tenni! majd kinõvi:) Csak várrd kia végét:)
En 12 eves vagyok es a tesom baratai meg a tesom nagyon sokat karomkodnak 18-21 evesek es hat anyit ultem abban a tarsasagban hogy akaratlanul eltanultam.Es most is ugy beszelek probaltam leszokni de nem megy.
környezeti változással. De erõltetés nélkül. Egy olyan barát, vagy haver aki jól nevelt, ösztönösen megváltoztatja ha sokat lóg vele. Illetve amíg abban a társaságban van amiben ezeket a szavakat használja, nem fog leszokni róla. Azonban az sem jó ha elszakítják a barátaitól, mert az meg a ló túlsó odlala. fene tudja... idõvel ha növekszik vagy ráérez, vagy elsiklik ezen, de állítólag a szeretet, és a jó családi légkör sokat segít :)
Több megoldás is lehet, kinek mi tetszik, kinél mi válik be. Lehetsz határozot, hogy márpedig te nem haver vagy és otthon nem beszélhet így. Megtehetd, hogy ha így beszél, nem foglalkozol vele, mintha meg sem hallanád. És kivárhatod, amíg kb 2 év alatt elmúlik a "kamaszkor"
honnan a faszból tudjam?
Meg kell tõle vonni olyan dolgokat amit szeret...máshogy nincs remény..
Sehogy! Fogadja el minden szülõ hogy kb. 12 éves korától egészen nagykoráig egy õrült, lázadó, tekergõ gyerek lesz aki ha vmi nem ttszik neki azt modja:f***omba! B*** meg! K***a anyádat! K*** be! Meg hasonlók! :D L/13
Én mindig csúnyán beszélek de csak ha nem hallja tanár vagy más ismerõs felnõtt. Otthon eszembe se jutna. Ki is tekerné apám a nyakam, ha egyszer is megeresztenék egy olyan megjegyzést h pl:B***meg!
én 13 éves vagyok és suliba haverok közt ált.csúnyán beszélek de itthon nem.valahogy nekem ez így természetes és ezzel még a suliban sem tudnak mit kezdeni... 13/L
Valahogy keress olyan szavakat amik ugyan úgy vagányak, de mégse csúnyák. Vagy keress pár jól hangzó külföldi szót, és lehet h beépíti a nyelvezetébe
Miért nem hagyják a kamaszokat békén!!! Én is az vagyok!!Tipikus kamasz!!:csunya beszéd, zene-zene-zene!!néha pia..de kinövi mindenki..mondjuk én is egyszer:S :D de ez igy van rendjén..:D
Ha a szülõje vagy, sehogy. Vagy kinövi magától, vagy majd a pasija/barátnõje/barátai csúnyán be fognak szólni neki, hogy ez nem áll jól... (15 vagyok, tapasztalatból mondom.)
Akivel tudod csak mondasd vele h nem szabad így beszélni egy idõ után rájön h az a természetes ha szépen beszél. Én 14 éves vok és rondán beszélek, mindenhol.xD de sztem ez a megoldás
ugyanez. 14 vagyok, a szüleim elõtt nem káronkodom, viszont az utcán, a barátaim társaságában folyamatosan.
majd kinövi... énis kinöttem, másokis kinötték
én 14 vagyok, és én is szoktam káromkodni, de a szüleim elõtt eszembe nem jutna...nevelés kérdése
2 hatalmas pofonnal.(lehet több is)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális ütemben halad a fejlődésben? Mert szerintem nem!

15 évesen nem tudja magát ellátni.Egy vajaskenyeret sem tud megkenni,ha az anyja nem szed neki ételt nem is eszik.Igénye sincs az önállóságra.Ha eszik valamit a tányérját még a mosogatóba sem tenné bele.Iskolából hazafelé és oda is bekísérik.Egyedül még a boltban sem tud vásárolni.De még felöltözni sem.Az anyja készíti ki a ruháit és fürdővizét.Az apja mondja,hogy üljön le,különben némán állna a szoba közepén.Akkor beszél ha kérdezik,akkor is igen/nem a válasz.Ha azt mondod a szekrényben van,akkor az ágyon keresí amit keres.A szájába kell mindent rakni.Áll a konyhában és bámul magaelé a falra.A lakhelyén nem igazán érintkezik vele egykorúkkal.Szerintem ki is közösítik.Folyton az apja húzza-vonja magával,de az meg már idős és nem egy fiatalos fazon.A hasonlóan öreg (némelyik igazi buta bolond) haverjához cipeli és azt mondja a gyerekektől semmit sem tanul.A gyerek még füvet sem tud vágni,mindent százszor kell neki megmutatni és akkor sem tudja.A pudingos poharát ott hagyja ahol éppen eszi.A szüleinek semmit sem segít.Neki nem magától értetődő,hogy nem az idős anyjának kell húzgálnia a bútorokat ő meg ne álljon és nézze ezt.Van egy boxzsákja a pincében,de meg sem tudja ütni,még el sem találja.Állandóan egy ezer éves filmet néz,azt is angolul,nem is ért belőle semmit.Tanul a suliban informatikát,de fogalma sincs a gépekről,pedig van neki.Évek óta tanul nyelvet,de kösznni sem tud németül.
Normális ez?

37

Nektek hányra kell hétvégenként hazaérni?

Hova mehettek el, kikkel? Általában mit szoktatok csinálni? Kort, és nemet! :)

34

Ti elengednétek a lányotok így?

leszeretnénk menni 3 napra Balatonra(2éjjszaka) 6 barátnőmmel,az egyikük családi nyaralójába mind 15-16 évesek vagyunk esetleg az egyik lány nővére(28) jönne velünk ,nem konkrétan bulizni mennénk (nem is nagyon bírjuk az ilyen helyeket) csak kimozdulni

18

Anyám elolvasta a naplómat! Nem szól hozzám, mit tegyek?

Reggel a nagy sietségben az ágyamon hagytam és a suliba jutott eszembe. Mire hazaértem tünt a naplóm anyám meg alig szól hozzám. Mindent leírtam benne, a veszekedések után olyanokat írkáltam bele hogy mennyire gyűlölöm stb. Mit tegyek? sehol sem találom a naplóm és persze haragszom rá h elolvasta, azért remélem nem haragszik rám nagyon. bár az magánügy neki semmi köze hozzá és nagyon bánt. mit tegyek? ha beszélek vele ő lesz felháborodva

16

14 éves lányom rendszeres szexuális életet él. Mit tegyek?

A lányom most 8.-os (két hónap múlva lesz 15 éves). Eddig mindig elengedtem péntekenként, szombatonként hogy a barátaival szórakozzon. Elég felelősségteljes lány, soha nem vettem észre rajta hogy alkoholt ivott volna vagy ilyesmi, és mindig hazaért a megbeszélt időre. Szóval nem is feltételeztem semmi rosszat. Viszont az egyik ilyen "csavargás" utáni nap mikor reggel nekiálltam mosni észrevettem hogy a bugyija több helyen is sperma-foltos. Ekkor még azt gondoltam, hogy netán én képzelek be valamit, és teljesen mást látok egy ártalmatlan dologba. Viszont ezután többször is megtörtént ugyan ez... sőt néhány héttel ezelőtt a zsebében egy feltépett kotonos tasakot találtam. A jéghegy csúcsa az volt hogy a telefonját átnézve egy olyan képet találtam amikor félreérthetetlen helyzetben van lefotózva. (térdel miközben az arcán és a mellein sperma van)

Nem tartom magamat prűdnek, de egyszerűen teljesen összezuhantam hogy a kislányom ilyeneket csinál. Nem ilyennek ismertem meg őt, nem ilyennek neveltem! Megpróbáltam beszélni is vele, de ekkor csak duzzog és nem ad rendes választ. Mit kéne tennem? Tiltsam el a barátaitól? Vagy inkább hagyjam hogy kiélje magát?

MIT TEGYEK?

121

Miért ilyen az osztályfőnököm?

Az osztályfőnököm mindig kiszemel valakit akit szekál.
5.-ben kiszemelt Engem mert nem voltam jó matekból (matek tanár)... Utána 6.-ban másképp teljesítettem így leszállt rólam. Rátért pár osztálytársamra.. És most hétfőn szemceruzával kihúztam a szemem. Meg kedden kilakkoztam a körmöm és ezért piszkál. De az igazgató sem szól értem sem a legszigorúbb tanár sem. Csak Õ!
Meg szünetben (!!) hallgattam zenét és odajött és kirántotta a fülemből a fülhallgatót.
Megint én vagyok a kiszemelt és tök zavar hogy úgy néz rám mint a véres rongyra...
Ma is odajön hogy kiadja a kompetenciámat és így elkezdi nekem mondani: Már 3x szóltam hogy ne húzd ki a szemedet, legközelebb elzavarlak a WC-be és lemosatom veled. Mert úgy nézel ki mint egy "bagoly".
Hogyan mondjam meg neki hogy szálljon le rólam? Vagy mit csináljak? És eggyátalán miért ilyen?

9

Egy ilyen helyzetben ki a hibás?

Az egyik osztálytársam (nevezzük A-nak) ma hozzámvágott egy műanyagpalackot.Tudni kell A-ról hogy valami oknál fogva nem kedvel engem és előszeretettel piszkál (van sejtésem hogy miért, de nem biztos).Már hetek óta lenyelek mindent amit csinál, de most elborult az agyam és nekiestem a flakonnal.Felkapott egy cipősdobozt és hozzámvágta aztán felvette osztálytársam fém mankóját.Megpróbált oldalba ütni vele de elkaptam és eltartottam magamtól hogy ne tudjon elérni vele.Hozzávágtam a palackot és ott akartam hagyni, de ha elengedem a mankót akkor nekem esik vele.Kifordította a kezemet úgy hogy nem tudtam eltartani a mankót úgyhogy a másik felével elkezdte ütni a másik oldalamat.Kicsit ellöktem magamtól és odébbálltam.Kb fél perccel utána mutogatja hogy elferdült a mankó, majd kijelentette hogy ha újat kell venni, akkor felesben fizetjük.
Csinált már egyszer egy hasonlót.Mikor elkezdődött a tél, valami oknál fogva rohadt jó viccnek tartotta, hogy lenyúlja a sapkámat és berakja egy másik osztálytársam (B) táskájába.Mikor odamentem B-hez hogy elkérjem tőle a sapkámat mitadisten nem volt nála, sőt az egészről nem tudott semmit.Megmondtam A- nak hogy meg kell vennie a sapkámat mire azt mondta hogy az egyik felét fizeti ki, a másikat B-nek kell.A odaadta a felét, B-től viszont nem kértem el, mert nem tartom hibásnak A hülyesége miatt.Ahogy magamat sem azért mert nem hagytam hogy megalázzon és hogy megverjen egy mankóval.A mankót többé-kevésbé sikerült kiegyenesíteni és úgy nézett ki hogy a srác tudja is használni.Következő szünetben bocsánatot kértem tőle, habár nem hiszem hogy nekem kellett volna.
A kérdésem az lenne, hogy ebben a helyzetben ki a hibás?
A kérdést azért ide írtam, mert első sorban olyan szülők válaszára lennék kíváncsi akiknek kamasz gyeerke van, esetleg már történt velük hasonló.Valamint kamaszok válaszait is előszeretettel fogadom.
15/l

21

Mit tudnék csinálni egy olyan osztálytársammal, aki pletykás, és kavarós?

Van egy nagyon pletykás, [email protected]ó osztálytársam. A padtársát, és a 'barátait' is kipletykálja, kavar velük kapcsolatban is. Messzire elkerülöm, egy sziát, ha megejtek neki, vagy még annyit sem.

Gyakran odajön hozzám (is), 'jópofizik', panaszkodik, stb. Legutóbb, amikor odajött hozzám, megejtettem neki, hogy tanuljon az egyik tantárgyból, mert azt hallottam, hogy a tanár mondta, megfogja buktatni. Szegény nagyon buta, nem tanul jól. Egyből elkezdett kavarni, hogy biztos a tanár fia mondta nekem (jóban lettem a tanár fiával). Ma odajött hozzám, hogy nem érti, kitől tudom, mert mindenki mást mondd. Elkezdte ócsárolni a tanár fiát, hogy nem érti, miért vagyok vele jóban, pedig eddig 'utáltam' (nem, nem utáltam), és a tanárt is lehordta mindennek. Mondtam neki 1000 és egyszer, hogy üljön le, tanuljon, legalább egy kettes szintre, és nem lesz ilyen problémája.

Mit csináljak vele, és ezzel a helyzettel? Kerülöm, amennyire csak lehet, nem mondok neki semmit, de ha mégis, a fenti 'ábra' mutatja, mennyire kiforgatja a szavaimat.

2

Miért engedik meg a szülei egy 13 éves fiúnak, hogy szoknyát vegyen fel az iskolába?

Ennyire agyalágyultak? 14/L

12

Mi baj lehet velem? :/ 14/L

egy éve kezdődött, hirtelen szomorú lettem meg depressziós, bamba és szűkszavú.régebben vidám voltam, nevetgélős, és most mindig fáradt és lehangolt. próbálkoznak a szüleim és én is magamat jobb kedvre deríteni, de nem sok az eredmény eddig.ez a kamaszkor miatt van? lehet vashiány? és lehet a heti 10 db kétórás intenzív edzéstől? élsportoló vagyok, de már azt is "meguntam," pedig nem vagyok olyan rossz..HELP!

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!