Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni a (222 db)

Hogy lehet leszoktatni a szopizásrol egy 2, 5 éves gyereket trauma nélkül?

Legjobb válasz: Csak teljes elszántsággal. Ebben a korban már nem könnyû õket leszerelni, tehát ha õ maga nem akarja még abbahagyni, akkor az embernek "fel kell kötnie a nadrágot", hogy boldoguljon a leszoktatással. A szomszédunk úgy szoktatta le - éppen 2,5 évesen - hogy bekente a mellét körömrágás elleni folyadékkal (patikai készítmény, keserû), de még így is kegyetlen 2 hetük volt. Az én kisfiam 2 év 9 hónapos, de meg sem próbálom leszoktatni, mert egyszerûen lehetetlen. Annyira függõ, hogy teljesen kivetkõzik magából, ha nem kapja meg az "adagját", szerintem beteg is lenne, ha most elkezdeném leszoktatni. Pedig napközben "nagy" bölcsis, ha hazajön, pedig "pici babaként" igényli a szoptatást.

Csak teljes elszántsággal. Ebben a korban már nem könnyû õket leszerelni, tehát ha õ maga nem akarja még abbahagyni, akkor az embernek "fel kell kötnie a nadrágot", hogy boldoguljon a leszoktatással. A szomszédunk úgy szoktatta le - éppen 2, 5 évesen - hogy bekente a mellét körömrágás elleni folyadékkal (patikai készítmény, keserû), de még így is kegyetlen 2 hetük volt. Az én kisfiam 2 év 9 hónapos, de meg sem próbálom leszoktatni, mert egyszerûen lehetetlen. Annyira függõ, hogy teljesen kivetkõzik magából, ha nem kapja meg az "adagját", szerintem beteg is lenne, ha most elkezdeném leszoktatni. Pedig napközben "nagy" bölcsis, ha hazajön, pedig "pici babaként" igényli a szoptatást.
2, 5 eves?????? En megertem, hogy az anyatej egeszseges, de azert elkerekedett a szemem. Minden esetre legy kovetkezetes, nincs es kesz. Adj neki esetleg vm mast, kakaot, az is finom, lehet jobban fogja szeretni, mint a cicit.
Ugyanebben a cipõben járok. Egy hét múlva már biztos pontos információt tudok adni. :-) Ha gondolod, írj privátot.
Az enyém 2 éves volt, amikor azt mondtam, hogy vége, nincs több, elfogyott. Egy hétig próbálkozott, utána mondta, hogy cici- elfogyott. Nálunk könnyen ment.

Egy alkoholistát hogy lehet leszoktatni a piáról?

Az apósom,naponta be van rugva,és a páromnak is neki megy,meg az anyósomnak is.Meg is fenyegette,ha elválik,megöli.T?le minden kitelik.ha józan,akkor meg tök normális.Elvonókúra?vgay mit tegyek?

Legjobb válasz: Sehogy. Senkit nem lehet akarata ellenére leszoktatni, se elvonókúrára kötelezni. Aki viszont nem akar leszokni, az nem is fog, és más meg nem tud helyette felhagyni az ivással. Maximum elválni tud az anyós, mást nem.

Sehogy. Senkit nem lehet akarata ellenére leszoktatni, se elvonókúrára kötelezni. Aki viszont nem akar leszokni, az nem is fog, és más meg nem tud helyette felhagyni az ivással. Maximum elválni tud az anyós, mást nem.
Nem fog leszokni soha. De gyilkolni se fog, az is holtbiztos. Ez csak egy ócska, sekélyes, szánalmas fenyegetõzés. El kell válni, mert elmennek az évek!
Ha magától nem szokik le, akkor semmit sem tehettek. Náluk laktok?
Elvonóra. te nem tudsz tenni semmit, az biztos.
Erõsen érintett vagyok a témában (nem mint piás). Csak azt tudom megerõsíteni, amit már leírtak elõttem : nem fogjátok tudni leszoktatni. Fogadjátok el vagy csomagoljatok és ne kerüljetek a közelébe (ha van választásotok). Csak ne nagyon éljétek bele magatokat, hogy meg fog változni. A legjobbakat kívánom nektek!
A kérdező hozzászólása: nem lakunk velük, de az anyósomat nagyon sajnálom.Elköltözésröl már volt szó, de ha berugik cirkuszol, és zaklatná.A rendõrség meg nem viszi el.

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát, hogy ne hemperegjen bele minden féle "anyagba"?

Legjobb válasz: sajnos ez lehetetlen én is próbáltam már,de ez annyira ösztönös hogy errõl nem lehet õket leszoktatni engem is zavar, fehér kutyám van és fürdés után szép fehér,de ha kimegyünk a parkba belehempereg a földbe és tiszta szürke lesz :S

sajnos ez lehetetlen én is próbáltam már, de ez annyira ösztönös hogy errõl nem lehet õket leszoktatni engem is zavar, fehér kutyám van és fürdés után szép fehér, de ha kimegyünk a parkba belehempereg a földbe és tiszta szürke lesz :S


Hogyan lehet leszoktatni a csiniket hogy ne rágjanak meg mindent a ketrecben vagy esetleg van-e vmilyen speciális szer amivel be lehet keni a cuccokat?

Legjobb válasz: A rágcsáló állatokat a rágásról nem lehet leszoktatni hiszen állandóan rágnak mivel folyton növõ a foguk, amit koptatni kell. Amit ajánlhatok hogy adj be neki szénát, sárgarépát, és esetleg fogkoptató követ (amit az állatosboltokban kapsz). Amennyiben ezeket az ételeket megkapja igy ezekkel koptatja folyton növõ fogát, és nem fog dolgokat rágni, esetleg kevesebbet fog rágni. Henrik =)

A rágcsáló állatokat a rágásról nem lehet leszoktatni hiszen állandóan rágnak mivel folyton növõ a foguk, amit koptatni kell. Amit ajánlhatok hogy adj be neki szénát, sárgarépát, és esetleg fogkoptató követ (amit az állatosboltokban kapsz). Amennyiben ezeket az ételeket megkapja igy ezekkel koptatja folyton növõ fogát, és nem fog dolgokat rágni, esetleg kevesebbet fog rágni. Henrik =)
A kérdező hozzászólása: Köccike szépen!!!
Nincsmit, remélem hogy segithettem. További sok sikert neked a kisemlõsödhöz =). Szép napot! Henrik =)

Hogyan lehet leszoktatni a macskámat az állandó harapásról, karmolásról?

Folyton rám támad, karmol, harap. Hiába kiabálok, hiába ütöm meg, semmi nem használ. 5 hónapos. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Egy hasonló kérdésre írtam, talán hasznos lehet: "A harapásról próbáld úgy leszoktatni, hogy kicsit koppints a szájára, mikor harap. Az enyém már egész szépen elhagyta, vagy ha harap is, csak jelzészerûen, inkább megfogja a fogával a kezem, de nem harap komolyan. A karmolásról elég nehéz, mert olyan pici cica még nem tudja abbahagyni a játékot. Esetleg próbáld meg, hogy fújj rá a pofijára olyankor, mert az olyan hang, mint amikor egymással veszekszenek. Így téged fog az "anyjának" tekinteni és tartani fog -persze csak egy kicsit ám- tõled :)))"

Egy hasonló kérdésre írtam, talán hasznos lehet: "A harapásról próbáld úgy leszoktatni, hogy kicsit koppints a szájára, mikor harap. Az enyém már egész szépen elhagyta, vagy ha harap is, csak jelzészerûen, inkább megfogja a fogával a kezem, de nem harap komolyan. A karmolásról elég nehéz, mert olyan pici cica még nem tudja abbahagyni a játékot. Esetleg próbáld meg, hogy fújj rá a pofijára olyankor, mert az olyan hang, mint amikor egymással veszekszenek. Így téged fog az "anyjának" tekinteni és tartani fog -persze csak egy kicsit ám- tõled :) ))"
A spriccelés is jó ötlet, nem fog tõled félni. Vegyél olyat, amit virágspricceléshez lehet használni, az finoman porlaszt. Az enyémnek elég megrázni a spriccelõt, már rázza is a fejét, mint aki vizes lett és elrobog.
Sajnos nem tudsz mit tenni. Nekem is volt egy ilyen cicusom, vele az volt a probléma, hogy az anyukáját túl kicsi korában veszítette el (elütötte egy autó).
A kérdező hozzászólása: Köszi! A ruháimat is rángatja, mikor fel akarom venni. Éjjel is nekiáll vadállatkodni. Venni kellene valami víz fecskendezõt és azzal elintézni a karmolásos dolgokat, de akkor meg félne tõlem. Aludni is nehéz tõle, mert [email protected] folyton. Ha lelököm az ágyról, visszajön harapdálni...
Sajnos nekem ugyanez a problémám. Már próbáltam mindent, de semmi nem használ: a spriccelést kifejezetten szereti, csak áll és várja a vizet. Néha még fürödni is jön velem. A szájára koppintani meg nem tudok, mert gyorsabb nálam és megint megharap. Vagy ha sikerül, csak játéknak fogja föl és még jobban bevadul. Kellene valami biztos módszer :(
A kérdező hozzászólása: Tegnap a barátom játszott vele és azt élvezte, mikor dobálta, megpördítette. Néztem is, hogy ez soha nem fárad ki?! Hajnalban is rátámadt a kezemre, lábamra. Ha egész nap itthon lennék, lehet, hogy le tudnám teljesen szoktatni ezekrõl, de sajnos dolgoznom kell. Egyedül élek a macskámmal, így mikor dolgozom, nincs vele senki, de akkor is rendetlenkedik õfelsége.

Hogy lehet leszoktatni a verekedésről?

A kutyám a kertben él, és a mellettünk lév? háznak van egy üres területe, ahol egy másik kutyával szokták figyelni egymást.Már sokszor összeverekedtek, és mindig az a vége, hogy (az enyémet) majdnem megfojtja.... Mindkett? n?stény... Hogy lehet leszoktatni a verekedésr?l??

Legjobb válasz: Nem kell leszoktatni, egyszerûen nem engeded oda a másik kutyához és kész. Maradjon a saját telketeken! Amúgy se szoktatás, hanem nevelés kérdése a dolog.

Nem kell leszoktatni, egyszerûen nem engeded oda a másik kutyához és kész. Maradjon a saját telketeken! Amúgy se szoktatás, hanem nevelés kérdése a dolog.
Legyen jó kerítés, ne tudjanak összeverekedni, és ez a probléma meg van oldva. Ha más helyzetben is agresszív (mert remélem, ezen kívül is van kapcsolata a fajtársaival, például a napi sétáltatás közben), akkor keress egy jó kutyaiskolát, ahol segítenek megoldani a problémát.

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy másokra ne ugráljon és normálisabban viselkedjen?

Legjobb válasz: Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.

Leszoktatni arról, hogy ne ugráljon? Tehát rászoktatni az ugrálásra? Na de viccen kívül, egész egyszerûen szólj rá. nyilván meg tudsz neki tiltani dolgokat, mivel ez szükséges a normális együttéléshez, hát tedd meg. Ha meg még nem tudod, tanuld meg. Van kezed, van nyakörve meg póráza, használd. De ne csak utalgass rá, hogy mit akarsz tõle, hanem egyértelmûen közöld. a tiltószó (pl. "NEM!") legyen hangos, csattanós, határozott, és az utána következõ korrigálás is. Pórázzal rántsd le a földre (egy mozdulattal, ne csak huzigáld, mint a kisgyerekek az anyjuk szoknyáját), annyiszor, ahányszor felugrik. Ha lent maradt, mehet a simi, ha a simitõl felugrik, azonnal rántás megint, illetve lassabban, nyugodtabban kell dicsérni legközelebb, hogy ne izgoljon be tõle.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, most látom, hogy rosszul fogalmaztam. :) Köszönöm, alkalmazni fogom. Ha jön nálunk valaki pl. akkor tegyem rá pórázra és rántsam le ha ugrani akar?
Vagy póráz nélkül, csak nyakörvvel, ahogy sikerül. A lényeg, hogy mutasd meg neki, mit kell csinálnia, és azt is, hogy azt tényleg KELL, nem csak lehet :) Persze az is fontos, hogy a vendégek lehetõleg ne foglalkozzanak a kutyával, se simi, se tapi, még csak rá se nézzenek. A legjobb egyébként, ha te is így mész el illetve érkezel haza, nem kérsz engedélyt és nem jelentkezel be nála, ezzel is jelzed neki, hogy ne pattogjon, mert nem õ a fõnök.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a jó tanácsokat! :)

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát az ugatásról?

A szomszédunkban él egy kutya (német juhász) közvetlenül a kerítésre rákötve, rövid láncon. Nem foglalkoznak vele, a kerítésen nem lehet átlátni, csak néhány csíkban de minden mozgást érzékel és a legkisebbre is ugatni kezd. Mit tehetnénk, hogy ne ugasson ennyit? A "gazdájának" már szóltunk de nem csinált semmit. Szakszer?, komoly válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: A kedves gazdát be kell jelenteni a helyi jegyzõnél, mert törvény írja elõ, hogy hogyan tarthat állatot, egy német juhásznak minimum 6 méteres láncon kéne lennie. Ez persze nem oldja meg a problémát, de legalább b*sztatod egy kicsit a szomszédot, és a kutya életkörülményein is javítasz. Az ugatásról egyébként nem tudod leszoktatni; rohadtul unatkozik, nyilván mindenre ugat. Ez ellen egyedül a gazdája tudna tenni, ha normálisan tartaná a kutyát.

A kedves gazdát be kell jelenteni a helyi jegyzõnél, mert törvény írja elõ, hogy hogyan tarthat állatot, egy német juhásznak minimum 6 méteres láncon kéne lennie. Ez persze nem oldja meg a problémát, de legalább b*sztatod egy kicsit a szomszédot, és a kutya életkörülményein is javítasz. Az ugatásról egyébként nem tudod leszoktatni; rohadtul unatkozik, nyilván mindenre ugat. Ez ellen egyedül a gazdája tudna tenni, ha normálisan tartaná a kutyát.
Toldjátok meg a kerítést, hogy ne lásson át, hátha.
A kérdező hozzászólása: De nem csak felénk lát át, hanem a másik 2 szomszédhoz is. Õket is ugatja, ráadásul még az utcán az autókat(!) is.
Az, az agyonstresszelt kutyát még ultrahanggal is tovább idegeled, biztos csendben fog maradni. Mûködhet, de ilyen helyzetben én nem fogadnék rá nagy összegekben, és az biztos, hogy a kutyával nagy kicseszés lenne. Elõbb-utóbb megkattan az a kutya, és lerágja a saját lábát, ha már az ugatásban sem fog tudni levezetni semmiféle energiát.
Néha el kéne engedi szerencsétlen állatot, had szaladgálja ki magát.
A kérdező hozzászólása: Szóltunk már párszor szépen a szomszédnak, legalább az utcafronti kerítéshez tegye, ne a ház mögé, vagy engedje szabadon az udvaron, de semmi. Nyáron próbálkoztam hang + vízsugár, de nem jött össze. Nem akarok jelentgetõzni, fõleg, hogy tudná hogy mi voltunk, de sajnálom szerencsétlen állatot. A saját kutyánk sem jár az udvarnak abba a részébe.
1 :önkormányzatnál kell be illetve :) feljelenteni! irány a városi jegyzõ. 2: beállni a kocsival a szomszéd kerítése mellé , jó közel a házához, és mehet a full hangerõ !! lehetõleg amikor õk alszanak ! 3 : kedvesen, határozottan, és meggyõzõen elmondani a kedves szomszédnak, hogy innentõl minden napod arra szánod, hogy õ is megtudja, megismerje a NEM ALVÁS ÉLMÉNYÉT! 4 : A KUTYA NEM TEHET ERRÕL! NE A KUTYÁT BÁNTS, BÁR , SZINTE BIZTOS, HOGY A KUTYÁNAK ANNYI! mivel eddig sem törõdtek vele, ezután, már probléma forrás lesz!így valószínû megy a levesbe:(

Hogyan lehet leszoktatni a macskát arról, hogy döglött állatokat hozzon az udvarra?

Máshol fogja őket, de nem eszi meg, hanem nálunk hagyja a földön a döglött mindenfélét.

Legjobb válasz: Sehogy. A macska ragadozó, tehát ragadozni fog. :) Azok az állatok pár perce még éltek. Már nem mozognak, õ nem éhes, tehát elvesztette az érdeklõdését. Esetleg direkt neked akar vele kedveskedni, ha nyávog, ajtó- ablak közelébe teszi, felhívja rá a figyelmed: akkor errõl van szó. Ne adj neki két napig enni, és el fogja õket tüntetni. :) Viszont a vadászatról nem tudod leszoktatni, ahogy a légvételrõl és a pislogásról se.

Sehogy. A macska ragadozó, tehát ragadozni fog. :) Azok az állatok pár perce még éltek. Már nem mozognak, õ nem éhes, tehát elvesztette az érdeklõdését. Esetleg direkt neked akar vele kedveskedni, ha nyávog, ajtó- ablak közelébe teszi, felhívja rá a figyelmed: akkor errõl van szó. Ne adj neki két napig enni, és el fogja õket tüntetni. :) Viszont a vadászatról nem tudod leszoktatni, ahogy a légvételrõl és a pislogásról se.
Azokat neked viszi. Nem viccelek. Gyerekeimnek anyu cicája vitt haza egeret, szépen letette a kiságy elé :) )
ne adjon neki 2 napig enni? normális vagy, elsõ válaszoló??? hogy aztán majd a rohadt férges húst egye és beteg legyen? a macskák azért csinálják ezt, mert látják az embereket nagy tálakat és sokszor enni a nap folyamán. ezért tudatosul bennük hogy az emberek nagyon jó vadászok lehetnek ha már ennyi mindent fogtak maguknak. mivel magát a "falka" tagjának tartja, hozzá akar járulni a koszthoz. levadássza a kisállatot hogy megmutassa neked hogy õ sem olyan rossz :) szerintem ez nagyon megható és édi tulajdonságuk, imádom a cicmákokat ^.^
Ezzel semmit nem tudsz csinálni, mert szeretet jeléül hozza a cica haza nektek az állatokat....egyszerûen õ így mutatja ki a szeretetét, hogy ajándékba hozza nektek..most ezen lehet nevetni, de így van..olvass utána!!!!
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor a macsek egy egészen más kultúra... Sajna sokszor reggel hatkor útra kelünk, este nyolckor hazaérünk. Esetleg napokig sem találjuk meg az "ajándékot". Nem valami vidám dolog 2-3 napos döglött patkányokat találni a lépcsõ alatt... :-( Lehet inkább a macseknek is mennie kell. Nem a mienk de oda szokott, mert sokszor megkapta a maradék dolgokat.

Hogyan lehet leszoktatni a cicámat?

Van egy 5 éves fiú cicám, aki ki van heréltetve, és mostanában egyre többször jelöl meg helyeket (kedvence a WC), azzal a nagyon büdös pisivel. Err?l hogyan lehet leszoktatni?

Legjobb válasz: Ezt sehogy. ha ki van ivartalanítva és még így is csinálja, akkor nem tudsz mit tenni. Ez nem tanult, hanem öröklött magatartásforma, úgyhogy ez benne van a genetikai programjában. Errõl nem tudod leszoktatni - ez a baj kandúrokkal. Azt hiszem, van vmi spray, ha befújod vele a helyeket, akkor nem megy oda, mert vmi riasztóspray. De sztem ez sem túlságosan jó, mert mindent csak nem fújhatsz be a lakásban...

Ezt sehogy. ha ki van ivartalanítva és még így is csinálja, akkor nem tudsz mit tenni. Ez nem tanult, hanem öröklött magatartásforma, úgyhogy ez benne van a genetikai programjában. Errõl nem tudod leszoktatni - ez a baj kandúrokkal. Azt hiszem, van vmi spray, ha befújod vele a helyeket, akkor nem megy oda, mert vmi riasztóspray. De sztem ez sem túlságosan jó, mert mindent csak nem fújhatsz be a lakásban...
júúj nekem is fiúcicám van igaz még nagyon kis fiatalka de hál istennek még nem csinált ilyet..remélem nem is fog
A kérdező hozzászólása: :) a kis büdösbogár ma is csinálta, csak szerencsére kint:D köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!