Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leszoktatni (291 db)

Hogy lehet leszoktatni a szopizásrol egy 2, 5 éves gyereket trauma nélkül?

Legjobb válasz: Csak teljes elszántsággal. Ebben a korban már nem könnyû õket leszerelni, tehát ha õ maga nem akarja még abbahagyni, akkor az embernek "fel kell kötnie a nadrágot", hogy boldoguljon a leszoktatással. A szomszédunk úgy szoktatta le - éppen 2,5 évesen - hogy bekente a mellét körömrágás elleni folyadékkal (patikai készítmény, keserû), de még így is kegyetlen 2 hetük volt. Az én kisfiam 2 év 9 hónapos, de meg sem próbálom leszoktatni, mert egyszerûen lehetetlen. Annyira függõ, hogy teljesen kivetkõzik magából, ha nem kapja meg az "adagját", szerintem beteg is lenne, ha most elkezdeném leszoktatni. Pedig napközben "nagy" bölcsis, ha hazajön, pedig "pici babaként" igényli a szoptatást.

Csak teljes elszántsággal. Ebben a korban már nem könnyû õket leszerelni, tehát ha õ maga nem akarja még abbahagyni, akkor az embernek "fel kell kötnie a nadrágot", hogy boldoguljon a leszoktatással. A szomszédunk úgy szoktatta le - éppen 2, 5 évesen - hogy bekente a mellét körömrágás elleni folyadékkal (patikai készítmény, keserû), de még így is kegyetlen 2 hetük volt. Az én kisfiam 2 év 9 hónapos, de meg sem próbálom leszoktatni, mert egyszerûen lehetetlen. Annyira függõ, hogy teljesen kivetkõzik magából, ha nem kapja meg az "adagját", szerintem beteg is lenne, ha most elkezdeném leszoktatni. Pedig napközben "nagy" bölcsis, ha hazajön, pedig "pici babaként" igényli a szoptatást.
2, 5 eves?????? En megertem, hogy az anyatej egeszseges, de azert elkerekedett a szemem. Minden esetre legy kovetkezetes, nincs es kesz. Adj neki esetleg vm mast, kakaot, az is finom, lehet jobban fogja szeretni, mint a cicit.
Ugyanebben a cipõben járok. Egy hét múlva már biztos pontos információt tudok adni. :-) Ha gondolod, írj privátot.
Az enyém 2 éves volt, amikor azt mondtam, hogy vége, nincs több, elfogyott. Egy hétig próbálkozott, utána mondta, hogy cici- elfogyott. Nálunk könnyen ment.

Hogyan lehet leszoktatni a csiniket hogy ne rágjanak meg mindent a ketrecben vagy esetleg van-e vmilyen speciális szer amivel be lehet keni a cuccokat?

Legjobb válasz: A rágcsáló állatokat a rágásról nem lehet leszoktatni hiszen állandóan rágnak mivel folyton növõ a foguk, amit koptatni kell. Amit ajánlhatok hogy adj be neki szénát, sárgarépát, és esetleg fogkoptató követ (amit az állatosboltokban kapsz). Amennyiben ezeket az ételeket megkapja igy ezekkel koptatja folyton növõ fogát, és nem fog dolgokat rágni, esetleg kevesebbet fog rágni. Henrik =)

A rágcsáló állatokat a rágásról nem lehet leszoktatni hiszen állandóan rágnak mivel folyton növõ a foguk, amit koptatni kell. Amit ajánlhatok hogy adj be neki szénát, sárgarépát, és esetleg fogkoptató követ (amit az állatosboltokban kapsz). Amennyiben ezeket az ételeket megkapja igy ezekkel koptatja folyton növõ fogát, és nem fog dolgokat rágni, esetleg kevesebbet fog rágni. Henrik =)
A kérdező hozzászólása: Köccike szépen!!!
Nincsmit, remélem hogy segithettem. További sok sikert neked a kisemlõsödhöz =). Szép napot! Henrik =)

2 hónapos kiscicát hogyan lehet leszoktatni arról hogy folyton fel mászkáljon a konyha asztalra, konyhapultra?

Eddig azt csináltam hogy amikor rajtakaptam ezen, bezártam a WC-be (80x80cm-es helység) egy-egy órára, és hagytam nyávogni.

Legjobb válasz: Ha bezárod a wc be nem tudja miért zártad be. Úgy lehet róla leszoktatni, hogy felmeny , te leteszed a földra így tovább, elõbb utóbb nem fog felmászni oda.

Ha bezárod a wc be nem tudja miért zártad be. Úgy lehet róla leszoktatni, hogy felmeny , te leteszed a földra így tovább, elõbb utóbb nem fog felmászni oda.
Az is megoldás lehet, hogy elõször rácsapsz egy picit a fejére és utána szeded le. (De ne üss nagyot és ne az orrát vagy a fülét! Csak egy nagyon picit legyintsd meg, nem kínozni kell, csak tanítani!) Nekem így szokott le róla.
Mi úgy szoktattuk le, hogy amikor az asztalon ette a sajtot akkor levettem, egy kicsit rácsaptam a seggére és befutott a szobába 1 napig közelembe se jött(pedig csak éppen hogy hozzá értem...), de megbékélt


Hogyan lehet leszoktatnki vlakit hogy ne hazudjon? És hogy lehet a bizalmat visszaszerezni?

Legjobb válasz: Miért akarod leszoktatni arról, hogy ne hazudjon?

Miért akarod leszoktatni arról, hogy ne hazudjon?
Ne próbáld meg leszoktatni a hazugságokról, majd rá jön magától ha egyedül marad.És a bizalmat nagyon nehéz visszaszerezni.Könnyûnek tûnik de annál nehezebb nincs.
A kérdező hozzászólása: azert mert zavar hogy pont nekem hazudik akit elvileg a legjobban szeret. mit tegyek hogy igazat mondjob?

Hogyan lehet leszoktatni a kutyát, hogy ne hemperegjen bele minden féle "anyagba"?

Legjobb válasz: sajnos ez lehetetlen én is próbáltam már,de ez annyira ösztönös hogy errõl nem lehet õket leszoktatni engem is zavar, fehér kutyám van és fürdés után szép fehér,de ha kimegyünk a parkba belehempereg a földbe és tiszta szürke lesz :S

sajnos ez lehetetlen én is próbáltam már, de ez annyira ösztönös hogy errõl nem lehet õket leszoktatni engem is zavar, fehér kutyám van és fürdés után szép fehér, de ha kimegyünk a parkba belehempereg a földbe és tiszta szürke lesz :S

Hogyan lehet leszoktatni a macskámat az állandó harapásról, karmolásról?

Folyton rám támad, karmol, harap. Hiába kiabálok, hiába ütöm meg, semmi nem használ. 5 hónapos. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Egy hasonló kérdésre írtam, talán hasznos lehet: "A harapásról próbáld úgy leszoktatni, hogy kicsit koppints a szájára, mikor harap. Az enyém már egész szépen elhagyta, vagy ha harap is, csak jelzészerûen, inkább megfogja a fogával a kezem, de nem harap komolyan. A karmolásról elég nehéz, mert olyan pici cica még nem tudja abbahagyni a játékot. Esetleg próbáld meg, hogy fújj rá a pofijára olyankor, mert az olyan hang, mint amikor egymással veszekszenek. Így téged fog az "anyjának" tekinteni és tartani fog -persze csak egy kicsit ám- tõled :)))"

Egy hasonló kérdésre írtam, talán hasznos lehet: "A harapásról próbáld úgy leszoktatni, hogy kicsit koppints a szájára, mikor harap. Az enyém már egész szépen elhagyta, vagy ha harap is, csak jelzészerûen, inkább megfogja a fogával a kezem, de nem harap komolyan. A karmolásról elég nehéz, mert olyan pici cica még nem tudja abbahagyni a játékot. Esetleg próbáld meg, hogy fújj rá a pofijára olyankor, mert az olyan hang, mint amikor egymással veszekszenek. Így téged fog az "anyjának" tekinteni és tartani fog -persze csak egy kicsit ám- tõled :) ))"
A spriccelés is jó ötlet, nem fog tõled félni. Vegyél olyat, amit virágspricceléshez lehet használni, az finoman porlaszt. Az enyémnek elég megrázni a spriccelõt, már rázza is a fejét, mint aki vizes lett és elrobog.
Sajnos nem tudsz mit tenni. Nekem is volt egy ilyen cicusom, vele az volt a probléma, hogy az anyukáját túl kicsi korában veszítette el (elütötte egy autó).
A kérdező hozzászólása: Köszi! A ruháimat is rángatja, mikor fel akarom venni. Éjjel is nekiáll vadállatkodni. Venni kellene valami víz fecskendezõt és azzal elintézni a karmolásos dolgokat, de akkor meg félne tõlem. Aludni is nehéz tõle, mert [email protected] folyton. Ha lelököm az ágyról, visszajön harapdálni...
Sajnos nekem ugyanez a problémám. Már próbáltam mindent, de semmi nem használ: a spriccelést kifejezetten szereti, csak áll és várja a vizet. Néha még fürödni is jön velem. A szájára koppintani meg nem tudok, mert gyorsabb nálam és megint megharap. Vagy ha sikerül, csak játéknak fogja föl és még jobban bevadul. Kellene valami biztos módszer :(
A kérdező hozzászólása: Tegnap a barátom játszott vele és azt élvezte, mikor dobálta, megpördítette. Néztem is, hogy ez soha nem fárad ki?! Hajnalban is rátámadt a kezemre, lábamra. Ha egész nap itthon lennék, lehet, hogy le tudnám teljesen szoktatni ezekrõl, de sajnos dolgoznom kell. Egyedül élek a macskámmal, így mikor dolgozom, nincs vele senki, de akkor is rendetlenkedik õfelsége.

3 éves kislányomat egy berögzült rossz szokásáról hogyan lehet leszoktatni? Az alsó ajkát harapdálja a felső fogaival vagy pedig a nyelvével nyalogatja a felső ajkát. Hasonló tapasztalatok, esetleg ötletek?

El?ször azt gondoltam, majd elmúlik magától, nem szólok, aztán elkezdtem szólongatni, de rosszabb lett t?le, mostanában nem szólongatom, de nema akar "elmúlni" berögzült rossz szokássá vált.

Legjobb válasz: körömrágásra van valami keserû szer, ami nem ártalmas én bekenném vele a száját. lehet, hogy nem direkt, csak megszokásból csinálja, ez pedig leszoktatná. amúgy meg ne aggódj még bõven elnövik a hajcsavarást, szájharapástl, stb. pláne, ha közösségbe fog keülni és emiatt majd cikizik, úgy abbahagyja, hogy észre sem veszed, amíg anya mondja néha csak azért is csinálja, vagy nem veszi komolyan, hogy nem kéna...nyugi, szerintem hamar meg fog oldódni

körömrágásra van valami keserû szer, ami nem ártalmas én bekenném vele a száját. lehet, hogy nem direkt, csak megszokásból csinálja, ez pedig leszoktatná. amúgy meg ne aggódj még bõven elnövik a hajcsavarást, szájharapástl, stb. pláne, ha közösségbe fog keülni és emiatt majd cikizik, úgy abbahagyja, hogy észre sem veszed, amíg anya mondja néha csak azért is csinálja, vagy nem veszi komolyan, hogy nem kéna...nyugi, szerintem hamar meg fog oldódni
Valami oka van, nem csak rossz szokás, ahogy a körömrágás sem az.Meg lehet próbálni kineziológust, aki kibogozza a "csomókat", különben átszokik valami másra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is!
Én harapdálom az ajkam:S Sajnos most repedezett, és fáj, sebes.De mindig elkönyvelem magamba: Nem harapdálom! De mindig megszegem.:(
Nekem a középsõ fiam volt ilyen.Elõször rágta a körmét, 3-4 évesen, majd belülrõl a száját, aztán megint a körmét.Akkor csinálja mikor izgul.feszült.Persze egy idö után rossz szokássá válik, én mindig rászoltam szép nyugodtan hogy hagyja abba.Teljesen kinevelni nem sikerült belõle, mert ha az egyiket abba hagyja kitalál valami mást.Most például, pici játékot vesz a szájába és azt rágja, errõl már leszokóban van de kíváncsi vagyok mit fog kitalálni helyette. Bocs lehet hogy nem tudtam segíteni, de mi sajnos így állunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors, megnyugtató választ!

A nyuszi idegesit, mert mindig rágja a ketrecet. De hogy lehet leszoktatni?

Sokszor kiengedem a nyuszit, mert mindig rágja a ketrecet

Legjobb válasz: Az én tengerimalacom is rendszeresen rágta a ketrecet, ez náluk szokásos mert így koptatják a rágcsálók a fogukat. Ha veszel neki fogkoptatót akkor azt fogja majd rágni de ez nem biztos mert az én tengeri malacom sem használt. Jobban tetszett neki a ketrece. Sajnos ezt nem nagyon lehet leszoktatni, hozzá kell szokni ehhez. Viszont ha szereti a fogkoptatót akkor kevesebb lesz a ketrec rágás. Ha nem rágcsálna össze nõne a foga és elpusztulna szegény.

Az én tengerimalacom is rendszeresen rágta a ketrecet, ez náluk szokásos mert így koptatják a rágcsálók a fogukat. Ha veszel neki fogkoptatót akkor azt fogja majd rágni de ez nem biztos mert az én tengeri malacom sem használt. Jobban tetszett neki a ketrece. Sajnos ezt nem nagyon lehet leszoktatni, hozzá kell szokni ehhez. Viszont ha szereti a fogkoptatót akkor kevesebb lesz a ketrec rágás. Ha nem rágcsálna össze nõne a foga és elpusztulna szegény.
Esetleg tegyél be neki gyümölcsfa ágat, jobbak minta bolti fogkoptatók.
A fogakat a széna koptatja a legjobban, nyuszinál is, malacnál is! Az mindig legyen elõtte, ha azt rágja, annak nem sok hangja van! Ráadásul a fogkoptatók csak az elsõ fogakat koptatják, a hátsót nem! Pedig a hátsó fogak túlnövése a veszélyesebb, azt nehéz kezelni. Ha az elsõ foga túlnõne, az állatorvos egy fél perc alatt vág le egy kicsit belõle (a malacéból én is merek levágni, nyusziét még nem próbáltam). Próbáld meg bekenni a rácsot tömény citromlével, bár van amelyiknek kifejezetten ízlik!
Be kell kenni kicsit citrommal a ketrcet.
A kérdező hozzászólása: Bármit csinálok vele csak a ketrecet rágja. Én így nem bírom!
bekented citrommal?
Ha elkezdi rágni, térdelj le vele szemben és te meg kívülrõl rágd! Lehet, hogy õ unja meg hamarabb!

Egy alkoholistát hogy lehet leszoktatni a piáról?

Az apósom,naponta be van rugva,és a páromnak is neki megy,meg az anyósomnak is.Meg is fenyegette,ha elválik,megöli.T?le minden kitelik.ha józan,akkor meg tök normális.Elvonókúra?vgay mit tegyek?

Legjobb válasz: Sehogy. Senkit nem lehet akarata ellenére leszoktatni, se elvonókúrára kötelezni. Aki viszont nem akar leszokni, az nem is fog, és más meg nem tud helyette felhagyni az ivással. Maximum elválni tud az anyós, mást nem.

Sehogy. Senkit nem lehet akarata ellenére leszoktatni, se elvonókúrára kötelezni. Aki viszont nem akar leszokni, az nem is fog, és más meg nem tud helyette felhagyni az ivással. Maximum elválni tud az anyós, mást nem.
Nem fog leszokni soha. De gyilkolni se fog, az is holtbiztos. Ez csak egy ócska, sekélyes, szánalmas fenyegetõzés. El kell válni, mert elmennek az évek!
Ha magától nem szokik le, akkor semmit sem tehettek. Náluk laktok?
Elvonóra. te nem tudsz tenni semmit, az biztos.
Erõsen érintett vagyok a témában (nem mint piás). Csak azt tudom megerõsíteni, amit már leírtak elõttem : nem fogjátok tudni leszoktatni. Fogadjátok el vagy csomagoljatok és ne kerüljetek a közelébe (ha van választásotok). Csak ne nagyon éljétek bele magatokat, hogy meg fog változni. A legjobbakat kívánom nektek!
A kérdező hozzászólása: nem lakunk velük, de az anyósomat nagyon sajnálom.Elköltözésröl már volt szó, de ha berugik cirkuszol, és zaklatná.A rendõrség meg nem viszi el.

Ti hogyan altatjátok éjszaka a gyermeketeket? Hogyan lehet leszoktatni róla, hogy ne úgy aludjon el, hogy simogatjuk a fejét?

Az apukája altatja este, és máshogy nem hajlandó elaludni, csak úgy, ha az apja simogatja a fejét. Mivel lentebb lett rakva a fekvő felület, így már eléggé mélyre kell hajolni, és fáj tőle a gerince. Le kellene szoktatni valahogy erről, de fogalmunk sincs, hogy hogyan? Ti hogy csináltátok? 8 hós

Legjobb válasz: Üljetek mellé a földre, nem fog fájni a hátatok. :) Szerintem nem kell errõl egy csecsemõt leszoktatni, felteszem, kamaszként mér nem fogja igényelni. :) Én a 2 évesemnek is fogom a kezét, úgy altatom, nem érzem problémának.

Üljetek mellé a földre, nem fog fájni a hátatok. :) Szerintem nem kell errõl egy csecsemõt leszoktatni, felteszem, kamaszként mér nem fogja igényelni. :) Én a 2 évesemnek is fogom a kezét, úgy altatom, nem érzem problémának.
4-es vagyok. Nálunk is van szex meg kistesó is, csak épp alvástréning nem, nem tudom, hogy függ össze a kettõ...
Ha rácsos a kiságya, akkor mellé tud ülni, és a rácsok között benyúlva simogatni a fejét...ez egy kicsit gerinckímélõbb megoldás. Én is hasonló problémával küzdök, az elalvás megy, de ha éjjel felkel (szerencsére ritkán) akkor simogatni kell a fejét, vagy a popsiját. Szerintem kíméletesen errõl még nem lehet leszoktatni, próbáltam, hogy csak mellette állok, néha egy kicsit megsimogatom, de nagyon sírt, megsajnáltam. Szerintem csak úgy lehet, hogy a mai naptól nem simogatjátok, csak ott vagytok mellette, néha megsimizitek, és megvárjátok míg elalszik egyedül, és ezt következetesen minden este. Nincsen humánusabb megoldás szerintem sajnos.
egy idõben az én lányom is rászokott de hamar észrevettem , igy a popóját kezdtem simizni aztán szépen rövidítettem az idõt míg most már megsimizem betakarom és már ki is jövök. a nagylányom viszont jól el lett rontva kézben aludt még 9hósan is elég sok könny árán de leszokott róla, kijövök bemegyek megnyugtatom nála ez jött be.
és most miért kellett lepontozni? azt kérdezte a kérdezõ "de fogalmunk sincs, hogy hogyan? Ti hogy csináltátok? leírtam nálunk ez jött be sima hiszti volt, 3órákat altattam és mikor leszokott róla meg tudtam nézni egy filmet és láss csodát még sex-re is volt idõnk sõt még kistesót is csináltunk. és most hogy a kistesó is alszik még több a sex. micsoda egy lotyó vagyok. a kérdezõnél meg egy rossz szokás és már fárasztó és fájdalmas nem lesz baja a bébinek hogy most mást kell megszoknia.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor marad a széken ülve simogatás. Azt sem akarom, hogy órákig sírjon. Sajnálnám szegénykét. De vajon mennyi idõs korában lehet leszoktatni róla?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! ÉN mindenkit felpontoztam, de mint mindenki tudja, van akinek az a hobbija, hogy nyomja ész nélkül a pirosat... Megpróbáljuk leszoktatni róla, ki fogjuk próbálni az általatok javasoltakat. :) (Igaz, hogy a férjem általában nappalos, de mivel 24 órás készenlétben van egész éveben kivétel nélkül, így nekünk sem egyszerû. Pl. tegnap este fél 10-tõl is bent kellett lennie hajnal 3-ig... Szerencsére be tudtam vele menni, így hamarabb végzett. Reggel 6-ra ment vissza ugyan úgy dolgozni, és túlóráznak is. Bocsánat az offért.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!