Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet leghatékonyabban (85 db)

Hogyan lehet leghatékonyabban kellemesen illatosítani egy szobát?

A kollégiumi szobában a szobatársam miatt elég büdös van. (dohányzik, sokat dolgozik és a munkaruháját-cip?jét behozza, eleve a ruhája elég büdös, mindenféle spray-t használ) Nincs valamilyen hatékony illatosítási megoldás? Köszi! :)

Legjobb válasz: Szerintem neked inkább szagtalanítási megoldás kellene:D Szerintem szellõztess ki, mondjuk amikor kimenõn van, illatgyertya, esetleg néha füstölõ, de az már neccesebb, mert õt zavarhatja. Ambipur elektromos fújós készülék, de az meg este zavaró, hogy fújogat, bár ki lehet kapcsolni. Tudom már, eszembe jutott A százforintos boltokban lehet kapni ilyen zselés illatosítót, ami különösen dohányos helyen ajánlott, cirka 300 ft, és jó illata van. Plusz egy megoldás: ismerõsömék dohányoznak, és a csaj több helyre pl. mikro teteje, radiátor kamilla illatú zsepit rak szárazon, jól illatozik, és ha már nem jó, kidobhatod, nem egy vagyon:D

Szerintem neked inkább szagtalanítási megoldás kellene:D Szerintem szellõztess ki, mondjuk amikor kimenõn van, illatgyertya, esetleg néha füstölõ, de az már neccesebb, mert õt zavarhatja. Ambipur elektromos fújós készülék, de az meg este zavaró, hogy fújogat, bár ki lehet kapcsolni. Tudom már, eszembe jutott A százforintos boltokban lehet kapni ilyen zselés illatosítót, ami különösen dohányos helyen ajánlott, cirka 300 ft, és jó illata van. Plusz egy megoldás: ismerõsömék dohányoznak, és a csaj több helyre pl. mikro teteje, radiátor kamilla illatú zsepit rak szárazon, jól illatozik, és ha már nem jó, kidobhatod, nem egy vagyon:D
Én illó olajokkal párologtatok. Dohány szag ellen az anti tobbac fajta a jó, de bármelyik megteszi.
Reggel és este lefektvés elõtt egy 10-15 percig tárva nyitott ablakkal ki kell szellõztetni. Meg kell kérni, hogy a bûzlõ cipõjébe tegyen egy rossz zokniba töltött két marék macskaalmot (minden abc-ben lehet kapni, 5 kiló 300 Ft belõle és egész évben elég), az elveszi (magába szívja) a szagát. A ruháit pedig mosni kéne. Ha te nem dohányzol, kérd meg egy dohányos társadat, hogy cseréljetek szobát. Milyen kolesz ez, hogy dohányosokat összetesznek nem dohányosokkal????
A koleszban nem az alapján osztják be az embereket, hogy ki dohányzik..és ki nem.
szellõztess! ez a legtisztább, a fûtés meg úgysem a te számládra megy,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm! Szellõztetni hiába szellõztetek, ablak becsukása után 10 perccel dohányszag van :/

A kutyaszőrt mivel és hogyan lehet leghatékonyabban eltüntetni a lakásból? Ti hogyan teszitek?

pl. sz?nyeg, butorhuzat, stb.

Legjobb válasz: Lehet kapni szösz eltávolító hengert, amin ragadós anyag van, azzal a szõrt is el lehet távolítani bármirõl. A bútorokról azzal szoktuk két perc alatt leszedni. A szõnyeget porszívózzuk a porszívót kefésre állítva.

Lehet kapni szösz eltávolító hengert, amin ragadós anyag van, azzal a szõrt is el lehet távolítani bármirõl. A bútorokról azzal szoktuk két perc alatt leszedni. A szõnyeget porszívózzuk a porszívót kefésre állítva.
Sajna a leghatékonyabb módszer még akkor eltávolítani, amikor a kutya még hordja azt a bizonyos szõrt. Nálunk naponta ki kellett porszívózni mindent, én a "kefés" fejet használtam, percenként leszedve a szõrt róla. Egy két bútort, amihez nagyon ragaszkodott a szõr, körömkefével súroltam át, az is elég jól leszedi. Tökéletes azonban sose volt. Engem legjobban az zavart, hogy a ruhanemûket is, minden mosás után át kellett kefélni, mert így nem lehetett vasalni, folyton rátapadt valahonnan egy-egy szál a vasaló talpára :S
naponta porszívózok, idõmtõl függõen 1x vagy 2x, néha 3x. szõnyeg nincs, csak rongyszõnyeg, ami kirázható, meg olyan fajta, amibe nem tapad a szõr, hanem simán le lehet porszívózni. minden sétánál ki van kefélve a kutya bundája. és nem mehet fel a kanapéra. és mindig van kéznél olyan ragadós henger, ha vmi szõrös azzal átmegyek rajta és kész. mi kis lakásban lakunk, ott ezek megoldhatók, nem kerül se sok idõbe se sok energiába.

Hasbòl hogyan lehet leghatékonyabban leadni?

Nagy hasam van és ebbõl szeretnék leadni. Nem kell nekem kockás has, de jó lenne kissebb. Mit lehet vele tenni?

Legjobb válasz: Nincs irányított zsírégetés. Nem lehet csak hasról fogyni. Szálkásító diéta kell és aerob edzések.

Nincs irányított zsírégetés. Nem lehet csak hasról fogyni. Szálkásító diéta kell és aerob edzések.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az aerob edzés lehet: kocogás, gyors gyaloglás, bicajozás, lépcsõzés, ellipszis trénerezés, úszás, stb. Tehát olyan egyenletes monoton mozgás, amit a láb igénybevételével végzel és tudod tartani a kb 120-130-as pulzust 45-60 percig. Heti minimum 3-4-szer kellene, de mehet minden nap is. Szálkásító diéta: napi 2, 5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch). A magasabb ch mennyiségrõl érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0, 5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek. ezekbõl kellene összerakni az étrendet: fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg. ch: zabpehely, barna rizs, teljes kiõrlésû kenyér, sok zöldség. zsír: omega3, lenmagolaj. Ha nincs súlyzós edzésed és sok s zsír rajtad, akkor elég lesz napi 2g x ttkg fehérje is. Tehát ha vagy pl 80kg (csak példa!) akkor kell neked napi 120g fehérje és indulsz 120g szénhidrátról. Ha nincs fogyás, akkor csökkented a szénhidrátot.
Az aerob edzés nem az, amikor a tv elõtt ugrálsz. Az aerob edzés zsírégetésre optimális mozgásforma, amely 120-130-as pulzustartományt jelent.
*meg diéta
megpróbálom leírni azt amit az elsõ leírt csak primitívebben ahoz hogy a hasadról mennyen le zsír nem felüléseket kell csinálni mert az nem ér semmit hanem kocogni, aerobedzés(mikor összevissza ugrálsz a kis sulyzóval a tv elõtt), ugrálókötelezés
Én tényleg akarok, és szoktam is. De ha valaki olyan életképtelen, hogy ha nem tudja mi az az aerob edzés, akkor nem írja be a googléba, vagy egyáltalán nem írja be a keresõbe, hogy "has", akkor ezt az összetett és bonyolult sportot nem érdemes elkezdenie.
A kérdező hozzászólása: Ha nem akarsz segíteni, ahol az emberek olyanról kérdeznek, amirõl nem tudnak valamit, vagy esetemben semmit?
Reggel majd leírom részletesen, de már mobilon vagyok és így nem tudnék sokat írni.
A kérdező hozzászólása: Ha tudnám, hogy ezek mit jelentenek, nem írtam volna ki a kérdést. Kifejtenéd ezt egy kicsit?
*ne legyen több (nem kukacoskodásból, csak nehogy már ez vezesse félre a kérdezõt) :)


A MOME design-és művészetelmélet felvételi interjú részén mi történik, mit kérdeznek és esetleg hogyan lehet leghatékonyabban felkészülni rá?

Jöv?re szeretném megpróbálni a felvételit és szükségem lenne minden információra. El?re is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Elég széleskörû a felépítése, elõször is be kell mutatnod a portfóliódat, kérdeznek a kötelezõkrõl is, feltesznek nagyon ravasz kérdéseket mûvészet-és designfilozófiai problémákkal kapcsolatban, amikkel lemérik, mennyire vagy tájékozott é kreatív, valamint konkrét tárgyakkal kapcsolatban, amiket ott a helyszínen kell kiválasztanod több másik közül. Szerintem nem lehet rá igazán felkészülni, fontos, hogy (ez az elsõ forduló esetében is így van) az általad választott témakörben nagyon magabiztosan és könnyedén mozogj, tényleg érdekeljen, lássák rajtad a "szenvedélyt" iránta. És még ha nem is tudsz válaszolni egy-egy kérdésre, frappánsan vágd ki magad a helyzetbõl :)

Elég széleskörû a felépítése, elõször is be kell mutatnod a portfóliódat, kérdeznek a kötelezõkrõl is, feltesznek nagyon ravasz kérdéseket mûvészet-és designfilozófiai problémákkal kapcsolatban, amikkel lemérik, mennyire vagy tájékozott é kreatív, valamint konkrét tárgyakkal kapcsolatban, amiket ott a helyszínen kell kiválasztanod több másik közül. Szerintem nem lehet rá igazán felkészülni, fontos, hogy (ez az elsõ forduló esetében is így van) az általad választott témakörben nagyon magabiztosan és könnyedén mozogj, tényleg érdekeljen, lássák rajtad a "szenvedélyt" iránta. És még ha nem is tudsz válaszolni egy-egy kérdésre, frappánsan vágd ki magad a helyzetbõl :)

Hogyan lehet leghatékonyabban fűteni egy fatüzeléses téglából épített kályhával?

Legjobb válasz: A fának száraznak kell lennie ( szakkönyv szerint 2 éves fa száraz ). A lehetõ legnagyobb fákat kell berakni és idõben lezárni amennyire csak lehetséges .

A fának száraznak kell lennie ( szakkönyv szerint 2 éves fa száraz ). A lehetõ legnagyobb fákat kell berakni és idõben lezárni amennyire csak lehetséges .
elég oxigént biztosítani az égéshez, idõben elzárni
Begyújtasz, és kb 40-50 percenként pakolod.Nem kell megvárni hogy parázsig égjen le!Mikor már szépen ég benne a fa lezárod, és csak arra figyelj hogy ne égjen le teljesen!

Hogyan lehet leghatékonyabban lekoptatni egy lányt? Nekem vagy a barátomnak kéne rászólni? Vagy esetleg mindkettőnknek? Vagy nézzük levegőnek? Mi a legfájóbb?

Barátom exei szoktak kiabálni utánna az utcán vagy odaszaladnak hozzá és meg akarják puszilni. Mostanában már rávettem, hogy ne engedje hanem fordítsa el a fejét. Mi lenne a leghatásosabb módszer a leállításukra?

Legjobb válasz: A barátodnak kéne tökösebbnek lennie és mondjuk ha már más nem használ, akkor annyit mondani nekik, hogy kövérek vagytok és a jelenlegi barátnõmet szeretem ráadásul jobban is dug, mint ti.

A barátodnak kéne tökösebbnek lennie és mondjuk ha már más nem használ, akkor annyit mondani nekik, hogy kövérek vagytok és a jelenlegi barátnõmet szeretem ráadásul jobban is dug, mint ti.
A barátodban kéne lennie annyinak hogy elküldje õket a jó büdös francba. Nem a te dolgod, hogy mint egy juhászkutya, õrizd meg a báránykát és kergesd el a farkasokat! EGY FÉRFIRÓL BESZÉLÜNK AZ ISTEN SZERELMÉRE!!
takarod a rákba rákosméhû - és kész
Barátodnak kéne lépnie. HA te teszed, a végén az lesz, hogy "jajj, te mindenben csak korlátozod, jobbat érdemel nálad".. Meg õ a pasi, az istenért, ne lógjanak rajta az exei úgy, mintha több lenne köztük még mindig. Ahhoz csak neked van jogod, ez teszi a kapcsolatot kapcsolattá. Most te vagy a "kivételes", nem?:) De.

Hogyan lehet leghatékonyabban a hasi zsírréteget otthon ledolgozni?

Kondizni járok kb. 3 hónapja, edzések után hyper mass- t fogyasztok izomtömeg növelés céljából, a hasamon viszont kicsit zavaró az a zsírréteg ami rajt van és ezt szeretném eltüntetni. L-karnitinnal hatásosabb lenne?

Legjobb válasz: nem fog menni addig amíg tömeget növelsz,ahhoz hogy zsírt veszíts szálkásító diétára kell átállni és aerob edzéseket be iktatni. tehát karnitin sem fog segíteni de még a termogén zsírégetõk sem.

nem fog menni addig amíg tömeget növelsz, ahhoz hogy zsírt veszíts szálkásító diétára kell átállni és aerob edzéseket be iktatni. tehát karnitin sem fog segíteni de még a termogén zsírégetõk sem.
Egyszerre nem tudsz zsírt égetni és izmot növelni naturálban, mert az egyikhez szálkásító diéta kell (kalóriadeficit), a másikhoz pedig tömegnövelõ étrend (kalória plusz).
Rendszeres futással és diétázással. Hasizomgyakorlatoktól a büdös életben nem fog lemenni a hasad.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! viszont nem szeretnék tovább "hasasodni". eddig is rendszeresen kerékpároztam napi 1 órát, most beiktattam nemrég a futást is(heti 3 alk.) és emellett két naponta perzse a kondi. mit gondoltok igy valamelyest talán megoldható lesz a problémám? L-karnitint a futás mellé gondoltam
étrenddel mi lesz?

Nagyon elkoszolódott belülről az automata mosógép, hogyan lehet leghatékonyabban kitisztítani?

Csillag vízlágyítót szoktam tenni bele ha mosok, de már az sem segít.Úgy tudom, ecetet is lehet, de azt nem tudom, mennyit.Mit csináljak?Félek, hogy így tönkremegy.

Legjobb válasz: 2 l 20% os ecettel,90 fokosmosási program . Ez oldja a vízkövet . A kávé fõzõknek is ez a hatásos tisztító módszre .

2 l 20% os ecettel, 90 fokosmosási program . Ez oldja a vízkövet . A kávé fõzõknek is ez a hatásos tisztító módszre .
Biztosan jönnek majd ötletek, módszerek. Ha más nem akkor a DM boltokban is van mosógép tisztító tabletta.Erre találták ki.
Kettõ liter, elõzõ
A kérdező hozzászólása: Az ecetet én úgy próbáltam, hogy kb fél litert öntöttem bele és magas hõmérsékleten üresben indítottam mosást.Úgy látszik, akkor kevés volt az ecet.Nem mertem többet beleönteni, féltem, hogy nagyon büdös lesz tõle.
Elõször indíts el egy trisós mosást, ez a szervesanyagokat oldja fel. Én fél kilót szoktam belerakni, nem drága, és ritkán kell. Ez mehet egy 90 fokos programon. Utána mehet bele a két üveg ecet, de ne hagyományos mosást indíts el, mert akkor egyszerûen nem tud hatni az ecet egy mosás programja alatt (fõleg ha sok van). Érdemes egy éjszakát állni hagyni benne, és utána indítani egy 90 fokost. Így ott tud hatni, ahol sok vízkõ (pl a fûtõszál). Utána egy 90 fokos, és kész is.
Az ecetesnél elég egy 90 fokos, csak elírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Mi az aldis mosogatógép tisztítót szoktuk beletenni a mosógépbe is.

A kifogyott bőrt hogyan lehet leghatékonyabban eltűntetni?

Tavaly januárban 73 kg voltam Egy szakítás miatt elkezdtem kondizni Nyárra 84 kg-ra felgyúrtam magam Nyár végén abbahagytam a kondit Most 76 kg vagyok És ugyan lapos és kockás has látszik de sok a felgyülemlett b?r amit jól kitudok húzni és ha összegörnyedek olyan mintha zsíros lennék. Milyen mozgással lehetne a lógó b?rt csökkenteni?

Legjobb válasz: Azt csak szikével :(

Azt csak szikével :(
a mûtéten kívül eddig 1 hatékony módszert olvastam és láttam képeket is a végeredményrõl. a srác valami 100-120ról diétázta le magát 70 körülire és napi 1 órát edzett a szabadban, télen, félmeztelenül. a hidegben edzés miatt a bõr kénytelen összehúzódni, fokozhatja a rugalmasságát, feszességét. az ízületeket lehet védeni, takarni ilyen edzések közben, hogy ne fázzanak meg.

Vérfoltot hogyan lehet leghatékonyabban kitisztítani nagy méretű, nem túl jól mozgatható anyagból?

A matrac huzatáról van szó, gépben mosható, de el?tte szeretném a foltot valahogy kivenni.

Legjobb válasz: Kend be sóval és vìzzel, dörzsöld át. Ha nem jön ki, 3%-os hidrogénperoxidot rakj rá, várd meg míg pezseg, öblítsd ki, majd újra míg el nem tûnik. màs módszer: áztasd át a területet higítatlan fehér ecettel 10 percre.

Kend be sóval és vìzzel, dörzsöld át. Ha nem jön ki, 3%-os hidrogénperoxidot rakj rá, várd meg míg pezseg, öblítsd ki, majd újra míg el nem tûnik. màs módszer: áztasd át a területet higítatlan fehér ecettel 10 percre.
Szia! Én a Tesco-ban vettem egy "Foltördög" nevû folyadékot (a mosószerek között keresd, kicsi flakonban van), ami kifejezetten vérre van. Nézz utána, hátha. Legegyszerûbb módszer az azonnali hidegvizes átmosás, azzal a nagyja tuti kijön, utána rögtön melegvizes, szappanos kézi mosás, végül mehet a gépbe. Remélem, segítettem.
Hideg vízben dörzsöld át elõször is még míg meg nem száradt! Kis só is segíthet. Ha még friss, teljes mértékben kijöhet. Ha már beleszáradt, akkor nehezebb ügy. De se langyos, se meleg vizet ne használj, mert attól ez a szerves anyag jobban "belesül"... Ha a hideg víz után is marad némi folt, akkor hypós vízben áztasd, az kiviszi. Remélhetõleg nem mûszálas a huzat, mert a fehér és nagy mértékben mûszálas anyagokat a hypó sárgítja. A hypós áztatás után lehet mosni, mint a többi mosnivalót...
(ja persze értelemszerûen hypót csak akkor, ha fehér, vagy nem zavar, ha kimegy a színes anyag színe...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sajnos mûszálas, és nem fehér. És be is száradt jócskán már. Az ecet-hideg vizet fogom megpróbálni. Ha marad benne egy kisebb folt, az sem tragédia, hiszen lepedõ borítja az ágyhúzást leszámítva, csak most olyan erõs volt, hogy a fehér lepedõn átviláglott. Sajnos szoptatás közben egyik éjjel nagyon erõsen véreztem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!