Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kiszámolni, hogy mikor (41 db)

Ilyen ciklus mellett hogy lehet kiszámolni, hogy mikor van a peteérésem?

Az utóbbi 6 hónapban figyelem igazán a ciklusaim napját, amely így néz ki: 30, 29, 33, 31, 29, 33.

Legjobb válasz: Pontosan nem lehet kiszámolni. Nagyjából a 15. és 19. nap között lehet. Pontosan csak hõmérõzéssel lehet megállapítani, vagy sorozat UH-val.

Pontosan nem lehet kiszámolni. Nagyjából a 15. és 19. nap között lehet. Pontosan csak hõmérõzéssel lehet megállapítani, vagy sorozat UH-val.
Nekem 36-40 naposak a ciklusaim és álltalában a 28-29-ik napon volt pém! De én az ovulációs fálydalmat figyeltem és az 5-ik hónapban most összejött a baba!
Nyugodtan próbálkozhattok a 14. naptól! nekem is ilyen volt a ciklusom, aztán a 15. napon sexeltünk, és 3 nap múlva olyan rosszul lettem azt hittem beteg vagyok. Szerintem akkor termékenyültem meg. Az ondó jó két napig még eluszkál a petevezetékben, várja, hogy a petesejt kiszabadúljon. Én ajánlanám 2-3 naponta sexelni a 14. naptól. Mi ezt tettük, a lányom 3 éves lesz lassan. Most a 2. babára koncentrálunk és remélem sikerült, olyan izgi ez a várakozás :-) Sok sikert neked!
Ezek nem olyan vészes eltérések szerintem. Ha gondolod regisztrálj ciklus.hu-ra és jelölgesd be ott a menzeszedet, és az alapján jelöli a termékenyebb napjaidat, nekem bevált. EGY alkalomból meglett a kisfiunk, pedig nekem sem volt napra pontos soha a ciklusom :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-) Igazából még csak két hónapja, hogy nem védekezünk és egyelõre próbálok nem rágörcsölni a témára, de azért nem árt ha figyelem magam! Amúgy tegnap este megjött a mensim... most 27 napra. Szerintetek számít valamit, hogy aktívan motorozom? Rázkódás, feszítés, adrenalin... ilyenekre gondolok!
ameddig, nem vagy terhes nem számit a motorozás, de ha egyszer pozit tesztelsz akkor hagyd abba!
A kérdező hozzászólása: Természetesen, ha pozit tesztelek, akkor nem ülök fel motorra! De én itt inkább arra irányítottam volna a kérdést, hogy pl. a beágyazódás idõszakában lehet-e kedvezõtlen hatással a motorozás, rázkódás, stb.?

Hogy lehet kiszámolni hogy mikor fog meg jönni a menstruáció?

Minden hónapban össze-vissza jön meg. Barátn?m mondta, hogy ki lehet számolni, hogy mikor fog megjönni, de azt nem tudja, hogy hogyan. Igaz ez? Ha igaz, akkor tudja valaki, hogy hogyan kell? 15/L

Legjobb válasz: Hogyha össze vissza jön meg, akkor nem lehet kiszámolni.

Hogyha össze vissza jön meg, akkor nem lehet kiszámolni.
Hát ha össze vissza jön meg akkor nem lehet. ha viszont megjön jún.20-án akkor aug.18-19-20-21-én kell megjönnie am álltalában 28 naponként jön meg
utólsó vagyOok: m ezt a bioszkönyvbe is megtalálod
Ha rendszertelen, akkor nem tudod kiszmáolni. Normálisan pedig úgy kellene, hogy mindig feljegyeznéd az elsõ napot. 1. nap a menzesz elsõ napja, utána elkezded számozni a napokat. Következõ menzesz elsõ napja megint 1-es számot kap. Megnézed, hogy hány nap telt el a ketttõ között, az a ciklusod hossza. (A normális 25-35 napos) Így a következõt is ki tudod már számolni.

Mi a legjobb modszer hogy teherbe esek? Hogy lehet kiszámolni mikor van peteérésem?

kb 4 honapja nem védekezünk de még nem sikerült. már van egy gyerek ugyhogy szervi problémas nem lehet.

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml ezen az oldalon sok hasznos dolgot találsz érdemes olvasgatni.

http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml ezen az oldalon sok hasznos dolgot találsz érdemes olvasgatni.
kedves utolsó! abban az esetben ha 28 napos a ciklus! Ha nem akkor kitolódik.
A menszeszed 1 sõ napját követõ 12, 15dik nap közti idõszakban van az ovuláció peteérés! Sok sikert:)
Attól, hogy van már gyermeketek, nem biztos, hogy most is minden rendben, de 4 hónap még nem a világ vége!! 2 naponta legyetek együtt! Sok sikert.
Szia! Abban sajnos egyet kell értenem a kedves utolsó válaszolóval, hogy mert van egy gyermeked az nem azt jelenti, hogy most is minden rendben van!De adja a Jó Isten, hogy így legyen, legyen minden rendben!!!!Én az ovu tesztet tudom Neked ajánlani!Én ebben a ciklusomban próbáltam ki életemben elõször és láss csodát sikerült 4év! után, pont ma vagyok 6 hetes:-)!Nekünk bejött, hogy az elsõ pozitív és az elsõ negatív napon voltunk együtt! Szívbõl kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön a baba Nálatok is!!!!!!

Melyik magánnyugdíjpénztárnál a legjobb? Hogyan lehet kiszámolni? És mit is jelent ez? Ha nyugdíjas leszek akkor hogyan kapom meg a már befizetett összeget?

pályakezd? volnék és semmit nem konyítok hozzá. Elolvastam néhány pénztári akármit, de nem értettem...

Legjobb válasz: Csak az elmúlt idõszakok eredményeit láthatod, mert ez nem olyan, mint egy kamatozó betétlekötés egy banknál, ezeknél negatív hozam is lehet (pl. legutóbb az OTP mutatói nagyon mély negatívban jártak, és ebbõl nem is verekednek ki egyhamar). A PSZÁF weboldalán lekeresheted az aktuális kimutatásokat, ha rákeresel a magánnyugdíjpénztárakra. Legjobb tudomásom szerint jelenleg az AXA pénztár dolgozik a legjobb hozamokkal.

Csak az elmúlt idõszakok eredményeit láthatod, mert ez nem olyan, mint egy kamatozó betétlekötés egy banknál, ezeknél negatív hozam is lehet (pl. legutóbb az OTP mutatói nagyon mély negatívban jártak, és ebbõl nem is verekednek ki egyhamar). A PSZÁF weboldalán lekeresheted az aktuális kimutatásokat, ha rákeresel a magánnyugdíjpénztárakra. Legjobb tudomásom szerint jelenleg az AXA pénztár dolgozik a legjobb hozamokkal.
Jelenleg az AXA a legjobb magánnyugdíjpénztár. Az adatokat amiket megadnak az elmúlt 10 év eredménye és a tavalyi év eredményét szokták megmutatni. 3 portfólió van. Elsõben csak kötvény van, másodikban több kötvény kevesebb részvény, harmadikban pedig több a részvény. Ezek közül neked kell választani. http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/penztarak/nyugdijpenztar/m.. Itt utána tudsz nézni 1-2 dolognak. http://magannyugdijpenztaram.hu Ha nyugdíjas leszel egy összegben veheted ki vagy járadék formájában. Ez meghatározott idõre szól és havonta fogod kapni.

Hogy lehet kiszamolni, hogy mikor van peteeres, ha nem mindig ugyanolyan hosszu a ciklus?

21-26 nap kozott valtakozik. Mikor van peteeresem?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûbb,ha veszel egy ovulációs mikroszkópot,és akkor tuti tudni fogod,hogy mikor van peteérésed,nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami

Szerintem egyszerûbb, ha veszel egy ovulációs mikroszkópot, és akkor tuti tudni fogod, hogy mikor van peteérésed, nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami
Próbáld ki a hõmérõzést vagy figyeld a folyásod, pé-kor hígabb, sûrûbb.
Rosszul írtam:hígabb, bõvebb:)

Hogyan lehet kiszámolni h mikor van peteérés?

Legjobb válasz: Mmm.. mi? Mi van?

Mmm.. mi? Mi van?
jaaaa bocsi! Félreolvastam :D
Hát a két menstruáció közötti napokban van peteérés...de nehéz kiszámolni, ha csak nem óramûpontosságú a ciklusod.... a ciklus.hu-n lehet számolgatni :) ott figyelmeztetõ email is küld a honlap....vannak fizikális jelei is általában(tojásfehérjés folyás)
úgy hogy hõmérõzöl minden reggel közvetlen ébredés után, de még ágynyugalomban.Lehetõleg minden reggel azonos idõpontban és vezeted a testhõdet pl itt, vagyis ez nagyon megbízható, rajzolja a görbédet ! http://fertility-calculator.org/
attól függ hány napos a ciklusod? mindig annyi-e stb.
mivan?
A kérdező hozzászólása: senkit nem pontoztam le! de még senkinek sem adtam zöld kezet sem
Szívesen, mi meg köszönjük a lepontozást. XD
A kérdező hozzászólása: aki értelemes választ adott annak köszönöm :) és szerintem ennek semmi köze nincs a bankszámlához xD utolsó egy szám h lehetne asszcendens :'D
42
Ja már képbe vagyok! Add meg a bankszámlaszámod és kiszámolom neked!
Ezek mind pontatlanok. Írd le a születési dátumod és én megmondom neked pontosan. Mihály jósnõ
ha tudsz angolul ezt tudom ajánlani: http://www.astrotheme.com/
Itt részletes, mindenre kiterjedõ horoszkóp van aszcendessel együtt: http://ascendens.astronet.hu/
Az aszcendens kiszámolásához tudtommal a születési óra perc szükséges. http://www.ezoterikus.hu/aszcendens.php Itt ki tudod számoltatni.
Gondolom hogy nem te voltál, csak valami jóindulatú ezotéria gyûlölõ. :-)

Pontosan mikor vagyok jogosult munkanélküli segélyre? Ennek a pontos összegét hogyan lehet kiszámolni?

Most dolgozom, levelez?n járok egyetemre. Ha megvan a 365 nap munkaviszonyom, és nincs munkám, akkor jár? v a hallgatói jogviszony miatt nem?

Legjobb válasz: A levelezõ ebbõl a szempontból nem számít. A munkaviszonyod alapján fogják kiszámolni.

A levelezõ ebbõl a szempontból nem számít. A munkaviszonyod alapján fogják kiszámolni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget! :)

Hogy lehet a legkönnyebben teherbe esni? Már egy ideje próbálkozunk de eddig semmi. Hogy szokták kiszámolni, hogy mikor a legesélyesebb? Mi a legjobb módszer, ami be is válik?

Legjobb válasz: Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.

Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.
Nekem úgy sikerült elsõre, hogy már évekkel azelõtt, hogy babát akartam (mert akkor még nem voltak meg a megfelelõ körülmények) elkezdtem mérni és grafikonon ábrázolni az ébredési hõmet. Pár év alatt tökéletesen kitapasztaltam, melyik nap mi történik velem és mikor érdemes próbálkozni. Hát, így, de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Én is hasonló cipõben vagyok, mint Te. Én az ébredési hõ mérésén kívül még figyelem a méhnyaknyákot (ha tojásfehérjéhez hasonló, akkor van peteérés) és csinálok ovulációs tesztet. És fontosnak tartom a 2 naponta szeretkezést, fõleg peteérés környékén (akkor akár naponta is), hogy a kis katonák ott várjanak a nagy pillanatra. És abban tényleg van nagy igazság, hogy nem szabad rágörcsölni. Nálunk az elsõ gyerkõc így jött össze 1 év után, amikor elhatároztuk, hogy most hanyagoljuk. Most a tesóval próbálkozunk, remélem hamarosan mindketten sikerrel járunk.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Az ébredési hõ miben befolyásolja? Nekem az elsõ babám lenne. Már egy ideje nem védekezünk. Volt pajzsmirigy alulmûködésem de az már helyrejött, így a doki szerint jöhet a baba.
Szerintem az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van. Az én rövid történetem: több, mint 1 évig nagyon, de tényleg nagyon akartam egy babát, hõt mértem, méhszájat, minden kis tünetemet feljegyeztem, számolgattam, a neten is több oldalon megnézettem, hogy mikor lenne a legjobb idõpont, és semmi. Teljesen kikészültem. Nem tudom miért talán a szervezetem így akart megmenteni a teljes idegösszeomlástól, de egyik hónapról a másikra viszont azt mondtam, hogy nem érdekel, nem foglalkoztam vele. Ez volt szeptemberben. Tegnap pozi lett a tesztem:-)) Szerintem én lepõdtem meg a legjobban.
Az ébredési hõ jelentõségét itt elég jól elmagyarázzák: http://www.babaterv.hu/ebredesihomerseklet.php

Egy családi ház napelem rendszer méretezésénél, mi alapján lehet kiszámolni, hogy mégis mennyi napelem táblára van szükség, ha egy kisebb ház kb 300 KWh fogyaszt havonta?

Legjobb válasz: Elõször is tisztázni kell, hogy sziget üzemû (akkumulátoros), vagy hálózatra visszatápláló rendszerrõl van szó. Amennyiben van villamos közmûhálózat ez utóbbit érdemes számításba venni. Havi 300kWó fogyasztásra egy 3kW-os rendszert szoktunk javasolni. Amennyiben pont déli a tetõ egy picit lehet kevesebbel is számolni, hogy ne legyen többlettermelés. Ideális tájolás esetén a kívánt éves termelést oszd el 1,2- 1,25-el és megkapod a rendszer méretét ,ami fedezi az igényedet. Ez persze csak a jó minõségû napelemekre és inverterekre igaz! Ha infó kell,üzenj segítek! a voltalarm oldalon egyéb információkat is találsz.

Elõször is tisztázni kell, hogy sziget üzemû (akkumulátoros), vagy hálózatra visszatápláló rendszerrõl van szó. Amennyiben van villamos közmûhálózat ez utóbbit érdemes számításba venni. Havi 300kWó fogyasztásra egy 3kW-os rendszert szoktunk javasolni. Amennyiben pont déli a tetõ egy picit lehet kevesebbel is számolni, hogy ne legyen többlettermelés. Ideális tájolás esetén a kívánt éves termelést oszd el 1, 2- 1, 25-el és megkapod a rendszer méretét , ami fedezi az igényedet. Ez persze csak a jó minõségû napelemekre és inverterekre igaz! Ha infó kell, üzenj segítek! a voltalarm oldalon egyéb információkat is találsz.
Az alábbi a linken (remélem) minden kérdésre választ kapsz. http://www.voltalarm.hu/index.php?option=com_content&view=ar..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!