Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kisgyereket a (46 db)

A pou-ban hogyan lehet kisgyereket csinálni neki?

Legjobb válasz: Sehogy. Csak õt lehet kicsivé tenni.

Sehogy. Csak õt lehet kicsivé tenni.
rámész a szintre, ott az adultr-ra, beírrod az e-mailod, és annak a jelszavát. a kics pou külön lesz, ha a másikon rámész arra, hogy log out. lehethogy nem fog sikerülni, de nekem bevállt! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, köszi

Hogyan lehet megoldani a szexuális életet két kisgyerek mellett?

A nagyobbik fiam 4 éves, a kicsi pedig 6 hetes. A kicsi még szopizik éjszaka 3 óránként, és hiába fektetem le max. fél 9-kor, kb. 10-15 perc múlva felsír, és vissza kell altatni. Ez megy másfél-két órán keresztül, s mire rendesen elalszik, akkorára már majdnem 11 óra van. Ekkorra már én is álmos vagyok mondjuk. A nagyobbik fiam pedig jelenleg az apjával alszik a mi hálószobánkban. Jó, ezt tudom, hogy én rontottam el, mert amikor terhes lettem a kicsivel, én altattam el a mi ágyunkban, mert egyszer?en állandóan álmos és fáradt voltam, és nem volt er?m a saját ágyában elaltatni. És most itt tartunk, hogy át kellene szoktatni a sajátjába, de nem tudom hogy csináljam. Plussz, hamar megébred, ha felkel az apja mell?le, és elindul megkeresni. Elfelejtettem írni, hogy én most a kicsi szobájában alszok.

Legjobb válasz: Szia.Gondolom a 4 éves ovis.Akkor õ délelõtt nincs otthon,a 6hetes babád biztos alszik délelõtt tovább mint fél óra :) Ha otthon van a párod akkor ott a lehetõség esetleg :)

Szia.Gondolom a 4 éves ovis.Akkor õ délelõtt nincs otthon, a 6hetes babád biztos alszik délelõtt tovább mint fél óra :) Ha otthon van a párod akkor ott a lehetõség esetleg :)
Szerintem ez az elsõ idõszak mindenkinek ilyen. Bár én nem tudom, amikor én szültem, sajnos nem volt férfi a háznál. De ahogy hallom másoktól, hát mások se nagyon élnek házas életet az elsõ pár hónapban, mert a picur még sokszor ébred, fáradtak is, meg nem tuodm, nekem még az elején kedvem se lett volna mert ég úgy éreztem, darabokban vagyok alul. Szerintem kezdd azzal, hogy a nagyot vissza szoktatjátok a saját szobájába, és esetleg a kicsit vegyétek a ti szobátokba, akkor hamarabb hallod ha sír. Õ még úgyis olyan mélyen alszik, nem fog felébredni arra, ha ti szerelmeskedtek, meg még úgyse tudja, hogy mit lát.
én vagyok megint, akkor esetleg két szopi között nagyszülõkre bízni õket:) Valahogy biztos meglehet oldani:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs itthon. Reggel 8-tól este 7-ig dolgozik.

Hogyan lehet megmosni a kisgyerek fogát, ha nem hagyja?

15 hónaposom szorosan zárva tartja a száját, ha közelítek a fogkefével. :(

Legjobb válasz: Hm, nehezen. Valahogy fel kell kelteni az érdeklõdését. Pl. te mosd a sajátodat, neki pedig adj a kezébe fogkefét, és hasonló dolgok.

Hm, nehezen. Valahogy fel kell kelteni az érdeklõdését. Pl. te mosd a sajátodat, neki pedig adj a kezébe fogkefét, és hasonló dolgok.
és ha a kezébe adod? vagy közösen mostok fogat? Mi hárman mostuk mindig így hamar ráállt...
Jelentem ugyanebben a cipõben járunk. Az én számba vígan dugdosná a fogkefét, de a sajátjában meg mozdítani nem engedi, ráharap, lenyalogatja a fogkrémet. Sem egymásét mosni nem tudjuk, sem úgy, hogy én a sajátomat, õ meg a sajátját, mindig ugyanaz az ellenkezés van. Már van elektromos fogkeféje is, meg legalább másik 3, és 2 féle fogkrém....Általában alkudozom vele, hogy ha megmoshatom a fogát, akkor megkapja a fogkrémes tubust, vagy akármit, de így is kínszenvedés, pedig már 2 éves.
Jaj, nálunk is ez volt hónapokig. Egyszer erõvel megmostam neki, onnantól fogva még jobban félt. Nekünk az jött be, hogy megtanítottam kiköpni a fogmosóvizet, és minden alkalommal megbeszéltük, hogy ha megmostam a fogát, utána köphet párat. A kistesója meg, miután megmostam neki, "önállóan" is fogat mos, szereti nagyon.
Az én fiam sem engedte sokáig. Volt hogy erõvel fogtuk le és úgy mostuk meg, de mindig visított. Így én inkább odaadtam neki a fogkeféjét, és õ rágcsálta. Most 2, 5 éves, és egy hete végre megengedi, hogy megmossam a fogát. Idáig szinte nem is mostam, és mégis nagyon szépek a fogai.
Mivel dackorszakban van, egyes picuroknál mûködik, ha mellette mosol fogat, és megtiltod neki , h utánozzon. ;) Ha elkezdi sikálni a fogait, hagyd rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem még nincs dackorszakban. :) A testvéreit nézi, ahogy mosom nekik, aztán õ is szívesen rágcsálja a kefét, de azt mosásnak nem nevezném. És sajnos a felsõ metszõkön látok némi fehér lepedék szerû lerakódást. :( Ezért (is) jó lenne mosni. Hallottam, hogy van valami ujjra húzható "dörzsölõ izé". Nem tudjátok, mi a neve és hol lehet beszerezni? Egy próbát megérne...
Brendonban tuti van, én ott vettem, de millió helyen árulják. Nálunk sajna az sem jön be, ráharap az ujjamra, ha bedugom a szájába.
fogdörzsölõnek hívják amúgy

Hogyan lehet kitágitani a kisgyerek zokni szárát, hogy ne szorítsa a kicsim lábát, mindig úgy belevág neki irjatok ötleteket ha van?

Legjobb válasz: A nedves zokni gumírozott részét vasalóval vasald át. Ettõl garantáltan kinyúlik a gumírozás. De akkor mi fogja tartani? :)

A nedves zokni gumírozott részét vasalóval vasald át. Ettõl garantáltan kinyúlik a gumírozás. De akkor mi fogja tartani? :)
A kérdező hozzászólása: inkább essen le mint elszorítsa a keringését, kicsit duci a lába:->>>>köszi, ja és karácsonyra kapott vagy 20 párat:->>>>
Szia! Én úgy szoktam a gyerkõceimnek, hogy jól felhúzom a zoknit, aztán egyet visszatûrök rajta. Nem tudom, érthetõ?

A Sims3-ban hogyan lehet átöltöztetni a tipegőket (kisgyerek)?

Legjobb válasz: A tipegõvel rákattintasz a szekrényre, azután pedig az ott megjelent ikonra.

A tipegõvel rákattintasz a szekrényre, azután pedig az ott megjelent ikonra.

Hogyan lehet kisgyerekkel állást találni? Valamint ha nekem van már szakmám, akkor gyes mellett se végezhetek el ingyen tanfolyamot a munkaügyinél? Vagy gyes után.

Legjobb válasz: A baj az, hogy a szakmámban nincs gyakorlatom, ahol meg két és fél évet dolgoztam abból meg nincs végzettségem. Ezért gondoltam arra, hogy ha más nincs akkor elvégzek ehhez egy tanfolyamot, márha indít a mügyi, de pénzért nem tudok menni, nem telik rá.

A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy a szakmámban nincs gyakorlatom, ahol meg két és fél évet dolgoztam abból meg nincs végzettségem. Ezért gondoltam arra, hogy ha más nincs akkor elvégzek ehhez egy tanfolyamot, márha indít a mügyi, de pénzért nem tudok menni, nem telik rá.
Vannak kifejezetten baba-mama bar-t állások, a DM-ben van ilyen nagyon tolerálják a kismamákat, csak oda kell eladói végzettség...
A kérdező hozzászólása: A fényképpel az a baj, hogy nem vagyok vékony és túl szép sem, ami a mai világban elsõ, pláne a vékonyság. A fogam is hiányzik elõlrõl amire most nem lesz pénz egy darabig tuti. mert lenne vagy 80e ft legalább. Ha beszélek azért nem látszik. A másik, jó hogy nem írom bele a gyereket, de akkor mit írjak mit csinálok most, jelenleg? Mert csak kéne valamit. Meg az sem jó ha hazudik az ember. Utólag még nagyobb problémák lehetnek belõle.
A Tanfolyami kérdéseddel kapcsolatban választ nem kaptál. Látom, hogy elég régi a kérdés, de lehet, hogy még mindig aktuális. Tehát a törvény szerint ekkor kapsz a munkaügyitõl támogatást ha ... "gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetõleg terhességi–gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül (abban az esetben támogatható, ha a képzés idõtartama hetente nem haladja meg a 20 órát, és a gyermekgondozási segélyben részesülõ személy képzése a gyermek egy éves – gyermekgondozási díj folyósítása esetén másfél éves – korának betöltését követõen kezdõdik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülõ személy keresõtevékenységet nem folytat" Az induló képzési listát pedig a http://www.aszf.hu weboldalon megtalálod. HA a feltételeknek megfelelsz és a képzést is kiválasztottad akkor a munkaügyi központnál kell tovább lépned.
Bocsi elírtam a webcímet: http://www.afsz.hu

Hogy lehet elviselni a kisgyerek mellett a második terhesség rosszulléteit?

Szeretnénk kistesót, de félek,hogy az esetleges rosszullétek miatt nem tudok rendesen figyelni a meglév? gyerk?cre. Rosszul viselem a betegségekkel járó rosszulléteket is:(

Legjobb válasz: Szia! 9 nap múlva lesz 1 éves. Ami a szülési fájásokat illeti, nekem olyanok nem voltak:) Szerencsés alkat vagyok, mert fájás nélkül tágultam és szültem. Semmit nem éreztem, a doki mondta mikor kell nyomni:) De a fájdalmat általában jól viselem, csak egy hányinger elveszi minden lélekjelenlétemet:(

A kérdező hozzászólása: Szia! 9 nap múlva lesz 1 éves. Ami a szülési fájásokat illeti, nekem olyanok nem voltak:) Szerencsés alkat vagyok, mert fájás nélkül tágultam és szültem. Semmit nem éreztem, a doki mondta mikor kell nyomni:) De a fájdalmat általában jól viselem, csak egy hányinger elveszi minden lélekjelenlétemet:(
Szerintem ne idegeskedj elõre ezen.Meg gondolj arra ezek a rosszulétek semmiség ahhoz képest amikor jönnek a fájások. Mennyi idõs a gyerkõc? Nem szabad hogy elõre így elvegye valami a kedved, ha szeretnétek tesót hajrá, majd megoldódik minden meglátod!

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.

Hogyan lehet nagy házban perzsa macskát tartani úgy, hogy hatalmas a ház (tehát nem lehet minden nap nagytakarítást csinálni) és közben két kisgyerek is van és mégis gyönyörû tisztaság van?

Már évek óta szeretnénk egy szép fehér perzsa macskát. De félünk megvenni, mivel mindenki dolgozik, ezért csak hetente egyszer rendezünk nagytakarítást. Attól félünk, hogy mindenhova felmászna és minden macskaszõrõs lenne. Az egyik ismerõsöm is tart macskát, akinek ráadásul kicsi a szõre, mégis minden macskaszõrõs. Amikor ott vagyok még a farmerom is olyan lesz, pedig õk napi szinte takarítanak, porszívóznak, ráadásul a macska is fésülve van. Egy másik ismerõsömnek pedig perzsa macskája van már 5 éve, nem takarítanak minden nap, a gyerekek mellett nincs idejük, még sincs egy macskaszõr sem a házban? Azt tudom, hogy õk is minden nap megfésülik, de hát ezt a másik ismerõsömék is megteszik. Hogy csinálják? Mi a titok?

Legjobb válasz: Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)

Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jegelem egy kicsit ezt a dolgot, barom nagy felelõsséggel és rengeteg teendõvel jár egy macska. Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, egyszer biztos, hogy jól fognak jönni.
8 perzsám van, naponta takarítok és ez a természetes.Bõr + macska nem jó páros, mert megkaparja amit nlehet nem bírsz majd elviselni ahogy olvasom. Nemhiszem, hogy macskára van szükséged.
Ugyanez áll az ágynemûre is. Van egy szettem, ami egy kicsit fényes, sûrû szövésû anyagból van, egy szál szõr nincs rajta. A kreppelt, selymes tapintású anyag is rendben van. Viszont nemrég vettem egy ikeás óccsót, ami inkább bársonyos mint selymes, arról meg naponta leszedhetek egy fél macskát. A bõrbútor és a macska szerintem egy kicsit veszélyes páros. Kinézi magának kaparófának, és mire leneveled róla, csinált egy százezres kárt. Nem lehetetlen megvédeni, de nagyon résen kell lenned.
Aki gyönyörû tiszta, szõrmentes lakást szeretne, annak nem ajánlom a perzsa cicát, mert a végén a cica fog porul járni. Nekem 14 évig volt perzsám, akármit csináltam, minden szõrös volt, akkor is ha naponta többször porszívóztam (ezt az allergiám miatt kellett megtennem). Persze ez nem zavart egyáltalán, elfogadtam hogy ezzel jár.
Szösztelenítõ hengerrel minden nap szépen össze lehet szedni a szõrt, p. az ágyról.
A kérdező hozzászólása: Érdekes dolgokat írtok. Mondjuk nálunk bõrbõl vannak a bútorok, ami nagy segítség lehet és padlószõnyeg sincs, viszont a nappaliban van egy kb. 7 négyzetméteres szõnyeg. Mondjuk azt kétnaponta ki tudnánk porszívózni, az még beleférne az idõnkbe. Na de mit csináljak az ágyakkal? Mit tegyek rájuk, amitõl nem lesznek szõrõs? Csak nem tarthatom csukva az összes ajtót. Ha erre is találnánk valami megoldást, akkor már tényleg nem lenne akadálya.
A rövidszõrû macskák szõre szálanként hullik míg egy hoszúszõrûé nem :) olyan mintha porcicákat szednél össze.Ahogy írtál az sem mindegy, hogy milyen textilek vannak!
Alapvetõen a lakástextileken múlik. Vannak olyan anyagok, amik szabályosan vonzzák a szõrt, és tök mindegy mit csinálsz a macskával, úgyis szõrösek lesznek. Más anyagokra meg nem tapad. Nálunk például szerencsés anyagból vannak a bútorhuzatok, és egy szál szõr sincs rajtuk. A porcicákkal együtt söpröm össze a sötét zugokból, ezt akár naponta is lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert csak nyáron fogok ismét találkozni velük. Annyira pedig nem közeli az ismeretségünk, hogy felhívjam egy ilyen miatt, fõleg, hogy a telefonszámát sem tudom. :( Remélem, hogy van itt valaki, aki hasonló körülmények között tart macskát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9 es fantasztikus lehet 8 perzsaval elni;-))) nekem 2 hazicicam van (jelenleg) bentiek az egyik felhosszu csikos szoru, na az o bundacskaja aztan jelen van mindenutt. szoktuk mondani hogy nalunk a porcicakat is Rudiszornek hivjak. Bor garniturank van de nem kaparjak, szerencsenkre , bar a fotelok tetejen latszanak karomnyomok a le fel ugralasnal. a kanapet ugy oldottam meg hogy van egy hatalmas nagy horgolt agyteritom azt osszehajtottam hosszaban es a kanape teteje ezzel le van takarva. szeretnek rajta fekudni de mosthato es nem a bort karmoljak ossze. Bar toredelmesen bevallom nalam az o kenyelmuk es jokedvuk az elso. Es talan megerzik ezt mert nekunk sotet mahagoni faragott butoraink vannak de soha nem tettek kart egyikben se. az ajtofelfa na az mas kerdes, ott vannak nemi hianyossagok, amugy a kaparokat hasznaljak. Imadom oket es bar szeretnek nagyobb rendet azert a dohanyzo asztal alatti (rossz valasztas volt piros alap) szonyeg sokszor Rudolphom puha szurke bolyhaival van tele. Mondjuk nekunk igy jo, akinek nem tetszik ne jojjon hozzank. Imadom a perzsakat, f0leg amelyiknek nyomott az orrocskaja;-))))

Mikor és hogyan kell vagy lehet megtanítani egy kisgyereket arra, hogy maga törölje ki a fenekét, és hogy egyedül végezze a dolgát?

Legjobb válasz: 4-5 evesen, amikor mar teljesen szobatiszta a gyerek lehet probalkozni, mindig megvarod kint, amig elkeszul es szol, hogy nezd meg, eleg ugyes volt-e. Mindig dicserd meg.

4-5 evesen, amikor mar teljesen szobatiszta a gyerek lehet probalkozni, mindig megvarod kint, amig elkeszul es szol, hogy nezd meg, eleg ugyes volt-e. Mindig dicserd meg.
11.49-es vagyok. Az már gyakrabban elõfordul az oviban, hogy kikéredzkedik a gyermek pisilni, de közben nem szól, hanem szépen fölhúzza a gatyáját és ezzel el van intézve. Én pl:mindig kérem õket, hogy szóljanakha kakilnak, mert akkor tudom figyelni, hogy nem maradt-e el a popsitörlés. De sajnos néhányan még így is elsunnyogják :o(
Az óvónõk és a dajkák biztosan kitörlik a fenekét a gyereknek, az biztos. én is óvónõ vagyok)Elég nagy gonoszság lenne, ha ez nem így lenne. A kiscsoportosok még fizikai adottságukból sem tudják kitörölni rendesen, hisz nem ér oda a kezük. Kb: 5 éves korban lehet próbálkozni a tanításával. Ez fõként a szülõ feladata kell, hogy legyen, mivel sajnos erre nincs idejük és nagyon alkalmuk sem az óvónõknek és a dajkáknak, hogy 25-30 gyerekkel a popsitörlést tanítsák. Óvónõ felügyelet nélkül nem hagyhatja a csoportot, amíg a mosdóban magyarázza a fenéktörlés technikáját :o))
Mi is a nedves p törlõt használjuk, itthon a nagyvécézésre.Abban szerencsém van, hogy reggel itthon végzi el az iskolában soha.Már próbáltam mindent, hogy megtanitsuk.Volt rá példa, hogy a suliban inkább nem ment wc-re tartogatta hazáig.
Szia! 5 éves volt a fiam, amikor már hagytam neki egyedül kitörölni, de akkor még nedves törlõt használtunk, mert nagyon hamar kisebesedett a popsija Most 6, 5 éves, már teljesen önálló, de az oviban soha nem kakil.
Mire iskolába megy, addigra kell önállóan. Kislányok a puncijukat már kisebb korban is kitudják törölni.
De jó kérdés. Én is ezzel küzdök. A három és fél évesem elkezdte visszatartani a kakiját, mert az óvodában nem törlik ki a fenekét és rendre viszketõ popsival hozom haza :((( Ha az óvónõkre és dadusokra nem számíthatok, akkor nincs más hátra neki kellene valahogyan megtanulnia. A nedves popsitörlõ jó ötlet, de csak itthonra. Az oviban csak sima wc papír van kéznél.
Az anyósom óvónõ... még ha õk nem is, a dajkák elég feneket törölnek. Ha a kicsinek nem sikerül rendese kitörölnie magának a fenekét, lehet kapni nedves törlõkendõt, kifejezetten gyerekeknek. Azzal általában már össze szokott jönni a dolog :)
Az ovódában ilyet nem tanitanak.Szerencsétlen ovónõket nem egyszer láttam egyszerre több feneket törölni.
Én úgy gondolom hogy valahol az óvodás kor környékén történik ez. Szerintem ott elõbb utóbb megtanitják nekik, ha otthon nem is megy. Mert szerintem egy 6 éves gyereknek már nem az óvónõk, dajkák törlik ki a popójukat. Legalábbis én igy emlékszem.
Ez engem is érdekelne, mivel a fiam 7 éves és még én törlöm ki neki.Volt rá példa, hogy egyedül csinálta de gondolhatod...
Iskolás korra kell elérni hogy ki tudják törölni, mivel ahogy ez elõttem szólók írták addig fizikailag képtelenek a rövid kezük miatt. De a gondozók az oviban nem foglalkoznak ezzel, sajnos, legalábbis ahová mi járunk. Kislányomnak mindig piros a popsija, és volt már egyszer kakis a bugyija is:( Elég szomorú, hogy ennyit nem lehet kérni a dadusoktól.....
Én tanítónõ vagyok.Volt olyan elsõske, aki szólt nekünk, mindig kitöröltük neki, nem csak én, egy szó nélkül, bár ez már tényleg nem a mi reszortunk lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!