Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kisgyereket (72 db)

A pou-ban hogyan lehet kisgyereket csinálni neki?

Legjobb válasz: Sehogy. Csak õt lehet kicsivé tenni.

Sehogy. Csak õt lehet kicsivé tenni.
rámész a szintre, ott az adultr-ra, beírrod az e-mailod, és annak a jelszavát. a kics pou külön lesz, ha a másikon rámész arra, hogy log out. lehethogy nem fog sikerülni, de nekem bevállt! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, köszi

Hogyan lehet kisgyerekkel állást találni? Valamint ha nekem van már szakmám, akkor gyes mellett se végezhetek el ingyen tanfolyamot a munkaügyinél? Vagy gyes után.

Legjobb válasz: A baj az, hogy a szakmámban nincs gyakorlatom, ahol meg két és fél évet dolgoztam abból meg nincs végzettségem. Ezért gondoltam arra, hogy ha más nincs akkor elvégzek ehhez egy tanfolyamot, márha indít a mügyi, de pénzért nem tudok menni, nem telik rá.

A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy a szakmámban nincs gyakorlatom, ahol meg két és fél évet dolgoztam abból meg nincs végzettségem. Ezért gondoltam arra, hogy ha más nincs akkor elvégzek ehhez egy tanfolyamot, márha indít a mügyi, de pénzért nem tudok menni, nem telik rá.
Vannak kifejezetten baba-mama bar-t állások, a DM-ben van ilyen nagyon tolerálják a kismamákat, csak oda kell eladói végzettség...
A kérdező hozzászólása: A fényképpel az a baj, hogy nem vagyok vékony és túl szép sem, ami a mai világban elsõ, pláne a vékonyság. A fogam is hiányzik elõlrõl amire most nem lesz pénz egy darabig tuti. mert lenne vagy 80e ft legalább. Ha beszélek azért nem látszik. A másik, jó hogy nem írom bele a gyereket, de akkor mit írjak mit csinálok most, jelenleg? Mert csak kéne valamit. Meg az sem jó ha hazudik az ember. Utólag még nagyobb problémák lehetnek belõle.
A Tanfolyami kérdéseddel kapcsolatban választ nem kaptál. Látom, hogy elég régi a kérdés, de lehet, hogy még mindig aktuális. Tehát a törvény szerint ekkor kapsz a munkaügyitõl támogatást ha ... "gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetõleg terhességi–gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül (abban az esetben támogatható, ha a képzés idõtartama hetente nem haladja meg a 20 órát, és a gyermekgondozási segélyben részesülõ személy képzése a gyermek egy éves – gyermekgondozási díj folyósítása esetén másfél éves – korának betöltését követõen kezdõdik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülõ személy keresõtevékenységet nem folytat" Az induló képzési listát pedig a http://www.aszf.hu weboldalon megtalálod. HA a feltételeknek megfelelsz és a képzést is kiválasztottad akkor a munkaügyi központnál kell tovább lépned.
Bocsi elírtam a webcímet: http://www.afsz.hu

Hogyan lehet kisgyerekkel kettesben tankolni menni?

Tudom, egy kicsit gyagya a kérdés, de ahogy én belegondoltam, inkább igyekszem kihagyni. De mit csinál, aki egyedülálló?

Legjobb válasz: mini szoknyában!!!! rögtön jön a kutas pasi

mini szoknyában!!!! rögtön jön a kutas pasi
Miért, ha hárman mentek, akkor mi a külnbség? Komolyan, nem is értem. Odaállsz. Kiszállsz. Megtankolsz. Bemész, fizetsz. Ha aggódós típus vagy és félsz bennhagyni a gyereket, akkor kiveszed és beviszed magaddal.
Én egyszer megkértem a kutas bácsit hogy figyeljen a babámra amíg bemegyek fizetni, ugyanis aludt és nem akartam kivenni. Egyszer a kutasnak adtam a pénzt és hozta a blokkot és a visszajárót. Elõször mikor beálltam tankolni, már ömlött a benzin a kocsiba és akkor jutott eszembe hogy mit is fogok tenni??? Mivel régebb óta egy helyre járunk, bízhatok a dolgozókban.
Én hármasban mentem a két kicsivel tankolni, nem vagyok egyedülálló, de a férjem dolgozott..:) Kiszálltam, megtankoltam, kivettem az iratosom, kicsit lehúzva az ablak, rájuk zártam, el ne lopják õket, bementem, fizettem, kijöttem, kinyitottam az auutót, beültem és mehettünk tovább.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy én a kocsiban nem hagynám a kicsit, viszont kivenni az ülésbõl, felnyalábolni a cuccokat, bemenni, fizetni, mire visszakecmergünk a kocsiba szép kis sor állna mögöttünk és anyázna. Persze ha nincs más lehetõség, akkor le vannak tojva, de kissé macerás az ügy.


Hogy lehet egy kisgyerek ateista?

Azt hittem, rosszul tudom a szó jelentését, de utánanéztem, és az amit én is tudtam: Ateizmus: Vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörít? gy?jt?fogalom, mely csoportok közös jellemz?je az istenben vagy istenekben való hit hiánya. De egy kisgyerek hogy lehetne ateista? Miért kell ?ket kezelni? Honnan tudná eldönteni egy kisgyerek hogy mi is ez, és mit jelent? Láttam egy híradóban hogy egy kisgyerek ateista...nem igazán értem. Kifejtenétek b?vebben mit is takar akkor ez?

Legjobb válasz: A szó (ateista) több mindent is jelenthet. A keresztényeknek az ateista az jelenti aki tagadja istent, elenzi az egyházat stb... Ebben az értelemben nyilván egy gyerek nem lehet ateista, mert azt sem tudja mi az az egyház. Ellenben a nem vallásos embereknek, az ateista szó pusztán annyit jelent, hogy nem hisz istenben. Ebben az értelemben, mindenki, aki nem hisz, tehát a kisgyerek is ateista. Így már rendben?

A szó (ateista) több mindent is jelenthet. A keresztényeknek az ateista az jelenti aki tagadja istent, elenzi az egyházat stb... Ebben az értelemben nyilván egy gyerek nem lehet ateista, mert azt sem tudja mi az az egyház. Ellenben a nem vallásos embereknek, az ateista szó pusztán annyit jelent, hogy nem hisz istenben. Ebben az értelemben, mindenki, aki nem hisz, tehát a kisgyerek is ateista. Így már rendben?
Már három egyéves gyerekemmel is "beszéltem", nem hinném hogy okoskodnék, de hidd el, ha megkérdezted volna folyékonyan beszélõ magadtól kilenc hónaposan, hogy mi a véleményed az evolúcióról, éppúgy áltál volna magad elõtt evolúciótagadóként, mint ahogy megkérdezted volna magadtól kilenc hónaposan, miközben folyamatosan beszéltél (talán már elképzelni is félem, hogy nem olvastál-e, vagy lehet, hogy az újságokból tanultál meg beszélni folyékonyan kilenc hónaposan), hogy hiszel-e Istenben, áltál volna Istenrõl soha nem hallott emberként magad elõtt. Én megkérdeztem a beszélni nem tudó gyermekemet, hogy szereti-e a pálinkát, és aranyosan bólogatott, hogy igen. Akkor õ most alkoholista? És hoppá létre jött a rémálmom alkoholista a gyemekem? Hagyjuk már... Elõbb is írtam, hogy a kérdés alapjaiban véve már ledõlt... Üdv: én lászló
"hogy egy gyerek megszületik még nem ateista !!! " Nem attól ateista, hogy megszületett, hanem alapból. "akkor lesz valaki ateista , ha tagadja az Istent !" Kérdezd meg egy 1 éves gyerektõl, hogy hisz-e Istenben. És voila! Egy egy éves ateistával kerülsz szembe.
attól , hogy egy gyerek megszületik még nem ateista !!! ..akkor lesz valaki ateista , ha tagadja az Istent !!! egy gyerek a szüleitõl vesz át sok mindent ..így , ha egy ateista szülõ neveli , könnyen átveheti tõle a gyerek a világszemléletét..azonban az ateista gyerek megnevezés butaság !!
Minden gyerek ateistának születik. Nem tudom mi olyan furcsa ezen, te is ateistának születtél. Vagy esetleg te úgy születtél, hogy vallásos vagy? Kétlem.
Hagyjál már az evolúcióval, mi köze van ahhoz hogy egy újszülött hívõ vagy sem? Ez a mániád, az evolúció? Mi köze van ennek most bármihez?
egy kisgyerek nem lehet ateista , miután nem vallásosan születünk ..az ateista az , aki elutasítja az egyházat és Isten mindenhatóságának valóságát ..tehát , Isten tagadó az ilyen ember ..
"Hogy lehet egy kisgyerek ateista?" A turbókeresztényeknek ez nyilván furcsa, nekünk ateistáknak viszont nem az.Az én 6 éves kisfiam is ateista.Mindig mondom neki hogy ne higgyen mindenféle humbug "természetfeletti" lényekben, mert ilyenek nem léteznek.
"Az egy éves gyerek nem tud beszélni, " Akkor én valami természetfölötti lény lehetek, mert kilenc hónaposan folyékonyan beszéltem. Meg a szomszéd kislánya is, mert õ szintén. Akkor most én kérdezem tõled, hogy beszéltél már egy egyéves gyerekkel, vagy csak okoskodsz? "Ha megkérdezel egy kétévest, az sem tudja beazonosítani még azt a szót sem, hogy hit." Nem hát, azt sem tudja mi az az Isten, így nem is hihet benne, és már létre is jött a rémálmod, az ateista gyermek. "Kérdezd meg egy egyéves gyerektõl, hogy hiszel-e az evolúcióba, és hoppá, egy vallásossal találod szembe magadat. Így ugye már érted... " Ismerek vallásos embert, nem is egyet, amely elfogadja az evolúciót, mint bioógiai folyamatot. Ez nem hit kérdése.
Végül is, hogy mit jelent az ateizmus, az általam mondottak szempontjából semmi jelentõsége nincs.
Pontosan errõl beszélek! Olvasgass még egy kicsit itt a vallás, illetve valláskritika oldalon, és találni fogsz ilyen gyönygyszemeket! Igen errõl beszélek, mikor valaki azt mondja, hogy én nem hiszek Istenben, (Isten tagadó, ateista vagyok) de a sátánban igen! Akkor most hogy is van ez?
Az ateisták ugyanúgy nem hisznek a Sátánban, már csak azért sem, mert akkor Istenben is hinniük kéne, és akkor nem ateisták lennének, hanem hívõk.
ma 21:26! Tudom hogy nem a kérdéshez tartozik, de errõl a kötekedésrõl és okoskodásról mindíg ez jut eszembe! Többször olvastam olyan válaszokat, hogy nem hiszek Istenben de a sátán az így meg úgy... Aki nem hiszi, hogy van Isten, az hogy hiheti, hogy van sátán? Nem ugyanarról a könyvrõl beszélünk?
"Az ateizmus a köznyelvben Isten ellenességet jelent. " Csak a te kis buksidban. Az ateizmusnak egyetlenegy jelentése van, mégpedig az, hogy a célszemélynek nincs vallásos meggyõzõdése. Nem lehet Istenellenes az, aki nem hisz a létezésében, gondolom ez világos...
Nincsen keresztény vagy ateista gyerek, csak keresztény vagy ateista szülõk gyereke!
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyit, hogy nem vagyok "turbókeresztény".
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom kialakult egy vita, amibe én nem szeretnék csatlakozni.. :) Egyébként nem azért tettem fel a kérdést, mert én egy húú de vallásos, minden nap imádkozó, stb. ember vagyok, csak meghallottam, és nem tudtam mire vélni. De azért köszi!! :)
Olyan, amilyennek nevelik.
Minden gyermek hívõ, ugyanis a gyermek még mindenben hisz! Mesékben, télapóban, fogtündérben, mindenben, ami megragadja a képzeletét. 9 hónapos gyerek nem tud folyékonyan beszélni, anya vagyok és pedagógus. Illetve beszélnek babanyelven, de az nem ugyanaz. Ateista az istentagadót jelent, tehát egy gyermek nem igazán az, legföljebb a szülei véleményét szajkózza. Viszont ugyan ezen az elven, a gyermek vallásos sem lehet. Egyezzünk meg abban hogy a gyermek az gyermek.

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.

Hogyan lehet ránevelni egy kisgyereket a helyes étkezésre úgy, hogy ne ártsak neki, inkább hasznos legyen?

Itt most elsõsorban arra gondolok, hogy ne legyen egy elhízott kisgyerek, hogy megkíméljem attól, hogy tinédzser korában majd diétáznia kelljen, mert túlsúlyos. Bár a kisfiam még nagyon kicsi, tehát bõven van idõm, de mégis érdekelne ez a dolog.

Legjobb válasz:
Szerintem nagyon fontos, hogy mikor kezded a hozzátáplálást, már akkor figyelj erre. Pl. ne a 4 hónapos kórtól adható ebres bébiétellel kezdj, mert a boltit telepakoljk cukorral. A natur ételek bevezetése nagyon fontos, és ameddig csak lehet nem ízesíteni. Aztán amikor már azokat megszokta, akkor a zöldfûszereket kiválóan lehet használni bizonyos arányban só helyett. Az étkezésben legyen teljes kiõrlésû és rozsos kenyér is, ne csak a fehér kenyér. Lehetõleg ne felvágottat adj a gyerknek, hanem saját készítésû kenõkéket. (sárgaborsókrém, tojáskrém stb). Kerüld az ízesített üdítõket. Néha belefér, de ne az legyen az általános, hanem a víz. Ismerek olyat, akinek a gyerek nem hajlandó egyáltalán meginni a vizet, ez nem normális. Ha éhes, de nem eszi az ebédet, nem helyettesítjük egy tejszelettel, mert az ilyeneknek étkezés után van a helye. A boltban kapható sz'ok helyett, amennyire lehetséges próbálj házi készítésû joghurtot, szörpöt, sütit adni. Nyilván teljesen elkerülni nem lehet és szerintem minden adható a gyerekekeknek, csak figyyelni kell arra, hogy a gyümölcs a zöldség mindennapos legyen, a többi meg csak esetenként. Pl. ha az uzsi-és a tízórai nagy részét mindig gyümölcs-zöldség teszi ki, akkor ebéd után nem fog elhízni attól, ha eszik egy turórudit is.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem nagyon fontos, hogy mikor kezded a hozzátáplálást, már akkor figyelj erre. Pl. ne a 4 hónapos kórtól adható ebres bébiétellel kezdj, mert a boltit telepakoljk cukorral. A natur ételek bevezetése nagyon fontos, és ameddig csak lehet nem ízesíteni. Aztán amikor már azokat megszokta, akkor a zöldfûszereket kiválóan lehet használni bizonyos arányban só helyett. Az étkezésben legyen teljes kiõrlésû és rozsos kenyér is, ne csak a fehér kenyér. Lehetõleg ne felvágottat adj a gyerknek, hanem saját készítésû kenõkéket. (sárgaborsókrém, tojáskrém stb). Kerüld az ízesített üdítõket. Néha belefér, de ne az legyen az általános, hanem a víz. Ismerek olyat, akinek a gyerek nem hajlandó egyáltalán meginni a vizet, ez nem normális. Ha éhes, de nem eszi az ebédet, nem helyettesítjük egy tejszelettel, mert az ilyeneknek étkezés után van a helye. A boltban kapható sz'ok helyett, amennyire lehetséges próbálj házi készítésû joghurtot, szörpöt, sütit adni. Nyilván teljesen elkerülni nem lehet és szerintem minden adható a gyerekekeknek, csak figyyelni kell arra, hogy a gyümölcs a zöldség mindennapos legyen, a többi meg csak esetenként. Pl. ha az uzsi-és a tízórai nagy részét mindig gyümölcs-zöldség teszi ki, akkor ebéd után nem fog elhízni attól, ha eszik egy turórudit is.
tartsa meg a napi 5-szöri étkezést. minimális fehár lisztet és cukrot kapjon, csak amit az iskolában oviban adnak mi9vel ott nem tudod kiszûrni. Otthon teljeskirölésû vagy egyéb péksütik legyenek (pl durum lisztbõl) az szinte olyan mitn a sima. Édesits természetes édesitöszerrel (xilit, stavia, eritrit) A szerveztenek a legjobb elosztás ha napi 5-6 étekezés van. reggel lassan felszivodó szénhidrátból (teljeskirölésû termék) uzsonnára már lehet gyorsan felszivodó (pl tejtermék egy kis gyümölcs de jó ha van itt is lassan felszivódó pl tk muffin vagy keksz) ebédre lehet fele fele, uzsonnára lehet csak gyors pl gyüi. este megint nagy része lassú kevés gyorssal. A neten utána tudsz nézni mi miylne felszivódású. Az anyagcserének ez a legjobb étrend, igy kell étkezniük a cukorbetegeknek és az inzulin rezisztenciásaknak csak nekik számolni kell a ch-t is. A neten ugy kereshetsz rá hogy 160 g-os ch diéta. Emellett az étrend mellett a legkisebb az esély az elhizásra és az anyagcsere betegségekre.
A legfontosabb, hogy mit lát otthon - csak akkor fog egészséges ételeket, egészséges adagokban asztalnál ülve enni és (talán) még tiniként is élvezni a mozgást, ha tõletek is ezt látja és nem csak színjáték. Max. másfél éves koráig meghatározhatod, hogy mi az övé és mi a tiétek, de ovisan már biztos erõsen saját elképzelései lesznek arról, mit szeret, mit nem és tudni is fogja, mit vettetek a boltban vagy mi van a hûtõben :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Szerintem a legfontosabb, hogy mit lát otthon. Nekünk nagyon bejött, hogy ha gyümölcsevés van, akkor én is eszem egy almát vagy mást, tehát látja, hogy én is így csinálom és nem azt várom tõlük, hogy gyümölcsöt egyenek, amikor én csokit fogok a kezemben. Ugyanez vonatkozik a fõétkezésekre is, ha vacsira fõzelék van, akkor én nem veszem elõ a kolbászt kenyérrel. Néha nehéz, mert a fene sem akarja megenni munka után a fõzeléket vacsira, de erõt veszek magamon. Ami még bejött, hogy bizonyos ételeket nem kell megenniük. Tiszteletben tartom, hogy van pár étel, amit nem szeretnek, ezeket nem csinálom nekik. Pl egyikük nyers zöldségekkel áll hadilábon, nem szereti pl. a paradicsomot, viszont szereti a retket, a paprikát és a karalábét nyersen, szendvics mellé ezeket adom. A lényeg, hogy benne legyen a kis fejében, hogy a szendvics mellé zöldséget is eszünk, ha 3 félét váltogatva, akkor 3 félét, de nem eröltetem le a torkán a paradicsomot, ha egyszer undorodik tõle. Ugyanez vonatkozik a gyümölcsökre is, mindkettõ szeret 3-4 féle gyümölcsöt (persze véletlenül sem ugyanazt :D ), ezeket viszont napi szinten fogyasztják. Jó, ha az elejétõl rászoktatod a levesekre, mert ha van valami nemszeretem étel, azt levesben sok gyerek megeszi. Pl nálunk nem eszik meg a sütõtököt, borsót, brokkolit egészben, viszont krémlevesben (sima leves pici tejszínnel összeturmixolva) igen, így gyakorlatilag bármilyen zöldséget megesznek, amit egyébként nem lenne kedvük, meg nem is elvárható egy ovis gyerektõl, hogy párolt brokkolit egyen. Nasi ügyben megoszlanak a vélemények, van, aki a teljes tiltás mellett van, én ennek nem vagyok a híve. Amit szintén nem kezdenék el a helyedben, az a "ha megetted az ebédet, akkor kapsz nasit" dolgot, mert akkor minden étkezés után kérni fogja és rögtön el is tárolja magában mint jutalmazást, ami felnõtt korban is szépen megmarad. A nasi nálunk nem tiltott, de alkalomszerû, nincs benne a mindennapos étkezési rendszerben. Ha eszébe jut adok, nincs megtiltva, van, hogy egy nap 2x, de van, hogy napokig semmi. Ha majd nagyobb lesz, akkor el tudod mondani neki, hogy mit miért kell megenni és mit miért csak mértékkel vagy egyáltalán nem. Pl 5 évesem nemrég kapott egy ismerõstõl nyalókát, mondtam neki, hogy megeheti, de a cukor rá fog ragadni a fogára és ha kilyukad, akkor nem nõ helyette másik. Kibontotta, megkostolta, majd kidopta a szemétbe. Ha valamilyen ételrõl el akarod magyarázni, hogy miért egészséges, akkor ne azt mondd majd, hogy egészséges, mert ez teljesen megfoghatatlan dolog a legtöbb gyereknek, hanem azt mondd, hogy ettõl erõs leszel, nagyobbat tudsz rugni a labdába vagy szép lesz tõle a hajad vagy bármi, amire õ fogékony. Az egészségtelen helyett pedig mutasd meg rajzon, hogy ilyen színû lesz a foga tõle vagy fájni fog a pocak, ha túl sok csokit eszik. Mi most ott tartunk, hogy az egyik gyerek kb 5 féle ételt nem eszik meg, oviban kb havonta egyszer van, hogy nem eszik meg valamit, másik már válogatósabb, de õ is szépen eszik mindenfélét, nincs vele gond. Nem azt mondom, hogy az a jó vagy csak az a jó, ahogy mi csináljuk, de nekünk ez jött be. Egyébként minden gyerek más, van egy egyéni temperamentuma, érdeklõdése stb, muszáj lesz majd ehhez igazodnod. Hozzátáplálásnál kerüld a cukrot vagy az erõsen fûszerezett ételeket, minél tovább eszi a természetes ízû kajákat, annál nagyobb az esély, hogy az erõsen fûszereset, sósat vagy cukrosat kevésbé fogja szeretni. Ha csinálsz neki bébiételt és 20 kanál helyett csak 15-öt kér, akkor ne erõltesd rá még azt az 5 kanalat. Õ ennyit kér, nem fog éhenhalni. Ne grammoz, mert könnyen elmehet az egész étkezés már az elején egy rossz hangulatú negatív élménybe és innentõl kezdve sokkal elutasítóbb lesz. Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.
Nálunk nagyon egyszerû volt a helyzet, nem volt nasi senkinek, míg a gyerek kicsi volt. Három éves korában még nem ismerte a csokit és a cukorkát, és nem is hiányzott neki. Szerette a tízóraira, uzsonnára kapott gyümölcsöket, vagy befõtteket. Sem túlsúlya, sem széklet problémája nem volt. És a Nagyinak sem tett rosszat, hogy 3 évig nem volt sem csoki, sem fagyi, sem nasi a házban. A desszert gyümölcs volt mindig, szeletelve, karikázva, gerezdekre szedve, szóval gusztusosan, esztétikusan elõkészítve.

Hogy lehet ezt birni? Ket kisgyerekkel egyedul, + egy anyos

kulfoldon elek, mindenkim otthon el Magyarorszagon. Van egy 9 honapos kisfiam es egy ket eves kislanyom. Senki sem segit, teljesen rammarad a fozes mosas takaritas . A ferjem ormeny , ok elvarjak, hogy a kajat elerakjam, semmit /szo szerint/ sem segit. Az anyosekhoz KELL mennem hetente ketszer-haromszor , ok persze ilyenkor babusgatjak a gyerekeket , de allandoan szem elott tartom oket, akkor sem tudok pihenni, mert mindent rajuk hagynak /pl. jatek kozben ugralva almaval eteti, mert epp a gyerek azt akarja/ A 9 honapost meg allandoan kezben tartogatjak es a napokon , amikor egyedul vagyok elvarja tolem a pici. A nagyobbik is hisztis, hogy miert nem az van csak amit o akar, mert naluk minden meg van engedve. Az anyos nem szeret engem, mert nem az o "fajtajuk' vagyok, szoval hiaba kerem meg par dologra , nagy ivben.... nem tudom mennyire vagyok ertheto.. most aludtak el a gyerekek , egy hosszu nap van mogottem, mindkettovel orditok egesz nap, ugy erzem osszeroppanok.. most meg megol a lelkiismert, miert kiabaltam veluk.. :(

Legjobb válasz: Hát nem irigyellek egy örmény pasival! Az én férjem kínai, de õ mindent megtesz, amire megkérem, elmegy a boltba, ha nekem más dolgom van, segít takarítani, stb, pedig én itthon is vagyok, mert várandós vagyok, és nem tudok dolgozni így (nem adnak munkát várandósoknak, nehogy megterheljék magukat. Milyen cukik, mi? :D). Egy barátnõm Pekingben összejött egy örmény pasival pár hónapra. Egy életre megbánta. A pasi semmibe vette az igényeit, ellenben tömte fûvel, meg piával, de pl nem engedte, hogy találkozzon egyedül a barátaival, fõleg a fiú barátaival, és ha még is megtette, akkor kapott két pofont. Pedig a csaj egy független, nagyon jófej lányzó, aki értelmes és okos is, de hogy hogy találta magának ezt a pasit, nem is értem! Állítása szerint minden örmény ilyen, mármint a férfiak, hogy csak a pasinak lehet igaza, mert õ dolgozik, a nõ meg csak nevelje a gyereket, fõzzön, mosson, takarítson, és ha visszadumál, elintézik pár pofonnal. Lehet, hogy szerelmes vagy, vagy voltál, amikor hozzámentél, de szerintem jó nagy butaság volt, fõleg mivel lekorlátoztad magad háziasszonnyá. Szegénykém, tökre sajnállak. Igazából attól féltelek, hogy ha visszadumálsz, vagy megmondod a párodnak, hogy jó, nem érdekel, elmész dolgozni, és a gyerekek ugyanúgy az õ felelõssége, mint neked, akkor jól elagyabugyál. Remélem nem így lesz, és a sarkadra tudsz állni, ha meg nem, akkor sürgõsen elszöksz onnan! :) Anyósnak meg mondd meg, hogy te vagy a gyerekek anyja, az van amit te mondasz. Õ se szól bele, hogyan kezeli a saját gyerekeit. Magyarországon ez meg ez a szokás, tartsa tiszteletben, ahogyan te is tiszteletben tartod az õ szokásaikat. Ennyi. Sok sikert és fel a fejjel!

Hát nem irigyellek egy örmény pasival! Az én férjem kínai, de õ mindent megtesz, amire megkérem, elmegy a boltba, ha nekem más dolgom van, segít takarítani, stb, pedig én itthon is vagyok, mert várandós vagyok, és nem tudok dolgozni így (nem adnak munkát várandósoknak, nehogy megterheljék magukat. Milyen cukik, mi? :D). Egy barátnõm Pekingben összejött egy örmény pasival pár hónapra. Egy életre megbánta. A pasi semmibe vette az igényeit, ellenben tömte fûvel, meg piával, de pl nem engedte, hogy találkozzon egyedül a barátaival, fõleg a fiú barátaival, és ha még is megtette, akkor kapott két pofont. Pedig a csaj egy független, nagyon jófej lányzó, aki értelmes és okos is, de hogy hogy találta magának ezt a pasit, nem is értem! Állítása szerint minden örmény ilyen, mármint a férfiak, hogy csak a pasinak lehet igaza, mert õ dolgozik, a nõ meg csak nevelje a gyereket, fõzzön, mosson, takarítson, és ha visszadumál, elintézik pár pofonnal. Lehet, hogy szerelmes vagy, vagy voltál, amikor hozzámentél, de szerintem jó nagy butaság volt, fõleg mivel lekorlátoztad magad háziasszonnyá. Szegénykém, tökre sajnállak. Igazából attól féltelek, hogy ha visszadumálsz, vagy megmondod a párodnak, hogy jó, nem érdekel, elmész dolgozni, és a gyerekek ugyanúgy az õ felelõssége, mint neked, akkor jól elagyabugyál. Remélem nem így lesz, és a sarkadra tudsz állni, ha meg nem, akkor sürgõsen elszöksz onnan! :) Anyósnak meg mondd meg, hogy te vagy a gyerekek anyja, az van amit te mondasz. Õ se szól bele, hogyan kezeli a saját gyerekeit. Magyarországon ez meg ez a szokás, tartsa tiszteletben, ahogyan te is tiszteletben tartod az õ szokásaikat. Ennyi. Sok sikert és fel a fejjel!
Õ se szóljon bele.... bocsi, elírtam. :D
Hol élsz külföldön? Régen is így viselkedett a férjed amikor mondjuk összejöttetek, stb. Mi az hogy KELL menned az anyóshoz? És ha nem mész egy hétig akkor mi történik? Én a helyedben elválnék és visszaköltöznék Magyarországra, ahol a családod van.
Bocsánat, hogy nem lesz építõ a hozzászólásom, de igazából erre számítanod kellett, amikor úgy döntöttél, hogy egy ennyire más kultúra tagjává akarsz válni, ráadásul ott is élni közöttük. Az õ normáikat kell követned. Ez valamilyen szinten nyilván kiderült az együtt járásotok alatt, nem igazán vetheted a férjed szemére, hogy nem segít semmit, ha egyszer egy olyan közösségbe illeszkedsz be, ahol az a természetes, hogy az asszony csinál mindent. Sajnos ezt te választottad magadnak. :-( Megszoksz vagy megszöksz, más út nincs sajnos. A férjed több mint valószínû, hogy nem fog megváltozni, ha egyszer az õ felfogásuk szerint normális, ahogy éltek. Anyósod pedig ha két unoka után sem adta fel az ellenszenvét veled szemben, akkor õ is ilyen típus, valószínûleg sosem fogja túltenni magát azon, hogy nem örmény lány vagy. Fõleg ha még látja is rajtad, hogy nem tetszik a örmény életvitel.

Hogy lehet egy kétéves kisgyereket sírva, magadról erőszakkal lekaparva otthagyni a bölcsödében?

Legjobb válasz: Ezt láttad, vagy veled történik??? Sajnos a beszoktatást, a védõoltások beadása után érdemes elkezdeni. Egy-egy foglalkozásra be lehet adni magánbölcsibe, ahol 2-3 ezer ft pár óra, persze a rendszerességen van a hangsúly, és hogy olyan helyre kerüljön, ahol nem érzi rosszul magát. Egy munkába rohanó anyuka nem tudja egyik napról a másikra megoldani a beszoktatást. Nem tudom mi lehet most a megoldás már. Magánbölcsi talán, ahol más a hozzáállás. Egy másik szeretett személy, pl. nagyszülõ is megoldahatja a beszoktatást, hogy ül a kisszéken a bölcsiben pár órát, aztán szól a gyereknek, hogy jön vissza egy óra múlva. De az a lényeg, hogy nem szabad drasztikusan magára hagyni a gyereket, mert szorongó felnõtt lesz belõle, aki akár utálja az emberek közösségét.

Ezt láttad, vagy veled történik??? Sajnos a beszoktatást, a védõoltások beadása után érdemes elkezdeni. Egy-egy foglalkozásra be lehet adni magánbölcsibe, ahol 2-3 ezer ft pár óra, persze a rendszerességen van a hangsúly, és hogy olyan helyre kerüljön, ahol nem érzi rosszul magát. Egy munkába rohanó anyuka nem tudja egyik napról a másikra megoldani a beszoktatást. Nem tudom mi lehet most a megoldás már. Magánbölcsi talán, ahol más a hozzáállás. Egy másik szeretett személy, pl. nagyszülõ is megoldahatja a beszoktatást, hogy ül a kisszéken a bölcsiben pár órát, aztán szól a gyereknek, hogy jön vissza egy óra múlva. De az a lényeg, hogy nem szabad drasztikusan magára hagyni a gyereket, mert szorongó felnõtt lesz belõle, aki akár utálja az emberek közösségét.
A legtöbb bölcsi nagyon silányan felszerelt, nem túl jók a programok. Egy okosabb kisgyereknek dögunalom is lehet a napja, ha nincs elég játék, ezt sem szabad elfelejteni. Találtam olyan óvodát, ahol szinte egész nap a pakolászás és az evés jegyében zajlik. Akkor otthon már sokkal érdekesebb minden, ha belegondolok, van számítógép, tv, filmek. Az a helyzet, hogy sokszor a nevelõk, nem tudják lekötni a gyerekek figyelmét eléggé, fõleg, ha túl nagy a közösség.
kedves 64%! honnan veszed, hol írtam, hogy nem járunk közösségbe??? járunk játszóházba, játszótérre, vannak babás barátnõim, akik néha jönnek hozzánk, néha mi hozzájuk...járunk közösségbe! én csak arról beszéltem, hogy nem tudnám beadni úgy, hogy én elmegyek, õ meg egész napra egy vadidegennel elmarad, vagy akár fél napra, mert azt jelenleg még megsínylené. biztos vagyok benne, ha türelmesen kivárom, és járunk közösségbe, akkor ez majd szépen elmúlik magától. már így is látványos a fejlõdés a tavaszi-nyár eleji állapothoz képest, mióta rendszeresen járunk játszótérre. 81%
Mi szép lassan csinálunk mindent. Õ akasztja fel a kabátját, megnézzük mi lesz az ebéd, kezet mos, és után már nem veszem fel a kezembe. Kézen fogva sétálunk bekopogunk, és mikor meglátja a Gondozónénit, örül neki. Majd én a gonosz, megszólalok, hogy most megyek, és délután sietek érted. És akkor tör ki belõle a sírás. Viszont az, ha lefejtik rólad a gyereket, szerintem az borzasztó lehet.
Elõször is a gondozónõvel kell megbeszélni, hogy vegye el tõled és te elrohansz. Sajnos sokszor nincs más megoldás. Sajnos nem minden anyuka tud otthon maradni, pedig nagyon szeretne. Én is így voltam, de aztán menni kellett dolgozni nem volt mit tenni. Aztán ami még fontos része a dolognak, hogy otthon sokat beszélgess vele, kérdezd meg miért sír, mond el neki hogy menned kell dolgozni ezért viszed õt oda, keresned kell pénzt hogy tudj neki venni csokit, ruhát, ételt, hogy tudd vinni ide oda szórakozni. Magyarázd el hogy a boltban, meg mindenhol csak akkor kapunk valamit ha pénzt adunk érte, de az erre valót meg kell keresni. Mesélj neki arról, hogy te is voltál kiskorodban bölcsis és mi volt a kedvenc játékod. Ezt szokták szeretni. Mesélj arról is hogy néha neked is hiányzott az anyukád, de a gondozónéni megvígasztalt, sok szép játékot mutatott, elmondta hogy anyukád dolgozni ment de délután jön érted, hiszen õ is alig várta hogy találkozzon veled, de dolgozni muszáj. Valami ilyesmiket. Nem baj ha nem is érti még igazán, de valahol érteni fogja õ a lényeget. Valamint tetszeni fog neki hogy nincs egyedül a problémájával, hiszen az anyukája is átélt ilyet. Fontos hogy légy nyitott, beszélgess vele, és mutass minél több pozitív érzést, tapasztalatot a bölcsivel szemben. A gondozónõkkel is légy jóban, észre fogja venni a gyerek is, hogy jól megvagytok, könnyebben elfogadja majd. Valamint magyarázd el neki egy nap leforgását, mond el hogy reggel mikor mentek bölcsibe õt beadod, aztán szaladsz dolgozni, dolgozol egy kicsit, közben õ nagyokat játszhat, reggelizhet, ebédelhet, aludhat nagyot, aztán uzsonnázhat és mire te befejezed a munkád õ jóllakkottan, kipihenten várhat téged, hogy menj érted. Hogy neki milyen jó hogy egész nap játszhat és hogy te is kis korodban hogy szerettél ott lenni. Remélem hasznát veszed majd. Nálunk bejött. Persze gyereke is válogatja. De ha ez a bevált szokás az adott bölcsibe sajnos csak ezeket tudod tenni, te alkalmazkodsz a helyzethez és a gyermekedet is ehhez alakítod. Vagy keresel egy másik bölcsit ha nem változik a helyzet idõvel sem.
Kedves 81 %-! erõs szeparációs szorongás alakult ki néla, már 4 hósan Ezt írtad, de csak figyelmeztetni szeretnélek, hogy legalább valamiféle közösségbe magaddal együtt kezd el behordani, mert az iskolára is éretlen lesz így. Ott is elõjön majd, hogy nem akar ott maradni. Vannak családi napközik, játszóházak, valamit kellene kezdenetek, mert így az lesz a vége, hogy még 7 évesen sem tudja majd elkezdeni az iskolát.
egyáltalán nem bizots hogy hiszti! vannak gyerekek akik lassabban válnak le az anyáról. én pl nem adnám be még a kislányomat, mert még nem érte el azt a szintet, hogy ezt lelki törés nélkül megtehetném. 20 hónapos. sajnos nálunk nincsneke közel rokonok, így az eddigi életét nagrészt velem töltötte, persze ott az apja is, de vele jóval kevesebb idõt tölt, mivel õ dolgozni jár. a nagymamáját 2-3 havonta látja 1-2 napra, a többi rokont csak nagy ünnepekkor. nálunk ez is belejátszik, hogy erõs szeparációs szorongás alakult ki néla, már 4 hósan, és csak lassan múlik. de õ alapból is ilyen típus. a férjem célozgatott, hogy adjuk be, én meg közöltem vele, hogy NEM. szerencsére, hála az istennek, nem szorulunk rá, hogy dolgozzam én is, mert nem tudom, m i lenne! én ezt egyáltalán nem tartom jó módszernek, ezzel nagyon sokat lehet ártani a kisgyereknek!
Sajnos én is átélem ezt, mint például ma is!!!Ma volt a 4.napja a kisfiamnak 2, 5 éves lesz.Tegnap nem volt gond nem sírt eljöhettem ma meg szegénykém úgy sírt kapaszkodott belém, h a szívem szakadt meg érte!!Sõt nálunk nyelvi probléma is van mert kint lakunk Németországban így hiába is mond neki az óvónéni valamit nem érti még. De ez tényleg igaz amíg ott vagy addig van a gond azután nincs semmi baj.Nekem is ezt mondta az óvónéni, hogy jól elvan.Remélem hamar beszokik és mindennap könnyebb lesz otthagyni.
Sokat olvasom a beszoktatásról a válaszokat és azért megdöbbenek egy kicsit, hogy miért ugyanaz az elvárás mindegyik kisgyerekkel szemben.Vannak érzékenyebb lelkûek és keményebbek is, de szerintem óvatosabban kellene ezt a dolgot kezelni.Nálunk is így van a beszoktatás, hogy 1 nap lehet ott az anyuka, utána már ott kell hagyni.lehet, hogy ez egy jó pedagógiai gyakorlat, de nem minden gyerek egyforma.Mi majd jövõre kezdünk az oviban, de már most féltem szegényt, remélem, hogy könnyebben beilleszkedik, de az alig 2 éves piciktõl is is elvárják, hogy anya nélkül rögtön ellegyen az fura.Én annyira sajnálom õket.De tudom, hogy muszáj, és sok erõt kívánok Nektek átvészelni ezt az idõszakot!2 éves kisfiú anyukája.
Szerintem ez nem üvöltõs mûsor, sajnos a gyerek tényleg rosszul is érezheti magát abban a közegben, aminek sok oka lehet, akár a többi gyerek vagy a nevelõk viselkedése. Érdemes lenne még kisebb közösséggel próbálkozni, 4-5 gyerekre vigyázó nyugdíjassal pl. Ha ott is üvölt, akkor is még lehet hiba a nyugdíjasban. A gyerekek szeretik a gyerekek társaságát, ha sírnak, akkor az több mint az egyedülléttõl való félelem, nem szabad a visszajelzéseit teljesen figyelmen kívül hagyni. A késõbb mosolygó gyerek is lehet csak nagy színész, már most maszkot húz magára, de az még nem jelenti azt, hogy jól is érzi magát. A cél, hogy jó legyen a közérzete, ha egyszer már 2 éves koráig is az volt a fõ cél, akkor mi változik?
Úgy, hogy tudod, hogy a hiszti csak NEKED szól, amint kitetted a lábadat, 2 perc múlva semmi baja és amig érte nem mész, addig szépen játszk, jól érzi magát. Ha viszont ezt a csimpaszkodok anyába dolgot nem teszed meg, akkor még egy óra múlva is üvöltve kapaszkodik beléd. Szerinted melyik a jobb? Amikor bölcsibe járt a gyerek, nálunk nem volt semmig ond, de volt ott egy ilyen kislány. Apa vitte, gyerek már sirt, mikor jött be és üvöltött és apába csimpaszkodott, mikor apa el akart menni. IGy apa maradt, vigasztalta (teljesen hiába, az üvöltéstõl semmit se lhetett hallani), nem tudott indulni, amig ki nem jött egy bölcsisnéni és el nem vette a gyereket (szó szerint, amit te is irsz). Addig apának nem volt szive lerázni magáról a gyereket persze. Elment apa és a gyereknek 3 perc múlva semmi baja nem volt, mosolygott, velem cseverészett, stb. És minden reggel ez ment. Ha az ottani személyzet nem fejti le a gyereket apáról, akkor apa még ma is ott állna. Vannak ilyen gyerekek és én nem tudok jobb megoldást, sõt szerintem ilyen esetben, ha tudod, hogy ez lesz a mûsor, akkor jobb minél hamarabb lefejteni a gyereket és elmenni, mielõtt túlságosan beleéli magát az üvöltös cirkuszba.
Szerintem nagyon nagy a törés, én ezért nem fizetnék semmit. Biztos, hogy vannak olyan bölcsik, ahol csak 2-4 órát kell kifizetni és utána érte lehet menni. Én ilyen helyre fogom vinni, de még a lányom csak 7 hónapos. Esetleg átmenetileg, lehetnek még ennél is magánabb bölcsibe vinni, a bölcsi iskolaérettség szempontjából nem számít. Az egyik rokonom a gyerekét egy nyugdíjas nõnél hagyta évekig, aki 4 kisgyerekre vigyázott. Hétvégén kezdték a beszoktatást. Utána az óvodával talán kevesebb lenne a gond. Ez a nyugdíjas már ilyesmivel nem foglalkozik, de nagy a kínálat. Esetleg havi fizetésért nevelõnõ, aki otthon van vele? Bár arra az egész fizetésed szinte el kellene költeni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos velem történik. Más megoldásom nincs, ráadásul ez magánbölcsi, de az ovonéni kérése ez a drasztikus beszoktatási mód. Minden szülõ így csinálja így rá vagyunk kényszerítve mi is erre a megoldásra. Reggeltõl du-ig van ott a gyerek. Sajnos meló van, más segítségünk nincs, a bölcsi nemrég lett kész, így a nyár folyamán nem lehetett bejárni szoktatás céljából. Pont ettõl félek, hogy mekkora törést jelent ez majd a gyerekemnek, és a többi kicsinek is. Köszönöm válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szerencsére mikor hazahozzuk du. nem érzõdik rajta, hogy "ott lett hagyva". Kacag, huncutkodik. Ha együtt öltözünk át még talán rosszabb, akkor még jobban kapaszkodik, így van idõm kiserdülni mielõtt teljesen rámcsavarodik. Remélem megszokja, állítólag már mosolygott is tegnap az oviban. Reggel nehéz az elválás. Sajnos más bölcsi nincs, nem nagy a város ahol lakunk. Kitartást minden sorstársnak :-)

Hogyan lehet nagy házban perzsa macskát tartani úgy, hogy hatalmas a ház (tehát nem lehet minden nap nagytakarítást csinálni) és közben két kisgyerek is van és mégis gyönyörû tisztaság van?

Már évek óta szeretnénk egy szép fehér perzsa macskát. De félünk megvenni, mivel mindenki dolgozik, ezért csak hetente egyszer rendezünk nagytakarítást. Attól félünk, hogy mindenhova felmászna és minden macskaszõrõs lenne. Az egyik ismerõsöm is tart macskát, akinek ráadásul kicsi a szõre, mégis minden macskaszõrõs. Amikor ott vagyok még a farmerom is olyan lesz, pedig õk napi szinte takarítanak, porszívóznak, ráadásul a macska is fésülve van. Egy másik ismerõsömnek pedig perzsa macskája van már 5 éve, nem takarítanak minden nap, a gyerekek mellett nincs idejük, még sincs egy macskaszõr sem a házban? Azt tudom, hogy õk is minden nap megfésülik, de hát ezt a másik ismerõsömék is megteszik. Hogy csinálják? Mi a titok?

Legjobb válasz: Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)

Miért nem töle kérdezed? (Utána meg itt közkinccsé teszed!!)
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jegelem egy kicsit ezt a dolgot, barom nagy felelõsséggel és rengeteg teendõvel jár egy macska. Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, egyszer biztos, hogy jól fognak jönni.
8 perzsám van, naponta takarítok és ez a természetes.Bõr + macska nem jó páros, mert megkaparja amit nlehet nem bírsz majd elviselni ahogy olvasom. Nemhiszem, hogy macskára van szükséged.
Ugyanez áll az ágynemûre is. Van egy szettem, ami egy kicsit fényes, sûrû szövésû anyagból van, egy szál szõr nincs rajta. A kreppelt, selymes tapintású anyag is rendben van. Viszont nemrég vettem egy ikeás óccsót, ami inkább bársonyos mint selymes, arról meg naponta leszedhetek egy fél macskát. A bõrbútor és a macska szerintem egy kicsit veszélyes páros. Kinézi magának kaparófának, és mire leneveled róla, csinált egy százezres kárt. Nem lehetetlen megvédeni, de nagyon résen kell lenned.
Aki gyönyörû tiszta, szõrmentes lakást szeretne, annak nem ajánlom a perzsa cicát, mert a végén a cica fog porul járni. Nekem 14 évig volt perzsám, akármit csináltam, minden szõrös volt, akkor is ha naponta többször porszívóztam (ezt az allergiám miatt kellett megtennem). Persze ez nem zavart egyáltalán, elfogadtam hogy ezzel jár.
Szösztelenítõ hengerrel minden nap szépen össze lehet szedni a szõrt, p. az ágyról.
A kérdező hozzászólása: Érdekes dolgokat írtok. Mondjuk nálunk bõrbõl vannak a bútorok, ami nagy segítség lehet és padlószõnyeg sincs, viszont a nappaliban van egy kb. 7 négyzetméteres szõnyeg. Mondjuk azt kétnaponta ki tudnánk porszívózni, az még beleférne az idõnkbe. Na de mit csináljak az ágyakkal? Mit tegyek rájuk, amitõl nem lesznek szõrõs? Csak nem tarthatom csukva az összes ajtót. Ha erre is találnánk valami megoldást, akkor már tényleg nem lenne akadálya.
A rövidszõrû macskák szõre szálanként hullik míg egy hoszúszõrûé nem :) olyan mintha porcicákat szednél össze.Ahogy írtál az sem mindegy, hogy milyen textilek vannak!
Alapvetõen a lakástextileken múlik. Vannak olyan anyagok, amik szabályosan vonzzák a szõrt, és tök mindegy mit csinálsz a macskával, úgyis szõrösek lesznek. Más anyagokra meg nem tapad. Nálunk például szerencsés anyagból vannak a bútorhuzatok, és egy szál szõr sincs rajtuk. A porcicákkal együtt söpröm össze a sötét zugokból, ezt akár naponta is lehet.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert csak nyáron fogok ismét találkozni velük. Annyira pedig nem közeli az ismeretségünk, hogy felhívjam egy ilyen miatt, fõleg, hogy a telefonszámát sem tudom. :( Remélem, hogy van itt valaki, aki hasonló körülmények között tart macskát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9 es fantasztikus lehet 8 perzsaval elni;-))) nekem 2 hazicicam van (jelenleg) bentiek az egyik felhosszu csikos szoru, na az o bundacskaja aztan jelen van mindenutt. szoktuk mondani hogy nalunk a porcicakat is Rudiszornek hivjak. Bor garniturank van de nem kaparjak, szerencsenkre , bar a fotelok tetejen latszanak karomnyomok a le fel ugralasnal. a kanapet ugy oldottam meg hogy van egy hatalmas nagy horgolt agyteritom azt osszehajtottam hosszaban es a kanape teteje ezzel le van takarva. szeretnek rajta fekudni de mosthato es nem a bort karmoljak ossze. Bar toredelmesen bevallom nalam az o kenyelmuk es jokedvuk az elso. Es talan megerzik ezt mert nekunk sotet mahagoni faragott butoraink vannak de soha nem tettek kart egyikben se. az ajtofelfa na az mas kerdes, ott vannak nemi hianyossagok, amugy a kaparokat hasznaljak. Imadom oket es bar szeretnek nagyobb rendet azert a dohanyzo asztal alatti (rossz valasztas volt piros alap) szonyeg sokszor Rudolphom puha szurke bolyhaival van tele. Mondjuk nekunk igy jo, akinek nem tetszik ne jojjon hozzank. Imadom a perzsakat, f0leg amelyiknek nyomott az orrocskaja;-))))

1éves kisgyereket hogyan lehet rávenni, leszoktatni arról, hogy pelenkázás közben ne mászkáljon, és az újabb dolog, hogy belenyúl a pelusba, ahogy kibontom?

Elég nehéz így tisztába tenni. Tudom, hogy a gyerekek többsége átmegy ezen, de van-e rá vmi módszer ezeknek a leszoktatásáról. Elég rossz a helyzet, mert jönnek a hátsó fogai, és már hetek óta napi min.4-5-6 alkalommal van kakis pelus. Nem győzök már takarítani utána. Ma pl. belenyúlt a kakiba, és amire megfogtam volna a kezét, a szájába vette. Az sem segít, ha vmi játékot adok neki.Azt is odateszi, ill.eldobja, és feláll, vagy útrakel, úgy kell tisztába tennem.

Legjobb válasz: Minden alkalommal, ahogy nyúl a pelus felé, szólj rá erélyesebben, persze nem kiabálva, és fogd meg a kezét. Meg kell tanulnia, hogy nem szabad belenyúlni, nagyon beteg is lehet, ha a szájába veszi a kezét ezek után:(

Minden alkalommal, ahogy nyúl a pelus felé, szólj rá erélyesebben, persze nem kiabálva, és fogd meg a kezét. Meg kell tanulnia, hogy nem szabad belenyúlni, nagyon beteg is lehet, ha a szájába veszi a kezét ezek után:(
Tud már állni? Ha igen akkor nyugodtan vedd le róla akkor mikor áll. Az én fiam is ugyanezt akarta csinálni és amint bevezettük ezt egybõl jobban állt a dologhoz. Pelenka felvétel az történhet fekve, csak a levétel állva. A pelusba nem fog tudni belenyúlni mert elõl te tartod neki hogy ne essen le róla míg hátul törlöd a pelussal a nagyja kakit, hátra meg nem fog tudni bírni nyúlni. Csak vigyázz ha levetted róla sose hagyd a lába körül mert beletaposhat ha összecsomagolod még akkor is és kitrancsírozza a pelusból a kakit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!