Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kiírtani a (146 db)

A homokozóból hogy lehet kiirtani a hangyákat?

Azért ide teszem fel a kérdést,mert itt legalább kapok választ. Sajnos tele van hangyákkal a homokozónk :(

Legjobb válasz: Hát szerintem nem igazán lehet,kiirtani,pont ugy minthogy a földrõl(kint) sem tudod kiirtani õket innen sem ugyis bemáaszik a többi,ha ki is irtanál néhányat.

Hát szerintem nem igazán lehet, kiirtani, pont ugy minthogy a földrõl(kint) sem tudod kiirtani õket innen sem ugyis bemáaszik a többi, ha ki is irtanál néhányat.
Ha nem nagy a homokozó, akkor szórd meg szódabikarbónával, attól kimúlnak.
Rakj a homokozóba pár katonabogarat ha az se segít szürd ki rendszeresen a homokot egy nagy szitával.
Ültess paradicsomot a homokozó köré. Drasztikus módszer esetleg: egy tálba tegyél cukros vizet és rakd a homokozóba. Ebbe belefulladnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat :) ki probálom amit irtatok :)
Én sütõport szoktam önteni a 4 sarkába
Én is asütõporos módszert használom a lakásban is és a kertben is, ha drasztikus a helyzet. A hangyák nem bírják, a gyerekekre veszélytelen.
sütõpor, szódabikarbóna. a vöröshangyák a kávézaccot is utálják
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Hogyan lehet kiírtani a múzeumbogarat?

A spájzban és a szobában is el?fordul, de f?leg a spájzban. Nagyon idegesít?, amikor el?vennék valamit (pl. száraztészta) és akkor meglátom benne.:( Egyáltalán hogyan kerülhetett a lakásba? Eddig azt hittem, csak zsizsik, meg lisztbogár, meg hasonlók költöznek az élelmiszerekbe. Bár utóbbiak még soha nem fordultak el? nálunk. Kérlek, segítsetek!

Legjobb válasz: Biztos, hogy múzeumbogár? Nem akarom kétségbe vonni az állításodat, de azok inkább fából készült termékeket, szõnyegeket, kárpitozott bútort, tollat támadnak meg. A petéket, hacsak lehet, állati eredetû anyagokra helyezi.

Biztos, hogy múzeumbogár? Nem akarom kétségbe vonni az állításodat, de azok inkább fából készült termékeket, szõnyegeket, kárpitozott bútort, tollat támadnak meg. A petéket, hacsak lehet, állati eredetû anyagokra helyezi.
A kérdező hozzászólása: Valaki feltett egy kérdést már itt, hogy mi az a bogár, amit lefényképezett. Egybõl ráismertem, hogy nálunk is ilyen van. Többen megválaszolták a kérdését, hogy ez a múzeumbogár. Nem a spájzból indult szerintem, hanem évekkel ezelõtt volt egy régi tollpárna az ágynemûtartóban és én akkor azt hittem, hogy moly levedlett kis bábjait látom rajta, de azóta van ez a bogár is. Ezek szerint az az volt. Hogyan szabaduljak meg tõlük? A párna már rég nincs meg.
Kérdezed, hogy kerülhetett a lakásba. Gyakran úgy, hogy már fertõzötten veszed meg a zöldségesnél. Volt egyszer valami borsóféle, amit feleségem lezárt egy befõttesüvegbe, nem tudom mennyi idõ múlva, de hemzsegtek benne a bogarak, kijönni nem tudtak, de be se, az is hozott áru lehetett...

Kerti bokorrol vegyszerentesen hogyan lehet kiirtani a levéltetveket?

Valami házi praktikát ismer valaki?

Legjobb válasz: sehogy...kivéve, ha ráveszel pár ezer katicát, hogy költözzön oda

sehogy...kivéve, ha ráveszel pár ezer katicát, hogy költözzön oda
A kérdező hozzászólása: Katica van..csak nem azon a bokron...majd átköltöztetem õket:) ))
Próbáld meg a szappanos vizet (nagyanyáink praktikája).
készíts dohánylevél kivonatot és permetezd rá.
a nikotin vegyszer, nem? amúgy meg én nem nagyon nikotinoznák, fõleg, ha gyerek van a környéken, mert nagyon mérgezõ


Hogy lehet kiírtani a cserematyikat?

Kertvárosi részen lakunk, minden nyáron másznak elő a falból. Tele volt már lyukakkal, tavaly megcsináltuk de ezen a héten már 3 mászott ki. Jelenleg is hallom hogy kaparászik. Van egy babánk a szobában, nagyon féltem tőlük, meg hát mi is a földön alszunk a férjemmel egy matracon, nem szeretnék a hajamban eggyel ébredni... Tudok valamit tenni? Minden megoldás érdekel!

Legjobb válasz: Az mi?

Az mi?
A kérdező hozzászólása: Cserebogár

Hogy lehet kiírtani a bambuszt?

Mindenhova terjed, a keritésen tul is szerencsére szomszédhoz még nem. Látszólag kiirthatatlan, kiásni nem lehet és mikor kivagom az uj hajtast kettö nö a helyén és 5 méter magasra is megnő. Hogy lehetne megszabadulni tőle?

Legjobb válasz: A bambusz gyökere nagy területen befutja a talajt, hiába gyomirtóznád! Olyan nincs ,hogy nem lehet kiásni :) Fel kel túrni hozzá az egész kertet, de nem lehetetlen, csak sok meló van vele.

A bambusz gyökere nagy területen befutja a talajt, hiába gyomirtóznád! Olyan nincs , hogy nem lehet kiásni :) Fel kel túrni hozzá az egész kertet, de nem lehetetlen, csak sok meló van vele.
gyomirtó?
Olyan mint a tarack! Ha egy kis darab marad belõle a földben, kezdheted elõlrõl.
A kérdező hozzászólása: Betonkerités és tereprendezés lenne majd a helyén, érdemes összevonni egy bobcatezéssel ami talán kiássa?
helyileg merre?
Csak úgy tudod kiirtani, ha a gyökereket kiásod. Gyökrõl szaporodik, szóval a gyökereket kell eltüntetni. Olyan nincs, hogy nem lehet kiásni, ki lehet, csak sok munka van vele.
A kérdező hozzászólása: 5: Bp 22.ker Amúgy persze ki lehet ásni, amenyniben az ásó nem akad bele illetve nem törni el az ásót. Aza baj hogy kb mintha betonban próbálnék ásni, le se lehet szúrni a földbe annyira sûrû és megélezett ásó is alig alig viszi át, elég durva.
Akkor bizony a munkagépes megoldás marad... Ha felforgatja a földet, az utána következõ napokat azzal töltheted, hogy kikapirgálod az utolsó fecni gyökeret is a földbõl.
Utólag ez már mindegy, de bambusz ültetésnél ajánlott a szegélyezés, szóval ha sikerül jó részét valahogy kiszedni, de hagysz belõle, akkor áss le köré 60 centi mélységben valami erõs szegélyt.

Hogyan lehet kiírtani a bolhákat?

Segítsetek kérlek! Szerdán vettem egy kis yorkit, vasárnap lesz 6 hetes nagyon pici a tenyeremben elfér. Nagyon édes, de egy gond van vele hemzsegnek benne a bolhák. Mivel még fürdetni se nagyon lenne szabad ezért tanácstalan vagyok hogyan írtsam ki bel?lük ezeket. Nagyon sajnálom szegényt folyton vakaródzik. Félek, mert mindig fel akarna mászni hozzám az ágyba de nem merem megengedni neki, ilyenkor nagyon sajnálom sokszor már könnybelábad a szemem...:( Segítsetek kérlek!!!!

Legjobb válasz: Szia! Még nem találkoztam ilyen esettel, hogy 5-6 hetesen már bolhás lenne. De mindenre van gyógyír! Nyugi. Lehet már venni nagyon jó kullancs és bolha irtót. Ilyen a "frontline". Én is ezt használom, és nagyon jó. Az állatorvos is ezt javasolta. Szerintem ez a legjobb. Ilyet tudsz venni állatkereskedésben. De figyelj oda, hogy megfelelõ súlynak valót vegyél. Rá van írva, hogy milyen idõs és milyen súlyú kutyáknak való. Mivel neked még kicsi, ezért macskáknak valót kell venni. Én is azt vettem, amikor ilyen kicsi volt. Ugyanolyan a hatása is. Úgy körülbelül 2500-3000Ft. 4 hétig kitart. És fürdetni is lehet benne! Ha van még kérdésed szívesen veszem. Én nagyon értem a yokik világát. Mindent tudok róluk. Mivel viszonylag kezdõ gazdi vagy szerintem lesz kérésed. Fordulj hozzám bizalommal!

Szia! Még nem találkoztam ilyen esettel, hogy 5-6 hetesen már bolhás lenne. De mindenre van gyógyír! Nyugi. Lehet már venni nagyon jó kullancs és bolha irtót. Ilyen a "frontline". Én is ezt használom, és nagyon jó. Az állatorvos is ezt javasolta. Szerintem ez a legjobb. Ilyet tudsz venni állatkereskedésben. De figyelj oda, hogy megfelelõ súlynak valót vegyél. Rá van írva, hogy milyen idõs és milyen súlyú kutyáknak való. Mivel neked még kicsi, ezért macskáknak valót kell venni. Én is azt vettem, amikor ilyen kicsi volt. Ugyanolyan a hatása is. Úgy körülbelül 2500-3000Ft. 4 hétig kitart. És fürdetni is lehet benne! Ha van még kérdésed szívesen veszem. Én nagyon értem a yokik világát. Mindent tudok róluk. Mivel viszonylag kezdõ gazdi vagy szerintem lesz kérésed. Fordulj hozzám bizalommal!
Görgess le a kapcsolódó kérdésekhez, ott is ajánlanak valamit. http://www.gordi.hu/felszerelesek-kiegeszitok/apolas-gondoza..
Vegyél mellé egy gibbont az leeszegeti róla
Vegyél neki való Strongold cseppet. Igen látványosan elpusztítja pár órán belül az összes bolhát. Addig egy Neostomosanos fürdetés is segít.
Nálam is egy pont ennyi idõs kutya volt (ideiglenesbe). Megfürdettem, vettem Frontline cseppet, ami a bolhák irtására van (2 féle csepp van, hogy a jót válaszd kérd az eladó segítségét). Vettem egy Insect nevû sprayt, amivel az összes fekhelyet, szõnyeget amire ráfeküdt lefertõtlenítettem vele (lárvák miatt).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Hogy lehet kiirtani a nyestet?

Volt 50 db kiscsirkénk, már csak 32db van.Éjjel valami bemegy hozzájuk és megfojtogatja ?ket, de nem eszi meg.

Legjobb válasz: bejön az mindenhol. kutya kéne

bejön az mindenhol. kutya kéne
A kérdező hozzászólása: Ez az egészben a leghihetetlenebb, hogy van két kutyánk, sokat ott vannak a tyúkól körül, mégis idemerészkednek azok a fránya dögök.
Bár a nyest nem számít védett állatnak, a vadászata lakott területen szigorúan tilos. A méreggel történõ megölése is vadászatnak, efelett pedig állatkínzásnak számít. A lehetõségeitek azok, hogy megcsináljátok jól a csirkék kerítését egy szakember segítségével, pár hétre egy kotorék vagy magasabb vadászösztönû kutyát kértek "kölcsön" vagy élõcsapdát helyeztek ki.
Kb. 4x6cm-es résen már vígan átfér, kisebben esetleg átpréselheti magát. Nyestre egyébként inkább az jellemzõ, hogy végigrágja a csirkét a fejétõl a begyéig. Az, hogy többet megfojt és nem eszik belõle inkább görényre utal. Ha nem tudod - vagy a szellõzés miatt nem akarod - résteleníteni a csirkék helyét, "Állatcsapda XM"-et javasolnék, keress rá a neten. A gyártó honlapján részletes infót is találsz, tippekkel, trükkökkel, tanácsokkal, de ha felhivod az ürgét, õ is nagyon segítõkész. Többféle hasonló készülék is létezik, nekem ezek jöttek be, szinte mindent meg tudok fogni, amivel gondom adódik. (A két-lábú libatolvajok sajnos nem csapdázhatóak! :) )
Én is az élvefogó csapdát javaslom, én magam készítettem egyet, mert drágálltam a gyárit. Az alapja egy bevásárlókocsi volt (csak úgy találtam valahol...). De hallottam, hogy vannak helyek, ahol bérelni is lehet egy-két hétre! Csak azért használtam élvefogót, mert féltem, hogy a kutyát/macskát fogom meg! Mikor meggyõzõdtem róla, hogy tényleg nyestet fogtam, dehogy engedtem el élve! A lelke elszállt, a testét elástam! Olyan a nyest, mint a patkány, amelyik résen a koponyacsontja átfér (pedig az elég kicsi), ott átpréseli magát!
hát utolsó kommentelõ, téged se kellene él hagyni... talán normális helyet kellene a baromfiknak csinálni, nem azt a szerencsétlent megölni.. és még büszke is vagy rá... falusi...
probáld meg hogy egy "élvefogó"csabdába raksz pl: csirkehúst...vagy még 1 kiscsirkét és amikor bemegy (ha 1általán bemegy)márkijönni nem fog tudni, és csak 1xûen elengeditek valahol :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szepen a valaszokat!!!
Utolsó: "Aranyos, kedves, barna szõrmók – vélik, akik csak képrõl vagy hallomásból ismerik. Egyre több embernek azonban komoly anyagi kárt és nem kevés bosszúságot okoznak a lakott területen mind gyakrabban felbukkanó nyestek. Mi a teendõ, ha ilyen hívatlan lakótársunk akad?" Szerintem majd akkor pofázz, ha élõben is találkoztál velük, addig meg inkább hallgass te nagy állatvédõ.

Hogyan lehet kiirtani a darazsfeszket?

Van a haz elot a padlason egy nagy darazsfeszek es van 1 res ahol kozlekednek ki es be.Sok van neha a hazba is bemennej.Hogy tudnam kiirtani??

Legjobb válasz: Légy irtó,rovar méreg, ha elérd piszkáld le,egy pálcával,majd fuss.

Légy irtó, rovar méreg, ha elérd piszkáld le, egy pálcával, majd fuss.
Ilyen magas IQ-jú beszólásért kár a billencset koptatni... Jah, kell a népszerûség.
Rakd oda a faszod ha nem tetszik nekik rögötn elrepülnek de ha igen akkor [email protected] barátom:)
A tüzoltók nem vállalnak ilyet?
veszélyes állat a darázsfészek. a kifüstölés szar, mert késõbb visszamennek. a fészket kell megsemmisíteni, utána nem valószínû h ugyanoda készül majd egy újabb.
19, 49-nek! Közönséges házi méhek ellen lehet hatásos, de ha nem méhek, hanem darazsak, (annak különbözõ fajai vannak), nem biztos, hogy elegendõ a bolti szer. Mint ahogy az egyik válaszoló is írta, hogy fáklyával kiégetni, de ezt nem nagyon fogják "szó nélkül hagyni". Veszélyes dolog, mérgük sokszorta erõsebb, mint a méheké.
ojaj... "agyoncsipnek és nembiztos hogy mire orvoshozjutsz......" ezt a baromságot... ezek nem amerikai gyilkos darazsak meg méhek meg mittomén... mezõgazdasági boltban vegyél biokillt. ez a termék neve hogy biokill. csak a rovarokat öli meg, idegméreg. bespricceled vele ahol járkálnak és utána ha rámásznak is megdöglenek tõle. a hatása meg ottmarad még 2 hétig kb. nemkell se szakembert hivni se parázni a csipésektõl!
Nálunk a falba fúrt üregbe fészkeltek. A gazdaboltban vettem egy spéci port. Kevertem egy kis adag gipszet és este, mikor elültek, befújtam a port a lukon és gyorsan begipszeltem a lukat.
keszitsz egy fakjat es egesd ki oket
leütöd egy seprûvel és futsz :D ennyi a titok.
az ott nézz utána, hogy mennyiért csinálják meg akart lenni
vannak erre szakosodott cégek. nézz utána, hogy utána csinálják meg. a telkünkön nagypapámék nagyon sokat próbálkoztak házi módszerekkel, de általában õk jöttek ki rosszul belõle... nagyon védik a fészküket... http://www.darazsirtas.hu/
Füstöléssel szokták eltávolítani õket. De ehhez keress egy szakembert (méhészt), mert neki van olyan ruhája, ami megvédi a darazsaktól, amikor a füstölõt berakja a lyukba. Te magad hozzá ne kezd, mert agyoncsípnek és mire orvoshoz kerülsz, nem biztos, hogy gyõztes leszel!!!!
Tûzoltót ne hívj! Tapasztalat. A szomszéd is kihívta õket, de azok max. emelõkosarat tudnak biztosítani és kihívnak egy rovarirtó céget... A legjobb, ha keresel egy rovarirtással foglalkozó céget. Vagy méhészt, és kikéred a véleményét. Õk a tapasztaltak, elmondják, mi a teendõ.

Hogy lehet kiirtani a vadlóherét?

Tavasszal is ki lett szedve gyökerest?l kapával, de megint az egész s?r?n be van folyva és undorító.Még több,mint volt, teljesen befutotta az egész virágoskertet.

Legjobb válasz: szelektív gyomirtó

szelektív gyomirtó
Szinte bármilyen gaz esetén, ha akkor lett kiszedve, miután szétszórta a magjait, akkor következõ évben úgyis kinõ újra.

Hogy lehet kiirtani a leszbikus gondolatokat? :D

Most komolyan.

Legjobb válasz: most komolyan: sehogy :) majd elmúlik :D nekem is volt egy ilyen idõszakom :DD

most komolyan: sehogy :) majd elmúlik :D nekem is volt egy ilyen idõszakom :DD
12:27! Tökéletesen leírt mindent. A http://www.fluff.hu oldalt tényleg érdemes megnézned, szerintem nagyon jo oldal. 22/L voltam.
A kérdező hozzászólása: Madj irok neked este, most órám van.Köszia választ
A kérdező hozzászólása: Te leszbikus vagy?:)
[12:27-es vagyok] Ha esetleg van kedved beszélgetni (mert arra Gyakorikérdések.hu nem a legjobb felület), témáról vagy egészen más dolgokról (is), írj e-mailt. Nem harapok. :/
Hogy lehet kiirtani?! Sehogyan. Vagy elhalványulnak, elkopnak - vagy nem. Nem tudom, hallottál-e az úgynevezett ex-gay mozgalmakról, ahol az embereket megpróbálják visszatéríteni a _normális_ heteroszexualitáshoz. De ez nem így megy, õk is kudarcot vallottak (nehéz úgy élni, családot alapítani, hogy lélekben folyton kínzod magad). Gondolj bele abba, inkább, hogy... Te azt szeretnéd csinálni, amivel nem ártasz magadnak, amitõl boldog, kiegyensúlyozott leszel (persze ezzel párhuzamosan másoknak sem ártasz)! Hm? Ez a legfontosabb. Egy icike-picike egoizmus mindig kell, hogy felülkerekedj a válságon, hogy ne roppanj össze, ha bántanak, stb. Az tény, hogy melegként nem hullanak az öledbe az ismerkedési lehetõségek, tucatjával, de mégis ugyanúgy megy itt is a kapcsolatépítés, mint heteróknál. Egyesek neten ismerkednek, mások bulikban, házibulikban, bizonyos körökben, kulturális programok is vannak, stb. (Éppen zajlik pl. a LIFT - labrisz.hu-n nézd meg, mi ez - , hétköznap filmvetítésekkel, hétvégén beszélgetésekkel mindenféle témában és egy bulival. És vagyunk annyian, annyifélék - hogy ismerkedésre is van lehetõség.) Csak szólok, hogy én pl. barátnõmet öt éve ismertem meg, de egyáltalán nem a >témában<. Persze, ha nagyon ugrálsz, beleüvöltöd a világba, hogy leszbikus/biszexuális vagy, megégeted magad, ezért kell óvatosnak lenni. (Sajnos.) Persze, hogy pofára esünk néha, hogy a kiszemelt nem viszonozza az érzelmeket, de heteróknál ugyanígy van, nem? Egyébként ha fiúk is érdekelnek, olyan tartósan és intenzíven, mint a lányok, akkor meg elõfordulhat, hogy biszexuális vagy. De szerintem fölösleges magad címkézni. És az egy dolog, hogy talán neked furcsa, hogy miért pont ennyi idõsen érzel így, hát... mindenki máskor, másképp érzi. Akad, aki 12-3 évesen elkezd vacillálni és valóban tartós marad a vonzódás, van, aki csak 30 évesen gondol bele, hogy ~ na de tényleg, neki a nõk (is) tetszenek. Ismerd meg magad, élj úgy, ahogy neked éppen kellemes! Ennyi a "titok". Halálbüntetés nem jár érte, legalábbis Európában nem, így is lehet teljes értékû életet élni, ez nem valamiféle átok. Minden jót! 18/L
Biztos könnyebb heteroként a pákeresés, sõt biztos! De hogy a homoszexuális emberek tuti homoszexuális embert találjanak arra megvannak a megfelelõ társkeresõ oldalak, szorakozó helyek, esetleg haveri körben összegyült házibuli stb. Viszont ha mégis heterot sikerül megszeretni...na az tényleg kellemetlen....és szar érzés.... de tudni kell a barátságot és a szerelmet szétválasztani nõi ismerös között....sajnos nem mindig megy. :( Szóval tényleg nem könnyû, de ezek ellenére én még mindig azt mondom hogy nem bánom hogy leszbikus vagyok, mert a nõkben sokkal több, és szebb belsõ értékek vannak, mint a férfiakban....de aztán lehet hogy csak én gondolom igy. 22/L voltam.
A kérdező hozzászólása: de azért 100000szer könnyebb pasit találni.Nem?Egy lánynál, aki nem az be sem próbálkozhatok.Egy srácnál viszont igen.Egy lányt nem hódithatok meg stb=(
Ne így állj hozzá, mert akkor tényleg rossz lesz. Fogadd el, hogy ilyen magas van, ilyen színû a szemed, ilyen a beállítottságod. Nincs vele semmi gond, a 21. században élünk.
Miért gondolod azt hogy a leszbikusság egyenlõ az örök szenvedéssel? Érdekes modon én leszbikus vagyok és egyáltalán nem szenvedek, sõt....ha dönthetnék hogy mi legyek akkor sem lennék hetero. :) 22/L
A kérdező hozzászólása: igen de ha ráhallgatnék felpofozna és nem találkoznék vele újraXD de viccet félre téve, hogy lehet leszbiként ismerkedni érvényesülni stb?az kb egyenlõ az örök szenvedéssel.
Ha nem múlnak el ezek az érzések, próbáld meg elfogadni, hogy a lányokhoz is vonzódsz. Ez egyáltalán nem baj. Ne akarj erõszakkal hetero lenni. Hallgas a szívedre, az a legjobb! :)
A kérdező hozzászólása: Voltam volt is pasim, de aztán kicsit több mint egy éve jött egy csaj és ááááááh, akár hónapokig nem találkozunk akkor is megmarad és újra és még rosszabb ha összefutunk, igazából nem kerülhetem túlságosan mivel barátok vagyunk aztán nem akarom elvesziteni mert értékes ember. De csak nem mondom el nekiXD
Akkor eddig még nem voltak ilyen gondolataid? Fiúba voltál már szerelmes?
A kérdező hozzászólása: Pár hónap és 20.Most komolyan hogy lehetek lányba szerelmes?!-.-.Bármit megtennék csak múlna el gyökerestül.
Kiirtani nem nagyon tudod.. és nem is kell. Hány éves vagy? Ha 20 alatt, valószínûleg elmúlnak, pláne ha nem is érzed magad leszbikusnak. Vagy lehet, hogy biszexuális vagy.
A kérdező hozzászólása: de ez már elég hosszan nyúlik.nem szeretnék az lenni.nagyoon nem..
Mondhatni, igen. Fogalmazhatunk úgy is. 18/L, "12:27"-es


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!