Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kiírtani (184 db)

A homokozóból hogy lehet kiirtani a hangyákat?

Azért ide teszem fel a kérdést,mert itt legalább kapok választ. Sajnos tele van hangyákkal a homokozónk :(

Legjobb válasz: Hát szerintem nem igazán lehet,kiirtani,pont ugy minthogy a földrõl(kint) sem tudod kiirtani õket innen sem ugyis bemáaszik a többi,ha ki is irtanál néhányat.

Hát szerintem nem igazán lehet, kiirtani, pont ugy minthogy a földrõl(kint) sem tudod kiirtani õket innen sem ugyis bemáaszik a többi, ha ki is irtanál néhányat.
Ha nem nagy a homokozó, akkor szórd meg szódabikarbónával, attól kimúlnak.
Rakj a homokozóba pár katonabogarat ha az se segít szürd ki rendszeresen a homokot egy nagy szitával.
Ültess paradicsomot a homokozó köré. Drasztikus módszer esetleg: egy tálba tegyél cukros vizet és rakd a homokozóba. Ebbe belefulladnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat :) ki probálom amit irtatok :)
Én sütõport szoktam önteni a 4 sarkába
Én is asütõporos módszert használom a lakásban is és a kertben is, ha drasztikus a helyzet. A hangyák nem bírják, a gyerekekre veszélytelen.
sütõpor, szódabikarbóna. a vöröshangyák a kávézaccot is utálják
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Galandféreg. Miért és hogyan mászik az emberbe? És hogyan lehet "kiírtani"?

Legjobb válasz: Leginkább, ha nem mosod meg a kezed vagy ha mosatlan kaját eszel akkor (a peték bekerülnek a szervezetedbe - pl. ha tömegközlekedésen eszel vagy állatoktól). Féregírtó gyógyszerrel lehet kiírtani (háziorvos, gasztroenterológus írja fel - esetleg székletminta vizsgálat után). Ha már van, sose vakarózz, legyen nagyon rövid a körmöd, hogy álmodban se, és sokszor moss kezet!

Leginkább, ha nem mosod meg a kezed vagy ha mosatlan kaját eszel akkor (a peték bekerülnek a szervezetedbe - pl. ha tömegközlekedésen eszel vagy állatoktól). Féregírtó gyógyszerrel lehet kiírtani (háziorvos, gasztroenterológus írja fel - esetleg székletminta vizsgálat után). Ha már van, sose vakarózz, legyen nagyon rövid a körmöd, hogy álmodban se, és sokszor moss kezet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És a cérnagiliszta?? Az miért és hogyan mászik az emberbe, és hogyan lehet kiírtani?

A poratkákat hogyan lehet kiírtani?

Legjobb válasz: Kiírtani szerintem sehogy, max a számukat lehet lecsökkenteni, pl. a tollas ágynemût eltüntetni a lakásból.

Kiírtani szerintem sehogy, max a számukat lehet lecsökkenteni, pl. a tollas ágynemût eltüntetni a lakásból.
Poratkák ellen több tippem is van. Elõször is kerülni kell a textil anyagok használatát, kárpitban szívesen megtelepednek, ezért gyakori porszívózás ajánlott. Aztán érdemes többször felmosni a padlót. Nem ajánlott a lakásban a padlószõnyeg, a padlófûtés, mert ezek vonzák a poratkákat. És az ágynemûk tisztítását úgy csináld, hogy lefagyasztod a párnát, paplant -20 fokra, magyarán beteszed a fagyóba õket, miután megfagyott az ágynemû, kiveszed és jól kimosod. Ez utóbbi inkább, akkor ajánlatos csinálni, ha allergiás beteg is van a családban.
Elõször is nem ártana tisztázni, hogy tényleg vannak e poratkák. Erre vannak különbözõ készítmények. Sajnos amennyire tudom itthon nem kapható de netrõl rendelhetõ Acarex: http://www.johnson-group.com.hk/images/Acarex%20test2.jpg Meg kell kérdezni patikában van e hasonló. Az Acarosan spray atkaírtásra van, szintén nem tudom ilyen kapható e itthon vagy hasonló. A hivatalos oldaluk: http://www.davicare-system.de/ Ami még hatásos lehet a levegõ, a szõnyegek és egyebek atkátlanítására a különbözõ Lux gépek. Itt találsz néhányat olcsóbban: http://www.luxustakaritas.com/


Gyomot, gazt hogy lehet kiirtani?

Házi praktikákra lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: Az udvarról szeretném kiirtani, ha csak annyira is, hogy kevésbé nõjön.Kövérke meg talpas muhar.

A kérdező hozzászólása: Az udvarról szeretném kiirtani, ha csak annyira is, hogy kevésbé nõjön.Kövérke meg talpas muhar.
Napalm-ot könnyen tudsz készíteni házilag...
Kapálni a legjobb. Vagy felásni a földet. Gyomirtó helyett hasznos az ecet is.
Nem ismerem a növényeket, amiket írtál, de általánosságban véve nekem a kézzel kihúzgálás hozta a leghatásosabb eredményt idáig. Amikor kapáltam, akkor beleszakadtak gyökérdarabok a földbe, és pár nap alatt újra ott voltak a frissen kibújt gazok. Most úgy csinálom, hogy kézzel (cérnakesztyûben) kihúzgálom õket, utána kapával megporhanyósítom a földet, így látom, ha még maradt bent valami. Fûnél a legjobb ha rendszeresen (sokszor) nyírod, ami gazt látsz, azt kihúzgálod, sokat locsolod a füvet, és így elõbb-utóbb a fû fog nyerni, a gazok meg egyre jobban eltûnnek.

A kis szilvafa hajtásokat hogy lehet kiírtani, mindenfele nő?

Tele van velük a kert, ha a tetejüket levágom az alja vastagszik és újabb hajtást hoznak

Legjobb válasz: ugyanez a gondom,én sem tudom kiirtani õket, van két hatalmas, 40 éves szilvafánk, és ezeknek a "gyerekei". Kíváncsi vagyok, engem is érdekne pár jótanács.

ugyanez a gondom, én sem tudom kiirtani õket, van két hatalmas, 40 éves szilvafánk, és ezeknek a "gyerekei". Kíváncsi vagyok, engem is érdekne pár jótanács.

Hogyan lehet kiírtani a bolhákat?

Segítsetek kérlek! Szerdán vettem egy kis yorkit, vasárnap lesz 6 hetes nagyon pici a tenyeremben elfér. Nagyon édes, de egy gond van vele hemzsegnek benne a bolhák. Mivel még fürdetni se nagyon lenne szabad ezért tanácstalan vagyok hogyan írtsam ki bel?lük ezeket. Nagyon sajnálom szegényt folyton vakaródzik. Félek, mert mindig fel akarna mászni hozzám az ágyba de nem merem megengedni neki, ilyenkor nagyon sajnálom sokszor már könnybelábad a szemem...:( Segítsetek kérlek!!!!

Legjobb válasz: Szia! Még nem találkoztam ilyen esettel, hogy 5-6 hetesen már bolhás lenne. De mindenre van gyógyír! Nyugi. Lehet már venni nagyon jó kullancs és bolha irtót. Ilyen a "frontline". Én is ezt használom, és nagyon jó. Az állatorvos is ezt javasolta. Szerintem ez a legjobb. Ilyet tudsz venni állatkereskedésben. De figyelj oda, hogy megfelelõ súlynak valót vegyél. Rá van írva, hogy milyen idõs és milyen súlyú kutyáknak való. Mivel neked még kicsi, ezért macskáknak valót kell venni. Én is azt vettem, amikor ilyen kicsi volt. Ugyanolyan a hatása is. Úgy körülbelül 2500-3000Ft. 4 hétig kitart. És fürdetni is lehet benne! Ha van még kérdésed szívesen veszem. Én nagyon értem a yokik világát. Mindent tudok róluk. Mivel viszonylag kezdõ gazdi vagy szerintem lesz kérésed. Fordulj hozzám bizalommal!

Szia! Még nem találkoztam ilyen esettel, hogy 5-6 hetesen már bolhás lenne. De mindenre van gyógyír! Nyugi. Lehet már venni nagyon jó kullancs és bolha irtót. Ilyen a "frontline". Én is ezt használom, és nagyon jó. Az állatorvos is ezt javasolta. Szerintem ez a legjobb. Ilyet tudsz venni állatkereskedésben. De figyelj oda, hogy megfelelõ súlynak valót vegyél. Rá van írva, hogy milyen idõs és milyen súlyú kutyáknak való. Mivel neked még kicsi, ezért macskáknak valót kell venni. Én is azt vettem, amikor ilyen kicsi volt. Ugyanolyan a hatása is. Úgy körülbelül 2500-3000Ft. 4 hétig kitart. És fürdetni is lehet benne! Ha van még kérdésed szívesen veszem. Én nagyon értem a yokik világát. Mindent tudok róluk. Mivel viszonylag kezdõ gazdi vagy szerintem lesz kérésed. Fordulj hozzám bizalommal!
Görgess le a kapcsolódó kérdésekhez, ott is ajánlanak valamit. http://www.gordi.hu/felszerelesek-kiegeszitok/apolas-gondoza..
Vegyél mellé egy gibbont az leeszegeti róla
Vegyél neki való Strongold cseppet. Igen látványosan elpusztítja pár órán belül az összes bolhát. Addig egy Neostomosanos fürdetés is segít.
Nálam is egy pont ennyi idõs kutya volt (ideiglenesbe). Megfürdettem, vettem Frontline cseppet, ami a bolhák irtására van (2 féle csepp van, hogy a jót válaszd kérd az eladó segítségét). Vettem egy Insect nevû sprayt, amivel az összes fekhelyet, szõnyeget amire ráfeküdt lefertõtlenítettem vele (lárvák miatt).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Milyen vírus lehet a gépemen és hogy lehet kiírtani?

Már megy az explorer és megakarok nyitni egy oldalt vagy egy akármilyen gombra kattintok ami tovább vinne egy másik oldalra, és a kattintás következtében bezáródik az egész explorer és újra meg kell nyitni. Ez biztos valami vírus lesz. Történt már valakivel hasonló?

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy csak meghalt az Explorer. Vidd szakihoz!

Az is lehet, hogy csak meghalt az Explorer. Vidd szakihoz!
valószínûleg egy szar toolbar van a gépeden
Használj normális böngészõt, pl. Google Chrome. Ezt pedig futtasd le: http://www.eset.hu/tamogatas/viruslabor/onlineellenorzes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Fõleg utsó :)

A patkányokat hogyan lehet kiirtani?

A szomszéddal össze van építve a garázsunk. Idén ez már a 3. év hogy patkányok vannak nála, és veszek irtót (amit a saját részemre kirakok), elt?nnek, újra visszajönnek. Õ összeszedi a diót, almát stb-t, beviszi a garázsba, és egész télen "eteti" vele a patkányokat. Tavaly is vigyorogva meséli, hogy "A patkányok megettek egy vödör diót :D" hát mondom ez nem normális. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Sajnos nem tudom a nevét, de van egy patkány méreg amit ha több helyre kiszórsz (olyan kék apró bogyós) azt a patkány elviszi a fészkébe, és ott eszik meg többen. A patkány pár napon belül elpusztul. Sõt! a patkányok ha nincs élelem akkor az elpusztult patkányt is megeszik. Ha mérgezés miatt pusztult el akkor az õ szervezetében található méreggel a többiek is elpusztulnak.. Gazdaboltokban lehet kapni jó patkánymérgeket. vagy jó sok csapdát... Vagy van még egy jó lehetõség. Ha van valakinek vadászgörénye akkor kérd meg, hogy menjen el veled, és vadássza le a patkányokat. Vannak akik kimondottan patkányvadászatra tartják a görényeket.

Sajnos nem tudom a nevét, de van egy patkány méreg amit ha több helyre kiszórsz (olyan kék apró bogyós) azt a patkány elviszi a fészkébe, és ott eszik meg többen. A patkány pár napon belül elpusztul. Sõt! a patkányok ha nincs élelem akkor az elpusztult patkányt is megeszik. Ha mérgezés miatt pusztult el akkor az õ szervezetében található méreggel a többiek is elpusztulnak.. Gazdaboltokban lehet kapni jó patkánymérgeket. vagy jó sok csapdát... Vagy van még egy jó lehetõség. Ha van valakinek vadászgörénye akkor kérd meg, hogy menjen el veled, és vadássza le a patkányokat. Vannak akik kimondottan patkányvadászatra tartják a görényeket.
Hát, próbáld te is lazábban venni... A patkányirtás csak akkor mûködik, ha mindenki rendesen csinálja. Nem humánus, szenvedést okoz, az biztos. Van egy népi módszer is, amivel el lehet tüntetni õket. Hát elég durván hangzik, de el kell kapni egyet, kiszúrni a szemeit és elengedni... A visítása miatt elmenekül a környékrõl az összes többi, óvatos, okos állatok... Lehet, hogy durva, én biztos nem csinálnám meg, inkább egyék azt a rohadt diót. Viszont a méregnél humánusabb, hiszen csak egynek okozol fájdalmat. Azt viszont közvetlenül, tehát nincs ott a mosom kezeimet, úgysem látom ahogy a méregtõl döglik dolog.
Folyamatosan rakd a mérget, más választásod nincs.
A kérdező hozzászólása: Az etetést úgy értem, hogy elõl hagyja a diót pl. De azt nem értem hogy minek szedi össze, vagy miért nem dobja ki a kukába, hiszen õk nem eszik meg.... 2 évvel ezelõtt mikor észrevettem hogy van patkány szóltam neki hogy mi van. Azt mondja: "Ja, tudom hogy van, hallottam ahogy a garázs padlásán szaladoznak. Felkopogtam nekik és átszaladtak hozzátok :D". És mindig ilyen válaszai vannak, hogy ez egy jó poén. Szintén 2 éve kinéztem az ablakon, és láttam ahogy a patkány az ablakpárkányunkon mászkál...Tehát be akart jönni a házba. De tényleg csak a méreg kirakása marad, meg megmondom neki megint hogy ne ott tárolja a diókat. Köszönöm a válaszokat!!
Rengeteg pénzt költök én is patkányméregre..de hiába írtjuk, az egész utca, ha van egy trehány szomszéd. Tacskó kutyáink megfogják, soha nem eszik meg, tehát nem lesz bajuk.. Csak méreggel, vagy kutyával tudod õket írtani. Sajnos, nagyon szapora állat.

Cérnagiliszta. Miért és hogyan mászik az emberbe? És hogyan lehet "kiírtani"?

Legjobb válasz: Miért és hogyan? Azt pontosan nem tudom. Bár egymástól is ellehet kapni, a nem megfelelõ higiéniás körülmények is okozhatják. Kiválóan írtja a fokhagyma. Ha ez nem segít, akkor gyógyszert is lehet kapni rá, azt hiszem vényköteles. A gyógyuló szakaszban a lakást egy komolyabb fertõtlenítésnek alá kell vetni. Lecserélni azonnal az ágynemût, a törölközõket, a fehérnemûket és mindent magas hõmérsékleten kimosni vagy kifõzni. Fontos, hogy még pl a kilincseket is fertõtleníteni kell.

Miért és hogyan? Azt pontosan nem tudom. Bár egymástól is ellehet kapni, a nem megfelelõ higiéniás körülmények is okozhatják. Kiválóan írtja a fokhagyma. Ha ez nem segít, akkor gyógyszert is lehet kapni rá, azt hiszem vényköteles. A gyógyuló szakaszban a lakást egy komolyabb fertõtlenítésnek alá kell vetni. Lecserélni azonnal az ágynemût, a törölközõket, a fehérnemûket és mindent magas hõmérsékleten kimosni vagy kifõzni. Fontos, hogy még pl a kilincseket is fertõtleníteni kell.

Mi ez a pók? Veszélyes? Hogy lehet kiirtani?

A lakásba ma találkoztunk... jött a haverja is kés?bb segíteni neki! Utána 2 kisebb fajtával is találkoztam! Hogy lehetne ezekt?l megszabadulni? Nem feltétlenül megölni, ha rovarirtóra gondoltok akkor melyiket ajánljátok? Õ AZ -->

Legjobb válasz: Elég durván néz ki,olyan mint a fekete özvegy,de az asszem Eu-ban nem él.Itt Mo-n sok állattal találkoztam,de ilyet még nem láttam.Nem lehet,hogy valahonnan a környékrõl elszökött vagy valami.Javaslom,hogy nézz utána egy állathatározóban.

Elég durván néz ki, olyan mint a fekete özvegy, de az asszem Eu-ban nem él.Itt Mo-n sok állattal találkoztam, de ilyet még nem láttam.Nem lehet, hogy valahonnan a környékrõl elszökött vagy valami.Javaslom, hogy nézz utána egy állathatározóban.
Gyozd le a félelmedet, nincs mese!!! 23:30
Bocs szivesen válaszolnék neked de én nem merem megnézni...:D Inkább nem nézem meg mert nem tudok aludni majd, félek nehogy itt is legyen egy... Nemtudom mi de öld meg és dobd ki a lakásból :D
jajj nézd már meg nyugodtan:) )
óó hát nem ismered?:) ) õ egy házi zugpók:) mindenfelé elõfordul a lakásokban. én sem szeretem, szinte minden hónapban fogok minimum egyet a szobámban, nem tudom honnan jöhetnek. nem veszélyes, még hasznos is mert összefogdossa ha van benn más apró rovar, muslica, nálunk hangyákat is fogott az egyik, láttam egy eldugott sarokban egy csomó hangya volt már elfogyasztva:D viszont kiírtani nem tudom hogy lehet õket, nálam vissza szoktak térni :/
milyen a képen? nagyon félelmetes?
Ez egy szép kis aranyos pókocska... az íze is jó :) Amúgy ha nem akarod, hogy ott legyen akkor fogd meg szépen papírzsepiben és tedd ki az udvarra...
Úristen nem gondoltam volna hogy ezek ekkorára is meg bírnak nõni..akkor én még kicsiket szoktam fogni
Az tényleg egy zugpók, nem bánt. Megmutatom, az én ágyamon mi volt...erõs idegzetûeknek!!( fóbiám van nekem is, és mikor megláttam ezt a szörnyet, összeestem a szekrény elõtt és nem bírtam felállni) http://kepfeltoltes.hu/view/090629/P7090008_www.kepfeltoltes..
ez már vmi mutáns pók lehet! Én is rettegek tõlük. Nálunk is sok van, de szerencsére pár millisek csak, így nem félek annyira tõlük. Gyakran porszívózom és akkor leszedem õket a sarkokból, meg mindenhonnan!
Nem tudom meg merjem-e nézni így lefekvés elõtt :D De talán megnézem, ha esetleg nálam is lesz akkor jó esetben tudom magam azzal vigasztalni, hogy itt még mindig kisebb van.
Nekem ezek a "mellbimbós" oldalas képek nem jönnek be, amit valaki linkelt... Aki a legutolsó képet linkelte: ilyen nálunk is volt már egyszer egy ennél is nagyobb a nappaliban a kanapén. Meg a fürdõszobában is voltak hasonlók. istennek hála a szobában még nem, le is kopogom. Ez nagyon nagy és vastag ezt én se merném elkapni zsebkendõvel. Nem is tudom mit tennék lefújnám vagy valami bottal agyonnyomnám. Csak az a rossz, hogy ha én meglátom leblokkolok és elkezdek szédülni aztán mire tudok gondolkozni, hogy mi a megoldás elszalad. Nagyon félelmetes. De szerintetek hogy jutnak ezek be? Nálunk az ablakon szúnyogháló van az ajtó meg sosincs nyitva, át tudnának bújni az ajtók alatt? :s :O
A kérdező hozzászólása: TERMINÁTOR PÓK! :o EZ NAGYON DURVA!!!! én meg még hisztizek egy kis fekete miatt :D ezek bejönnek szerintem akárhol :S ajtóréseken mindenhol szemetek :S ma már hála az égnek nem találkoztam velük de úgy is fogok még nagyon sokan vannak :S kár hogy bátyám gyíkját nem engedhetem ki mert elszökne meg minden baja lenne (bátyámnak :D) pedig az tuti megenné õket!
16:01-es tegnapi vagyok, én linkeltem a szörnyet. Elmondom, mi volt..az a pók, már a harmadik olyan volt a házban, illetve a második az ágyamon. Felmerült bennem a gondolat, honnan jönnek, lehet, hogy az ágynemûtartóban fészkelnek?! És lám, így is volt! Kesztyût húztam, nadrágot a zokniba, és elõ a porszívót..az ágyam sarkában kilónyi, vastag pókháló, benne egy kisebb pók..(gondolom az ifjonc). Kiszívtam az egész kócerájt, azóta szerencsére nincs ilyen. Szerintem is a legkisebb ajtó/ablakrésen bebújnak a kis szemetek!
figyelj, hogy néz ki egy ilyen pókfészek? mihez hasonlít? dehát nem tudom, nálunk esetleg szekrény háta mögött lehetne vagy tényleg fogalamam sincs mert hiába takarítva van jönnek ezek a zugpókok:/..mégha lakbért fizetnének eltûrném õket de ilyen kis ingyenélõk, és a kajáért sem fizetnek ugye..
Én mindig szétszedem az ágyat és kiporszívózom. Olyan izmos vagyok már... mindig felemelem az ágyat meg átfordítom majd vissza és kívül-belül megtisztítom és átrakom stb. Muszáj mert egyébként pánikrohamot kapok :D Nagyon félelmetes lehetett, én akkor ájultam volna el amikor tudatosult volna bennem, hogy eddig ezekkel aludtam együtt.
A pókfészek? Ez olyan volt, hogy az ágyban a sarokban végig volt szõve, így be volt terítve hálóval, és még az ágynemûre is rászõtte. És volt benne egy picike pók. Ne azzal foglalkozz, hogy néz ki, hanem ahol pókháló van, ess neki :D:D Akkor biztos nem fészkel be, ha azonnal leszeded.
"mégha lakbért fizetnének eltûrném õket de ilyen kis ingyenélõk, és a kajáért sem fizetnek ugye.." ez de aranyos volt :D :)
A kérdező hozzászólása: Én azért nem porszívózom fel õket, mert ahogy leveszem a porszívó csövét a lyukon egybõl kiszaladnának mert papírporzsákos a szívó és onnan egy pillanat alatt kirohannak! A pókhálót folyamatosan szedem, de múltkor a pókháló szedõmön volt rajta egy közepesebb ilyen pók! Biztos rájöttek hogy azzal bombázom szét a kis hálóikat, aztán gondolta hogy megijeszt és nem fogom leszedni :D na de akkor fogtam a porszívót és csakazértis! Tényleg valami pókháló szövés elleni spray vagy valami még nincs kitalálva? :D
Hát az elsö képen jot envettem, de látom, következõbe jol linkeltél, hát ez borzasztó !!! Föleg h. ennyien vannak. Kérdezõ, te meg irtsd ki öket, mert csak szaporodnak tovább, van direkt ilyen rovarokra, pokokra való irtó, jol fud be öket.
fenébe rosszul linkeltem, vagyis nem jeleníti meg:( nah hátha ezt: http://www.mellbimbo.eu/view-d2ff81c0e1abb2792804c836194f9ae..
akkor kedves pókfélõ csajok és kérdezõ, mit szólnátok egy ilyen látványhoz?:) ) ki hogy reagálna? http://www.mellbimbo.eu/files/1c032fb.jpg
A kérdező hozzászólása: utolsó véletlenül nem a bátyám vagy? :D áhh nagyon fo*ok a pókoktól, ilyenektõl meg fõleg! Ehhez sem mertem közel menni, csak muszáj voltam valahogy folytatni a takarítást és leégettem aztán rátettem egy befõttes üveget! De hogy én 1m - en belül közeledjek hozzá az képtelenség!!! Nem tudom honnan jöttek, mert sokan vannak ám, de inkább még kisebbek, ez most hatalmas példány volt! Kertes házban lakunk, szóval könnyen bejöhet bármi sajnos, de azért ilyeneket nem szeretnék látni a lakásba!
A kérdező hozzászólása: bocs most már utolsó elõtti :D de nem gáz egyébként szép, csak ááááááhhhh menjen innen el! :D
A kérdező hozzászólása: huu 23:44 megnyugodtam akkor ha nem bánt :) nem ismertem õket eddig és ilyen nagy példánnyal nem is találkoztam még! De akkor nem bántom õket csak maradjanak ott ahol vannak mert azért a fóbiám sajnos még megmaradt :) Bár ha belegondolok hogy felújításnál mennyien fognak a gipszkarton mögül kijönni... jajj
Hát én is szeretnék segíteni de nem merem megnézni... egyébként én macskákat tartok, mindig megzabálják a pókokat, legyeket meg bogarakat, ez az én módszerem xD
ááá úristen! ez rémes :D De komolyan, hogy lehet félni egy kis ártalmatlan póktól? Csak lapítsd szét egy papuccsal és kész. Egyébként pedig egy házi zugpók szerintem nem ilyen, hanem inkább ilyen: http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_house_spider (nem félelmetes a link, és nem is tud kijönni a pók a számítógépbõl csak ha kinyitod a DVD lejátszót :D )
ma 00:55 na ilyen istenverései nálunk is vannak a szobámban! Ezek nem is feketék hanem barnásak és hatalmas szõrös lábuk van múltkor még óriási keresztespókszerût is láttam. Iszonyatos. Máshol nincs csak itt a szobámban és a környékén. 50 forintosnál is nagyobb némelyik. Nem merek aludni, még megölni is alig merem mert félek, hogy rámugrik vagy nem tudom. Ez óriási ez biztos nagyobbat csíp, mint a kisebbek. Engem amikor megcsípett pók az is rettenetes volt 2 kis pötty és égett. Attól félek a legjobban, hogy egy ilyen nagy felmászik az ágyamba és véletlenül ráfekszem és akkor megmar. ÁÁáááá minek néztem meg én is a képet, nem tudom. De akkor már megkérdezem itt ha már témánál vagyunk, hogy ezektõl nem kell félni? Nem biztos, hogy ilyen lehet más faj sõt általában mindig másfajta van itt nem ugyanolyanok, de mind nagy.
A kérdező hozzászólása: na hát én is így vagyok hogy félek hogy rám ugrik :D pedig tudom hogy nem bánt, sõt jobban fél õ mint én, de még is 2 méterrõl próbáltam a papucsaimmal dobálni (annak ellenére hogy tudtam hogy ha még el is találnám ekkora ütéstõl nem lenne baja) de nem találtam el :D hát erre nem tudok mást mondani, ilyenek a nõk :D (tisztelet a kivételnek) lehet nem bántanak, de sokan vannak, több a kicsi de azokból lesznek az ilyenek, és nem lehet tudni ezek már mire képesek... :)
nah akkor ezt kapjátok ki : egy tudományos oldalon olvastam hogy egy ember életében rengeteg kis pókot bogarat lenyel alvás közben, mert belemásznak a szájába. És ami a legjobb hogy nem is tudsz róla :S
jaj de nagyon borzasztó:S:S én hülye megnéztem mindkét képet és wáááá... fúúúj:S:S rettegek ezektõl a szörnyektõl... öld meg... valami jó erõs rovarírtót vegyél, az talán elpusztítja ezt az ocsmány nagy dögöt is:S
A kérdező hozzászólása: ez jó ötlet köszi :) bátyám is múltkor amikor még ennél is nagyobb szõrõs (õ elmondása szerint valami üregi pók) volt a fürdõszobába akkor hisztiztem hogy nem jövök ki a szobából amíg ott van, aztán nagy volt a szája meglátta és õ sem mert túl közel menni hozzá :D az õ módszere, hogy fog egy fújós akármit (hajlakk, dezodor szóval jó lobbanékony legyen) és inkább megkockáztatja hogy felgyújtja a lakást, de fog egy öngyújtót fújja a sprayt és alágyújt, szóval jó nagy lánggal ami messzire megy felégeti a pókot! Na ez igazán veszélyes de mindent a cél érdekében, nekem is így sikerült lelassítanom ezt a kis szemetet de még mindig élt pedig nagyon megperzseltem aztán rá tudtam tenni egy üveget! Aztán oda lett adva a gyíknak! De nekem is fél órába telt az is hogy meg merjem gyújtani azt az öngyújtót! Sajnáltam, de valami tennem kellett!
Fúúj. Igaz nem vagyok pókfóbiás, de ez borzasztó. Én ilyet fehérbe láttam, nagyon durva. Egyszer ilyenekkel álmodtam. Amúgy: Fújd le! Üsd le, akár húsklóffolóval, légycsapóval! Vagy vmi, mi szerencsére nem kertes házban élünk ezért nem jönnek be ilyen állatok.
Az én barátom is hajlakkal fújja le. de õ nem gyújtja meg csak lefújja, azzal fúj le mindent :) ) Kemény lehet amikor még izzik és ég egy kicsit és úgy szalad :s fujj. ne kínozzátok kultúráltan meg kell fullasztani spray-vel :DD na most majd megkapom megint rosszat fogok álmodni. Legutóbb egy fülbemászóval álmodtam, pókokkal már egy ideje nem. :s
Ultrahangos pókhálószövést gátló készülék kell ide. (állítólag már van egerek ellen ultrahangos cucc ami miatt nem mennek oda.. biztos használ is...) amúgy Nincs a pókok ellen :) )) Nekünk is ilyen porszívó van csak néha porszívózom be õket takarítás közben amúgy nem megoldás mert kijönnek :s


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!