Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kezelni, amikor az emberek (2 db)

Hogyan lehet azt kezelni, amikor az emberek nyíltan megmondják, mit gondolnak a névválasztásunkról?

Hamarosan megszületik a kislányunk, és már a terhesség kezdete óta, sokan kérdezik, hogy "Na, mi lesz a neve?"

Legjobb válasz: Szerintem nagyon szép név a Loretta. Vannak bunkó emberek, akik nem tudják elfogadni, hogy Neked ez a név tetszik. De ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, hiszen a Te gyereked, szóval Te és a Párod választ Neki nevet, nem akik beszólnak. Én ismerek egy Lorettát, mégsincs semmi baja a nevével, nem néznem emiatt furcsán rá, stb. Nekem is ritka nevem van (Daniella), de eddig nem találkoztam semmilyen bunkósággal, hacsak nem azzal, hogy kaptam két levelet, az egyikben Dániellaként vagyok megjelölve, a másikban meg Danielaként. Szerintem azt se szólják le aki, pl Rönének, Manassénak, Márlonnak, Pegginek, Placidának, Szixtinnek, Mangának, Platinának, Nesztornak vagy akár Szixtinának nevezi a gyermekét, szóval szerintem, ha Neked a Loretta tetszik, akkor hívkák úgy a kicsit. Ne mások véleménye érdekeljen. Boldog babázást!

Szerintem nagyon szép név a Loretta. Vannak bunkó emberek, akik nem tudják elfogadni, hogy Neked ez a név tetszik. De ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak, hiszen a Te gyereked, szóval Te és a Párod választ Neki nevet, nem akik beszólnak. Én ismerek egy Lorettát, mégsincs semmi baja a nevével, nem néznem emiatt furcsán rá, stb. Nekem is ritka nevem van (Daniella), de eddig nem találkoztam semmilyen bunkósággal, hacsak nem azzal, hogy kaptam két levelet, az egyikben Dániellaként vagyok megjelölve, a másikban meg Danielaként. Szerintem azt se szólják le aki, pl Rönének, Manassénak, Márlonnak, Pegginek, Placidának, Szixtinnek, Mangának, Platinának, Nesztornak vagy akár Szixtinának nevezi a gyermekét, szóval szerintem, ha Neked a Loretta tetszik, akkor hívkák úgy a kicsit. Ne mások véleménye érdekeljen. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Mivel nem Magyarországon élünk (Német), ezért itt nem fogják Rolettázni:) , ráadásul itt még mindenkinek tetszett, a koreai vagy más nemzetiségû kollégáim is ismerték a nevet. Becézésre mi Lora vagy Lottira gondoltunk. Csak otthon kapom mindenkitõl az "áldást", meg a név kiforgatását. Én csak magamból indultam ki, hogyha megkérdeznek valakit, milyen nevet választott, még ha nem is tetszik, nem fogom a szemébe mondani, hisz semmi közöm hozzá. Azt hittem ennyi intelligencia elvárható, de sajnos nem ezt tapasztaltam.:(
Annak ellenére, hogy én is a magyar nevek híve vagyok, mert büszke vagyok a magyarságomra, bevallom õszintén, a Loretta nekem is tetszik.:-) Szerintem nagyon szép dallamos, nõies név. Lora-ként becézve meg senki nem fogja összekeverni egy becézett fiúnévvel.:-)) Amúgy csak azt tudom mondani, hogy én a helyedben az elégedetlenkedõktõl visszakérdeznék, hogy vajon az õ gyerekük születésekor megkérdezték-e a te vélaményedet. Mert te úgy emlékszel, nem. Leginkább pedig ne foglalkozz vele, örülj a kislányodnak, más nem számít! ( Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az én hamarosan születendõ Réka babám nevével meg az volt sokak baja, hogy túl régi, miért nem adunk valami modernebbet. Ilyenek az emberek, rá se ránts!) Sok boldogságot a pici lányhoz és könnyû szülést!
Nekem tetszik a Loretta. Igaz, hogy kicsit nehéz kiejteni, de nagyon kedves, aranyos hangzása van és különleges is. Pl. a Kerecseny szerintem nagyon kemény név. Nekem a Gerda név tetszik nagyon, de annak mg olyan hideg hangzása van. Nekem nagyon sokan mondták, hogy valami kedves hangzású nevet válasszak. Ha nektek a Loretta tetszik, akkor nevezzétek így a babát és ne foglalkozzatok azzal, hogy mások mit mondanak.
Én pedig pont fordított helyzetben vagyok.Nekem kisfiam lesz, és mikor még nem is tudtam, hogy fiú, már akkor mondtam, hogy az apja nevét fogja kapni(Pál).Mikor megkérdezik mindenki csak szörnyülködik, hogy miért nem adunk neki más nevet.Szerintem ez egy szép magyar név , és Palkónak fogom becézni.És nem érdekel más véleménye.Majd megszokják, ha megszületett.
Lányok, abszolút igazatok van!! Nem szabad meghallani a leszóló hangokat. Ha nekem pl. nem tetszik egy babának adandó név, inkább nem szólok semmit, mert bunkóság belekötni szerintem is. Amúgy szerintem is szép név a Loretta, meg becézõ alakjai is, amit a többik írtak. Egyáltalán nem különlegeskedõ. Az idõsek sok mindenre ki vannak bukva, ami nem köthetõ egy nemzeti hagyományhoz, nekik biztosan jobban tetszene az Erzsi. :-) Mi még nem döntöttük el véglegesen, mi lesz a kislányunk neve (eddig Daniela vagy Diána volt a favorit), de a férjem neve 3 szótagú, ezért talán jobb volna egy rövidebb. A Míra nagyon tetszik mindkettõnknek, de a szüleim ki vannak bukva az eddig felsorolt neveken, ami nagyon rosszul esett, mert nekik sem szólta le senki a gyerekeknek adott neveket anno. Úgyhogy ne foglalkozz a negatív véleményekkel! Sok boldogságot!
Nálam ugyanez a helyzet....A dédnagyinak kikerekedet a szeme, hogy hogyan képzeljük azt hogy mi Patriknak fogjuk hívni a fiúnkat, h iszen õ nem adna neki ilyen nevet......Én ezt általában azzal elintézem, hogy még jó, hogy nem neked kell nevet adni neki.Különben is...a Patrik nem a mostanában felkapott nevek egyike hanem régi név, csak ritka .De his éppen ez a lényege.Nem szabad ezekkel az emberrel foglalkozni, mert csak elrontja a napodat. Nekem lány névbe a Mirjam tetszettm, a párom a falra mászott tõle anno......nem kis harc ez.....de nem szabad feladni.
Nekem ha lányom lett volna, Kendra lett volna, hát a legjobb barátnõmtõl kaptam én is kritikát, hogy Úristen, hogy lehet ilyen hülye nevet választani, mert szerinte, akinek nem szokványos neve van, azt basztatni fogják. Tudni kell, hogy az õ neve Margit, és nálunk mindenki András, Laci meg Évi, még az õ neve a legkülönlegesebb. De megmondtam neki, hogy szerintem ma már az a kuriózum, ha valaki Kati vagy Laci, és hogy nekem azért is tetszik ez a név, mert külföldön is kimondható, ott még jobban is ismert név, és mert szerintem szép. Ennyi. Megmondtam barátnõmnek, hogy oké, elmondta a véleményét, hogy neki nem tetszik, én elhiszem ezt, de ejtsük a témát, õ majd szólithatja picurkának a gyereket, ha ez nem tetszik neki, de ne fintorogjon a nevére legyen kedves. Na, ezt jó hosszasan leírtam, de végül nem lett gubanc, mert fiam lett, Krisztián :)
Igaz , kicsit késõn kérdezem , de mi lett a picur neve ? :)

Tanácsot kérnék? Az exem összejött egy mindenben sikeresebb emberrel, azon idegeskedek már rég hogy én nemtudtam azt megadni amire vágyott. Ezt hogy lehet kezelni, meert még a szakításon se vagyok túl. Depresszios lettem, pedig sose voltam ilyen. :S

Legjobb válasz: Az én exem is összejött egy nálam EGYELÕRE sikeresebb emberrel. De nem izgat ez, mert tudom, hogyaz emberséget nem a tanulmányok (doktori cím), nem az anyagi javak (pénz) adja. Az vagy benned van, vagy nem. Nyugodj meg, nem segít, ha magadat marcangolod. Nem szabad másokhoz hasonlítgatni magad. Mindenkinek más a története. 25 éves papas

Az én exem is összejött egy nálam EGYELÕRE sikeresebb emberrel. De nem izgat ez, mert tudom, hogyaz emberséget nem a tanulmányok (doktori cím), nem az anyagi javak (pénz) adja. Az vagy benned van, vagy nem. Nyugodj meg, nem segít, ha magadat marcangolod. Nem szabad másokhoz hasonlítgatni magad. Mindenkinek más a története. 25 éves papas
Ne foglalkozz vele. Ne õrlõdj ezen, teljesen felesleges. Ami elmúlt, azon kár gondolkodni. Nézz elõre!
?
szard le:) az exem 2, 5 év együttélés után hagyott itt. egy darabig szar volt azt kiruccantam s fellélegeztem. mindent megkapott mégis itt hagyott:D és? lesz másik... a csaj meg majd megbánja hogy mit tett:D higgy nekem, az én exem már megbánta:D és ott is egy sikeresebb pasiról volt szó aki miatt elment. aztán kiderült h a pasi mégsem sikeresebb:D az élet furcsa dolgai. nézz elõre csajozz és hidd el elfelejted és jót nevetsz majd rajta, mikor a csaj majd megbánja h mit is csinált valójában...
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem hiányzik nekem ezen is örlödni.... csak még szeretem . mit megnem adnék azért hogy neígy érezzek iránta.
Ha ez nem számít akkor megvan a megoldás. Eljössz velem a Maldiv szigetekre, 2 hétre, tengerpart pálmafák koktélok és ha visszatérünk addigra kitörlöm a fejedbõl az exedet, és csak az elmúlt 2 hétre fogsz emlékezni és a felejthetetlen szexuális éjszakáinkra, 10 millió Ft elég! Na? Az ajánlatom mostantól érvényes!
A kérdező hozzászólása: :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!