Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet keresztnevet felvenni (4 db)

Hogyan lehet második keresztnevet felvenni?

Legjobb válasz: Az anyakönyvi hivatalban kell kérvényezni a név változását.Meg kell indokolni,miért akarod,de általában elfogadják.Kb.10 évvel ezelõtt 800 ft-ba került,ez már biztos nem annyi.Azt ne felejtsd hogy minden papírodat újra kell csináltatni,a születési anyakönyvtõl a jogosítványon át mindent,mert ettõl kezdve csak a teljes neved /tehát a második keresztnévvel együtt/a hivatalos.

Az anyakönyvi hivatalban kell kérvényezni a név változását.Meg kell indokolni, miért akarod, de általában elfogadják.Kb.10 évvel ezelõtt 800 ft-ba került, ez már biztos nem annyi.Azt ne felejtsd hogy minden papírodat újra kell csináltatni, a születési anyakönyvtõl a jogosítványon át mindent, mert ettõl kezdve csak a teljes neved /tehát a második keresztnévvel együtt/a hivatalos.

Hogyan lehet felvenni egy második keresztnevet?

És szertetek mi lenne jó a Viktória mellé? A Vezetéknevemben a magánhangzók e-e-i Nekem a Héra nagyon tetszik de sajnos nem igazán megy hozzá,mi a véleményetek?egyébb tippeket szívesen fogadok:))

Legjobb válasz: Viktória Beatrix, Viktória Csilla, Viktória Diána / Dorina, Viktória Edina, Viktória Flóra, Viktória Hanna, Viktória Imola / Izolda, Viktória Júlia, Viktória Kinga, Viktória Lilla, Viktória Miléna, Viktória Norina, Viktória Rita, Viktória Tilda, Viktória Zita...

Viktória Beatrix, Viktória Csilla, Viktória Diána / Dorina, Viktória Edina, Viktória Flóra, Viktória Hanna, Viktória Imola / Izolda, Viktória Júlia, Viktória Kinga, Viktória Lilla, Viktória Miléna, Viktória Norina, Viktória Rita, Viktória Tilda, Viktória Zita...

Hogy lehet felvenni egy második keresztnevet?

Vagyis hol? És mennyibe kerül? Hány éves kortól?


Hogy és hol lehet második keresztnevet hivatalosan is felvenni és kb. mennyibe kerül?

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/nevvis20.. A lakóhely szerinti anyakönyvvezetõ az illetékes, 10.000,- Ft az ára.

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/nevvis20.. A lakóhely szerinti anyakönyvvezetõ az illetékes, 10.000, - Ft az ára.
Biztosan. Az ellenkezõjét is indokolni kell. Egyik ismerõsöm amint betöltötte a 18-at, azonnal leadta a második keresztnevét. Indoklást is kértek tõle. Azzal indokolta, hogy a második nevet az apai nagyapjától kapta, aki kétéves kora óta még csak fel sem hívta telefonon. :-(
Biztos meg tudod mondani, hogy miért szeretnéd, nem igaz? :-)
A kérdező hozzászólása: valahol olvastam, hogy meg is kell indokolni. ez igaz?
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy meg tudom, de egyszerûen annyi az oka, hogy nagyon tetszik és többen így szólítanak. Semmi divatnév, egyszerûen csak szép. Ennyi vajon elég?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!