Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet kókuszmatracot (5 db)

Kókuszmatracot (novotex) hogyan lehet tisztítani?

Legjobb válasz: Én lehúztam a huzatot róla és kimostam, de huzattal együtt is kimohatod. Elvileg ha beállítod a kádba és zuhannyal átmosod (kézmeleg víz)az is elég, kérdés hogy ilyenkor ilyen idõben mennyi idõ míg megszárad. Beállítod a kádba és hagyod lecsöpögni utána érdemes kivinni a levegõn megszárítani. Miért akarod kimosni?

Én lehúztam a huzatot róla és kimostam, de huzattal együtt is kimohatod. Elvileg ha beállítod a kádba és zuhannyal átmosod (kézmeleg víz)az is elég, kérdés hogy ilyenkor ilyen idõben mennyi idõ míg megszárad. Beállítod a kádba és hagyod lecsöpögni utána érdemes kivinni a levegõn megszárítani. Miért akarod kimosni?

Hogyan lehet a kókuszmatracot tisztítani?

Legjobb válasz: szerintem sima vízzel át kell mosni, zuhany vagy slag, és hagyni, hogy megszáradjon

szerintem sima vízzel át kell mosni, zuhany vagy slag, és hagyni, hogy megszáradjon
Én pici mosószerrel bedörzsölöm, kádba állítva langyos vizes zuhannyal átmosom, aztán a nagyját hagyom ott lecsöpögni, végül kiviszem a napra száradni.

Van egy négy napos babám, 2620 grammal. Angel care AC100-as típusú légzésfigyelőnk kókuszmatrac alá lett berakva. Kipróbáltuk már minden erősségen, de folyamatosan riaszt. Van elképzelésetek, hogy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Lehet, hogy szorul a matrac a kiságyban, ezért nem fekszik rá jól a lapokra. Vagy vastag a lepedõ, amit pl. a matrac széleinél begyûrsz a matrac alá (ilyen tipikusan a gumis lepedõ), ezért nem fekszik jól a rácson a matrac. Milyen széles (vastag) a kókuszmatrac? Mert a leírásban benne van, max. milyen vastagságon tud a gép érzékelni. Az elem is merülhet, illetve lehet, hogy bekapcsoltátok a levegõvétel jelzõt, mert olyankor minden levegõnél csippan egyet. Ez nem riasztás, azt hangos, sikító sípszó jelzi.

Lehet, hogy szorul a matrac a kiságyban, ezért nem fekszik rá jól a lapokra. Vagy vastag a lepedõ, amit pl. a matrac széleinél begyûrsz a matrac alá (ilyen tipikusan a gumis lepedõ), ezért nem fekszik jól a rácson a matrac. Milyen széles (vastag) a kókuszmatrac? Mert a leírásban benne van, max. milyen vastagságon tud a gép érzékelni. Az elem is merülhet, illetve lehet, hogy bekapcsoltátok a levegõvétel jelzõt, mert olyankor minden levegõnél csippan egyet. Ez nem riasztás, azt hangos, sikító sípszó jelzi.
Az enyém 2550 volt, vagy annál kevesebb, mert elgépelték a hazajövõs papíron, mindegy is. Egyetlen egyszer csipogott be, akkor is értelmetlenül. Vigyétek vissza, elromlott.
Új elem van benne?
Milyen felület van az érzékelõ lapok alatt? Mert csak a tömör vízszintes a megfelelõ. Mi az ágyrácsokra fektettünk egy vékony funér lemezt, erre került az érzékelõ, és rá a matrac. Nem volt gond.
pontosan hogy riaszt? egyet csippant 20másodperc(???) után aztán vinnyog mint az õrült vagy folyamatosan csipog? ha az elsõ akkor lehet a matrac nem jól van berakva, vedd le a lepedõt, lehet azzal van beékelve. ha folyamatosan csipog akkor 1. hangosra van állítva, le kell venni a hangot, hogy a levegõvételnél ne csipogjon 2. merül az elem. nem nézlek hülyének, de azért megkérdezem, hogy a baba az ágyban van mikor riaszt?
Az én babám is ilyen aprócska volt, amig kókuszmatrac volt alatta állandóan riasztott az Angel Care. Kicsi a súlya a babának. Mi ideiglenesen szivacs matracot tettünk alá, azon keresztül érzékelte a babát, nem volt semmi baj.
Fiam is kis súllyal született - nekünk is naponta többször beriasztott. Kb. 3 hétig tartott ez a rémálom, aztán soha többé nem szólalt meg.
A matrac vastagságától is függ, max. 12 cm vastag matracon használható. Valanmint rugós és formamegörzõ matracnál nem alkalmazható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a probléma megoldódott.A Praktikerben vágattunk a matrac alá egy pozdorja lapot. Azóta minden rendben, az éjszakák is nyugodtak.


Hol vettetek kókuszmatracot? Van jelentősége, hogy milyen minőségű, vagy mindenhol ugyanazt lehet kapni? Mennyi volt kb. a 140*70-es?

Legjobb válasz: Mi a Sparba vettük és szerintem mindenhol ugyanaz a minõség. Nekünk 120x60-as kellett, és már több, mint 2 éve vettük, így árat nem tudok.

Mi a Sparba vettük és szerintem mindenhol ugyanaz a minõség. Nekünk 120x60-as kellett, és már több, mint 2 éve vettük, így árat nem tudok.
Mi tavaly vettünk, és bútorboltból rendeltük. Igaz, 160x70-es, 30.000 helyett 20.000 ft volt az ára. Fogalmam sincs, hogy van-e különbség matrac és matrac között, bár nekünk azzal a szöveggel tudták eladni, hogy szilikonnal vannak a szálak kezelve és rögzítve, ezért nem fog egy idõ után sem potyogni belõle a kókusz.
Az a lényeg, hogy ne ragasztottat, hanem préseltet vegyél!!! Kb. 2000 ft-al drágább a préselt. 10000 Ft körül lehet kapni baba boltokban. A 30000 nagyon - nagyon sok érte :(
mi ebben a boltban vettük: http://www.babaholmiolcson.hu/ a 140x70cm-es 8500ft volt. nem tudom, hogy van-e különbség a matracok között.
Van vékonyabb és vastagabb, mi elõször vastagot vettünk csak tönkrement (a mi hibánkból) és utána vékonyat vettünk. Nekünk a vastagabb jobb volt, mert van a kicsi alatt légzésfigyelõ és a vékony eléggé felpúposodik tõle. http://www.brendon.hu/Products/List/matracok_812/all Mi itt vettük, akkor 10 ezer forint volt

Igaz, hogy ha a kókuszmatracot nedvesség éri, ki lehet dobni a kukába? Tényleg nem jobb mint a szivacs matrac?

Legjobb válasz: Ezt még nem hallottam. A lánymnál akkor vettük mikor már nagy volt és néha leitta a cumisüvegbõl,de nem dobtam ki. A fiam használja jelenleg.

Ezt még nem hallottam. A lánymnál akkor vettük mikor már nagy volt és néha leitta a cumisüvegbõl, de nem dobtam ki. A fiam használja jelenleg.
Szerintem a szivacs matrac is be tud rohadni ha már a nedvességnél járunk, de sztem amúgy is nyáron ha jó idõ van kicsit ki lehet rakni nem tûzõ napra napozni a szivacsot, ez is fertõtleníti.amúgy én is kókuszmatrac párti vagyok.
Ez nem igaz! Lehet, hogy van olyan is, azt nem tudom, de amilyen nekünk van az biztos, hogy mosható. Az én gyerekeim amíg nem voltak teljesen szobatiszták többször belepisiltek. Reggel kimostam estére az erkélyen megszáradt. Kérdezz rá amikor veszed, mert biztos hogy van mosható is belõle!
A kókuszmatracon átfolyik a nedvesség és nem atkásodik. Ennél jobb nincs, még gumilepedõ sem kell, mert az nem szellõzik.
Szia! Én is kókuszmatracot vettem. Vettem rá sima pamut lepedõt, és vettem hozzá azt a gumilepedõt, aminek frottír a teteje. Azt mondták a boltban, hogy azt keresztbe tegyem a baba dereka/popója alá, és akkor kivédhetem a "baleseteket"! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!