Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy milyen messze van (4 db)

Hamburgban milyen messze van a várostól a repülőtér, mi a neve és hogy lehet bejutni a városba?

Legjobb válasz: Flughafen Hamburg , 8 km-re van a központtól , és az S-Bahnnal (S1) lehet bejutni kb. 25 perc .

Flughafen Hamburg , 8 km-re van a központtól , és az S-Bahnnal (S1) lehet bejutni kb. 25 perc .
vagy taxival.már 20-30 euroért oda visznek, szinte bárhonnan .ha közelebröl, lehet mégkevesebb.nagyon korrektek a taxisok.nem ugy mint pesten
Milyen érdekesek az árak .. taxi 8-10 km, 20-30 euró s-bahn nem tudom mennyi, de gondolom 15 eur környéke :) München-Bpest Magyar busszal 30 euró ..kollegám jött haza velük :)
A jegyek árai 3-8 euro között , körzettõl fügõen, egy útra .

Hogyan lehet megtudni, hogy milyen messze van a vihar, ha a villámlás utáni mennydörgésre hagyatkozunk?

Legjobb válasz: Mivel a hang sebessége kb. 330 m/s, ezért 3 másodpercet érdemes 1 km-re számolni.

Mivel a hang sebessége kb. 330 m/s, ezért 3 másodpercet érdemes 1 km-re számolni.
Ha meglátod a villámot, kezdj el számolni. A hang sebessége 330 m/s, vagyis durván három másodperc alatt tesz meg egy kilométert. ha mondjuk elszámolsz 8-ig, és akkor hallod a dörgést, akkor 8×330 méterre, vagyis 2640 m-re volt a villámlás.
Minél messzebb van a vihar, annál nagyobb a szünet a villámlás észlelése és a dörgés közben. Ha a villámlással egyidõban dörög, akkor a fejünk felett van a vihar
A villámtól a dörgésig eltelt minden másodperc kb. 1 km-es távolságot jelent, ha jól tudom.
google-> bkv útvonaltervezõ
A 24-es villamosnak a Keletinél van a végállomása, és érinti a Nagyvárad teret.


Milyen az orosházi korház szülészete? Én sajnos nagyon sok rosszat hallottam róla! De a közelbben máshol nem lehet. Szeged pedig nagyon messze van. Esetleg Hódmezővásárhely de ott lehet hogy nincs is szülészet?

Legjobb válasz: Én már jó pár éve szültem Orosházán, így ez irányú tapasztalataim nem igazán napra készek. Rosszat illetve jót is hallhatsz bármelyik szülészetrõl, csak ez alapján nehéz választani. Általában orvost választ az ember amihez kapja a kórházat. Hódmezõn van szülészet szerintem, de hasonló távolságra van Szentes illetve Békéscsaba is.

Én már jó pár éve szültem Orosházán, így ez irányú tapasztalataim nem igazán napra készek. Rosszat illetve jót is hallhatsz bármelyik szülészetrõl, csak ez alapján nehéz választani. Általában orvost választ az ember amihez kapja a kórházat. Hódmezõn van szülészet szerintem, de hasonló távolságra van Szentes illetve Békéscsaba is.
8 éve Orosházán szültem, rá 4 évre ujra babát vártunk de a doki-magándoki-nem vette észre hogy baj van még akkor sem amikor 3xjártam a 5.-6.hetet.A 4D-n derült ki hogy baj van amikor már meguntam a modositgatásokat azóta Szegedre járok.70km, de megéri 2és fél éve ott szültem és mindenben ég és föld.Most is oda járok mert 13 hetes multam.Ha érdekel valami konkrétan irj privibe.
Én Orosházán szültem 10 hónapja és csak jót tudok mondani mind az orvosokról, a szülésznõkrõl és a csecsemõs nõvérekrõl is, persze mindenhol vannak olyanok akiket nem lehet elviselni.Nagyon rendes volt velünk mindenki, pedig nem volt fogadott orvosom és még csak nem is tartozunk orosházához.Amikor bekerültem a kórházba meg is lepõdtem, hogy hányan vannak a városunkból és ráadásul kevesen voltak akiknek fogadott orvosuk volt.Az pedig, hogy milyenek a körülmények, az országos probléma.
Elõzõ vagyok.Én a következõ babámat is ott szeretném megszülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Örülök hogy valakinek jó véleménye is van OH. kórházról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!