Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy melyik (1632 db)

Hogyan lehet megállapítani melyik Joomla plugin miatt magas időnként a CPU használat a szerveren?

Legjobb válasz: Ötlet: egyenként kikapcsolod a plugineket, és meglátod, melyik okozza a bug-ot. (Amelyik kikapcsolása mellett jelentõsen csökkent a CPU használat). De az is elképzelhetõ, hogy nem bug okozza, hanem vagy az egyik plugin CPU használata természetébõl eredendõen magas.(Ebben az esetben valószínûleg ez sejthetõ az általa ellátott feladatból), vagy pedig a teljes rendszer együttesen terheli nagyon a processzort. Ezekben az esetekben az optimalizálás, vagy - amennyiben költséghatékonyabb, esetleg nem lehet jobban optimalizálni - a számítógép bõvítése lehet a megoldás.

Ötlet: egyenként kikapcsolod a plugineket, és meglátod, melyik okozza a bug-ot. (Amelyik kikapcsolása mellett jelentõsen csökkent a CPU használat). De az is elképzelhetõ, hogy nem bug okozza, hanem vagy az egyik plugin CPU használata természetébõl eredendõen magas.(Ebben az esetben valószínûleg ez sejthetõ az általa ellátott feladatból), vagy pedig a teljes rendszer együttesen terheli nagyon a processzort. Ezekben az esetekben az optimalizálás, vagy - amennyiben költséghatékonyabb, esetleg nem lehet jobban optimalizálni - a számítógép bõvítése lehet a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Ez kb kivitelezhetetlen, mert ahhoz túl sok plugin van. pl. sh404sef, de lehet annak a cache-e sok.
Kivitelezhetetlen? Nem hiszem. Ez a probléma csak akkor probléma, ha tudod reprodukálni. Ha pedig tudod reprodukálni, akkor ha kb. max 5-10 plugin van, akkor egyesével ki tudod kapcsolgatni, és tesztelni. Ha 10+ plugin van, akkor pedig egyszerûen írhatsz rá egy shell scriptet, ami viszonylag gyorsan elvégzi a tesztet.
Ha nagyon terheli a szervert az adott Joomla! bõvítmények, akkor érdemes bekapcsolni a Hibakeresési funkciót és avval letesztelni az oldalt. Egyébként ez a jelenség, akkor is elõfordulhat, ha túl sok bõvítményt használsz, így célszerû mindig a legszükségesebbeket használni.
A kérdező hozzászólása: nemkel már rájötem

1.9TDI motoros gépjárműnek, hogy lehet hangos mély hangot csinálni?

Láttam egy 1.9 PD TD Seat Toledot és eszméletlen szép hangja volt ahhoz képest hogy dízel, és mivel nem ismerem a gazdáját, érdekelne hogy vajon milyen megoldások vannak a hang növelésére.

Legjobb válasz: vegyél egy márkás remus, vagy supersprint dobot. Hangja nemcsak ûgy lesz ahogy a motorból kijön, kell a dob, hogy elnyelje a gagyi magas hangokat és a mélyeket tovább mélyítse. Mikor annó megvettem a kocsim se elsõdob se katalizátor nemvolt rajta csak hátul egy remus dob. kb 2 km rõl lehetett hallani mikor jövök. Az utastér viszont kegyetlenül idegesítõen hangos volt. Ezért kapott egy kat-ot meg egy elsõ dobot is, hátul maradt a remus. Így most kellemesen sportos hangja van kívûl- belûl.

vegyél egy márkás remus, vagy supersprint dobot. Hangja nemcsak ûgy lesz ahogy a motorból kijön, kell a dob, hogy elnyelje a gagyi magas hangokat és a mélyeket tovább mélyítse. Mikor annó megvettem a kocsim se elsõdob se katalizátor nemvolt rajta csak hátul egy remus dob. kb 2 km rõl lehetett hallani mikor jövök. Az utastér viszont kegyetlenül idegesítõen hangos volt. Ezért kapott egy kat-ot meg egy elsõ dobot is, hátul maradt a remus. Így most kellemesen sportos hangja van kívûl- belûl.


Hogyan lehet tudni melyik hazai és melyik a vendég ha valaki tippmixet tesz? (többi lent)

itt van egy foci csapat Hibernian - Hearts és ezt akkarom tudni hogy melyik a vendég és hazai csapat mert tudni szeretném hogyan müködik ez a tippmix.

Legjobb válasz: www.szerencsejatek.hu Itt minden le van írva. (hazai az elsõ amúgy)

http://www.szerencsejatek.hu Itt minden le van írva. (hazai az elsõ amúgy)

Ha a falban egyforma színűek a vezetékek, hogyan lehet kimérni, melyik a földelés, melyik a nulla?

A fázis az egyértelm?. De, ha kis multiméterrel megmérem a F-0 és a F-föld is ugyanazt a feszültséget mutatja.

Legjobb válasz: Véletlen felcserélés, föld és a nulla milyen kárt, vagy következményt okozhat?

A kérdező hozzászólása: Véletlen felcserélés, föld és a nulla milyen kárt, vagy következményt okozhat?
A mai háztartások nagy részében közös 0-föld van, azaz az órában össze van kötve a két vezeték. Ha van fi-relé akkor tegyél egy nagyobb teljesítményû dolgot a vezetékre, ha levágja a fi-relét akkor a védõföldre tetted rá, ha nem akkor az a rendes nulla (mondjuk ha a fi-relé elõtt van összekötve akkor így sem jutsz elõbbréb) Másik megoldás, lekapcsolod az áramot és ellenállást mérsz ahol tuti meg lehet különböztetni hogy 0 vagy védõföld. Másik megoldás, de ez csak régi házaknál jó. Régen megvolt a külön védõföldelés, ami már szinte biztos, hogy nem igazán jó. Szóval zárlatot kell csinálni ha leveri a biztosítékot akkor az a 0, ha nem akkor az egy rossz régi földelés.

Hogy lehet hogy pl. a Medi Labból 3 + lett, más tesztek meg vagy -, vagy időn túli +. Melyiknek lehet hinni?

Legjobb válasz: szia, nézd meg milyen érzékenységûek, nem lehet hogy amelyik negatív kevésbé érzékeny?

szia, nézd meg milyen érzékenységûek, nem lehet hogy amelyik negatív kevésbé érzékeny?
Nekem a Medilab álpozitív volt - utána sajnos megjött. Próbálj ki másfajtát, pl. Clearblue vagy Gabriel - számomra ezek megbízhatóak voltak. (A Clearblue nekem már 2napos késésnél szép pozitív lett!)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem.Kb.azonos érzékenységûek, vagy ugyanolyan.Ezért nem értem...
sajnos más tippem nincs, késik gondolom, reggelibõl csináltad?

Az x^x=0 egyenletet hogy lehet 'megoldani'? Mely számokra igaz?

Ha a rac számokkal nem kivitelezhetõ, mérsékelt mennyiségben befogadok talán komplexeket is, bár még gimis vagyok.

Legjobb válasz: uhh, most hogy kiírtam... Van olyan speciális értelmezési lehetõség, ahol egy nem nulla számnak lehet nulla valamely hatványa?

A kérdező hozzászólása: uhh, most hogy kiírtam... Van olyan speciális értelmezési lehetõség, ahol egy nem nulla számnak lehet nulla valamely hatványa?
A kérdező hozzászólása: Jól elbeszélgetek magammal:D Az f(x)=x^x függvénnyel szórakozok, onnan a kérdés
x^0 = 1 0^n = 0 ... 0^0 nem értelmezett. => x^x = 0 nem értelmezett.
Hogy tölti fel ha nem nyithatja ki?
ha nem lehet megmozdítani, akkor hogy méred le?
Elõször megtanulsz írni. Azután feltöltöd vízzel, és a sûrûségükkel van valami. szerintem.
na hát erre kíváncsi leszek ha 1et lemérek a többit meg csak nézni lehet hogy lehetne már kideríteni
kalapáccsal ütök rajta egy lyukat és belenézek XD
át röngenezem!na?
1 karú mérleg vagy 2?
A kérdező hozzászólása: semeik nem jó találat de van megoldása amugy csak gondolkodjatok kicsit

Van-e törvény arra, hogy kiskorút, hogyan lehet elvinni látleletre? Ha igen melyik törvény az?

Konkrétan azt szeretném tudni, hogy 12 éven aluli gyereket törvényes képvisel? nélkül elviheti-e az iskola igazgatója látleletre?

Legjobb válasz: 12 éven aluli gyerekkel semmit nem tehetnek a szülei jelenléte nélkül.Viszont,ha bûncselekményrõl van szó,valószínû,hogy a látleletet nem lehet elkerülni.

12 éven aluli gyerekkel semmit nem tehetnek a szülei jelenléte nélkül.Viszont, ha bûncselekményrõl van szó, valószínû, hogy a látleletet nem lehet elkerülni.
Az igazgatónak nincs szüksége arra, hogy látleletre vigye a gyereket.Megkéri az iskolaorvost, hogy vizsgálja meg a gyerekeket, vagy csak egy osztályt.Ez teljesen törvényes és szokványos eljárás az iskolákban.Ha az orvos valamelyik gyereken bántalmazásra utaló jeleket lát, az õ kötelessége megtenni a további intézkedéseket, pl.Gyámhatóság.Rendõrség, szülõk stb.Az eset súlyosságától függõen.Mindig a gyerek érdeke a legfontosabb !
A fenti magyarázatok tulajdonképpen helyesek, a kavarodás abban van, hogy ki a feltételezett bántalmazó. Amennyiben a szülõ, akkor helyesen járt el az igazgató. Ha más, akkor valóban értesíteni kell a szülõt, hiszen õ a törvényes képviselõje a kiskorúnak.
A kérdező hozzászólása: A szituáció az, hogy a gyerek azt mondta otthon bántalmazzák, erre az iskolaigazgató a szülõk tudta nélkül elvitte a kórházba látleletre (állítólag az aljegyzõ tanácsára). A szülõk viszont késõbb azt az információt kapták a gyermek jóllétistöl, hogy mivel a gyermek 12 éven aluli, így a szülõnek nem csak, hogy joga, de kötelessége is lett volna jelen lenni. Ezt szeretnénk megtudni, hogy valóban így van-e.
Amennyiben a szülõ a vélelmezett bántalmazó NEM lehet ott a látleletnél, mivel akkor újra kérdezik a gyereket, hogy ki bántotta és félõ, hogy a szülõ jelenlétében nem merné megmondani.

Hogyan lehet jelentkezni, melyik egyszerűbb?

Ha postai úton jelentkezem egyetemre, akkor 1 felvételi lapon több szakot, több sulit is bejelölhetek? Ha neten keresztül akarok jelentkezni, akkor meg kell ügyfélkaput csináltatnom, amihez elvileg (?) be kell mennem az okmányirodába. Csak ott nem biztos hogy van időpont 24-éig... Melyik az egyszerűbb és biztosabb jelentkezés szerintetek? Több felvételi lap is kell ha postai úton jelentkezem?

Legjobb válasz: Az e-felvételihez nem kötelezõ az ügyfélkapu, mivel a hitelesítést egy hitelesítõ adatlap kinyomtatásával és postázásval is meg lehet csinálni. Úgyhogy szerintem inkább e-felvételivel jelentkezel, ott kisebb a hibalehetõség, hogy valami kimarad.

Az e-felvételihez nem kötelezõ az ügyfélkapu, mivel a hitelesítést egy hitelesítõ adatlap kinyomtatásával és postázásval is meg lehet csinálni. Úgyhogy szerintem inkább e-felvételivel jelentkezel, ott kisebb a hibalehetõség, hogy valami kimarad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!