Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy jobb, vagy bal (43 db)

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy jobb, vagy bal kezes baba? 5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az hogy milyen kezes lesz a gyerkõc kb 5-6 éves korára alakul ki. Nekem a nagy fiam 4 éves és még mindig nem vagyok benne biztos bal kezese lesz-e. Ugyanis én az vagyok és egészen picinek fõképp a balkezét használta. De vannak dolgok amihez inkább a jobbat. 5 hetesen még nem nyul semmiért tudatosan és késõbb sem lehet picikorban megállapítani. Miért olyan kardinális kérdés ez nálatok, Nem lesz semmi hátránya ma ha netán bal kezes lesz.

Az hogy milyen kezes lesz a gyerkõc kb 5-6 éves korára alakul ki. Nekem a nagy fiam 4 éves és még mindig nem vagyok benne biztos bal kezese lesz-e. Ugyanis én az vagyok és egészen picinek fõképp a balkezét használta. De vannak dolgok amihez inkább a jobbat. 5 hetesen még nem nyul semmiért tudatosan és késõbb sem lehet picikorban megállapítani. Miért olyan kardinális kérdés ez nálatok, Nem lesz semmi hátránya ma ha netán bal kezes lesz.
Szia! Az én fiam 3 éves de még mindig mindkét kezét használja. Sõt evés vagy rajzolás közben is váltogatja. Ugyhogy ráérsz még ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert még ilyen idõsen ugysem fog kiderülni.

Mennyi idősen lehet megállapítani, hogy jobb, vagy bal kezes?

Az én babám 6 hónapos és szerintem bal kezes.A jobb oldalán lév? dolgokért is inkább a bal kezét használja.

Legjobb válasz: Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.

Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.
Vhol hallottam , hogy 3 éves korukig alakul ki teljesen, hogy milyen kezesek lesznek, sõt sok baba a bal kezét használja és még is jobb kezes lesz.Én kisfiam 1 éves múlt és õ is mindent bal kézel csinál, nagyon kíváncsi leszek ez marad-e neki.Ha igen , nem tudom ki tanítja majd írni, mert én is és apa is jobb kezesek vagyunk:)
én sokat olvastam errõl, mert én balkezes vagyok, és titkon szeretném, ha a babám is balkezes lenne, de csak 5-6 éves korában fog kiderülni, amikor majd megfogja a ceruzát, hogy rajzoljon, írjon. én alig várom. persze ha jobbkezes lesz, attól még ugyanúgy fogom szeretni, csak jó lenne, ha még valamiben hasonlítana rám. :) máshogy gondolkodnak a balkezesek, mert az agyuknak a jobb fele dominál, pont fordítva, mint a jobbkezeseknél, ezáltal a reál, matekos, közlekedési stb. tudmányuk háttérbe szorul, és helyét átveszi a humán rész: a fantázia, a jó írási készség, az empátia.
Véglegesen óvodás kor körül dõl el, ezt mondta a gyerekorvosunk. Addig meg lehet, hogy váltva használja a kezeit, mikor melyiket.
Én balkezes vagyok a lányom 1, 5 éves és még mind a két kezét szinte ugyanannyira használja. A ceruzát is szépen fogja már és felváltva a jobb ill. balkézzel rajzol. Egyenlõre teljesen mindegy neki. Én is szurkolok hogy balkezes legyen.
12:16-osnak én is bal kezes vagyok, és annyit a reál tárgyakhoz, hogy állítólag nagyon jó könyvelõ vagyok, és emellett novellákat-verseket írok, rajzolok, festek :) Szóval ki mit fejleszt "bele" a gyerekbe. Az én babám is egyenlõre kétkezes, bár a bal kezét sokkal többet használja, mindig azt nyújtja elõször és a kajába is azzal maszatol bele :D Még pici, de én reménykedem, szeretném átadni a "kreatív marhaságaim" a gyereknek.
Ritkán lehet korán eldönteni, de nekem az egyik lányom amióta a kezét használja, bal kézzel fog mindent, amikor választhat, akkor is a bal kezét használja.2 évesen már biztos volt, h bal kezes, most 3, 5 éves, és stabilan az.De általában sokáig változhat nekik.
A babák nagyon sokáig kétkezesek. Az én kisfiam is inkább a bal kezét használta olyan 8-9 hónapos koráig, de most 11 hónaposan már a jobb kezével nyúl mindenért.
Kétéves korig minden gyerek mindegy, hogy melyiket használja, csak utána, általában 2-3 (de akár még késõbb) évesen alakul ki a kezesség. Lányom 4, nála már egyértelmû, balkezes anyának jobbkezes lánya lett...
A kérdező hozzászólása: Tényleg az etetésnél is mindig bal kézzel akar belenyúlni.Nálunk az unokatesóm, tesóm fia, férjem apja balkezes.Esély meg van rá.:-)
Én is úgy tudom, h 3 éves kora.Az én kisfiam tuti, h balkezes(a dokink is mondta már)-19 hós-pici kora óta csak a bal kezét használja ha nyúl a játékokért, ha fogat mos, evéshez, azt nyújtja, ha mondom, h kérem a kezét, stb.A családban egyáltalán nincs balkezes.
12:16, hehehe, na igen. nem elég, hogy csupa humán cuccot vágsz, még MINDEMELLETT képes vagy arra is, ami nem is lenne evidens. persze, mert balkezes vagy. :) ez ugyanolyan, az egeret is megtanulod jobb kézzel használni, ez fel se tûnik senkinek, na, adj egy egeret a jobbkezes bal kezébe, lehet boldogulni. vagy egy ollót. tudod, hogy mirõl beszélek. :)

Lehet, hogy alap; de a a samba alaplésénél a fiú jobb vagy bal lábbal lép előre?

Legjobb válasz: Szerintem a ballal. De nem vagyok benne teljesen biztos.

Szerintem a ballal. De nem vagyok benne teljesen biztos.
Attól függ, mit tekintünk alaplépésnek. De szerintem jobb. Amúgy lehet, jobban járnál, ha rákeresnél Youtube-on, hogy samba basic step...
Jobb
Szia. Natural Basic Movemetn-nél jobb lábbal Reverse Basic Movemetn-mél bal lábbal Igazából mindkettõ tekinthetõ alaplépésnek.


Mikor lehet látni, hogy jobb vagy bal kezes lesz?

Kisfiam még csak 9 hónapos, de mivel a jobb kezét szopizza, mindent a bal kezével csinál. Korai még rákészülnöm???

Legjobb válasz: Még igen:) Elõször mindkét kezüket egyformán használják, majd 2-3 éves korban lehet látni. Az én lányom is mikor kicsit volt(1-2 éves), akkor még mindkét kezébe fogta a ceruzát. Azt pontosan nem tudom, mikor dõlt el hogy jobb kezes marad, úgy emlékszem akkor mikor már kanállal evett, és sokat rajzolt.

Még igen:) Elõször mindkét kezüket egyformán használják, majd 2-3 éves korban lehet látni. Az én lányom is mikor kicsit volt(1-2 éves), akkor még mindkét kezébe fogta a ceruzát. Azt pontosan nem tudom, mikor dõlt el hogy jobb kezes marad, úgy emlékszem akkor mikor már kanállal evett, és sokat rajzolt.
Egy kis érdekesség! Az én kisfiam most januárban volt 5 éves és jobb kézzel eszik de ballal rajzol és van amikor ezt fordítva is csinálja. Az oviban azt mondták 6 éves korára el kéne dõljön.
Szerintem is korai. Csak annyit akartam hozzátenni, hogy semmiképp sem erõltesd egyiket vagy a másikat. Sajnos én egyszer-kétszer rászóltam a kislányomra, hogy az "ügyesebbik kezével" egyen, amit nem szabad. Mondjuk kárt nem tettem vele, mert csak egyszer-kétszer fordult elõ, és tényleg kiugróan sután nyúlt a dolgokhoz a bal kezével, viszont a jobbal elsõ pillanattól fogva nagyon ügyes volt. Idõnként még most is próbálja váltani a kezét, de nagyon ritkán (elmúlt 2 és fél éves). Szerintem az evéses dolgot is inkább játékból csinálta (ha jól emlékszem az is két éves kora körül fordult elõ elõször, és talán azóta egyszer) Ezen kívül egy ceruzaváltásra emlékszem, de azt ráhagytam, magától visszaváltott...
3 éves korára alakult ki kisfiamnak a végsõ kézhasználata, azért tudom mert innentõl csak a bal kezét használta, és használja a mai napig is.

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)

22 hetesen, ha felállok egy székrõl, néha elõfordul, hogy jobb vagy bal oldalon húzódást érzek. Ez a keményedés lehet vagy a baba? Általában elmúlik, csak ijesztõ.

Legjobb válasz: Szerintem az izmok vagy a szalagokat érzed. Nekem azt kellett megszoknom, hogy ne egybõl pattanjak ki az ágyból, mert a tartószalagok úgy megfeszültek, hogy hirtelen mozdulni se tudtam a fájdalomtól.....egy két ilyen eset után már odafigyeltem :)

Szerintem az izmok vagy a szalagokat érzed. Nekem azt kellett megszoknom, hogy ne egybõl pattanjak ki az ágyból, mert a tartószalagok úgy megfeszültek, hogy hirtelen mozdulni se tudtam a fájdalomtól.....egy két ilyen eset után már odafigyeltem :)
Ez tõk normális, az izmok, szalagok nyúlásától van.

Nagyjából három napja kezdődött az egész. Ha nem közvetlenül előre nézek, hanem jobb vagy bal sarokba fel illetve le, olyan nyomást érzek a szememben, hogy néha automatikusan felnyögök a fájdalomtól. Mitől lehet?

Mivel még friss az "élmény", nem jártam sehol, de a szüleim szerint a sok gépezéstől van, bár semmivel nem gépezek többet mint ezelőtt, és akkor is elkezdhetett volna fájni. Aztán tegnapelőtt belázasodtam, aztán arra fogták, de a szemészetre is be kéne nézni, hogy megvizsgálják. Volt már valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

Szemorvos, minél hamarabb. Valami gyulladás lehet a háttérben.

LibreOffice Calc-ban hogyan lehet olyat csinálni, hogy egy oszlopban lévő nevek "mozogjanak" amikor görgetem az adatokat jobbra vagy balra?

Még régen infó órán valami úszó keret-nek hívta a tanárom, de már nem emlékszem hogyan kell csinálni, s?t lehet nem is az igazából, remélem érthet? a kérdés, ha nem akkor pontosítok !

Hogy lehet hogy jobb lábas vagyok és bal lábbal ugyan azt megtudom csinálni (pl. Ronaldinho csel)?

Hogy lehet hogy jobb lábas vagyok és régebben nem tudtam focizni bal lábbal kb. 1 hetet játszottam ck bal lábbal és ugyan azt meg tudom csinálni mint jobbal??? Arra gondoltam hogy apám bal kezes, bal lábas anyám meg jobb kezes és jobb lábas


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!