Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy jobb, vagy (253 db)

Ez hogy lehet hogy lehet hogy most jobb tanuló vagyok?

7.osztályba úgyan annyit tanultam mint most 8-ban de most mégis jobb tanuló vagyok mint tavaly ez hogy lehet?

Legjobb válasz: úgyan annyi-ugyanannyi amúgy nekem is igy volt, 8.osztály valamiért könnyebb! Például matekot csak kiegészítitek pár új dologgal, szabállyal!

úgyan annyi-ugyanannyi amúgy nekem is igy volt, 8.osztály valamiért könnyebb! Például matekot csak kiegészítitek pár új dologgal, szabállyal!
Egy csöppet tanulhatnál még, hogy jobb legyen a helyesírásod.
A kérdező hozzászólása: Miért mit írtam rosszul?
nem használtál mondatközi írásjeleket
A kérdező hozzászólása: azt nem szoktam ilyenkor csak órán
úgyan annyit, ez elég csúnya..:) nagyon rövid az u. :) amúgy valszeg mert az eléggé ismétlõs év, illetve könnyebb a tananyag, bár nem tudom..:) kevesebbet követelnek a tanárok így elsõ hónapokban? jobban tudsz koncentrálni, órákon jobban figyelsz?

Hogy lehet a telefonnal, vagy mp3 lejátszóval jobb minőségben rádiót hallgatni?

Sajnos ilyen tekintetben fehér zónában élek, 3 adóállomást is be tudok fogni, de egyiket se normálisan. :(

Legjobb válasz: Ha hosszabb az antennád és még jó irányban is van akkor biztos, hogy jobb lesz de sok függ attól is,hogy hol vagy egyet viszont tudok ajánlani. Ha "magadat" is rácsatlakoztatod(megfogod a fülhallgatót vagy hozzáérsz) akkor sokkal jobb mert nagyobb felületen fog mindent. A "fehér" zónával viszont nem nagyon tudsz mit kezdeni... [gondolom a hegyek lefogják... én is ezzel szívok és csak dombom tudok normálisan venni bármit is :)hát ez van]

Ha hosszabb az antennád és még jó irányban is van akkor biztos, hogy jobb lesz de sok függ attól is, hogy hol vagy egyet viszont tudok ajánlani. Ha "magadat" is rácsatlakoztatod(megfogod a fülhallgatót vagy hozzáérsz) akkor sokkal jobb mert nagyobb felületen fog mindent. A "fehér" zónával viszont nem nagyon tudsz mit kezdeni... [gondolom a hegyek lefogják... én is ezzel szívok és csak dombom tudok normálisan venni bármit is :) hát ez van]
A kérdező hozzászólása: Még hogy hegyek... Itt vagyok az unalmas Alföld közepén. :S Legalább ha a hegyek kompenzálnának, de nem. Egyszerûen csak minden adótorony olyan távol van, hogy csak a szélébõl "csípek el" egy picit. Egyébként sok függ a vezetékek állásától, akár a testhelyzettõl is, ezt már kitapasztaltam. Kinyújtott karral, a telefont lelógatva lehet, hogy jó lenne, csak így nem szerencsés suliba menni reggel :)

Ha Szlovákia elvileg jobb gazdasági politikát folytatott az elmúlt 20 évben, mint mi, akkor hogy lehet, hogy ott minden szürke és lerobbant, mintha Romániában vagy Ukrajnában járnál, Magyarország meg majdnem olyan jól néz ki, mint Ausztria?

Legjobb válasz: Én elég sokat jártam arra felé, és sok olyan elhagyatott épület van ami szinte már vagy félrom vagy teljesen nincs már meg. De akárhányszor észrevettem ott nagyon jó a mezõgazdaságuk, nincsenek ott kihasználatlan gazos földek, és a szántó föld közötti utak is inkább betonból vagy aszfaltból állnak, ide haza meg hepehupás, földes sáros út. Ott is rengeteg régi raktár épület van kisebb szállók, meg feldolgozó üzemek amik elhagyatottak, de mellettük meg ezerrel mûködnek a szántóföldek. Nekik annyival jobb a gazdaságuk hogy ott viszonylag normális a mezõgazdaság. Rengeteg ottani ismerõsöm van és mind mondják hogy rosszabb mint Magyarország épület lepusztulási szempontból, de ott legalább annyi van hogy nem hagyják kárba a jó termõföldeket.

Én elég sokat jártam arra felé, és sok olyan elhagyatott épület van ami szinte már vagy félrom vagy teljesen nincs már meg. De akárhányszor észrevettem ott nagyon jó a mezõgazdaságuk, nincsenek ott kihasználatlan gazos földek, és a szántó föld közötti utak is inkább betonból vagy aszfaltból állnak, ide haza meg hepehupás, földes sáros út. Ott is rengeteg régi raktár épület van kisebb szállók, meg feldolgozó üzemek amik elhagyatottak, de mellettük meg ezerrel mûködnek a szántóföldek. Nekik annyival jobb a gazdaságuk hogy ott viszonylag normális a mezõgazdaság. Rengeteg ottani ismerõsöm van és mind mondják hogy rosszabb mint Magyarország épület lepusztulási szempontból, de ott legalább annyi van hogy nem hagyják kárba a jó termõföldeket.
A kérdező hozzászólása: Ja meg azt is hallottam, hogy míg Magyarországon a keleti országrész pl. Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs megye viszonylag tûrhetõ helyek, addig jobb ha Kelet-Szlovákiába idegen nem teszi be a lábát, ez igaz? Én már akkor is egy kicsit kényelmetlenül éreztem magam, amikor Révkomáromban véletlenül besétáltam egy eléggé öhm érdekes kinézetû lakótelepre.
Vállalkozást is érdemesebb Szlovákiában csinálni mert sokkal kedvezõbbek az adófeltételek.Vagy érdemes lenni egy lakcímednek Szlovákiában és szlovák kocsit venni.Kevesebbet kell rá adózni. Ha az állam hülyének nézi az embert akkor az ember miért ne ügyeskedhetne és lehetne okos? Szóval érdemes ügyeskedni , minden lehetõséget megragadni törvényes kereteken belül.
Ha átmegyek MO-ra, midig elszomorodom. Mert azt látom, hogy az út hirtelen 2 méterrel keskenyebb, a falukban amiken áttmegyek, gyerekkorom óta (és az a szociban volt még) nem látok egy új házat, kivéve a faluvégi szocpol egyenházakat, ami gondolom cigánysor. Ez így van 100 km ig a határtól. Szomorú. A határ északi oldalán pedig minden faluban több új építkezés folyik (anyás melósok építenek), a temetõkben a magyarországi sírkövesek szorgoskodnak a márványlapokkal. Igaz ezt a vasútról nem látni, az a kertek alatt megy.
Magyarország egy rom Ausztriához képest.Amikor átmész a határon olyan mintha egy másik bolygóra érkeznél.Az utak hibátlanok sehol egy kitüremkedés vagy gödör.Az épületek szépen fel vannak újítva és sehol egy omladozó vakolat. Ausztria fényévekkel jobb és fejlettebb.
A jobb gazdaságpolitika, azt jelenti, hogy jobban nyalt az EU-nak...
En az 5-os valaszolonak adok igzat mert Magyarorszag nyomaba sincs Ausztrianak!
"Ha az állam hülyének nézi az embert akkor az ember miért ne ügyeskedhetne és lehetne okos? " Azért, mert a többi polgártársadon hajtják be újabb adó formájában az ügyeskedésedet.
, , nagyon jó a mezõgazdaságuk, nincsenek ott kihasználatlan gazos földek" Persze, mivel nekik nagyon kevés van, ezért jobban ki kell használniuk õket. Ennyi erõvel Magyarországra is lehetne mondani, hogy minden erdõ szépen van gondozva, míg a szlovákok egy rakás erdõhöz hozzá sem nyúlnak...
A kérdező hozzászólása: "Magyarország egy rom Ausztriához képest.Amikor átmész a határon olyan mintha egy másik bolygóra érkeznél" Az lehet, de ugyanilyen érzés volt visszajönni Szlovákiából Magyarországra is.
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Mindig is kíváncsi voltam Kassára, elég híres város. Mikor osztálykiránduláson átmentünk Aggtelekrõl Kelet-Szlovákiába, elszörnyülködtem. A táj valóban szép, a mezõgazdaság ott valóban fejlettebb lehet, de Kassa egyszerûen undorító. Nekem nem is Románia jutott eszembe róla, hanem az egykori Szovjetunió. De ettõl még Szlovákia fejlettebb, mint Magyarország. Egyrészt egy kisebb országnak könnyebb fejlõdnie, másrészt Szlovákiában még jelentõsebb a fõváros-központúság, mint itt, Magyarországon. A Pozsonyi Régió egy szupergazdag terület, uniós szinten az 5. legfejlettebb, ami nem kis szó, megelõzi pl. az Île-de-France régiót (Párizs), valamint a Stockholmi Régiót is, és valóban, Pozsony már nem is olyan szürke és lepukkant hely, mint Kelet-Szlovákia.


Lehet bordatörés v egyéb bordarendellenesség de lehet a MÁJAD is igyál kevesebbet!

Lehet, hogy méhen kívüli terhes vagyok? Állandóan görcsöl petefészkem, Nem túl erősen de érzem! Eddig nem volt lyen! Jobb oldalit 2 éve vették ki dermoid cista miatt.

Babát szerettünk volna!Kicsit be vagyok ilyedve.Ciklusom 9.napján tartok.

Legjobb válasz: ciklus 9. napján még nem érzed ha méhen kívül vagy terhes, lehet, hogy ovulálni készülsz, úgyhogy hajrá! és NYUGI

ciklus 9. napján még nem érzed ha méhen kívül vagy terhes, lehet, hogy ovulálni készülsz, úgyhogy hajrá! és NYUGI
Ciklusod 9. napján még nem igazán lehetsz terhes, pláne nincsenek tüneteid. Lehet hogy olyan nagy a tüszõd(ami jó hír), hogy azért görcsölget a petefészked. A méhenkívüli terhesség tényleg fáj, de csak egy idõ után. Nekem volt, sajnos, de csak az elmaradt mensi után 10 nappal kezdtem vérezgetni, görcsölgetni. Úgyhogy ne izgulj, ez nem az! PÉ-kor mindent bele!
Tuti, hogy peteérés lesz! Amint lehet, essetek a dolognak, mert a sperma megvárja a petesejtet, de ha már haldoklik a pete, hiába mennek. Ha jó a 'donor' :) , akár egy hétig is elélnek még a kis hímivarsejtek. Így volt az én esetemben, a ciklus 6. napján volt az együttlét, amibõl baba lett. Ez tuti, mert után egy barát tragédiája miatt nem volt kedvünk a dologhoz abban a hónapban. Ja, és nekem is kivették az egyik petefészkem endometriozis miatt. Ha ennyire szeretnéd, biztos sikerül majd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok!Köszönöm a biztatást!Ideje lenne már a babóbak l éve gyakorlunk már és semmi!Akartam ma dokihoz menni de az sztk-ba nehéz hozzá bejutni!Próbálkozom másképp!!!!!!

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)

Most 5 honapos terhes vagyok ez minden akadalyozni fogja a rendes szulesemet? Lehet valami baj bellole? Ujra szetrepedhetek? Lehet hogy a csaszar jobb lenne?

Szeretnek egy fontosat kerdezi toletek tavaly szultem a fiamat, reggel 5 orakor elfoly a magzatvizem nem volt semmi fajdalmam este 10 kor meginditotak a szulest, uatna az orvos vacumozot es megrepetem 3 foku gatredesem volt persze osszevisza vart ossze, vissza mentem par honap utan mondtam neki hogy faj nem mult el, o persze mondta nincs semmi baj, szerencsere ki jottem ide kulfoldre es itt mondtak hogy tul szuken lett osszevarva persze az orvos szuleskr nem ram figyelt hanem a tanulokra mert azok is voltak bent?

Legjobb válasz: Hat mi ezt nagyon nem tudjuk megmondani neked... De mivel 5 honapos terhes vagy errol meg nem kerdezted a mostani dokid eddig? O tudna megmondani neked a valaszt!

Hat mi ezt nagyon nem tudjuk megmondani neked... De mivel 5 honapos terhes vagy errol meg nem kerdezted a mostani dokid eddig? O tudna megmondani neked a valaszt!

Tegnap voltam UH vizsgálaton, s azt mutatta, hogy a jobb oldali petefészkem meg nagyobbodott. Pénteken jön meg elvileg a menszeszem. Lehet, hogy csak ettől van? Vagy van okom a félelemre?

Legjobb válasz: Nekem PCO szindromám van és nekem is a bal oldali nagyobb volt, de a hülye orvos, akkor még nem tudta,hogy ezért, csak mondta hogy nagyobb.Majd egy normális orvos mondta,hogy tele van cisztával.Ha gondokat okoz, akkor oka van,hogy nagyobb,d e a mensinek ehhez semmi köze.

Nekem PCO szindromám van és nekem is a bal oldali nagyobb volt, de a hülye orvos, akkor még nem tudta, hogy ezért, csak mondta hogy nagyobb.Majd egy normális orvos mondta, hogy tele van cisztával.Ha gondokat okoz, akkor oka van, hogy nagyobb, d e a mensinek ehhez semmi köze.
A kérdező hozzászólása: Csak az az érdekes, hogy egyáltalán nem is fáj a hasam környékén, ...S eddig nem is tudtam róla, hogy ilyen "problémám" van.

Az hogy lehet hogy ilyen technológiákra vagyunk képesek. Mikor még semmilyen eszközünk nem volt, hogy lett jobb? Részletesebben lentebb ·

Mikor még nem volt semmilyen eszközünk, hogy voltunk képesek létrehozni mondjuk egy fémb?l készített eszközt?

Legjobb válasz: Amikor nem volt semmilyen eszközünk, utána többszázezer évnek el kellett telnie, hogy legyen mindenféle eszközünk kõbõl, fából, agyagból, és csak azután jöttek a fémek, amikor már ezekbõl a primitív eszközökbõl volt egy "infrastruktúránk". Kicsit úgy kell elképzelni, mint ahogy a Frédi és Béniben van. Mióta az ember elég fejlett volt ahhoz, hogy eszközöket hozzon létre és létrehozta az elsõ infrastruktúrát a legprimitívebb kézreesõ eszközökbõl, azóta arra az infrastruktúrára mindig lehetett építeni az új eszközökkel. Pl. az elektromosságot, az elsõ akkumulátort is egy teljesen elektromosság-mentes világban hozták létre, az elsõ számítógépet is egy teljesen számítógépmentes világban, az elsõ gõzgépet is egy teljesen gõzgépmentes világban.

Amikor nem volt semmilyen eszközünk, utána többszázezer évnek el kellett telnie, hogy legyen mindenféle eszközünk kõbõl, fából, agyagból, és csak azután jöttek a fémek, amikor már ezekbõl a primitív eszközökbõl volt egy "infrastruktúránk". Kicsit úgy kell elképzelni, mint ahogy a Frédi és Béniben van. Mióta az ember elég fejlett volt ahhoz, hogy eszközöket hozzon létre és létrehozta az elsõ infrastruktúrát a legprimitívebb kézreesõ eszközökbõl, azóta arra az infrastruktúrára mindig lehetett építeni az új eszközökkel. Pl. az elektromosságot, az elsõ akkumulátort is egy teljesen elektromosság-mentes világban hozták létre, az elsõ számítógépet is egy teljesen számítógépmentes világban, az elsõ gõzgépet is egy teljesen gõzgépmentes világban.
Valamint a legeslegfontosabb találmány, amit felfedeztünk az a tûz volt. Tûz nélkül sosem tudtunk volna továbbfejlõdni a Homo Erectus szintjérõl, mert nem tudtunk volna a táplálékból agystimuláló hatásúra lebontott, könnyen emészthetõ szénhidrogéneket és fehérjéket kinyerni. Valamint állandóan a túlélésért kellett volna rettegni, így sosem lett volna idõ beszélgetni, gondolkodni.
Nem a vassal kezdték el a fémeszköz gyártást. A bronz használatát sokkal elõbb megkezdték. A réznek pedig 500°K-nel alacsonyabb az olvadásponja az ónnak pedig csak 230°C. Ez már egy tábortûzben is megolvad.
Nézd meg azt filmet (én láttam), hogy hogyan állítanak elõ (valamiféle vasércfélébõl) vasat Afrikában a bennszülöttek a kunyhók között... Ahogy Te leírod, úgy van, semmijük sincs hozzá és mégis lesz vaseszközük. És ha már van vas eszközük....
...és már a tüzet is úgy fedeztük föl, hogy elõször még nem "készítettünk". Ami természetesen gyulladt, azt használtuk. Csak jóval késõbb kezdték el vinni (kosárban, "hordozható tábortûz" formájában) - és még sokkal késõbb tudták csak meggyújtani (de az is min. fél óra volt, míg meggyulladt, és csak teljes szárazságban sikerült, képzett embernek).
17:23 vagyok Ne úgy képzeld, hogy csapolják a vasat, hanem kihûlés után szétverik a "maradványt", abból elõkerül egy alaktalan "szivacsos salakdarab", ezt aztán primitív kovácstûzhelyfélén izzítva, elkezdik kalapálni, zömíteni, lassan egy felismerhetõ vastömb lesz.
A kérdező hozzászólása: Hu nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó válaszokat kapok :) köszönöm!
Olvasd el a Rejtelmes szigetet Vernétõl, pont a te szituációdról szól.

24 hetes terhes vagyok. Mitől lehet, hogy a hasam jobb oldala kidudorodik, és néha keményedik? Lehet, hogy azon az oldalon van a kisfiam?

Görcsölni nem görcsölök szerencsére. Most éjjel nem tudtam pihenni, mert vagy a jobb, vagy a bal oldalamra feküdtem fájt egy kicsit, és az alhasam szurkált. Esetleg tágultam az éjjel mind2 oldalon? De ugye nagyobb baja nem lehet a babómnak? Kedden voltam a véd?n?nél akkor mindent rendben talált.

Legjobb válasz: szia szerintem azon az oldalon van a baba,nekemvan h teljesen átköltözik oda a baba,és deformálodott a pocim tõle,sõt plussz bub is van rajta,mert a fenekét is kinyomja... ilyenkor természetes a szurkálás,tágul a méhed,nõl a baba, és az csak jóóóóóó 32 hetes kismama

szia szerintem azon az oldalon van a baba, nekemvan h teljesen átköltözik oda a baba, és deformálodott a pocim tõle, sõt plussz bub is van rajta, mert a fenekét is kinyomja... ilyenkor természetes a szurkálás, tágul a méhed, nõl a baba, és az csak jóóóóóó 32 hetes kismama
Pontosan úgy van, ahogy az elottem válaszoló írja!Ahol kemény a has, ott bizony a baba kinyomja vmelyik kis testrészét!Tegnap pl.az én hasam totál eldeformálódott állandó mozgásban vlt a babám!Es ha megcsiklandozom, azonnal pozíciot vált.:) Ugy vonaglik a pocakomba, mint egy kis kígyó!:) Ugyhogy ne aggódj, ez a jelenség normális! Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Boldog babavárást kívánok nektek!
Így van, én 26 hetes vagyok, nekem ugyanezt csinálja a pici lány. Kinyomja magát és az feszít, és nem szereti ha oldalra fordulok éjjel, azt akarja háton feküdjek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!