Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy egy tojás (25 db)

Hogy lehet a papagájnak tojása? Kell hozzá egy odú, vagy így a ketrec közepére is tojhat? Kell nekik alvóhely egyébként úgy minden napokra?

Legjobb válasz: Az enyémnek csináltam egyszer egy odút és utána eltûnt aztán egy polcra fészkelt ami olyan volt hogy volt teteje is és mindenkit elzavart onnan nem volt párja és pár nappal késõbb tojt egyet kétnaponta tojt mindig és összesen hat lett nem volt megtermékenyítve szegény meg ki akarta kelteni

Az enyémnek csináltam egyszer egy odút és utána eltûnt aztán egy polcra fészkelt ami olyan volt hogy volt teteje is és mindenkit elzavart onnan nem volt párja és pár nappal késõbb tojt egyet kétnaponta tojt mindig és összesen hat lett nem volt megtermékenyítve szegény meg ki akarta kelteni
Milyen papagájról van szó, mert nem mindegy? Ha hullámos papagáj, akkor a tojásokhoz kell: -2 különbözõ nemû tenyészérett(minimum 1éves) madár -1 költõodú -tojásos lágyeleség

Hogyan lehet kikölteni egy kacsa tojást a házban?

.

Legjobb válasz: Naponta 5 órát kell rajta ülni.

Naponta 5 órát kell rajta ülni.
De ha van több idõd, akkor akár 8 órát is ülhetsz rajta. Minél tovább, annál jobb.
Keltetõben. Nem lehet szerintem másképp.

Az lehet hogy 7db tojást rakjon le 1 Nimfa papagáj 2 héten belül? Mert van 1 párom és remélem hogy az egyik tojó másik hím! Én nem tudom hogy melyik mi! De mind a kettő ül a tojásokon felváltva!

Legjobb válasz: Normális hogy ennyi tojást tojnak,viszont nem tudják az összeset kikelteni. 4-nél több tojást ne hagyj bent nekik. Legalább hármat vegyél ki. Az is normális hogy felváltva ülnek a tojásokon,hiszen a hímek is szoktak segíteni.

Normális hogy ennyi tojást tojnak, viszont nem tudják az összeset kikelteni. 4-nél több tojást ne hagyj bent nekik. Legalább hármat vegyél ki. Az is normális hogy felváltva ülnek a tojásokon, hiszen a hímek is szoktak segíteni.


Hogy lehet kikelteni házilag egy kis leopárdgekko tojást, vagy egyátalán ki lehet-e, kelteni? Aki tapasztalt, annak várom válaszát!

Lámpa,infra lámpa

Legjobb válasz: Fogsz egy hungarocell dobozt (olcsó) Ebbe teszel egy fûtõlapot rá palackos vizet (mert majd az így felmelegítet víz fog fûteni) A tojgliknak fogsz pl. egy kínai kajás dobozt. Teszel a dobozba úgy 2-3 centi vastagon perlitet.Majd ráspricellsz vizet (úgy , hogy leméred hány gramm a perlit, ezt beszorzod 1.8-al , és az így kijött szám lesz a vizes perlit súlya) Ebbe belerakod a tojásokat , úgy , hogy kimélyítesz a tojés helyének egy kis gödröt és belehelyezed. Lezáros a dobozt , majd rárakod a vizespalackokra (gondolom nem kell mondanom a hõmérõt) . Ha ezzel kész vagy akkor rárakod a hungarocell dobozra a tetõt és vársz , amíg kikellnek a gekkók. 28-30°Cig fiúk , míg 30-32°Cig lányok lesznek (vagy fordítva nem emlékszem pontosan :D). De az jó jó ha 30°Con tartod , így lesz a vegyes pálinka.

Fogsz egy hungarocell dobozt (olcsó) Ebbe teszel egy fûtõlapot rá palackos vizet (mert majd az így felmelegítet víz fog fûteni) A tojgliknak fogsz pl. egy kínai kajás dobozt. Teszel a dobozba úgy 2-3 centi vastagon perlitet.Majd ráspricellsz vizet (úgy , hogy leméred hány gramm a perlit, ezt beszorzod 1.8-al , és az így kijött szám lesz a vizes perlit súlya) Ebbe belerakod a tojásokat , úgy , hogy kimélyítesz a tojés helyének egy kis gödröt és belehelyezed. Lezáros a dobozt , majd rárakod a vizespalackokra (gondolom nem kell mondanom a hõmérõt) . Ha ezzel kész vagy akkor rárakod a hungarocell dobozra a tetõt és vársz , amíg kikellnek a gekkók. 28-30°Cig fiúk , míg 30-32°Cig lányok lesznek (vagy fordítva nem emlékszem pontosan :D). De az jó jó ha 30°Con tartod , így lesz a vegyes pálinka.
De ha valami nem világos írj privátot. :)
1vagyok: de ha tudsz angolul , akkor beírod youtube-ba hó, hogy : "How to incubate leopard gecko eggs" És itt szászával vannak fennt videók , kölönbözõ módszerekkel. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Tapasztaltak vagytok, mert csakk az a válasz érdekel!
Mind3mat én írtam. :D (meg ezt is)

Honnan lehet tudni hogy egy tojás romlott?

Több hete a hűtőben van kívülről nem látszik semmi szaga sincs az egyik feljön a víz felszínére meg is repedt de fehér tojás fehérje jön ki belőle

Legjobb válasz: megfõzve??? attól még, hogy több hetes, jó lehet, fõleg, ha háztól veszed ha nyers, akkor lehet vízpróbázni: a víz alján van, akkor jó lebeg-süsd meg jól, ételbe elhasználható fekszik a víz felszínén: kidobandó ha gyanús egy étel, akkor én nem szoktam megenni, nem éri meg nekem az a 40 Ft, amibe egy tojás kerül, hogy ételmérgezést kapjak

megfõzve??? attól még, hogy több hetes, jó lehet, fõleg, ha háztól veszed ha nyers, akkor lehet vízpróbázni: a víz alján van, akkor jó lebeg-süsd meg jól, ételbe elhasználható fekszik a víz felszínén: kidobandó ha gyanús egy étel, akkor én nem szoktam megenni, nem éri meg nekem az a 40 Ft, amibe egy tojás kerül, hogy ételmérgezést kapjak
ha feltöröd büdös, és nincs fehérje csak sárgája, de az is folyós.
Nálatok 40 Ft a tojás?? :O Hol laksz?
mamám 30Ft-ért adja :D õ súly alapján meg tudja állapítani a tojás minõségét.
Anyós adja ennyiért, nekünk persze ingyen van, de 1000 Ft sem érné meg a szalmonellát. Amúgy Ny-i határ.

Honnan lehet tudni hogy egy tojásban van-e kiscsirke?

Régen falun honnan tudták hogy a tojás amit tojt a tyúk megvan-e termékenyítve vagy csak "sima" tojás?

Legjobb válasz: Frissen ették a tojást, abban nem indult még el a kiscsirke fejlõdése. De a gyakoribb, hogy nincsen kakas a tyúkokkal, nincs mi megtermékenyítse a tojásokat.

Frissen ették a tojást, abban nem indult még el a kiscsirke fejlõdése. De a gyakoribb, hogy nincsen kakas a tyúkokkal, nincs mi megtermékenyítse a tojásokat.
ha átvilágítod a tojást, akkor lehet látni, hogy valami csibeforma van benne, vagy csak sima tojásbelsõ.
A megtermékenyített tojásban a kiscsirke fejlõdése csak akkor kezdõdik el, ha a tojást megfelelõ meleg hõmérsékleten tartják. Nem tudom, hogy mesterséges úton ez mennyi (pl. a keltetõben), a falusi gyakorlatban a kotlós tyúkot ültették/ültetik rá, tehát az õ testhõmérséklete váltja ki a kiscsirke fejlõdésének megindulását. Úgy emlékszem, egy hét után lámpázták a tojásokat, akkor a lámpa átvilágítja és látszik, hogy van-e benne csirke. Amelyikben nem volt, azt kiszedték a tyúk alól, mert ennyi idõ elteltével még felhasználható. Ha tovább alatta hagyják, akkor megzápul.
Én tovább bonyolítanám a kérdést: ha nem teszik a tyúk alá, hanem felhasználják, akkor honnét lehet tudni? Jól gondolom, hogy a benne lévõ fekete kis pötty a kiscsibe?
Szia! Sötét helységben ha kinyitod az ajtót és a fény felé tartod a tojást, akkor látszik, ha van benne kiscsibe.
13:33 Nagyon jól emlékszel! Utolsó: Valóban ez a "kiscsibe", ill. az embrió kezdemény. A tojás önmagában egyetlen óriás sejt, nõi ivarsejt(petesejt), amit a kakas szorgalmas munkával tesz termékennyé... Egyébként még a keltetõkbõl kikerült, elsõ lámpázásnál(5 nap) terméketlennek bizonyult tojást is felhasználják étkezési célra.

Hogyan csináljak szív alakú tükörtojást? Tudom hogy lehet virslivel meg szív alakú tojás formával de egyik sincs itthon! :S

Milyen szív alakú ételeket lehet még csinálni egyszer?en?(reggelire) : ) El?re is köszönöm a válaszokat! : )

Legjobb válasz: Biztos van szív alakú süti kiszúró formád, azzal egy szép nagy kenyérszeletnek a közepébe beleszúród, kiszúrsz belõle egy szív formát. Serpenyõbe egy kis olajat öntesz bele teszed a szelet kenyeret és sütöd, amikor a kenyér kezd az egyik felén megpirulni akkor megfordítod és a szív formájú lyukba beleütöd a tojást és a kívánt állagig sütöd a kenyeret közepében a szív alakú tükörtojással, majd ha megsült akkor óvatosan egy falapáttal alányúlsz és kiteszed egy tányérra, melléje vághatsz különbözõ színes zöldségeket.

Biztos van szív alakú süti kiszúró formád, azzal egy szép nagy kenyérszeletnek a közepébe beleszúród, kiszúrsz belõle egy szív formát. Serpenyõbe egy kis olajat öntesz bele teszed a szelet kenyeret és sütöd, amikor a kenyér kezd az egyik felén megpirulni akkor megfordítod és a szív formájú lyukba beleütöd a tojást és a kívánt állagig sütöd a kenyeret közepében a szív alakú tükörtojással, majd ha megsült akkor óvatosan egy falapáttal alányúlsz és kiteszed egy tányérra, melléje vághatsz különbözõ színes zöldségeket.
Megsütöd simán, és egy késsel formára vágod.
lehet hozzá formát kapni, azzal szokták!
A kérdező hozzászólása: vagyis majd neki fogom csinálni reggelire! : )
A kaliforniai paprikából vágott szeletekböl is tudsz szívformát késziteni - és az még finom is, ha rajtahagyod keretnek...
A kérdező hozzászólása: köszi! : ) Holnap reggel megyek a barátomhoz szóval majd megpróbálom megcsinálni úgy hogy formára vágom! : )
A kérdező hozzászólása: 15:12es az a baj hogy nekem holnapra kéne és ez pedig nem jönne meg holnap reggel 8óráig mert reggel 9re jön értem a barátom bátyja autóval : )
Kenyeret, sajtot is vághatsz hozzá szív formájúra
A kérdező hozzászólása: köszi! : )
A kérdező hozzászólása: Már tudom mit fogok neki csinálni.. szív alakú pirítóst és szív alakú bundáskenyeret! : )

Tiramisut csinalnek, de nem biztos hogy merek bele nyers tojast tenni. Vajon a goz folott verem fel a tojas feherjet egy kis cukorral es a sargajat is hasonloan az is jo lehet?

Legjobb válasz: Megvetted már a hozzávalókat? Mert ha nem, csinálhatnál inkább hamis tiramisut. Az tuti jó tojás nélkül is.

Megvetted már a hozzávalókat? Mert ha nem, csinálhatnál inkább hamis tiramisut. Az tuti jó tojás nélkül is.
én soha nem teszek bele tojást, helyette felvert tejszínhabot teszek
Nem lesz semmi bajod a tojástól. Miért tartassz tõle? SZerintem hagyd a gõzölést, nyersen kell beletenni. Nem tudom, hogy egyébként milyen állagú/ízû lesz.
Én sem teszek bele tojást, de nem azért, mert nyers, hanem mert lusta vagyok vacakolni vele. Annyit csinálok csak, hogy a mascarpone-t kikeverem tejszínnel, bele rumaroma, kevés cukor.
a tojástól sokkal könnyebb lesz, de igazából ennyi. a mascarpone kikeverve magában is megállja a helyét, csak nem igazi tiramisu úgy. de az meg kit érdekel?
Én sem szoktam nyers tojást tenni bele. Tejszinhab+ mascarpone+ cukor babapiskótát meg belemártom rumos kávés cukorsziruppba Ezt rétegezem tetejére kakaópor és kész. Nagyon finom. Mindenki imádja és nem kell a tojás miatt aggodni
én még nem láttam olyan receptet, amiben ne kéne bele tojás. a tejszínhab persze megoldás lehet, de én maradnék a tojásnál. friss tojástól nem lehet semmi bajotok.
Nem is kell bele tojás! Legalább is én még nem hallottam!
ha friss a tojás nem kell félni tõle (tatár beefsteaknél is nyersen fogyasztják sárgáját pl, vagy a prairie oyster koktélba is nyersen teszik.:) )

A poumnak nõtt a hasara valami fehér, olyan mint egy tojas. Az mi? Hogyan lehet eltüntetni? O. O

Legjobb válasz: Ezt így nem teljesen értem... De szerint erre gondolsz: vettél a poudnak (asszem 500 coinsért) shortot, és azon van egy (szerinted) tojás alakú minta a jobb, felsõ oldalán. Na igen, az egy mini-pou. Ha el akarod "tüntetni" menj a hálószobába (bedroom), azután a szekrényre majd vedd le a shortot. Ilyen egyszerû :)

Ezt így nem teljesen értem... De szerint erre gondolsz: vettél a poudnak (asszem 500 coinsért) shortot, és azon van egy (szerinted) tojás alakú minta a jobb, felsõ oldalán. Na igen, az egy mini-pou. Ha el akarod "tüntetni" menj a hálószobába (bedroom), azután a szekrényre majd vedd le a shortot. Ilyen egyszerû :)

Hogyan lehet megállapitani hogy egy tojás friss vagy záp?

Märmint a häzi tojäsrol mert anyosom tojäst hoz ès sok közülük zäp

Legjobb válasz: A friss tojást ha megrázod nem lötyög a belseje! Minél régebbi annál jobban lötyög (de még akkor nem mindig záp), a záp olyan hangot ad, mintha vízzel lenne töltve, és valamennyire érezni a szagán is! Anyósod elõre bejelentette, hogy visz záptojást? U.i: melyik

A friss tojást ha megrázod nem lötyög a belseje! Minél régebbi annál jobban lötyög (de még akkor nem mindig záp), a záp olyan hangot ad, mintha vízzel lenne töltve, és valamennyire érezni a szagán is! Anyósod elõre bejelentette, hogy visz záptojást? U.i: melyik
Miért adnád neki vissza? Nem tehet róla. Amikor az ember lánya összeszedi a tojást nem nézegeti õket meg egyenként. ráadásul állásában is megromolhat. Én a mamámtól szoktam kapni és volt olyan, hogy találtam zápot. Kikerülendõ a bajt én mindig 1 bögrébe töröm fel elõször a tojást úgy öntöm abba az edénybe amiben dolgozom vele. Így ha véletlenül rossz akkor nem rontja el az egész kaját és csak azt az egyet kell kidobjam. roppant kellemetlen tudom. De nekem nincs jobb módszerem. A tökéletes az lenne ha tudnál lámpázni. Akkor látnád melyik jó.
Ha egy edényt teleengedsz vízzel, és abba rakod a tojásokat, a záptojások feljönnek a víz tetejére, a többi pedig lesüllyed.
szegény anyós, viszi a tojást hûségesen, s te ahelyett, hogy hallgatnál visszaküldenéd neki! amúgy az utolsó által leírt módszer elég hatásos!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!