Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy egy anya nem (41 db)

Egy negyven éves férfit le lehet választani az anyjáról vagy az anyját a fiacskájáról? Mi lehet az oka, hogy egy anya, nem veszi észre, hogy mennyire rátelepszik a már felnőtt fiacskájára, ezzel lehetetlenné téve a párkapcsolatát?

Legjobb válasz: ha eddig ez nem történt meg automatikusan,akkor már nem is fog.A "fiú" lelkiekben függõségi viszonyban maradt az anyjával,azaz nem történt meg a felnõtté válási folyamat.Ilyenkor már olyan függõségi viszony alakult ki oda-vissza,hogy ezzel nem lehet mit kezdeni,el lehet fogadni.Változni nem fog,aki ebbe a megbonthatatlan kapcsolatba úgy akar beékelõdni,hogy ezt a két embert egy fikarcnyit is el akarja távolítani egymástól,az ellenség,sajnos,ezt elõbb-utóbb nem csak az anya,hanem a fiú is így fogja gondolni,ha már elmúlt az ujdonság varázsa.Ha ilyen kapcsolatban áll a párod az anyjával,két lehetõséged van:elfogadni,hogy mellékszereplõ vagy, vagy pedig mindnyájatok kárára nekiállni rombolni,ami csak megkeserít, de nem lehet sikeres.

Ne dünnyögj magadban. Itt egy megrögzött mama kedvencérõl van szó. Lépj, keress egy olyan pasit aki független. Ne pazarolj idõt a semmire.
ha eddig ez nem történt meg automatikusan, akkor már nem is fog.A "fiú" lelkiekben függõségi viszonyban maradt az anyjával, azaz nem történt meg a felnõtté válási folyamat.Ilyenkor már olyan függõségi viszony alakult ki oda-vissza, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, el lehet fogadni.Változni nem fog, aki ebbe a megbonthatatlan kapcsolatba úgy akar beékelõdni, hogy ezt a két embert egy fikarcnyit is el akarja távolítani egymástól, az ellenség, sajnos, ezt elõbb-utóbb nem csak az anya, hanem a fiú is így fogja gondolni, ha már elmúlt az ujdonság varázsa.Ha ilyen kapcsolatban áll a párod az anyjával, két lehetõséged van:elfogadni, hogy mellékszereplõ vagy, vagy pedig mindnyájatok kárára nekiállni rombolni, ami csak megkeserít, de nem lehet sikeres.
ezer oka lehet. konkrétabban? kicsit vázolhatnád a helyzetet...
Hát igen, ez a kapcsolat csak arra jó, hogy te folyton dühöngj, és ennek nem lesz se vége, se hossza. Szerintem kezd el új pasit keresni és ha találtál, akkor hagyd ott.
A kérdező hozzászólása: Néhány éve megbocsátottam a mamusnak, hiszen õ csak szereti a gyerekét, és lássuk be ezért senkit nem tehetünk felelõssé, ám azért már igen, hogy a pasi, nem vállal föl semmit az anyjával szemben! Szóval nem tekintek senkit ellenségnek, de birkaként sem tudnám folytatni az életemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást, szomorú volt olvasni, ám elgondolkodtató, és talán a továbblépésen kell gondolkodnom, mert bár, nem zavarnának a konfliktus megoldások, éppen csak a másik nem is érzi, hogy ez éppen az :-)
Igen.Hiszen kettejük közé akarsz állni.Szerintem ne akarj, nem fog sikerülni.És nem éri meg.Ha kell neked ez a férfi, így kelljen.Merthogy ez van.Szóval ha te is ellenségként tekintesz az anyjára, aki el akarja venni tõled a szerelmedet, ez már most visszafordíthatatlan.
ezt a pasit már csak mamuskával együtt lehet szeretni! azért is ad "ilyen válaszokat" a saját párjának az anyja mellett. õ eldöntötte magában, h olyan párt fog találni, akinek ez így megfelel, harmóniában vele és az édesanyjával. nem fog változtatni. látod, hagyja is a lánynak, h ha menni akar, had menjen. õ még akkor sem változtat a lány kedvéért, hanem "a mamával marad". a lány ha akar visszajöhet, de a mama mellé. sajnálom, ha rólad van szó, lehetetlen, megoldhatatlan helyzet. elnézést a kifejezsért, de ezt a köteléket már csak a halál szakítja el. az is csak látszólag
A kérdező hozzászólása: Valóban ellenségnek tekint, miközben szeretne velem lenni, ám a mamuska lénye, mindenek felett áll. Õ átrendelheti a fiát ebédre, miközben én nála fõzök, és mivel képtelen nemet mondani, át is megy. Mivel nem szeretem magam rosszul érezni, én meg hazajövök tõle, és persze én vagyok a hibás, hogy kettejük közé akarok állni.
A kérdező hozzászólása: Az édesanya már hosszú ideje csak a felnõtt gyerekeivel él, elõbb a fiával, majd a lányával, majd miután a fiú külön költözik, teszi ezt az anyukája mellett 5 percre, ahová a mama átsétálhat bármikor a saját kulcsával.Valójában nem a szülõ attitûdje a probléma, hanem az erre adott válaszok a negyven éves fiú gyermeknek :-( amivel többször megõrjítette a párját! Aki megunva ezt az áldatlan helyzetet, folyton elszerelmesedik, ám annak rendje módja szerint, mindig rájön, hogy szeretné a pasit, de mamuska nélkül!
Mem! Már késõ!

Hogyan lehet elmagyarázni egy másfél éves babának, hogy neki bölcsibe kell mennie, anya-apa meg dolgozik? Hogyan lehet erre felkészíteni, elmondani neki, hogy megértse, nem hagyom el!

Legjobb válasz: Régen sem magyarázták el a gyereknek,és nem hitte,hogy elhagyja az anyja.A bölcsikbe beszoktatás van.( Legalábbis régen így volt) Elõször rövid ideig maradt ott a gyerek,és fokozatosan töltött ott egyre több idõt.Az a gyerek szokik be könnyen,akit nem szoktatott csak magához az anyuka.Aki elvolt az apukával,nagymamákkal,az könnyen beszokik.Tetszik neki az új környezet és az új játékok.Ha mindenáron magyarázni akarsz neki,akkor arról beszélj,hogy milyen sok játék lesz,sok pajtás,finom ebéd stb.

Régen sem magyarázták el a gyereknek, és nem hitte, hogy elhagyja az anyja.A bölcsikbe beszoktatás van.( Legalábbis régen így volt) Elõször rövid ideig maradt ott a gyerek, és fokozatosan töltött ott egyre több idõt.Az a gyerek szokik be könnyen, akit nem szoktatott csak magához az anyuka.Aki elvolt az apukával, nagymamákkal, az könnyen beszokik.Tetszik neki az új környezet és az új játékok.Ha mindenáron magyarázni akarsz neki, akkor arról beszélj, hogy milyen sok játék lesz, sok pajtás, finom ebéd stb.
Szia! Az elsõ válaszoló szinte mindent leírt! Hidd el nem fogja úgy érezni hogy elhagytad. Hamar megszokja, hogy reggel megyünk dolgozni, délután pedig haza. Lehet hogy rosszul sejtem, de szerintem inkább te érzed úgy hogy elhagyod:( Tedd hejre ezt magadban, és könnyebben megy majd a manónak is!

Hogyan lehet bebizonyítani, hogy egy anya nem alkalmas a gyerek nevelésében?

A párom válófélben van és szeretné, ha a válás után hozzá kerülne a kislánya. A kislány is jobban érzi magát velünk. Az anya folyamatosan öngyilkossággal fenyegt?zik és nem egyszer mondta már ezt a gyereknek is, akinek fél?, hogy fejl?d? személyiségén csorba esik. Féltjük nagyon a kislányt, mert folyamatos stressznek van az otthonában kitéve. Mit tehetünk?

Legjobb válasz: ügyvédet fogadtok. vagy ha nagyon nincs rá pénz a családsegítö központba mentek. a bíróság mindig a gyerek érdekét nézi. egy ügyvéd tudni fogja hogy mit tehettek. biztos hogy bizonyítani kell ezt. jó ha van aki ezt alátudja támasztani, más valaki barát az anya családjábol valaki aki szintén a ti (vagy is a gyerek ) pártján áll. esetleg szomszéd.

ügyvédet fogadtok. vagy ha nagyon nincs rá pénz a családsegítö központba mentek. a bíróság mindig a gyerek érdekét nézi. egy ügyvéd tudni fogja hogy mit tehettek. biztos hogy bizonyítani kell ezt. jó ha van aki ezt alátudja támasztani, más valaki barát az anya családjábol valaki aki szintén a ti (vagy is a gyerek ) pártján áll. esetleg szomszéd.
Ha tanúkat tudtok hozni azt bizonyítva, hogy a kislány anyja nem beszámítható, vagy idegileg labilis (erre utal az állandó fenyegetõzés az öngyilkossággal), ebbõl fakadóan nem tudja garantálni a gyerek normális testi és szellemi fejlõdését, akkor nagy eséllyel az apánál helyezik el. Nem írtad meg, hogy a kislány mennyi idõs, mert ha tíz évnél idõsebb, a bíróság figyelembe veszi azt is, hogy õ maga melyik szülõjéhez akar kerülni.
Sajnos én csak véleményt tudok mondani.Nekem 8 éves kislányom van, és minden szemponzból õ az elsõ.Mindíg gondolkozok azon hogy biztos hogy mindent jól csinálok, és jó anya vagyok?Nem minden esetben az anyánál van jó helyen a gyerek, mert sajnos vannak rossz anyák, mai világunkban egyre több.Ez az öngyilkossági fenyegetõzés maradandó lelki sérülést okozhat a gyereknek.Ezt az én anyám is csinálta, nem törõdve vele én mit érezhetek.Félelem és rettegés volt minden napom, amíg már én készültem ki, és 15 évesen én próbáltam meg az öngyilkosságot.Mindenképpen próbáljátok megóvni ettõl szegény kislányt.Joga van a boldog élethez.Biztos hogy a bíróság ezeket figyelembe fogja venni.
ha bíróságra jut az ügy szóljatok az ügyvédeteknek, hogy kötelezze az anyát egy pszichológus vizsgálatára és kérjen szakvéleményt az öngyilkos hajlamok miatt...és a fenyegetõzés miatt, de minden lezajlott körülmény egyen téma és ha lehet ti kezdeményezzétek az elhelyezési pert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. A kislány felnõtt bátyja alkalmas lehet tanunak? Még õ is ott lakik, de már nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Hogy lehet, hogy apám 22éven keresztül nem vette észre anyámon, hogy egy ri*anc és kihasználja? értelmifogyatékos?

ezzel az én életemet is tönkre*aszták anyám meg tovább fojtatja a k*vázást!

Legjobb válasz: Anyád k...ázik? Az sem semmi...

Anyád k...ázik? Az sem semmi...
Apád meg k.válkodik? Nehéz ragozni magyar :)
Azt se vette észre, hogy te nem jársz be nyelvtan órára, tehát lehet benne valami.
Hát lehet hogy az mert a nyelvtanjegyeidet látva sem csapott téged orbitálisan orrba.
"fojtatja"? és kit-mit fojtogat?
Mert a férfiak nagy része ezt szereti. Ha semmibe veszik és alázzák. Apám is ilyen volt. Mással nem tudom magyarázni. Szrp a szerelem de egy normális embernél nem fed el mindent...
És ez biztos? Ott voltál minden alkalommal, mikor anyád pénzért árulta a testét?

Hogyan lehet rávenni egy 3és fél hónapos kutyát az ugatásra? Anyjával játszanak azt ugatja, de mást nem.

Legjobb válasz: Neki még nem nagyon nõtt be a "feje lágya". Ezt úgy értem, hogy majd késõbb elkezd minden után érdeklõdni, mindenben keresi a kalandot, stb.És majd ugatni fog. :) Ezt nem kell erõltetni.

Neki még nem nagyon nõtt be a "feje lágya". Ezt úgy értem, hogy majd késõbb elkezd minden után érdeklõdni, mindenben keresi a kalandot, stb.És majd ugatni fog. :) Ezt nem kell erõltetni.
Nem kell rávenni sehogy, ösztönösen ki fog nála alakulni az ugatás, plusz az anyjától is el fogja sajátítani az ugatást, csak idõ kérdése.
Miért akarod hogy ugasson?
Gondolom trükknek akarja. Még õ kicsi hozzá. Elõször menjenek stabilan az alap parancsok. Ül, fekszik, marad, lábhoz (behívás nagyon fontos!), a pacsi is könnyû. A 101 kutyatrükk címû könyvben leírják, mit hogyan lehet egyszerûen megtanítani. Le lehet tölteni a netrõl is, de belinkelni már nem engedi a GYK.

Hogyan lehet, hogy egy anya nem igényel időt tölteni a gyerekével?

A gyerek 4 éves, okos, ovis, eleven. Anyuka állítása szerint egyedül neveli, ezért őt mindenki sajnálja (és pénzeli, mindenhova meghívják, kap drága tárgyakat, telefon, laptop), és előadja, mennyire jó ő a gyerekével. Az elmúlt 5 hétvégéből egyet töltött vele, mert a gyerek lázasan feküdt otthon. A hétköznapokból kettőt apukánál van a gyerek. Ez már 3 éve hasonlóan megy. Ennek így mi értelme, akkor miért nem mondja, hogy ő köszöni ezt feladja, mert szemmel láthatóan nem foglalkozik a gyerekkel. A gyerek azt mondta: anyánál mindig otthon kell maradni, ne visz ki (udvar, séta). Az oviból nem akar az anyjával hazamenni, az apukával igen. De, követeli a gyerektartást (nincs megállapodás) és hogy ő kapja a csp-t. A gyermeknek a nagymama és apuka ugyanúgy vesz ruhát, orvosságot amikor beteg, az ovit felesben fizetik. (és anyuka nagyon jól keres egyébként) Hogyan lehet meggyőzni az anyukát, hogy vallja be ez nem anyaság amit csinál? és mondjon le a támogatásokról, amit mint egyedülálló szülő vesz fel, pedig az az apukát illetné, mert nagyrészt ő látja el?

Legjobb válasz: Te kije vagy a családnak?

Te kije vagy a családnak?
Õszintén azt gondolom, hogy a kérdésedre, problémádra nem igazán lehet okosat mondani így. Valószínûleg ez egy komplexebb probléma, és ismerni kellene sokkal jobban mindkét fél személyiségét, lelkivilágát. Ezt így lehetetlenség átlátni és megítélni. Egyébként sem szerencsés ítélkezni másról. Nem vagytok könnyû helyzetben, egyikõtök sem. De még az sem teljesen világos nekem, hogy mit szeretnél pontosan. A gyerektartást szeretnéd megvonni tõle? Vagy a gyereket szeretnéd te nevelni? Kérdésedbõl én azt olvastam ki, hogy hiába a szerinted rossz nevelés, mégis inkább csak a pénz zavar. Jól látom?
A kérdező hozzászólása: "Kérdés, hogy hogyan mentetek szét. Nem lehet, hogy tudat alatt a babát okolja? " Amikor még együtt voltam a nõvel, mindig hangoztatta, hogy soha nem szeretne gyereket, utálja õket. Éppen ezért õ szedett fog.gátlót is. (állítása szerint) Szakítottunk, majd kb 3 hónap múlva újra találkoztunk, na ebbõl az alkalomból lett a gyermekem. Tekintve hogy õérte felelõsséggel tartozom, az anyjával együtt maradtam a gyerek 1 éves koráig, de ennyi ideig is nehéz valakivel lenni, akinek a pénztárcát jelentettem csak. Arra tudok gondolni, hogy megbánta hogy annak ellenére gyereket szült, hogy sosem akart, de csak így próbált magához kötni. Viszont így pláne nem értem miért nem engedi át hivatalosan is...
Elsõ vagyok
Jaa, oké akkor bocsi. :) Félreértettelek.
Én a második vagyok, és nem neked szántam a kommentemet, hanem a kérdezõnek. Azt hittem, ismételten egy kedves ismerõs, vagy szomszéd, akinek szemet szúrt a másik jóléte, vagy éppen másfajta gondolkodásmódja. Erre is van példa. Látom, itt nem errõl van szó.
Kedves második, ha nem tudsz érdemben hozzászólni akkor ne kötekedj, egyébként meg "azért szólok bele mások családi dolgába", mert a kérdezõ feltett egy kérdést...hogy szóljunk bele...mert ez annak számít.. Kedves Kérdezõ! Szerintem is ezt már csak bírósági úton lehet elintézni, mert ott van a gyerek neki de csak fizikailag, mert nem törõdik vele...szerintem ráunt..magával szeretne foglalkozni, vedd magadhoz. Elsõ voltam.
Szerintem is jogi úton lehet ezt megoldani/gondolom önszántából csak a gyerekrõl mondana le.../ :(
Kérdés, hogy hogyan mentetek szét. Nem lehet, hogy tudat alatt a babát okolja? Nekem volt egy ilyen barátnõm; a szülés után elhagyta a férje mert "nem így képzelte a dolgot". Ezután a barátnõm akaratlanul is elhanyagolta a gyereket :-( Nála ez magától megoldódott, túl tette magát rajta. Ha szeretnéd te nevelni a gyereket, akkor fordulj bírósághoz.
Ha nincs megállapodás a tartásdíjról, akkor gondolom a gyermekelhelyezésrõl sincs. Ezt kellene elindítanod.
A kérdező hozzászólása: A könnyebb olvashatóság/értelmezés miatt írtam magamról E/3-ban, én az apuka vagyok.
Mi közöd hozzá, ha szabad kérdeznem? Szerintem ne szólj bele más családok dolgába.
Ha mégsem a pénzügyi dolgokat szeretnéd megoldani, hanem magadhoz vennéd a gyermekedet, akkor bírósági úton tudod ezt megtenni, ami bizony kemény menet lesz. És lévén apuka vagy, nem is biztos, hogy sikerrel fogsz járni. Én azt hiszem, hogy a helyedben nem az anyára koncentrálnék, hanem a lányomra, és igyekeznék mindent megadni neki, és minél többször vele lenni. Szerintem ez a legtöbb, amit megtehetsz.
Esetleg szóljatok a rendõrségnek, vagy a gyámhatóságnak kérjetek felügyelt láthatásokat.
Röhej. Az a zaklató a nagyapa. Te ki is vagy? Senki. Amíg ezt fel nem fogod, az is maradsz. Nem értem miért nem találkozhatna a nagypapával.A te, vagy a párod szülei zaklatnak benneteket?Vagy õk betartják, hogy havonta pár órát unokázhatnak? Nyár van szép idõ, ha a házba nem is, a kertbe nyugodtan beengedhetnéd a nagypapát unokázni.
neked kid a gyerek?
A kérdező hozzászólása: Helyzet ennél rosszabb, fél évig felénk sem néztek, mióta van bírósági végzés, azóta teper ennyire, elõtte 6 hónapig nem is telafonált.Állandóan iszik a nagypapa, aki nem vérszerinti rokon, csak örökbefogadója az anyának.Akit gyermeke sajnos nem érdekel, csak nagypapa unszolására.Egyébként én az apuka felesége lennék, akinek egész nehéz igy gyermeket nevelni, hogy rosszra buzdítják ellene a fiúcskát.

17hetes anya tejes babám még nem alussza át az éjszakát, lehet attól hogy velünk alszik egy szobában?

Volt id? mikor 9t?l 5ig aludtt,de most felkel megint 2kor,5kor!

Legjobb válasz: Kisfiam 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x szopizni. Nem akartam leszoktatni róla. Nem esett nehezemre az a 2x5 perc. 2,5 éves koráig egy szobában volt velünk. De ez szerintem nem befolyásol semmit sem hogy egy szobában van vagy külön. Anyatejes babák késõbb aludják az éjszakát. Hiányzik nekik az anya közelsége.

Kisfiam 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x szopizni. Nem akartam leszoktatni róla. Nem esett nehezemre az a 2x5 perc. 2, 5 éves koráig egy szobában volt velünk. De ez szerintem nem befolyásol semmit sem hogy egy szobában van vagy külön. Anyatejes babák késõbb aludják az éjszakát. Hiányzik nekik az anya közelsége.
Jobb neki külön szobában. De lehet, hogy este már nem lakik jól az anyatejjel., és megéhezik éjszaka.
Szerintem bármikor elkezdheted "szoktatni" a saját szobájához, csak a "módszer" nem mindegy:) . Ne erõltesd, ne hagyd sírni, ha hív légy ott:) . Az én kislányom kezdettõl fogva külön szobában alszik, de voltak olyan idõszakok(fogzás, mozgásfejlõdéek, "sima" stresszes napok után...), amikor közénk vettük, most két éves és nem "szokott" rá a nagyágyra, vígan fekszik alszik a sajátjában:) . SZóval szerintem ne félj a hozzászokáshoz, adj idõt neki:) . Etetéshez: vannak babák, akiknél megoldás a hozzátáplálás, de nagyon sokszor nem oldja meg a problémt, ugyanis a kicsik nem "csak" enni kelnek, hanem létszámellenõriznek, vagy simán anyára vágynak éjszaka, a sötétben. Ez rendben is van, ahogy nõnek, érnek "megtanulnak" visszaaludni a mikoébredésekbõl, és ezzel párhuzamosan tudják, hogy attól, hogy éjszaka van anya nem tûnik el:) .
A kérdező hozzászólása: probáltam adni neki pépet, de nem ette meg, lehet azért mert már nagyon nyûgös álmos..holnap probálom megint! :(
17:28-as vagyok Naná, az én kicsikém legalábbis bármikor cicizne:) De én szoktam azt is adni, bár elõfordul, hogy anélkül is elvan, de szerintem simán elfogadja. :)
Fürcsi elõtt tejpép, utána még egy picit szopi.
A kérdező hozzászólása: Pont most írtam ki a tejpépes kérdést.. :) Az szerintem is jó megoldás, mert a tápszerrel nem értünk semmit! De ha 6kor eszik, akkor utána kéri még a cicit??
Az én babám fél éves koráig aludt velünk (illetve mi aludtunk vele egy szobában), de mindig felébredt mikor mi mozgolódtunk este, ezért hogy ne zavarjuk külön költöztünk. Azóta nyugodtabb sokkal. És lehet hogy tényleg éhesebb picit, én is tejpépet adok neki este, hogy biztosan tele legyen a pocija. Hat körül eszik, játszunk hétig-fél nyolcig, fürcsi és azután szopizik és alszik reggelig (jobb esetben) :) Amúgy még mi is csak mostanában alusszuk át az éjszakát, úgyhogy szerintem ne aggódj, nálunk is volt néha visszaesés. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó. Igen, egyébként elöbb utobb a saját szobájába szertetném rakni, nem akarom azt hogy éjszakákat üvöltsön át, mert nem aludhat velünk, igy még simán megszokja. Már kap barackot, van is itthon tejpépünk barack izesítésben, csak nem tudom hog azt mikor adjam neki oda..7-8között fürdik, utána szopizik és alszik. elötte még 6kor szopizik, akkor az helyett kapjon tejpépet? És akkor tápszert már ne?? Ne haragudj a kérdések miatt, csak elsõ baba és nem tudom hogy csináljam! :(
Ne ijedj meg kérlek s türelem. A babákat nagyon sok minden zavarhatja éjjel. Rengeteg inger éri õket napközben, a mozgásfejlõdés miatt akaratlan izomrángásokra is felkelnek, majd a fogacskák piszkálják õket stb. Nem a te hibád és nem azért, mert egy szobában alszotok. Mindezek ellenére lassan megfondolandó lehet a külön szoba, de csak azért mert ilyenkor még sokkal könnyebb átszoktatni. Én 5 hósan tettem be a szobájába, a mai napig imádja a szobáját, nem lelki sérült, egyedül alszik már el, sõt egy hete átalussza életében elõször az éjszakát. Most 9 és fél hós. Éjszakára egyébként jobb adni egy kis tejpépet, ha már nem szopzik annyit, mert azzal jóllakik. Ha még nem akarod hozzátáplálni, akkor lehet, hogy éjjel valóban megéhezik. Ezt neked kell eldöntened.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este 4x is kelt, fél nyolckor aludt el, elötte szopizott, fürdött, utána 1óra mulva kelt mert ahogy bekapta a cicim már aludtt is, akkor kapott 60ml tápszert, elaludt. Aztán feleklt 2kor, 4kor, 5kor, és 8kor.. Nem tudom mi lehet most a baj, eddig olyan jól aludtt.
Azt se felejtsd el, hogy 16 hetes kor körül van egy újabb fejlõdési ugrás, nagyon sok baba ekkor újra nyugtalanná válik éjjel, többször ébred!

Hogy tudnék hízni? 150cm magas vagyok és csak 35 kiló. Lehet hogy nem hangzik túl drasztikusan, de a látszat baromi drasztikus. Már anyám is azt mondja h úgy nézek ki mint egy anorex pedig nem vagyok az.

A suliban sokan csúfolnak azért mert túl kicsi a mellem, vagy mert túl lapos a fenekem. Ráadásul a barátn?im mondják ezeket

Legjobb válasz: Hát nem csodálom, hogy anorexiásnak néznek. Remélem orvosnál voltál már, akár komoly betegség miatt is lehet. A gyerekek már csak ilyenek, csúfolnak valamiért úgyis. Nem tudom hány éves vagy, bár ha megy a csúfolodás, akkor gondolom még általános suli. De szerintem tényleg menj orvoshoz, ha még nem voltál. :S Pl. lisztérzékenység, férgesség, stb miatt is lehet.

Hát nem csodálom, hogy anorexiásnak néznek. Remélem orvosnál voltál már, akár komoly betegség miatt is lehet. A gyerekek már csak ilyenek, csúfolnak valamiért úgyis. Nem tudom hány éves vagy, bár ha megy a csúfolodás, akkor gondolom még általános suli. De szerintem tényleg menj orvoshoz, ha még nem voltál. :S Pl. lisztérzékenység, férgesség, stb miatt is lehet.
A kérdező hozzászólása: Suliorvosnál volt vizsgálat.az osztály összes lányát megnézték egyenként.A doki szerint nem vagyok gáz sõt még , , csinos " is vagyok de én látom magamon h ez nem igaz . am tényleg általánosba járok . az osztályban én vagyok a legalacsonyabb.A sulidoki szerint ez csak genetika mert az egész családom kisnövésû.Viszont azt nem tudja h az egész családom duci is volt ennyi idõs korában
szerintem egyél tésztaféléket, ne sportolj és akkor elraktározódik a szénhidrát
Hát mondjuk nem írtad, hány éves vagy... de így visszagondolva én se lehettem sokkal több. Alacsony voltam, vékony, utána szép lassan változott az alkatom is, meg nõttem még picit (hát... úgy 10 centit, de na). De azért a háziorvosnál rákérdezhetsz, úgyis jön a tavaszi szünet, akkor még csak azt se mondhatják, hogy lógni akarsz. :D
Tényleg menj el orvoshoz hátha valami komolyabb betegséged van.Azzal nem veszítesz semmit, hogy elküldenek kivizsgálásra és jobb esetben kiderül, hogy semmi bajod.Jobb félni mint megilyedni én azt mondom.Én is nagyon vékony voltam 168cm és volt, hogy 46 -47 kg voltam, gondolhatod.Bár az nekem a sok stressz miatt volt amint munkahelyet váltottam nyugisabb lettem és elkezdtem szépen hízni azóta 56 kg vagyok.Egyébként én lisztérzékeny vagyok és az miatt is nehezen ment nekem a hízás dolog.A barátnõid meg ku...va kedvesek ne is haragudj, az ilyenek nem igazi barátok.Engem soha nem csúfoltak a barátnõim az alkatom miatt.Én gyorsan elhajtanám õket a francba és keresnék új barátokat olyanokat akik úgy fogadnak el amilyen vagy. Remélem minnél elõbb elmész orvoshoz.Ha pedig nem vagy beteg akkor az idõ majd mindent megold szépen lassan.:)
Egyél sok olajos magvat! :) ) Fehér kenyér, csoki, cukor..:) ezek hízlalnak de nem egészségesek szóval ezeket ne mindig! :) Hány éves vagy?

Lehet, hogy terhes vagyok? Vagy felfázás is okozhatja ezt? 13 éves vagyok, egy ideje nem vagyok szűz, de kb 1 hónapja nem voltam együtt senkivel. Volt már, hogy kimaradt 1 hónap és nem jött meg. Anyámnak megjött pedig én is akkortájt szoktam lenni.

*Most áprilisban is kimaradt, legalábbis 28. -a van és még mindig nem jött meg.

Legjobb válasz: Amit ide leirtal, mondd el anyukadnak, hiszen csak o, mi nem tudunk neked segiteni! Mondd el neki, hogy mikor szoktal mensizni, es most nem jott meg, nem tudod mi lehet a gond. De mondd el neki azt is, hogy mar voltal fiuval, nehogy legyintsen, es azt mondja, hogy ugyis megjon a mensid, es kozben pedig nojon a hasad a babatol!!!! Szoval legy bator, ne dugd homokba a fejedet. A sracnak miert ne lehetne gyereke, ezt ki mondta neked? Biztos hogy lehet neki, csak ezt mondta neked, vagy masok. Ha egyutt vagy valakivel, akkor minden egyes alkalommal vedekezni KELL!!! Most pedig menjel, es beszelj anyukaddal.

Amit ide leirtal, mondd el anyukadnak, hiszen csak o, mi nem tudunk neked segiteni! Mondd el neki, hogy mikor szoktal mensizni, es most nem jott meg, nem tudod mi lehet a gond. De mondd el neki azt is, hogy mar voltal fiuval, nehogy legyintsen, es azt mondja, hogy ugyis megjon a mensid, es kozben pedig nojon a hasad a babatol!!!! Szoval legy bator, ne dugd homokba a fejedet. A sracnak miert ne lehetne gyereke, ezt ki mondta neked? Biztos hogy lehet neki, csak ezt mondta neked, vagy masok. Ha egyutt vagy valakivel, akkor minden egyes alkalommal vedekezni KELL!!! Most pedig menjel, es beszelj anyukaddal.
A kérdező hozzászólása: Kösz mindenkinek, de megoldódott a dolog. Csak késet jó pár hetet a menzeszem... 05. hó, 07.-én jött meg. És így 4.hó-ban nem. Kösz mindenkinek!
Nem tudom milyen a kapcsolatod az édesanyáddal, de valamit baromira elronthatott a nevelésedben.
Gratulálok! Nem gondolod hogy gyerek léttedre mást kéne játszanod?
hát menj el dokihoz, amúgy meg csak gratulálni tok
Te jó ég! Ez komoly? Tanulnál inkább szex helyett: helyesírást, biológiát! És igen, lehetsz terhes...honnan veszed, hogy a srácnak nem lehet gyereke? Szerintem csak jól bevetted a meséjét!
Ezért ítélik el az emberek azokat akik 13-14 évesen vesztik el a szûzességüket.Pedig sok lány tényleg érett testileg és lelkileg 14 évesen, de túl sok az ellenpélda.Mint pl Te is.Ez mese, hogy nem lehet gyereke.Gondolom nem szereti az óvszert.Na de!!Ha még se lehet gyereke..attól még nemibetegsége lehet!!Miért nem gondolkodtok?:(..Én is fiatalon vesztettem el a szerelmemmel akivel még 2 évig együtt voltunk de volt annyi eszem, hogy beszéltem Anyukámmal és Nõvéremmel elötte és védekeztünk mindig!Ha most terhes leszel..szegény baba..mind1...Nem tudok ezek után mit mondani..Máskor védekezz.Olvass sokat a védekezési módszerekrõl és a nemibetegségekrõl..
Egyébként nem hirdetném ezt a dolgot ennyire, mert a barátodat (amennyiben elmúlt 14 éves) le is csukhatják kiskorú megrontásáért...
Na az ilyen kerdesektol tudok agybajt kapni, mindegy eloveszem a nyugodt, megerto viselkedesemet. Szoval.13 eves vagy es "egy ideje nem szuz".Nem gondolod h egy kicsit korai meg szexualis eletet elned?Meg nagyon fiatal vagy, GYEREK VAGY, kiskorunak szamitasz. Az h tenyleg gyerek vagy abbol is latszik h nem vedekeztetek.Meg vedekezes mellett is sokan estek mar teherbe, de anelkul aztan nagyon nagy az eselye. "de a sracnak elvileg nem lehet gyereke".Ezt honnan veszed???Valoszinu a srac lusta volt gumit venni-huzni es ezert megetetett teged ezzel a szoveggel ami megint igazolja h meg kislany vagy.Ebbol a felmondatbol arra is kovetkeztetek h a srac sokkal idosebb nalad, valoszinu 18 ev feletti.Igy a ti hancurozasotok kiskoruak megrontasaval egyenlo.Ugyanis te meg kiskoru vagy es 14 ev felett leszel majd csak fiatalkoru. A terhesseg nem latszik egybol a hasadon.En kismama vagyok es 14 hetesen kezdett el latszodni. A babat 12 hetes korig lehet elvetetni.A felelotlenseged miatt egy kisbabanak kell meghalnia.Gratulalok! Amit tenned kell: Vegyel egy terhessegi tesztet, drogeriaba, Rossman, gyogyszertarba tudod beszerezni.Reggeli elso vizeletbol csinald meg. Ha negativ akkor valoszinu tenyleg felfaztal, akkor irany a doki, mert a felfazasnak komoly szovodmenyei lehetne.Nem jatek a a felfazas. Ha a teszt pozitiv akkor elkell dontened h elveteted vagy megtartod.Barmelyiket is valasztod nem lesz egyszeru. Nagyon remelem h nem vagy terhes. Mondanam h beszeld meg edesanyaddal de ne is haragudj akinek a lanya 13 evesen ilyeneket csinal az valamit nagyon eltolhatott..... Vegezetul neked Kerdezo azt mondom: Ennyi idosen a tanulason es nem a szexen kene h jarjon az eszed. Jovore kell sulit valasztanod, bele kell huznod a tanulasba stb... Nem lesz igy beloled semmi... Hidd el nem leszel attol menobb, vaganyabb h te mar nemi eletet elsz. Udv:egy 31 hetes kismama
Az egy dolog, milyen jó letorkolni egy 13 éves gyereket, de ennek a kislánynak van anyja, akinek észre kellett volna már vennie, hogy a kis drágasága, már nem is olyan kicsi, és felvilágosítani. Vagy ti is 18 éves korra fogjátok elhalasztani az ilyen értékes infókat tartalmazó beszélgetéseket? Kedves kérdezõ, tényleg el kellene beszélgetned a szüleiddel!
Remélem, édesanyád egy atyai pofonnal kezd! Azután kérd meg, hogy vigyen el egy olyan nõgyógyászhoz, aki tiniket is vizsgál. És én is csak javasolni tudom, hogy olvass utána a fogamzásgátló módszereknek, ha már ilyen nagylánynak érzed magad. Abortuszra menni sokkal cikibb és fájdalmasabb, mint óvszert venni. A barátodnak meg csak annyit, aki nem elég érett a gumi viseléséhez, az még ne éljen nemi életet. Szerinted hány lánynak adta már be a "nem lehet gyerekem" dumát?! Egyébként is honnan tudja? Kötve hiszem, hogy orvosi vizsgálatok sora elõzte volna meg ezt az állítását. Szóval, csak ésszel!
jééé én ennyi idõsen még tanultam és játszottam!de csatlakozom elöttem szólókhoz!vicces vagy!
Én nem a kislányt fogom szidni ebben a hozzászólásban, hanem gratulálni szeretnék minden egyes hozzászólónak, aki a bajban levõ gyerekbe belerúg egyet. Szégyellhetitek magatokat! A kislánynak pedig azt tanácsolom, vegyél egy terhességi tesztet és csináld meg, de elõtte olvasd el a papírt, hogy mit is kell vele csinálni pontosan, általában a két csík jelenti, hogy terhes vagy! Ha két csíkod vagy akkor anyukádnak mindenképpen meg kell mondani, biztosan le fog szidni, de ez talán az õ hibája is. Ha egy csíkos, akkor vegyél egy szexuális felvilágosításról szóló könyvet, és csak akkor szexelj újra, ha szó szerint megtanultad már az egészet, lehetõleg jó vastag legyen, mire végzel vele megtanulod élvezni is a szexet és nem csak csinálni. Hidd el 13 évesen még nem azt érzed szex közben amit kellene érezni, és amit a felnõttek éreznek, és ez kihathat a késõbbi szexuális életedre is.
nagyon hülyék vagytok. már bocs. istenem.. ha a fiunak nem lehet gyereke .. akkor is kitudja? védekezni kellett volna.. ha 13 éves a srác nem olyan biztos h nem lehet gyereke..
Sziasztok.Hát elösször is is azzal kezdeném, hogy bocs h kicsit késõn rok.Folytatok most már KB:16 éves vagy.És 13 évesen elveszted a szüzességedet.Én olyankor még barbiztam meg homokoztam de inkáébb tanultam...na mind1 az a lényeg, hogy megoldódott!!! :P
büdös [email protected] vagy, ugye tudod??? háhh, komolyan, inkább márnem is monmdok semmit, legyen elég annyi, hogy ha így folytatod, 15!! évesen már egy kiélt lotyoó leszel, akin már átment az egész város.reméllem terhes leszel és kapsz egy kva naggy kijózanitó pofont a szüleidtõl :P 13L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!