Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy egy anya (91 db)

Hogyan lehet pótolni egy anya szeretetét egy tinédzser fiúnak?

A család jó ismerose vagyok es gyakran látom a helyzetet amikor náluk vagyok.Látom a kissracnal,hogy jo lenne azt éreznie meg hogy a mamája torodik vele.Mert a holgy most éli a második tini leánykorát.Nem szabad és nem is lehet belefolyni az o életukbe,csak szeretnék a kisfiúval torodni anyagilag,és lelki tárkent akire számithat bármikor.Viszont nem szeretném hogy ezt megalazonak vegye.Nem volt meg ilyenbe soha reszem ,de ha van otletetek hogyan is tehetem hajrá...

Legjobb válasz: Nekem most az jutott elsõre eszembe, hogy elvihetnéd nyaralni, persze elõször a szülõket kellene megkérdezni, hogy mit szólnának, ha...aztán a srácot, hogy lenne-e kedve, így pár nap alatt bizalmasabb légkört lehetne vele kialakítani, a közös élmények nagyon emlékezetesek, ezzel adhatnál neki törõdést talán.

Nekem most az jutott elsõre eszembe, hogy elvihetnéd nyaralni, persze elõször a szülõket kellene megkérdezni, hogy mit szólnának, ha...aztán a srácot, hogy lenne-e kedve, így pár nap alatt bizalmasabb légkört lehetne vele kialakítani, a közös élmények nagyon emlékezetesek, ezzel adhatnál neki törõdést talán.
Beszélj az anyjával Te nem pótolhatod õt semmilyen formában. De ráébreszthetetd

Hogyan lehet rávenni egy anyát hogy engedje el a lányát bulizni?

van pár ötletem de kíváncsi vagyok a tiétekre is!

Legjobb válasz: és mi a a te ötleted?

és mi a a te ötleted?

Hogy lehet túlélni egy anyának a lehetetlent?

Legjobb válasz: Ne élik túl, csak úgy csinálnak, mint aki él még. De meghalnak egy kicsit belül. Nõvérem kisfia 3 éves volt... 7 éve ennek, vannak azóta gyerekei, de õ teljesen más, sose lesz a régi, életvidám nõ, aki volt.

Szerintm igazán sehogy!!!Én csak azt tudom, ha bármi történne a fiammal, abba lelkileg belehalnék. Amikor a kisfiamnál születésekor úgy nézett ki, hogy gondok vannak, a húgommal együtt sírtunk.Szerencsére azóta a baba teljesen egészséges. Amennyiben ez történt veled, kedves kérdezõ, a Jó Isten segítsen neked!
Ne élik túl, csak úgy csinálnak, mint aki él még. De meghalnak egy kicsit belül. Nõvérem kisfia 3 éves volt... 7 éve ennek, vannak azóta gyerekei, de õ teljesen más, sose lesz a régi, életvidám nõ, aki volt.
Nem írtad, hogy milyen helyzetben vagy, de engem a gyerekeim tartanak életben.Nem szó szerint.Írj többet magadról, így csak ennyire futja.
Remélem nem arra gondolsz, hogy egy gyerek elvesztését...
Ha válszt is akarsz kapni a kérdésedre, akkor úgy tedd fel, hogy értelme is legyen.
Ez a kérdés így nem kérdés, tán ha kifejtenéd bõvebben..
Szerintem csak úgy lehet tovább élni ha van több gyeek és õket fel kell nevelni. De biztos vagyok benne h egy ilyen anyának nem telik el úgy nap h ne gondolna az elvesztett gyerekére. Az anyám huga is meghalt gyerekkorában de nem mertem a nagyanyám kérdezgetni róla. Tudtam h nem akar róla beszélni.
Sajnos, ha valóban a fentiek miatt kérdezted, akkor nagyon nehéz a helyzeted. Ahogy az elõttem válaszoló írta, azzal, hogy életedet az élõ szeretteidnek szenteled, akiknek szükségük van Rád, azzal túl tudod élni a feldolgozhatatlant, a lehetetlent. Nagyon sajnálom, bármi történt is Veled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Hát ha neked ezek bármit is segítettek, akkor szívesen. De szerintem nem nekünk kéne kibakrobázni, hogy mit is akarsz kérdezni. És így se tudtuk meg, hogy igazából mit akarsz tudni. A lehetetlent nem csak egy anyának, de bárkinek is lehetetlen túlélni, ezért hívják lehetetlnennek. És egyáltalán, mi az a lehetetlen? Ez csak egy üres frázis, nincs semmi értelme.

Hogy lehet ilyen egy anya?

Párom 12 éves volt mikor őt és a hugát elhagyta az anyja. Azóta vagyis 18 éve nem beszélnek. Egyszer elhagyta őket és összeköltözött egy pasival akitől született egy lánya a hapsi verte ezért otthagyta a gyereket is. Visszakönyörögte magát a férjéhez. Másodszor pedig azért hagyta el őket mert a gyerekek apja súlyos beteg lett. Most leyz az esküvőnk, párom cikinek érzi, hogy a szülei nem lesznek ott az esküvőn ezért le akarja fújni. Szerintetek felvegyük az anyjával a kapcsolatot?

Legjobb válasz: egyáltalán nem ciki! Ne vegyétek fel a kapcsolatot, nyilvánvalóan nem érdekli a fia

egyáltalán nem ciki! Ne vegyétek fel a kapcsolatot, nyilvánvalóan nem érdekli a fia
Az anyát talán nem érdekli a fia, de a párodnak legyen tiszta a lelkiismerete. Tapasztalatból mondom hogy akármilyen egy szülõ, egy gyereknek nem szabad lemenni az õ szintjére, mert késõbb mikor már a szülõ nem lesz, csak furdalja a lelkiismeret hogy õ nem tett meg mindent. Hívjátok csak meg, akár eljön akár nem, a párod legalább úgy érzi majd hogy õ mindent megtett, hogy rendbe hozza a kapcsolatukat. Még akkor is, ha ez az anya dolga lett volna.
A kérdező hozzászólása: De azt sem tudjuk, hol van...
Szerintem ha nem is igazán beszél vele elég régóta, akkor nem is kell, hogy meghívjátok, nem kell, hogy lelkiismeret furdalása legyen miatta, mivel azt se tudjátok hol van, az édesanyja ha nagyon akarná egyszerûbben fel tudná venni vele a kapcsolatot, de nem teszi. Akkor nem is érdemli meg, hogy lássa a fia esküvõjét, mekkora fájdalmat okozhatott a fiának.
Az én anyám 10 éves koromban lépett le, egy-két évvel késõbb már a láthatásra sem jött. Nagyanyáméknak megvolt az elérhetõsége, de õk is azt mondták és én is úgy gondoltam, hogy felesleges lenne meghívni az esküvõmre.
nem ciki!!!!

Hogy lehet ilyen egy anya? Miért?

az édesanyám nagyon ideges természet?. nagyon szeret és nagyon félt de nem igazán foglalkozik velem. soha nem érdekelte semmi velem kapcsolatban csak és csak az egészségem. pár éve lefogytam (44kg/158 cm) azóta minden nap hisztériázik hogy tönkretettem az életét a "csont és b?rséggemmel" hisztériázik hogy anorexiás vagyok és állandóan azt szajkózza hogy ilyen csúnya a kezed, olyan csontos a hátad, ilyen gusztustalan a lábad stb. ez nekem nagyon fáj. miért kell ezt csinálnia? rendesen eszem és elégedett vagyok a kinézetemmel.

Legjobb válasz: Biztos teljesen más a baja Veled-vagy épp saját magával-,csak ezt találja támadási felületnek rajtad. Beszélgessetek sokat.

Biztos teljesen más a baja Veled-vagy épp saját magával-, csak ezt találja támadási felületnek rajtad. Beszélgessetek sokat.
Az anorexia egy betegség. Attól, hogy valaki sovány, még nem lesz anorexiás. Ráadásul a te magasságodhoz abszolút megfelel a súlyod. Biztosan csinos alakod van.
Pedig nincs oka rá:S Én 169cm vagyok és 47kg , nah ha te anorexiás vagy én akkor én mi ? Beszéld meg vele
Én 51-52 kg vagyok a 165 cm-hez, úgyhogy sztem a 44kg/158 cm sem tragédia... Bár nem értem, hogy mondhat ilyent egy anya, hogy "gusztustalan a lábad", stb. Megértem, hogy fáj. :S Próbálj meg nem odafigyelni az ilyen megjegyzésekre, és/vagy megbeszélni vele, hogy ez neked fáj és nincs semmi bajod, jól érzed magad, és annyit eszel, amennyi neked kell... 15/F
Lehet hgy cssk megkellene beszelned vele... masoknak nagyobb bajuk is van ez sztem semmi...
Szerintem állítsd le, mond meg neki h ne bunkózzon veled, ne beszéljen veled így, nem vagy a kutyája. Ha nem érti kiabálj vele, h vegye észre magát. Amúgy szerintem is feszültséglevezetés az egész. Menjetek el a dokihoz, és a doki mondja el neki, h ez jó v rossz. Amúgy a hülye szülõknek inkább pszichológus kéne, már amelyiken lehet segíteni. Amugy meg van úgy h nõ az ember, serdülõ korban vagy? Szerintem 5 kg változás nem a világ.
ez nem akkora tragédia! másoknak sokkal rosszabb az anyjuk. nem szeretsz enni? pedig az egyik legjobb dolog a világon. csak pár kilót szedj magadra, szerezz neki örömöt, és kíméld édesanyád idegeit, anya csak egy van. :)
én is 158 cm vagyok és 39-40 kg, de sehol nem vagyok csontos...
Biztosan van egy orvos, akiben bizik, mondjuk a csaladi orvos, menjetek el ketten hozza kikerni a velemenyet
Anyikád egyszerûen félt.Nem akarja h beteg legyél.Azért bánt, mert azt szeretné, h kicsit erõsebb testalkatú legyél. Ülj le vele beszélgessetek! Hidd el , nem akar Õ rosszat, csak rosszul csinálja. Mond el a Te álláspontodat, normális hangnembe. Azért pár kilo rád férne. eggyél hogy anyud is boldog legyen, és Te is.
Úgy látom, hogy anyukád inkább árt neked ezzel a viselkedéssel, nem segít. Ezt mondd meg neki. Ha egyszer már tömtek és mindössze két kilót híztál az állandó evés mellett, akkor valószínû nincs értelme ennek a hisztériának, hiszen úgysem híznál. Akkor így vagy jó, ahogy vagy, nem kell erõltetni!
Üljetek le beszélgetni, beszélj az érzéseidrõl, hogy mennyire bánt ez téged, mert így más egészségügyi problémáid lesznek, és akkor fogja õ is értékelni ezt az idõszakot, amikor nem is volt semmi.Ne sértõdj be, se sírj, csak szépen beszélj arról, mennyire bánt téged minden nap, hogy ilyeneket mond, és ez hazavágja az önbizalmadat. :-) Fel a fejjel!
Sajnos ilyenekbõl lesznek az önbizalomhiányos fiatalok (esetleg még felnõttek is)... Tényleg valahogy rá kéne ébreszteni, hogy nem normális az, amit csinál veled (mégha sovány is vagy...). Esetleg nézd meg itt (tudom, hogy sokan hülyeségnek tartják az ilyesmit, de lehet, hogy igaz), hogy normális-e a testsúlyod a magasságodhoz és életkorodhoz képest: http://www.testtomeg-index.b74.hu/index.php [Amúgy lány vagy fiú vagy? És hány éves?]
A kérdező hozzászólása: nagyon kétségbe vagyok esve. mit tegyek??!!! kérlek adj valami tanácsot....!!! már ott tartok hogy nem merek utcára menni mert azt képzelem hogy tényleg az emberek sokkolóan bámulnak és anorexiásnak képzelnek (ahogy azt mondja nekem)
A kérdező hozzászólása: nem lehet vele ezt megbeszélni. hozza a csokoládét, a banánt, a tejfölt meg a sütemények hadát és iszonyatosan agresszivan hisztériázik hogy igenis megeszem. megmondtam neki hogy tetszem magamnak és ez a súly rendben van, de mintha süket lenne. azt szajkozza hogy ezt anorexiának hívják. pár éve gyermekszihiátriára vitt és borzalmas volt. meztelenül méregettek többek közt. hihetetlen sokat kellett ennem 5 hónap alatt híztam 2 kilót ami azóta lement rólam. az anyám azóta is ugyanaszt csinálja velem.
Nekem anyám meg mindig azt mondja, hogy nagy a seggem, elhízok stb. meg hogy fülbevaló nélkül olyan a fejem, mint egy meztelen csigáé. Pedig kicsit nagyobb a segge, mint az enyém, és mindig engem bszogat. Nem is vagyok dagadt. Csinos vagyok, xs méret... Hogy miért mondja? Nem tudom.

Hogyan lehet elmagyarázni egy másfél éves babának, hogy neki bölcsibe kell mennie, anya-apa meg dolgozik? Hogyan lehet erre felkészíteni, elmondani neki, hogy megértse, nem hagyom el!

Legjobb válasz: Régen sem magyarázták el a gyereknek,és nem hitte,hogy elhagyja az anyja.A bölcsikbe beszoktatás van.( Legalábbis régen így volt) Elõször rövid ideig maradt ott a gyerek,és fokozatosan töltött ott egyre több idõt.Az a gyerek szokik be könnyen,akit nem szoktatott csak magához az anyuka.Aki elvolt az apukával,nagymamákkal,az könnyen beszokik.Tetszik neki az új környezet és az új játékok.Ha mindenáron magyarázni akarsz neki,akkor arról beszélj,hogy milyen sok játék lesz,sok pajtás,finom ebéd stb.

Régen sem magyarázták el a gyereknek, és nem hitte, hogy elhagyja az anyja.A bölcsikbe beszoktatás van.( Legalábbis régen így volt) Elõször rövid ideig maradt ott a gyerek, és fokozatosan töltött ott egyre több idõt.Az a gyerek szokik be könnyen, akit nem szoktatott csak magához az anyuka.Aki elvolt az apukával, nagymamákkal, az könnyen beszokik.Tetszik neki az új környezet és az új játékok.Ha mindenáron magyarázni akarsz neki, akkor arról beszélj, hogy milyen sok játék lesz, sok pajtás, finom ebéd stb.
Szia! Az elsõ válaszoló szinte mindent leírt! Hidd el nem fogja úgy érezni hogy elhagytad. Hamar megszokja, hogy reggel megyünk dolgozni, délután pedig haza. Lehet hogy rosszul sejtem, de szerintem inkább te érzed úgy hogy elhagyod:( Tedd hejre ezt magadban, és könnyebben megy majd a manónak is!

Hogy lehet, hogy apám 22éven keresztül nem vette észre anyámon, hogy egy ri*anc és kihasználja? értelmifogyatékos?

ezzel az én életemet is tönkre*aszták anyám meg tovább fojtatja a k*vázást!

Legjobb válasz: Anyád k...ázik? Az sem semmi...

Anyád k...ázik? Az sem semmi...
Apád meg k.válkodik? Nehéz ragozni magyar :)
Azt se vette észre, hogy te nem jársz be nyelvtan órára, tehát lehet benne valami.
Hát lehet hogy az mert a nyelvtanjegyeidet látva sem csapott téged orbitálisan orrba.
"fojtatja"? és kit-mit fojtogat?
Mert a férfiak nagy része ezt szereti. Ha semmibe veszik és alázzák. Apám is ilyen volt. Mással nem tudom magyarázni. Szrp a szerelem de egy normális embernél nem fed el mindent...
És ez biztos? Ott voltál minden alkalommal, mikor anyád pénzért árulta a testét?

Hogy lehet elmagyarázni egy 5 éves gyereknek, hogy az anyja miért "nyög", mikor ott van a pasija?

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 5 éves keresztlányom, aki bátyám kislánya. Feleségét?l elvált 2 éve, mert az lelépett egy 19 éves "férfival". A feleségnek azóta mindig van valami pasija és állandóan felhordja ?ket a lakásra, akkor is, ha a kislány ott van és nem oviban. Nemrég, mikor nálunk volt a gyerek, a maga módján elmesélte, hogy egyik este nagyon megijedt, mert hangokat hallott a szobából és azóta nem mer bemenni az anyja szobájába. Nem tudtam neki mást mondani, minthogy ne féljen, ezek teljesen természetes hangok, nincs semmi rossz, ami miatt félnie kéne. De azóta is többször ezt felemlegette. Ti hogy mondanátok el ezt egy kisgyereknek, ha az anyja láthatóan nem foglalkozik vele, ha a gyerek hallja szex közben, az idegen pasik meg ki-be mászkálnak?

Legjobb válasz: "Játszanak vagy birkóznak, azért van ez a hang. Ti is szoktatok hangosan játszani az oviban, ugye?" Aztán az anyukát lekapnám a tíz körmérõl, hogy amikor a gyerek otthon van, lesz szíves legalább halkan szexelni.

"Játszanak vagy birkóznak, azért van ez a hang. Ti is szoktatok hangosan játszani az oviban, ugye?" Aztán az anyukát lekapnám a tíz körmérõl, hogy amikor a gyerek otthon van, lesz szíves legalább halkan szexelni.
Úristen :S Azért a pofám leszakadna a nõ helyében. Aki ennyire nem bír magával, az miért nem tud legalább csendben lenni? Én inkább a bátyámnak szólnék és magyarázza el õ, vagy mondja meg az exfeleségnek, hogy oldja meg a szükségleteit csendben.
Én is azonnal megpróbálnám magamhoz venni az apa helyében.
Persze, elõfordul, ha egyszer meghallja. És akkor szépen el lehet magyarázni, hogy anya és apa szereti egymást. De itt anyut minden hétvégén más szereti ennyire? A szülõ dolga az erkölcsi nevelés is. Ez nem éppen annak tûnik.
"A feleségnek azóta mindig van valami pasija és állandóan felhordja õket a lakásra, akkor is, ha a kislány ott van és nem oviban."
2-3 év és érteni fogja (nekem van ismerõsöm, akinek a 7 éves fia tisztában van vele, mi az a szex, mert mikor iskolába került, a többiek elkezdték mondogatni ezt a dolgot, õk pedig kénytelenek voltak elmagyarázni, hogy mi az, mert a gyerek faggatta õket). Addig pedig elég ha annyit tud, hogy anyának örömet okoznak, nem bántják, nincs semmi baj, ne is foglalkozzon ezekkel a hangokkal, és ne féljen. De azért az anyával is elbeszélgetnék, hogy odafigyelhetne a hangerejére. Vagy elperelném a gyereket.
Érdekes, mikor a szülõket hallják meg a gyerekek, az tök természetes, azt írjátok mindig. Az, hogy anyuka kivel csinálja, nem tartozik senkire, amíg nem veszélyezteti a gyerek biztonságát.
A kérdésben az szerepel, hogy egyszer fordult elõ és az okozott ilyen nagy "sebeket", tehát nem a gyerek elõtt csinálják rendszeresen, gondolom.
Most hogy olvastam a kérdést, kezdek aggódni. Még nincs gyerekem, de éppen terhes vagyok. Mikor kezdi el zavarni a gyereket a fura hang? Ti hogyan titkolnátok? Én gyerekkoromból nem emlékszem semmi élményre, bár gondolom a szüleim nem mindig TV-t néztek amikor bömbölt valami a szobájukból, de engem pl. zavarna a szexben a hangos zene.
mindenesetre erre a helyzetre nagyon oda kell figyelni. Van egy ismerõsöm, akinek az egyik rokonával az történt, hogy elváltak a szülei, az anyjához került a kisgyerek, az anyja meg elkezdte felhordani a pasikat. A gyerek egyre stresszesebb volt, ebbõl kifolyólag egyre többet hisztizett. Az anyja szerint pedig az volt a megoldás, hogy bezárták a gyereket a szekrénybe, miközben az aktuális pasijával b*sztak, és felhangosították a zenét, hogy ne hallják ahogy sír.
Beszélnék a feleséggel. Ha utána folytatja, akkor gyerekelhelyezési per. Ennyi idõsen ha elbeszélgetnek a kicsivel a szakemberek tudni fogják, hogy mi a helyzet. Nálunk a 3 éves lányomat világosították fel a felsõ szomszédok :( Komolyan, mintha pornó csatornát hallgattunk volna teljes hangerõn. Felmentem, hiába. Aztán felvittem a lányom és szóltam nekik, hogy akkor magyarázzák el a gyereknek, hogy mit is csinálnak, mert nem tud aludni a vonyításuktól. Na azóta kussban vannak. Én meg megpróbáltam elmesélni a kicsimnek, hogy nem bántja a nénit, hanem játszanak, és a néninek nagyon tetszik, de most már remélhetõleg csendesebb lesz. A legrosszabb az egészben a kérdezõnél, hogy az anyuka felettébb szabados életet él. "az idegen pasik meg ki-be mászkálnak" ez abszolút a kislány lelki világának felkavarása. Milyen példakép az ilyen anyának nevezett valami?!

Hogyan lehet rávenni egy 3és fél hónapos kutyát az ugatásra? Anyjával játszanak azt ugatja, de mást nem.

Legjobb válasz: Neki még nem nagyon nõtt be a "feje lágya". Ezt úgy értem, hogy majd késõbb elkezd minden után érdeklõdni, mindenben keresi a kalandot, stb.És majd ugatni fog. :) Ezt nem kell erõltetni.

Neki még nem nagyon nõtt be a "feje lágya". Ezt úgy értem, hogy majd késõbb elkezd minden után érdeklõdni, mindenben keresi a kalandot, stb.És majd ugatni fog. :) Ezt nem kell erõltetni.
Nem kell rávenni sehogy, ösztönösen ki fog nála alakulni az ugatás, plusz az anyjától is el fogja sajátítani az ugatást, csak idõ kérdése.
Miért akarod hogy ugasson?
Gondolom trükknek akarja. Még õ kicsi hozzá. Elõször menjenek stabilan az alap parancsok. Ül, fekszik, marad, lábhoz (behívás nagyon fontos!), a pacsi is könnyû. A 101 kutyatrükk címû könyvben leírják, mit hogyan lehet egyszerûen megtanítani. Le lehet tölteni a netrõl is, de belinkelni már nem engedi a GYK.

Hogyan lehet, hogy egy anya nem igényel időt tölteni a gyerekével?

A gyerek 4 éves, okos, ovis, eleven. Anyuka állítása szerint egyedül neveli, ezért őt mindenki sajnálja (és pénzeli, mindenhova meghívják, kap drága tárgyakat, telefon, laptop), és előadja, mennyire jó ő a gyerekével. Az elmúlt 5 hétvégéből egyet töltött vele, mert a gyerek lázasan feküdt otthon. A hétköznapokból kettőt apukánál van a gyerek. Ez már 3 éve hasonlóan megy. Ennek így mi értelme, akkor miért nem mondja, hogy ő köszöni ezt feladja, mert szemmel láthatóan nem foglalkozik a gyerekkel. A gyerek azt mondta: anyánál mindig otthon kell maradni, ne visz ki (udvar, séta). Az oviból nem akar az anyjával hazamenni, az apukával igen. De, követeli a gyerektartást (nincs megállapodás) és hogy ő kapja a csp-t. A gyermeknek a nagymama és apuka ugyanúgy vesz ruhát, orvosságot amikor beteg, az ovit felesben fizetik. (és anyuka nagyon jól keres egyébként) Hogyan lehet meggyőzni az anyukát, hogy vallja be ez nem anyaság amit csinál? és mondjon le a támogatásokról, amit mint egyedülálló szülő vesz fel, pedig az az apukát illetné, mert nagyrészt ő látja el?

Legjobb válasz: Te kije vagy a családnak?

Te kije vagy a családnak?
Õszintén azt gondolom, hogy a kérdésedre, problémádra nem igazán lehet okosat mondani így. Valószínûleg ez egy komplexebb probléma, és ismerni kellene sokkal jobban mindkét fél személyiségét, lelkivilágát. Ezt így lehetetlenség átlátni és megítélni. Egyébként sem szerencsés ítélkezni másról. Nem vagytok könnyû helyzetben, egyikõtök sem. De még az sem teljesen világos nekem, hogy mit szeretnél pontosan. A gyerektartást szeretnéd megvonni tõle? Vagy a gyereket szeretnéd te nevelni? Kérdésedbõl én azt olvastam ki, hogy hiába a szerinted rossz nevelés, mégis inkább csak a pénz zavar. Jól látom?
A kérdező hozzászólása: "Kérdés, hogy hogyan mentetek szét. Nem lehet, hogy tudat alatt a babát okolja? " Amikor még együtt voltam a nõvel, mindig hangoztatta, hogy soha nem szeretne gyereket, utálja õket. Éppen ezért õ szedett fog.gátlót is. (állítása szerint) Szakítottunk, majd kb 3 hónap múlva újra találkoztunk, na ebbõl az alkalomból lett a gyermekem. Tekintve hogy õérte felelõsséggel tartozom, az anyjával együtt maradtam a gyerek 1 éves koráig, de ennyi ideig is nehéz valakivel lenni, akinek a pénztárcát jelentettem csak. Arra tudok gondolni, hogy megbánta hogy annak ellenére gyereket szült, hogy sosem akart, de csak így próbált magához kötni. Viszont így pláne nem értem miért nem engedi át hivatalosan is...
Elsõ vagyok
Jaa, oké akkor bocsi. :) Félreértettelek.
Én a második vagyok, és nem neked szántam a kommentemet, hanem a kérdezõnek. Azt hittem, ismételten egy kedves ismerõs, vagy szomszéd, akinek szemet szúrt a másik jóléte, vagy éppen másfajta gondolkodásmódja. Erre is van példa. Látom, itt nem errõl van szó.
Kedves második, ha nem tudsz érdemben hozzászólni akkor ne kötekedj, egyébként meg "azért szólok bele mások családi dolgába", mert a kérdezõ feltett egy kérdést...hogy szóljunk bele...mert ez annak számít.. Kedves Kérdezõ! Szerintem is ezt már csak bírósági úton lehet elintézni, mert ott van a gyerek neki de csak fizikailag, mert nem törõdik vele...szerintem ráunt..magával szeretne foglalkozni, vedd magadhoz. Elsõ voltam.
Szerintem is jogi úton lehet ezt megoldani/gondolom önszántából csak a gyerekrõl mondana le.../ :(
Kérdés, hogy hogyan mentetek szét. Nem lehet, hogy tudat alatt a babát okolja? Nekem volt egy ilyen barátnõm; a szülés után elhagyta a férje mert "nem így képzelte a dolgot". Ezután a barátnõm akaratlanul is elhanyagolta a gyereket :-( Nála ez magától megoldódott, túl tette magát rajta. Ha szeretnéd te nevelni a gyereket, akkor fordulj bírósághoz.
Ha nincs megállapodás a tartásdíjról, akkor gondolom a gyermekelhelyezésrõl sincs. Ezt kellene elindítanod.
A kérdező hozzászólása: A könnyebb olvashatóság/értelmezés miatt írtam magamról E/3-ban, én az apuka vagyok.
Mi közöd hozzá, ha szabad kérdeznem? Szerintem ne szólj bele más családok dolgába.
Ha mégsem a pénzügyi dolgokat szeretnéd megoldani, hanem magadhoz vennéd a gyermekedet, akkor bírósági úton tudod ezt megtenni, ami bizony kemény menet lesz. És lévén apuka vagy, nem is biztos, hogy sikerrel fogsz járni. Én azt hiszem, hogy a helyedben nem az anyára koncentrálnék, hanem a lányomra, és igyekeznék mindent megadni neki, és minél többször vele lenni. Szerintem ez a legtöbb, amit megtehetsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!