Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy egy (24601 db)

Ha, egy mappán belül, nem lehet két egyforma nevű fájt, akkor hogyan lehet, hogy a lomtárban egy és ugyan azon mappából törölt, ugyan olyan nevű fájlok ezreit is lehet "tárolni"?

Tudom, hogy azért van, a név egyezés sz?rés, mert utána az OS, nem tudná azonosítani, hogy melyik fájlra is gondolunk, meg a tárolásnál is gondos volna, de akkor a lomtárban, egy és ugyan azon mappában, ha sokszor létrehozok egy fájlt, és ugyan olyan néven, és törlöm, akkor is, békésen el szundikál ott magának, a többiekkel.

Legjobb válasz: Ez egy program.Úgy írták meg,hogy ott lehet.Kb ennyi.

Ez egy program.Úgy írták meg, hogy ott lehet.Kb ennyi.
Azért nem lehet normál mappában, mert azokat a fájlokat a gép használja, de a Lomtárban levõ fájlokat nem tudja használni, ezért mindegy hogy 1 vagy 11 ugyanolyan nevû fájl van, õt nem zavarja, esetleg téged.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Hamarosan randizok egy sráccal, kölcsönösen tetszünk egymásnak, de felmerült a kérdés bennem, lehet, hogy cigány. Hogy lehet ezt kideríteni? 26 L

Kollégám egyébként, viszont nem ismerem közelebbrõl, mert nem egy területen dolgozunk. Frusztrál a dolog, hogy lehetne ezt tapintatosan tisztázni még az elején..

Legjobb válasz: Hú ezt sehogy nem lehet tapintatosan.Esetleg csekkold le az ismerõseit fb-on.Ha sok a C egyed az ismerõsei között,esetleg a tesvérérõl,szüleirõl van kép,akkor tudhatod csak meg.

Hú ezt sehogy nem lehet tapintatosan.Esetleg csekkold le az ismerõseit fb-on.Ha sok a C egyed az ismerõsei között, esetleg a tesvérérõl, szüleirõl van kép, akkor tudhatod csak meg.
Dolgozik, tehat nem valoszinu, hogy cigany!
tável vunéto szárencinge sáverengi bugyogá ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Igen, ezek mind-mind megfordultak a fejemben. A gusztusról egyébként annyit, ha tényleg egyértelmûen látszana rajta, hozzá sem szólnék. Lehet tényleg most kell bevállalnom a "bunkó kérdést", minthogy kétségek között maradjak.
Azt azért még hozzátenném, hogy remélem nincs gusztusod összejönni egy ci.gánnyal. Ha megtudtam volna bármelyik barátnõmrõl, hogy elõttem volt már ci.gánnyal, ott lett volna vége azonnal. És szerencsére ezzel nem vagyok egyedül.
Facebookos ismerõsök, szülei, testvérei, ha meg vannak jelölve. A társaság, amibe jár. Viselkedés, tipikus arcvonások, beszédstílus. Speciel engem marhára nem zavarna, ha megkérdeznék tõlem, hogy az vagyok-e. Akkor sem, ha az a nõ, akivel ismerkedek. Elmondanám, hogy nem, illetve hogy német felmenõim vannak (jó, ez így elég hülyén jön ki, nem is kevertek még össze ci.gánnyal, csak a példa kedvéért... :D). Mondjuk rólam alapból is azt mondják, hogy érzelemmentes bunkó vagyok. Egy próbát azért talán megér, és ez a legegyenesebb és legegyszerûbb módja.
Miért baj az, ha cigány? A kérdésben benne van, hogy bejön neked. Ha bejön, akkor mit befolyásol a származása (hiszen a vonzalmat nem)
Ird ra egy papirra hogy MUNKA, ha elmenekul akkor az.
Hagyj elõl egy régi réz csaptelepet, vagy bármi más réz tárgyat, mikor tudod, hogy csak õ jár arra. Ha eltûnik, akkor nem kérdés! :)
Hagyd rá a biciklid 1 percre, ha cigány dolgozni fognak benne az ösztönök és ellopja mielõtt te annyit mondhatnál bakfitty.
rakjal ra egy gabor kalapot, csinalj egy kepet mi meg megmondjuk, hogy az-e vagy sem :D vaagy csak hagyj valami aprosagot elotte es menj ki a mosdoba.
Nem mindegy? Ha normális..
Ha dolgozik akkor már csökkent az esély hogy cigány :D
A bõr és haj színe sokat elárul. Barna vagy fekete hajszín jellemzõ a cigányokra. A szemük nem árul el semmit. Lehet barna, fekete vagy zöld. Ha nem egyértelmû, akkor nagyon valószínû, hogy félig cigány, félig fehér ember mert csak az egyik szülõ cigány.

Hogy lehet, hogy az olimpiában egy sportágban és egy súlycsoportban több bronzérmet is lehet nyerni (pl. a birkózásban)?

Legjobb válasz: ezt én sem értem. azért csak illene eldönteni,akár egy plusz meccsel is,hogy akkor most ki a harmadik,mert ez így tényleg nem az igazi,fõleg egy küzdõsportban.

ezt én sem értem. azért csak illene eldönteni, akár egy plusz meccsel is, hogy akkor most ki a harmadik, mert ez így tényleg nem az igazi, fõleg egy küzdõsportban.
a küzdõsportokban 2 bronzérmet osztanak. Ennyi
A vigaszág gyõztese is bronzérmes lesz. Negyedik hely nincs.
a verseny lebonyolítás.a birkózók a mérlegelésnél számot húznak...a számok adják meg a sorsolást(ki kivel kezd), a számok alapján csinálnak 2 úgynevzett ágat az ágaknak lesznek gyõztesei azok nyomják a döntõt a két elõdöntõs pedig bronzmeccsen vesz részt a vigaszág gyõztesek ellen...

Az elektromos csatlakozóban van egy fázis, és egy null vezeték (+földelés). Hogy lehet, hogy mindegy hogy hogy csatlakoztatunk egy elektromos készüléket? Elvileg ott is fázis és nulla van nem?

Legjobb válasz: Azért lehet mert a hálózatban váltakozó áram van aminek iránya és intenzitása periódusonként változik. Ja és a földelést nem tudod máshova csatlakoztatni mert abból már tényleg baj lenne.

Azért lehet mert a hálózatban váltakozó áram van aminek iránya és intenzitása periódusonként változik. Ja és a földelést nem tudod máshova csatlakoztatni mert abból már tényleg baj lenne.
Mert váltóáram. Nagy vonalakban úgy mondhatnám, hogy le akarod rázni a morzsát a terítõrõl, 2 kezed van, de csak az egyikkel rázod (mert lusta vagy). Tök mindegy, hogy melyikkel, teszed, mindkét verzióban le lesz rázva. Kb. emiatt mindegy hogy dugod be.
Amelyik készüléknél számít a fázis-null sorrend ott olyan dugaszt is használnak (földelésesset). Különben mindegy hogy hova és hogyan dugod be, mert mindenhol 230V/50Hz a feszültség.
3/3-as tévedsz, mert a földeléses, azaz a DVF (dugaszoló villa földelt) azt mindkét pozicíóban bedughatod. A külföldi szabványban vannak olyan dugvillák, amiket nem lehet, csak egy pozicíóban csatlakoztatni. Egyébként vannak fázisfüggõ készülékek, Pl.: cirkó. Az el sem indul, ha nem a megfelelõ kábelen kapja a fázist, pedig váltóáramot igényel.

Szerintetek, hogy lehet, hogy valaki az egyik gyerekét szereti a másikat nem?

Páromnak két gyereke van (két nõtõl), a lányát két éves koráig nevelte a fiát egyáltalán nem. Ma azt mondta nekem, hogy a fia iránt semmit nem érez de a lányát nagyon szereti. Tényleg van ilyen?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a fiával csak kéthetenként, vagy még ritkábban találkozott. Így nem alakult ki közöttük jó kapcsolat. Esetleg még ellene is neveli az anyuka.

Lehet, hogy a fiával csak kéthetenként, vagy még ritkábban találkozott. Így nem alakult ki közöttük jó kapcsolat. Esetleg még ellene is neveli az anyuka.
A kérdező hozzászólása: Nem járok úgy. Sajnos családi okok miatt nem tarthatta a gyerekeivel a kapcsolatot.
Kapj a fejedhez, nehogy terhes maradj mert úgy jársz, mint az elõdeid!
Na és te ilyennel készülsz "közös" inkább egyedülálló jövõre? Te sem tanulsz más hibájából.
Hát. Nekem van egy bátyám. 15 éves. Sokáig drogozott(állítólag leszokott, de mi a garancia?), most "csak" füvezik, és mellette cigizik. Iskolába nem jár, emiatt nincs is családi pótlékunk neki, csak nekem. Minden harmadnap be van b*szva, és semmit nem segít. Én teljes mértékben az ellentéte vagyok. Jól tanulok, és még egyszer sem próbáltam ki semmit, amin õ már rég túl van. Ebben az esetben úgy érzem jogos a szüleim részérõl, hogy engem jobban szeretnek, mint õt. Viszont, hogy a párod miért érezd így, ezt csak is tõle tudhatod meg. 13L
A kérdező hozzászólása: Gyereket nem tervezünk de ha jönni akar jöhet.
Biztosan lehetséges... Komoly kapcsolatot és gyereket tervezel egy olyan emberrel aki már két gyereket elhagyott, és ahogy kivettem a szavaidból, évek óta nem látott?
Azt nem tudom, hogy ilyen van-e, de én a helyedben lépnék...
A kérdező hozzászólása: A fiával soha nem tartotta a kapcsolatot a lányát nyolc évesen látta utoljára.
Kolléganõm élettársának elõzõ két kapcsolatából vannak gyerekei. Az elsõ házasságából 2, azokat imádja, elkényezteti. A második kapcsolatból született gyereket nem szereti. Ennek pedig az az oka, hogy a harmadik gyerek úgy csúszott be, hogy még házas volt az apuka, tehát megcsalásból. A házassága erre ráment, és ahogy elnézem, ezt bánja egész életében, pontosan tudja, mennyire cserbenhagyta a feleségét és a gyerekeit, és gondolom kivetíti ezt a rossz érzést a harmadik gyerekre, aki miatt az egész kufirc kitudódott, és emiatt nem is szereti.
Mi van? Valaki pisztolyt szegezett a fejéhez? Te nagyon naív vagy kérdezõ!

Ha egy fiú azt mondja, hogy "lehet, hogy jobban járnál egy másik városban" (mint ahol ő él, és ahová költöznék), az azt jelenti, hogy nem akarja, hogy odaköltözzek abba a városba, ahol ő lakik?

Vagy szimplán felhívja rá a figyelmem, hogy a másik városban jobbak a munkalehet?ségek, magasabb az életszínvonal stb, mert ilyen szempontóbl tényleg jobb a másik város. (Két külön ország városairól van szó.)

Legjobb válasz: ezt szerintem így nehéz eldönteni, mert nagyon szûkszavúan írtál. pl. te milyen kapcsolatban állsz ezzel a fiúval és mivel kapcsolatban mondta ezt, stb..

ezt szerintem így nehéz eldönteni, mert nagyon szûkszavúan írtál. pl. te milyen kapcsolatban állsz ezzel a fiúval és mivel kapcsolatban mondta ezt, stb..

Hogy lehet, hogy valaki, akihez egykor nagyon közel álltunk, most olyan, mintha idegen lenne?

Az egyetem évei alatt volt egy fiú, akivel nagyon közeli barátságban voltunk, sülve-fõve együtt voltunk. Én idõvel belé is szerettem, és bár történt köztünk ez-az, õ sosem viszonozta az érzéseimet. Aztán én kikerültem az egyetemrõl, újra szerelmes lettem, azóta is boldog kapcsolatban élek. Azóta 1x találkoztam ezzel a sráccal, 2 évvel ezelõtt, de az is mintha sokkal régebben lett volna.

Legjobb válasz: Én egy gyerekkori barátnõmmel kapcsolatban élem át ezt. 16-18 éve ismertük egymást. :/ Szerintem az sem zavarná, ha kitörölném ismerõseim közül. Ha találkoznék vele, biztos nem osztanék meg már magánjellegû dolgokat vele. Nem értem miért történik ilyen...de hát történik. A két szitu persze más, mert te szerelmes voltál.

Én egy gyerekkori barátnõmmel kapcsolatban élem át ezt. 16-18 éve ismertük egymást. :/ Szerintem az sem zavarná, ha kitörölném ismerõseim közül. Ha találkoznék vele, biztos nem osztanék meg már magánjellegû dolgokat vele. Nem értem miért történik ilyen...de hát történik. A két szitu persze más, mert te szerelmes voltál.
Nekem is ez van az egyik volt legjobb barátommal. Sülve -fõve együtt voltunk. Mindent elmondtunk egymásnak, mosteg ha találkozunk jön a kínos csend. Az utcán meg alig köszönünk... Egyszerûen elhanyagoltuk a kapcsolatot, és nagyon rossz érzés a régi emlékekre gondolni, mert tudom, hogy már sose lesz olyan vele.. Bármennyire is szépek.
én úgy vagyok vele, hogy ezekszerint csak én képzeltem a barátságot
Ha egy kapcsolatot nem ápol mindkét fél, akkor egy idõ után elhal. Ennyi a magyarázat.
Bármiféle kapcsolathoz legyen az párkapcsolat vagy barátság ápolni kell, tenni kell érte. Én is voltam így. Általános suliban lett egy legjobb barátnõm, nagyon hasonlítottunk, egyszerûen mindenhogy megértettük egymást 5.be vagy 6.ba jött hozzánk azt hiszem. Aztán elballagtunk õ egy BP-i gimibe került én meg egy szomszéd városi gimibe.Eleinte beszélgettünk, találkoztunk ahogy csak tudtunk. De eltelt kb 1 év és egyre ritkábbak lettek a beszélgetések, találkozások is havi 1-re lecsökkentek. Neki is és nekem is 5 éves volt a gimi.De már (gimi 3.ba) nem beszéltünk csak pár havonta.Aztán ki ment külföldre 2 évre dolgozni, tanulni.Leérettségizett. Én is leérettségiztem. Aztán kb 1 hónapja keresett fel, hogy nincs senki akivel tudna lógni, mert a barátai külföldiek stb stb.És hogy találkozgathatnánk. Ló****. Én kerestem, rosszul voltam, hogy nem tudok vele talizni. Azóta persze túltettem magam ezen, meg jelenleg van egy legjobb barátnõm, aki mindent megtesz értem, én is érte.Ez az igazi barátság. A fent említett áltis bnõm nagyon teper, mondjuk húgom megsajnálta aztán elég jóba lett vele.Ha úgy van és unatkozok, nincs dolgom találkozok vele.De csak jó ismerõs szintjén.Sose tudnék rá úgy tekinteni, mint egy jó barátnõ. Még ha évekig hozzá hasonló lányokat kerestem, mert azt hittem, hogy ha találok hozzá hasonlót akkor megint lesz egy jó bnõm.De nem találtam hozzá hasonlót. De vissza gondolva, jelenlegi bnõm 100x jobb mint az áltis "bnõcském"

Hogy lehet, hogy többe kerül egy kocsi hitelt egy összegben visszafizetni, mint fizetni tovább a részleteket?

Sajnos van egy svájci frank alapú kocsihitelünk, amib?l most lenne lehet?ségünk szabadulni, de az egy összeg? befizetés, valamivel több, mint egymillió forint, ha pedig fizetnénk tovább a részleteket, a végére "csak" 750.000? Ez így szabályos? Ennek így kell lennie?

Legjobb válasz: Itt valami nem stimmel. Az elõtörlesztésnél általában 2 % plusz díjat kérnek csak. Több infó kéne.

Itt valami nem stimmel. Az elõtörlesztésnél általában 2 % plusz díjat kérnek csak. Több infó kéne.
A kérdező hozzászólása: Több info: a bank a Budapest Bank. 950.000 Ft-ot vettünk fel, lassan 3 éve. Az árfolyamok miatt idõközben a havi törlesztõn csak keveset emeltek, de már kétszer kitolták a futamidõt. Jelen állás szerint még 30 hónapig kell fizetnünk, a havi díj kevesebb, mint 25.000 Ft (így jön ki a hozzávetõlegesen 750.000 Ft). Múlt héten telefonon rákérdeztünk, hogy mennyi lenne, ha most egy összegben visszafizetnénk, a válasz az volt, hogy 1.067.000 Ft. :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! Nekifekszek a számoknak.

Hogy lehet, hogy szerelmes vagyok egy fiúba, megmontam neki és ő azt mondta hogy ő is szerelmes belém de mindenki kinevet, hogy minden nap átölelem és megpuszilom?

pedig nemcsak mi vagyunk az egyetlen pár az osztályban :(

Legjobb válasz: lehetséges hogy nem kedvelt személy vagy?!

lehetséges hogy nem kedvelt személy vagy?!
Ne foglalkozz velük..:) A lényeg , hogy ti boldogak vagytok..:) És tudod : Nincs olyan , hogy ciki csak magfelelési kényszerben szenvedõ ember..:) (asszem így van de nem biztos:O )
*megfelelési
A kérdező hozzászólása: köszi
Szívesen.:)

Hogyan lehet, hogy Berlinben az egyik legmenőbb negyed (Prenzlauer Berg) az egyik legolcsóbb?

Budapesten a Belváros az egyik legmenőbb, és az a legdrágább is... Hogyhogy Berlinben a legfelkapottabb az egyik legolcsóbb?

Legjobb válasz: Úgy a legfelkapottabb, hogy sokan költöznek oda, vannak szórakozóhelyek, de bizony van lepukkadt része is, régi lakásokkal, amikben sokszor kályhafûtés van még. A legmenõbb negyedek, Wannsee, Mitte, Tiergarten, Charlottenburg, Steglitz.

Úgy a legfelkapottabb, hogy sokan költöznek oda, vannak szórakozóhelyek, de bizony van lepukkadt része is, régi lakásokkal, amikben sokszor kályhafûtés van még. A legmenõbb negyedek, Wannsee, Mitte, Tiergarten, Charlottenburg, Steglitz.
nem legmenõbb negyed.A város szélén van, régen szegények laktak benne (kb olyan bérházak vannak ott mint pesten, századelejeiek) ma márezeket felújították és igen borsos áron adják ki, így ki is cserélõdött a lakosság 80%-a, ma jó erõs középosztály lakja. tehát nem "belváros" és nem olcsó. de a neve stimmel
A kérdező hozzászólása: http://maps.google.hu/maps?q=Prenzlauer+Berg, +Berlin, +Deutsc.. Mondd már meg nekem, hogy ez miért is a város széle? Másrészt: senki sem mondta, hogy belváros, ha tudnád értelmezni a sorokat, azt írtam: Budapesten a Belváros az egyik legmenõbb városrész, és egyben a legdrágább is. Míg Berlinben Prenzlauer Berg, ami pedig az egyik legolcsóbb negyed. Harmadrészt: http://fn.hir24.hu/karrier/2004/06/04/dolgozni_europaban_ber.. "A diákok körében nagyon kedveltek a volt kelet-berlini negyedek, ötvenes években épült házaikat sorra újítják fel. A Mittére, Prenzlauerberge vagy Fridrichshainba azonban nem csakõk költöznek szívesen, hanem a fiatal házaspárok is. A kávézók és üzletek mellet a sok park ideális a gyermeknevelésre, és a lakások bérleti díja is alacsony a nyugat-berlini kerületekhez képest. "
Utolsó, attól függ kinek mi menõ. A kérdezõ gondolom a sok mûvészre, hipsterre, diákra és 25-30 közötti melegre gondol. Nekik tényleg Prenzlauer Berg a legmenõbb, mert az egyesülés után Mitteben viszonylag gyorsan megemelkedtek az árak, ezért a fent említett rétegek olcsóbb helyet kerestek és Prenzlauer Berg ideális volt, mert közel volt a centrumhoz, mégis alacsonyak voltak a bérek. Ez mára már nem teljesen igaz, az átlagnál biztos, hogy magasabbak már ott a lakásárak. Mostanában már Friedrichshain lép PBerg helyébe.
elõzõ vagyok: az egyesülés idejében nyilván nem voltak hipsterek, de a többi stimmel:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!