Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy egészségügyi járulékot (4 db)

Hogyan lehet elintézni, hogy egészségügyi járulékot fizethessek? Kihez/Kikhez kell fordulnom?

28hetes kismama vagyok,most érettségiztem(2007.máj.),azaz nincs jogviszonyom,nincs munkahelyem!("háztartásbeli vagyok")Mit kell elintéznem ahhoz hogy fizetve legyen a biztosításom?

Legjobb válasz: Menj be a területilg illetékes TB-be,ha felhívod a védõnõdet meg tudja mondani,hogy az hol is van,és ott el tudsz intézni mindent,de jó lenne minél hamarabb,mert közeledik a 30.heti UH.Ha addig nem sikerül elintézni,akkor menj egy magándokihoz a vizsgálatra. Ergo:Minél hamarabb cselekedj!!!!!!

Menj be a területilg illetékes TB-be, ha felhívod a védõnõdet meg tudja mondani, hogy az hol is van, és ott el tudsz intézni mindent, de jó lenne minél hamarabb, mert közeledik a 30.heti UH.Ha addig nem sikerül elintézni, akkor menj egy magándokihoz a vizsgálatra. Ergo:Minél hamarabb cselekedj!!!!!!
Kicsit régebben volt a kérdés, de ne a TB-hez menj az APEH-hez. Aki nem dolgozik és nem munkanélküli se nem táppénzes vagy nyugdíjas vagy ilyenek annak visszamenöleg ki kell fizetnie a minimálbér 9%-t és innnentöl kezdve is minden hónapban. Ha Diák voltál lehet, hogy csak szeptembertöl kell fizetned. Aztán ha meg van ez akkor dokihoz hogy kiírjon táppénzre (akkor azt hiszem nem kell fizetned)

Egészségügyi szolgáltatási járulékot hogyan lehet mentesíteni?

Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék mentesülni az egészségügyi szolgáltatás havi fizetése alól? Bejelentett fix munkahelyem van, de az egészségügyi szolgáltatási járulékot meg akarnám szüntetni, megoldást szeretnék kérni ennek végrehajtására, elõre is köszönöm.

Legjobb válasz: Rövidre fogva TB támogatást akarnám megszüntetni.

A kérdező hozzászólása: Rövidre fogva TB támogatást akarnám megszüntetni.
Tehát akkor eddig fizettél EÜ.szolg járulékot és ezt a fix munkahelyed miatt ugye meg akarod szüntetni? Errõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Így van, amúgy meg az lenne acél hogy ne kerüljön levonásra minden hónapban.
A kérdező hozzászólása: Eddig rendszeresen fizettem járulékot.

Ha az egészségügyi szolgáltatási járulékot magam után kell mostantól fizetnem, akkor hogyan kell elindulnom? OEP-hez vagy a NAV-hoz kell bemenni? És ha a lakhely szerinti illetékes szervhez nem tudok, máshova is lehet?

Legjobb válasz: Leszeded a NAV honlapról a 12T1011-es nyomtatványt, kitöltöd. Ha van ügyfélkapud azon keresztül elküldöd a NAV-nak, ha nincs, akkor nyomtatsd ki 2 pl-ban, az egyiket ajánlottan add fel a saját megyéd Területi Igazgatóságának címezve, a másik mellé tûzd a postán visszakapott ajánlási blankettát. Postán megkapod a csekket is hozzá.

Leszeded a NAV honlapról a 12T1011-es nyomtatványt, kitöltöd. Ha van ügyfélkapud azon keresztül elküldöd a NAV-nak, ha nincs, akkor nyomtatsd ki 2 pl-ban, az egyiket ajánlottan add fel a saját megyéd Területi Igazgatóságának címezve, a másik mellé tûzd a postán visszakapott ajánlási blankettát. Postán megkapod a csekket is hozzá.


Az egészségügyi szolgáltatási járulék (4950ft/hó) fizetését hol lehet elindítani és milyen dokumentumok szükségesek ahhoz, hogy fizetni lehessen?

Erdélyi fiúk többnyire kertgondozásból élnek, nincs biztosításuk -sem itt sem Romániában- ezért bármilyen orvosi kezelésért jövedelmükhöz képest hatalmas összegeket kell fizetniük. Megígértem, hogy utána nézek mit lehet tenni.

Legjobb válasz: apeh

apeh
APEH. http://www.apeh.hu/gyik/jarulek#faq_4610355 Innen elindulhatsz, de egyszerûbb, ha felhívod õket, mert az oldaluk bitangpusztulatosan fostos.
Mivel õk külföldiek, rájuk más szabályok vonatkoznak, mint a magyar állampolgárokra. Itt tájékozódhatsz, annak megfelelõen, hogy milyen jogcímen vannak MO-n: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!