Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy a cicánk (14 db)

Az hogy lehet hogy a cicánknak még a fogamzás gátló se hat?

Újra és megint hasa lesz.....

Legjobb válasz: Esetleg ivartalanításról gondolkodtál? Olcsóbb, végleges...

Esetleg ivartalanításról gondolkodtál? Olcsóbb, végleges...
A kérdező hozzászólása: de hol? mert olyan "nem törõdöm" állatorvos rohangál a körzetben....
Szinte minden kisebb nagyobb városba lehet, ahol van állat orvos!
Véletlen nem embernek való fog.gátlót adtál neki? Az nem használ semmit, sõt még az állat egészségét is veszélyesztetheti...embernek való gyógyszert állatnak sosem szabad adni, csak amit az állatorvos ad neki...a cicáknak is van külön fog.gátló.Mert már nekik is feltalálták ;).Az á.orvosoknál lehet kapni szerencsés esetben.
A kérdező hozzászólása: igen állatit adtunk neki sõt külön macskáknak valót....de ez folyton kicsiket akar :(((
A fogamzásgátló nem a legbiztosabb módszer, akár ki is hányhat egy tablettát, és máris terhes lesz. Ivartalanítást javaslom, egyszeri költség, de aztán nem lesz semmi gond többé.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretjük õket de ez nem fog mûködni mert többen vannak :)
Nekem 4 lány macskám van. És mindet ivartalaníttatom. be lehet osztani, hogy idõnként egyet-egyet. Vagy elõször azt amelyik a legkönnyebben lesz terhes. Vannak ivartalanítási akciók is.
Csak kíváncsiságból megkérdezném, hogy mennyibe kerül a macska fogamzásgátló? Még sose vettem, d e úgy tudom az se valami olcsó.

Akinek van cicája ill. volt amikor megszületett a baba, a cica hogy viselkedett? 3éve van meg a cicánk és megválni tuti nem fogunk tőle, nyilván nem megy be a baba szobájába, csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet a cicát hozzászoktatni majd a babához.

Legjobb válasz: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!
Igen, azt gondolom, hogy ha nyugodt természete van, akkor maradhat. Örülök a döntéseteknek! ;-)
Nekünk két macsek is volt/van amikor a kislányom született.Hasonlóan jártam el, mint az elsõ válaszoló.A cicáim is hasonlóan viselkedtek.Imádták az elsõ perctõl kezdve és soha nem bántották, bár mindig figyeltem, hogy rászólhassak a gyermekemre, ha nem megfelelõen bánt velük.Nagyon hamar megtanulta, hogy mit lehet és mit nem (a kutyáinkkal is)Nagyon szereti az állatokat és tud is velük bánni-tiszteletben tartja õket.Nagyon hasznos, hogy állatokkal együtt nõ fel.Empátiát, gondoskodást tanult. Annak idején a gyerekorvos azt mondta, hogy nagyszerû, ha van jól gondozott tiszta állat, legalább kevesebb az allergia kialakulásának esélye.
A kérdező hozzászólása: De jó! Ez biztos iogaz, amikor én kisgyerek voltam a kezdetektõl volt egy cicánk és egy kutyánk, sosem bántottak sõt! Mindenképp jóttesz ha egy kisállatka van a családban, nekem nagyon hiányozna ha nem lenne.
ez csak álom te xd
Persze, hogy lehet: A Következõ álmodban egy gruppen.
Remélem nem az a lány vagy, akit cicámnak nevezek, mert akkor nagyon leszálltál agyi szintben. XD
mind2õ??????

Hogy találjunk rá bizonyítíkot hogy lehet az egyik szomszéd mérgezte meg a cicánkat?

Egy éves kiskandúrunkat ma holtan találtuk a kertben.(kinti cica mivel a környékünk barátságos..vagyis csak annak gondultuk)Az egész család szerette mind nagyon síratjuk de én nem akarom ennyiben hagyni a dolgot.Tegnap késõn értünk haza és mikor kimentünk megetetni láttuk hogy valami nem stimmel vele el is határoztuk hogy ma az lesh az elsõ hogy elvisszük állatorvoshoz de ez sajnos nem következhett be.Most utána néztünk és mérgezés tünetei voltak amit tegnap észrevettünk rajta.Ma a szomszédunk mondta aki jóbarátunk hogy van egy pasas a környéken aki mérgezi a cicákat és az övét is kinyírta úgy egy éve.Mivel a cicánk az utóbbi idõben sokat elkószált otthonról lehet hogy az az elmebajos papas észerevette és mivel rühelli a macskákat kinyírhatta..csak rá tudunk gyanakodni mivel a környéken mondenkivel jóban vagyunk és mindenki szereti a cicákat csak ez a pasas nem akirõl eddig nem is tudtunk..a szomszédunk szerint nem is egy ember panaszkodott már hogy kinyírta az a pasas a cicáját csak még senkinek nincs rá bizonyítéka.Valaki esetleg tud segíteni? 14/l

Legjobb válasz: Hát nincs rá semmi esélyed hogy bebizonyisd talán ha kimutatják a mérget a macska szervezetébe hogy mifajta és bejelenteni a rendõrségen állatkinzás miatt. Aztán lehet hogy lesz házkutatás a pasasnál és megtalálják a szert ennyi. Vagy sz,arnak bele és kisemenek. Amugy hol laksz?

Hát nincs rá semmi esélyed hogy bebizonyisd talán ha kimutatják a mérget a macska szervezetébe hogy mifajta és bejelenteni a rendõrségen állatkinzás miatt. Aztán lehet hogy lesz házkutatás a pasasnál és megtalálják a szert ennyi. Vagy sz, arnak bele és kisemenek. Amugy hol laksz?
Nem biztos, hogy szándékosan mérgezték meg. A macska elkaphatott egy mérgezett egeret, patkányit is. Vagy bement olyan helyre, ahol patkányméreg volt kirakva és beleevett. Errõl nem tehet senki. Nekem a kutyáim szokták elkapni a macskákat, ha bejönnek a kertbe és nem veszem észre õket. Nem ölöm meg szándékosan õket, hiába nálam pusztulnak el.
A magyar törvények elõírják, hogy a gazda kötelessége gondoskodni arról, hogy az állat más területére ne mehessen át. Ez macskára is vonatkozik! Innentõl fogva ha bizonytod is semmit nem érsz vele, mert pl azt mondja, hogy a mérget egérnek tette ki, és mit keresett ott a mcskád? És alapvetõen igaza van, véletlenül is ehet mérget a macska, sõt, mérgezett egértõl is elpusztulhat.
A kérdező hozzászólása: De nekünk olyan a környék hogy szinte mindenkinek van cicája ezek átjárnak egymáshoz senkit sem zavar csak megsimogatjuk és ennyi.ez a pasas viszont minden cicát kinyír aki a területére téved.És ha tényleg kinyírta és nem véletlen volt akkor nem mentség az hogy a területén volt mert az állatkínzás akkor ia állatkínzás ha nem a tiéd a cica.Amúgy nem azt mondom hogy biztosan õ volt de mivel itt mindenki cicabarát a környéken figyelünk rá hogy semmi méreg ne legyen kirakva
Nem tudod bizonyítani.feltételezésekkel meg semmire sem mész.
Elõbb egy boncolással ki kéne deríteni, hogy mégis mi baja volt a macskának, mielõtt a TEK-et hívod a szomszéd "gonosz" bácsira.
Kamerázd be a kerteteket legközelebb, hogy lásd bedobott-e valaki mérget, vagy vélhetõen mérgezett kaját! Ha pedig nem nálatok történt, akkor ne panaszkodj, hisz kötelességed megoldani, hogy az állataid ne lépjenek más területére, stb.
helyi állatvédõ szervezet
Nagyon sajnálom a cicádat! :(((( Tényleg keress meg a környékeden valami állatvédõ szervezetet, ha biztosan tudod, ki mérgezte meg. Hogy rohadna meg az illetõ! Jelentsd fel! Szegény kis állat.. :((((
"még nem pusztult el..." megdöglött...az nagyon csúnya kifejezés... sorry..
A kérdező hozzászólása: Jobban van a cicám már most eszik iszik de megmüteni mindenképpen meg kell!!Csak az állatorvos nem tudja túlélné e mert a vére meghigult a patkányméregtöl!!De valószinü bevállajuk a mütéte mert igy eséje sem marad!!Szoritsatok neki!
Mi van a cicával??????
Jelentsd fel azt a szemetet!!!
Hogy van a cica?? Meggyógyul???

Hogyan lehet tudni, hogy a cicánk vemhes? Egyre csak nő a hasa, pedig ugyanannyit kap enni.

Legjobb válasz: Ha a cica nincs ivartalanítva( gondolom nincs, különben fel sem merült volna) és tüzelés idején elcsatangolt (nem kell napokra eltûnnie, éppen elég az is, ha kijárós mondjuk napközben) akkor majdnem biztos, hogy megtörtént a dolog. Õk "csak" csinálják, nem gondolkodnak. A hormonok termelõdnek, ha van rá lehetõségük, akkor nem tétlenkednek, elvégre ez náluk a fajfenntartásról szól.

Ha a cica nincs ivartalanítva( gondolom nincs, különben fel sem merült volna) és tüzelés idején elcsatangolt (nem kell napokra eltûnnie, éppen elég az is, ha kijárós mondjuk napközben) akkor majdnem biztos, hogy megtörtént a dolog. Õk "csak" csinálják, nem gondolkodnak. A hormonok termelõdnek, ha van rá lehetõségük, akkor nem tétlenkednek, elvégre ez náluk a fajfenntartásról szól.
Nézd meg a macska cicijeit, ha megnagyobbodtak, és pirosodnak, akkor nagyon valószínû, hogy babákat vár. (Hasonló kérdés volt már, ott találsz még válaszokat.)

Kb 8 hónapos a cicánk. Sajnos nem az a simulós, kedves fajta. Ráadásul mindent tönkre tesz, hogyan lehet leszoktatni arról, hogy a fotelon élezze a körmét? Van kaparó fája, aludni alszik rajta, de nem használja amire vettük.

Férjemnek elege van belõle, mert megy rá a pénz, de semmi látszatja. Õ megszabadulna tõle, de én sajnálom, hogy itt van 4 hetes kora óta, hogyan szokná meg a másik helyet? Kérdés hova lehetne vinni, senkinek nem kell. Még nincs ivartalanítva az változtat valamin?

Legjobb válasz: Úgy szoktasd le arról, hogy rákiabálsz. Elõször halkabban, majd ha nem javul a helyzet (vagyis ha nem fut el, vagy ijed meg) és tovább csinálja akkor kezdj kicsit hangosabban kiabálni vele, és ha megijed, akkor többé nem fogja merni ezt tovább csinálni.

Úgy szoktasd le arról, hogy rákiabálsz. Elõször halkabban, majd ha nem javul a helyzet (vagyis ha nem fut el, vagy ijed meg) és tovább csinálja akkor kezdj kicsit hangosabban kiabálni vele, és ha megijed, akkor többé nem fogja merni ezt tovább csinálni.
Ivartalani kéne és akkor jobban lenyugodna. A játékossága és a hebrencssége egy-két éves korára enyhülni fog. Kell egy kis türelem hozzájuk, az biztos, a miénk is borzasztó volt kölyök és serdülõ korában, ráadásul mindehez még éktelenül nyivákolt is, majd megõrültünk tõle. Mára már elmúlt egy éves, ivartalaníttatuk is és egész megváltozott, sokkal nyugodtabb lett. Kitartást a cicádhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most olvastam, nem elviccelve van, hanem elsiccelve! A férjem továbbra sem szerette meg, éjjel 2-tõl rosszalkodik, játszik.
Hagyjátok elõtte az ételt mindenképp, azért megy fel az asztalra. A macska tipikusan az az állat, aki többször eszik keveset, és így egész nap amikor eszébe jut eszeget. A kutyát kell idõre etetni, nem a cicát. A mienk elõtt is ott van mindig a száraz táp, meg egy kis konzerv, soha nem megy fel az asztalra.
Örülök, hogy nálatok marad a cica :) Nem mindig kell ragaszkodni a merev szabályokhoz. Ha éhes akkor többet vagy még inkább: többször kell etetni, mivel a macsekok inkább többször esznek kevesebbet. Én úgy tudom (persze az ínyenc falatokat leszámítva mert az azonnal elfogy akkor is ha kipukkad:) ) ha a macska nem éhes, akkor nem eszik. Mi is szoktunk elõl hagyni szárazat napközben és tényleg csak akkor eszi ha már éhes. Kaparófára szoktatáshoz szokták javasolni a macskamentát is. Az enyémnél semmilyen hatást nem váltott ki, de próba szerencse :)
szerintem akkor keresi a kaját az asztalon. lehet, jobb lenne, ha mégis lenne elõtte kaja, talán száraz. az enyém elõtt van egész nap. a nedves meg összevissza, mert hol eszik, hol nem...
A kérdező hozzászólása: Igen én is egyetértek a felelõsségvállalásról stb, ezért van még itt. Most megbeszéltük, h marad és kész. Amúgy nálunk is felmegy az asztalra, h nem vagyunk itthon inkább akkor, látom a nyomait. Étkezésben férjem szigorú reggel és este kap csak enni és tápot. Azt vettem észre, ha éhes akkor megy fel az asztalra. Egész nap nincs elõtte kaja.
És még valami: ha egyszer már felelõsséget vállaltok egy lényért, akkor nem lehet csak úgy szabadulni tõle, mert vannak nehézségek. Ez a macskatartással jár, nem fog egész nap egy sarokban ülni, ráadásul õ csak egy kis baba cica még, akárcsak egy kisgyerek. Ezt kellene megértenie a párodnak.
Ha el van viccelve, ne csodálkozz :( Amúgy mi eleinte tapsoltunk neki, most már elég mérgesen rászólni. Asztalra felmegy, de csak akkor, ha (azt hiszi:) ) nem látjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Jó ötlet.
Szerintem sokat számít az ivartalanítás, én ezt tapasztaltam (rengeteg cicám van.) 1 éves koruk után lényegesen nyugodtabbak lesznek, sokat változik a jellemük, egy 8 hónapos cica még egy nagy gyerek. Következetesen kell nevelni, szépen rá lehet szoktatni a kaparófára, a vízipisztolyos módszer sem rossz, ha pl. felmegy a konyhaasztalra... Több helyre, a fotel mellé is tennék kaparófát, azt pedig ideiglenesen letakarnám valami vastag fóliával, befújnám citrus olajjal vagy teafa olajjal, annak a szagát nem szeretik. Ajánlom figyelmedbe a "Pokoli macskák" angolul "My cat from hell" címû sorozatot, rengeteget lehet tanulni belõle, pont az ilyen problémás cicák megnevelésérõl szól.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de mindig el van viccelve. Azt is tudja, h nem szabad a konyhaasztalra menni, de, ha nem látjuk felmegy.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Én mindkét cicámat úgy etettem, hogy reggel cicahusi, nem a legdrágább persze. Napközben ki volt rakva a táp, amit ha estig nem ettek meg, akkor vissza öntöttem a dobozba, mert már nem volt nekik elég büdös. :) És raktam ki nekik frisset. Mellette nap közben mikor mi ettünk, akkor ledobtunk nekik abból is egy keveset ha jöttek kérni. Az állatorvos mikor el kellett altatni, azt mondta, hogy nem ha nem lett volt a daganata, még sokáig élhetett volna, mert gyönyörû szép és egészséges cica volt. (mindketten). Most megint van egy kis cicám, és azt olvastam, hogy lefekvés elõtt kell vele játszani, hogy jól fáradjon ki, akkor talán éjjel nyugodtan fog aludni. Ez nálunk jól bevált. Párod ezek szerint nem szeretheti igazán a cicákat, ha így áll hozzá, de ha elhoztuk, felelõsséget vállaltunk érte. Tartozunk neki annyival hogy türelmesek leszünk, és nem dobjuk el ha nem úgy történnek a dolgok ahogy mi szeretnénk. Olyanok mint a gyereket, fõleg mikor még "tinik" :D. Örülök, hogy megtartottátok, hidd el minden jobb lesz késõbb. Talán majd a párod is másképp fogja látni ha már lenyugszik kicsit. ;)

Elveszett a 8 hónapos ivartalanított kandúr cicánk, lehet hogy ellopták? Mit tegyünk?

A párom cicájáról van szó, most telefontált az anyukája, hogy tegnap dél óta nem látta a cicát, pedig keresték mindenhol. Falun laknak, kinti-benti cica, de általában bent szokott aludni. Már tûnt el máskor is cicájuk (ami különösen szép volt), de õ most nagyon a szívéhez nõtt, még ivartalanítatta is, hogy el ne tûnjön. A párom azt mondja, hogy a mûtét óta eljárkált már a másik utca felé is, de nem hiszem hogy messzire ment volna. Az anyja azt mondta hogy tegnap disznóvágás volt valamelyik szomszédnál, kisgyerek is volt ott és amikor mesélte ennek a szomszédnak hogy nincs meg a macska, akkor "csak hallgatott" (ezt mondta a telefonba). Lehetséges hogy elvitte a gyerekes család? Mit tehetnénk? Holnap hazamegyünk és még keressük, de mondtam a páromnak hogy tegyünk ki hirdetést hogy jutalom a megtalálónak, bár azt mondja falun ez senkit sem érdekel, meg teljesen fekete macskából (az övé is full fekete, sárga szemekkel) 100 féle van ott.

Legjobb válasz: Készüljetek fel... :( Senkinek nem kell a ti macskátok, mert õ csak nektek fontos. Kóbor-menhelyi-ingyen elvihetõ kiscicákkal dunát lehetne rekeszteni, aki be akar fogadni egyet, az egy kölyköt visz haza, nem pedig egy századik ismerõséét lopja el. Valószínûbb, hogy elütötték, vagy megmérgezték szegénykét :( Következõ macskára -ha lesz- tessék jobban vigyàzni, az állat élete mindig a gazda felelõssége. Elektromos kerítésnek, elektromos nyakörvnek nézzetek utána, akkor nem fog kiszökdösni az udvarból.

Készüljetek fel... :( Senkinek nem kell a ti macskátok, mert õ csak nektek fontos. Kóbor-menhelyi-ingyen elvihetõ kiscicákkal dunát lehetne rekeszteni, aki be akar fogadni egyet, az egy kölyköt visz haza, nem pedig egy századik ismerõséét lopja el. Valószínûbb, hogy elütötték, vagy megmérgezték szegénykét :( Következõ macskára -ha lesz- tessék jobban vigyàzni, az állat élete mindig a gazda felelõssége. Elektromos kerítésnek, elektromos nyakörvnek nézzetek utána, akkor nem fog kiszökdösni az udvarból.
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam, hogy ellopták, mert õ tényleg különösen szép volt, biztos el tudod képzelni falun milyenek az átlagos macskák, az elõzõ cica is azért tûnhetett el mert ilyen "whiskas-cirmos" volt, az anyja egy sima cirmos macska volt, õ már 10 éve megvan. Meg aztán a gyerekek néha olyanok hogy meglátják és már kell, a szülõk meg hát elviszik, mert a gyerek sír érte. Lehet ez történhetett, nem tudom sajnos, csak találgatok :( Mondjuk azt nem tudom, hogy meg tudták-e fogni, mert ugye nem az enyém a cica. Én abban bízok, hogy csak bezárták véletlenül valahova.
Jó ötlet a jutalom kitûzése, de arra készüljetek fel, hogy csomóan rátok akarják majd sózni a fekete macskájukat. Azt nem tartom valószínûnek, hogy ellopták, Dunát lehet rekeszteni a fekete macskákból. Ahogy látod, az ivartalanítás nem megoldás, anélkül is kóborol a macska, az egyedüli megoldás, ha kizárólag bent tartjátok.
Volt önérzete:) Te sem laknál ott szívesen, ahol ivartalanítottak.

Cicánknak már lassan 2 hete hasmenése van. Normális, hogy még mindig megy a hasa és felpuffad? Lehet, hogy a kaja miatt van amit adunk neki?

Voltunk dokinál aki azt mondta gyomorbélgyulladása van (véres volt a széklete, most már nem az, de még mindig híg). Kapott egy injekciót ami elvileg rendbe teszi.

Legjobb válasz: Ja és féregtelenítve is volt.

A kérdező hozzászólása: Ja és féregtelenítve is volt.
az én cicámnak a konzerves kajátol hasmenése van de csak attol..mi kaját váltottunk és már semmi gond :)
Evés után van, hogy úgy felpuffad szegénykém, hogy úgy néz ki mint egy terhes cica Ez normálisnak mondható, nekem úgy tûnik, hogy csak nagyon vékony és nagyon teleeszi magát, ezért lesz nagy a hasa. Féregtelenítve volt? Meg lehet még ismételni az injekciót egyszer, abban vitaminok, immunerõsítõk vannak, nem árt, ha kap még egyet. Van gyógytáp, kb.1400Ft egy zacskó, de az kifejezetten erre való, nekünk azt adta az orvos. Royal Canin, bélgyulladásra való. Egy zacskóval megehet, az elég pár hétig.
A kérdező hozzászólása: Holnap viszem még egy oltásra. Köszönöm a választ megnyugtatott és valóban sokat eszik.
A szuri haástalan, kérj synulox 50 mg tablettát és azt kapja 5 napig atól helyreáll a széklete!

Sos. A cicánk alig kap levegőt. Lehet hogy mérgezés?

Nehézkesen vesz leveg?t, vagy mintha hánynni akaran.

Legjobb válasz: nekem volt ijen a csivavámal is történ õ nem macska de kiderült h aszmás

nekem volt ijen a csivavámal is történ õ nem macska de kiderült h aszmás
Állatorvosi ügyelet.
Nem nyelt félre valamit?
Mérgezés tünetei: nehéz légzés, vérzõ végbélnyílás, orr vagy száj, habzó száj, eszméletlenség, étvágytalanság stb. Ha nem feltétlenül vagy benne biztos, hogy mérgezés, akkor lehet, hogy semmi komoly. Ha biztos vagy benne próbálj meg rájönni mit ehetett. Ha nem maróhatású az anyag hánytasd meg szódabikarbónás vagy sós vízzel. Ha maróhatású az anyag ezt SEMMI KÉPPEN SE TEDD mert szétmarhatja a nyelõcsövét. Állatorvoshoz feltétlenül el kell vinni.
A kérdező hozzászólása: sajnos ma vasárnap van :'(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!