Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hogy a (69837 db)

Hogy lehet hogy egy tanuló a gyakorlati helyén nem kap fizetést? Se étkezési utalványt? Se munkaruhát?

Legjobb válasz: Milyen munkakör? Melyik iskola? Milyen gyakorlat? Milyen feltételekkel? Nem mindegy... Pl. én kórházban gyakorlatoztam, örülhettem, hogy egyáltalán foglalkoztak velem és tanítottak valamire, nemhogy még verjem az asztalt fizetésért. De egy olyan gyakorlaton, ami hosszabb és komoly munkád meg feladatod van, és tulajdonképpen hasznot is hozol nagyban, ott már tényleg lehet lehúzás.

Milyen munkakör? Melyik iskola? Milyen gyakorlat? Milyen feltételekkel? Nem mindegy... Pl. én kórházban gyakorlatoztam, örülhettem, hogy egyáltalán foglalkoztak velem és tanítottak valamire, nemhogy még verjem az asztalt fizetésért. De egy olyan gyakorlaton, ami hosszabb és komoly munkád meg feladatod van, és tulajdonképpen hasznot is hozol nagyban, ott már tényleg lehet lehúzás.
én úgy hallottam, h csak akkor kell fizetnie a gyakorlati helynek, ha 6 hétnél hosszabb ideig vagy ott, ha rövidebb akk az égvilágon semmit se köteles adni. én pl 4 hétig voltam nyáron egy bankban, úgy volt h nem adnak semmit -mondták is már a legelején, aztán mégis adtak utolsó héten egy kisebb összeget
én is voltam nyáron kötelezõ szakmai gyakorlaton egy laborba és nyilván semmi lóvét se kaptam érte. a diplomához kötelezõ a 6 hét. (végzõs vegyész hallgató vagyok)
6 hét vagy annál kevesebb gyakorlatért egy büdös vasat nem fogsz látni, ajánlom a felsõoktatási törvény mélyebb tanulmányozását.
A kérdező hozzászólása: és persze napi 8 órát dolgozik.kereskedelmi iskolába jár.ha nem lenne benne a szerzõdésbe hogy a tanulót juttatásban és stb.. illeti meg, akkor nem kérdeztem volna. ez az oldal azért van hogy egymásnak segitsünk! köszönöm!
Én patikában voltam gyakorlaton (gyógyszertári asszisztensnek tanultam)1 évig. Heti 3*8 órát dolgoztam, úgy, hogy "igazából" 6 órás mûszakok voltak. Nemhogy nem adtak egy fillért sem, még szerzõdés sem volt írva, 1 év után megkaptam a papírt, hogy megvolt az 250 ledolgozott órám. (Holott nyilván jóval többet dolgoztam, de nem lehetett nagyon pattogni, örülök hogy bee tudtak fogadni ide "gyakoroloni".)
Úgy, hogy hagyja lehúzni magát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! a fiam középiskolás, gyakorlati helye barkácsáruház.a szerzõdéünkben benne van minden hó végén fizetés jár, munkaruha étkezési térités és utazás térités. 2 évig fog ebben az áruházban gyakorolni nem 6 hétig. ehhez képest nem kapott semmit! sõt a szerzõdést is nagynehezen adták ide.
hát akkor vond kérdõre a munkáltatót, mert ez így nem kóser

Megtudná nekem valaki mondani hogy pontosan hogyan lehet megtanítani a "lábhoz" parancsot egy 3 hónapos kutyusnak, vagy még lehet hogy korai!?

(ja és lehet?leg részletesen írjátok le )

Legjobb válasz: Egy ilyen fiatal kutyusnak még sehogy. Várj vele úgy féléves koráig.

Egy ilyen fiatal kutyusnak még sehogy. Várj vele úgy féléves koráig.
Lábhoz mint kövessen a lábad melett vagy hogy parancsra melééd üljön?
Na írni sem tudok xD Szóval: mellett, melléd
Én viszont nem értek egyet. Egy átlag kutyának ha a gazdájának meg magához való esze nem kell a lábnálkövetéshez kutyaiskola. Már játékos módszerekkel lehet tanítani most is, és kell is, így sokkal sikeresebb. A legegyszerûbb módszer hogy valamit amit szeret (kaja, játék) lehajolva a lábad mellé tartasz és odacsalogatod és úgy indulsz el, õ meg jó esetben követ egy ideig. Olyankor mondogatod neki hogy láûghoz, persze eleinte csak pár lépést. De azt ne várd hogy majd neked az utcán séta közben tökéletesen végrehajtsa, ez nem arra való ilyen korban.
Elsõvel értek egyet. Egy 3 hónapos kutyusnak bõven elég, ha hallgat a nevére, és le tud ülni és maradni. Nem véletlen, hogy a lábhoz igazodást kutyaiskolában tanítják, ahová csak 7 hónapos kor fölött lehet vinni a kutyát.
A kérdező hozzászólása: Kövessen a lábam mellett!
http://www.youtube.com/watch?v=kndFGAwUS6I neki szerinted pl gondot okoz?
Utolsót szellõ lánynak szántam nem a kérdezõnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! amúgy már elég sok mindent tud szerintem mint pl :ül , áll, fekszik.marad, gyere ide_hozzám, vissza hozza labdát , nem nyúl az ételhez míg azt nem mondom hogy ehet, és fekszik paarncs után ha azt mondom neki hogy fordulj és mutatom a kezemmel átfordul és fel áll amúgy német juhász kiskutyáról van szó .
Én kiskutyám is ennyi idõs. Õ is tud pár dolgot (gyere ide, ül, nem szabad, marad, pacsit, forog, fekszik is néha, ha azt mondom, nem eszik amíg nem szabad, visszahozza a labdát...) A lábhoz-zal gondok vannak még, de szépen fejlõdik. Én úgy csinálom, hogy a feje magasságában ütögetem a lábam, mondom neki, hogy lábhoz, odajön és kapja a jutalomfalatot. Ha magától is odamegy, akkor még jobb. Már gyakran folyamatosan jön mellettem és közben néz rám. Néha így orra is esik szegény :) Ilyenkor, ha így jön, mondom neki hogy lábhoz és rögtön adom is neki a jutalomfalatot. Egyébként klikkerrel tanítom általában.

A disciples 2-ben hogy lehet hogy lehet lépni?

csak keveset lehet utánna meg nem tudok menni sehova

Legjobb válasz: Kattints az End Turn gombra, valahol jobb oldalt. Ez egy körökre osztott játék, minden körben bizonyos mennyiségû lépéspontod van.

Kattints az End Turn gombra, valahol jobb oldalt. Ez egy körökre osztott játék, minden körben bizonyos mennyiségû lépéspontod van.

24 hetes vagyok. Hogy lehet, hogy reggel mérem a súlyom akkor kb két kiloval kevesebb, mint este?

tegnap este csak úgy kíváncsiságból megmértem, akkor 82kg-t mutatott. Ma reggel pedig 80-t. Ezen elgondolkoztam egy kicsit. Ja 170 cm vagyok és 78-al kezdtem a terhességet. Tehát nem a hízás mennyisége miatt érdekel, azzal nem foglalkozok. :)

Legjobb válasz: Szia! én 27. hetes vagyok, reggel 58 kg, este:64 kg. Nem eszek csak gyümit meg joghurtot, mert ennyi viz összegyûlik bennem estére és diétáznom kell. Nem lehet,hogy neked is viz???

Szia! én 27. hetes vagyok, reggel 58 kg, este:64 kg. Nem eszek csak gyümit meg joghurtot, mert ennyi viz összegyûlik bennem estére és diétáznom kell. Nem lehet, hogy neked is viz???
Nyugi, ez nálam is így van, de terhesség elõtt is így volt. Éjjel megemészted felhasználod azt amit aznap megettél, s így reggel kevesebb a súlyod. Miután megreggelizel, eszel iszol, délben már ismét 1-2 kg-al többet mutat a mérleg.
Így van! Ez természetes dolog, hogy este többet mér a mérleg. Nekem is így van. 21 hetes kismami
Szia! Aki nem kismama annak sem állandó a súlya! Valószínû ha délben is megmérnéd, egy újabb eredményt kapnál!

Hogy lehet, hogy nem érezte a pasim mikor elment?

1 éve vagyunk együtt és fél éve élünk nemi életet,az elején nehéz volt,mert hamar ment el,és hosszú volt az út odáig,hogy kitoljuk nála,ment is,most pedig arra lettünk figyelmesek,hogy behaolás után pár perccel elmegy,de nem is teljesen,hanem csak pár csepp,ö pedig egyáltalán nem érezte.Másodszorra is megpróbáltuk a dolog,akkor már normálisan ment el,aktus végén.Aztán rá egy hétre megint ugyanez a szituáció játszódott le. Most elromlik az amit sok eröfeszitéssel elértünk?Én is hoztam áldozatot,fogamzásgátlót kezdtem el szedni,h tudjunk gyakorolni,és egyszerüen nem értettük ezt a két alkalmat,kérlek segitsetek mert kétségbeestem:(

Legjobb válasz: Lehet,hogy minden alkalommal be van rúgva :D

Lehet, hogy minden alkalommal be van rúgva :D
Szia! Az elõváladék is taralmaz spermát, épp ezért van, hogy sokan attól esnek teherbe. Elméletileg, ha csak az elõváladék jön , attól kellene, hogy tudja folytatni.Fél év még nem is sok idõ a próbálkozásra. Sok türelemmel olyan jól meg tudjátok ismerni egymást, hogy egy pár év múlva eszméletlen jó lesz a szex. De ha úgy gondoljátok keressen fel a párod egy urológust, ebben nincs semmi szégyelni való. Nálunk is volt gond a páromnál, de elvégeztek rajta egy pici rutin mûtétet, még be se kellett feküdnie. Aztán elkezdtük felfedezni egymást...és mára nincsenek ilyen gondok, csak ne görcsöljetek és hidd el fél év nem nagy idõ.és nem is kell mindig, hogy kifejezetten az legyen, hogy benned megy el. Sõt inkább csak kézzel, orálisan izgassátok egymást. Így még nagyobb örömöket tudtok egymásnak nyújtani, és ha esetleg õ elmegy... akkor így észrevétlenül visszatér a férfiassága, miközben més módon elégítitek ki egymást.Nem tudom mondjuk mennyire mûködik nálatok az orális szex, de az is nagy segítség lehet. Ha esetleg tudok még valamiben segíteni írj privába! szia!
Nekem az egyik haverom agyanezzel a technikával "dolgozik!";) Csak nála a dolgok kemények maradnak, szóval lehet, hogy még több gyakorlás szükségeltetik, és akkor a barátod is kemény marad majd egész az aktus végéig! Sok szerencsét!
Az a pár csepp elõváladék. Semmi gond vele - ha fogamzásgátlót szedsz.
A kérdező hozzászólása: de éreztük, h spermával volt keverve, ami eddig nem volt, az elöváladék nálunk nem igen szokott sperma illatú lenni
néha, van akinél megesik, hogy lõ elõtte is párat, hallottam ilyenrõl, de még soha nem beszéltem olyannal, akivel meg is történt. Amúgfy meg ha tudja folytatni, akkor mi gond? ne problémázz.
A kérdező hozzászólása: hát pont ez az hogy nem tudja folytatni:(
A kérdező hozzászólása: Na jó látom, h nem akartok komoly és használható dolgokat irni:(

Izlandon, hogy lehet, hogy ilyen magas a születésszám?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Egyszerûen nem pusztul bele az átlagember abba, hogy gyereket neveljen, iskoláztasson, stb. és nyilván kedveznek azoknak, akik gyereket vállalnak, ilyen egyszerû, nem kell semmi többet belegondolni.

Egyszerûen nem pusztul bele az átlagember abba, hogy gyereket neveljen, iskoláztasson, stb. és nyilván kedveznek azoknak, akik gyereket vállalnak, ilyen egyszerû, nem kell semmi többet belegondolni.
Összhangban élnek a természettel, még nem korcsosult el a gondolkodásuk.
4-es, mint az Izlandi zene óriási kedvelõje, szeretném, ha picit kultúrember módjára tudnál beszélni errõl. Az izlandi pop-rock zene világszínvonalú. Hallgasd meg a következõ elõadókat: -Sigur Rós -Björk (igenis jó a zenéje, még ha neked nem is tetszik) -Sin Fang -Ólafur Arnalds -The Sugarcubes -Of Monsters and Men -Ásgeir -For a Minor Reflection -GusGus -Sóley -Jónsi -Emilíana Torrini Az izlandi zene FÉNYÉVEKKEL elõrébb van, mint a magyar, vagy a legtöbb úgy általában európai zene (Nagy-Britanniát nem számítva).
Szép dolog a szerelem és itt is, bár itt Kárpát-medencében nem ismernek olyat, hogy mesterséges megtermékenyítés.
Mi van? Izlandon kajak felcsinálják egymást a b*zik?
Ott meleg házasság + gyerekvállalás is létezik :)
Van közösségi öntudatuk az embereknek.És ez a kultúra, közösségi öntudat egy természetes védelmet és védelemérzetet ad ami biztonságos jövõképet nyújt és a gyermek maga a jövõ ami keletkezik ebbõl.
Aha, és Izland olyan elmaradott ország, hogy az óvszert meg a fogamzásgátlót hírbõl sem ismerik. Mintha Magyarországon azért nem születnének gyerekek, mert nem szexelünk.
Kefélnek. Azt kéne nekünk is. Csak hát ilyen hozzáállással a gyerekcsinálást is elba**nánk.
Normálisan gondolkodnak az emberek.
Hideg van, télen kb. egész nap sötét van, nincs egy nagyobb város az egész szigeten, ráadásul a zenei-kulturális élet csúcsát Björk(!) jelenti. Magyarán nem nagyon tudsz más csinálni, mint egész nap otthon ülni a feleségeddel. Na, vajon mivel fogjátok magatokat elfoglalni a nagy unalomban?
Hideg van, sötét van, ideális körülmények összebújni és dugni.
Miután ott lófax nincs, ezért csak baxni tudnak az emberek. Az egyetlen közösségi móka, ha kimegy megnézni a sarki fényt, de azt is meg lehet únni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Izland lakossága kis mértékben csökken. Ahhoz, hogy stagnáljon, vagy növekedjen, a termékenységi rátának 2, 1-nek kéne lennie. Most 1, 9. Ausztria lakossága növekszik (bár ebben a bevándorlóknak is van szerepe, pl a magyar bevándorlóknak). Izland korán sem olyan jóléti állam, mint a Benelux államok, nem volt olyan rég, amikor a bankok becsõdöltek Izlanddal együtt. Akkor hajtottak az EU felé, most, hogy viszonylag rendezõdött a helyzet, már nem kell nekik az EU. Izland amúgy egy eléggé elzárt és elszigetelt ország. Mármint nem nyitottak annyira, és a bevándorlókat sem nézik azért jó szemmel. A szigeten kb 300ezren laknak. A családokat támogatják, és ezért kedvezõ a gyerekvállalás. Ha Magyarországon is támogatnák mindenhogyan a családokat (és nem a cigányokra meg a segélyre gondolok), akkor itt is növekedne a születésszám.

AElvileg rá vagyok szokva a cigire. De akkor hogy lehet, hogy van, hogy egyszerűen nincs kedvem kimenni cigizni?

Nem sokat dohányzok, heti pár szál, de elvileg rá vagyok szokva, mert szoktam venni cigit ha elfogy. De hogy lehet, hogy van, hogy otthon vagyok 1-2 napot, és van cigim, és úgy érzem, hogy jó lenne kimenni rágyújtani, de nincs kedvem... És akkor 2 napig nem cigizek. De rá vagyok szokva. Miért nem erősebb az inger, hogy kimenjek, mint hogy ne menjek? Lakásba nem gyújtok rá... :D

Legjobb válasz: miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D

miert is vagy raszokva?attol, hogy veszel?:D
A kérdező hozzászólása: Ja. Ha már veszel, az az jelenti, hogy akarsz is cigizni...
megsugom, ugyis ra lehet szokni, hogy nem veszel
akkor vagy rászokva ha természetesebb érzés szívni mint nem ha akkor rossz a közérzeted ha nem gyújtasz rá furcsa érzésed van mikor nem cigizel bizonyos idõközönként lehet ez egy nap egy óra vagy 20 perc de nagyjából egyenletes idõközönként. amúgy leszokni nem elég az akaraterõ kell valami amivel lefoglalod magad helyette

Hogy lehet, hogy ilyen félénk a srác?

Egy suliba járunk, észre szoktam venni, hogy néz. Szemeztünk is már párszor, de csak "másodpercekig" - szeretem adni az elérhetetlent. Ezenkívül sok furcsa dolgot csinált már a közelemben, kerül engem, néha úgy veszem észre, hogy "fél" t?lem. Ez azért fura, mert még egyszer sem beszéltünk egymással.

Legjobb válasz: félelem oka lehet az, hogy van egy golyószóró a hátadon?

félelem oka lehet az, hogy van egy golyószóró a hátadon?
A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy õ alapjába véve egy "jó srác", mármint bulizik meg minden, de nem beképzelt és kedves mindenkivel.
segíts neki picit :)
Azt hiszem pontosan tudom, h mi a helyzet. Én pont ugyanígy vagyok egy lánnyal, én is "menõnek" számítok a suliban, sok csajról tudom, h bejövök neki velük lazán szoktam flörtölgetni. De nekem csak egyetlen csaj tetszik, senki más. És kb ugyanaz van velem és vele, mint amit leírtál. H miért, hát pont mert elérhetetlen. Kevés emberrel szokott beszélgetni, úgy meghúzza magát a tömegben. Csakhogy én mégis pont rá figyeltem föl, ez nem véletlen. Csak még igazából fogalmam sincs, h h közelíthetném meg.
A kérdező hozzászólása: Szóval te sem tudsz rá érthetõ magyarázatot adni. :( És mennyit tudsz a lányról?

Hogy lehet hogy csak azokra a kérdésekre válaszoltok hogy manga?

én rengeteg kérdést rakatam föl és kábé1-re érkezett válasz felraktam egy mangás kérdést és arra már másnap 5 komment jött ez hogy van??????

Legjobb válasz: nem, nem mindegy :)) meg az sem, h kb mikor írod ki õket, és hogy fogalmazod meg... ezenkívül sajnos vannak kérdések, amikre nem nagyon szokott válasz érkezni, csak akkor, ha bele lehet kötni, vagy szadizni a kérdezõt. Ilyenek az emberek. Pont :D

nem, nem mindegy :) ) meg az sem, h kb mikor írod ki õket, és hogy fogalmazod meg... ezenkívül sajnos vannak kérdések, amikre nem nagyon szokott válasz érkezni, csak akkor, ha bele lehet kötni, vagy szadizni a kérdezõt. Ilyenek az emberek. Pont :D
A kérdező hozzászólása: az m, ég jobban böki a szememet hogy az alattam lévõ srác ugyanazt a kérdést tette föl és arra vagy 8 komment jött
Miket kérdeztél?
Minden kérdésnél írtál a kulcsszavakhoz? Amúgy most miért írtad ki, hogy hacker?
A kérdező hozzászólása: igen kulcs szavakat írtam azt hogy ahcker azért irtam hátha többen válaszolnek mert ezt tényleg nemértem mellesleg tök mindegy mi volt a kérdésem vagy nem?
mert sok mangafan van :S
A kérdező hozzászólása: ja az értam de viszont attöbbire mért nem válaszolnak melleselg a kérdésrem hogy milyen bot vagy hack van adrkorbiton

Nemrég derült ki hogy a fiam lehet hogy autista, hogyan lehet ezt elfogadni?

Akiknek szintén autista gyermekük van, hogyan dolgoztátok föl? Nekem nagyon nehéz volt szembesülni ezzel. A férjem lazábban fogja fel, ő úgy van vele, amíg nem bizonyosodik be, addig nem akar vele foglakozni. Neurológián korai fejlesztést javasoltak. Aztán a pszihiáter mondta hogy valószinű autizmus áll fent, a bizottságon ahová menni kellett, hogy megkapjuk a papít, hogy jár neki a fejlesztés expressiv beszédzavart állapítottak meg. Sajnos beleestem abba a hibába, hogy már minden mozdulatában azt keresem, hogy az vajon autisztikus tünet-e vagy sem.

Legjobb válasz: kövesd a férjed példáját.

Kezdjétek el a javasolt fejlesztéseket, és reménykedjetek. Az autizmus nagyon széles spektrumon jelentkezik, A szimplán különcnek tûnõktõl az értelmileg is sérült gyakorlatilag kommunikációképtelen legsúlyosabb esetekig. Ráadásul a ti gyermeketek egyáltalán nem biztos, hogy autista. A beszédzavarral küzdõ gyerekek sokszor mutatnak autisztikus tüneteket, hiszen pont a kommunikációjuk gátolt, ettõl aztán úgy tûnhet, mintha elzárkóznának a külvilágtól. Pedig talán csak a kudarcok miatt nem próbálkoznak már, és ha az alapproblémájukon sikerül javítani, kiderül, hogy az autizmushoz semmi közük. Feltétlen csináltassatok hallásvizsgálatot, ezt már biztos mások is javasolták. Ha a hallása rendben, szenzomotoros terápiát (speciális torna) és logopédiai fejlesztést, beszédindításban jártas logopédussal szokás javasolni. Illetve nem tudom hol tart beszédben, de biztos, hogy nem csak a nagycsoportos kori pöszeségjavításra van szüksége.
kövesd a férjed példáját.
Kedves utolsó Az én fiam is autista. Imádom és szerintem igazán én nem is tartom olyan "problémának" Ö igy tökéletes. Bár tudom több sulyoságú autista van. Ö enyhe és nem agresziv. De ahogy te megfogalmaztad az csodálatos. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenki hozzászólását! Hasonló gyermekek szüleinek én is nagyon sok kitartást kívánok! Bárkinek ha van kedve nyugodtan írhat privátban is, szívesen válaszolok. Minden jót nektek és a gyerekeknek.
Mi kedden jártunk a Vadaskert alapítványnál szintén ilyen problémával, nálunk is a beszéddel van gond és a kommunikáció meg nem értésével.Februárban vittem el a helyi nevelési tanácsadóba mert úgy gondoltam, hogy ez nem jó így és ott több autisztikus tünetet láttak rajta.Így kerültünk aztán Pestre és a fejlesztését javasolták, több téren is.Azt, hogy hogyan lehet ezt elfogadni sajnos nincs rá recept, nekünk is nagyon nehéz volt elõször szembesülni vele!De azt gondolom, hogy a fejlesztések és az idõ sokat fog segíteni abban hogy másképpen lásd a dolgokat.Néha én is tanácstalan vagyok és persze elkeseredett de amikor rá nézek tudom , hogy érte mindent meg kell tennem .Sok kitartást és türelmet kívánok nektek, és minél elõbbi javulást a gyermeketek állapotához!
A kérdező hozzászólása: 3 éves lesz májusban.
Mennyi idõs a gyermeked?
A kérdező hozzászólása: Igen, fejlesztésre már járunk. sokat fejlõdött, nagyon szeret oda járni. Sokáig leköthetõ a figyelme. Csak a beszéd nem akar megindulni. Igazából 15-20 szó amit mondd, de azt sem mindíg. A nevét is mondja, állathangokat utánoz. Nagyon szereti, ha mesét olvasok neki, szereti a zenét is. Nagyon bízom benne, hogy tényleg csak a beszéd hiány miatt viselkedik néha úgy, mintha autista lenne, bár tudom hogy a kommunikáció hiánya az is az autizmus tünete.
Nagyon sajnálom, de valahogy próbálj megnyugodni, és bízni! Nekem unokahugomra mondták, hogy down kóros lesz, erre makkegészséges lett.
A barátnõm kisfiáról is most derült ki, hogy az. Õk sem tudják egyelõre elfogadni, szóval ez egy tök természetes reakció. De a struccpolitika sem jó, ne dugd homokba a fejed, mert ezeket a gyerekeket minél hamarabb el kell kezdeni fejleszteni. Valahogy én is úgy próbálnám felfogni, hogy az én gyerekem különlegesebb, mint a többi. Nem beteg, csak más.
Az én kisöcsémre azt mondták 2, 5 évesen, hogy autista.Anyuék voltak a védõnõnél és a védõnõ elõtt nem szólalt meg.Ezért elküldték ilyen vizsgálatokra ahol azt mondták, hogy autista.Semmi nem látszik rajta, az osztálytársai között is van egy ilyen kislány.És hozzáteszem az osztályból õk ketten KITÛNÕ tanulók!!!(már 3.-os)Viszont itt Debrecenbe, érdekes módon túl sok gyerekre diagnosztizálják azt, hogy autista.Amúgy én is úgy tudom, hogy magasabb az IQ-juk is mint az átlagnak.Öcsémnek is megcsinálták és magasabb volt, mint az átlagé, és mint írtam kitûnõ tanuló, versenyekre jár. Remélem tudtam segíteni!
írnál kicsit bõvebben a gyerekedre? miért mentetek el a koraiba, mi volt a gyanútok, miket csinál a gyereked, stb. eddig hol voltatok, mennyi idõs? nagyon érdekelne! privátban is nyugodtan írhatsz! nálunk hasonló a helyzet, 3 hónapja mondták ezt ki, mi is fejlesztésre járunk azóta, én se tudom elfogadni. utána olvastam és egyszerûen nem látom annak a gyerekemet. nem arról van szó, hogy nem tudom elfogadni, hogy gond van vele, hanem az autizmust, ismerve a tüneteit. férjem szerint is mellékútra tévedtünk. fejlesztünk és várunk mi lesz a következõ felmérésen.
szerintem is kár addig agyalni amíg még nem 100% biztos h autista! Feldolgozni? Mindenképpen pozitív gondolatokkal! Általában az autisták kompenzálják a kommunikáció hiányosságait különleges képességekkel. Nem mindennapi gyerekek, különlegesek. Nagyobb figyelmet igényelnek, ez a figyelem szorosabbá fûzhetu a családot... én így közelíteném meg a dolgot.
Ha ezt állapították meg, akkor mi a baj? Férjednek igaza van! Ezt azért merem kijelenteni, mert nálunk is ugyanez a sztori, csak Én nem hittem el és tényleg nem is az!
Az én fiam 2, 5 éves lesz. Kb. 2 hónapja diagnosztizálták, hogy auti. Persze azért nekünk elõzményei voltak, hisz 1, 5 évesen kiderült, hogy hiperaktív így minden héten pszichiáterhez kell járnunk. Én már tudtam, hogy az én fiam nem úgy fejlõdik mint az "átlaggyerek", sõt inkább egyre jobban fejlõdik vissza felé. Aztán ahogy jártunk az orvoshoz, hozzáteszem akihez mi járunk szerintem a legjobb gyermekpszichiáter, õ mondta, hogy sajnos auti. Az utána való 2 hét rettentõ volt, mert tudom mivel jár a késõbbiekben, de mostanra már sikerült elfogadnom és sokkal jobban szeretem õt azért amilyen. Imádni való. Rettentõen nehéz mert bántja magát, nem eszik, nem alszik még gyógyszerrel sem, dührohamai vannak, de nekem elég egy szó, vagy egy ölelés és mindent elfelejtek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!