Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet ha szivárog a (15 db)

Nagyon félek attól, hogy nem veszem észre ha szivárog a magzatviz, ugyanis elég sok a folyásom. Előfordult már ilyen veletek? "Jelzós" betétet nem tudok venni mert falun lakom és itt nem lehet kapni.

Legjobb válasz: Észre fogod venni. Magzatvíz általában nem szivárog napokig, sem észrevétlen, még a kis mennyiség is nagyobb, mint ha folyásod lenne, a színe is más. Gyakorlatilag olyan dolog, amikor szivárog, mintha pisilnél, csak éppen a pisilés érzése nélkül :) Ha pedig nem szivárog - nos - az összetéveszthetetlen. Minimum két mosdókagylót megtöltene a téma úgy egy szuszra, mondhatni, egy csobbanásra. Ezen tehát ne aggódj. Ja, és ne is keress más aggódnivalót. Nyugi :) Minden rendben lesz. Ha jól sejtem, már a célegyenesben vagy. Szép szülést! Egy 4 gyerekes

Észre fogod venni. Magzatvíz általában nem szivárog napokig, sem észrevétlen, még a kis mennyiség is nagyobb, mint ha folyásod lenne, a színe is más. Gyakorlatilag olyan dolog, amikor szivárog, mintha pisilnél, csak éppen a pisilés érzése nélkül :) Ha pedig nem szivárog - nos - az összetéveszthetetlen. Minimum két mosdókagylót megtöltene a téma úgy egy szuszra, mondhatni, egy csobbanásra. Ezen tehát ne aggódj. Ja, és ne is keress más aggódnivalót. Nyugi :) Minden rendben lesz. Ha jól sejtem, már a célegyenesben vagy. Szép szülést! Egy 4 gyerekes
Ne idegeskedj. Ha sok is a folyásod, ez egészen más érzés. Ha a magzatvíz elmegy a hasad hirtelen könnyebb lesz. Olyan érzés, mintha a nagy vízzel töltött lufi, ami a hasadban van, hirtelen kipukkadna. Ne aggódj, észre fogod venni! :) Egy kalappal :)

Hogyan lehet észre venni ha szivárog a magzatvíz?

39 hetes vagyok és megfordult a fejemben mi van ha szivárog csak mondjuk nem veszem észre mert mondjuk csak picit, ami nem olyan feltün? a tisztasági betéten.

Legjobb válasz: Jó esetben a magzatvíznek nincs színe.Ezért szín alapján nem csak nedvesség alapján fogod észre venni aha szivárog. Nekem az elsõszülésem így indult be, olyan érzés mintha bepisilnél folyamatosan akaratod ellenére. Ilyen esetben a kórházban antibiotikumot kötnek be, mert nagy a fertõzés veszélye. Mivel nem gondoltam, hogy szülõk én már csak fájásokkor mentem be. Gyorsan meg lett.

Jó esetben a magzatvíznek nincs színe.Ezért szín alapján nem csak nedvesség alapján fogod észre venni aha szivárog. Nekem az elsõszülésem így indult be, olyan érzés mintha bepisilnél folyamatosan akaratod ellenére. Ilyen esetben a kórházban antibiotikumot kötnek be, mert nagy a fertõzés veszélye. Mivel nem gondoltam, hogy szülõk én már csak fájásokkor mentem be. Gyorsan meg lett.
tényleg olyan érzés mintha pisilnél csak nem tudod megálitani, nyugi észre fogod venni....nekem nem kötötek be infuziot pedig reggel 7:30kor elkezdtet folyni a magzatviz és este 6ig mig meg nem lett a baba adig szivárgott.szerencsére majdnem végig sétálhatam a folyoson.sok sikert jó babázást:)

Az milyen ha szivárog a magzatviz? És a hasam alja is szurkál. Lehet, hogy nem soká szülők. Még lenne 3 hetem hátra.

Legjobb válasz: Olyan mintha csöpögne a vizeleted,csak a tisztasági betéten,vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot,és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ,szintelen,szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet,amit elszinez a magzatvíz,ha az a gyanud,hogy az csöpög és nem a pisi,akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám,hogy nem magzatvíz,hanem pisi az.

Olyan mintha csöpögne a vizeleted, csak a tisztasági betéten, vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot, és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ, szintelen, szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet, amit elszinez a magzatvíz, ha az a gyanud, hogy az csöpög és nem a pisi, akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám, hogy nem magzatvíz, hanem pisi az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ szerintem se az mert azóta nincs semmi.
Szia nekem azt mondta a doki ha lefolyik a combomon az a magzatvíz.Ezzel nyugtatgatom magam.És az elõzõhöz hozzászólva úg ytudom nem lehet már ilyen betétet kapni, ha nagyon aggódsz menj be a kórházba és ott meg mondják hogy mi a helyzet.

Honnan lehet megkülönböztetni ha szivarog a magzatviz? Honnan tudhatom hogy ez a magzatviz vagy folyas? Mi a kulonbseg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom,az volt a legbiztossabb,hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.

Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom, az volt a legbiztossabb, hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.
Valoszinuleg valamilyen fajdalommal jar, nem csak ugy elkezd szivarogni, hisz akkor azt jelenti hogy a mehszaj is nyitva van.
Nekem a szülésem magzatvíz-szivárgással indult, de akkor már erõsebb menzesz fájdalom-szerû fájásaim voltak. A folyásnál hígabb, vizesebb.
Már egy ideje egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam amikor a magzatvíz elkezdett szivárogni. Semmilyen fájdalommal nem járt, és még másfél napig nem kezdõdtek el a fájások. Elõtte fura volt olyat olvasni, hogy mikor a magzatburok megreped, akkor "pukkan" egyet, de ezt én is éreztem, és olyan volt mikor a csukott szádban kipukkasztasz egy rágó-lufit :) , csak ez a hasadban történik. És a szivárgó magzatvizet nem lehet visszatartani, mint pl. a vizeletet, hanem akkor csordogál amikor akar.
Elsõ vagyok, nem írta meg a kérdezõ hogy hány hetes.Én úgy értettem ha netán idõ elõtti szivárgásról beszél.

Hogyan lehet észrevenni, ha szivárog a magzatvíz, hányadik héttől fordulhat ez elő?

Legjobb válasz: Szia! Magzatvíz szivárgás rosszabb esetben sajnos bármikor elõfordulhat. A 36.héttõl figyelni kel rá,mert olyankor már érett a magzat bármikor megszülethet. Maga a szivárgás áttetszõ színõ szagtalan folyadék az érzés a vizeletürítésre hasonlít. Ha arra gyanakszol akkor egy száraz zsebkendõ törlõkendõ segíthet,hogy megtudd.Tedd magad alá és figyeld,hogy nedves lesz-e.Ha igen akkor menj a nõdokihoz,õ tudja mit kell tenni. Sok sikert és boldog baba várárst!

Szia! Magzatvíz szivárgás rosszabb esetben sajnos bármikor elõfordulhat. A 36.héttõl figyelni kel rá, mert olyankor már érett a magzat bármikor megszülethet. Maga a szivárgás áttetszõ színõ szagtalan folyadék az érzés a vizeletürítésre hasonlít. Ha arra gyanakszol akkor egy száraz zsebkendõ törlõkendõ segíthet, hogy megtudd.Tedd magad alá és figyeld, hogy nedves lesz-e.Ha igen akkor menj a nõdokihoz, õ tudja mit kell tenni. Sok sikert és boldog baba várárst!
szerintem attól is függ hogy hány hetes vagy..mert ha már a terhesség vége felé jársz, akkor gondolhatsz a magzatvízre, ha érzed, hogy vmi nem oké..Ha még kora terhes vagy, akkoris szivároghat a magzatvíz, csak akkor mástól.Legtöbbször egyébként fertõzéstõl, de az nem tiszta víz általában..Amugy szerintem nem könnyû megkülömböztetni a magzatvízszivárgást a vizeletszivárgástól, a legbiztosabb ha doki látja, mert õ tud pontosat mondani, vagy tudsz venni a gyógyszertárban lakmuszpapírt az megmutatja ha a magzatvíz szivárogna esetleg...Lehet hogy itt fogják neked írni, hogy vegyél magzatvíz kimutatására való betétet, de AZT NE IS KERESD, mert már 1000éve nem kapható.
a száraz zsepi nem a legjobb megoldás, mert én is azt csináltam, az is nedves lett, azt hittem magzatvíz, teljes pánikba voltam, és mégsem az volt, csak vizelet....pedig nem volt pisi szagú sem, és sárga sem....
A kérdező hozzászólása: 39hetes vagyok, a nyákdugóm két hete elment....
Ez attól is függ, hogy hol van megrepedve a magzatburok, mert ha magasan akkor össze lehet téveszteni egy kis vizes folyással is, mert tényleg csak úgy néha csordogál egy picit! én így jártam. Ha alacsonyan repedt akkor folyamatosan folyik. a mennyisége függ attól is, hogy mekkora a repedés!
Szia! Nekem a 35. héten kezdett szivárogni hajnalban mindenféle elõzmény nélkül. Meg is voltunk ijedve rendesen... Szóval csak szivárgott, de összetéveszthetetlen volt! Nekem is valahol oldalt repedt meg, és csak folydogált szinte egész nap. Délután burkot repesztettek, oxitocint kaptam egész nap, de a fájások mégse jöttek. Úgyhogy estére császárral szültem. Nekem olyan érzés volt, mintha folyamatosan csurogna onnan valami, és a legszívesebben a wc-n ültem volna folyamatosan. Teljesen átlátszó, kicsit nyálkás volt nekem ami szivárgott. Könnyû szülést, és sok boldogságot a babához!
Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor menstruálsz, és betéted van, és amikor érzed, hogy kibuggyan a vér. Csak ez víz. Tudni fogod.
Összetéveszthetetlen a folyással. Olyan, mintha folyamatosan pisilnél, és nem tudnád megállítani. Átlátszó, színtelen, szagtalan folyadék, mint a víz, és csak jön.
Én is azt hittem, hogy össze fogom téveszteni a folyással, de nem lehet. Majd meglátod! Én hallottam és éreztem egy pukkanást és jött ki egy adag vizes valami. De az, hogy mennyi és milyen intenzitással, ez mindenkinél más, mert egyéni, hogy kinek hol és mennyire reped meg a burok. Nem lehet általánosítani. Én amikor láttam, hogy ez bizony magzatvíz (ne kérdezd mibõl, egyszerûen tudtam), akkor elmentem lezuhiztam, felöltöztem, akkor már picit rózsaszínes volt a folyás, betétet is be kellett tennem. Ekkor már tudtuk, hogy menni kell. Nekem az autóban csak egy enyhe fájásom volt, más nem. Amikor az ügyeletes orvos megvizsgált, akkor tovább repesztette a burkot, kitoccsant egy nagy adag víz és onnantól indultak a fájások. 22 hónapos kislány anyukája.
nekem minden elözmény nélkül elment a vizem(jó nagy dózis)olyan volt, mintha bepisiltem volna, de annál nagyobb adag és nem tudod vissza tartani, mint amikor menszizel!átlátszó, szagtalan, kicsit nyálkás víz volt!utána folyamatosan folydogált míg be nem értünk!egyébbként lehet kapni gyógyszertárban olyan papírcsíkot ami kimutattja, ha tényleg folyik-e a vized

A magzatvíz, ha szivárog, lehet, hogy nem folyamatosan, hanem szakaszosan?

A 37. hétben vagyok, erős jóslókkal,még nincs bennük rendszer,de mindig utána benedvesedik a bugyim. Arra gondoltam,hogy vagy alkalmanként szivárog a magzatvizem, vagy a hólyagom nem tudja tartani magát egy-egy ilyen erősebb fájásnál. A 37. heti CTG rendben volt, 3 napja még zárva volt a méhszájam, és a nyákdugót se láttam még távozni. Első baba, szóval izgulok. :)

Legjobb válasz: Mindkettõ lehet. Ha a baba úgy fekszik, lehet, hogy hol betakarja, hol kiengedi a "lyukat" így szivároghat. Tudom, elsõ babánál könnyû mondani, de a víznek jellegzetes, édeskés illata van. Esetleg, ciki, nem ciki megszagolhatod. De ha nem vagy biztos, bemehetsz dokihoz is, egy tesztcsíkkal tudja ellenõrizni, hogy magzatvíz-e.

Mindkettõ lehet. Ha a baba úgy fekszik, lehet, hogy hol betakarja, hol kiengedi a "lyukat" így szivároghat. Tudom, elsõ babánál könnyû mondani, de a víznek jellegzetes, édeskés illata van. Esetleg, ciki, nem ciki megszagolhatod. De ha nem vagy biztos, bemehetsz dokihoz is, egy tesztcsíkkal tudja ellenõrizni, hogy magzatvíz-e.
Lehet folyás is!!! Nekem annyi folyásom van, elázikl a bugyim, pedig semmit nem találtak benne, most voltam kenet vételen!!! Ha magzatvíz, akkor észre vennéd, a pisinek amónia szaga van a bugyin, a folyás savanykás, a magzatvíz meg olyan semleges
Én nem vettem észre hogy szivárog a víz. A szülésznõm is azt mondta idézem " én nem 2 éve vagyok a szakmába több 10 éve de a saját szülésemnél nem tudtam hogy szivárog e a víz" :D aranyos volt ahogy mondta de tényleg nem vettük észre.
Nekem ugyan mar beindult a szulesem mikor elkezdodott folyni a magzatviz, tehat en biztosan tudtam, hogy az, viszont az igaz, hogy a kovetkezo 24 oraban, mire megszuletett a fiam, sok kis adagban szivargott sokszor, tehat nyugodtan lehet az is. En elmennek az orvoshoz ha nem tul megerolteto ebben a melegben. :) sok sikert!
Nekem elõször egy nagy adag folyt ki, azt hittem bepisiltem :) De szagolgattam és semmi szaga nem volt. Elindultunk a kórházba és a következõ 1 órában még jött kisebb-nagyobb adag. Aztán 4 óra múlva megszületett a baba is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, a doki hazaküldött, mert szte nem magzatvíz, de azt nem tudja, hogy mi és még mindig zárva a méhszájam és a pici is jól van. Szal még várunk a mehfelelõ idõre :D

Tegnap voltam a dokimnál, mert úgy éreztem szivárog a magzatvíz, megvizsgált közölte hogy minden rendben. Ma éjszaka megint csak 3 bugyit cseréltem mert folyamatosan jött belőlem egy vízszerű valami. Ha nem magzatvíz akkor mi lehet?

39 hetes kismama

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben voltam, igaz pár héttel ezelõtt nem ennyire szülés elõtti idõben. Pár napig tartott és nekem is azt mondta az orvos, hogy minden rendben van, teljesen zárt a méhszájam.Folyást emlitett ami ilyenkor teljesen természetes, és lehet ennyire bõséges...Azért ha nem múlik el feltétlen nézesd meg magad mégegyszer! 37 hetes pocakos

Hasonló helyzetben voltam, igaz pár héttel ezelõtt nem ennyire szülés elõtti idõben. Pár napig tartott és nekem is azt mondta az orvos, hogy minden rendben van, teljesen zárt a méhszájam.Folyást emlitett ami ilyenkor teljesen természetes, és lehet ennyire bõséges...Azért ha nem múlik el feltétlen nézesd meg magad mégegyszer! 37 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat én is így gondolom, mert azért 32 évesen pontosan el tudom dönteni hogy folyásom van, vagy a magzatvíz szívárog. Amúgy elég alaposan megvizsgáltak, de úgy gondolom hogy ez nem normális és azóta is folyik valami vízszerû belõlem!
Állítólag a gyógyszertárban, vagy DM-ben lehet olyan tesztcsíkot kapni, ami jelzi a magzatvizet. Elszinezõdik.
Ez a bizonyos betét már sokszor volt itt téma és sokan írták, hogy ált. a patikákban nem lehet kapni.Én a neten olvastam, hogy a sima lakmusz papír is elszínezõdik a mvíztõl.
Szia Én feltétlenül addig járnék a doki nyakára amig normálisan meg nem néz ....azért sztem az ember meg tud különböztetni folyást magzatvizet és pisit egymástól... Amig bent voltam én a picivel a korházba 2 eset is történt ott...1ik: 40.hétben lávõ kismama 2 napig panaszkodott h folyik szintén a doki lekezelte azzal h nem folyik semmi bizti folyás vagy pisi...és meg is szülte mert teljesen elfolyt neki.... a másik 24.hétben lévõ 1 gyerekes anyuka 2 hétig panaszkodott h folyik a magzatvize lekezelték mindig ugyanazzal a 2 okkal mint a másikat....és szereztek vmi tesztet aztán kiderült h tényleg magzat viz....24 hetesen....és sajna azonnal ki kellett venni a picit mert alig volt már viz....sajnos nem tom h túl élte e a csöpség de mondták h igy van esélye....de ha hamarabb észre vették volna tudtak volna neki tüdõ érlelõt adni és ugy 80% lett volna az esélye.... egyszóval a dokik leszarják h te mit mondasz azt hiszik h õk okosabbak... és menj vissza h még mindig ez van és kész!!!!!

Ha ma kiderult hogy nagyon elenyeszoen de szivarog a magzatviz, akkor meg mennyi idonk lehet hatra? Holnap leszunk 37 hetesek.

Legjobb válasz: ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....

ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....
Nekem kora reggel, olyan 6-7 körül repedt meg a magzatburok(éreztem valamit, de nem foglalkoztam vele, aludtam tovább), annyira szívárgott csak, hogy azt hittem csak folyás... :D aztán reggel 9-kor már 5 perces fájásaim voltak, amire azt hittem joslók, aztán 14:30-kor született meg a fiam.
1-2 nap az orvosok nem kockáztatnak ha a szülés magától nem indul be, meg fogják indítani. Könnyû szülést kívánok!
Magzatvíz szivárgással, vagy elfolyással max 3 napot hagynak korházi körülmények között, aztán beindítják. De lehet csak folyásod van. A szivárgás folyamatos, mintha inkontinens lennél. Az erös folyás meg jön egy kicsit aztán órákig semmi, aztán szinte eláztatja a bugyit, de aztán megint semmi.
Együtt nem sok. :) 1-2 nap és babázol. A szivárgó magzatvíz azt jelenti, megrepedt a burok, nyílik a méhszáj és emiatt nagyobb a fertõzésveszély a babára nézve. Ha nem indul be hamarosan magától, megindítják. Hamarosan a karodban babusgathatod a kicsikédet, nem a pocakodban! :) Szép és könnyû szülést!
Magzatvíz szivárgással én úgy tudom 24 órán belül meg kell lennie a babának, mert nagy a fertõzés veszélye.Legalábbis mikor én szültem ezt mondták, nekem is szivárgott.Mi pont belefértünk a 24 órába, oxy segítségével.
Lehet venni olyan betét ami kijelzi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia. Ha a betét felszívja, akkor az magzatvíz, ha fentmarad a tetején, akkor csak folyás. De legyél figyelmes arra, hogy milyen színû...ha magzatvíz, fura szaga van és zöld(esetleg barnás) színû, azonnal telefonálj, hogy megnézzék, mert a baba stresszelhet...! Sok sikert és jó szülést. /15 hónapos kismama & 35 hetes kismama
A magzatviz folyamatosan szivárog, a folyás meg nem.
Elõzõ válaszoló vagyok nekem azt mondta a szülésznõm, hogy tegyek be egy betétet és ha átázik akkor az magzatviz. 3, 5 hónapos kisfiu anyukája
Észre fogod venni, egyértelmû lesz, mert állandóan be fog nedvesedni a bugyid, át fog ázni. Nekem mondjuk el is folyt a magzatvíz, az meg egyenesen ömlött, ahogy mentem ki wc-re, úszott a padló alattam.
Ha nagyon nem tudod eldönteni akkor menjél be a kórházba és ott egy pillanat alatt kiderítik. Én is voltam anno mert én is azt hittem hogy a magzatvíz szivárog, de szerencsére vak lárma volt. Nem biztos, hogy lehet olyan betétet kapni ami jelzi, legalábbis én tavaly hiába kerestem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!