Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hónapos csecsemőt (2 db)

Hogy lehet szoptatni egy 7 hónapos csecsemőt?

Én már szinte képtelen vagyok rá! Tej az van, azzal nincs gond. De egyszer?en csak ficánkol az ölemben, tekereg ide-oda, ha sötét van, az a baj, ha világos, akkor az, nem jó a csend, a zaj mégrosszabb, fekve, ülve, párnával, anélkül... Egyszer?en nem hajlandó rendesen szopizni! Szív egyet-kett?t, aztán kapálózik, megint vissza, megint kapálózik. Már az elválasztás gondolatánál járok...

Legjobb válasz: Várjuk együtt a válaszokat, mert én is így vagyok vele. 7 hónapos a lányom, már egy ideje ez megy. Én már kiváltottam nála 3 szoptatást éppen ezért. Már csak a reggeli és az esti van, de ezek is sokszor kész szenvedés neki is és nekem is.

Várjuk együtt a válaszokat, mert én is így vagyok vele. 7 hónapos a lányom, már egy ideje ez megy. Én már kiváltottam nála 3 szoptatást éppen ezért. Már csak a reggeli és az esti van, de ezek is sokszor kész szenvedés neki is és nekem is.
Ugyanez van nálunk is. Már én sem bírom. Meddig tart ez az állapot? Ha valami megzavarja akkor annak vége. Én már attól félek hogy apad a tejem, mert napok óta nem eszik egy rendeset. Ha nem forgólodik akkor elalszik rajta.
A fiamnál is volt egy ilyen idõszak, amikor már unalmas volt neki feküdni, de ülni még nem tudott, állandóan ficánkolt cicizés közben. Úgy oldottuk meg, hogy ilyen félig ül helyzetbe emeltem, megtámasztottam és úgy cicizett, illetve õ maga találta ki azt hogy hason fekve (!), (ezt amúgy a mai napig mûveli, elalvásnál, másfél éves). De amúgy a kérdésre visszatérve, szerintem ez hamarosan elmúlik, csak most minden olyan érdekes meg izgalmas, hogy nincs idõ rendesen egy helyben megmaradni - amúgy lehet, hogy most majd inkább sokszor cicizne keveset, azt nem próbáltad? (Kérdezõ, ha van elég tejed, miért tápszerrel váltod ki a szoptatást? Nincs kedved/energiád fejni?)
a sokat író vagyok, a szopisztrájkos :) Nem fog elapadni, ha sokszor mellre teszed. Pl ha eddig kiváltottál 2 étkezést gyümivel illetve fõzelékkel, azután nem vizet adsz neki inni (mert inni ugyebár kell :) ) hanem visszaadod a cicit, hátha szomjas maradt. A cicid stimulálva lesz, így termelõdik a tej, max nem nõ a mennyiség, de úgyis beáll majd! Nekem legalábbis 2x így lett, nem görcsöltem rá, ja és éjszaka is szoptattam, lényegben akkor a legtöbbet evett belõle, mert ugye álmosan nem volt benne a kiskukac, félálomban szopott mint a gép :)
Én a kezdetektõl fogva fekve szopiztatom. Hátán fekszik, fejét oldalra fordítja, én az oldalamon fekszem mellette. 15 hónapos, még szopizik. Nekem nem ment az ölbevevõs szopiztatás, ez volt az egyetlen ami bevált.
Nekem 6 hónaposan csinálta ugyanezt és mivel eredetileg is kevés tejem volt, hagytam. Mindig mérlegelni kell. Gondolom neked eddig nem kellett kiegészíteni, viszont ha ráhagyod, akkor anyatejesbõl tápszeresek lesztek. Nem biztos, hogy ez baj, csak el kel tudni döntened, hogyan tovább.
Ez korai elválasztódás, vagy ahogy elõttem írták, szopisztrájk. Pár hét és el fogja magát választani. (Ezt anyáink idejében még normálisnak tartották, most meg már nem) Ha szeretnéd ezt visszafordítani, akkor olvasd át a "szakirodalmat". Te döntésed
De ha ilyen keveseket eszik nem fog elfogyni a tejcim?
Ez szopisztrájk. Most volt nekünk is. 7 és fél hónapos a fiam, és a bátyja pont ennyi idõsen dettó ugyanezt csinálta. annyi, hogy érdekesebb a világ, mint hogy õ most csak egy dologra figyeljen oda. :) Ne adjátok fel, mert 1 hónap és kérni fogja, figyelni fog, kell még neki a cici! Én csak álmosan bírtam megetetni, plusz ugye van egy másik gyerekem is, elég rossz volt, mert szegény ha odajött beszélgetni elvonta a baba figyelmét még jobban. De mondom, elmúlt magától! Pedig szó szerint ugrált az ölemben, becsípte cicim és azzal a szájában oldalra rántotta a fejét, csapkodott a kezével, dumált cicivel a szájában, nem volt egyszerû :)
Senkit nem szoktam megkövezni. :o) Szerintem itt annyi a kérdés, hogy mennyire tartja fontosnak az anyuka, hogy még szoptasson. hiszen mondhatja azt is, hogy ok, akkor eddig kérte, itt vége. (Off: sajna van, aki a 3 hónaposával teszi ugyanezt, pedig erõsen kétlem, hogy egy három hónapos el akarná választani magát...)
Kövezzetek meg, de én valahogy nem tudok ezekben hinni.
Szopási sztrájk lehet. Bár itt a példa kapcsán kisebb babáról lehet szó, de lehet, hogy találsz olyan okot, ami Rátok is illik... http://www.lll.hu/node/278
Délelõtt gyümölcs keksszel, ebéd fõzelék, délután tejpép. Szerencsére Õ imád enni, simán betermeli az adagokat. Azt nem értem, hogy éjjel végig alszik, reggel mire felébred nagyon éhesnek kéne lennie, erre alig akar szopizni, mert minden más fontosabb. Nézelõdik, tekereg, magyaráz, csapkod, ...
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, Sorstárs! Mivel váltottál ki három étkezést? Igazából én is már kiváltottam, de tápszerrel. Illetve a háromból kétszer kap zöldséget vagy gyümölcsöt, de csak 100 grammot eszik meg belõle, így még kap olyankor is 100 gramm tápszert. Az anyatejjel sajnos nap közben már egyáltalán sehogy sem boldogultunk. Eddig még reggel-este ment is valahogy, de az utóbbi napokban csak szenvedünk mi is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ!!! Akkor próbálom én is fenntartani a tejtermelést, remélhetõleg késõbb továbbra is szopizik majd legalább reggel és este. A nagy fiam még nincs két éves, és így a kettõ mellett már tényleg nincs energiám fejni, hogy azt adhassam a kicsinek nap közben is. Köszönöm még egyszer a válaszokat! :)

Hogyan lehet 8 hónapos csecsemőt leszoktatni az éjszakai szopizásról?

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.

Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nálunk ez bevállt. Ha csak teát kap, egy ideig még fel fog ébredni, de mondjuk két hét alatt el lehet jutni addig, hogy már az sem fog kelleni és akkor már nem ébred fel. Viszont arra készülj fel, hogy így egy ideig reggelente korábban fog majd ébredni. Nekem az egyhónapos fiam már végigalussza az éjszakát este 10-tõl reggel 6-ig. Általában ez tea nélkül is így volt, nem erõltettem, napközben ennyit szopott, és elég volt neki. Ha mégis felébredt éjjel, kapott teát, az ellen sem tiltakozott, és mostmár nem is ébred éjjel.
Egyetértek az elõttem szólóval. 8 hónaposan még kicsi, hogy erõszakkal szoktasd le valamirõl, ami neki természetes dolog. Zavar a gyereked a pihenésben???
Próbálkozz a teával etetés helyett. Mikor felébred, akkor adj neki teát. Elõször tuti nem lesz oda a boldogságtól, sírni is fog, de pár nap után megszokja.
Miért akarod leszoktatni? Ha igénye van rá, miért ne szopizhatna szegény? Lehet, hogy csak a te közelségedre vágyik. Nem a te komfortod a fontos, hanem az õvé. Vagy nálatok nem így van? Az én csajszim 6 hetes korától végigalussza az éjszakát, de hébe-hóba õ is felkel kicsit cicilni. Én nem sajnálom tõle.
egyetértek az elõttem szólóhoz! egy 8honapos gyereket ne akarj leszoktatni.neki még erre van szüksége.majd ha pár éves lesz na akkor probáld leszoktatni.addig ne! és szerintem a gyerek érdekét nézd h mi jó neki, ne azt h neked mi a jo! egy 20éves anya
nem értelek benneteket.Igen is ált éltem, mert sokat fent vagyok a picivel, szintem 2óránkét, de már nagyobb szóval kevesebbszer.de én nem fosztottam meg az örömétõl.engem nem érdekelt hogy fel kellett kelnem többször is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!