Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet hónapos (1131 db)

Hogy lehet elkényeztetni vagy elrontani egy 8 hónapos babát?

És miben nyilvánul meg, ha rosszul van nevelve?

Legjobb válasz: akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)

akkor kényezteted el, ha mindnet ráhagysz. pl. nem tiltod és akadályozod meg a veszélyes dolgok piszkálását. ekkora gyerek illemeket még nem ért, se társasági normákat. még csak kondicionálni lehet nagyrszt. hiába modod, hogy megráz az áram. foglama nincs mi az hogy áram meg megráz. nem lehet mert veszélyes és pont. viszont, ebben a korban érzékeny periódusban vannak a ababák, soknál ilyenkor jön elõ a szepraációs szorongás (hívják 8 hónaposok szorongásának is), jöhetnek a fogak, ami megciseli, az avását megzavarhatja a mozgásfejlõdés is....tehát anyásabb lehet. hiba megtagadni ilyenkor a babusgatást, törõdést és hisztinek betudni. a nevezett okok idõvel elmúlnak, és ha türelemmel kezeljük, akkor semmi maradandó nevelési kárt nem okoznak. az enyém pl. 8 hónaposan nagyon csüngibüngi volt, állandóan vagy nagyon sokat kézben volt, soakt kellett vele foglalkozni, magában nem nagyon volt el, együtt aludtunk , mert éjjel 100x kelt, stb. anyósomtól állandóan hallgattam, hogy majd így úgy amúgy. most 23 hónapos, átalussza az éjszakát (iagz hogy kellek az elalváshoz), elvan magában, ha épp dolgom van, és nagyon is tisztában van azzal, hogy mit lehet és mit nem. pedig elég akaratos, de az alapnormákat betartja, beszélyes dolgokhoz nem nyúl, az úttestrõl nem rohan le stb. persze hisztik vannak, de hát dackorszak is van. :) röviden, azt kell elvárni, ami épp elvárható. ha épp fogzik, szeparált, akkor ne várjuk el, hogy jól meglegyen magában egy 8 hónapos kisbaba. :)
Szerintem baj, ha sokat van ölben. Egy 8 hónapos baba már elindul valamilyen formában felfedezni a világot (kúszva, mászva, járva, forogva). Jó, ha elvan egy darabig magában, amíg anya mást csinál. De ezt én még nem nevezném rosszul nevelésnek, hiszen egy 8 hónaposból még bármi lehet :)
Szerintem nem lehet még ennyi idõsen elkényeztetni, de következetlenül nevelni talán igen. Én figyelek rá, hogy következetes legyek. Ennyi idõsen már megértik a nemet, bár még nem nagyon emlékeznek rá. Tehát amit egyszer nem szabad, azt legközelebb se engedem meg neki. Vagy fordítva, ha valamit úgy kell csinálni, akkor mindig úgy kelljen. Ha 85-ször leszedi az elõkét a nyakából evés közben, akkor én visszarakom 86-szor is. Ez mondjuk apró dolog. De egy ismerõsöm egyszer ölben utaztatta a gyerekét az autóban, mert beteg volt a baba, és azóta nem tudja berakni a gyerekülésbe. Ha folyton ölben van a gyerek, azzal az anya a saját dolgát nehezíti meg. De ez függ a baba személyiségétõl is, némelyek kevésbé, mások jobban igénylik.
Szia Lanyom 9 honapos es nem tudom, hogy ez rosszul neveles-e, de iszonyatosan akaratos es hisztizik ha nem kapja meg amit akar....ez persze ez sokszor elofordul (leginkabb vezetekeket szeretne ragni es konaktort szerelni stb).Beindul a szirena es mast nem tehetek mint arrebb teszem es leulok hozza a foldre es magyarazok Neki, hogy ezt nem szabad ....bla-bla-bla.... Egyszer majd megerti :) Az az igazsag az lenne a fura ha nem ilyen lenne hisze en is es a ferjem is hisztisek es akaratosak voltunk. Remelem kinovi, mert egyebkent egy tunder :)
Ja, és teljesen egyetértek azzal, amit az elõzõek mondtak a következetességrõl! :-)

Mással is előfordult, hogy 1 hónapos babáját szinte nem lehet letenni, mert abban a pillanatban sír?

Elelt a kicsi fiam első hónapja, 98%-ban kézben, állandó sírással, minimális alvással, de az is kézben. Csodaszereket, gyógyszereket próbáltunk, semmi. Ez előfordult mással is?

Legjobb válasz: Azt hiszem tényleg csak akkor lesz jobb, amikor már mozgékonyabb lesz. Lányom nagyon utált vízszintesben lenni, és nem elkapatásból, mivel õ is ilyen volt már 2 napos korától kezdve. Róla 4 hónaposan kiderült, hogy refluxos, így naná hogy utált vízszintesben lenni, és ezért tudott függõlegesben jobban pihenni. Enyhíteni lehet a refluxon, de lányomnál is csak akkor jött el a "jobb idõ", amikor már kúszott, mászott. Tehát vagy 7 hónapos korában...hosszú idõ volt. Ha babád nem refluxos, akkor is lehet jobban bírja a függõleges pózt, fõleg hogy olyankor hozzád bújhat (vagy valakihez), ami jobban megnyugtatja. Ez nem egy babánál elõfordul. A vízszintes póz nem jön be sok babának. Türelem és kitartás! Egyszer jobb lesz, bár tudom iszonyatos néha benne lenni.

Azt hiszem tényleg csak akkor lesz jobb, amikor már mozgékonyabb lesz. Lányom nagyon utált vízszintesben lenni, és nem elkapatásból, mivel õ is ilyen volt már 2 napos korától kezdve. Róla 4 hónaposan kiderült, hogy refluxos, így naná hogy utált vízszintesben lenni, és ezért tudott függõlegesben jobban pihenni. Enyhíteni lehet a refluxon, de lányomnál is csak akkor jött el a "jobb idõ", amikor már kúszott, mászott. Tehát vagy 7 hónapos korában...hosszú idõ volt. Ha babád nem refluxos, akkor is lehet jobban bírja a függõleges pózt, fõleg hogy olyankor hozzád bújhat (vagy valakihez), ami jobban megnyugtatja. Ez nem egy babánál elõfordul. A vízszintes póz nem jön be sok babának. Türelem és kitartás! Egyszer jobb lesz, bár tudom iszonyatos néha benne lenni.
Az én fiam is így van.Fel lettek kapatva :) Nálunk is szinte mindig fogta valaki és most már fogni is kell.Bár a kiságyban sokszor elvan, nézi a zenélõkét, magyaráz neki :)
Igen, úgy hogy mindig annak a karjában van, aki éppen ráér. Ez lehet nagyszülõ, apa, én, testvér, vendég vagy épp aki benéz hozzánk.
Mi ezért vettünk kendõt. Rögtön csend lett, aztán már le lehetett tenni, mikor elaludt benne. Most 3 hónapos, de még mindig bejön ez a megoldás.
Az én Fiam ilyen volt, illetve kicsit javult a helyzet, de nagyjából most is ilyen. 10 hónapos, nálunk a 7. hónaptól kezdett elviselhetõbbé válni az állapot, amikor elkezdett mászni. De a mai napig ölben szeret lenni a legjobban.
A kérdező hozzászólása: Nálunk nem lehetett elkapatva még, hiszen az elsõ perctõl fogva ez a helyzet. Ha el is alszik a kezemben, abban a pillanatban felébred ha lerakom. Teljesen mindegy, hogy 10 pecet vagy másfél órát altatom a vállamon, rögtön sír amint leteszem. Nagyon szenved, és borzasztóan sajnálom.
Itt 4. Hasra nem próbáltad tenni? A Fiam ugyanez volt, és 2 hónaposan egyszer kínomban letettem hasra. Úgy többet aludt egyhuzamban, fõleg éjjel. Mondjuk lézésfigyelõt tettem alá. És ahogy elkezdett forogni, megint rosszabb lett az alvása ...
A kérdező hozzászólása: Próbáltam hasra is tenni, akkor is ez a helyzet. Nagyon hasfájós szegényem, csak igazából azt nem értem, hogy ha a vállamon van, akkor miért tud elaludni, vízszintesben miért nem, vagy ha már elaludt, akkor miért ébred rögtön ahogy leteszem.
A kérdező hozzászólása: Gyomorsav lekötõt is kap, mert felmerült, hogy esetleg visszacsurog fekve a sav a nyelõcsövébe, de semmit nem ér az sem.

Baj, hogy 4 hónapos babám almájába tettem 1 kiskanál darált háztartási kekszet? ! Mi baja lehet tőle? Más is tett már neki bele? Úgy tudom új állás pont szerint ilyen idősen már lehet kezdeni bevezetni a glutént. Jól tudom?

Legjobb válasz: Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.

Nem, ilyen nincs a rossmannban, ez Babylove, DM saját márkája. :) De keress valami tejmentes gabonapépet és az jó lesz!
Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.
DM-ben lehat kapni 3 gabonás natúr pépet. Hasonlít a tejpéphez, de mégsem az. :) Én azzal sûrítettem. Sokkal egészségesebb, mint a keksz.
én baba piskótával sûrítettem de szerintem a keksztõl se lesz semmi baja.
Bõven elég neki az alma (sõt az is túl korai), de ha ragszkodsz ahozztápláláshoz, miért nem krumplit raksz hozzá. Esteleg sinlac-ot, rizst Glutén még várhat. Összetevõk: búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelõ szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammóniumhidrogén-karbonát), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok: (borkõsav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz. Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
Én sima zabpelyhet vettem és azzal sûrítem a gyümölcsöket. Megfõzöm és utána turmixolom.
4 hónaposnak almát sem kéne adni, nemhogy kekszet!
Na, kezdõdik az okoskodás... szerintem meg döntsd te el, hogy adsz-e neki almát és kekszet, vagy sem. Semmi baja nem lesz egyébként a keksztõl. Az én fiam most 16 hónapos, amikor õ volt 4 hónapos, meg minden doki szinte megtiltotta, hogy ilyen korán glutént adjunk a babának. Ez hónapról hónapra változik. Nyilván én meg akkor azért vagyok idióta, mert én nem adtam még 4 hónaposan ilyeneket... szerintem döntsd el te, mert lehet, hogy fél év múlva meg az lesz az aktuális álláspont, hogy csak másfél éves kortól lehet adni. Észreveszed majd a babán, ha valami nem esik jól neki.
A glutén az talán oké lenne, de nem kell mindjárt a brutál reszelt kekkszel kezdeni. 4 hónapos gyomrának egyáltalán nem való.
Igen, jól tudod. Semmi baja nem lesz tõle, de én inkább tej és tojásmentes babakekszet adnék, nem HT-t, ha már adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Gondolom ez van rossmannban is mert csak az van a közelünkben, majd megnézem jövõ7en...
http://teszvesz.hu/item1291500318_dm_babylove_bio_teljes_kio.. Itt találtam, hogy megmutizzam mi az. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok!
Szia inkább vegyél Milupa hétgabonás pelyhet és azt tegyél bele. Nem a gluténnel van még baj a kekszben.
Mindig van új állás meg van a régi és van a kettõ között. Nem lehet baja tõle de a háztartási kekszben nem sok egészséges dolog van. Persze ettõl még nem árt. süriteni lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és annak is aki nem ért velem egyet, én így csináltam és így is fogom csak arra voltam kíváncsi hogy a kekszet mi a helyzet, de ezek utén megnézem azokat amiket írtatok és adom neki azt az almával és társaival. És igen jól írták pár hozzászólással elõrébb kezdõdik az okoskodás... Vártam hogy ez lesz tudtam hogy ki se fog maradni, korábbra vártam elég jól megúsztam kevés negatívval.


Hogyan lehet rávenni egy 7 hónapost, hogy többet egyen?

Már piciként is 80-120at bírt enni egyszerre,de ez továbbra sem változott.3 órát bír ki vele,éjszaka is.5hónapos korában elkezdtünk kóstolgatni,étkezést még most sem váltottunk ki.Bármit adok,eszik pár kanállal és leég volt.Aztán vagy rögötn,vagy csak kés?bb kéri a cicit.Volt párszor,hogy megevette egy egész üveg bébiételt,de egyébként max a 3adát bírja megenni.És az már jónak számít.Kibújt két kis foga mostanában,de eddig sem volt nagy étvágyú.Ennek ellenére remekül hízott,5 hónaposan 8 és fél kiló volt,azóta viszont összesen 40 dekát hízott 2 hónap alatt.Tudom,hogy ez önmagában nem baj,de n?ni sem nagyon n?.69 centi.Csak forog,szóval mozogni sem nagyon szokott annyit,hogy ezért ne hízzon.Kinéz nekünk egy vérvétel emiatt a doki szerint,de még várunk kicsit.Mit csináljak,hogy többet egyen?El vagyok keseredve:(

Legjobb válasz: Szia! Ne akard még, hogy többet egyen. Õ tudja mennyire van szüksége, erõltetni, bûvészkedni nem szabad és nem is érdemes. Csak megutálja az evést és késõbb lesznek belõle gondok. Az, hogy ennyi idõsen 2 hónap alatt 40 dekát hízik, szuper, nem is kell több. A súlya is tökéletes. A magassága is jó. Az enyém 6 hónapos korától kapott szilárd ételt, de csak 1 éves kora után jött rá igazán a dolog ízére. Addig inkább szopizott és csak keveset evett. Most 18 hónapos, mozgékony, jóevõ kislány, aki mindent szívesen eszik, de semmibõl nem túl sokat. Szóval kár izgulni, majd belejön! A doki meg gondolkozzon, miért akarja megtömetni a teljesen normálisan fejlõdõ kisbabát? Csak azért mert még nincs ezer kiló és nem lett 5 hónaposan tápszeres? (bocs attól, aki kénytelen tápszert adni! Csak azt nem értem minek kell egy gyerekkel erõltetni az evést). Az anyatej még ennyi idõsen is bõven fedezi a babák igényeit, nyugi!

Szia! Ne akard még, hogy többet egyen. Õ tudja mennyire van szüksége, erõltetni, bûvészkedni nem szabad és nem is érdemes. Csak megutálja az evést és késõbb lesznek belõle gondok. Az, hogy ennyi idõsen 2 hónap alatt 40 dekát hízik, szuper, nem is kell több. A súlya is tökéletes. A magassága is jó. Az enyém 6 hónapos korától kapott szilárd ételt, de csak 1 éves kora után jött rá igazán a dolog ízére. Addig inkább szopizott és csak keveset evett. Most 18 hónapos, mozgékony, jóevõ kislány, aki mindent szívesen eszik, de semmibõl nem túl sokat. Szóval kár izgulni, majd belejön! A doki meg gondolkozzon, miért akarja megtömetni a teljesen normálisan fejlõdõ kisbabát? Csak azért mert még nincs ezer kiló és nem lett 5 hónaposan tápszeres? (bocs attól, aki kénytelen tápszert adni! Csak azt nem értem minek kell egy gyerekkel erõltetni az evést). Az anyatej még ennyi idõsen is bõven fedezi a babák igényeit, nyugi!
A kérdező hozzászólása: leég=elég rögötn=rögtön
Én a tv elé ültetem a pihenõszékbe és úgy etetem, mert akkor rábambul a tv-re és nem foglalkozik az evéssel de a száját kinyitja közben. Egyébként az enyém se hizott többet mint a tied 2 hónap alatt, pedig õ azért szokott enni rendesen és õ sem mozog még annyit.
Sehogy:) Eszik, amennyi kell neki. A fiam10 hónapos, 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, mindenbõl minimális mennyiségeket evett, szoptatás ment (sõt, megy) tovább ugyanúgy. Aztán ahogy felült (7 és fél hónaposan) etetõszékbe tettem és darabkákat kapott. Kb. ugyanannyi ment le, mint elõtte, de legalább élvezte, hogy ott van velünk, nézelõdhet, fogdoshat rendesen. Aztán 9 hónaposan egyszerre, szinte egyik napról a másikra, magától elkezdett mennyiségeket enni.
Igazán nincs mit! Próbáltál már adni neki tejpépet? Az én kisfiam egyáltalán nem hajlandó megenni a tápszert úgyhogy ezt kapja, hogy meglegyen a tejbevitele. Hátha ez izlene neki és jobban telítené.
A kérdező hozzászólása: Már azt is próbáltam, hogy amibõl egy egész üveget benyomott, azt adtam neki, hátha.De az sem kell már.Köszi amúgy, hogy segítesz:)
Hát akkor nemtudom, hogy mivel lehetne rávenni. Nincs valami kedvenc amivel esetleg többször megkínálhatnád?
A kérdező hozzászólása: Épp csak tótágast nem állok neki evéskor.Egy idõ után fészkelõdni kezd, ami sírásba torkollik.Próbáltam az ölemben, pihenõszékben több fokozatban és etetõszékben is etetni, hátha az a baj, de semmi.A szopit sem tudom erõltetni, mert elfordul, vagy sír, vagy csak simán nem kapja be.
Igazából szerintem nem sok mindent tudsz tenni. Próbálj vele játszani közben, beszélgetni, énekelni. Tereld el a figyelmét. Adj a kezébe valami újdonságot, had babráljon vele addig amíg eszik. Talán ezek segítenek.
Nem kell a gyereket tömni. Annak csak rossz vége lesz. Annyi eszik, amennyit akar, a többit ki fogja hányni. Ha éhes, akkor eszik. Felfedezi a világot, az fontosabb, mint az evés! A tévét pedig felejtsd el, az nem megoldás, hogy elõtt eszik a gyerek. Bár le fog szokni róla, de nem ajánlanám!

Lehet 6 honapos babának tizoraira 4 honapos kortol adhato gyümölcsös bébikaját? Mert a legtöbb gyümölcsösre az van irva, hogy 4 honapos kortol adható.

csak ilyen erdei gyümisek vannak,5 honapos kortol,de olyat nem akarok

Legjobb válasz: Szia! Persze, hogy lehet!

Szia! Persze, hogy lehet!
Persze, miért ne lehetne? :)
Szia!!az én 9hósom még mindeig eszik ilyeneket!:) persze van hogy babapiskótával dúsítva:)
valahol el kell kezdni nem? nem a hónapok számát kell nézni az üvegen hanem h mi van benne.a barackot is 4 hótol irja, de kisfiamnak nem adok mrt nm birja(20 hós)
Az, hogy négy hóstól adható nem azt jelenti, hogy hat hósnak nem lehet, hanem hogy ha elérte a négy hónapos kort akkor elvileg onnantól fogva eheti akár élete végéig.:-) Aztán majd kiderül bírja-e, ahogy valamelyik korábbi hozzászóló írta van akinek például a baracktól csupa piros lesz a popsija, stb..

Hogyan lehet megtanítani egy 10 hónaposnak hogy ne csapkodja, marja az arcunkat?

A NEM-nek valahogy semmilyen formában nem akar engedelmeskedni. Legyen szó kábelről vagy konnektorról...stb...

Legjobb válasz: Nagyon hosszasan, hónapokig tartott, talán 7-8 hónaposan kezdte. Most 11 hónapos, és már simogatja a hajunkat, arcunkat, nem tépi. Rengeteg türelemmel, határozott nemmel értük el, és mindig mutattuk, hogy a simogatás jó.

Nagyon hosszasan, hónapokig tartott, talán 7-8 hónaposan kezdte. Most 11 hónapos, és már simogatja a hajunkat, arcunkat, nem tépi. Rengeteg türelemmel, határozott nemmel értük el, és mindig mutattuk, hogy a simogatás jó.
A kábeles, konnektoros dolgot nem értem. Õ még nem tudatosan csapkodja az arcotokat, kár ezen görcsölni. Legyetek elõvigyázatosak vele, hogy ne érjen váratlanul, és el tudjátok kerülni, vagy idõben megfogni a kezét. Hiába a tiltás, õ még nem tudja ennyire finoman kontrollálni a mozgását.
az utolsóval nem értek egyet. 10 hónaposan már igenis meg lehet neki tanítani (nyilván babától és természetétõl is függ), hogy ha valamit nem szabad - legyen az csapkodás, rúgdosás pelenkázás közben, marás, hajtépés, stb. Ahogy az elsõ is írta, türelemmel, tanítgatással. Én (le lehet hurrogni) bizony a kezére is csaptam. Inkább minthogy a konnektorba nyúljon.
Ha ütni akart rögtön elkezdtem mondani a ciróka-marókát, megfogva a kezét és símogatva az arcom. Egy idõ után megtanulta. -Konnektor-kábel egyéb nem szabad dolgok. Ha lehet ne úgy kezdd, hogy NEM, Nemszabad, mert késõbb még úgysem fog rá hallgatni, sõt ha meghallja, hogy nem akkor még jobban csinálja. Inkább tereld el a figyelmét. Pl: Az én fiam (bár õ 17 hós) kapcsolómániás, ha valamit bekapcsol azt mondom neki, jó, most már kapcsold ki és gyere hozz egy piros autót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Azt észre vettem ha mondom, hogy nem szabad akkor vigyorog és még inkább csinálja. Néha nagyon el tudok keseredni..
teszteli, hogy hol vannak a határai, meg érdekes neki, hogy idegessé tud tenni vele. Semleges hangon tiltsd meg neki, és csináljatok valami mást, hogy elfelejtkezzen róla.

Van egy két hónapos pincsi kutyám. A baj, hogy nem megy a kialakitott fekhelyére, inkább a család tagjai mellett alszik, hogy lehet a fekhelyére szoktatni?

mert a barátom a lakásból való kizárással tanitaná meg és ütlegeléssel.De szerintem van jobb megoldás is mint kirakni az útcára

Legjobb válasz: A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható,hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen,amikor a kutya,akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi,de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót,kidobjátok?

A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható, hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen, amikor a kutya, akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi, de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót, kidobjátok?

Németjuhász kutyusom 7 honapos, ha leultettem leul de a hátso jobb lábát elégé kirakja nemul szépen! Mi a megoldás? Hogy lehet helyrehozni a problémát!

Legjobb válasz: 7 hónaposan még lehet kajla, nem kell túl komolyan venni az esetleges "bohóckodását". A lényeg, hogy 10-bõl 10-szer csinálja meg. Kézzel lehet korrigálni a testhelyzetét és a kívánt "vigyázzülés" elérésekor nagyon-nagyon dicsérd meg. Ha azonban mindig csak a jobb lábát nem hajlítja eléggé, nézesd meg alkalmasint, nincs-e valami a térdízületénél.

7 hónaposan még lehet kajla, nem kell túl komolyan venni az esetleges "bohóckodását". A lényeg, hogy 10-bõl 10-szer csinálja meg. Kézzel lehet korrigálni a testhelyzetét és a kívánt "vigyázzülés" elérésekor nagyon-nagyon dicsérd meg. Ha azonban mindig csak a jobb lábát nem hajlítja eléggé, nézesd meg alkalmasint, nincs-e valami a térdízületénél.
Németjuhász betegségnek számit, hogy a csipõjük nem az igazi. vidd el dokihoz, röntgenezzék meg!Anyum kutyájának is ez volt a baja!Ugy volt, meg kell müteni, mert a bal combcsontja és a medencéje közt igen nagy távolság volt.Kapott porcerõsitõt.Fortiflex525mg.2*3hónapig szedte, és helyre jött neki.
ez sajnos lehet rossz csípõ jele, figyeld meg ha figyel vmire ülve feszülten, akkor is így ül e, mert akkor azért teszi mert úgy fáj neki.
Nagyon sokáig a kölykök ülnek ebben a pózban. Nekik így kényelmes.Egy elõröntgen nem árt, de nem az ülés formája miatt. Az az ülés, amit mi elvárunk a kutyától, komoly izom munka árán jön létre.

Mi lehet az oka, hogy 11 hónapos kislányom egyik napról a másikra aggasztóan síróssá-nyűgössé vált?

Egy nagyon nyugodt baba volt eddig, de már egy ideje az történik, hogy éjszaka fölébred fél?sen sír (nagyon) és ki kell venni az ágyából, megvárni míg megnyugszik és ha felsóhajtott és már nem is nyöszörög, akkor mehetünk vissza aludni. Egyedül el is alszik mint mindig és 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Szeparációs szorongásnak kés?? Vagy mi lehet ez? Szokott néha úgy ébredni, hogy felsikít és nagyon sír, mintha álmában megijedne. De most már mindig sírósan kel és ett?l nem tudja magát kipihenni rendesen. Ez el?tt úgy hallottam meg, hogy felébredt, hogy beszélgetett vagy csörgött a játékával, vagy kidobta a cumit. Az alsó kett? metsz?foga kint van és kibújásukkor nem volt semmi gond. Ett?l még a fels? fogak kibújása fájhat? Olyan rossz érzés, hogy nem jó neki valami és nem tudok segíteni azon kívül, hogy mellette vagyok. Ha megijedt valamit?l mit tudok tenni? Én elég szorongós voltam hiába vigasztaltak és nem akarom, hogy neki is ilyen nehéz legyen.

Legjobb válasz: Szia.Képzeld,az én 11 hós lányom is nemrég kezdte ezt a sikítós sírást és nyûgösséget.Igaz,neki jön a második foga,de az is lehet,hogy a felsõ fogak is beindultak már,meg én is a szeparációs szorongásra gondolok,mivel nálunk eddig még nem jelentkezett.Úgy tudom,nem mindenkinél 8 hónapos kor körül van.Az enyém napközben is nyûgös és állandóan a nadrágomba kapaszkodik,hogy vegyem fel.Szerencsére társaságban jól érzi magát,el lehet vonni a figyelmét,nem félõs.

Szia.Képzeld, az én 11 hós lányom is nemrég kezdte ezt a sikítós sírást és nyûgösséget.Igaz, neki jön a második foga, de az is lehet, hogy a felsõ fogak is beindultak már, meg én is a szeparációs szorongásra gondolok, mivel nálunk eddig még nem jelentkezett.Úgy tudom, nem mindenkinél 8 hónapos kor körül van.Az enyém napközben is nyûgös és állandóan a nadrágomba kapaszkodik, hogy vegyem fel.Szerencsére társaságban jól érzi magát, el lehet vonni a figyelmét, nem félõs.
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk is jól érzi magát, ha el van foglalva, vagy megyünk valahová, séta közben, emberek között. Kimondottan az alvásnál vannak gondjaink. Köszönöm a válaszod!

2 hónapos babám este 11 és éjfél között kakil. Hogyan lehet átszoktatni a nappali kakilásra?

7-8 között van fürdetés, megeszi a szokásos tápszer mennyiséget( 120ml), utána alszik kb fél órát,felébred és este 11-12 ig sír, ny?gös. Kakilás után alszik reggel 6-7 óráig.

Legjobb válasz: 2 hónapos babát nem lehet szoktatgatni. Te talán akkor mész a rötyire, amikorra elõjegyzed a naptáradba? Nyilván azért nyûgös, mert a tápszeres babákat általában jobban megviseli az ilyesmi mûvelet, az anyatejesek ilyen korban sokszor kevés folyékonyat szoktak kakilni, vagy napokig egyáltalán nem, mert az anyatej nagy része felszívódik, és legfeljebb a levegõ bántja õket. A gyerekorvos tud ajánlani babáknak való görcsoldó hatású lötyiket, mint az Infakol és társaik, valamennyit használ, de csodákra semmi sem képes, de azt, hogy mikor nyomja ki, komolyan gondolod, hogy irányítani lehet? Olyan korban, amikor még egy percig sem tudja tartani? Ha a gyerek általában a kaja után valamennyivel kakil, az normális. A kaja beindítja a beleit.

2 hónapos babát nem lehet szoktatgatni. Te talán akkor mész a rötyire, amikorra elõjegyzed a naptáradba? Nyilván azért nyûgös, mert a tápszeres babákat általában jobban megviseli az ilyesmi mûvelet, az anyatejesek ilyen korban sokszor kevés folyékonyat szoktak kakilni, vagy napokig egyáltalán nem, mert az anyatej nagy része felszívódik, és legfeljebb a levegõ bántja õket. A gyerekorvos tud ajánlani babáknak való görcsoldó hatású lötyiket, mint az Infakol és társaik, valamennyit használ, de csodákra semmi sem képes, de azt, hogy mikor nyomja ki, komolyan gondolod, hogy irányítani lehet? Olyan korban, amikor még egy percig sem tudja tartani? Ha a gyerek általában a kaja után valamennyivel kakil, az normális. A kaja beindítja a beleit.
Az én fiam 11, 5 hónapos és a mai napig éjszaka (is) kakil, pedig fõleg szilárdat eszik. Ezt sajnos te nem tudod szabályozni, neki megvan a maga bioritmusa. Az infacol nekünk annó segített de az csak akkor jó ha rendszeresen alkalmazod minden kaja elõtt. Nem biztos, hogy a kakilás miatt sír, lehet hogy a szelek bántják. Próbáld meg tornáztatni, és kaja után alaposan megbüfiztetni. Sok sikert és kitartást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!