Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet gömb (497 db)

Hogy lehet gombnak színt adni?

Hogy lehet színt adni a gomboknak? Arra gondolok, mint az alábbi weboldalon a "Megnéz" gomb. A betű és a háttér színét is szeretném megváltoztatni az alapértelmezettről.

Legjobb válasz: egyszerû: a gomb háttérképe egy kép, feketére van áálítva abetû színe. hover állapotban, mikor fölé viszed az egeret, akkor másik kép van hozzárendelve, illetve más betûszín.

egyszerû: a gomb háttérképe egy kép, feketére van áálítva abetû színe. hover állapotban, mikor fölé viszed az egeret, akkor másik kép van hozzárendelve, illetve más betûszín.

Hogy lehet gombával töltött csirkét/csirkemellet csinálni?

Az egyik étteremben ettem olyat, hogy a csirkemell szeleteket gombával és sajtal töltötték. Valaki tudna hasonló receptet?

Legjobb válasz: Kiklpfolod a csirkemellet, megfûszerezed. A gombát kevés olajban megpárolod,befûszerezed, ha kihûlt, megtöltöd vele a csirkemelleket, raksz rá egy kis reszelt sajtot, vagy egy lapka sajtot. Felgöngyölöd / fogpiszkálóval össze is tûzheted, hogy ne jöjjön szét. Bepanírozod, és kisütöd. Sütés után a fogpiszkálót szedd ki, és máris tálalhatod.

Kiklpfolod a csirkemellet, megfûszerezed. A gombát kevés olajban megpárolod, befûszerezed, ha kihûlt, megtöltöd vele a csirkemelleket, raksz rá egy kis reszelt sajtot, vagy egy lapka sajtot. Felgöngyölöd / fogpiszkálóval össze is tûzheted, hogy ne jöjjön szét. Bepanírozod, és kisütöd. Sütés után a fogpiszkálót szedd ki, és máris tálalhatod.
Teljesen ahogy az elsõ mondta.Én sokszor csinálok.Szépen kiklopfolod a hust(csirkemell vagy karaj)aztán betltöd(én konzerv szeletelt gombát teszek bele és trapista sajtot)aztán feltekeres rolád alakura, de csinálhatod azt is hogy ha kerek a husi akkor ráhajtod az egyik felét a másikra azaz félkört kapsz, meg is klopfolhatod a széleket, de ha jol összenyomkodod nem jön szét, aztán panir.Amúgy isteni pulykamellel is és fürtöltsajtosan is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Csak még egy kérdés: Ugyanez mülködik panír nélkül is? Mert én úgy ettem, hogy nem volt rajta panír...Vagy ahoz valami más fûszer is kéne?

Hogyan lehet gombok között sortávolságot állítani?

A honlapom gombjait javascripttel oldottam meg. A gombok egymás alatt helyezkednének el, de ha nem szúrok be csak 1 oldaltörést (br), akkor a gombok egymásra kerülnek és nem lesz köztük távolság. Ha meg két oldaltörést is beteszek, akkor túlságosan távolra kerülnek egymástól...

Legjobb válasz: Ennek a problémának több megoldása is van. <br> helyett próbáld ki a <p> tag-et.. Vagy akár táblázattal is megoldható a dolog, vagy egyszerûen css-ben minden egyes gombot külön pozicionálhatsz... :)

Ennek a problémának több megoldása is van. <br> helyett próbáld ki a <p> tag-et.. Vagy akár táblázattal is megoldható a dolog, vagy egyszerûen css-ben minden egyes gombot külön pozicionálhatsz... :)
<div style='padding-top: 20px;'>
Ja bocs, nem is néztem az elsõ hsz-ben a linket. Tényleg margókat is lehet állítani az elemek körül


Minecraftban hogyan lehet gombát termeszteni?

Legjobb válasz: Lerakod árnyékos/fedett helyre, bonemeal-lel rákattintasz, és kész.

Lerakod árnyékos/fedett helyre, bonemeal-lel rákattintasz, és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd kipróbálom

A számítógépem bekapcsoló gombját a kisfiam "letörte". Rendszeresen ki-be kapcsolgatta, most meg bedugott vmit, amitől a gomb bent maradt. Mit lehet tenni? Hogy lehet cserélni?

Legjobb válasz: Az alaplapi front panelen a power gomb csatlakozóját húzd ki és rakd oda a helyére reset gomb csatlakozóját. A reset -be meg ne dugj semmit. Így a reset gomb lesz a bekapcsolód reset gombod meg nem lesz. Olcsóbb mint gombot cserélni vagy azt megjavíttatni vagy külsõ gombot venni.

Az alaplapi front panelen a power gomb csatlakozóját húzd ki és rakd oda a helyére reset gomb csatlakozóját. A reset -be meg ne dugj semmit. Így a reset gomb lesz a bekapcsolód reset gombod meg nem lesz. Olcsóbb mint gombot cserélni vagy azt megjavíttatni vagy külsõ gombot venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez tényleg jó ötlet :)

A HTC One nincs beállításokat előhozó gomb. Ez a gomb a képernyőre van elhelyezve hogy lehet azt beállítani hogy ez a virtuális billenytyű a vissza gomb hosszú lenyomásával jöjjön elő?

4.2-es android van rajta.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a vissza gomb hosszú lenyomásával hogy lehetne elõhozni, de a htc logot ami a két gomb között van be tudod állítani, hogy menü gombként viselkedjen: http://www.gottabemobile.com/2013/04/23/htc-one-logo-menu-bu..

Azt nem tudom, hogy a vissza gomb hosszú lenyomásával hogy lehetne elõhozni, de a htc logot ami a két gomb között van be tudod állítani, hogy menü gombként viselkedjen: http://www.gottabemobile.com/2013/04/23/htc-one-logo-menu-bu..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Nem nagxon értettem meg hogy hogyan iy kell ezt csinálni a video alapján l.....
A kérdező hozzászólása: Csak ez az egy lehetõség van?

A garry's modba hogy lehet a dolgokat forgatni. A garry's modba hogy lehet összekötni a dolgokat mint pl:A dinamitot a buttonal (gombbal) és méga lámpát a kapcsoloval?

Legjobb válasz: forgatni úgy tudsz hogy nyomod az e -t folyamatosan amikor a pysygun-t használod és mozgatod az egeret.a buttonokat nem lehet összekötni,ez nem így mûködik.ugye a lámpákat dinamitokat be lehet állítani egy gmobra amivel aktiválod.tegyük fel hogy az 1 gombra állítod. amikor egy buttont akarsz kirakni ott is betudod állítani egy gombra amit aktiválni fogsz itt is beállítod 1 re kirakod,odamész, és a BUTTONt az e-vel tudod aktiválni tehát röviden lámpát is 1-re állítod meg a buttont is és ez bármilyen tool nál így van amit gomnyomásra be tudsz állítani.

forgatni úgy tudsz hogy nyomod az e -t folyamatosan amikor a pysygun-t használod és mozgatod az egeret.a buttonokat nem lehet összekötni, ez nem így mûködik.ugye a lámpákat dinamitokat be lehet állítani egy gmobra amivel aktiválod.tegyük fel hogy az 1 gombra állítod. amikor egy buttont akarsz kirakni ott is betudod állítani egy gombra amit aktiválni fogsz itt is beállítod 1 re kirakod, odamész, és a BUTTONt az e-vel tudod aktiválni tehát röviden lámpát is 1-re állítod meg a buttont is és ez bármilyen tool nál így van amit gomnyomásra be tudsz állítani.
(és az 1 bármi másra átálíthadod ami anumpadon van.)

Vettünk a napokban egy Technika lcd tv-t. A csatornaváltó gomb megnyomására nem sorrendben jönnek az adók, hanem össze-vissza. Ha a számokkal váltunk, akkor minden rendben. Mitől lehet ez és hogy lehet megoldani?

Manuálisan állítottuk be a csatornák sorrendjét, úgy ahogy nekünk tetszik. Szépen el is mentett mindent. Az automatikus beállításnál viszont m?ködött a funkció rendesen, sorban jöttek a csatornák egymás után.

Legjobb válasz: Csak egy tipp, de nem lehet véletlenül programozni a távirányító gombjait? Lehet, hogy hozzá lehet rendelni funkciókat az egyes gombokhoz. Érdemes lenne elvinni a boltba, hogy cseréljék ki, hátha hibás a távirányító. Ha garis a termék, márpedig az, ha most vettétek, minden további nélkül kicserélik.

Csak egy tipp, de nem lehet véletlenül programozni a távirányító gombjait? Lehet, hogy hozzá lehet rendelni funkciókat az egyes gombokhoz. Érdemes lenne elvinni a boltba, hogy cseréljék ki, hátha hibás a távirányító. Ha garis a termék, márpedig az, ha most vettétek, minden további nélkül kicserélik.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, a leírásban nincs szó róla, h lehetne-e a távirányítót programozni. Mondjuk abban alig van valami, szóval az elképzelés nem rossz. :) Köszi :)

Ki van kapcsolva a fényképezõgép, de a képnézegetõ gomb megnyomására megnyitja a fotókat. Hogy lehet ez? Hibás a készülék?

Kb. egy hete vásároltam a fényképezõt és most vettem észre, hogy kikapcsolt állapotban, ha megnyomom a képnézegetõ gombot, akkor elkezd világítani és megjeleníti a fényképeket. Samsung WB200F fényképezõrõl van szó. Mi lehet a gond? Szervizbe kell küldeni?

Legjobb válasz: Dehogy. Semmi baja, a legtobb gepen van ilyen gomb. Altalaban a play gomb, mely altal megnezheted a kepeket. Kevesebbet fogyaszt, mert csak az elkeszizett kepekre koncentral, igy a lencse mechanizmus le van tiltva. Ugyanazzal a gombbal kapcsolod ki ezt a funkciot.

Dehogy. Semmi baja, a legtobb gepen van ilyen gomb. Altalaban a play gomb, mely altal megnezheted a kepeket. Kevesebbet fogyaszt, mert csak az elkeszizett kepekre koncentral, igy a lencse mechanizmus le van tiltva. Ugyanazzal a gombbal kapcsolod ki ezt a funkciot.
Ez nem hiba, hanem szolgáltatás, több gépen is van hasonló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Közben elõvettem egy régebbi fényképezõm és valóban az is ezt csinálja. Fura, hogy eddig nem vettem észre, talán a kialakítása miatt könnyebben benyomódik az új. Minden nap tanul valamit az ember :) Köszönöm!

Hogyan lehet egy pozitív töltésű fémgömbbel negatívan feltölteni egy ugyanolyan gömböt, nem növelve sem csökkentve az első gömb töltését?

lecci nagyon fontos!!!

Legjobb válasz: Leföldeled a töltetlen gömböt, a közelébe viszed, de nem érinted hozzá a töltöttet, ekkor a pozitív töltések – szép ezoterikus kifejezéssel élve – bevonzzák a negatív töltéseket az eddig töltetlen gömbre, elveszed a földelést, és – tüdüdü-düddüdû! – kész vagy.

Leföldeled a töltetlen gömböt, a közelébe viszed, de nem érinted hozzá a töltöttet, ekkor a pozitív töltések – szép ezoterikus kifejezéssel élve – bevonzzák a negatív töltéseket az eddig töltetlen gömbre, elveszed a földelést, és – tüdüdü-düddüdû! – kész vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!