Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet fogyni, ha (60 db)

Csak kardioval lehet fogyni? Ha az ember csinál 1 óra callant, ill. Rékát, azok nem érnek semmit? Kétlem, hogy hatástalanok, hiszen kalóriát használunk fel, nem? Nem olvad le a háj mondjuk 50 guggolástól, 100 popsiemeléstől?

Legjobb válasz: csak közvetve olvad a háj a popsiemeléstõl. zsírégetés, így ebben a formában nem létezik, a szervezet csupán energia nyerésre bontja le a zsírt, erre mondják, hogy adott edzés x kalóriát éget. viszont ha a szervezeted tele van szénhidráttal, akkor edzés során (mivel az sokkal mozgósíthatóbb raktár) ebbõl készít energiát a szervezet és zsírt csak minimálisan használ. és most a futásról és egyéb hosszantartó mozgásról beszélünk! amivel ugye a fentiek alapján alig lehet "zsírt égetni". amit te kérdezel, az a torna. az gyakorlatilag izommunka, és ha elég megterhelõ, akkor izmosodhatsz tõle (persze nem olyan mértékben, fõleg lányoknál, hogy az 1-2 alkalom után észrevehetõ lenne). több izom pedig alapállapotban (amikor csak úgy vagy) több kalóriát használ fel. hát fogyás szempontjából ez is elenyészõ. a megoldás az, ha aerob (azaz "kardio") edzést végzel, minél többet és minél hosszabban. de azért látszik, hogy ez is szélmalomharc egy idõ után, mert a szervezeted hozzászokik a terheléshez, és adott kcal elégetéséhez egyre többet kell rohangálnod. ehelyett szokták ajánlani az intervallumos edzést (google), ahol nem az számít, hogy edzés alatt hány kcalt használ a szervezet, hanem hogy utána felgyorsul az anyagcsere, ezért a tested a köv. 24 órában kénytelen a zsírraktárokhoz nyúlni. így már látható, hogy ha 2naponta beiktatsz egy ilyen intervallumos edzést (elég akár 20 perc is), akkor amellett, hogy idõt spórolsz meg, az anyagcseréd állandóan topon van, tehát a lehetõ leggyorsabb a ZSÍRBÓL fogyás üteme (különösen, ha a diétád is jó). a sima aerob edzés ezzel szemben (ha mondjuk naponta mész) eléget 7*200 kcalt (csak mondtam valamit), amit egy nagy pizzával simán vissza tudsz pótolni. és akkor a popsiemelést kcal szempontból meg se említsük...

csak közvetve olvad a háj a popsiemeléstõl. zsírégetés, így ebben a formában nem létezik, a szervezet csupán energia nyerésre bontja le a zsírt, erre mondják, hogy adott edzés x kalóriát éget. viszont ha a szervezeted tele van szénhidráttal, akkor edzés során (mivel az sokkal mozgósíthatóbb raktár) ebbõl készít energiát a szervezet és zsírt csak minimálisan használ. és most a futásról és egyéb hosszantartó mozgásról beszélünk! amivel ugye a fentiek alapján alig lehet "zsírt égetni". amit te kérdezel, az a torna. az gyakorlatilag izommunka, és ha elég megterhelõ, akkor izmosodhatsz tõle (persze nem olyan mértékben, fõleg lányoknál, hogy az 1-2 alkalom után észrevehetõ lenne). több izom pedig alapállapotban (amikor csak úgy vagy) több kalóriát használ fel. hát fogyás szempontjából ez is elenyészõ. a megoldás az, ha aerob (azaz "kardio") edzést végzel, minél többet és minél hosszabban. de azért látszik, hogy ez is szélmalomharc egy idõ után, mert a szervezeted hozzászokik a terheléshez, és adott kcal elégetéséhez egyre többet kell rohangálnod. ehelyett szokták ajánlani az intervallumos edzést (google), ahol nem az számít, hogy edzés alatt hány kcalt használ a szervezet, hanem hogy utána felgyorsul az anyagcsere, ezért a tested a köv. 24 órában kénytelen a zsírraktárokhoz nyúlni. így már látható, hogy ha 2naponta beiktatsz egy ilyen intervallumos edzést (elég akár 20 perc is), akkor amellett, hogy idõt spórolsz meg, az anyagcseréd állandóan topon van, tehát a lehetõ leggyorsabb a ZSÍRBÓL fogyás üteme (különösen, ha a diétád is jó). a sima aerob edzés ezzel szemben (ha mondjuk naponta mész) eléget 7*200 kcalt (csak mondtam valamit), amit egy nagy pizzával simán vissza tudsz pótolni. és akkor a popsiemelést kcal szempontból meg se említsük...
Nem csak kardioval lehet fogyni
Utolsó válaszban a válasz:) )) Nagyon konkrét és hasznos:) Ennél szebben én sem írhattam volna le:) )
Ezzel az intervall edzéssel igencsak vitatkoznék, fõként azért, mert aki nem ért hozzá túledzheti magát vele, illetve relatíve sok zsírt éget vele ez igaz, de annyival több szénhidrátot is, tehát a kaját hozzá kell lõni. Az aerob edzéssel pedig a zsíranyagcsere sebessége nõ, ezzel is lehet elérni túledzést, de ésszel kell csinálni.
persze, de ha a neten rákeres, vannak intervall edzésprogramok, pl. ilyen h kocogj 3 percet, majd fuss gyorsan 1 percet (adj bele mindent), ismét 3 perc... ezt csináld meg 5x, az pont 20 perc. aki õrült módjára megcsinál belõle naponta 2x 1 órát az meg ne csodálkozzon utána :D utána kell olvasni, ennyi

Hogyan lehet fogyni hasról gyorsan? Ha csak reggelire eszek kenyeret, az ebédhez nem és a vacsorához se eszek az fogyaszt? És ha igen egészséges dolog ez?

Legjobb válasz: Nem egészséges, mert reggel eszel kenyeret. Ha eddig mindig ettél, akkor valószínûleg némi eredményed lehet azzal, hogy kevesebbet eszel. Hogy ez meddig tart ki a te esetedben, azt elõre nem tudhatjuk. De ennyi erõvel a reggeli kenyeret is elhagyhatnád, és akkor tényleg szénhidrátszegény lenne a táplálkozásod, ami azért komoly minõségi elõrelépés :)

Nem egészséges, mert reggel eszel kenyeret. Ha eddig mindig ettél, akkor valószínûleg némi eredményed lehet azzal, hogy kevesebbet eszel. Hogy ez meddig tart ki a te esetedben, azt elõre nem tudhatjuk. De ennyi erõvel a reggeli kenyeret is elhagyhatnád, és akkor tényleg szénhidrátszegény lenne a táplálkozásod, ami azért komoly minõségi elõrelépés :)
Ha eddig szinte minden étkezéshez ettél kenyeret akkor biztos számítani fog, de mi t az elõttem szóló én is azt mondom hogy kihagyhatnád a reggelidbõl is. Ehetnél helyette abonett és ehhez hasonló extrudált kenyereket. Az még hatásosabbá tenné. Perszr ezeket is mértékkel... Mondjuk sport nélkül óriási eredményt ne várj!
Én úgy hallottam hogy egészséges hogyha lisztérzékenyeknek való kenyeret eszel ami ugye pl.:rizslisztbõl vagy kukoricalisztbõl készül így nem hizlal!szerintem fogadd meg ezt mert nekem egy év alatt 23 kilót segített az mellett, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget ettem :) sok sikert!!!
Nem létezik helyi fogyás!!!!!!

Szobabiciglivel lehet fogyni? Ha igen, hogyan?

Mivel lehet fokozni a fogyás mértékét? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igen lehet, de a diéta százszor hatékonyabb, mint a mozgás. Bármilyen sport, a lényeg, hogy intenzív legyen. 20-30 perc, sprintekkel megtûzdelve. Ennek a legerõsebb az utánégetõ hatása, így órákkal késõbb is zabálja a szervezet az energiát az oxidatív folyamatok miatt. Mellékesen nagyon fitt leszel.

Igen lehet, de a diéta százszor hatékonyabb, mint a mozgás. Bármilyen sport, a lényeg, hogy intenzív legyen. 20-30 perc, sprintekkel megtûzdelve. Ennek a legerõsebb az utánégetõ hatása, így órákkal késõbb is zabálja a szervezet az energiát az oxidatív folyamatok miatt. Mellékesen nagyon fitt leszel.
Nekem van fogyiövem, amit tescoba is lehet kapni, kb 1300Ft-ért, felveszed és a hasadnál, derekadnál jobban izzaszt jobban fogyaszt. De egyébként van fogyasztónadrág is, esetleg paprikakrém:)
Az intervallum edzésnek nem kell olyan hosszúnak lenni, de 20-30 perc alatt is sokkal hatékonyabb, mint egy 2 órás "normál" tempó. Ki néz ki jobban, egy maratoni futó vagy egy 100m-es síkfutó?
Szerintem a 30 perc kevés. Legalább tekerj 40 percet, de inkább 50-et. Nem lassan, de nem is kell lóhalálában, normális tempóban. Legalább heti 3x. Én így fogytam 18 kg-ot. Néha még eljártam futni is. A fogyiövrõl meg jól írta az elõttem válaszoló!
Rákötsz valahogy a lábadra 2 vödör híg kevés cementtartalmú betont és addig tekered folyamatosan míg teljesen meg nem köt :) (kb 3 nap)
A fogyiöv akkor hatékony, ha legalább 10 kiló és azzal végzed az edzést :DDD
Marha sokat kell tekerni.
Ezt másképp úgy hívják, hogy intervallum edzés. A lényege, hogy 30-60 másodperces kemény részek, amik között, 4-5 perces lazább szakaszok vannak. Ez edzettségi szint szerint módosítható. Én ezt általában úgy csinálom, hogy 30km/h bemelegítéshez és a laza, átvezetõ szakaszokhoz, a sprintek pedig ennél jóval gyorsabbak, néha maximális erõvel tekerek. KEZDÕNEK ezt NEM ajánlom! Ez egy rendkívül hatékony edzés, de cserébe eleinte lehet komoly izomláz és kimerültség, tehát csak fokozatosan! Ugyanezt megteheted futással, úszással is. Megjegyzem, hogy eleinte nõni fog az izomtömeged pár kilót, ezért ne félj, ha a mérleg kicsit többet mutat :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, tehát ez azt jelenti, hogy nap kb 30 perc, monoton tekerés, beleiktatva gyorsabb tekeréseket? És azok meddig tartsanak? Bocs a laikus kérdésért, nem vagyok egy sportbajnok, a diéta az megy, de a mozgás...
11:42-es vagyok. ÉN csak azt írtam, hogy nekem mi vált be. És ha hiszed ha nem, én a normál tempós heti 5-szöri tekeréssel adtam le 18-kgot. Nyilván diétával.


Citromlétől tényleg lehet fogyni? Ha igen, hogy kell inni?

Úgy értem, mikor mennyit, milyen hígításban? Rendes citromból? Vagy az üveges citromlé is jó?

Legjobb válasz: Elõször én is itt olvastam:) S el is kezdtem izibe - annyira, hogy most is épp egy pohár citromlevet majszolok. (Persze én diétázom s mozgok is mellette). Ezt a cikket olvasd el: http://www.femina.hu/fogyokura/fogyititok

Elõször én is itt olvastam:) S el is kezdtem izibe - annyira, hogy most is épp egy pohár citromlevet majszolok. (Persze én diétázom s mozgok is mellette). Ezt a cikket olvasd el: http://www.femina.hu/fogyokura/fogyititok
Ha a fogyás ilyen egyszerû lenne akkor nem épülne rá milliárdos üzletáge, tehát: nem lehet tõle lefogyni. Bár ha szorgalmasan iszod, akkor az elõbb-utóbb jó kis hascsikarást okoz, ami elég hathatósan elveszi az ember kedvét a táplálkozástól. Ebben az értelemben tényleg lehet hatásos...
Perszeeeeee!! Lehet tõle fogyni!! Képzeld a mogyórókrémmel bekent stillfûrésztõl is lehet fogyni!! Na mit szólsz?? :D Bocs ha cinikus voltam, csak azért volt, hogy rágyere hogy mekkora hülyeséget kérdezel, arról nem is beszélve hogy az emberek miért nem használják a józan paraszti eszüket??? Mindegy, Szóval nem lehet tõle fogyni, étvágycsökkentõ hatása helyett inkább nem leszel tõle szomjas, ami meg nem éppen okés, mivel méregtelenítés miatt muszáj. Diétázz, edz, és ne keress kitútat a verejtékes és vértpisáltatóan kemény edzések helyett. sok sikert Krisz

Mellre lehet fogyni? Ha igen, hogy?

Legjobb válasz: Pasi vagy?

Pasi vagy?
Pontosan ugyan ugy, mint barhova mashova: sport es dieta. Helyi fogyas sajnos nincsen.
max egy fél méretet tudsz fogyni, és azt sem nagyon. Nekem nagyon nagy mellem van fiatal koromba az 55 kg-hoz képes is D-E-s melltartó kellett. Blúzokat nem tudtam felvenni soha sem, mindig szerettem volna mellböl fogyni. Hát nem nem ment, pedig midnent megtettem. Mindent tudtam formálni de azt nem. Szülés után még egy számot nött, most már F-s kosarat hordok. Hiába fogytam vissza, a mellem nem fogy le. Habár férjem örül neki, de én nem.
Sajnos így igaz, én 45 kg-osan is C kosaras melltartót hordtam, onnan semmi nem ment le soha, anyukám is ilyen alkat, xs-es ruhaméret meg nagy cici. Nemrég híztam kb 7-8 kg-ot, cigileszokás miatt, a mellem mérete semmit nem változott, tehát nálam a súlyváltozástól függetlenül mindig ugyanakkora évek óta.
Nalam összesegeben amiota sportolok, talan kicsit kisebb lett, de nem szamottevö mertekben.
Hát nekem meg fogytam 11-12 kg-t, és körülbelül eltûnt a mellem.:D

Hogyan tudnám a combomat szálkásítani? Konditerembe is járok rendszeresen. Szeretnék vékony formás combokat ( de nem izmosat) Vádliból is lehet fogyni? Ha igen hogyan? Köszönöm előre a válaszokat!

Legjobb válasz: Szálkásító diéta, de helyi fogyás nem volt, nincs és sosem lesz. Nyugi, attól mert súlyzót fogsz még nem lesz izmos a combod, ahhoz nagyon sokat kell küzdeni.

Szálkásító diéta, de helyi fogyás nem volt, nincs és sosem lesz. Nyugi, attól mert súlyzót fogsz még nem lesz izmos a combod, ahhoz nagyon sokat kell küzdeni.
Jogos:) Elírtam.Egész napra megy az 50g.
"50g/tskg" WTF? amúgy úgy is lehet h ch-t leviszed 30g alá
Úgy, hogy tartod a diétát, megemeled a fehérjét a ch-t meg leviszed egészen 50g/tskg-ig.Aztán ha ezt tartod és rendesen edzel is mellé, le fog menni rólad minden zsír.
De 20 perc meg 15-10 perc az semmire nem elég -.- 1 óra minimum mert azt 800-600 kalóriát is elégethet!
A kérdező hozzászólása: az elfelejtettem mondani, hogy a 10-15 perc futás mellett 20 percet álló biciklizek is!
Inkább 30-40 percet.. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! Minden nap futok 10-15 percet futógépen (10es fokozaton vagy egy kicsit magasabb fokozaton)
Szerintem az izmos láb ugyan olyan formás mint a nem izmos... én azt ajánlom, hogy menj el futni! :D
Nem tudsz "vádliból" fogyni. Tudsz fogyni, és a genetikád mondja meg, hogy honnan menjen le a zsír. A gyúrás abban segít, hogy ne izomból fogyjál.
Guggolások, kitörések, félguggolás és youtube-on keress még videókat. Ha csinálod nem lesz izmos combod csak formás
A kérdező hozzászólása: Egy szóval nem mondtam, hogy a szálkásító diéta izmosít, nem tudom mirõl beszéltek és mit kell osztani az embert. Arra válaszoltam, hogy "attól, hogy súlyzót fogsz nem leszel izmos" válaszom: NEM IZMOS LÁBAT AKAROK! De úgy látom egyikõtök sem tud olvasni, vagy egyszerûen csak nem tudjátok értelmezni! Arra lettem volna kíváncsi, hogyan tudom szálkásítani a lábamat! De azért kössz a válaszokat!
Szálkásító diétával? Hmm? "Vádliból is lehet fogyni?" Lehet, a zsír réteget ellehet tüntetni onnan. Ha szálkásítasz akkor nem fogsz izmosodni. :D
Igy van , csak jobban értünk a témához mint te, vagy ha okosabb vagy miért kérdezel ?
Szálkásító diétával amúgy sem lennél izmos, nyugodd össze magad. Izomnöveléshez tömegnövelõ étrend kell, te pedig fogyni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Képzeld nem csak fogom a súlyzót! És értelmesen leírtam, hogy NEM AKAROK IZMOS combot, de úgy látom nem volt világos számodra, úgy mielõtt osztod az embert tanulj meg olvasni!
Nem akarok beleszólni az izmos lábról alkotott elképzeléseidbe, de szerinted mitõl formás egy láb? Segítek, az izomtól. Te valószínûleg azt nem szeretnéd, ha nagy és kidolgozott izmaid lennének. Ettõl viszont nem kell tartanod, mert ahhoz nagy súlyokkal végzett edzés és tömegnövelõ étrend kellene. Szóval akarj csak izmos lábakat, mert akkor lesz formás. :)

Tokából lehet fogyni? Ha igen, hogy?

nem vagyok hájas,normálisan eszem,mégis van tokám,mit csináljak?

Legjobb válasz: Nincs nagyon helyi zsírégetés. De próbálkozhatsz arctornákkal, hátha segít a problémán.

Nincs nagyon helyi zsírégetés. De próbálkozhatsz arctornákkal, hátha segít a problémán.
Kislabdát szoríts az állad alá, és próbáld összenyomni.(gumilabdát)
kozmetikusnál vannak ilyen kezelések amik segítenek az ilyen problémán vagy ha drága lenne mindig menned kérdezd meg milyen géppel csinálja lehet venni és akkor 3-4 ezerbõl megúszod hosszútávra megéri

Ha nincs főtt kaja, meg elkészítésre sem mód, hogyan lehet fogyni?

Nem a pénzzel van a gond, hanem azzal, hogy nincs egy csomó olyan dolog, ami alapvet? egy konyhában(süt?, mixer meg ilyenek.). Apum max levest f?z, ami általában baromi zsíros, szóval nem eszek bel?le.

Legjobb válasz: tojás, túró, joghurt,kefir ezeket mind eheted. És egy szelet húst már csak ki tudsz sütni magadnak is

tojás, túró, joghurt, kefir ezeket mind eheted. És egy szelet húst már csak ki tudsz sütni magadnak is
Hagyd ela szénhidrátos termékeket! Azaz péksütemények kenyér stb! Sok zöldség és fött rizs!
Én pont attól fogyok, amikor nincs lehetõségem fõzni, ha nincs normális (meleg) kaja nem is vagyok éhes :( Szóval szerintem ilyenkor inkább arra kell vigyázni, hogy az ember mégis hozzájusson minden fontos tápanyaghoz és ne hagyjon ki étkezést!!! :( Vagy ha már muszáj bolti vackokat enni, akkor azokat válogasd meg, pl teljes kiõrlésû kenyér, gyümölcs, zöldség, tojás, tej, sajt - ezekbõl legyen minden nap egy kicsi ha lehet! Nem az elsõ vok, bár a % stimmel :)

Ha valaki mellizom gyakorlatot csinál annak milyen hatása van? És mellből hogy lehet fogyni?

Helló!

Legjobb válasz: Ha mellre edzel akkor kisebb lesz tõle a melled, mivel a benne lévõ zsírt is égeted.

Ha mellre edzel akkor kisebb lesz tõle a melled, mivel a benne lévõ zsírt is égeted.
ha izomtömegnövelõ gyakorlatot csinálsz akkor a mellzsír helyett közel ugyanannyi izmot is növeszthetsz, ráadásul kezdetben lehet h izom már nõ, zsír még nem fogy így azt hiszed nem jó a dolog szálkásító gyakorlat viszont égeti a zsírt de nem növeszt izmot annyira
Ez hülyeség, hogy a mell edzéstõl a mellen lévõ zsír kisebb lesz. :D Ilyet nehogy elhigyj. A mell edzés alapvetõen egy anaerob edzés, ami izmot növel. Vagyis épphogy nagyobb lesz a melled, nem pedig kisebb. Ha zsírt akarsz égetni, akkor ahhoz gyalogolni kell, szobabicajozni, úszni.
21:07 - akkor a bodybuilderes nõknek miért nincs mellük okoska? azért mert elégetik a mellben lévõ zsírt

Tudtátok hogy a zöldséges kínai levestől lehet fogyni ha minden nap vagy kétnaponta esztek este 22:00 körül belőle?

Én ezt eszem már egy jó ideje, néha megunom, de hatásos

Legjobb válasz: Arra a zacskós, olcsó levesre gondolsz? Vagy nem? És mennyit fogytál tõle?

Arra a zacskós, olcsó levesre gondolsz? Vagy nem? És mennyit fogytál tõle?
nem tudtam :)
Nem tudtam. De ebben a formában ez így hülyeség. Elvileg lehet a levesben olyan anyag, ami a fogyást segíti, de ez nem egyenlõ azzal, hogy fogyaszt! Ha melette fél disznót ebédelsz, akkor nem fogsz fogyni, leves ide vagy oda... Plusz teljesen lényegtelen, hogy este 10kor eszed. Vagy szted, ha fél 11kor eszed, már nem hat?:P
A kérdező hozzászólása: Aham, arra az olcsó zacskósra gondoltam, nekem nagyon ízlik. Az egyik válaszolónak: húst egyáltalán nem eszek. 3kg-ot fogytam
A kérdező hozzászólása: rám mindig éjfélkörül tör rám az ehetnék, tehát mind1 h mikor eszed.
Ha hust egyaltalan nem eszel akkor a tested honnan kapja a feherjet? Igy mar minden vilagos... Ameddig te azt hiszed, hogy fogytal szepen lebontottal a testedrol kozel 3kg izmot... Ebben az a jo hogy a sulyod csokkent meg az izomtomeged, de a zsir az csak kevesbe. Ennyi erovel levaghatnad a labad furesszel, mert akkor vagy 20 kilot "fogynal". Legalabb ha valami hulyeseget csinalsz ne reklamoznad... Nem fordult meg meg a fejedben az egeszseges taplalkozas es a sport csodakra kepes anelkul, hogy tonkretenned vele az egeszsegedet (es masoket)? (Tigi)
A kérdező hozzászólása: ez még sztem tök jó, és aki olyat rak fel hogy hogy lehet hányni, meg az ilyen fogyókúrás hülyeségek ( meddig szedhet hasmenéses tbl-t...stb) akkor az normális?? Inkább levest egyen, aztán semmi baja nem lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!