Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet felkészülni a (50 db)

Hogyan lehet felkészülni a szövegalkotásra?

Nem tanultam rá semmit, itt az ideje, légyszi segítsetek, suliban egyet sem csináltunk még.

Legjobb válasz: Szerintem ha van egy kis józan eszed és beszélõkéd simán lehet írni egy négyes-ötös szövegalkotást. Dobj fel egy témát, és írj róla jó hosszú fogalmazást. Nem tudom hogy lehet ilyenre felkészülni, olvasgass elõzõ évekbeli szövegalkotási kérdéseket, és azokat csináld meg.

Szerintem ha van egy kis józan eszed és beszélõkéd simán lehet írni egy négyes-ötös szövegalkotást. Dobj fel egy témát, és írj róla jó hosszú fogalmazást. Nem tudom hogy lehet ilyenre felkészülni, olvasgass elõzõ évekbeli szövegalkotási kérdéseket, és azokat csináld meg.

Hogyan lehet felkészülni a 2012-ben történő apokalipszisra?

Legjobb válasz: sehogy ..ez olyan mintha azt kérdeznéd h lehet felkészülni egy cunamira, v földrengésre!!! A váratlanság ereje van iylen dolgokban , de egyébként nem lesz akkor semmi hidd el, max ezt megelõzõen lesz vmi személetváltás az emberek látásmódjában h pl h álljanak bizonyos dolgokhoz az életben, de ne gondolj itt semmi rosszra az egész egy eltúlzott vmi!!

sehogy ..ez olyan mintha azt kérdeznéd h lehet felkészülni egy cunamira, v földrengésre!!! A váratlanság ereje van iylen dolgokban , de egyébként nem lesz akkor semmi hidd el, max ezt megelõzõen lesz vmi személetváltás az emberek látásmódjában h pl h álljanak bizonyos dolgokhoz az életben, de ne gondolj itt semmi rosszra az egész egy eltúlzott vmi!!
Fotel, popcorn és Pepsi cola, és nagyképernyõs tévé.
nem lesz világvége!!!!! de valami biztos lesz ha már annyi teórira van arra az évre :D másik meg hogy semmi se tart öröké elõbb utobb tényleg vége lesz :D ha cunami lesz akkor menj fel magas hegységre és akkor nem ér el. ennyi földrengés... akkor meg nem kell magas emeletes házban tartózkodni. gondolkodni kéne!!!
úgy, hogy elköszönsz mindenkitõl és várod, hogy jöjjön
Nem lesz világ vége ha hasmenésem lesz. Nem akarok lemaradni.
Nem hiszek benne, hogy bekövetkezik. De ha egy világnak vége lesz, akkor maximum magadban teheted rendbe a dolgaidat, a lelked nyugalmát állíthatod vissza, mert akkor nem menekülsz meg...
A kérdező hozzászólása: Csak azért, mert azt írták a neten, hogy akkor lesz az aranykor, és akkor lesz egy kozmikus járat, amire csak meditációkkal, meg ilyyesmikkel lehet felkészülni, hogy feljuss rá, és ha nem jutsz fel rá akkor csak a következõre szálhatsz fel ami 25000 év múlva lessz!
o.O o____o És te ezt elhiszed?
ez a kozmikus járat elég wtf. AZ aranykor már elmúlt, réges régen, nem valószínû, hogy most jönne el, a vízöntõ korszak nem a megnyugvásról és békés fejlõdésrõl szól. figyelj, nem valószínû hogy az elkövetkezõ egy évben léped meg azt a szellemi-spirituális ugrást, ami kell egy ilyen kozmikus járathoz, vagyis épp olyan valószínû, mint az hogy hirtelen rádöbbensz a világ nagy igazságaira. A fejlõdés sokszor hirtelen, élményszerû, de látva az írásod, kérdésed, gyerekálmaid, úgy érzem, neked nem kell "tartanod" ettõl. Élj úgy, ahogy szeretnél, légy az, aki szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Jó de írd már le milyen meditációt lehet csinálni 2012-re!

Hogyan lehet felkészülni a betörõk érkezésére, föleg ha 89 százalékosan biztos vagyok benne, hogy ma vagy holnap eljönnek?

A nyáron egy vasárnap 22:08 körül zaj hallatszott az udvaron. Másnap kiderült, hogy tolvajok voltak, elvittek ezt azt. Hétfõ este nem jöttek. Pedig vártuk. Kedd este 22:30 körül, tévé zárás után ugattak a kutyák. A tolvajok voltak. Majdnem megfogtuk õket. Az este (vasárnap) 1 órakkor voltak a tolvajok. Gondolom ma nem jönnek. Ha ugyanazok a tolvajok voltak, akkor lehet, hogy holnap este jönnek


Hogy lehet felkészülni a terhességre?

Ez lesz az első hónapunk, hogy megpróbáljuk összehozni a babát és ti tapasztaltabbak hogyan kezdtetek neki?

Legjobb válasz: Szexeltünk.

Szexeltünk.
A kérdező hozzászólása: Azt gondoltam :) De én konkrétan arra értettem, hogy kell e valami kivizsgálás vagy vérvétel vagy valami ilyesmit érdemes e csinálni? Vagy szedni valamit esetleg.
Folsavat nem árt elkezdeni szedni. Èn még beiktattam egy átvizsgálást + rákszûrést.
Elõtte 3 hónappal már folsav szedése, általános nõgyógyászati vizsgálat + rákszûrés, egészséges életmód (mozgás, káros szenvedélyek abbahagyása, kiegyensúlyozott étrend), fogászat az ajánlottak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A fogászat soha nem jutott volna eszembe. :)

Hogyan lehet felkészülni a társadalomismeret témazáróra?

Nos eddig kivétel nélkül mindegyik TZ-m 1-es és 2-es lett, hiába tanulom meg elejétől a végéig az anyagot, amit a tanár diktál, ahhoz képest amiket a dolgozatba belerak, körülbelül köze nincs, ahhoz amit valójában vettünk... Olyan bonyolult diagramokat meg ábrákat rak be, amiről le kell olvasni minden sz*rt.. És beugrott, hogy nagyon "hivatalosan" vagy hogy is mondjam, speciálisan van megfogalmazva és meghatározva a feladat, mintha ez valahol fent lenne és ő csak kimásolja. Tudtok ilyen oldalt, ahol társ.ism feladatok vannak, mert én keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit..

Legjobb válasz: A dolgozatot nem lehet haza vinni? Egy szövegrészletet gépelj be, hátha kidob vmit.

A dolgozatot nem lehet haza vinni? Egy szövegrészletet gépelj be, hátha kidob vmit.
Középiskolába jársz?
Jaj, hova süllyed a világ:D Nálunk a társadalomismeret annyiból állt, hogy beadtunk 2 házidolgozatot, meg félévkor írtunk egy röpdolgozatot. Aki a röpdolgozatot nem tudta meg írni, az 3-as lett XD
A kérdező hozzászólása: Dehogy lehet hazavinni... Ott kell megcsinálni, az a baj, hogy már nem emlékszem pontosan a feladatmeghatározásokra, mert akkor lehet valamit tényleg kidobna... De mi ilyen témakörönként írunk egy TZ-t.. És olyan rohadt nehéz, hogy szerintem eddig 1x fordult elõ h lett 3-masnál jobb...
Esetleg olyan könyvekre, honlapokra próbálj keresni, amik az emelt szintû társadalomismeret érettségire készítenek fel, hátha találsz hasonló feladatokat. Vagy az elmúlt évek érettségi feladatai között. Nekünk a "kedves" gimis biosz tanárunk csinálta ezt annak idején, hogy egyetemi felvételi teszteket adott dolgozat gyanánt. (Akkor még nem volt emelt érettségi.) Naná, hogy a legjobb tanulónak is kettes lett...

Hogyan lehet "felkészülni" a szülésre? Ki hogyan tette, teszi ezt meg?

36 hetes kismama vagyok. Már egyre közelebb és közelebb van a nagy nap. Õszintén megmondva rettenetesen félek, "parázok" az egésztõl. Talán azért, mert ez egy út az ismeretlenben, aminek hamarosan a végéhez érek és nem tudom mi vár majd ott rám, ránk.

Legjobb válasz: Én mindennapos mozgással, málnalevél-teával és homeopátiával készültem, nagyon gyorsan regenerálódtam szülés után, hamar lett tejem is. De így utólag azt mondom, legalább ilyen fontos a szülés UTÁNI idõszakra is készülni. Hogyan érdemes szoptatni, fejni stb., én pl. egyáltalán nem kédezõsködtem az otthoni elsõ napokról, és eég rosszul tettem, mert kb. minden váratlanul ért, szinte sokkot kaptam.

Én mindennapos mozgással, málnalevél-teával és homeopátiával készültem, nagyon gyorsan regenerálódtam szülés után, hamar lett tejem is. De így utólag azt mondom, legalább ilyen fontos a szülés UTÁNI idõszakra is készülni. Hogyan érdemes szoptatni, fejni stb., én pl. egyáltalán nem kédezõsködtem az otthoni elsõ napokról, és eég rosszul tettem, mert kb. minden váratlanul ért, szinte sokkot kaptam.
Sehogy. Sajnos. Egészségügyis vagyok, plusz mindent újra átolvastam, amit errõl tudni lehet. Pontosan tudtam, mi történik, de a lelki oldalára semmi nem készít fel. Sosem tapasztalt érzések jöttek elõ belõlem. Nehéz szülésem volt, és a szülés utáni idõszak sem sikerült jól, problémás szoptatás, depresszió, minden volt. Erre nem lehet történetekbõl vagy tankönyvekbõl felkészülni. Fontos, hogy legyenek melletted olyanok, akik támogatnak, segítenek és nem ítélkeznek, amíg össze nem kapod magad, és hogy tudd, akárhogy is alakul, a felhõk fölött süt a nap, csak ki kell várni, míg elmúlik! Persze, kívánom, hogy semmit ne tapasztalj meg ebbõl, légy szerencsés, problémamentes, gyors szüléssel, és gördülékeny gyermekágyi tapasztalatokkal!
elsõvel egyetértek. Én a szülésre akartam felkészülni, azt hittem, az a cél. Sajnos az utána következõ idõszakra semmit nem készültem, sokkal jobban megviselt, mint a szülés.
Én minden rosszra felkészültem, úgymint 16 óra vajúdás, komplikációk, rossz szobatársak, 1 évig nem alszok, stb., aztán nagyon kellemesen csalódtam. Keptelenség elképzelni a szülést, gyerekágyas idószakot, mert mindenkinél más. A fájdalom az tényleg nagyon rossz, de elmúlik, kibírható. Gondolj úgy az egészre, hogy egy nagy kaland, amiben rossz és jó dolgok vannak, de mindenképpen egy nagy élmény. Én abszolut elvárások nélkul indultam az egésznek, ahogy esik, úgy puffan, és ezért nagyobb csalódás nélkül éltem meg az egészet. És legyél büszke magadra, mert kihordasz, és megszülsz egy kisbabát. Ez nagy dolog akkor is, ha ez csak egy kis része a gyerekvállalásnak. A mikéntje lényegtelen, mert így vagy úgy, de életet adsz. Szóval Náncsi nénitól elkezdve mindenki kibírta a szülést, neked is menni fog, és utána babázhatsz kedvedre.
Én lélekben igyekeztem felkészülni a szülésre, sokat segített a Bába válaszol ide vonatkozó része. Egyébként tényleg érdemes azon is gondolkodni, hogy mi lesz utána. :)
Én is Az elsõvel értek egyet, csomó mindent olvastam, elolvastam a szülésrõl, de igazából egyetlen dolog maradt meg belõlük, hogy fontos a helyes levegõvétel, mert az sokat segít az erõ beosztásában. De szerintem is fontosabb lett volna az utána lévõ idõszakról olvasni, tájékozódni, mert arról semmit nem informálódtam, és ez hiányzott. Például azt hittem hogy a szoptatás a világ legegyszerûbb és legtermészetesebb dolga, de nem így volt :-) Az elején nehéz volt, semmit nem tudtam róla, aztán szerencsére belejöttem és sikerült egy éves koráig szopizni :-) Vagy amikor elkezdett csuklani, rohantam le vele a csecsemõ osztályra, ott meg fel se kapták a fejüket rá :-) Jó egészséget kívánok Nektek!!!
Fontos, hogy legyen elég önbizalmad, mert ha rástresszelsz, sokkal jobban fog fájni. Ajánlom figyelmedbe a Szülés ahol én irányítok c. könyvet! Szerintem keress egy dúlát, aki ott lesz veled és mindenben segít!
Meg a terhessegem kozepe tajan elolvastam Ina May Gaskin konyvet a szoptatasrol, es ujra vegiglapoztam a szulesrol szolot (mert azt mar regebben olvastam). A szulesre csak annyira keszultem, hogy fogadtam dokit meg szulesznot es megbeszeltuk, hogy hogyan mennek majd a dolgok. A korhazi csomagot osszepakoltam, azt se tul koran. Ezen kivul ugy alltam hozza, hogy minden akkor es ugy tortenik, amikor es ahogy kell. A fajdalomtol nem feltem, mert tudtam, hogy nem kibirhatatlan. Es igy is volt. Nekem a terhesseg elejen a hanyos-emelygos idoszak sokkal rosszabb volt, mint a vegen a szules. Annak ugy ereztem sose lesz vege, a szules meg ahhoz kepest gyors volt es vegig "ura voltam a helyzetnek".
A szülésre úgy készültem, hogy eldöntöttem magamban, hogy le pár nagyon rossz órám, de utána minden csodás lesz... :) Ehhez képest nagyon könnyû szülésem volt, császároztak, nem éreztem semmi fájdalmat. Utána a 3 kórházi napot is viszonylag könnyedén vettük, elszaladt. Viszont így utólag én is többet tájékozódhattam volna, hogy mi lesz otthon... szerencsére nekem anyukám és anyósom is felváltva jöttek, segítettek, a férjem is odatette magát, de még így is megviselt lelkileg. Olyan érzések dolgok voltak, amikre nem számítottam, pedig nagyon akartam ezt a babát. Most 3 hónapos a babám, és mostanra merem kijelenteni, hogy összeszedtem magam, megbarátkoztam az új életemmel, van egy tündéri kisfiam, és mellette vezetem a háztartást úgy mint elõtte, még magamra is jut idõm.

Hogy lehet felkészülni a szülésre? Kinek mi segített/könnyített rajta?

Olyanokra gondolok hogy légzőgyakorlat, málnalevéltea, sok mozgás, vagy bármi.

Legjobb válasz: Mi jártunk páros szülésfelkészítöre és nagyon jó volt. Pont abba a korházba ahol szültem, így bevittek mindenhova minket, a bába az ágyon feküdve mutogatta hogyan lehet szülni, megmutatta a szülö széket stb... mi rengeteget nevettünk, de szuper gyakorlatok voltak a légzésre, elmondta miért fontos hogy elég oxigénje legyena babának. apa nem szereti a korházakat, fél. de nagyon tetszett neki is, és a szülés annyira természetes volt neki. málnalevél teát ittam, de nekem a hasizmaim gyengék voltka nehezen tudtam kinyomni a bébit. Most szeretnék a következövel akupunktúrás kezelésre járni az utsó hetekben.

Mi jártunk páros szülésfelkészítöre és nagyon jó volt. Pont abba a korházba ahol szültem, így bevittek mindenhova minket, a bába az ágyon feküdve mutogatta hogyan lehet szülni, megmutatta a szülö széket stb... mi rengeteget nevettünk, de szuper gyakorlatok voltak a légzésre, elmondta miért fontos hogy elég oxigénje legyena babának. apa nem szereti a korházakat, fél. de nagyon tetszett neki is, és a szülés annyira természetes volt neki. málnalevél teát ittam, de nekem a hasizmaim gyengék voltka nehezen tudtam kinyomni a bébit. Most szeretnék a következövel akupunktúrás kezelésre járni az utsó hetekben.
Szia! A légzõgyakorlatok mindenképpen segítenek, csak mondjuk ne csak nyugodt állapotban gyakorold. Fájások alatt megfelelõen lélegezni kb. olyan mintha levágnál 1 km sprintet és azt mondanák, hogy na most nyugodtan, lassan vegyél levegõket. Aztán ami segít a megfelelõ vérkép beállítása szülés elõtt. Ne legyél vas hiányos, vérszegény vagy egyéb probléma.. Ezek ugyanis nehezíthetik a szülést és a szülés utáni idõszakot. Ez hosszú idõt vehet igénybe, ezért fontos vele foglalkozni. Pl. a vas pótlása, felszívódása sokszor 3 hónapot is igénybe vesz. A homeopátiás szerek használata is mindenképpen ajánlott, legalábbis nekem segített. A sportról nem tudok nyilatkozni, mert én nem bírtam magam rávenni, úgyhogy az nem tudom mennyire segít. Nekem is segített az is, hogy voltam bent elõtte a szülõszobán és ismertem a járást. Lelkileg legalábbis. Jó felkészülni még, hogy miket lehet igénybe venni. Gondolok itt kádban vajúdásra, vagy, hogy van e labdájuk. Gátvédelmes szülés esetén, pedig akár egy intim torna tanfolyam és gátmasszázs. Az intim torna tanfolyamot már érdemes a terhesség elsõ felében elvégezni.
EDA, EDA, EDA!!!!! MEGVÁLTÁS!!!!
EDA nélkül is lehet nagyon gyorsan és könnyen szülni. Felkészülni nem igazán lehet sztem.

Hogyan lehet felkészülni a nyelvvizsgára magamtól?

Angol nyelvbõl szeretnék minél hamarabb középszinten nyelvvizsgát tenni. Szeretnék magamtól felkészülni rá, esetleg a vizsga elõtt elmennék néhány alkalomra egy nyelvtanárhoz. Tudnátok segíteni, hogy honnan tudnám letölteni az anyagokat amik a nyelvvizsgához kellenek? Én a Telc vizsgára gondoltam, hogy az elég könnyû, pont megfelelne nekem. Tudtok róla valamit? Hogy ehhez a nyelvvizsgához hol lehet anyagot beszerezni? Köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Nézz sok angol filmet/sorozatot elõször felirattal (angollal) majd anélkül.Beszélgess sokat angol nyelvû emberekkel,a neten vannak ilyen fórumok ahol tudsz találni beszélgetõpartnert.Plusz szerintem vegyél valamilyen könyvet ami segít a nyelvtanban /szóbeli tételekben.A magántanár jó ötlet.Hajrá :)

Nézz sok angol filmet/sorozatot elõször felirattal (angollal) majd anélkül.Beszélgess sokat angol nyelvû emberekkel, a neten vannak ilyen fórumok ahol tudsz találni beszélgetõpartnert.Plusz szerintem vegyél valamilyen könyvet ami segít a nyelvtanban /szóbeli tételekben.A magántanár jó ötlet.Hajrá :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)
sehogy
A honlapjukon rengeteg minden fentvan, hogy mit kell tudni a vizsgáról, meg hogy mire számíts. Szerintem jó döntés volt. Ha megengedsz egy tanácsot: a levélre nagyon fekudjél rá. Tanulj be sablon mondatokat az összes típusra. Ha elhasalsz a vizsgán, akkor az tuti a levél miatt lesz. A többi része nem nehéz, igazándiból ez sem, ha odafigyelsz. [link] Ezt töltsd le. A neten találtam. Az összes feladatrészhez nagyon nagy segítség.
Az hulyeség amúgy, hogy sehogy nem lehet felkészulni egyedul. Az osztálytársam nem volt egy nagy nyelvzseni, de 10.-ben letette egyedul.
A kérdező hozzászólása: A linket küldõnek: nagyon szépen köszönöm! :) Én is töltöttem már le sokat, de ez jobban össze van foglalva. köszi :) Utolsó válaszoló: neked is köszi! Én is megpróbálom magamtól megcsinálni :)

Hogyan lehet felkészülni a D (földönkívüli) típusú fenyegtésre / invázióra?

Legjobb válasz: Nyitva hagyom a sufni ajtót, ha megjelennek, azonnal kirohanok a kaszáér'

Nyitva hagyom a sufni ajtót, ha megjelennek, azonnal kirohanok a kaszáér'
Jó sok filmet nézhettél! Figyelj ide kicsit! Ha vannak földön kívüli lények, akkor azok olyan messze laknak, hogy mi most nem tudunk róluk. Ha Õk még is tudnának rólunk, és képesek ide jönni, akkor olyan fejlett technikával rendelkeznek, hogy mi semmit sem tehetnénk velük szembe. Úgy, hogy ne foglalkozz vele. Ha jönnek, akkor vagy barátok, vagy nekünk annyi!
Szilvásbuktával és reptoidizáló álcázókézikészülékkel.
És a tudósok honnan tudják, hogy miként irthatnak ki minket? Ismerik Õket? Ismerik a technikájukat?
Sehogy! Ha földönkívüliek el akarnák foglalni a bolygót, akkor biológiai fegyvereket használnának, amik ellen nem lehet védekezni.
Honnan tudod, hogy biológiai fegyvereket használnának? Érdekelne!
Csak nem képzeled hogy kiszállnak az ûrhajóból és egyesével lelõnek mindenkit? Ha kifejlesztenének egy vírust, ami csak az emberekre veszélyes, akkor megkapnák a bolygót anélkül hogy az erõforrásai vagy az ökoszisztémája sérülne. Egyébként: http://www.youtube.com/watch?v=loukiOAo-uE ;itt TUDÓSOK beszélnek arról hogy mily módokon írthatnának ki minket.
Hívd segítségül a kuruckuckucot.Ez egy új lény, most jelent meg.
A felkészülés nagyon egyszerû, fordított pszichológiával! Pl. : -ha hallod, hogy az ufo (nevezzük Pistinek), feléd közeledik, az ajtód pedig zárva van, és tudod, hogy ki akarja nyitni, ijessz rá te hamarabb, nyiss te ajtót....elvileg így nem neked hanem Pistinek lesz nagyobb a meglepetés! Ha nem jönne be és Pistiék többen lennének, akkor tényleg a sufni ajtós megoldás a célszerû.....
Orbán megvéd, ne féljél!
Szerintem kezdetnek vizsgáltasd meg magadat egy orvossal.
minek akarsz te ilyenekre felkészülni??????:@ jó szórakozást! jesszus..
Kicsit belehánytam a számba!
A 13-as meg olyan okos, hogy az süt. Biztos te vagy a GYP-s oktató!
Nem is volt soha szó ínvázíróról. Csak 1-2 gyépés itt a gyakorin terjeszti ezt és a még gyépésebb szkeptikusok errõl társalognak. De szövegértelmezni egyik sem tud, hogy mégis mirõl szól igazából a téma.
"A kérdezõ ugynaz a kretén? Felkéne már fogni, hogy nincs invázió, mert itt vannak okostojás. David ICke sem inváziórol beszél, hanem arról hogy a háttérhatalom, ami már tény az nem szimplán emberi találmány hanem reptoid segitségel jött létre." Mondtam én, hogy ezek ki fognak találni valamit, hogy december 21 után miért nem jöttek a reptoidok. Még meg sem halt a dolog, de elõvigyázatosságból már temetik. Szánalmas. Invázió pedig nem lesz, látod, most már a nem szkeptikusok szerint sem.
A 10- nem fertõzõ egy kicsit?
A kérdezõ ugynaz a kretén? Felkéne már fogni, hogy nincs invázió, mert itt vannak okostojás. David ICke sem inváziórol beszél, hanem arról hogy a háttérhatalom, ami már tény az nem szimplán emberi találmány hanem reptoid segitségel jött létre. Tehát a pénz, meg az egész társadalom amit te a kicsi fejedel ténynek veszel és emberi kreálmánynak. Amit a suliban hallasz és amit a környezeted beléd vert, hogy az tény az valójában egy reptoid szarkeverés. És tudom az 1 bites kérdés ilyenkor miért van ez? Hát erre magadtól jöjjél rá, mert mindenre van válasz. Lehetne a jövõben hanyagolni az ilyen hülye kérdéseket, hogy invázió? Mert nem invázió lesz maximum felszabadítás ha jön a galaktikus föderáció
Én könyörögnék az ûrlényeknek hogy ne öljenek meg, inkább használjanak rabszolgaként, mert abból több hasznuk van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!