Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy router (101 db)

Hogyan lehet egy telefont (iPhone) úgy beállítani, hogy a router iPad vagy laptopként lássa?

Van egy olyan wifi hálózat ahova mobil ezközökkel nem lehet felcsatlakozni csak táblagépekkel és laptopokkal. (tudom ,hogy az ipad is mobil eszköz, de itt most mobil telefonokra gondolok..) Hogyan lehetne átállítani? A válaszokat előre köszönöm!

Legjobb válasz: Vedd lejjebb a Router biztonsági beállításait.

Vedd lejjebb a Router biztonsági beállításait.
A kérdező hozzászólása: Ahhoz sajnos nincs hozzáférésem..
A routerek mac address alapjan szurnek, nem tudom elkepzelni, hogy az osszes gyarto osszes wifis keszulekenek a mac address-e be lenne programozva. Mert az oke, hgy a mac addressbol vissza lehet fejteni, hogy milyen gyarto kb milyen keszuleke akar csatlakozni, de erre felkesziteni egy routert.. Nagyon necces. Mac addresst nem tudsz atirni iphone-on.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor viszont nem értem:S Ez a wifi amúgy a suli wifije és laptoppal rálehet menni meg egyik osztálytársam felment rá galaxi tabbal is egy évfolyamtársam pedig laptoppal.. nem értem hogy mûködhet..

Hogyan lehet egy TP-LINK TD-W8951NB routeren korlátozni a felhasználók sávszélességét?

Valaki állandó jelleggel lopja a wifim hiába változtatok kódot... szeretném lekorlátozni a sebességét aztán csak megunja :)

Legjobb válasz: Ezt az alap firmware-je nem teszi lehetõvé. Úgy tudom, hogy tp-linkekhez vannak nem hivatalos firmware-ek, és azok talán támogatják ezt a lehetõséget is, ha egyáltalán meg tudod állapítani a behatoló aktuális ip címét (ez alapján nem célszerû szûrni, mert változik), ill. mac számát, ami alapján ezt be tudod állítani. wpa2-psk titkosítású kulcsot nem sokan törnek, szal azt állíts be, és esetleg mac/ip szûrést azokra a gépekre (white list), amik csatlakozhatnak hozzá! Broadcast ssid pedig no-ra. Amúgy mibõl szûrted le, ill. mitõl vagy olyan biztos abban, hogy lopják a wifidet? Néha lassul a sebességed? És ha csak simán 5 még uabban a sávban forgalmaznak, mint te? Interface setup - wireless - channel

Ezt az alap firmware-je nem teszi lehetõvé. Úgy tudom, hogy tp-linkekhez vannak nem hivatalos firmware-ek, és azok talán támogatják ezt a lehetõséget is, ha egyáltalán meg tudod állapítani a behatoló aktuális ip címét (ez alapján nem célszerû szûrni, mert változik), ill. mac számát, ami alapján ezt be tudod állítani. wpa2-psk titkosítású kulcsot nem sokan törnek, szal azt állíts be, és esetleg mac/ip szûrést azokra a gépekre (white list), amik csatlakozhatnak hozzá! Broadcast ssid pedig no-ra. Amúgy mibõl szûrted le, ill. mitõl vagy olyan biztos abban, hogy lopják a wifidet? Néha lassul a sebességed? És ha csak simán 5 még uabban a sávban forgalmaznak, mint te? Interface setup - wireless - channel


Hogyan lehet egy Counter-Strike Source szervert futtatni a TENDA W311r routeren keresztül?

Azért írtam CSS-t, mert láttam valahol, hogy annak van valami portja és azt be kell írni valahová..

Legjobb válasz: ugy hogy kinyitod a portot...googleozz kicsit:port forwarding.ja es ha sikerult adj ip-t :D

ugy hogy kinyitod a portot...googleozz kicsit:port forwarding.ja es ha sikerult adj ip-t :D

Hogy lehet egy wi-fi routert beállitani?

kezdő vagyok még ebböl :/

Legjobb válasz: akkor nézz bele a kézikönyvbe le van írva.

akkor nézz bele a kézikönyvbe le van írva.
milyen routered van?

Hogyan lehet egy jelszoval védett routert feltörni vagy valahogy csatlakozni hozzá?

Legjobb válasz: Ha WEP titkosított, akkor 10 perc alatt, elég könnyen: http://hacknmod.com/hack/how-to-hack-a-wep-wireless-network/ Ha WPA-PSK akkor sehogy! ______ Ha én vettem a fáradtságot, légyszi te is, pontozz! Köszi!

Ha WEP titkosított, akkor 10 perc alatt, elég könnyen: http://hacknmod.com/hack/how-to-hack-a-wep-wireless-network/ Ha WPA-PSK akkor sehogy! ______ Ha én vettem a fáradtságot, légyszi te is, pontozz! Köszi!
A kérdező hozzászólása: hát ez mi? már letöltöttem ilyet h aircrack airowizard de nem értem h mit kell vele csinálni, de hogyha vki tud vmi jobbat annak örlnék.
Úgy hogy hacker vagy. Ha nem vagy akkor sehogy.

Hogyan lehet egy Suse Linuxos géppel csatlakozni wifi routerrel keresztül a netre? (Lásd a leírást)

Ne haragdujatok, de nagyon analfabéta vagyok. A gond, hogy betettem a routerhez mellékelt cd-t, de nem nyitotta meg az emulátor sem. Ezek után megpróbáltam a másik módszert, beírtam a böngész? címsorába, hogy 192.168.1.1, de ekkor sem az történt, aminek a használati utasítás szerint történnie kellett volna. Valaki nagyon szájbarágósan (mert tényleg nem vagyok egy profi) le tudná írni, mit kell csinálni?

Hogyan lehet a router wifi erejét egy kicsit felerősíteni?

Egy emelettel kéne lemennie(kb 60 cm-es a födém közte) mondhatni légvonalban 10m-re van de egy emelettel lejjebb a jel már csak 1-es szint? és ezen egy kicsit javítani kéne mert angyonon kicsi a sebesség. (tp-link Tl-wr641G router)

Legjobb válasz: Cserélj antennát, vagy szerelj be erõsítõt. Vannak nagyobb teljesítményû antennák. Ha csak vertikálisan kell, akkor döntsd el az antennát.

Cserélj antennát, vagy szerelj be erõsítõt. Vannak nagyobb teljesítményû antennák. Ha csak vertikálisan kell, akkor döntsd el az antennát.
Állítsd az orrára a routert :) Ettõl a jel nem lesz erõsebb, csak függõlegesen lesz irányítva.

Routeren keresztül hogy lehet egy nyomtatót használni?

A két gép van összekötve routerrel (vezeték nélkül), az egyik gépnél van csak nyomtató, azt a másik gép hogy tudja használni?

Legjobb válasz: Megosztod a nyomtatót a hálózaton arról a géprõl amire rá van kötve. Nyomtatni csak akkor tudsz ha azt a gépet bekapcsolod.

Megosztod a nyomtatót a hálózaton arról a géprõl amire rá van kötve. Nyomtatni csak akkor tudsz ha azt a gépet bekapcsolod.
Két perc alatt be tudod állítani. Amelyik géphez van a nyomtató csatlakoztatva azon a gépen : VEZÉRLÕPULT>Nyomtatók és faxok. Itt katt a nyomtató nevére/ följön egy ablak/abban keresd meg a MEGOSZTÁS gombot és Okézd le. Ezen a gépen kész vagyunk. Menj a nyomtató nélküli gép VEZÉRLÕPULT/Nyomtatók és faxok/Nyomtató hozzáadása. Följön a varázsló /Bejelölni a HÁLÓZATI NYOMTATÓ VAGY MÁSIK GÉPHEZ CSATLAKOZÓ NYOMTATÓ/Tovább. Zöld pötty a NYOMTATÓ TALLÓZÁSA/Tovább. Katt a nyomtató NEVÉRE/Tovább. (egy kicsit akadékoskodni fog a géped ) OK Föltelepül a nyomtató programja a gépre. Befejezés OK. (Nyomtatáskor mindkét számítógépnek bekapcsolva kell lennie.)

Az a kérdésem hogy, egy hálózatra lehet több routert is bekötni? Úgy h egyik routerbe bekapcsolok egy másikat? :D

Legjobb válasz: Lehet de a kérdés hogy mire kell ha vezetékes kapcsolat kell akkor olcsóbb és egyszerûbb a switch ha pedig wifi valahol máshol az épületben akkor accespoint. (esetleg ha valami "különleges" igényed van a hálózattal kapcsolatban akkor éri meg a második router)

Lehet de a kérdés hogy mire kell ha vezetékes kapcsolat kell akkor olcsóbb és egyszerûbb a switch ha pedig wifi valahol máshol az épületben akkor accespoint. (esetleg ha valami "különleges" igényed van a hálózattal kapcsolatban akkor éri meg a második router)
Igen, csak nem sok értelme van. Megosztod vele a sávszélességet.
Lehet, de felesleges. Többiek már le is írták miért.
Egy hálózatba elég egy router. Vezetékesen akkor van értelme, ha nem áll más rendelkezésre pl.: access point, switch. De eleve 2 router -t betervezni hülyeség. Illetve Wi-Fi -n akkor, ha egy másik szobában van szükséged vezetékes kapcsolatra, de nem akarsz odakábelezni. Ekkor a router -ek Wireless Bridge módja nagy segítség lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!