Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy kisbabát (37 db)

Hogy lehet egy kisbabát arra szoktatni, hogy egyedül is ellegyen a kiságyában kicsit?

Második lányom 3 hetes mult, és sajna nincs el, csak kézben-akkor is általában csak cicin, ha ébren van. Így nehéz mellette az élet...

Legjobb válasz: Tehetsz mellé játékokat amiknek van hangjuk és le tudják kötni, illetve nem tudom mekkora a nagyobbik testvér, de õ is játszhat vele picit.

Tehetsz mellé játékokat amiknek van hangjuk és le tudják kötni, illetve nem tudom mekkora a nagyobbik testvér, de õ is játszhat vele picit.
Nekem bevált a kiságyra szerelhetõ körforgó.... Most 8 hónapos, de akár egyedül is elvan egész délelõtt. Én nem szoktattam fel... :)
Mielõtt magára hagyod, játszál vele egy pár percet, majd vagy irányítsd a figyelmét a játékra, és/vagy nézz a szemébe és mond el neki, hogy el kell menned ezt-azt csinálni, eleinte lehet csak pár percre megy majd, de ha kitartol egyre több idõt tölt önálló játékkal.
A kérdező hozzászólása: A nagyobbik 21 hós, rá nem bízhatom, mert "megzabálja":.) A játékokhoz még kicsi, de a körforgó nekem is eszembe jutott már, hogy felteszem, hátha:.-) Nem szeretném elkapatni, de nem hagyhatom üvöltni, ha pl a nagyobbik aludna...
az elsõ babáddal hogy volt? õ elvolt magában? sajnos vannak babák, akik nincsenek el egyedül, hiába szoktatod. ezt csak az tudja, akinek ilyen típusú gyerek jutott, lehet a tied is ilyen. nálunk kb. 9 hós koráig ment ez, amíg el nem kezdett mászni (kúszni sose kúszott). addig egyszerûen szinte mindig kézben, ölben volt, különben sírt, mint a fene. azóta ez megszûnt, egyre jobban elvan magában azóta, már 15 hós múlt.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ babám elvolt, vele nem volt ilyen gond. Õ alig aludt valamit, napjában 2X fél órát, mégsem volt ilyen gondom vele, szépen elnézelõdött. Most feltettem a kicsinek a forgót, az ágyra is tettem ki néznivalót, de oda se neki... Hát õ ilyen, ez jutott:-)) Néha sír szegényem, nem tudok mit tenni...

Hogy lehet egy nőt magára hagyni egy kisbabával?

Tudom, hogy így a kérdés költőinek tűnik. Úgyhogy kifejtem. Van egy nyaralónak használt fészerszerűségünk, ahol néhány évvel ezelőttig minden úgymond normális volt. Kis kert, tavasztól őszig mindenki kijárogat, egy-egy estére esetleg bevackol, de aztán hazamegy a kényelmes házába. Az elmúlt 5 évben viszont több közeli szomszéd szerszámtárolóba/fészerbe/nyaralószerűságbe beköltöztek és lakás céljára használják egész évben. Szinte mindegyikben egyedülálló anyukák vannak pici vagy kicsit nagyobbacska gyerekkel, gyerekekkel (4-ről tudok biztosan). Egyikkel beszélgettem tegnap és elmesélte, hogy egyedül maradt, amikor 4 hónapos volt a babája (most 13 hónapos). Innentől kezdve nem tud fenntartani egy városi normális életet. Szülők, rokonság nem segítenek, apa által fizetett gyerektartás mértéke közröhej etc... Viszont baba mellett dolgozni, annyi pénzt keresni, hogy mellette egy önálló garzont bérelhessen ma Magyarországon képtelenség. Így marad ez a kényszermegoldás, hogy egy ilyen valójában nem lakható városon kívüli helyen meghúzza magát. Ez hogyan lehetséges? Ilyenkor tényleg nincs segítség?

Legjobb válasz: Ezerféle sors van, igazából nem tudhatod itt sem, hogy mi az igazság. Nem is hallottad a másik oldalt, de még akkor sem lehetne (és nem is kellene) igazságot tenni és ítélkezni. Csak egy példa: ki tudja, hogyan lett az a gyerek... Lehet, hogy átvágással, tudod: "persze, drágám, szedem a gyógyszert"... Nem biztos, csak mondtam valamit. Szóval szerint ne ítélkezzünk, és fõleg: ne általánosítsunk!

Ezerféle sors van, igazából nem tudhatod itt sem, hogy mi az igazság. Nem is hallottad a másik oldalt, de még akkor sem lehetne (és nem is kellene) igazságot tenni és ítélkezni. Csak egy példa: ki tudja, hogyan lett az a gyerek... Lehet, hogy átvágással, tudod: "persze, drágám, szedem a gyógyszert"... Nem biztos, csak mondtam valamit. Szóval szerint ne ítélkezzünk, és fõleg: ne általánosítsunk!
Masodik ez csupan az atlag... Mi 10ev utan vallaltunk gyermeket. Sajnos agyverzessel szuletett. Apuka nem tudott ezzel a tudattal elni, ezert "menekult" ra 3evre megbanta( otthon megkapott mindent) mert szerencsere nagyon jol fejlodik a kisfiunk :) pikk pakk behozta a tarsait :) en boldog vagyok, nem haraggal mentunk kulon. De ezt nem tudom megbocsajtani, hiaba szeretem. Erre nincs mentseg. Szoval nem egyszeru az elet :) de elitelem azokat akik rovid idon belul szulnek es csodalkoznak ha apuka fakepnel hagyja oket... Sok ismerosommel ez tortent. Elso voltam
"Annak a gyereknek van apja, nagyszülei (jó esetben 4), talán még dészülõje, de biztos vannak nagybácsik, nagynénik. " 1. Nem mindenhol vannak nagyszülö meg nagybácsik/nagynénik. 2. Ezek többsége is - már amennyiben vannak -, dolgoznak kevés pénzért, örülnek ha saját maguk megélnek belöle, arra nincs lehetöség, hogy idavegyenek még két embert. 3. A legtöbb esetben ezek a kisgyerekes nök, amennyiben valaki befogadja öket, ezt természetesnek veszik és nem csinálnak semmit, ök "anyák". 4. Az, hogy az apa hol van, jó kérdés, de igen sok nö attól kezdve, hogy meglett a gyerek, nem csinál semmit otthon, mert "neki gyereke van", és a férj a legjobb esetneb pénzforrás. Az szerintem érthetö, hogy ez nem tetszik a férjnek, nem hagyja magát kihasználni. 5. A gyerektartás mértéke meg az apa keresetéhez igazodik, és azt nagyon sok mindenki nem tudja felfogni, hogy EGY háztartásban élni adott összegböl, vagy kettöt fenntartani nem ugyanaz. Ezen kivül ha a nö elköltözik, az apa fizetése csökken, mert egy csomó adóés egyéb kedvezményt elveszít, és a nettoja akár 2/3-ára, 1/2-ére is csökkenhet. Az ilyen esetekben jobban meg kellett volna mindkét félnek gondolni, hogy mivel jár egy gyerek, illetve, hogy a nö azzal, hogy szült gyereket, még nem mentesül az egyéb munka alól. Amit említettél, hogy régen tizenévesen lett gyerekük a nöknek - ebben igazad van, csak azt fejelted el, hogy ök a szülés után ugyanúgy dolgoztak, mint elötte, és nem tartották magukat hösnek, mert szültek egy gyereket. Az meg, hogy elöre legyen mindenkinek háza, elég nagy hülyeség, akkor az emberek többségének soha nem lenne gyereke.
kedves utolsó mi az , hogy hõsnek tartják magukat mert szültek és nem csinálnak semmit? te észnál vagy? tudod te mi egyedül maradni kis gyerekkel?amíg az apa éli világát emberek között van dolgozik , bulizik, éli világát addig az anya minden idegszálával a gyermekre koncentrál.a bolton és a piacon kivül nincs kapcsolata a külvilággal, én pl.5hónapja 4óránál többet nem aludtam egyhuzamban....apuka hozzám vágja a gyerektartást azon kivül csak magával törödik....és képzeld nekem saját házam is van mégis ott kellett hagyjam mert egyedül valóban nem tudom finanszírozni...5kor kelek minden nap és teszem a dolgom egész nap 10kor ágyba kerülök .és mindezt azért így mert apuka akinek minden vágya volt a gyermek telesza.ta a gatyát a felelõsségtõl....
Altalaban tenyleg nincs. Es valoban, ha anyuka nem tett le semmit a baba szuletese elott ( sajat lakas stb..) akkor valas utan nincs mit tenni.... Apuka konnyen dobja be az unalmast. Vigan kezd uj eletet. En is egyedul maradtam egy beteg gyerkoccel 4, 5 eve. Valah tul "eltem" segitseg nelkul. Most mar tudok dolgozni igy a mi eletunk is egyenesbe jott. Csak hat valoban szomoru. Ha ujra kezdhetnem tuti kulfoldre mentem volna :)
Felelõtlenül vállalnak gyereket, a baba születése után, vagy már a terhesség idején sem törõdnek a párjukkal. Azután csodálkoznak, ha egyedül maradnak. Nem mindig a férfiak a hibásak.
sajnos a mai világban trendi megközelítés, hogyha nem jövök ki a párommal és szétválunk , akkor sza.ják le azt a gyereket....a gyereket aki aztán semmit nem tett ezért...2hülye felnött hibáját szenvedi....én mélységesen elítélem ezeket az embereket mert nem csak felelõtlenek , önzõk , szívtelenek de lelketlenek is...
természetesen szeretnék, illetve nem akarok álszentnek tünni, szerettem volna....igazából azt szeretném ha a gyermekem apja apaként állna a gyermekéhez....a pénzközpontúságban pedig valószínûleg azért tévedtem mert az ennyire racionálisan gondolkodó emberek általában azok...
"sajnos ebben igazad van ..." - OK, ez elsõre jó. Akkor - már csak úgy véletlenségbõl - nem kellene tenni ellene valamit? Már olyasmit, ami tényleg mûködik, és nem tovább ront a helyzeten? Nem szeretnél pl. boldog családként élni a pároddal meg a gyereketekkel közösen? Hmmm? (azon meg mit lehet csinálni röhögésen kívül, ha te közlöd látatlanban valakivel, hogy milyen anyagias, az illetõ meg kb a létezõ legnagyobb anyagiasság-rühellõ)
sajnos ebben igazad van ....de ez nagymértékben köszönhetõ annak, hogy emberek ennyire gátlástalanul, érzelemmentesen , egoistán gondolkodnak és élnek....tudod azért mert 2 ember már nem egyazon úton jár amin valamikor együtt mentek(, de az akkori szép és reményteljes kapcsolatból születik egy kis lény)nem kéne , hogy félredobva a gyermeket belesza.junk az egészbe.....bármilyen furcsa neked a gyermek 2ember teljesítményébõl , jó esetben akaratából születik, innentõl kezdve ez 2ember felelõssége ami nem kéne hogy kimerüljön egy odavágott csekkben...úgyhogy kedves 66% röhöghettek ti asszonykáddal otthon sorsokon , mondatokon és élhettek ezzel a mentalitással "boldogan"de azért nem mindenki ilyen egyszerû ebben az általunk mûködtetett világban... én nem látom ennyire "sötéten "a világot mint te , mert azok az emberek a család, a barátok akikkel én körül veszem magam nem így gondolkodnak , empatikusak, szerethetõek, vidámak, segítõkészek, érzelmekkel és értelemmel EGYÜTT létezõk
Kérdezõ (#35) " Akkor errõl tettem volna fel kérdést. Hogy nekik miért nem ad senki emberhez méltó életre esélyt?" - ezen nem vitázom, te lehet, hogy tényleg ezt tetted volna. De az általad itt gyámolított réteg többsége meg baromira nem, õk saját magukat szegény szerencsétlen áldozatként láttatják, de ugyanakkor az ugyanebbe a helyzetbe került férfirõl meg laza csuklóból fejtenék ki, hogy "õ a felelõs a saját sorsáért, tessék mindent elvállalni, tessék férfiként..." stb. Na, így adódhat az, hogy pont velem kerültél itten vitába, aki egyébként alapvetõen marxista, és abszolút a társadalmi gondoskodás és felelõsségvállalás híve vagyok, legszívesebben csuklóvonással társadalmasítanám a jövõ generációról való gondoskodás anyagi oldalát. Na, ebbe gondolj bele:)
Nézd #34, egészségedre:) Gondolkodni meg nem rajtam kellene, hanem a társadalmi folyamatokon, szülési statisztikákon, válási statisztikákon, az ebben a kérdésben is tárgyalt jelenségeken. És még csak nem is annyira a pillanatnyi számokon, hanem a trendeken... meg azon, hogy mindez hogyan tükrözõdik a saját életünkben. Érted, haragudhatsz bárkire, elhordhatod bárminek a neked nem tetszõ kritikát megfogalmazókat, de ettõl még a tények tények maradnak, attól még a házasság és a család válsága ugyanolyan egyre mélyülõ marad Magyarországon, sõt nagyjából az egész Európában. Evvan.
A kérdező hozzászólása: Ugyanis jön a tél. Ezek az épületek nem alkalmasak a téli túlélésre. El sem tudom képzelni az elmúlt telet hogyan élték túl, azok közül akik itt voltak.
A kérdező hozzászólása: Ha a szomszéd szerszámtárolókban egyedülálló férfiak vackoltak volna be életvitelszerûen és velük beszélgethettem volna, ami alapján kiderült volna, hogy bár törekednek a normális életre, de esélyük sincs. Akkor errõl tettem volna fel kérdést. Hogy nekik miért nem ad senki emberhez méltó életre esélyt? Csakhogy nem õk vannak ebben a halálos éppencsak a végsõ tragédia elõtti szituációban. Én ezeket a nõket látom és a gyerekeiket hallom. Ezért engem csak õk érdekelnek.
Nézd, nem kell ám üldözni a rációt... és hát persze, az érzelem is fontos, csak hát nem tudom, hallottál-e már Kocher bácsiról, aki sebész volt - neveztek is el róla egy érfogó-típust - felfedezte a pajzsmirigy szerepét, és mindezért kapott egy Nobel díjat. Na, hát a nevezetes kísérlete meg úgy nézett ki, hogy a feleségét elkezdte nyulak szárított pajzsmirigyével etetni, és azt tapasztalta, hogy a szelíd, galamblelkû asszonykájából 2 hét alatt örjöngõ házisárkány lett az egyéb hatások, mint gyorsult szívmûködés, fogyás, testhõ-emelkedés, stb, ez nem biosz óra:) mellett. Szóval ez az úriember azt is bebizonyította úgy mellesleg, hogy a lelki mûködéseink zöme is biokémiai hatások eredménye. Ezt azért kellett összefoglalni, mert szeretném megérteni azt, hogy honnan veszik a tisztelt hölgyek azt az elementáris zöldséget, hogy a férfinak kötõdnie kell egy magzathoz/újszülötthöz, mi több, annak kell számára a legfontosabbá válni - amikor a nõ szervezete alakult ki évmilliók alatt ilyesmire, a nõt bombázza a magzat (meg a saját szervezete) a kötõdést kialakító lórugásnyi hormonokkal (tüszõhormonokkal, oxitocinnal, stb), ráadásul a nõ van közvetlen kontaktusban vele. Miért tûnik sokak számára reálisnak az ember biológiájával, alapösztöneivel szembemenõ elvárások megfogalmazása, ahelyett, hogy abból indulnak ki, milyen az ember. És utána miért csodálkoznak azon, ha a végeredmény átlagban természetesen a biológiához fog igazodni, nem az elszállt elvárásokhoz??? Persze, egy apa kötõdni fog a gyerekéhez sajátlag is - kis százalékban magába szugerálva az elvárásoknak megfelelést már tán magzati korban is, de jóval nagyobb százalékban majd ha megismeri, együtt van vele, vannak közös dolgaik - mondjuk úgy fél-egy év után. Addig az van, hogy mivel a gyereket szülõ nõhöz kötõdik, ezért - azon a kötõdésen keresztül - elfogadja. Erre mit csinál korunk (jelzõk, legenyhébb mondjuk a nem gondolkodó) átlag európai nõje? Azzal szórakozik, hogy a terhesség/gyermekány alatt távolodik el a párjától, rakja a második helyre... azután roppantul elcsodálkozik a végeredményen, legyen az a személyes életében, vagy a válási statisztikában, gyermekvállalási statisztikában. De büszke lehet, legalább megpróbált erõszakot tenni a természeten - pont úgy, ahogy mások a sztálini idõkben megfordított folyókkal - csak nem sikerült. Azoknak se, neki se. Ez a tény, ezt lehet utálni:) )) Tudod, én nem találgattam mint te az elõbb az anyagiassággal, ez egy kifejezetten "lebuktató" mondat a bajok eredetére " nem akarok álszentnek tünni, szerettem volna....igazából azt szeretném ha a gyermekem apja apaként állna a gyermekéhez." - arra a világon semmi esély nincs, hogy ez létrejöhessen egyáltalán, ha a ti kettõtök kapcsolatában nem volt annyi, ami biztosítja a "fércet" amíg kialakul a saját személyes kapcsolat. (nem kérdezõsködök, ha akarod mesélsz). A következõ esély majd kb a gyerek kamaszodásakor lesz, amikor már egy saját személyiség önálló akarattal és döntésekkel, és te ilyen módon "kiküszöbölõdsz" a képbõl... ne mondd, hogy én megmondtam:) ) Úgyhogy Kérdezõ kérdésére meg az a válasz, hogy mindez a probléma negyedennyire lenne, ha a nõk a terhesség alatt és szülés után is megmaradnának LEGALÁBB 51%-ban nõnek és társnak, és nem az a minden biológiai ténynek ellentmondó agybeteg divat terjedne, hogy "én most már ANYA vagyok, a férfinak meg az a kötelessége, hogy..." Akkor kérem mindez jóval kevésbé lenne, és szépecskén visszafordulna a válási statisztika is, a népesedési statisztika is... persze nem rohamléptekben és azonnal, de érezhetõen. És újra nõne az anyaság elfogadottsága, megbecsültsége, újra többen és szívesebben nyújtanának segítõ kezet.
megvagy :) ...már szinte vártam ezt a megközelítést töled...most elmegyek és kitöltök egy lottószelvényt....
Legyen szerencséd:) - ahogy mindazoknak, akik végre megértik, hogy miért nem mûködik a természettel szembemenés, se általában, se konkrétan ebben a témában. Remélhetõleg a többség eljut oda, mielõtt jóvátehetetlen szintre súlyosbodik a demográfiai krízis Európában.
tévedsz itt nincs kötelesség ide -oda....van egy gyermek akirõl gondoskodni kell, de legfõképpen szeretni kell....miért evidens, hogy mindig leosztjuk a szerepeket?te hallottad már azt a kifejezést LÉLEK , esetleg lelkiismeret?mert azért tegyük hozzá , hogy ez a VÁGÓ ISTVÁN féle duma ami okoskodóan elõadva sokak számára talán okosnak tünik...szóval....LÉLEK
#45, persze, el lehet mondani az elvárást, el is mondja mindenki a sajátjait, naponta 24 órában. Csak attól nem történik semmi, ahogy soha sem történt semmi.... Mondhatom, hogy legyen minden éhezõnek kenyér, mert a LÉLEK.... csak attól nem lesz kenyér. Mondhatom, hogy legyen világbéke, mert a LÉLEK... csak attól nem lesz béke. Ezt elhiheted, próbálgatja mindenki pártízezer éve... valami attól lesz, ha felismerjük, mi hogyan müxik, és elkezdünk azirányban cselekedni. Kenyér pl. abból lesz, ha elvetjük a gabonát amikor ideje van a vetésnek, és learatjuk, amikor ideje van az aratásnak... és még véletlenül se megfordítva, LÉLEK ide vagy oda... a lélek, a lelkiismeret ahhoz kell, hogy mindezt a lehetõ legjobban tegyük, nem ahhoz, hogy fordítva...
Próbáld meg hogy néha a Dalai Láma könyvét is a kezedbe venni...akkor jobban fogod értelmezni a lélek valóját....én nem akarlak téged meggyõzni semmirõl kizárólag arról nem minden fekete és fehér....
#47, ha hiszed, ha nem, még a Bhagavad Gíta is itt van a polcomon, Bibliáról, Koránról nem is beszélek... el is olvastam õket... egyik sem mond olyasmit, hogy jó sülhet ki abból, ha szembe megyünk a természettel, mert majd a lélek... ilyent egyetlen, csöppnyire is komolyan vehetõ õsibb vagy újabb tanítás se mond... De ettõl még természetesen mindenki abban hisz amiben akar, azzal próbálkozik amivel akar, és attól vár csodát, amitõl akar. Én már szerencsére valószínûleg nem fogom megérni azt, amikorra a fejre álló korfa romba dönti az európai társadalmak alapértékeit, fõként pont a szolidarítást, amirõl ez a kérdés is szól, és azért ami már most se olyan, mint volt 20-30 éve... szóval voltaképp a kibicek nyugalmával is szemlélhetném, hogy mi lesz itten 50-60 év múlva, ha nem változik a gondolkodás.
nem a természettel kell szembemenni hanem együtt kell menni a természettel és a lélekkel....mert ez együtt egy kerek egész...különben hogyan történhetnének pl.csodás gyógyulások melyek tudományos illetve orvosi szempontból lehetetlenek lennének?
Nézd, én nem hiszek a csodákban - abban természetesen hiszek, hogy a psziché befolyásolni képes a testi folyamatokat (nem is hit kérdés, mindenki tudja, hogy ha ideges, akkor gyorsul a szívmûködése, kiszárad a tokra, stb), meg abban is hiszek, hogy igen-igen hézagos még a tudásunk a világról, tehát jócskán vannak benne olyan dolgok, amelyeket jelenleg nem értünk, nem tudunk megmagyarázni. De attól ez még nem csoda, szimplán egy olyan dolog, aminek még nem értjük a mûködését. De, hogy visszatérjünk a kérdéshez, szerinted milyen csoda fog történni, milyen csodára érdemes várni, amitõl az említett nõknek majd meleg lesz télire, vagy nálatok rendezõdni fog az exed és a gyerek viszonya, vagy megfordul a hazai válási és népesedési trend?
nem csoda kell....ezek a nõk szültek ezért van apuka is(de ezt már ragoztuk)ezeknek az édesapáknak kéne egy kis lélek, hogy nem hagyom megfagyni a gyermekemet de még az anyját sem...csupán emberség a saját véremmel....ez nem csoda ezek a nõk teszik a dolgukat talán hozzá kéne tenni valamit...a mi esetünkben sem csoda kell....kéne egy kis lélek, akartam , hibáztunk , túllépünk, megoldjuk....ennyi...
röhöghetsz kedves 66%de számomra érthetetlen egy 17 éve boldog:) párkapcsolatban élõ férfi miért mindig az elvált anyák és a férfiak által elhagyott gyermekek témakörben okoskodik...tudod a stílus és mondanivaló árulkodó....
azért mert tényeket leírtam még nem jelenti , hogy haragszom a világra ...akire haragszom az egyetlen ember és ez teljesen jogos, nem magam miatt hidd el hanem egy kisbaba miatt akivel nem törödik egy olyan apa aki ....én egy boldog kissé fáradt anyuka vagyok de tudod én minden nap látom azt a csöppséget rám mosolyogni és látom a szemében SZÁMÍT RÁM....mondd ez neked valamit ?még annyi megjegyzésem van semmivel sem felhötlenebb a te sekélyes, felszínes, minden bizonnyal pénz központú világod, mert többször olvastam már itt ezeket a okoskodó, szinte mindig egyforma válaszaid
#28, ahogy gondolod. Biztos voltaképp tök jó lehet ülni abban a helyzetben amit felvázoltál a #10-es hozzászólásodban, és szidni a világot... majd, ha mégsem ezt akarod, szólj nyugodtan, tudok 1-2 tanácsot adni. Mert hát gondolhatod azt, hogy te látod jól a dolgokat én meg rosszul, sõt, pontokat is lehet nyomogatni pl. - de ettõl még arra, hogy a világot változtassátok meg, arra se neked, se a Kérdezõnek nincs túl sok esélye, még ha úgy is vélitek, hogy nektek van igazatok, és mások a rosszak. Az értelmes kérdés mindig az "én mit változtassak", ugyanis az embernek egyre van biztosan ráhatása: saját magára. Minden máshoz vagy nagy szerencse, vagy csoda kell.
ilyen ostobaságot rég hallottam akié a jog azé a felelõsség....ebbõl kiindulva minden férfinak teljesen elgfogadható ha elhagyja a családját , fogadjuk el ez teljesen normális...köszönjük a bölcs választ
"akié a jog, azé a felelõsség" Ezzel az elmélettel annyi a bibi, hogy jogod van a szexhez, de a következményeket vállalni kell. Ilyen a világ. Jogod lehet egy autóra/házra/akármire, de a felelõsség a tied, hogy fizesd a hitelt utána becsülettel. Itt valahogy mindenki a jogaival dobálózik... de a felelõsségérõl meg mindenki megfelejtkezik. És ez nemcsak a szex/gyerekvállalás témakörben van így.
"ilyen ostobaságot rég hallottam akié a jog azé a felelõsség.." - engedelmeddel #12, ezt gyakran fogom idézni:) Egyébként meg persze, nyugodtan tartsd ostobaságnak, nyugodtan ne fogadd el... és akkor mi van, ha közben a világ meg kb így mûködik körülötted?
"Jogod lehet egy autóra/házra/akármire, de a felelõsség a tied, hogy fizesd a hitelt utána becsülettel. " - ez pontosan így van, én döntök a vásárlásról, én döntök a hitel felvételérõl, én döntök arról, hogy megtartom vagy eladom - tehát enyém a jog. Ebbõl következõen a felelõsség is az enyém, hogy fizessem a hitelt - köszi, hogy ilyen jó példát hoztál az általam idézett axiomára.
hát 11es azért nem mindenki ennyire fatökû , érzéketlen ember mint te ....remélem sosem lesz családod, mert fogalmad sincs ez mit kíván...irogass inkább a Playboy neked való rovatába
Azért a férfinak is joga van felhúzni az óvszert ha nem teszi akkor felelõssége van... ne mindig a nõket hibáztassuk már mindenért. Szûznemzéssel csak nem jött létre az a gyerek.
#17, jogilag kétségkívül van. Havonta egy csekk erejéig... amit valszeg helyjel-közzel megkapnak a kérdésben szereplõk is, csakúgy, ahogy a #10-es válaszoló is (aki írta is)...
10es vagyok szívesen átadom neked ezt az összeget, költsd mondjuk ásványvízre mert másra nem elég, és büszke lehetsz , hogy abból amit írtam ennyi jutott el az agyadig....bravo
#19, nem "annyi jutott el az agyamig" hanem a többivel nem értek egyet. Bár tudom, a kedves kismamák rendkívül szoknak utálni, amikor egy-egy ilyen "hõs anya" megnyilvánulás kapcsán halkan, udvariasan, tisztelettudóan hangot adok abbéli véleményemnek, hogy az anyamacska ötöt fial/szoptat/nevel, mégse szekálja utána halálra a kandúrt, erkölcsi lángpallost lóbálva. Az igazság láthatóan idõnként nagyon tud fájni egyeseknek, volt már, hogy futnom kellett:) Maradjunk annyiban tehát, hogy számomra rendkívül ellenszenves az a nõi attitûd, hogy az anyai ösztön minden racionális gondolkodást és erkölcsöt felülíró felmentõ körülmény. Viszont tény, rendkívül alkalmas az egykoron magasan tisztelt érték, az anyaság lejáratására.
Az egyedülálló anyák megkeseredettek. A 10-es is mutatja a példát.
A kérdező hozzászólása: Nem tetszik a vita, ami lett a kérdésembõl. Én nagyon nem ebbe az irányba szerettem volna elmenni. Kihangsúlyoztam, hogy nem csak egy, de még csak nem is két ember felelõssége egy gyermek. Determináltak vagyunk. Ha van egy felelõtlen nõ vagy egy felelõtlen férfi, attól még nem lehet hajléktalan egy kisbaba. Van ott még több tucat szereplõ a háttérben. Barátok, akik befolyásolnak jól vagy rosszul. Szülõk, nagyszülõk, akik felnevelnek (vagy sem). Tanárok, akik felvilágosítanak vagy sem, példát mutatnak vagy sem. Papok, anyakönyvvezetõk, akik összeadnak pénzért. Diszkó és bártulajdonosok, akik meggazdagodnak. Orvosok, védõnõk...satöbbi emberek, akik mind ott vannak és hozzátesznek valamit ahhoz, hogy a végén mégiscsak ott áll egy férfi, aki valamiért nem akarja azt a gyereket, akit õ csinált; ott áll egy nõ, aki képtelen egyedül boldogulni és ott fekszik egy kisbaba, akinek még egy meleg ágya sincsen.
A kérdező hozzászólása: 23-as Te mérhetetlenül nõgyûlölõ lettél. Sajnálom. Én még csak 19 éves vagyok, de ennél már most árnyaltabban látom a nõket. Sajnálom, hogy te ennyire elszúrtad az életed, hogy csak így tudsz rájuk tekinteni. Egy pillanatra azért gondolkozz el a következõkön. Adott a fiatal anya. Egy karonülõ gyermekkel. Munkát keres, hogy megéljen és gondoskodhasson magáról és a gyerekérõl. Egy olyan gyerekrõl, akit fél órára sem lehet magára hagyni. (Ha megtenné egyébként, hogy magára hagyja, akkor egyébként büntethetõ lenne csak megsúgom.) Nem a körmét lakkozza hátradõlve. Nem a hasát sütteti. Nem a férfiakat üldözi. Na és ebben a helyzetben, õmellé senki nem áll oda. Senki nem ad neki munkát. Vagy ha ad, akkor ahhoz nem jár olyan fizetés, amibõl egy kis garzon bérlete kijönne. Amíg õ nem anya volt, hanem egyedülálló nõ, addig kihasználták. Kihasználták a munkaerejét. Dolgozott õ is hétvégén és délutáni/esti/éjszakai mûszakban. Fizetett a szórakozásért, hogy megismerkedhessen egy férfival. Fizetett mindenért, amiért más is... És még az is elképzelhetõ, hogy versenyeztek érte. Versenyeztek érte a férfiak, hogy megkapják. Ígérgettek neki sok mindent, mert azt szabadon lehet. Most már nem egyedülálló, most már van egy kicsi babája. De most már senki számára nem ér semmit. A nyertes pasi számára már teher a gyerekével együtt. A munkáltatók számára teher, mert már nem lehet annyira kihasználni a munkaerejét. És a szülõk, nagyszülõk, barátok számára is teher, mert már õ szorulna a segítségre és nem õ az aki segíteni tud... Ebben a szituációban mi a megoldás? Régen ott volt a nagycsalád. Igenis volt valaki, aki befogadta és megtûrte. Ha család nem volt, akkor a földesúr, az egyház vagy késõbb az állam nyúlt a hóna alá. Ma viszont senki sem?
Nézd Kérdezõ, amíg az elgondolkodás helyett az a zsigeri hárítás lesz benned, amit leírtál az elsõ bekezdésedben most, addig ne is reméld, hogy bármiféle megoldást is lelsz az általad felvetett problémára, adig pontosan ugyanaz lesz, amit az elmúlt évtizedben látsz, hogy mindenki mondja a magáért, a probléma meg csak egyre rosszabb... na ez a tény, innen célszerû kiindulni. (és nem, nem vagyok nõgyûlölõ, 17 éve élek párkapcsolatban. Szóval tedd félre a zsigeri tiltakozást szerintem, ha kell, olvasd el újra, és értelmezd, amit leírtam, mert igyekeztem elég egyértelmûre írni)
A kérdező hozzászólása: Nem még mindig nem értem egy kicsit sem, amit írsz. Most arról beszélsz, hogy a nagybetûs CSALÁDFÕBÕL a férfi egyenrangú társa lett a nõnek és ez a baj? Addig mûködhet tehát szerinted a nagy férfi/apai felelõsség, amíg kizárólagos zsarnoki hatalmat gyakorolhat a család felett? Amúgy én egyetlen pillanatra sem a férfiakat hibáztatom, hanem az egész nagycsaládot és azokat, akik korábban hasznot húztak ebbõl a nõbõl. Merthogy egészen idáig rengetegen hasznot húztak belõle. Ezt tetszik látni? Annak pedig, akinek korábban hasznot hajtott, annak nem szabadna most egy zsák eldobható szemétként rátekintenie.
KÉRDEZÕ nagyon értelmes válaszaid vannak, teljesen igazad van....és az értelem mellett megmaradtál érzelmesnek is , jó lenne sok ilyen ember ebben a világban....ellenben te 66%tényleg egy megkeseredett, nõgyülölõ, túl racionális már -már gonosz ember benyomását kelted...hideg vagy és rideg elképesztõ furcsán látod a dolgokat..empátia és az emberségesség teljesen kiveszett belöled....sajnállak nagyon szegényes a lelked
Nézd Kérdezõ, ha megtennéd, hogy arra reagálsz, amit írok, az tök jó lenne, úgy lenne esély beszélgetésre... most ugye pl. nem a nõ és a férfi, hanem a férfi és a gyerek helyzetét hasonlítottam össze, vizsgáltam.
A kérdező hozzászólása: Teljesen mindegy, hogy hogyan lett. Felõlem lehet a nõ a fõ hibás. De akkor sem lehet magára hagyni. Nem csak a pasija/férje által. Hanem úgy "unblock". Rokonság-barátok mindenkinek része van a történetben. Mert miért engedjük szexelni a lányokat, fiúkat, nõket, férfiakat, ha utána nincs felelõsség? Miért szól minden a szexrõl és a pasifogásról, csajozásról körülöttünk, ha közben nem törõdünk azzal, hogy hogyan is készül a gyerek és hogyan is nõ majd fel? Ha bármelyik lányt, nõt elengedünk buliba éjszakára, vagy férjhez adjuk. Akkor utána nem nézhetjük végig, hogy egyedül marad majd egy kisbabával (akibõl így milyen felnõtt lesz?) és nem mondhatjuk azt, hogy felelõtlen voltál lányom, a te hibád.

Mikortól és hogyan lehet a kisbabát arra nevelni, hogy normálisan egyen, és ne köpködjön?

Kisfiam 10 hónapos. Minden egyes kanál ételnél, még annál is, amit szeret, azonnal prüszkölve köp, viccb?l. Nagyon kiakadtam, próbáltam szigorúan nézni, és mondani, hogy nem szabad, de csak köpköd tovább és gurgulázva kacag. Nem érti azt, hogy "nem szabad", és ez nem csak az evésre igaz. Ez mennyire elfogadható, pontosabban meddig?

Legjobb válasz: Minél több közös étkezésnél üljön veletek egy asztalnál a babád, és nem feltétlenül azért, hogy akkor egyen is, de ha sokszor látja, hogy a szülei hogyan esznek, akkor tetszeni fog neki, és elkezd majd utánozni titeket. Esetleg ha valami nem olyan fûszeres, vagyis ha olyat esztek, amit õ is ehetne, kínáld meg egyszer-kétszer, és egy idõ után megszokja majd a rendes étkezést. Csak légy türelmes

Minél több közös étkezésnél üljön veletek egy asztalnál a babád, és nem feltétlenül azért, hogy akkor egyen is, de ha sokszor látja, hogy a szülei hogyan esznek, akkor tetszeni fog neki, és elkezd majd utánozni titeket. Esetleg ha valami nem olyan fûszeres, vagyis ha olyat esztek, amit õ is ehetne, kínáld meg egyszer-kétszer, és egy idõ után megszokja majd a rendes étkezést. Csak légy türelmes

Hogy lehet egy akár órákon át lustán szopizó kisbabát kicsit hatékonyabb technikára tanítani?

10 hetes kisbabám órákig elnyammog,nem tudom,mikor lakik jól,nemrég álltunk vissza a kizárólagos szopizásra mert sokáig pótolni kellett (elapadt a tejem de most már sok van szerencsére).leginkább az zavar hogy nem tudom mikor lakik jól,mert akár egész nap cicin lógna és így nem merek vele elindulni sehová mert nem tudom,hogy nem éhezik-e meg 5 perc múlva..:/

Legjobb válasz: Ne haragudj kedves elsõ, de az ilyen fergeteges jó tanácsok miatt tudtam csak 3 hónapig szoptatni a lányom!!! Kedves kérdezõ! Mint már megemlítettem van rossz tapasztalatom a témában..de van jó is szerencsére. :) Kisfiam az elsõ idõkben konkrétan folyamatosan a cicimen volt.Csak fõzni, wc-re és fürödni váltunk szét.Ne aggódj azon hogy nem lakik jól..ha éhes azt úgy is jelzi..ha egész nap cicin akar lenni hát legyen.Nyugodtan indulj el vele bárhova..mert mint tapasztaltam..jó pár hónapig a baba kocsiban szépen elalszanak a babák.Ha csak sétálni mész, akkor maradj a közelben..ha hosszabb dolgod van, akkor a saját megnyugtatásodra tegyél be tápszert, vagy lefejt tejet..de egy ideig nem hiszem hogy szükség lenne rá. Csak hogy megnyugtassalak, a fiam ma már 10 hónapos múlt, és nem maradt a mellemen végleg.Szépen fedezi fel a világot, játszik..stb.És eszik már sok minden mást is.Majd ha a te babád is elkezd mozgásfejlõdni, akkor szépen leszókik rólad, csak most ne szabj neki gátat..felesleges azon aggódni hogy mennyit szopizik..Sajnos az elsõ pár hónap ilyen.

Ne haragudj kedves elsõ, de az ilyen fergeteges jó tanácsok miatt tudtam csak 3 hónapig szoptatni a lányom!!! Kedves kérdezõ! Mint már megemlítettem van rossz tapasztalatom a témában..de van jó is szerencsére. :) Kisfiam az elsõ idõkben konkrétan folyamatosan a cicimen volt.Csak fõzni, wc-re és fürödni váltunk szét.Ne aggódj azon hogy nem lakik jól..ha éhes azt úgy is jelzi..ha egész nap cicin akar lenni hát legyen.Nyugodtan indulj el vele bárhova..mert mint tapasztaltam..jó pár hónapig a baba kocsiban szépen elalszanak a babák.Ha csak sétálni mész, akkor maradj a közelben..ha hosszabb dolgod van, akkor a saját megnyugtatásodra tegyél be tápszert, vagy lefejt tejet..de egy ideig nem hiszem hogy szükség lenne rá. Csak hogy megnyugtassalak, a fiam ma már 10 hónapos múlt, és nem maradt a mellemen végleg.Szépen fedezi fel a világot, játszik..stb.És eszik már sok minden mást is.Majd ha a te babád is elkezd mozgásfejlõdni, akkor szépen leszókik rólad, csak most ne szabj neki gátat..felesleges azon aggódni hogy mennyit szopizik..Sajnos az elsõ pár hónap ilyen.
Beáll az magától ne aggódj.Amikor csak nyammog, akkor is termelõdik a tej.Sõt!!
Csak addig szoptasd, amíg nyel is. Akkor tedd az ágyába. Ha elég neki a tejed, akkor legalább 2 órát kibír szopás nélkül. Ha ennyi ideig hagyod a melleden, akkor csak cumizik és nem fogod tudni leszoktatni róla. De jó megoldás, ha minden szopi után megméred, hogy mennyit szopott.
A kérdező hozzászólása: Tulajdonképpen abban is bízom hogy ezektõl a hosszas szopiktól esetleg tejem is több lesz... Mert most elégséges a mennyiség de azért lehetne több is, fõleg hogy hamarosan növekedési ugrás is lesz... Az ilyen hosszú szoptatások alatt/után hogy termelõdik tej? Mármint ha tart másfél órát, ha megéhezik 2 óra múlva, termelõdik elegendõ?
ha látod, hogy már nem nyel, mert cumizik, pihizik, egy picit hagyd, de utána simogasd meg az állát, vagy a füle mellett az arcát, kicsit maceráld, hogy folytassa. Nekünk így volt 40-45 perc egy szoptatás, hogy folyamatosan maceráltam szegényt :) ) Jó még a talpacskája simizése, vagy a gerince mellett végig masszírozás. Tudom hogy sokan nem szeretik a mérleget, de nekem bevált, mert legalább tudtam, hogy mennyit evett, ha megvolt mondjuk 120 ml, akkor fél óra múlva nem az éhség miatt jelzett, hanem más miatt. Egyébként a lusta szopizást kinövi, csak erõsödnie kell a kis izmainak, nálunk ez kb 3-4 hónapos korára jött el, most 6 hónapos, még mindig szopizik, de olyan vákumja van, hogy 6 perc alatt végez, bõven :)
én sem hiszek az "órákig nyammogásban"- pontozzatok le érte-de ez az én véleményem. miért kell egész nap cicizni?egy mell kb 15perc alatt kiürül-utána konfort szopi vana-ami cumival helyettesithetõ.igaz az, hogy amig nyel, addig eszik.ha nincs elég tejed, pótold, de én nem hagynám egész nap ezen lógni.hogy pihensz, eszel, esetleg otthoni dolgokat hogyan csinálsz?esetleg , ha van mérleg, nézd meg 15perc múlva mennyit evett-ha nem jön több a mellbõl-akkor kiüritette..egyen, aztán sétáljatok egyet-3órát ki kellene birnia.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az hogy szopizik tök sokat, aztán ha nyammog egy ideje, elvesem, hogy megnézzem jön-e még és bõven jön és máris reklamál. Konkrétan egy idõ után lusta szívni csak cuppogtatja. És éhen marad..próbálom mérni de mindg ficánkol és nem értem, van olyan hogy soksol kortyolás után kevesebbet mutat a mérleg mint elõtte..:/ Én még azért hagyom hogy sokáig legyen rajtam mert remélem hogy ez stimulálja még a tejtermelést is..meg hát ha jó neki... Amúgy kedves utolsó én értem amit mondasz node az nem minden babára igaz hogy 15 perc alatt kiüríti a cicit, az én babám 15 alatt csak bemelegít a legnagyobb csikizések közepette is..
nekem ezt mondta az orvos-és igy is tapasztaltam-azért irtam.te tudod, hogy neked hogyan jó.

Hogyan és mikortól lehet egy kisbabát rászoktatni arra, hogy átaludja az éjszakát?

A kisfiam most múlt egy hónapos, és már tud 4 órát aludni egyhuzamban, bár maga az elalvás elég nehezen megy. Egyáltalán mikortól illik átaludnia az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen babafüggõ. A nagyobbik fiam 8 hónapos korától alussza át az éjszakát a kisebbik pedig 13 hónapos korától. Voltak kisebb idõszakok az elején amikor pár napig aludtak éjszaka,de az nem tartott sokáig.

Szerintem ez teljesen babafüggõ. A nagyobbik fiam 8 hónapos korától alussza át az éjszakát a kisebbik pedig 13 hónapos korától. Voltak kisebb idõszakok az elején amikor pár napig aludtak éjszaka, de az nem tartott sokáig.
Ez szerintem is babafüggõ. Az én kisfiam kb. 7 hetes korátó átalussza az éjszakát, de ez magától alakult így. Talán próbáld ki azt, hogy ne kelj fel minden rezdülésére, ha hallod, hogy éjszaka felébredt, várj egy kicsit, hátha visszaalszik magától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
hát én is ezzel küzdök. lányom 5hónapos, de 1, 5hónapja 3x 4x kel.Pedig jól elalszik, mikor fáradt, és jóllakottan. Baba függö, hogy mikortól.Növérem lánya 3 éves, van hogy még most is felkel, és a 2éves fia is.
Olvastam multkor egy cikket hogy mért ébrednek fel a babák éjszaka. Nem szabad túl korán rászoktatni az éjszaka átalvására, leírom hogy mért: A babák keveset alszanak mélyen, míg a felnõttem több mint a fél alvásidejüket mély alvással töltik. A babáknak azért nincs sok mélyalvásuk, mert gondolj bele: a babának gyors az anyagcseréje az anyatej miatt is, és míg a felnõtt feltud éjszaka kelni ha éhes lenne( de nem szokásunk) a kisbaba felébred de nem tudja magát ellátni, ezért sír. Ha sír éjszaka a kisbabád és nem mész oda azért merthogy most akkkor is átalszod az éjszakát azzal bajba is kerülhet a pici... Nem azt mondom hogy egy éjszaka alatt éhenhal, de lehetnek problémák... Sok ilyesmit írt még le a cikk... Sajnos nem tudom rendesen leírni... Megpróbálom megkeresni és leírom ide h hol találod.
http://www.lll.hu/node/187 Na itt is van. Fölösleges volt leírni az elõzõket, mert csak belekavarodtam énis. Bocsi. És igaz a kérdésedre nem igazán válaszoltam, de annyi biztos hogy nem túl jó ha a babát már 1hónapos korba éjszaka átalvásra akarod szoktatni.
Ja és még annyi hogy olvasd végig ha van idõd és türelmed, csak úgy lehet megérteni. Én utálok olvasni, de ez még engem is érdekelt, és érdekes dolgokat tudtam meg.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sírni én sem hagynám, csak az etetéssel trükköznék, pl. napközben többet vagy többször, ilyesmik.

Miért nem lehet egy kisbabát pár hónapos utcára, városba vinni? Sok nõ mondja, hogy elege van már a bezártságból

Akinek nincs senki segítsége az is elmegy akár pár napos babával a bevásárolni miért baj ez?És miért kell hozzászoktatni a gyereket a többi idõ sétákhoz miért nem lehet egybõl nagyobb útra menni?

Legjobb válasz: Sokan vagyunk akinek nincs segítség, mi mindenhová visszük magunkkal a pici babát. Nem is jó neki ha bent van egész nap. Jót tesz nekik a levegõ.

Sokan vagyunk akinek nincs segítség, mi mindenhová visszük magunkkal a pici babát. Nem is jó neki ha bent van egész nap. Jót tesz nekik a levegõ.
nyilván az esély nagy rá, de nem biztos. :) a lényeg, hogy fokozatosan szoktasd a kinti világhoz fõleg ilyenkor, télvíz idején. :) A hivatalos ügyeket, meg ha te nem kellesz hozzá személy szerint (pl csekk befizetés), akkor azt anyud vagy párod simán megteheti neked, vagy akár barátnõd is, munkába menet, vagy jövet.
Az én két lányom júliusi, hazajöttünk, és már másnap mentünk sétálni. De elõször csak 10 percre, aztán egyre többet. Gondolj bele, eddig teljesen védett, zárt helyen volt, meg kell neki szokni még a levegõt is. Fokozatosan kell hozzászoktatni a sétához, meg az emberekhez.
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt nem tudtam.És mi az az idõ ameddig nem ajánlatos emberek közé vinni?Ha valakinek nincs segítsége és muszáj a babát vinni emberek közé(hivatalos, dolog meg egyebek) akkor biztos, hogy elkaphat betegséget vagy csak esély van rá?
Igen, az a másik amit a 6. írt. A május végi gyerekemet már elég hamar kivittem, de a decemberit nem, mert mindenhol taknyos emberek köpködték a bacijaikat.
A pár napos babához jár egy anyuka, akibõl dõl a tej, fáj az izéje vagy a gátsebe, részletekben aludt pár órácskát és az agyát elborították a hormonok. A pár napos babának meg nincs ritmusa, egy pár hetesnél-hónaposnál tudod, hogy ha mondjuk 11-kor evett akkor bealszik és 3-ig fel sem ébred, tehát nyugodtan tudsz vásárolni. A pár napos babánál még nem tudod, hogy 10 perc múlva nem fog üvölteni mint a sakál a hasfájása miatt.
Mert egy pár napos babának az immunrendszere még nem állt fel. Kisfiam novemberben született, eleinte csak a teraszra vittem levegõzni, pár hetesen mentünk elõször sétálni az utcára. Hogy miért? Nem akartam a megfázós szezonban emberek közé vinni, hogy elkapja a bacikat. Egy bevásárló központ még rosszabb, az még zárt is, légkondival. De te nyugodtan viheted majd a kórházból hazafelé menet a gyereked bevásárolni :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi pár napos babát akartam írni.csak mert hallani több helyen , hogy egész nap otthon vannak ne mehetnek sehova mert kicsi a gyerek a párja megy el vásárolni.És, hogy miért kell akár pár napos babával is otthon ülni.Ugyan úgy lehet menni intézni a dolgokat mint eddig csak a bab is ott van.
Mert 2 hónaposan kapja meg az elsõ nagyobb oltáscsomagot. Elõtte védtelen.
Valaki beszólt, vagy mi? Mert én is kimentem a pár hónapos gyerekkel, mások is... Nem értem miért lenne ez probléma.
Ez attól is függ szerintem, hogy mikori születésû a baba. A kisfiam februári, hideg volt. Így csak 3 hetesen vittem ki egy kicsit a teraszra. Elõtte szellõztetés közben levegõzött pár percet a szobában. 4 hetesen volt az elsõ nagy utunk a védõnénihez. Onnantól naponta sétáltunk akár 2x is, kivéve ha nagyon hideg, esõ, vagy nyálkás, ködös idõ volt. Ha nyári/tavaszi lett volna kivittem volna már 2 hetes korában.
Amíg nincs az embernek gyereke, addig azt hiszi, hogy minden ugyan olyan lesz csak tol maga elõtt egy babát :-D Pedig a szülés után kezdõdik az élet 2.0 :-) Akkor jön rá az ember, hogy mennyi aggódni való van, lásd amit 6- os is írt es akkor még egy "egyszerû" elindulás sem olyan mint korábban melyik taskahoz melyik cipõ es szajfeny illik es mar megyünk is :-) Egy kicsit minden körülményesebb, de szebb is! Nem egyszerû kell idõ mire az ember rutinos lesz es elvezi a "kimozdulast"

Lehet egy kisbabának "alvászavara", vagy valamilyen "betegség" okozhatja, hogy nem tud aludni?

Jöv? héten lesz 3 hónapos a kisfiam, elég rossz alvó születése óta. Az éjszakákkal nincs gond, de nappal... Ma már az 5. nap telt el úgy, hogy napközben szinte nem aludt, max 10-20 percet. Összeadva sem volt több mint egy óra. Eddig azt gondoltam a meleg miatt nem tud aludni, de hiába volt most kicsit h?vösebb id?, most sem tudtam sehogy elaltatni. Sem a kiságyban, sem ölben, sem úgy hogy mellé feküdtem, sem babakocsiban.... Látszik rajta, hogy álmos (ásítozik, dörgöli a szemét és persze délutánra már nagyon ny?gös) és mégsem alszik el. Lehet ennek valami "szervi" oka? Ki lehet az ilyesmit vizsgáltatni? Esetleg lehet valami olyan a tápszerben ami neki ilyen problémát okoz? Már nem tudok mire gondolni!!!! És ez az 5 nap nem alvás nem egyszeri alkalom, hanem ez van szinte mindig és csak éjjel alszik. 14 órákat van sokszor ébren, majdnem szünet nélkül. A dokin?nek és a véd?n?nek már többször mondtam, de nem adnak semmilyen jótanácsot! Nem hinném, hogy ez normális! Arra is gondoltam, hogy nálunk a lakásban nem érzi jól magát, de az anyukámnál és anyósoméknál sem tudjuk elaltani. Szóval teljesen tanácstalan vagyok már!

Legjobb válasz: szia mi 8 hetesek vagyunk nállunk is ez a helyzet,én nem aggodom biztos semmi extra te sem aggodj szerintem.én még nem emlitettem a dr-nõnek de megfogom.neked pedig azt tanácsolomne aggodj nincs alvászavara õk ilyenek ha szépen fejlõdik hizik akkor semmi baja.

szia mi 8 hetesek vagyunk nállunk is ez a helyzet, én nem aggodom biztos semmi extra te sem aggodj szerintem.én még nem emlitettem a dr-nõnek de megfogom.neked pedig azt tanácsolomne aggodj nincs alvászavara õk ilyenek ha szépen fejlõdik hizik akkor semmi baja.
Vidd el nagyot sétálni.Az én lányom csak úgy volt hajlandó aludni.Csak nekem éjjel sem aludt.6 hónapos lesz jövöhéten, de még 3x 4x kel éjjel..... Nappal pedig max 2 órát.... Ne aggódj nincsen gond. Éjjel mennyit alszik a babád???
Szia! Az én kisfiam sem aludt napközben születésétõl fogva csak 15-30 perceket, éjjel viszont aludt. Estefelé már nagyon elfáradt, de nem tudott elaludni. Már 5 éves nagyszerû kisfiú, de sosem delelt sem a bölcsiben, sem az oviban.Õ ilyen.
Nálunk is ugyanez van, 5 és fél hónaposak vagyunk. Vannak jobb idõszakok, de általában ez megy. Nem kell orvoshoz vinned.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Éjjel 8-10 órát is alszik egyhuzamban, nem kel fel már kb. másfél hónapos kora óta éjjel még enni sem. Gondolom mert napközben annyira elfárad. Reggel 6-7 körül kel elõször és utána van úgy, hogy még kicsit visszaalszik 8, fél 9-ig.Különben szépen fejlõdik, azzal nincs gond. És persze mindennél jobban IMÁDOM!!!:) Mindenkinek köszi, és boldog babázást!!!
szia!Nálunk is ez van!És tudom hogy másoknál is, de még sem nyugat ez a tudat.Én homeopátiás gyógyszert próbátam ki.Elsõnek a chamomillát 15ch-at, valamennyivel nyugodtabb és most egy másikat kezdünk el (azt hiszem én is szedem majd mert annyira ki vagyok attól hogy tudom hogy aludnia kellene és még sem)a neve Sedatif Pc.Mert azért valljuk be az a pár óra alvás nem elég.Nem kérem h egész nap aludjon evés alvás, de azé a 24bõl 14 et ébren lenni elég sok sztem.tehát én ebben bizok csak már!Mellékhatása nincs max nem használ..... puszi Judit
az én babám ugyanezt csinálja csak éjjel. Nem tudom ot elaltatni, max 10-20 percet alszik. Vannak jobb napok is, de általában egész éjjel ébren vagyunk. Próbálkoztam azzal is, h nappal kifárasztom / ez nálam abból állt, h elvittem ot egy kiadós sétára, meg próbáltam ébren tartani/ de ez sem segített. Minden kismamának rengeteg lelkierot kívánok, mert szukség van rá.

Szerintetek a Gréta név szép? És jó egy kisbabának egy csajszinak, egy felnőttnek, és egy öreg néninek is? Hogy lehet becézni?

És akit így hívnak szerette,szereti a nevét?

Legjobb válasz: Az egyik csoporttárs az oviban Gréta (legalább is az 1. neve,ezt használják),Gréti illetve Grétikének lehet becézni. A lányommal esett meg,hogy nem tudta kimondani,hogy krétázni szeretne,azt mondta,hogy grétázni szeretne :-) Szerintem szép név,szerintem jó lehet fiatalnak,idõsnek egyaránt. :-) Gréta baba,Gréti,Gréta/Gréti néni :-) Üdv:3 lányos,11hkm

Az egyik csoporttárs az oviban Gréta (legalább is az 1. neve, ezt használják), Gréti illetve Grétikének lehet becézni. A lányommal esett meg, hogy nem tudta kimondani, hogy krétázni szeretne, azt mondta, hogy grétázni szeretne :-) Szerintem szép név, szerintem jó lehet fiatalnak, idõsnek egyaránt. :-) Gréta baba, Gréti, Gréta/Gréti néni :-) Üdv:3 lányos, 11hkm
Én a Gerdához egy olyan idõs, magányos, mindennel elégedetlen személyt képzelek, amilyet csak ritkán látni. A Gerdára nem jut eszembe 1 becenév sem, nem tudok kisbabát elképzelni, akit így hívnak, nem tudok nyugdíjas kor alatti nõt elképzelni, akit így hívnak, és fel is meri vállalni! Inkább a Gréta!!! Nekem jobban tetszik!! De Te tudod Kedves Kérdezõ!! A Ti lányotok lesz :-) Üdv: 3 lányos, 12hkm
Nekem sajnos nem tetszik. :/
Két lányom van, nagyobbik Tímea, kisebbik Flóra.ha majd egyszer ha lesz mégegy baba, akkor biztosan Gréta lesz!
Nekem nagyon tetszik. Amikor a kislányunkat vártuk, fel sem merült ez a név, de most benne van az elsõ 5-be nálam:-) Nagyon szép, aranyos név.
Szerintem nagyon szép név, babának aranyos, csajszinak is jó, öreg néninek meg komoly.
Nekem nem tetszik.
Annyira nem tetszik, de nem rossz. A Gerda nekem is jobban tetszik.
Nekem sem tetszik. De most hogy mondjátok a Gerda tök jó :O
Szép, de nekem a Gerda még szebb :-)
Nekem a Gerda a Hókirálynõ óta tetszik.
Szerintem szép. Kisbabának jó, mert szólíthatják Grétikének. Csajszinak Gréti, és szerintem annak is jó. Felnõttnek is jó szerintem, mert Gréti-Gréta néni.:) És öregnéninek is szintén:D Becenevei: Gréti, Grétike, Grétus:D

Egyedül maradtam 2 hónapos kisbabámmal. Hogy lehet ezt túlélni? Õ a mindenem, van még aki így járt? Egyedül is lehet boldogulni?

Szülök támogatnak, van saját otthonom. Csak a gyerekemnek apa is kellene...

Legjobb válasz: Túl lehet élni de idõ kell hozzá.Viszont ami sokat számit hogy van segitséged.Még nagyon pici a babád:( Nem is értem az ilyen férfiakat?!... Szóval kitartás nem lesz egyyszerû, sem lelkileg sem fizikailag de pár hónap alatt tökéletesen jól fogod magad érezni!Én is egyedül maradtam a kisfiammal az elsõ 6 hónap volt rossz,utána már tök természetesnek vettem hogy mi csak ketten vagyunk.Mondjuk az apja jön sûrûn és el is viszi és a gyerek is szereti, csak mi nem jöttünk ki egymással, nyilván ha nem foglalkozna a gyerekével azt még rosszabbúl élném meg..De nem hanyagoltam el magam kikapcsolódom, sportolok jól érzem magam a bõrömben, imádom a gyerekem és most már talán lelkileg is készen állok egy igazi kapcsolatra.De hogy újra szépnek lássam a világot, és ne sajnáljam magam/magunkat sok idõ kellett.

Túl lehet élni de idõ kell hozzá.Viszont ami sokat számit hogy van segitséged.Még nagyon pici a babád:( Nem is értem az ilyen férfiakat?!... Szóval kitartás nem lesz egyyszerû, sem lelkileg sem fizikailag de pár hónap alatt tökéletesen jól fogod magad érezni!Én is egyedül maradtam a kisfiammal az elsõ 6 hónap volt rossz, utána már tök természetesnek vettem hogy mi csak ketten vagyunk.Mondjuk az apja jön sûrûn és el is viszi és a gyerek is szereti, csak mi nem jöttünk ki egymással, nyilván ha nem foglalkozna a gyerekével azt még rosszabbúl élném meg..De nem hanyagoltam el magam kikapcsolódom, sportolok jól érzem magam a bõrömben, imádom a gyerekem és most már talán lelkileg is készen állok egy igazi kapcsolatra.De hogy újra szépnek lássam a világot, és ne sajnáljam magam/magunkat sok idõ kellett.
Te még "szerencsés" vagy, mert ott a családod akik támogatnak és az otthonod.... engem is majdnem elhagytak, de nekem senkim sincs, se kutyám, se macskám. És ha egyedül maradok, a lakás is úszik, mert egyedül nem tudom fenntartani. Megalázkodtam, és tûrök, így maradt.... de a gyerek miatt sajnos kell. Kitartás, túl fogod élni, szurkolok!!
Bocs hogy ezt irom.De pont a gyerek miatt nem kell azt eröltetni ami nem mûködik.Persze kell egy második esély(ha van rá lehetõség) hiszen akkor nem okolhatod magad hogy meg sem próbáltad.De az hogy továbbra is megalázzanak kihasználjanak stb.. nem lehet hosszútávon csinálni.Nyilván jól át kell gondolni amár csak az anyagiak miatt is, de a gyerek nem lehet kizárólagos oka az együttmaradásnak.Amikor együtt éltünk napi szinten ment a veszekedés, a feszültség érezhetõ volt, ez persze a gyerekre is kihatott.Amióta egyedül maradtunk tökéletesen kiegyensúlyozott a gyerekem nyugodt és szereti az apját.Most 21 hónapos, de ha tûrtem volna én is és elhúzódott volna 5-10évig ez, akkor a gyerek sérülne, én sérülnék meg kell adni az esélyt a boldogságra.
A kérdező hozzászólása: Nem tart rám igényt, nem szeret már. A gyereket állítólag szereti. A terhesség alatt nem akart szexelni velem és elhidegültünk, majd bántottuk folyamatosan egymást. Most meg már nem látja bennem a nõt és nem tud felém közeledni. Közölte hogy kizárólag a gyerek miatt maradna együtt velem.
én azt tanácsolom, hogy így ne maradj vele, késõbb lesz csak rosszabb! én a helyedben felkeresnék hozzád hasonló, egyedüli anyukákat, velük találkozgatnék, hiszen csak õk értenek meg!
Hátha igy nyiltan kimondta hogy te egyáltalán nem kellesz neki akkor nem is szabad vele maradni, hiszen ez változni nem fog.Látogassa a gyerekét rendszeresen(ez persze neked nagyon nehéz lesz), neked arra kell törekedni hogy ne neveld ellene(ami szintén nehezemre esne a kezdeti idõszakban amikor dühös vagyok az exre)erõ kell hozzá az biztos. De semmiképp ne maradj vele szerintem, amúgy van valakije?
A kérdező hozzászólása: Tagadja hogy lenne vkije. Alkalmi partner lehet hogy van, de barátnõ biztosan nincsen. A lakásban a cuccaim, közös képek még megvannak.

Szoptatok, nincs menzeszem, de peteérésem azért gondolom lehet. Érdemes hőmérőzni? Hogy működik ez pontosan? Szeretnék még egy kisbabát.

Legjobb válasz: A peteérés, illetve az elsõ tüszõrepedés az elsõ menszesz elõtt kb 2 héttel lehet. Hõmérõzhetsz, de érdemes vele megvárni az elsõ menszit, ha addig tudtok gumival védekezni. Itt mindent leírnak: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml A módja pedig: minden reggel ébredéskor, azonos idõpontban, mielõtt még kikelnél az ágyból, szájban vagy hüvelyben kell mérni, majd egy táblázatba feljegyezni. Elõtte minimum 4 órát kell aludni egyfolytában. A görbe értelmezését a fenti linken a lehetõ legalaposabban magyarázza el egy kétgyermekes, genetikus orvosnõ.

A peteérés, illetve az elsõ tüszõrepedés az elsõ menszesz elõtt kb 2 héttel lehet. Hõmérõzhetsz, de érdemes vele megvárni az elsõ menszit, ha addig tudtok gumival védekezni. Itt mindent leírnak: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml A módja pedig: minden reggel ébredéskor, azonos idõpontban, mielõtt még kikelnél az ágyból, szájban vagy hüvelyben kell mérni, majd egy táblázatba feljegyezni. Elõtte minimum 4 órát kell aludni egyfolytában. A görbe értelmezését a fenti linken a lehetõ legalaposabban magyarázza el egy kétgyermekes, genetikus orvosnõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!