Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy kép (1017 db)

Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)? És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?

Legjobb válasz: "Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)?" Ezt bármelyik rétegeket kezelõ készerkesztõvel meg lehet csinálni - nagyvonalakban: 1. Kijelölöd a kép alját és másolod. 2. A kép rajzvászonának (Canvas) méretét megnöveled a kijelölés méretével úgy, hogy az eredeti kép a rajzvászon tetejére kerüljön. 3. A kép aljára beilleszted a kijelölt részt új rétegként. (Az 1. és 3. lépést kivitelezheted úgy is, hogy duplikálod a meglevõ réteget.) 4. Ezt az új réteget függõlegesen tükrözöd. 5. Az új (tükrözött) réteg felé készítesz egy új réteget, amin színátmenetet, hullámokat, stb.. csinálsz és ezen réteg módját beállítod számodra megfelelõre. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/water-refle.. http://lucidlook.blogspot.hu/2009/09/how-to-create-water-ref.. "És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?" Esetleg: [url=http://www.youtube.com/watch?v=IGyj9sMwd38][img]http://i1.yt.. Forrás: http://www.sitepoint.com/forums/misc.php?do=bbcode

"Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)?" Ezt bármelyik rétegeket kezelõ készerkesztõvel meg lehet csinálni - nagyvonalakban: 1. Kijelölöd a kép alját és másolod. 2. A kép rajzvászonának (Canvas) méretét megnöveled a kijelölés méretével úgy, hogy az eredeti kép a rajzvászon tetejére kerüljön. 3. A kép aljára beilleszted a kijelölt részt új rétegként. (Az 1. és 3. lépést kivitelezheted úgy is, hogy duplikálod a meglevõ réteget.) 4. Ezt az új réteget függõlegesen tükrözöd. 5. Az új (tükrözött) réteg felé készítesz egy új réteget, amin színátmenetet, hullámokat, stb.. csinálsz és ezen réteg módját beállítod számodra megfelelõre. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/water-refle.. http://lucidlook.blogspot.hu/2009/09/how-to-create-water-ref.. "És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?" Esetleg: [url=http://www.youtube.com/watch?v=IGyj9sMwd38][img]http://i1.yt.. Forrás: http://www.sitepoint.com/forums/misc.php?do=bbcode

Hogyan lehet egy képet/képbe linket elhelyezni, gondolok itt arra, h letöltök egy fb-s képek (logót), és hogy lehet beleírni a fbmet?

Legjobb válasz: Ha egy képre kattintva egy oldal jelenik meg, az weblapszerkesztési eljárás, és nem a képhez van köze. Az csak a hivatkozásba ágyazva jelenik meg, az adott weboldalon kell létrehozni a megfelelõ tagekkel, a képbe nem kell nyúlni. Ha egy képbe akarod beleírni a Facebook profilod elérhetõségét, akkor a képszerkesztõk szöveg eszközével beírod, de ebbõl nem lehet linket csinálni.

Ha egy képre kattintva egy oldal jelenik meg, az weblapszerkesztési eljárás, és nem a képhez van köze. Az csak a hivatkozásba ágyazva jelenik meg, az adott weboldalon kell létrehozni a megfelelõ tagekkel, a képbe nem kell nyúlni. Ha egy képbe akarod beleírni a Facebook profilod elérhetõségét, akkor a képszerkesztõk szöveg eszközével beírod, de ebbõl nem lehet linket csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Blackberry 9700! Hogyan lehet egy képet átküldeni bluetooth-on egy képet másik telefonra? Sehol nem találom, egyáltalán lehet?

Legjobb válasz: biztos lehet, képet kinyitod, s opciókban kell lennie valahol ilyen, hogy kép küldése...bluetotth, üzenet..egyebek...

biztos lehet, képet kinyitod, s opciókban kell lennie valahol ilyen, hogy kép küldése...bluetotth, üzenet..egyebek...
A kérdező hozzászólása: olyan van hogy küldés vagy megoszás és azonbelül küldés MMS-ben vagy küldés e-mail-ben! qnnyi van csak!


Igaz egy videónál/filmnél hogy ha pl.1000 a bit rátája és 25 fps a képfrissítése, akkor 1 állókép mérete 40 bit azaz 5 byte? Ha igen hogy lehet egy kép mérete ilyen kicsi mikor a videó minõsége ilyen adatok mellet nem is olyan rossz.

Mert tudomásom szerint a bit ráta az hogy 1 mp alatt hány bitet játszik le a lejátszó, az fps pedig az hogy 1 mp alatt hány képet. Magyarán 25 képet játszik 1 mp alatt ami 1000 bit, szóval 1000 / 25 = 40 bit (ami ugye 5 byte). Hogy lehet ilyen kis méretû egy kép?

Legjobb válasz: Egy kép x széles képpontból áll és y magas képpontból. Minden képpontnak van egy színmélysége. Mondjuk 8biten tárolod 256 féle színt de legyen true color 24 bit akkor 1 képpont 24bit lesz , ezt szorozd fel a kép méretével mondjuk 1080p nél 1920*1080* színmélység. Ezt másodpercenként 25db. Ehehz jön még a tömörítési algoritmus. Egy csomó képnél ki lehet dobálni ugyanazokat a pixelek mert állóképnél ugyanaz, mondjuk egy jelentben amikor uyganaz. de tuti vanmindenféle trükk. Pl ha fekete a háttér akkor nem kell ennyi információ, csak hogy mettõl meddig fekete. Azt már a tv, pc, akármi összerakja.

Egy kép x széles képpontból áll és y magas képpontból. Minden képpontnak van egy színmélysége. Mondjuk 8biten tárolod 256 féle színt de legyen true color 24 bit akkor 1 képpont 24bit lesz , ezt szorozd fel a kép méretével mondjuk 1080p nél 1920*1080* színmélység. Ezt másodpercenként 25db. Ehehz jön még a tömörítési algoritmus. Egy csomó képnél ki lehet dobálni ugyanazokat a pixelek mert állóképnél ugyanaz, mondjuk egy jelentben amikor uyganaz. de tuti vanmindenféle trükk. Pl ha fekete a háttér akkor nem kell ennyi információ, csak hogy mettõl meddig fekete. Azt már a tv, pc, akármi összerakja.
Ez igaz is meg nem is. :) Matematikailag igaz lenne, ahogyan le is vezetted, ugyanakkor a digitális videózás nem képkockákat "perget" a szemed elõtt, hanem csak a megváltozott képkockákat változtatja meg. Emellett a bitráta egy maximális érték, ennél kisebb is lehet idõnként, ha mondjuk folyamatosan fekete képet, vagy egy állóképet látsz, nincs szükség nagy bitrátára. Magyarul: esetedben másodpercenként 1000 bitnyi adat változik meg a képen (frémenként 40 bitnyi, azaz 5 byte-nyi) Ez így már nem is olyan rossz...
Itt egy kis fogalomzavar van, mert ha valaminek 1000 a bitrátája, akkor az nagyon valószínû, hogy 1000 KILOBIT vagy is a bit 1024 szerese! 1000 bitrátás film nincs is, mivel egy minimális igen rossz minõségû telefonnal készített videóhoz is minimum 16.000-es bitráta kell, de ezt inkább 16 Kbitesnek írják.
@Fehersrac: ez így van, kbps-ben szokták megadni, a fentiek csupán elméleti fejtegetések :)
"Magyarán 25 képet játszik 1 mp alatt ami 1000 bit, szóval 1000 / 25 = 40 bit (ami ugye 5 byte). Hogy lehet ilyen kis méretû egy kép?" Szerintem ez nem elmélet. A kérdezõ nem érti miért ilyen kicsi egy kép mérete. Nem kicsi az, csak õ rosszul számol, ezért kicsi és ezért nem érti...
... és ne felejtsük el, hogy (formátumtól függõen) sok videó (illetve az azt eltároló algoritmus)nem tárol el minden egyes képet, hanem csak úgynevezett "kulcskockákat"vagy helyesebben "kulcsképeket", majd utána több képen keresztül csak a kulcsképhez képest történõ változást. Ezért, ha mondjuk extrém esetben egy fehér felületen mászik egy piros pötty, csak azt kell eltárolni, mennyit ment odébb a pötty. Tehát ha így nézzük, akár bit, akár kilobit, mindenképpen jóval kevesebb adat kell, mintha az eredeti filmes (analóg) módszert alkalmaznánk.
A kérdező hozzászólása: No akkor valaki írna nekem egy hasonló levezetést mint amit én írtam, csak helyesen? Álljon minél közelebb a valósághoz, ha lehetséges egyezzen meg vele. A kérdés tehát az hogy egy filmnél átlagosan mekkora méretû 1 kép? Egy helyes levezetés azt hiszem mindent tisztázna. :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha ugyanolyan minõséget akarok elérni egy analóg filmnél mint egy adott bitrátával és fps -el rendelkezõ digitális film, akkor hogyan kell számolnom. Így értem a kérdést!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Így értettem én is, nem holmi fekete pöttyökkel kell modellezni, mert az meg sem közelíti egy film képkockaigényét... Nézzük: Egy MPEG4 video Xvid kodekkel. A film két órás, mérete 1.5 GB, felbontása 720x304. Átlagos bitrátája 1600 kbit/sec, képkockák száma 24 másodpercenként. Ha csak a matekot nézed akkor ez a 2 óra összesen 7200 másodperc, az pedig 172.800 képkocka. Ha elosztod a méretével - aminek egy része az audio, átlag a teljes méret 25%-a, tehát a fenmaradó méret 75%-a a film - 1.2 GB/172800 az nagyjából 7100 byte egy képkocka vagy is 6-7 kbyte. Ez persze nagy vonalakban igaz, mert ahogy írták a filmek adattárolásánál vany egy kulcskép - keyframe - ami egy teljes képkocka és ezután csak a kulcsképhez képesti változásokat mentik el, tehát ha egy tárgy mozog a képen akkor csak azt. Állóképnél pont ezért elég kicsi a következõ kép mérete, de egy hosszabb filmnél pont ezért nincs értelme képkockánként számolni, mert lehet egy kocka 100 byte is és 20.000 byte is. Ezért számolnak az átlaggal, ami ugye sose lesz a fent emlegetett 5 byte hanem 5 kbyte, ahogy fent is leírtam, tehát a kérdésbeni fejtegetésed számszakilag jó, csak nem byte a bitrára, hanem kbyte és már ki is jön amit itt levezettem...

Hogy lehet egy képet nagyítani? (LENT)

A lényeg az, hogy amikor kinyomtatom szeretném, hogy valamivel nagyobb legyen.

Legjobb válasz: Adott pixel méretû képbõl fixek azok a méretek amilyen nagyságú képeket tudsz nyomtatni. Ha növeled a kép nagyságát (DPI növelés és kép pixel mérete) akkor tudsz nagyobb képet nyomtatni. De ilyenkor torzul a kép, nem lesz olyan éles, pixelesedik. Esetleg próbáld meg ezt a programot. Csodákra nem képes, de valamennyire használható képek nagyítására : Benvista PhotoZoom Pro

Adott pixel méretû képbõl fixek azok a méretek amilyen nagyságú képeket tudsz nyomtatni. Ha növeled a kép nagyságát (DPI növelés és kép pixel mérete) akkor tudsz nagyobb képet nyomtatni. De ilyenkor torzul a kép, nem lesz olyan éles, pixelesedik. Esetleg próbáld meg ezt a programot. Csodákra nem képes, de valamennyire használható képek nagyítására : Benvista PhotoZoom Pro
A kérdező hozzászólása: Csak egy kis nagyítás kellene. Emlékszem, hogy korábban (még valamikor tavaly) painttel vagy a windows kép- és faxmegjelenítõvel megcsináltam, de már fogalmam sincs hogy hogyan. Nem tudsz ebben segíteni valamit? Vagy bárki?

Twitteren (twitter.com) hogyan lehet egy kép alá hozzászólni? :o

Legjobb válasz: Ha valaki egy tweet-ben belinkelt egy képet, akkor reagálhatsz a tweet-re úgy, hogy az illetõ felhasználónevét beírod (@valaki) és a tweet-be leírod a véleményed/hozzászólásod a kép kapcsán. Más lehetõség nincs. Üdv, Szûcs Csaba

Ha valaki egy tweet-ben belinkelt egy képet, akkor reagálhatsz a tweet-re úgy, hogy az illetõ felhasználónevét beírod (@valaki) és a tweet-be leírod a véleményed/hozzászólásod a kép kapcsán. Más lehetõség nincs. Üdv, Szûcs Csaba

Hogyan lehet egy képet beilleszteni egy weboldalon pl. a profilom/foruminfo részre? Előre is thx

Legjobb válasz: Fel kell töltened egy oldalra és a hivatkozási címet kell megadnod. Pl.: www.kepfeltoltes.hu A tallózás gombra kattintva rákeresel a képedre és feltöltés, utánna megadja az elérhetõségét a feltöltött képednek: Direkt link a képhez. Ezt másolod be a profilod foruminfo részre valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/081218/pecset_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Fel kell töltened egy oldalra és a hivatkozási címet kell megadnod. Pl.: http://www.kepfeltoltes.hu A tallózás gombra kattintva rákeresel a képedre és feltöltés, utánna megadja az elérhetõségét a feltöltött képednek: Direkt link a képhez. Ezt másolod be a profilod foruminfo részre valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/081218/pecset_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Facebookon hogy lehet egy képet áttenni egy másik albumba?

az id?vonalon a borítót akarom leváltani találtam egy oldalt

Legjobb válasz: naszóóval :] tudod, hogy elõször ráviszed az egeret oda, hogy Borító megváltoztatása. ott az opciók közül azt választod ki, hogy Válassz a fényképeid közül. ott jobbra írja, hogy Albumok megtekintése, katt arra. kiválasztod, azt az albumot ahol van a kép (olyant is betehetsz amit nem te töltöttél fel, abban az esetben Fényképek rólad-ra kattints) Rákattintasz a képre és kész is . sok sikert :]

naszóóval :] tudod, hogy elõször ráviszed az egeret oda, hogy Borító megváltoztatása. ott az opciók közül azt választod ki, hogy Válassz a fényképeid közül. ott jobbra írja, hogy Albumok megtekintése, katt arra. kiválasztod, azt az albumot ahol van a kép (olyant is betehetsz amit nem te töltöttél fel, abban az esetben Fényképek rólad-ra kattints) Rákattintasz a képre és kész is . sok sikert :]

Hogyan lehet egy képet úgy megszerkezteni hogy a kép nagyrésze fekete-fehér és egy egy bizonyos rész marad színes?

Gondolom nem lehet nagy dolog mert sokaknál látom facebookon..csak én nem érték hozzá talán .És meg annyit hogy nem úgy marad színes hogy egy szabajos kozka alakban vagy valami hanem pont hogy teljes pontossággal csak egy szem ..csak egy csík a pólón stb.. És meg mellékesen megkérdezem ha valaki esetleg tudja hogy szemszínt hogy lehet változtatni?milyen program ez? Örülnek ha nem photoshop mert az elég bonyolult..

Legjobb válasz: Jaa és én általában photoscapet használok szóval ha valaki azt meg tudná mondani hogy azzal hogy lehet az jó lenne ..persze jó mással is:)

A kérdező hozzászólása: Jaa és én általában photoscapet használok szóval ha valaki azt meg tudná mondani hogy azzal hogy lehet az jó lenne ..persze jó mással is:)
azért nem linkeltél mert nem is tudsz
A kérdező hozzászólása: már megtaláltam hogy kell csinálni photoscape-el...amúgy magamról úgysem fogok ide képet felrakni az meg szerintem tökmindegy hogy a google-ról milyen képet szed le az illetõ ezért nem linkeltem..
Hát szerintem is.. De ha ezt érted, akkor vágj bele: A fekete-fehérnek szánt részeket, kijelölöd, másolod, beilleszted új képként, fekete-fehéríted, vagy amit akarsz vele, eredeti képre rátesz új rétegként. Ennyi. Akár gimp, akár paint.net is bõven elég hozzá. Ezek ingyenesek, és viszonylag könnyû kezelni õket, bár a gimp már komolyabb egy fokkal. Szvsz.
hát tudod, aki még annyit sem tud, hogy ide belinkeljen egy akármilyen képet, annak talán még fölösleges a képszerkesztés rejtelmeit elmesélni is,
azért jobb szeretném ha te tennél képet :)
A kérdező hozzászólása: igazából még nincs konkrét kép szóval akármilyen kép jó a goggle-ról ha azzal el tudod mutogatni:)
photo scapeval is könnyû megcsinálni, ha teszel ide egy képet és leírod, hogy mi legyen rajta a színes, akkor azon elmutogatom neked,
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: JÉÉÉÉÉÉZUSOM -.-"""" TE NORMÁLIS VAGY?? KI A RETKES F*SZ NE TUDNA LINKELNI A MAI VILÁGBAN..AZ AZTÁN KU*VA NAGY ÖRDÖNGÖSSÉG A 70 ÉVES MAMÁM IS TUD..BIZTOS AZÉRT ..VALÓBAN..-.-"" NA HAGYJUK EGYMÁST

Hogyan lehet egy képnek "gomb tulajdonságot" adni és elindítani vele a keresést?

Ez a keres? kódja

Legjobb válasz: <input type=submit id="valami"> a valamire css-esel ráhuzol egy képet és akkor gomb helyett kép lesz.

<input type=submit id="valami"> a valamire css-esel ráhuzol egy képet és akkor gomb helyett kép lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!