Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy igen (449 db)

Valaki árulja már el nekem, hogy lehet egy bulit este 8-tól reggel 6-ig bírni?

nekem valahogy sohasem sikerül, mindig elfáradok. valami trükk, hogy aktív maradhassak?

Legjobb válasz: haaaat azt tenyleg az igazi parti allatok birjak de... en ugy csinalom pl szilveszteri bulikor vagy maskor is hogy neki fogok inni 8 kor 11 ig le iszom magam akkor bulizok 2 ora t adig nem pialok akor hejre jovon kicsit akor megint be pialok es hejre jovok de reggel 4 5 ig ha birom nekem ha diszkoba megyek 3 leg kesob fel 4 kor elmegy a kedvem a bulitol kibirnam csak nalunk itt erdelybe nagyon nagy buli soha nincs:(

haaaat azt tenyleg az igazi parti allatok birjak de... en ugy csinalom pl szilveszteri bulikor vagy maskor is hogy neki fogok inni 8 kor 11 ig le iszom magam akkor bulizok 2 ora t adig nem pialok akor hejre jovon kicsit akor megint be pialok es hejre jovok de reggel 4 5 ig ha birom nekem ha diszkoba megyek 3 leg kesob fel 4 kor elmegy a kedvem a bulitol kibirnam csak nalunk itt erdelybe nagyon nagy buli soha nincs:(
A kérdező hozzászólása: aha értem. csak ebbe az a gáz, hogy a táskát átnézik ha belépek a bulihelyre, szóval piát nem vihetek be.. ott meg egy koktél 2500... szóval :// és idegesít, hogy 3kor kidõlök és akkor van a legnagyobb buli.
Nem tudom, én simán bírom másnap délután 2-3-ig is.Iszok végig. Amúgy kokainnal és egyéb nyalánkságokkal a legegyszerûbb, de én piával is simán bírom.(a lényeg, hogy egyél elõtte és ne nagyon keverd a piát, a koktélt meg felejtsd el, abban szinte semmi alkohol nincs)
buli elott kell be inni nem buli kozben en is mindig ugy csinalom:) ) pialas havernal/az utcan utana buli bulizohejen max sort iszok
fehér porral :D
AZ igo sose volt ingyenes. CSak feltörik. Ha megvetted, akkor ingyen tudod netrõl frissíteni!
A kérdező hozzászólása: És hol tudom frissíteni? A frissítésre gondoltam végig, hogy az ingyenes-e meg ilyenek.
Nézz körül itt, én itt intézem... Naviextras.com
A kérdező hozzászólása: Azt én is néztem, de valamiért nem tudom ott megoldani, ezért kérdeztem itt rá.

Wikipédia segítség! Lehet-e és ha igen hogy lehet egy wikipédia szócikk forrásába (láthatatlan) megjegyzést írni?

gondolok én olyanra mint a html-ben a <!-- kódra

Legjobb válasz: Igen, valami olyasmi lesz: kisebbjel felkiáltójel két mínusz a megjegyzésed két mínusz nagyobbjel

Igen, valami olyasmi lesz: kisebbjel felkiáltójel két mínusz a megjegyzésed két mínusz nagyobbjel


Igaz egy videónál/filmnél hogy ha pl.1000 a bit rátája és 25 fps a képfrissítése, akkor 1 állókép mérete 40 bit azaz 5 byte? Ha igen hogy lehet egy kép mérete ilyen kicsi mikor a videó minõsége ilyen adatok mellet nem is olyan rossz.

Mert tudomásom szerint a bit ráta az hogy 1 mp alatt hány bitet játszik le a lejátszó, az fps pedig az hogy 1 mp alatt hány képet. Magyarán 25 képet játszik 1 mp alatt ami 1000 bit, szóval 1000 / 25 = 40 bit (ami ugye 5 byte). Hogy lehet ilyen kis méretû egy kép?

Legjobb válasz: Egy kép x széles képpontból áll és y magas képpontból. Minden képpontnak van egy színmélysége. Mondjuk 8biten tárolod 256 féle színt de legyen true color 24 bit akkor 1 képpont 24bit lesz , ezt szorozd fel a kép méretével mondjuk 1080p nél 1920*1080* színmélység. Ezt másodpercenként 25db. Ehehz jön még a tömörítési algoritmus. Egy csomó képnél ki lehet dobálni ugyanazokat a pixelek mert állóképnél ugyanaz, mondjuk egy jelentben amikor uyganaz. de tuti vanmindenféle trükk. Pl ha fekete a háttér akkor nem kell ennyi információ, csak hogy mettõl meddig fekete. Azt már a tv, pc, akármi összerakja.

Egy kép x széles képpontból áll és y magas képpontból. Minden képpontnak van egy színmélysége. Mondjuk 8biten tárolod 256 féle színt de legyen true color 24 bit akkor 1 képpont 24bit lesz , ezt szorozd fel a kép méretével mondjuk 1080p nél 1920*1080* színmélység. Ezt másodpercenként 25db. Ehehz jön még a tömörítési algoritmus. Egy csomó képnél ki lehet dobálni ugyanazokat a pixelek mert állóképnél ugyanaz, mondjuk egy jelentben amikor uyganaz. de tuti vanmindenféle trükk. Pl ha fekete a háttér akkor nem kell ennyi információ, csak hogy mettõl meddig fekete. Azt már a tv, pc, akármi összerakja.
Ez igaz is meg nem is. :) Matematikailag igaz lenne, ahogyan le is vezetted, ugyanakkor a digitális videózás nem képkockákat "perget" a szemed elõtt, hanem csak a megváltozott képkockákat változtatja meg. Emellett a bitráta egy maximális érték, ennél kisebb is lehet idõnként, ha mondjuk folyamatosan fekete képet, vagy egy állóképet látsz, nincs szükség nagy bitrátára. Magyarul: esetedben másodpercenként 1000 bitnyi adat változik meg a képen (frémenként 40 bitnyi, azaz 5 byte-nyi) Ez így már nem is olyan rossz...
Itt egy kis fogalomzavar van, mert ha valaminek 1000 a bitrátája, akkor az nagyon valószínû, hogy 1000 KILOBIT vagy is a bit 1024 szerese! 1000 bitrátás film nincs is, mivel egy minimális igen rossz minõségû telefonnal készített videóhoz is minimum 16.000-es bitráta kell, de ezt inkább 16 Kbitesnek írják.
@Fehersrac: ez így van, kbps-ben szokták megadni, a fentiek csupán elméleti fejtegetések :)
"Magyarán 25 képet játszik 1 mp alatt ami 1000 bit, szóval 1000 / 25 = 40 bit (ami ugye 5 byte). Hogy lehet ilyen kis méretû egy kép?" Szerintem ez nem elmélet. A kérdezõ nem érti miért ilyen kicsi egy kép mérete. Nem kicsi az, csak õ rosszul számol, ezért kicsi és ezért nem érti...
... és ne felejtsük el, hogy (formátumtól függõen) sok videó (illetve az azt eltároló algoritmus)nem tárol el minden egyes képet, hanem csak úgynevezett "kulcskockákat"vagy helyesebben "kulcsképeket", majd utána több képen keresztül csak a kulcsképhez képest történõ változást. Ezért, ha mondjuk extrém esetben egy fehér felületen mászik egy piros pötty, csak azt kell eltárolni, mennyit ment odébb a pötty. Tehát ha így nézzük, akár bit, akár kilobit, mindenképpen jóval kevesebb adat kell, mintha az eredeti filmes (analóg) módszert alkalmaznánk.
A kérdező hozzászólása: No akkor valaki írna nekem egy hasonló levezetést mint amit én írtam, csak helyesen? Álljon minél közelebb a valósághoz, ha lehetséges egyezzen meg vele. A kérdés tehát az hogy egy filmnél átlagosan mekkora méretû 1 kép? Egy helyes levezetés azt hiszem mindent tisztázna. :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha ugyanolyan minõséget akarok elérni egy analóg filmnél mint egy adott bitrátával és fps -el rendelkezõ digitális film, akkor hogyan kell számolnom. Így értem a kérdést!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Így értettem én is, nem holmi fekete pöttyökkel kell modellezni, mert az meg sem közelíti egy film képkockaigényét... Nézzük: Egy MPEG4 video Xvid kodekkel. A film két órás, mérete 1.5 GB, felbontása 720x304. Átlagos bitrátája 1600 kbit/sec, képkockák száma 24 másodpercenként. Ha csak a matekot nézed akkor ez a 2 óra összesen 7200 másodperc, az pedig 172.800 képkocka. Ha elosztod a méretével - aminek egy része az audio, átlag a teljes méret 25%-a, tehát a fenmaradó méret 75%-a a film - 1.2 GB/172800 az nagyjából 7100 byte egy képkocka vagy is 6-7 kbyte. Ez persze nagy vonalakban igaz, mert ahogy írták a filmek adattárolásánál vany egy kulcskép - keyframe - ami egy teljes képkocka és ezután csak a kulcsképhez képesti változásokat mentik el, tehát ha egy tárgy mozog a képen akkor csak azt. Állóképnél pont ezért elég kicsi a következõ kép mérete, de egy hosszabb filmnél pont ezért nincs értelme képkockánként számolni, mert lehet egy kocka 100 byte is és 20.000 byte is. Ezért számolnak az átlaggal, ami ugye sose lesz a fent emlegetett 5 byte hanem 5 kbyte, ahogy fent is leírtam, tehát a kérdésbeni fejtegetésed számszakilag jó, csak nem byte a bitrára, hanem kbyte és már ki is jön amit itt levezettem...

Veszélyes terhesség alatt szoptatni? És ha igen, hogy lehet egyik napról másikra leszoktatni a babát?

Kislányom 22 hónapos, napközben ritkán, de elalváskor és éjjel még szopizik. Akartunk még babát, az orvos azt mondta, nyugodtan próbálkozzunk, ha egyáltalán teherbe esem, majd abbahagyom a szoptatást. Egy hete teszteltem, úgy néz ki, összejött ,orvoshoz csak pár nap múlva mehetek. Félek azóta, hogy valami gond lesz. Van egy fiam már, és a kislány el?tt volt 3 spontán vetélésem, nem akarok többet!

Legjobb válasz: Igen ebben az esetben nem ajanlatos a szoptatas.Bar en ellenpelda vagyok nekem szinten 2 spontan veteles utan jott a 4 baba az akkor 22 hos fiamat meg szoptattam.Nem valasztottam el teljesen de jelentosen csokkentettem a szopik idejet gyakorisagat.Most 32 hkm vagyok meg este 1x par percet szopizhat.

Igen ebben az esetben nem ajanlatos a szoptatas.Bar en ellenpelda vagyok nekem szinten 2 spontan veteles utan jott a 4 baba az akkor 22 hos fiamat meg szoptattam.Nem valasztottam el teljesen de jelentosen csokkentettem a szopik idejet gyakorisagat.Most 32 hkm vagyok meg este 1x par percet szopizhat.
Ebben az esetben tényleg jobb abbahagyni a szoptatást.Nekem szerencsém volt, nem volt ilyen problémám, két terhességem alatt is szoptattam, végig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Azóta voltam dokinál, most kb. 10 hetes vagyok, a kislány továbbra is szopizik, bár igyekszünk csökkenteni a gyakoriságot, idõtartamot is, de nagyon nehéz...Közben folyamatosan aggódom, mi lesz a babával. De gyógyszert is kell szednem, a kislányommal is szedtem ezt és nem volt gond! Ebben bízom most is!
A kérdező hozzászólása: A föld (nem konkrétan az egész bolygó) dipólusos?

Hogyan lehet egy 5gb-os játékot kiírni DVD-re? Csomagoljam be? És ha igen hogyan?

Legjobb válasz: annyit rajta nem fog tömöríteni, vegyél 8 gb-s lemezt arra ráfér.

annyit rajta nem fog tömöríteni, vegyél 8 gb-s lemezt arra ráfér.
Szia 2 db DVD re rátudod írni ugy hogy elõtte Ace tömörítõvel ketté szeded :)

Honnan lehet tudni azt, hogy egy ige mikor umlautos vagy brechungos? (német)

Tehát ha látok magam el?tt egy igét és ragozni kell akkor honnan lehet tudni, hogy normál ragozású vagy éppen megváltozik E/2. és E/3. ban?

Legjobb válasz: Sehonnan, meg kell tanulni. Pl. a kaufen nem umlautos, de a laufen igen. Néha rá lehet érezni, de nem tudom, hogyan. Mindenesetre a nemzetközi, nem német eredetû igék nem változnak, így pl. az -ieren végûek biztosan nem. És pl. egy tõhangváltós ige igekötõs párja is tõhangváltós, a nem tõhangváltósnak pedig az igekötõs párja sem tõhangváltós, pl. einkaufen ugyanúgy viselkedik ebbõl a szempontból, mint a kaufen, míg a geben tõhangváltós, az ausgeben is az lesz. Itt van pl. egy messze nem teljes lista az umlautos igékrõl, de biztos van valahol hosszabb lista is: http://webnyelv.hu/?p=807

Sehonnan, meg kell tanulni. Pl. a kaufen nem umlautos, de a laufen igen. Néha rá lehet érezni, de nem tudom, hogyan. Mindenesetre a nemzetközi, nem német eredetû igék nem változnak, így pl. az -ieren végûek biztosan nem. És pl. egy tõhangváltós ige igekötõs párja is tõhangváltós, a nem tõhangváltósnak pedig az igekötõs párja sem tõhangváltós, pl. einkaufen ugyanúgy viselkedik ebbõl a szempontból, mint a kaufen, míg a geben tõhangváltós, az ausgeben is az lesz. Itt van pl. egy messze nem teljes lista az umlautos igékrõl, de biztos van valahol hosszabb lista is: http://webnyelv.hu/?p=807
Bár talán nem erre vonatkozott a kérdés, de Brechung csak akkor lehet, ha az ige tövében (még az -en elõtt) "e" tõhang van valahol, pl. geben (i), de pl. a gehen már nem brechungos. Umlaut pedig csak "ékezetképes" magánhangzóknál lehet, tehát ha a vagy o van a tõben.
Általában olyan igékrõl van szó, amelyeket egyébként is sokat használnak a mindennapi kommunikáció során. Ezért is õrizték meg ezt a régebbi ragozási formát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! :)

Vettem egy androidos telefont, hogy lehet felrakni ere egy igo 8 navigációs progit?

Legjobb válasz: iGO My Way v8.4.2 programot simán fel lehet tenni rá, ha le tudod valahonnan tölteni. Mikéntjét pedig általában a letöltõ oldalon feltüntetik. Sajnos az IGO My Way nem pont olyan mint az IGO8 R3, amit meg szokhattál korábban, és nem tudok róla, hogy androidos telefonra lehet installálni az IGO8 R3 programot, legalább is sokat keresgéltem és nem találtam olyan IGO8 R3 letölthetõ programot ami androidos telefonra van.....pedig nekem az kellene nagyon.

iGO My Way v8.4.2 programot simán fel lehet tenni rá, ha le tudod valahonnan tölteni. Mikéntjét pedig általában a letöltõ oldalon feltüntetik. Sajnos az IGO My Way nem pont olyan mint az IGO8 R3, amit meg szokhattál korábban, és nem tudok róla, hogy androidos telefonra lehet installálni az IGO8 R3 programot, legalább is sokat keresgéltem és nem találtam olyan IGO8 R3 letölthetõ programot ami androidos telefonra van.....pedig nekem az kellene nagyon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!