Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy adott (356 db)

Hogyan lehet egy adott számon belül leelenõrizni, hogy egy szám elõfordul-e 2x? (c++)

Adott a 1234567819 szám.

Legjobb válasz: "Hogyan lehet egy adott számon belül leelenõrizni, hogy egy szám elõfordul-e 2x?" Ennek az égvilágon semmi értelme. "int tomb[1];" Ez mi??? "for(int i=0; i<1; i++){" LoL :D :D :D Te hol tanultál programozni, a kisegítõben?

"Hogyan lehet egy adott számon belül leelenõrizni, hogy egy szám elõfordul-e 2x?" Ennek az égvilágon semmi értelme. "int tomb[1];" Ez mi??? "for(int i=0; i<1; i++){" LoL :D :D :D Te hol tanultál programozni, a kisegítõben?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Végül így oldottam meg, de köszönök szépen mindent! #include <iostream> #include <fstream> using namespace std; int main() { ifstream be ("nr.in.txt"); ofstream ki ("nr.out.txt"); long long tomb; be>>tomb; long long a=0; long long n=tomb; int tomb3[10]; for(int i=0;i<10;i++) tomb3[i]=0; for(;n>0;n/=10) tomb3[n%10]++; for(int i=0;i<10;i++) { if(tomb3[i]>=2) { ki<<"YES"; return 0; } } ki<<"NO"; return 0; }
És? :) bool t[10];
A kérdező hozzászólása: köszönöm, érdekesen hangzik de logikai tömbökkel még nem nagyon foglalkoztam de eszembe jutott valami.
Én mondjuk úgy csinálnám, hogy felvennék egy 10 elemû bool tömböt, amit inicializálnék false-ra. Karakterenként olvasnék a fájlból, és amilyen számjegyet olvastam, azon az indexû helyen bebillenteném true a tömböt. Ha olyan helyre kerülök újra, ami már true, akkor volt ismétlõdés, ha végig érek a számon, és nem volt, akkor false.
A kérdező hozzászólása: Igen, lehet ezzel kellett volna kezdjem. Mindenesetre köszönöm a türelmeteket és remélem megoldódik a probléma.
Ugye, hogy meglehet ezt értelmesen is, magyarul fogalmazni...
A kérdező hozzászólása: Át küldöm az alap feladatot, oké :) Adott egy nr.in szöveges állomány, amelynek elsõ sora egy n (0<n<2000000) természetes számot tartalmaz. Készíts egy programot, amely beolvassa az állományban szereplõ értéket, és a nr.out állományba a YES vagy NO üzenetet írja, az szerint, hogy a számnak van vagy nincs két azonos (egyenlõ) számjegye. Példa: ha a nr.in állomány a mellékelt tartalommal rendelkezik, a nr.out állomány tartalma: YES (mert van két egyforma számjegy a számban, az 1-es). 1234567819
#2 vagyok Eliminator: én is veszettül kíváncsi vagyok! :D Kérdezõ: rendben megpróbálok/-unk segíteni, ha leírod érthetõen, mit szeretnél csinálni, mert még mindig nem értjük.
Áruld már el mi értelme az egyelemû tömbödnek és a for ciklusodnak, mert lekaparom mindjárt a falat annyira furdal a kíváncsiság.
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólonak írom, igen ezzel a résszel volt nekem is a gondom. A lényeg az lenne, hogy egy egy elemû tömbként akartam azonosítani. Nem azt akartam, hogy ez legyen a megoldás hanem csak odaírtam, hogy én így "próbáltam". Persze egy teljesen más megoldást is szivesen elfogadnák.
#2 vagyok, és igen, lemaradt: a feladat leírásának fuss neki még egyszer!
Öööö... 1 elemû tömbön (tomb2) ez a sor tuti nem lesz jó: if(tomb2[i]=tomb2[i+1]) Ráadásul vizsgálatnál == operátort használunk, az = értékadást jelent.
Ránézésre jó, de pár megjegyzés: 1) ne hívj tomb-nek nem-tömb változókat, csak magadat zavarod össze 2) az n változóra semmi szükség, a ciklus ugyanígy mehet a tomb változón is 3) az a változóra még annyira sincs szükség 4) ne használj long long-ot, ha nem kifejezetten szükséges. Ide bõven elég a sima int is. (vagy lehet unsigned int, mert természetes számokról van szó)

Hogyan lehet egy adott XViD-es film alól lementeni a hangot, és egy másik XViDes film alá tenni, azt, majd az eredeti minőségbe menteni a filmet?

milyen programmal lehetne ezt megvalósítani? csak ne virtualdub-ot ajánljatok pls, mert azzal a programmal kapcsolatban nagyon rossz tapasztalataim vannak. köszi a választ :)

Legjobb válasz: Hát ha az egyszerûség a lényeg, a Format Factory ezt tudja. A videóról a hangot az Audio / Mindent->MP3-mal le lehet szedni. Kicserélni pedig a Haladó /Mux menüpntban lehet. Mivel semmilyen beállítás nincs, a hangsávnak pontosan illeszkednie kell a filmhez. (Vagy elõtte kell szerkeszteni valamilyen hangszerkesztõ progival.)

Hát ha az egyszerûség a lényeg, a Format Factory ezt tudja. A videóról a hangot az Audio / Mindent->MP3-mal le lehet szedni. Kicserélni pedig a Haladó /Mux menüpntban lehet. Mivel semmilyen beállítás nincs, a hangsávnak pontosan illeszkednie kell a filmhez. (Vagy elõtte kell szerkeszteni valamilyen hangszerkesztõ progival.)
A kérdező hozzászólása: oké köszi megpróbálom majd így, de jöhet más megoldás is, hátha ez nekem nem sikerül majd:D

Mivel és hogy lehet egy adott személy iránt kiölni magunkból a vágyat az illető iránt?

Az az igazság, hogy nagyon megmozgatta a szívemet és fantáziámat, de mivel látom hogy szórakozik,és már nem el?ször így szeretném zárni a soraimat,gyors iramban, hogy nyitott tudjak másfelé lenni:) Tudnátok segíteni ebben? minden trükk stb. érdekel.

Legjobb válasz: Ugyan így voltam én is.Jó formán beleszerettem,de aztán kiábrándultam,amikor rájöttem h. milyen ember is. Elkezdtem az illetõvel beszélgetni,és többször is célzott rá,de nem nyíltan hogy õ csak "azt" akarja :D Elõször a lila ködtõl nem is akartam látni a dolgot,de miután egy fiú ismerõsöm kielemezte a beszélgetésünket,bizony mondta h. ez csak szexelni akar. És maga a tudat h. csak ennyit akar,már elkezdtem kiábrándulni,mert én kapcsolatot szerettem volna. Jó formán nekem az segített a teljes kiábrándulásba,hogy többször is visszaolvastam az interneten való beszélgetésünket,és minél többet olvastam annál jobban kiábrándultam.És próbáltam a hibáira koncentrálni és nem arra ami meg tetszett benne. Ehhez kellett egy kis idõ 3-4 hónap,de most már totális a kiábrándulás.Már nyitok más emberek felé is :)

Ugyan így voltam én is.Jó formán beleszerettem, de aztán kiábrándultam, amikor rájöttem h. milyen ember is. Elkezdtem az illetõvel beszélgetni, és többször is célzott rá, de nem nyíltan hogy õ csak "azt" akarja :D Elõször a lila ködtõl nem is akartam látni a dolgot, de miután egy fiú ismerõsöm kielemezte a beszélgetésünket, bizony mondta h. ez csak szexelni akar. És maga a tudat h. csak ennyit akar, már elkezdtem kiábrándulni, mert én kapcsolatot szerettem volna. Jó formán nekem az segített a teljes kiábrándulásba, hogy többször is visszaolvastam az interneten való beszélgetésünket, és minél többet olvastam annál jobban kiábrándultam.És próbáltam a hibáira koncentrálni és nem arra ami meg tetszett benne. Ehhez kellett egy kis idõ 3-4 hónap, de most már totális a kiábrándulás.Már nyitok más emberek felé is :)
A kérdező hozzászólása: Valaki írjon már valami tanácsot:D
Keress gyorsan egy új pasit:)
A kérdező hozzászólása: 2 Az nem megy, ezért kell a tanács, hogy tudjak nyitni más felé. Benne van a kérdésemben:)
Sok sok csoki , kezdj sportolni , halgass zenéket és járj barátnõkkel bulizni. Velem is ugyqn ez a helyzet, egy hónapja ezt csinálom de kicsit segített. Elég ha csak beszélgetsz emberekkel , aztán majd megnyílszm
5-ös!! Köszönöm , nekem is nagyon sokat segítettél.
5-ös vagyok. :) Fontos h. amikor visszaolvasod a beszélgetéseket, fõleg azokat olvasd amirõl azt gondolod h. kiábrándítóak. Azért írom, mert az ember lánya szívesebben emlékszik a jóra és ebbõl kifolyólag szívesebben is olvasgatja a szédítõ, dicsérõ szavakat, amik kellemesen felkavarják az embert. Én azt csináltam h. az olyan mondatokat beszélgetéseket, amik ilyen "pillangó a hasba" dolgokat váltottak ki belõlem azokat ki is töröltem, és csak azokat hagytam meg amikrõl tudtam h. kiábrándító a számomra.
A kérdező hozzászólása: 5-Ez az iletõ nem csak szexet akart, ahogy én sem, hiszen a lépéseim sem azt mutatták-csak túljátszotta az elõadását. De hát késõ bánat neki:)
A kérdező hozzászólása: 7-Ennél a fazonnál az volt a baj, hogy sokszor átverték a fejét(nem én!) ezért bizalmatlan és féltékeny volt, és a játékához hazudoznia kellett. No már most én a hazugságot ki nem állhatom.Amikor rájöttem onnantól zártam a dolgaimat. Ezért vetettem végett a játékának. Pedig tovább jutott mint bárki aki eddig próbálkozott nálam, az utóbbi pár évben:)

Hogy lehet egy adott oldalt letiltani a Mozilla Firefoxban?

Lehet hogy kategóriát tévesztettem.elnézést kérek

Legjobb válasz: A kategória jó :) [majdnem] Hosts fájllal tudod úgy megcsinálni, hogy egyik böngészõvel se lehessen megnyitni, de Firefoxnál egyszerûbb az AdBlock kiterjesztés segítségével, szvsz. Bõvebben: link Ez ugyanis nemcsak reklámblokkolásra jó, bármit megadhatsz szûrõnek, és ha a beállításainál megadod, hogy teljes weboldalakat is blokkoljon, akkor maga az oldal sem fog bejönni. Semmi hibaüzenet, csak egy sima, üres, fehér lap. Ha érdekel,akkor bõvebben leírom neked hogy kell a hosts-fájlban letiltani. :)

A kategória jó :) [majdnem] Hosts fájllal tudod úgy megcsinálni, hogy egyik böngészõvel se lehessen megnyitni, de Firefoxnál egyszerûbb az AdBlock kiterjesztés segítségével, szvsz. Bõvebben: link Ez ugyanis nemcsak reklámblokkolásra jó, bármit megadhatsz szûrõnek, és ha a beállításainál megadod, hogy teljes weboldalakat is blokkoljon, akkor maga az oldal sem fog bejönni. Semmi hibaüzenet, csak egy sima, üres, fehér lap. Ha érdekel, akkor bõvebben leírom neked hogy kell a hosts-fájlban letiltani. :)
Bocs a bb kódok itt nem jók.Elfelejtettem xD LINK: http://adblock.mozdev.org/

Hogyan lehet egy adott bankszámlaszámra utalni, nem bankkártyáról?

suliba a kirándulás költségét át kell utalni,de a szüleimnek ha rátesznek a bankkártyájukra,egyből leveszik.Hogyan tudunk úgy utalni h tudják h mi utaltuk

Legjobb válasz: Bementek a bankba, és befizettek a számlára. Megjegyzem, pénzt tenni, és utalni is csak SZÁMLÁRÓL lehet, nem kártyáról...

Bementek a bankba, és befizettek a számlára. Megjegyzem, pénzt tenni, és utalni is csak SZÁMLÁRÓL lehet, nem kártyáról...
A kérdező hozzászólása: az mit jelent h csak számláról?
A kérdező hozzászólása: vagyis értem, de ha tesz a SZÁMLÁJÁRA pénzt , azt egybõl leveszik, lehet máshogy is utalni?
Elmondta az elsõ válaszoló... Besétáltok a bankba és készpénzben befizetitek a bankszámlára. Nem a tiétekre, hanem a kedvezményezett számlájára!
A szüleidnek a számlájára valószínûleg inkasszót tett valamelyik bank. (A kártya csak egy eszköz, amivel hozzá lehet férni a számlán lévõ pénzhez, azon nincs pénz.) Ekkor az a megoldás, hogy be kell menni egy olyan típusú bankba, ahol a pénzt fogadó fél (tehát a kedvezményezett) a folyószámláját vezeti és készpénz befizetéssel ingyenesen rátehetitek az Õ számlára a pénzt. A megjegyzés rovatba kell beleíratni az ügyintézõvel, hogy Ti küldtétek a pénzt és azt is, hogy mire.
Vagy ha esetleg olyan banknál vezeti a "címzett" a folyószámláját, ami nincs a településeden, vagy nem tudtok bemenni, akkor bármelyik postán lehet rózsaszín csekken számlára utaltatni.

Hogyan lehet egy adott fájlt vagy mappát titkosítani?

Arra gondoltam hogy van egy mappa a gépen és a mappában filmek vannak és le akarom védeni jelszóval hogy csak én férhessek hozzá.Szóval úgy akarom hogy ha meg akarom nyitni a mappát akkor kérje a jelszót.Kell ehez valami progi?

Legjobb válasz: Valami mindenképpen kell, a semmibõl nem lesz privát állomány. A legegyszerûbb program ami általában mindenki gépén ott van és képes rá, az a Winrar. Létrehozol egy archívumot, és a Fejlett fülön jelszót állítasz be. Ugyanúgy kezelheted mint egy normális intézõbeli mappát, csak a hozzáféréshez jelszót kér. Az pedig ha nem valamilyen triviális vagy kikövetkeztethetõ jelszó, úgysem tudná feltörni senki (ha éppen akarná). Mert ugye a pornóról volt szó.

Valami mindenképpen kell, a semmibõl nem lesz privát állomány. A legegyszerûbb program ami általában mindenki gépén ott van és képes rá, az a Winrar. Létrehozol egy archívumot, és a Fejlett fülön jelszót állítasz be. Ugyanúgy kezelheted mint egy normális intézõbeli mappát, csak a hozzáféréshez jelszót kér. Az pedig ha nem valamilyen triviális vagy kikövetkeztethetõ jelszó, úgysem tudná feltörni senki (ha éppen akarná). Mert ugye a pornóról volt szó.
Na ez pont így mûködik neked találták ki és úgy hívják h protected folder. A filmekrõl van egy sejtésem de olyat szerintem mindenki látott már :)
- Disk Password Protection - particiók elrejtése - Easy File Lock - fájlok, mappák jelszavas védelme - Folder Lock - mappák jelszavas védelme - IObit ProtectedFolder - fájlok, mappák jelszavas védelme (jobbklikkes menübõl is elérhetõ) - Hide Folders - mappák elrejtése és/vagy jelszavas védelme

Blogger.hu-n hogy lehet egy adott menü alá rendelni a bejegyzéseket?

A bejegyzések a főmenüben jelennek meg, de én egy adott menüpont alá szeretném őket helyezni. Valaki el tudná magyarázni, hogy hogy lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: ilyet nem lehet

ilyet nem lehet
sajnos tényleg nem lehet. számtalanszor próbáltam, de nem sikerült és még a bajom is meggyült vele :D
csak úgy lehet, ha címkézed és azokat teszed be külön oldalakra, amihez menüket rendelsz.

Hogyan lehet egy adott kijelzőnek kiszámolni a pixel sűrűségét (pl.4, 3 colon egy HD kijelző 342 ppi; Sony XPERIA S)?

Speciel a monitoroméra vagyok kíváncsi. Lehet, hogy nem sok értelme van, de kíváncsi vagyok rá. FullHD-s 22colos monitorom van.

Legjobb válasz: Leméred hogy mekkora a szélessége mm-ben, azt elosztod 25,4-del, akkor megkaptad, hogy hány inch a szélessége (a 22 inch a képátlóra vonatkozik). Utána mégegy osztás: 1920/a kapott érték, és megvan, hogy hány ppi-s. PPI=Pixel Per Inch. A pixelek amúgy elvileg négyzet alakúak, de kiszámolhatod ugyanezt a függõleges méretre is, csak ott nem az 1920-at kell osztani, hanem az 1080-at.

Leméred hogy mekkora a szélessége mm-ben, azt elosztod 25, 4-del, akkor megkaptad, hogy hány inch a szélessége (a 22 inch a képátlóra vonatkozik). Utána mégegy osztás: 1920/a kapott érték, és megvan, hogy hány ppi-s. PPI=Pixel Per Inch. A pixelek amúgy elvileg négyzet alakúak, de kiszámolhatod ugyanezt a függõleges méretre is, csak ott nem az 1920-at kell osztani, hanem az 1080-at.
Monitorok általában 72-96 DPI között szoktak lenni. Most UHD esetén ez már a duplája lesz. Amúgy termék adatlapján összes monitornál szokás odaírni. DPI Calculator / PPI Calculator http://members.ping.de/~sven/dpi.html Itt 22" esetén 102.5 jött ki nekem, ami reális, mert 22"-ra túl nagy a "full HD" felbontás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Thundenbird 17 levelezőben hogyan lehet egy adott címjegyzékből címeket átmásolni egy másikba?

Ugyanis az átmásolandó cím kijelölésekor nem mutatkozik a szokásos „Másol” felirat, a Ctrl + C - Ctrl + V sem működik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!