Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy 3 hetes (32 db)

Hogyan lehet egy 3 hetes babának cseppenteni a szemébe?

Ébredés után mire kitörlöm a csipát elkezd sírni, mert éhes. Amíg sír nem tudok cseppenteni, megszopiztatom, de annak a végére meg bealszik. Napi 5x kellene használni a cseppet, de hát ennyiszer képtelenség. Jó ha 2x sikerül így. Van valami jó tippetek, nektek hogy sikerült, ha volt rá szükség?

Legjobb válasz: Amikor kitörlöd a csipát, utána csöppents neki, akkor már teljesen mindegy, hogy fél perccel tovább sír-e vagy sem, mert annál tovább nem tart ez a mûvelet. Még addig sem. Viszont ha nem használod elégszer a szemcseppet, akkor nem jön neki helyre, sokkal tovább szenvedteted, mintha most hagynád egy kicsit tovább sírni.

Amikor kitörlöd a csipát, utána csöppents neki, akkor már teljesen mindegy, hogy fél perccel tovább sír-e vagy sem, mert annál tovább nem tart ez a mûvelet. Még addig sem. Viszont ha nem használod elégszer a szemcseppet, akkor nem jön neki helyre, sokkal tovább szenvedteted, mintha most hagynád egy kicsit tovább sírni.
elég, ha a belsõ szemzugba cseppentesz, akkor ahogy pislog, beleterül mindenhova a szemébe, szemhéj alá - így a legegyszerûbb, nem kell a szemhéját húzgálni meg lefogni hozzá, szinte észre sem veszi
2. vagyok! Ahogy az utánam lévõ írta, az is tökéletes, én is csináltam így, de ha alszik épp és nem pislog, akkor egy picit meghúzod a szemhéját és be is csurgott a csepp a szemébe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek, neked is kedves utolsó, hogy ilyen hosszan írtál. :) Nekünk is az a probléma, mint nektek. Megy a zöld kéz nektek.
Ne mond már, hogy nem megy! Minél kisebb, annál könnyebb. Egyszerûen felhúzod a szemhéját az egyik kezeddel, a másikkal pedig csöpögtetsz. Õ még alig mozog, mindegy, hogy ébren, vagy álmában csinálod, alig fogja észrevenni. Könnyek még nem jönnek sírásnál, dörzsölni még nem tudja a szemét. Pofon egyszerû, bátorság! Semmi baja nem lesz! Ha mellé megy, újabbat cseppentesz!:)
Mi mindíg etetés elõtt cseppentettünk, a csipa kitörlése után (ha sírt akkor is). Én úgy csináltam, hogy a belsõ szemzugba cseppentettünk és utána kifelé picikét megdöntöttük a fejét, hogy a szeme másik sarkán follyon ki a csepp (így tehát átfolyt a szemében). Mivel szoptatod, akár többször is cseppenthetnéd... a szemcseppel ahányszor elõírták és a maradék etetésnél anyatejjel! Nekünk könnycsatorna gyulladása volt a kislányomnak, és végül nem kellett átmosni. Minden etetésnél kitöröltem a csipát langyos vízzel vagy kamillateával, napi háromszor cseppentettünk a szemész által felírt szemcseppel (ahogy elõírta), a többi etetésnél pedig anyatejet cseppentettem a szemébe. És ami a legfontosabb, hogy naponta legalább háromszor masszíroztam a könnycsatornáját úgy ahogy a szemész és a védõnõ is mutatta. Ha nektek nem ez a gondotok ne haragudj, hogy ilyen hosszan írtam róla (csak a legtöbb babának ez szokott a szemével a gond lenni).

Kb.5 hetesnek kéne lennem, de a petezsák mérete egy 3 hetesnek felel meg! Lehet, hogy elhalt?

A tesztejeim már negatívak, tegnapi UH-n lettek ezek az eredmények. Kaptam babamegtartó bogyót, de félek, hogy már nincs is baba! Mi a véleményetek? Reménykedjek?

Legjobb válasz: 5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama

5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama
"tesztjeim már negatívak" Ez azt jelenti, hogy elõtte már volt pozitív is?Bizonyított a terhességed? Késõbbi p.é.-bõl lehet kisebb a baba kora, mint ahogy az utolsó mensibõl számolják. De ha voltál dokinál, és azt mondja, hogy 3 hetesnek felel meg, akkor valószínû, hogy késõbb ágyazódott be.De akkor hogy lettek negatívak a tesztek?
nekem 3, 5 hét (!!!) eltolódás van! Mensi szerint 08, 30-ra lennék kiírva, de uh szerint, mind szerint 09, 24! ami nem kevés. 8 hetesen mentem elõször uh-ra vígan mikor mondta a doki, hogy vagy késõbb fogant, vagy kezd elhalni a terhesség. Most 30 hetes vagyok. Nagyon nem akkor volt pé-m mikor kellett volna, azóta, az uh szerint növekszik a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Igen, volt pozitiv tesztem, aztán negatívak lettek. Ezért ilyedtem meg, és mentem UH-ra. Csak középidõben foganhatott, párom akkor volt csak itthon... Nagyon félek, hogy rossz vége lesz!

Hogyan lehet jatszani egy 3 hetes kisbabaval?

Legjobb válasz: mikor ilyen idõs volt a fiam,sétálgattam vele a lakásban,magyaráztam neki,mi micsoda.énekeltem,mondókáztam.igazából mást még nem nagyon lehet vele játszani.

mikor ilyen idõs volt a fiam, sétálgattam vele a lakásban, magyaráztam neki, mi micsoda.énekeltem, mondókáztam.igazából mást még nem nagyon lehet vele játszani.
Beszélsz hozzá, énekelsz, közelíted-távolítod õt az arcodtól, masszírozhatod is, tornáztatni is lehet finoman a karjait, lábait...
Börkontaktus(ciróka maróka, simogatás, maszírozás) puha és kevésbé puha, csúszós, tapadós anyagokkal csiklandozás(büfi ronygyi, törcsije, ha van sejemsál), erõs színes dolgok mutogatása(pl piros) és rengeteg dumadumadumaduma(mondóka, beszélgess vele, énekelj neki, mesélj)
A férjem mesélt neki, mikor ennyi idõs volt. Mellé feküdt az ágyon, az arcuk elé tartott egy mesekönyvet és nézegették a képeket és mondta a mesét/mondókát hozzá apa.

Hogyan lehet megállapítani egy 3 hetes kacagó gerle nemét?

Vettem egy pár kacagó gerlét, és kiköltöttek 2 tojást. Tovább szeretném adni a kis madarakat, de nem tudom, melyik milyen nem?.

Legjobb válasz: Sehogy.Nekem is vannak kacagógerléim és csak felnõtkorban lehet megállapítani a nemüked.

Sehogy.Nekem is vannak kacagógerléim és csak felnõtkorban lehet megállapítani a nemüked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem szoktad leadni a szaporulatot? Én most szeretném eladni, vagy beadni kereskedésbe.
Állítólag a fészekben a két kis kacagó közül amelyik jobban , gyorsabban növekszik illetve nagyobb az a hím madár a kisebbik pedig a tojó vagy amelyik agresszívabb ha a fészekbe nyúlsz az a hím de ezek az állítások nem mindig igazak mert én is tenyésztem õket és elõfordul hogy két tojó vagy két hím van a fészekben

Ma kiderült, hogy még csak 3-4 hetes terhes lehetek, de már egy 6 mm-es petezsákom van. Abba sajnos nem lát semmit sem a doki! Lehet, hogy nem is lesz? 3-4 hetesen normális a 6 mm-es peteszák?

Legjobb válasz: szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta,hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás,és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama

szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta, hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás, és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor ez nem jelent rosszat????:(
Szia! Szerintem adj idõt magadnak, meg a babának is.Biztos vagyok benne, mire legközelebb mész, minden oké lesz, és nem lesz üres a petezsák, Csak pozitívan!
Mág nagyon korai lenne látni.Nekem is a 6. héten lehetett egyértelmûen látni egy pöttyöt benne. Várj és ne izgulj.Legközelebb már tuti látni.
Szia Amikor En voltam akkor 5 hetes volt a baba, es semmit nem latott csak a petezsakot.En csak hetfon megyek vissza akkor mar minden latszani fog. Kicsit koran mentel, de bizti amikor visszarendelt mar ott lesz a kicsi babad szivecskeje is. Es probalj meg megnyugodni, szeritnem ez teljesen normalis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! nem korán mentem, mert a másik doki 6 hetes terhességet állapitott meg uh nélkül:S és ezt akkor tudtm meg h 3 - 4 hetes lehetek:(
Szia!Én 5 hetes mentem dokihoz, akkor a petezsákot láttuk igazábol kb 4-5mm volt, utána mondta menjek vissza egy hét mulva, annyi idõ alatt sokat nõ a petezsák.6 hetesen már 17mm volt a petezsák és egy pont volt a magzat, 7 hetesen már maga a magzat 1cm-es.Sokat nõl egy hét alatt is.Ja és már volt szivhang is!Eszméletlen volt!!!Szoval nyugi, ott lehet a pici, csak még egy pont!
Elõzõ terhességemnál uh nálkül 6 hetesre mondtak, s közben 3-4 voltam.az uh a tuti az elején, és az még korai, nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Változnak a tünetek egyik napról a másikra? Hogy lehet az, hogy egyik nap szúrkál és húzódik a hasam, ma meg nem is érzek semmit.16+3 hetes vagyok, a babát még nem éreztem, csak ez a hasszúrka volt, de ma semmi.

Legjobb válasz: kb. 17 hetes voltam, amikor minden tünetem elmúlt. Nagyon szörnyen voltam a terhességem elején. 15 hetesen bevéreztem. Akkor hirtelen elmúltak a görcsök, elmúlt a hányinger, a haskeményedés,nem nõtt a pocim. Majdnem megzavarodtam a 19 hetes uh-ig. Minden rendben volt. Úgyhogy nyugi! Elmúlhatnak a tünetek! Boldog babavárást! 21 hetes kismama

kb. 17 hetes voltam, amikor minden tünetem elmúlt. Nagyon szörnyen voltam a terhességem elején. 15 hetesen bevéreztem. Akkor hirtelen elmúltak a görcsök, elmúlt a hányinger, a haskeményedés, nem nõtt a pocim. Majdnem megzavarodtam a 19 hetes uh-ig. Minden rendben volt. Úgyhogy nyugi! Elmúlhatnak a tünetek! Boldog babavárást! 21 hetes kismama

Kisfiam 7 hetes, de már nagyon szeretnénk kimenni egy kicsit a strandra a férjemmel. Arra gondoltunk, hogy megvárjuk, hogy betöltse a 3 hónapot a kisfiúnk. Szerintetek akkor már ki lehet menni vele pár órára a strandra?

Pancsoltatni lenne gyerek medence,viszont annak hideg a vize,ezért csak a meleg termál vize mártogatnánk bele egy kicsit..attól nem lenne baja,ugye? Első babánk,és még nem igazán tudjuk,hogy ,,mit szabad,, és ,,mit nem,,. De persze a védőnőt mindenképpen megfogom kérdezni erről,meg ha kell a gyerek orvosunkat is.

Legjobb válasz: Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.

Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.
Én biztos, hogy még nem fürdetném 3 hósan strandon, termálvízben meg fõleg nem.
Termálvízbe neeee. Inkább vigyetek egy kis pancsolót neki, amibe meleg vizet tesztek. Árnyékban teljesen jól ellesz. Mi anno, úgy mentünk strandolni, hogy az alvásidejéhez idõzítettük. Etetésre már kint voltunk a strandon, babakocsiban elaludt, odatoltam a medence mellé, árnyékos részre, és így láttam, hallottam is ha jelez :) A 3 hónapos kort megvártuk mi is.
Igazuk van az elsõknek, nem szabad bevinni. Bárhol megszoptathatod, fogod és letakarod egy textilpelussal és kész :)
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor a babát nem tesszük vízbe..csak jó lenne már egyet úszni, imádunk a férjemmel strandolni :) Akkor a kisfiúnkat csak betesszük árnyékba és kész.Biztosan élvezné õ is, ha az árnyékban érné a jó friss levegõ :) És pl az etetést hogy oldanátok meg?A kisfiam hála Istennek anyatejes és 3 óránként szopik..szoptatni pl hol szoptatnátok meg a strand területén?Mert én arra gondoltam, hogy van ingyenes öltözõ, és addig bemennék oda vele. 5-6 óra strandolás szerintetek egy 3 hónapos babának nagyon hosszú lenne??
Árnyékosabb helyet kerestem, ahol kevesen járnak és ott szoptattam, aztán a babakocsiban, vagy csak a pléden aludt. Akkor már 1 éves elmúlt, mi elõtte nem vittük strandra, de nem is hiányzott. Most a kicsi 8 hónapos, a tesó miatt hétvégén készülünk strandra, de õt még nem rakjuk a gyerekmedencébe sem, hiába nem lehet, ott ücsörögnek benne a szülõk, nagyobbak is ki-be ugrálnak, az én kicsimnek meg így is érzékeny a bõre. Mi is kis felfújhatós pancsolóban gondolkodunk kis vízzel, abból nem lehet baj. :) Hogy mennyire bírja a kicsi, ott dõl el, gondolom ha nagyon nyûgös, nem fogtok végig maradni. De lehet hatalmasakat fog aludni, ti pedig úszhattok. :)
Én is így voltam vele hogy már nagyon szerettem volna kimozdulni, strandra menni a családdal, meg hát a nagyobb gyereket sem zárhatom be a lakásba... De megmondom õszintén eléggé kínszenvedés volt. Most voltunk elõször strandolni vele ( 6 hónapos). Nagyon meleg volt, hiába voltunk árnyékban (fák és napernyõ alatt) végig kínlódta a délutánt. Nem akart enni, csak nyüglõdött. Babamedencébe bevittük egy kicsit locsizni. Nekünk sajnos nem jött be annyira a strandolás mint amennyire én szerettem volna. Úgy érzem kell még pár év mire azért õ is jól fogja magát ott érezni.
Mi pont tegnap voltunk elõször strandon vele.(5 hónapos) 3 után mentünk ki.Mikor kiértünk, már álmosodott, így elaltattam.Aludt is a friss levegõn, az árnyékba a kis pléden 1 órát.Miután felkelt megszoptattam, még csak anyatejes.Mi vittünk egy nagy napernyõt, és az alá ültem be.Cicire tettem, és semmi sem látszódott belõle. Aztán bevittük a gyermekpancsolóba.Hát imádta. :) ) Olyanokat kacagott. :D Este 7kor jöttünk haza. Nagyon jól bírta!Holnap is megyünk!

5 hetes kisfiam arca, fejecskéje és a testén is egy egy helyen pattanások vannak. Mitől lehet ez? Mivel lehet elműlasztani? 3 hete tart, hogy ilyen az arca, ugye nem marad meg a helye?

Legjobb válasz: Ez teljesen természetes dolog,elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak,és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem,h pontosan mikor múlt l,de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.

Ez teljesen természetes dolog, elmúlik magától.Ne piszkáld õket.Az anyai hormonok még a vérében vannak, és azok ürülnek ki. Az én lányomon is volt ilyen.Nem emlékszem, h pontosan mikor múlt l, de most 3 hónapos és már nincs rajta egy sem.
Ez az úgynevezett tejkiütés, ahogy az elõttem szóló is írta, a nõi hormonok ürülnek ilyen módon a szervezetébõl. Amit tehetsz, hogy anyatejjel kenegeted, tényleg használ. A helye nem fog megmaradni, egy darabig ilyen kiskamasz kinézetû lesz a baba:)
Igen, mindenki igazat mond :-) El fognak múlni, elég ijesztõ, nekünk még a fülcimpáján is volt és a kis vállain is, aztán elmúlnak és megint elõjönnek, de nem olyan csúnyán! Én egy kis Sudocremmel is kentem, csak vigyázni kell, mert nagyon szárít, utána bepanteneztem vékonyan és egészen szépek vagyunk most már!
Kb. a 6. hétre jön meg a BCG oltás "eredménye", addigra alakulnak ki ezek a "pattanások". Én is teljesen kétségbe estem hogy mik ezek, egyre több lett, beborította a fejét, az arcát a nyakát, ment lejjebb a vállára is. Nekem azt mondták, ez az oltás hatása, ugyanis ettõl a picik allergiásak lesznek az anyatejre! Tehát tényleg "tejkiütés", csak nem valami kellemes... És elmúlik, csak nem olyan gyorsan. Én semmit sem kentem rá, úgysem használ, amikor túl nagyok voltak, kinyomogattam õket az arcán(helytelenül, de pattanás-mániás vagyok). Nem marad nyomuk! (szerencsére)
Persze, én még véreztem is. Még utána is 3 hétig.
Persze, menj csak el. Nekem is volt- néha még most is elõfordul- 13 hete szültem.
én is még javában vérteztem a 6 hetes kontrollon... :-)

2 3 hetes cicám van és nem tudom, hogy lehet-e az anyacicára bolhanyakorvet rakni? Másik az lenne, hogy nem baj ha 17 naposan esznek egy pár szem száraztápot?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.

Nem hiszem, hogy gond lenne, hogy az anyacicán van nyakörv. Láttam már olyat hogy rajta volt, bár személy szerint én még egy kicsit várnék vele. A pici cicáknak meg még nem nagyon adnék szárazat. Ha igen akkor is 1 hónapos koruktól és tejbe áztatva. Kenyér és más jellegû dolgokat még nem szabad, mert csak árt nekik.
én semmilyen macsekra nem raknék nyakörvet! a mi cicánk felakasztotta magát vele! :(
A kérdező hozzászólása: Azért egyszer mi megpróbáljuk bár nem nagyon nyugodt. Remélem nem utoljára.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!