Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy 3 hónapos babát, (16 db)

Hogyan lehet rávenni egy 3 hónapos babát, hogy egyen cumisüvegből?

Legjobb válasz: Az én babám is ennyi idõs és nem volt 5 napig széklete, így most elõször próbáltam anyatejen kívül mást, kamilla teát adni neki. Pohárból nem sikerült inni, kiskanállal az 1 dl tea elszürcsölése 2 óra is lett volna, így maradt a cumis üveg. Az istennek nem akarta elfogadni, csak rágcsálta a cumiját. Én azt csináltam, hogy a következõ etetés elõtt, amikor már nagyon éhes volt próbálkoztam megint, megmelegítettem a teát és az üveg cumi részére anyatejet csöpögtettem. Nem mondom, hogy teljes volt a siker, de rájött, hogy szívni kell, a felét megitta és ennyi is elég volt a székletprobléma megoldásához. Remélem egy picit tudtam segíteni.

Az én babám is ennyi idõs és nem volt 5 napig széklete, így most elõször próbáltam anyatejen kívül mást, kamilla teát adni neki. Pohárból nem sikerült inni, kiskanállal az 1 dl tea elszürcsölése 2 óra is lett volna, így maradt a cumis üveg. Az istennek nem akarta elfogadni, csak rágcsálta a cumiját. Én azt csináltam, hogy a következõ etetés elõtt, amikor már nagyon éhes volt próbálkoztam megint, megmelegítettem a teát és az üveg cumi részére anyatejet csöpögtettem. Nem mondom, hogy teljes volt a siker, de rájött, hogy szívni kell, a felét megitta és ennyi is elég volt a székletprobléma megoldásához. Remélem egy picit tudtam segíteni.
Ha nem nagyobb étkezés lebonyolításáról van szó, csak itatni szeretnéd, próbálkozhatsz fecskednõvel is, akkor ugye nincs laca-faca, a szájába kerül a folyadék, azt már csak lenyeli. Kicsit hosszadalmasabb (de nem annyira, mint kiskanállal megitatni), de hatásos.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy fogyogat a tejem és tápszert kellene etetnem a cumisüvegbõl.Én is próbáltam tegnap este, hogy amikor éhes volt akkor adtam neki, de szegénykém csak sírt, és nem volt hajlandó enni belõle.Amikor kissebb volt, akkor már evett õ cumisüvegbõl, de aztán nem kellett, és most meg nem fogadja el.
sehogy.a lányom 10 hónapos koráig se cumit se cumisüveget nem volt hajlandó elfogadni csak a cicit.10 hónap után már iszogatott a cumisüvegbõl de nagyon keveset.most lesz 2 éves juniusban és már 1 éves korától pohárból iszik.egy jó dolog van hogy nem kellett leszoktatnom az ilyen dolgokról és egy hátránya van hogy még mindig szopizik.
Ha eddig volt tejed, akkor elvileg nem kéne, hogy fogyogasson (hacsak nem fogyózol vagy beteg vagy), próbáltad, hogy pár napig nagyon gyakran teszed mellre? Az én lányom is produkált olyat, mintha ezerrel éhes lenne, fõleg este, de nem fogadott el semmi mást. Gondoltam, ha éhes lenne, a vasszöget is emgenné, így inkább hagytam, hadd szopizzon esténként akár 2 óra hosszat is. persze közben nyûglõdött, ám végül elaludt, és szunyált reggelig. Vagyis mégsem volt kevés a tejcsi, csak nyûglõdött valamiért. Egyébként meg nem ragaszkodnék a cumisüveghez, én teához próbáltam, de csak rágta; próbáltam többfélét is, végül vettem Nuby szilikonos csõrös itatót, ez az egy, amit elfogadott, és amibõl tudott inni. Kitartás, megtalálod a megfelelõ megoldást ;)
Szia nálam is ez volt a helyzet.Én elõszõr odaadtam a cicit egy két percre , majd gyorsan kicseréltem a cumisüvegre.Ugyanabban a helyzetben maradtunk, meg se mozdítottam.Kétszer eljátszottuk aztán rájött hogy jobb a cumisüveg, és nem is fogadta el többször a cicit.
Nekem mindössze annyi a gondom mindezzel, hogy amikor úton vagyunk, igazán jól jönne, ha cumisüvegbõl tudnék neki adni enni. de sehogy sem sikerül. :( Kezdem feladni, inkább itthon maradunk.
Szia! Nálunk is ez volt a probléma, nem volt elég tejcim, kellett a tápi, de nem tudod Rebeka cumisüvegbõl inni, csak sírt rajta, vele együtt én is. Aztán a férjemnek jött a nagy ötlet. Az Infacol cseppeket kapja és azt szereti, hát bekentük a cumit vele, és lám, rájött, hogy szívni kell, mert az ízlett neki! De ami volt cumisüveg nem nagyon szerette, így kicseréltük NUK széles szájú cumisüvegre, az hasonlít a cicire, mivel szélesedik a cumi!!! Azóta csak abból iszik-eszik, mindenkinek ajánlom, nagy találmány!!! Sok sikert és kitartást!!!

Azt nem értem, hogy hogyan lehet beletenni egy 2, 3 hónapos babát a járokába, mikor még szinte épphogy tartja a kis fejét?

Legjobb válasz: Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka

Hat en biztos nem tennem bele, max 6 honapos korratol egy keves ideig
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a tanácsod Kedves elsö válaszolo.
A kérdező hozzászólása: Igen.köszi csajok!nem is tudtam mi az a bébi komp de mostmar igen.Én is vajdasági vok, és a bébi kompra gondoltam hogy hogy tesznek bele olyan pici babá t.Bocsi mégegyszer!
Kicsit engem is meglepett a kerdezo hirtelen felindulasa...de most fozes kozben beugrott... !!! En kulfoldon elek, de nem csak itt hallottam; mar mashol is h a jarokanak szoktak mondani a bebi kompot is...szerintem a kerdezo inkabb erre gondolt... ...nem vedeni akarom , csak gondoltam leirom mielott itt megint vitaba torkollik ez a kerdes. Udv, Reka
A kérdező hozzászólása: jajj értem már most néztem meg h nálatok mi a jároka :S hát nálunk nem ez, és nem erre gondoltam ami olyan mind a kiságy, hanem aminek kerekei vannak és már ülnie kell benne a babának.
Én is beletettem a 3 hónapos lányomat a járókába. Benne volt a játszószõnyeg és azon nézelõdött. Szerintem jobb mintha a földön lenne vagy az ágyon. Jobban lát engem is és én is tudom a dolgomat végezni. Amikor már forog akkor már nem olyan jó, mert mindig beakad a járóka szélébe. 2-3 hóanposan azért már kinyomják magukat hason meg ütögetik a játékokat. Üdv, Gyógytornász anyuka
Elég akkor járókába tenni, ha már forog. Ha leteszed egy játszószõnyegre azt nagyon fogja élvezni.Én a 4, 5 h. babám csak akkor teszem bele, ha nem vagyok a szobába, mert különben az ajtóig forogna utánam:)
Kár, hogy a kérdezõt nem lehet pontozni.....
Úgyanúgy mint ha az ágyában hagynád. Az a fontos, hogy lásson halljon téged. A járóka nem járó eszköz a nevével ellentétben. Egyébként meg nem hiszem, hogy egy 2-3 hónapos baba éppen, hogy csak TARTJA a fejét. Akkor ott baj van. ( Vannak 2-3 hónapos babák akik forognak)
igen, ez igy van.szerbiában a bébi kompot mondják járokának.(én is oda valósi v.ok)Én kb.5, 5honapos korátol teszem bele napi 10 percre, nagyon élvezi.
Hello!Hova valósi vagy?
Kedves Kérdezõ! Elsõ vagyok. Ha a bébi kompra gondoltál akkor sohasem tenném bele. Nekem egyik gyerekem sem használta. A Gyógytornász anyuka a megmondhatója mennyire ártalmas a gerincének. Nem tanul meg járni könnyebben tõle. Vannak olyan járássegítõk amiket én csak tili-tolinak hívok. Régen ilyen kis fa kocsivolt amibe bele kapaszkodva tudott állva járni a pci, mára már mindenféle van zenélõs színes stb. Ez tényleg jó neki és imádják általában. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Hát képzeld el hogy nincs baj.Nem kell hogy válaszolj ha bajod van.
harom honapos kortol nyugodtan, ha jol tartja fejet a baba
A legtöbbet 3 hónapos kortól, nézd meg, rá kell, hoyg legyen írva.
Mi négy hónapos kortól használjuk.Hat hónapos kortól arccal kifelé.


Hogy csináljam? A férjem vidéken dolgozik, és csak hétvégenként jár haza. Egyedül vagyok a 3 hónapos babámmal. Hogy lehet ezt kibirni? A szüleim is vidéken élnek, teljesen egyedül vagyok.

Nem birom igy. Mindig nagyon vidám, mosolygós voltam, de már nem tudok nevetni sem. Segitsetek.

Legjobb válasz: Pár hét és nálam is ez lesz a helyzet,csak nem vidék,hanem külföld.elõre be vagyok pánikolva...szüleim Szlovákiában,itt meg jóformán senkire se számíthatok.És a fiam szintén 3 hónapos,kezd fogzani...már most szinte csak kézben van el.Nemtudom mi lesz,de ez így nem a legjobb.Remélem addig eszembe jut a megoldás...

Pár hét és nálam is ez lesz a helyzet, csak nem vidék, hanem külföld.elõre be vagyok pánikolva...szüleim Szlovákiában, itt meg jóformán senkire se számíthatok.És a fiam szintén 3 hónapos, kezd fogzani...már most szinte csak kézben van el.Nemtudom mi lesz, de ez így nem a legjobb.Remélem addig eszembe jut a megoldás...
Megértelek. Nálunk annyial rosszabb a helyzet, hogy a férjem külföldön dolgozik és havonta 1* jön haza, a lányom már 1 éves, így napközben csak össz-vissz 2 órát alszik, viszont a korából adódóan könnyebben le lehet foglalni és egyedül is eljátszik egy darabig. A szüleim 120 km-re laknak, a párom rokonai laknak egy városban velünk. Akkor fõzök, teregetek, amikor elalszik, már az is felüdülés, ha elmegyünk boltba, mert emberek közé megyek. Minden nap megpróbálok sétálni vele, ez mindkettõnknek jót tesz. Este, amikor elalszik beülök egy kád forró vízbe és megpróbálok 10 percre kikapcsolni. Ne fásulj bele a hétköznapokba, a babádnak sem tesz jót, ha szomorúnak lát, csak nyûgös lesz miatta és neked lesz nehezebb. Nem olyan sok az az 5 nap, én irigyellek érte, hogy "csak" ennyi. Fel a fejjel, mutasd meg, hogy erõs csaj vagy és meg tudod oldani. Írj nyugodtan, ha kérdésed van.
A kérdező hozzászólása: Jaj csajok, olyan rendik vagytok, hogy irtatok, és ugy sajnállak titeket, és maximálisan megértem a 2.válaszolót. Ilyen rossz idõben még sétálni sem tudunk elmenni , ezért bevásárlóközpontba szoktunk járni. Nekem is ez az eggyetlen vigaszom. Az esti fürcsivel az a probémám, hogy iszonyuan félek "egyedül" itthon, és, ha elalszik a bébi, én is gyorsan megyek aludni. Tudom, nevetséges vagyok, de igy van, meghát estére ugy elfáradok, hogy teljesen kidölök. Éjjel is még 2x ébred, ezért fizikailag is kivagyok. Nagyon köszönöm, hogy irtatok, jo valakivel megostani a problémám. Kitartás nektek is.

Mitől lehet, hogy 3 hónapos babám egész éjjel nyugtalanul alszik? Már nem tudok vele mit kezdeni és még egyetlen egy éjszakát sem aludt át! Napközben sem sokat alszik és már jó lenne, ha végre kitudná aludni magát, na meg én is!

Legjobb válasz: ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?

ne haragudj, de amíg szopik egy baba, az általában éhes éjjel még. Én 6 hónapig nem aludtam éjjel egyhuzamban 3 órát sohasem. Miután elhagytuk teljesen a szopizást akkor kezdte átaludni az éjszakát. Ezen kívül ezer oka van hogy nem alszik, mint az elõzõ válaszoló írta, hasfájás, túl melege van, fázik, éhes, ha tápszeres aklkor lehet szomjas, nappal is sötétben altatom a lányom.. ezt probáltad e.?
A kérdező hozzászólása: Sajnos hasfájós baba, de kapja rá a cseppeket és a fogai is beindultak már, de ez már tart egy ideje a nyugtalan alvás 1 hete tart.Bár sajnos õ nappal sem akar aludni, nagyon nehezen tudom elaltatni.Nekem azt mondták napközbe ne sötétítsek, mert tudnia kell, hogy nappal van!Tegnap átaludta az éjszakát 6 órát aludt egyhuzamban, meg is voltam lepõdve.Sajnálom szegényt mert nem igazán tudja kipihenni magát.Remélem ezt mihamarabb kinövi majd.

Mitől lehet az, hogy 3 hónapos babám egyre kevesebbet büfizik, viszont annál többet pukizik?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, mitõl van, de ha nem fáj a pocija, akkor náka így jön ki a levegõ. Az a szerencse, hogy nem görcsöl tõle. Az én kislányom éjjel soha nem büfizik, hiába próbálgatom, így neki is reggelente égiháború van a pelusában:))) 5 hónapos baba, 4 gyerekes anyuka

Azt nem tudom, mitõl van, de ha nem fáj a pocija, akkor náka így jön ki a levegõ. Az a szerencse, hogy nem görcsöl tõle. Az én kislányom éjjel soha nem büfizik, hiába próbálgatom, így neki is reggelente égiháború van a pelusában:) )) 5 hónapos baba, 4 gyerekes anyuka

Igaz az hogy egy babát 3 hónapos koráig nem lehet elkapatni? Úgy értem, hogy utána nem csak kézben fog elmaradni?

Legjobb válasz: Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)

Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)
miért , e l tudod képezlni, hogy egy 1 éves , vagy egy másfél éves mindig kézben akarjon lenni? ez abszurd, nem? nyugi, majd ha fel akarja fedezni a világot, nem akar állandóan a karodban lenni. az hogy hogyan alszik el, az más kérdés. vannak babák, akiknek ehhez kell a z anya közelsége, vannak akiknek nem. szerintem hiba megtagadni, akár még 2-3 éves korban is, miért ne alhatna el úgy, hogy melléfekszik az apja vagy az anyja, ha neki ez a jó? ettõl függetlenül persze nem kell vele éjjel is ottmaradni, ha már nem ébred éjjel, vagy ha valaki képes a gyakran ébredõs periódusban is arra, hogy félóránként ugrájon megnézni, miért sír épp a baba. 2 éves kislány édesanyja
kedves utolsó, örülj hogy nem sírósak a babáid. igen, vannak olyanok, akik elvannak, meg olyanok is akik nem. ez temperamentum kérdése. elõbb utóbb minden gyerek önállósodik, ki elõbb, ki késõbb. ne ítélkezzünk mások felett, csak mert nekik nem olyan babájuk született, mint nekünk! és ez nem kivétel kérdése, sok iyen és sok olyan baba van. nyugodtan vedd fel, ha sír, és ezt akarja (persze miután kiderítetted hogy nincs egéyb baja ami miatt sírhat). nem fogod elkapatni.
12:28-as! Nem tudom , felfogtad-e azt a mondatot, hogy ne a válaszra válaszoljatok, hanem a kérdésre. Neked nem a kommentekrõl kell véleményt alkotni, hanem segíts a kérdezõnek, ha meg nem tudsz, akkor maradj csöndben!
Ranschburg szerint 6 hónapos korig. tapasztalatból mondom, hogy igaza van.
Nos, ugye azt mondják, kivétel erõsíti a szabályt, akkor íme az én példám. Kisfiam 4 hónapos múlt, de már "régóta" észre lehet venni rajta az elkapatás tüneteit: Csak úgy hajlandó elaludni ha kézben van és lehetõleg a cicin lógjon, napközben állandóan foglalkozni kell vele, mert különben ordít. Igen, nem sír, hanem ordít, majd megfullad, könnye egy szál se, pedig már van neki könnye, ha valami igazi baj van. Az éjszakai elalvás meg kész horror:kezemben van, elalszik, leteszem a kiságyba szemek rögtön kinyit és ordít. Felveszem, szinte azonnal elhallgat, kis idõ múlva le akarom rakni, ahogy megérzi a kiságyat, rögtön ordít. mi ez, ha nem elkényeztetettség. És tudom, mi a különbség egy elkapatott, meg egy nem elkapatott gyerek között, mert van már két nagyobb fiam is, õk ezt nem csinálták.
Utolsó, baromi okosnak hiszed magad, csak kár, hogy iszonyat hülyeségeket írsz.
Nekem 7 hósak az ikreim. Nem voltak kézben, csak akkor, ha etettem õket, meg persze kb. fél órát . Akkor játszottunk. Most nagyon jól elvannak a kompban és a szõnyegen. Kézben nem szeretnek sokáig lenni. Szerintem hozzá lehet szoktatni a babát ahhoz, hogy kézbe legyen. Alváskor egy párszor õk is eljátszották, hogy leraktam õket és felsirtak. De 10 perc sirás után rájöttek, hogy aludni kell. Mostmár nincs gond. Én nem kapkodom õket fel ha felsirnak. Ez hülyeség. Persze mindig vannak kivételek.

Nagy bajt csináltam, ha a babámnak egy egész Germacid kúpot adtam fél helyett lázcsillapítás céljából? 3 hónapos, és úgy emlékeztem, hogy 2 hónapos kortól ennyit lehet adni, de a betegtájékoztató mást írt.

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom a védõnõtõl, hogy ha eléri a súlya az 5 kg-ot, akkor már mehet az egész kúp. Szerintem nem csináltál baj. Gondolom ezt a súlyt már elértétek. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája

Szia. Én úgy tudom a védõnõtõl, hogy ha eléri a súlya az 5 kg-ot, akkor már mehet az egész kúp. Szerintem nem csináltál baj. Gondolom ezt a súlyt már elértétek. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
Szia, valóban súlytól is függ, de a barátnõma kisfiának már a 2 hónapos oltáson a doktor néni egész kúpot adott. Semmi baja nem lett a kicsinek.

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

Mitől lehet, hogy 4 hónapos babám egyik éjszakát átaludja és reggel 8-kor ébred, a másik éjszaka meg 3-kor, 6-kor is ébred és cicizik?

Legjobb válasz: Mindig ugyan abban az idõben kapja meg az utolsó vacsit? Mert ha nem az is elképzelhetõ, hogy túl korán kapta meg és nem bírta ki és megéhezett! Mondjuk nekem pont ma hajnalba csinálta meg a lányom azt, hogy este fél órával késõbb kapta a vacsit és 4:30-kor riadóztatott, hogy éhes, pedig a szokásos adagját kapta meg. Amúgy meg 2 hete van hogy kilenc óra körül vacsi és reggel hatkor a reggeli! 3 hónapos kislány anyukája

Mindig ugyan abban az idõben kapja meg az utolsó vacsit? Mert ha nem az is elképzelhetõ, hogy túl korán kapta meg és nem bírta ki és megéhezett! Mondjuk nekem pont ma hajnalba csinálta meg a lányom azt, hogy este fél órával késõbb kapta a vacsit és 4:30-kor riadóztatott, hogy éhes, pedig a szokásos adagját kapta meg. Amúgy meg 2 hete van hogy kilenc óra körül vacsi és reggel hatkor a reggeli! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen általában egy idõben kapja fél 10 körül.
Elsõ válaszoló vagyok akkor nem tudom miért van, ez! Nem tudok segíteni! Bocsi
Szia.Mi 15 hetesek vagyunk, és nem ilyen korán, de elõfordul, h felébred.este 9és fél 10 között fekszik, és van, h fél 5-kor, vagy fél 6-kor megébred, a szokott 6.45 helyett.Sztem vagy a pocak miatt, esetleg az idõjárás változás.
A 2.válaszoló vagyok.Cumizik?Mert az én kisfiam még nem éhes ilyenkor, a szájába teszem a cumit, kicsit megsimogatom és pár perc múlva már alszik is.
Az én lányom 14 hetes és sokszor csinálja ugyanezt. Én arra gondolok, hogy nem minden nap ugyanolyan fáradt, ha jobban kidõlt napközben, akkor elalszik fél5-5-ig is, ha nem annyira fáradt, mert mondjuk napközben is többet aludt, akkor korábban kel, hiába este ugyanakkor kapott enni. Ezen kívül a frontok is befolyásolják. Mi is szenvedünk sajna ezektõl... :(
Az én lányom is 4 hónapos, este 9-tõl általában reggel 5-6-7ig alszik. Õ is frontérzékeny, s ha éjszaka felébred, nem veszem ki a kiságyból, hanem cumit adok a szájába. Rögtön visszaalszik.
Az én kislányom is 4 hónapos múlt pár napja, ritkán ébred éjszaka, és cumival alszik vissza õ is ilyen esetekben. Egyébként 8-9 között fekszik le és 5-6kor ébred. Akkor eszik, szinte fel sem ébred és tovább alszik 8-9ig. Ha nem vagy cumiellenes, akkor próbáld meg. Nem hiszem, hogy éhes lenne. Ha nem tetszik neki a cumi, kiköpi és tovább sír, hát akkor éhes... vagy fáj valamije.. Á.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!