Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy 3 hónapos (42 db)

Hogyan lehet egy 3 hónapos Berni pásztor kutyust pórázhoz szoktatni?

Legjobb válasz: Rákötöd a pórázt és jó sokat sétálsz így vele lehetõleg naponta 3-4 szer és így elöbb utobb meg fogja szokni. Ez csak türelem kérdése. Hajráá

Rákötöd a pórázt és jó sokat sétálsz így vele lehetõleg naponta 3-4 szer és így elöbb utobb meg fogja szokni. Ez csak türelem kérdése. Hajráá
A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a pórázt, hogy a feje a lábad mellett lehessen.Amikor megszokta a pórázt fal mellett gyakoroljátok a helyes járást, hogy a kutya ne tudjon balra kitérni, ha meg jobbra húz finoman lépj a lábára.Ezt kutyás könyvbõl írtam, de nem ártana neked sem elolvasni egyet.
A kérdező hozzászólása: Rátettem a berni pásztor kuytusomra a pórázt és nem akart jönni inkább lefeküdt a földre ez miért van ?? És bármit csináltam nem mozdult.
Az egyik tenyésztõ ismerõsöm szenvedett meg az egyik kölyke pórázhoz szoktatásával nagyon. Már mindegyik szépen ment pórázon, de az egyik fekete kan az úristennek sem volt rá hajlandó. Nála az vált be, hogy rátette a pórázt és a nyakörvet és hagyta, hogy húzza maga mögött, amerre megy az udvarban. Elõször eléggé meg volt rémülve, hogy mi a fene az, de egy idõ után rájött, hogy nem bánt. 1-2 nap után már õ is hajlandó volt elindulni a pórázon. Próbáld ki, hátha nálad is beválik.
Tedd rá a pórázt és hagyd, h arra menjen, amerre akar és közben játsz vele. "A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a póráz..." Ez a lábnál követés tanítása, egy magasabb szintû gyakorlaté, így az életben nem fogja mgszokni a kutyád a pórázt.
Ha nem mozdul, hagyjad, had maradjon ott, ha azt szeretné. Elõbb vagy utóbb el fog indulni.
Én is most próbálgatom a közép ázsiai kutyusommal a pórázt, hát azt mindent csinál csak hogy lekerüljön róla:) de mindig az udvarba sétáltatom, amerre megy megyek vele, egyelõre nem tartom be azt hogy bal oldalon vezetni, akik nem szokták meg a pórázt azoknak az még nehéz és azt meg pláne nem szabad szerintem hogy a feje a térdednél legyen, mert akkor az egész pórázhoz szoktatás egy kínszenvedés lesz neki, szokja meg úgy ahogy õ akarja, utána pedig úgy ahogy te akarod:)
Ami nekem bevált: kösd rá a pórázt, és csalogasd jutalomfalatkákkal, vagy ha van olyan játéka, amitõl nem szívesen válik meg, akkor azzal. Fontos, hogy folyamatosan dícsérd. Az is elõfordulhat, hogy hámmal kellene próbálkoznod. Így mégsem a nyakát szorongatod. Bár a fojtónyakörvet sokan szeretik, én nem próbálnám ki. Tudom, hogy sétáltalás szempontjából nincs jelentõsége, de nekem is bernim van. 10hónapos, és már nagyon ügyesen sétálunk. Póráz nélkül is. Kitartás! És türelem, türelem... :)

Megtudná nekem valaki mondani hogy pontosan hogyan lehet megtanítani a "lábhoz" parancsot egy 3 hónapos kutyusnak, vagy még lehet hogy korai!?

(ja és lehet?leg részletesen írjátok le )

Legjobb válasz: Egy ilyen fiatal kutyusnak még sehogy. Várj vele úgy féléves koráig.

Egy ilyen fiatal kutyusnak még sehogy. Várj vele úgy féléves koráig.
Lábhoz mint kövessen a lábad melett vagy hogy parancsra melééd üljön?
Na írni sem tudok xD Szóval: mellett, melléd
Én viszont nem értek egyet. Egy átlag kutyának ha a gazdájának meg magához való esze nem kell a lábnálkövetéshez kutyaiskola. Már játékos módszerekkel lehet tanítani most is, és kell is, így sokkal sikeresebb. A legegyszerûbb módszer hogy valamit amit szeret (kaja, játék) lehajolva a lábad mellé tartasz és odacsalogatod és úgy indulsz el, õ meg jó esetben követ egy ideig. Olyankor mondogatod neki hogy láûghoz, persze eleinte csak pár lépést. De azt ne várd hogy majd neked az utcán séta közben tökéletesen végrehajtsa, ez nem arra való ilyen korban.
Elsõvel értek egyet. Egy 3 hónapos kutyusnak bõven elég, ha hallgat a nevére, és le tud ülni és maradni. Nem véletlen, hogy a lábhoz igazodást kutyaiskolában tanítják, ahová csak 7 hónapos kor fölött lehet vinni a kutyát.
A kérdező hozzászólása: Kövessen a lábam mellett!
http://www.youtube.com/watch?v=kndFGAwUS6I neki szerinted pl gondot okoz?
Utolsót szellõ lánynak szántam nem a kérdezõnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! amúgy már elég sok mindent tud szerintem mint pl :ül , áll, fekszik.marad, gyere ide_hozzám, vissza hozza labdát , nem nyúl az ételhez míg azt nem mondom hogy ehet, és fekszik paarncs után ha azt mondom neki hogy fordulj és mutatom a kezemmel átfordul és fel áll amúgy német juhász kiskutyáról van szó .
Én kiskutyám is ennyi idõs. Õ is tud pár dolgot (gyere ide, ül, nem szabad, marad, pacsit, forog, fekszik is néha, ha azt mondom, nem eszik amíg nem szabad, visszahozza a labdát...) A lábhoz-zal gondok vannak még, de szépen fejlõdik. Én úgy csinálom, hogy a feje magasságában ütögetem a lábam, mondom neki, hogy lábhoz, odajön és kapja a jutalomfalatot. Ha magától is odamegy, akkor még jobb. Már gyakran folyamatosan jön mellettem és közben néz rám. Néha így orra is esik szegény :) Ilyenkor, ha így jön, mondom neki hogy lábhoz és rögtön adom is neki a jutalomfalatot. Egyébként klikkerrel tanítom általában.

Hogyan lehet rávenni egy 3 hónapos babát, hogy egyen cumisüvegből?

Legjobb válasz: Az én babám is ennyi idõs és nem volt 5 napig széklete, így most elõször próbáltam anyatejen kívül mást, kamilla teát adni neki. Pohárból nem sikerült inni, kiskanállal az 1 dl tea elszürcsölése 2 óra is lett volna, így maradt a cumis üveg. Az istennek nem akarta elfogadni, csak rágcsálta a cumiját. Én azt csináltam, hogy a következõ etetés elõtt, amikor már nagyon éhes volt próbálkoztam megint, megmelegítettem a teát és az üveg cumi részére anyatejet csöpögtettem. Nem mondom, hogy teljes volt a siker, de rájött, hogy szívni kell, a felét megitta és ennyi is elég volt a székletprobléma megoldásához. Remélem egy picit tudtam segíteni.

Az én babám is ennyi idõs és nem volt 5 napig széklete, így most elõször próbáltam anyatejen kívül mást, kamilla teát adni neki. Pohárból nem sikerült inni, kiskanállal az 1 dl tea elszürcsölése 2 óra is lett volna, így maradt a cumis üveg. Az istennek nem akarta elfogadni, csak rágcsálta a cumiját. Én azt csináltam, hogy a következõ etetés elõtt, amikor már nagyon éhes volt próbálkoztam megint, megmelegítettem a teát és az üveg cumi részére anyatejet csöpögtettem. Nem mondom, hogy teljes volt a siker, de rájött, hogy szívni kell, a felét megitta és ennyi is elég volt a székletprobléma megoldásához. Remélem egy picit tudtam segíteni.
Ha nem nagyobb étkezés lebonyolításáról van szó, csak itatni szeretnéd, próbálkozhatsz fecskednõvel is, akkor ugye nincs laca-faca, a szájába kerül a folyadék, azt már csak lenyeli. Kicsit hosszadalmasabb (de nem annyira, mint kiskanállal megitatni), de hatásos.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy fogyogat a tejem és tápszert kellene etetnem a cumisüvegbõl.Én is próbáltam tegnap este, hogy amikor éhes volt akkor adtam neki, de szegénykém csak sírt, és nem volt hajlandó enni belõle.Amikor kissebb volt, akkor már evett õ cumisüvegbõl, de aztán nem kellett, és most meg nem fogadja el.
sehogy.a lányom 10 hónapos koráig se cumit se cumisüveget nem volt hajlandó elfogadni csak a cicit.10 hónap után már iszogatott a cumisüvegbõl de nagyon keveset.most lesz 2 éves juniusban és már 1 éves korától pohárból iszik.egy jó dolog van hogy nem kellett leszoktatnom az ilyen dolgokról és egy hátránya van hogy még mindig szopizik.
Ha eddig volt tejed, akkor elvileg nem kéne, hogy fogyogasson (hacsak nem fogyózol vagy beteg vagy), próbáltad, hogy pár napig nagyon gyakran teszed mellre? Az én lányom is produkált olyat, mintha ezerrel éhes lenne, fõleg este, de nem fogadott el semmi mást. Gondoltam, ha éhes lenne, a vasszöget is emgenné, így inkább hagytam, hadd szopizzon esténként akár 2 óra hosszat is. persze közben nyûglõdött, ám végül elaludt, és szunyált reggelig. Vagyis mégsem volt kevés a tejcsi, csak nyûglõdött valamiért. Egyébként meg nem ragaszkodnék a cumisüveghez, én teához próbáltam, de csak rágta; próbáltam többfélét is, végül vettem Nuby szilikonos csõrös itatót, ez az egy, amit elfogadott, és amibõl tudott inni. Kitartás, megtalálod a megfelelõ megoldást ;)
Szia nálam is ez volt a helyzet.Én elõszõr odaadtam a cicit egy két percre , majd gyorsan kicseréltem a cumisüvegre.Ugyanabban a helyzetben maradtunk, meg se mozdítottam.Kétszer eljátszottuk aztán rájött hogy jobb a cumisüveg, és nem is fogadta el többször a cicit.
Nekem mindössze annyi a gondom mindezzel, hogy amikor úton vagyunk, igazán jól jönne, ha cumisüvegbõl tudnék neki adni enni. de sehogy sem sikerül. :( Kezdem feladni, inkább itthon maradunk.
Szia! Nálunk is ez volt a probléma, nem volt elég tejcim, kellett a tápi, de nem tudod Rebeka cumisüvegbõl inni, csak sírt rajta, vele együtt én is. Aztán a férjemnek jött a nagy ötlet. Az Infacol cseppeket kapja és azt szereti, hát bekentük a cumit vele, és lám, rájött, hogy szívni kell, mert az ízlett neki! De ami volt cumisüveg nem nagyon szerette, így kicseréltük NUK széles szájú cumisüvegre, az hasonlít a cicire, mivel szélesedik a cumi!!! Azóta csak abból iszik-eszik, mindenkinek ajánlom, nagy találmány!!! Sok sikert és kitartást!!!


Egy 3 hónapos yorki kutyát hogyan lehet rászoktatni a szobatisztaságra? (többi lent)

megfelel? lenne neki a homok vagy forgács és hogy vezessem rá hogy oda pisiljen?

Legjobb válasz: A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!

A kutya nem macska, hogy alom kelljen neki. Maximum ha még nagyon kicsi és hideg van és nem akarod este vagy kora reggel levinni, akkor még oké, de már annyira nem kicsi és nincs is hideg. Ráadásul ennyi idõsen már minden oltása meg van, szóval még csak óvni sem kell a többi kutyától. Egyszerû a dolog. Vidd le nagyon sokszor! Kb. óránként az elsõ pár hónapban, ugyanis egy kiskutyának többször kell könnyítenie magán. Ha elõfordulnak balesetek sose szidd le, vagy nyomd bele az orrát. Ha látod, hogy készülõdne a vécézéshez, akkor gyorsan vidd le!
A kutyáknak elég nagy trauma, ha a saját életterükbe kell piszkítaniuk. Vigyétek le minél többször, ha lenn pisil, sok dícséret, jutalomfalat, ha mégis becsúszna fenn, meg lehet szidni (de semmiképp se nyomjátok bele az orrát, bántani se kell, egy magabiztos "nem szabad" megteszi.) Fõleg kaja után vigyétek le pisilni (olyankor ne legyen túl hosszú a séta).

Hogy lehet alomra szoktatni egy 3 hónapos süket perzsa cicát?

Segitsegek kérnek , 2 napja befogadtam egy perzsa kandur cicát csak sajnos az elöző helyén nem foglalkoztak vele és igy nem szobatiszta , ha véletlen az alomba piszkit nem ássa el . Ötletek ?

Legjobb válasz: Köszönöm a tippet, ki pròbàlom:-)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet, ki pròbàlom:-)

Hogy lehet egy közel 3 éves kisgyermek mumpszos, ha 15 hónaposan megkapta ellene a védőoltást?

Rokonunknál a kisfiúk úgy mondták, hogy mumpszos. Ami első hallásra nekem olyan furcsa volt, mert úgy emlékszem, hogy kaptak, a fiam is 15 hónaposan ellene védőoltást. Akkor mégis hogyan lehet mumpszos a rokonunk gyereke?

Honnan lehet tudni, hogy egy 3 hónapos kutyus fiù vagy làny?

Kérlek ne nevessetek ki. Ugyanis a kutyusom guggolva pisil, de mégis van neki egy kicsi valamilye ott lent.A fiù kutya felemeli a làbàt amikor pisil, de ez guggolva hajtja végre.

Legjobb válasz: Ha lány akkor abból a kis "izébõl" pisil. De ha a hasánál jön a pisi akkor fiú. Ha a feneke alól akkor lány.

Ha lány akkor abból a kis "izébõl" pisil. De ha a hasánál jön a pisi akkor fiú. Ha a feneke alól akkor lány.
A szuka kutyának a végbélnyílása alatt közvetlen van egy másik nyílás. Ott pisil. Egy kannak, ha végig simítod a hasát hátrafelé, be fog akadni a kezed a pisilõjébe. A heréi lehet, késõbb jönnek le. De lehet, sosem.
Már egy újszülött kiskutyánál is látszik hogy fiú e vagy lány.
A kutya kukija már születéskor látszik. Elég feltûnõ és mással össze nem téveszthetõ. A herék 4 hetes kor után szállnak le, de ha még 3 hónaposan nem mindig tapintható, az nem tragédia. A kan kutyák is sokáig guggolva pisilnek, csak mikor már ivarérettek, akkor igyekeznek mindent megjelölni. Akkor sem mindegyik.
A kérdező hozzászólása: Utolsó igy van pontosan, ahogyan leirtad, akkor végülis fiù!köszi
A fiúnak elõrébb van a pisilõje, a lánynak hátrébb. Én meg onnan állapítottam meg, hogy a tenyésztõje megmondta és a szerzõdésben is benne volt. :) De komolyra fordítva a szót, egyértelmûen látszott már két hónaposan is, nem lehetett összetéveszteni.
Minden kan kutya addig amíg nem lesz ivarérett guggolva pisil. Csak utána emeli majd fel a lábát. Gondolom utána meg már tudod hogy fiú e vagy lány. Nekem van egy 6 hónapos Pulim még õ is guggolva pisil pedig kan(fiú).
Már egy ilyen korban kitapintható a heréje. De van kukija szóval az látszik ha fiú. Ha nem akkor lány. Tegyél fel róla egy képet ha tudsz ahol látszik az a rész....
A kérdező hozzászólása: Ennek az a baj, hogy nincs zacsija, és nem tapintható semmi, csak van egy kicsi valami ott. Tehat ezekszerint olyan, mintha lany lenne. Viszont egyet még kérdeznék, hogy a lany kutyak, akkor honnan pisilnek?
A kérdező hozzászólása: Vagyis ùgy akarom kérdezni, hogy te mibõl àllapitottad meg, hogy fiù vagy lany?
Normál esetben egy 3 hónapos kannak már tapintható a heréje a zacsiban. No meg kukija van... Szóval hanyatt kell fektetni és megnézni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszt! Akkor ezekszerint még nem latszik, hogy van heréje?
A kérdező hozzászólása: 20:46-osnak irtam

Avent Niplett használ? A terhesség hányadik hetében kell elkezdeni? Már belövellt tejnél, mondjuk egy 3 hónapos baba mellett is lehet, hogy elhagyhassuk végre a bimbóvédőt?

El?ször is az érdekelne, érdemes-e beruháznom rá most. A babám 3 hónapos, igény szerint szoptatom, szépen gyarapszik, de bimbóvéd?t használunk, mert totál a lpos a mellbimbóm és a szoptatás végére sem emelkedik igazán ki, a lányom nem tud ráharapni, mert pillanatok alatt visszalapul. HAsználhatnám már most is, hátha lesz t?le mellbimbóm? Ha nem, akkor a következ? gyerekemnél próbálnám ki. Hányadik hétt?l kell és hogyan használni? Tényleg tartós az eredménye? Vagy ha a bimbóvéd?, mellszívó nem tudja tartósan kiemelni a bimbómat, akkor ez sem fog használni? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155

Ezt tudom hozzá, remélem, segít: http://www.lll.hu/node/155
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért remélem, használta itt valaki és elõbb-utóbb jelentkezik :)

Igaz az hogy egy babát 3 hónapos koráig nem lehet elkapatni? Úgy értem, hogy utána nem csak kézben fog elmaradni?

Legjobb válasz: Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)

Szerintem igaz. Nem tudom, a 3 hónapos-e a határ, gondolom, ez egy folyamat, de csak késõbb, olyan 5-6 hónapos kortól elvárható, hogy egy kisbaba el tudja magát foglalni legalább egy rövid idõre egyedül. Ilyen idõs kortól már csökken is az igényük az állandó testközelségre. Az én kisfiam 9 hónapos, õ is rengeteget volt kézben az elején, most meg teljesen jól elvan egyedül, ha fõzök, kijön velem a konyhába, ha dolgozom vagy tanulok, eljátszik a szobában, és simán tudom tõle végezni a napi teendõket. Egyszerûen csak egyre jobban leköti már a világ is. :)
miért , e l tudod képezlni, hogy egy 1 éves , vagy egy másfél éves mindig kézben akarjon lenni? ez abszurd, nem? nyugi, majd ha fel akarja fedezni a világot, nem akar állandóan a karodban lenni. az hogy hogyan alszik el, az más kérdés. vannak babák, akiknek ehhez kell a z anya közelsége, vannak akiknek nem. szerintem hiba megtagadni, akár még 2-3 éves korban is, miért ne alhatna el úgy, hogy melléfekszik az apja vagy az anyja, ha neki ez a jó? ettõl függetlenül persze nem kell vele éjjel is ottmaradni, ha már nem ébred éjjel, vagy ha valaki képes a gyakran ébredõs periódusban is arra, hogy félóránként ugrájon megnézni, miért sír épp a baba. 2 éves kislány édesanyja
kedves utolsó, örülj hogy nem sírósak a babáid. igen, vannak olyanok, akik elvannak, meg olyanok is akik nem. ez temperamentum kérdése. elõbb utóbb minden gyerek önállósodik, ki elõbb, ki késõbb. ne ítélkezzünk mások felett, csak mert nekik nem olyan babájuk született, mint nekünk! és ez nem kivétel kérdése, sok iyen és sok olyan baba van. nyugodtan vedd fel, ha sír, és ezt akarja (persze miután kiderítetted hogy nincs egéyb baja ami miatt sírhat). nem fogod elkapatni.
12:28-as! Nem tudom , felfogtad-e azt a mondatot, hogy ne a válaszra válaszoljatok, hanem a kérdésre. Neked nem a kommentekrõl kell véleményt alkotni, hanem segíts a kérdezõnek, ha meg nem tudsz, akkor maradj csöndben!
Ranschburg szerint 6 hónapos korig. tapasztalatból mondom, hogy igaza van.
Nos, ugye azt mondják, kivétel erõsíti a szabályt, akkor íme az én példám. Kisfiam 4 hónapos múlt, de már "régóta" észre lehet venni rajta az elkapatás tüneteit: Csak úgy hajlandó elaludni ha kézben van és lehetõleg a cicin lógjon, napközben állandóan foglalkozni kell vele, mert különben ordít. Igen, nem sír, hanem ordít, majd megfullad, könnye egy szál se, pedig már van neki könnye, ha valami igazi baj van. Az éjszakai elalvás meg kész horror:kezemben van, elalszik, leteszem a kiságyba szemek rögtön kinyit és ordít. Felveszem, szinte azonnal elhallgat, kis idõ múlva le akarom rakni, ahogy megérzi a kiságyat, rögtön ordít. mi ez, ha nem elkényeztetettség. És tudom, mi a különbség egy elkapatott, meg egy nem elkapatott gyerek között, mert van már két nagyobb fiam is, õk ezt nem csinálták.
Utolsó, baromi okosnak hiszed magad, csak kár, hogy iszonyat hülyeségeket írsz.
Nekem 7 hósak az ikreim. Nem voltak kézben, csak akkor, ha etettem õket, meg persze kb. fél órát . Akkor játszottunk. Most nagyon jól elvannak a kompban és a szõnyegen. Kézben nem szeretnek sokáig lenni. Szerintem hozzá lehet szoktatni a babát ahhoz, hogy kézbe legyen. Alváskor egy párszor õk is eljátszották, hogy leraktam õket és felsirtak. De 10 perc sirás után rájöttek, hogy aludni kell. Mostmár nincs gond. Én nem kapkodom õket fel ha felsirnak. Ez hülyeség. Persze mindig vannak kivételek.

Találtam egy kiskutyát az iskolánk elõtt, és hazahoztam! (megsajnáltam) Kb 2-3 hónapos lehet, és nagyon sokat pisil! Kb 5 percenként. Egy kicsit zavar hogy mindig a felmosóronggyal kell utána menni. Szerintetek?

Legjobb válasz: a szüleiddel menj el vele állatorvoshoz, meg kell kapnia az oltásait, chippet és kivizsgálják...persze, ha meg akarjátok tartani. A pisilés lehet az, hogy felfázott, lehet beteg, lehet, hogy fél, lehet, hogy jelöl (bár akkor idõsebb mint 3 hónapos)...biztos kóbor ktya és nincs gazdija valahol?

a szüleiddel menj el vele állatorvoshoz, meg kell kapnia az oltásait, chippet és kivizsgálják...persze, ha meg akarjátok tartani. A pisilés lehet az, hogy felfázott, lehet beteg, lehet, hogy fél, lehet, hogy jelöl (bár akkor idõsebb mint 3 hónapos)...biztos kóbor ktya és nincs gazdija valahol?
A kérdező hozzászólása: lehet hogy van..nagyon tiszta...de már felraktuk és hátha megtaláljuk a gazdiját! :)
A kérdező hozzászólása: bár szerintem ki lett dobva... nagyon vékony.. :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha 2-3 hónapos, akkor valószínû, hogy kint megfázott. A C-vitamin ilyenkor segíthet neki (normális körülmények között nincs rá szüksége). Tedd a kezedet a hátára a tüdeje fölé, ha megfázott, akkor a kezeddel is érzed hogy nem simán veszi a levegõt, olyan érzés, mintha egy kicsit rezegne, vagy bizseregne. Ha van a családban valakinek Augmentin, akkor azt adhatsz neki, attól függõen, hogy pici testû kutya, vagy nagyobb 1/8 illetve 1/4 az egyszeri adagja. Vagy feloldod egy pici vízben és fecskendõvel oldalról a szájába nyomod, vagy összetöröd kanállal és egy kis májkrémbe beleteszed. Ha még köhög is esetleg, akkor simán ACC-t tehetsz a vizébe, kb egy negyed tasakkal, egy kis tálba. Ezeket a szereket állatorvosok is fel szokták írni, bajt nem csinálsz vele. Minden esetre nem ártana dokinak megmutatni. De az is lehet, hogy semmi baja nincsen, a kiskutyák amúgy is sûrûn pisilnek, fõleg ha izgatottak.
Nehogy adj neki talalomra antibiotikumot, azaz Augmentint! Tobbet arthasz vele, mint amit hasznalna. Amig orvos nem latja, ne adj neki semmilyen gyogyszert.
mindenképp mutassátok meg orvosnak, mert bizonyára férges is, egy ilyen kicsi kutya abba bele is pusztulhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!