Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet egy 3 (791 db)

Hogyan lehet egy 3 hónapos Berni pásztor kutyust pórázhoz szoktatni?

Legjobb válasz: Rákötöd a pórázt és jó sokat sétálsz így vele lehetõleg naponta 3-4 szer és így elöbb utobb meg fogja szokni. Ez csak türelem kérdése. Hajráá

Rákötöd a pórázt és jó sokat sétálsz így vele lehetõleg naponta 3-4 szer és így elöbb utobb meg fogja szokni. Ez csak türelem kérdése. Hajráá
A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a pórázt, hogy a feje a lábad mellett lehessen.Amikor megszokta a pórázt fal mellett gyakoroljátok a helyes járást, hogy a kutya ne tudjon balra kitérni, ha meg jobbra húz finoman lépj a lábára.Ezt kutyás könyvbõl írtam, de nem ártana neked sem elolvasni egyet.
A kérdező hozzászólása: Rátettem a berni pásztor kuytusomra a pórázt és nem akart jönni inkább lefeküdt a földre ez miért van ?? És bármit csináltam nem mozdult.
Az egyik tenyésztõ ismerõsöm szenvedett meg az egyik kölyke pórázhoz szoktatásával nagyon. Már mindegyik szépen ment pórázon, de az egyik fekete kan az úristennek sem volt rá hajlandó. Nála az vált be, hogy rátette a pórázt és a nyakörvet és hagyta, hogy húzza maga mögött, amerre megy az udvarban. Elõször eléggé meg volt rémülve, hogy mi a fene az, de egy idõ után rájött, hogy nem bánt. 1-2 nap után már õ is hajlandó volt elindulni a pórázon. Próbáld ki, hátha nálad is beválik.
Tedd rá a pórázt és hagyd, h arra menjen, amerre akar és közben játsz vele. "A kutyát mindíg bal oldalon tartsd a pórázzal olyan hosszúra engedve a póráz..." Ez a lábnál követés tanítása, egy magasabb szintû gyakorlaté, így az életben nem fogja mgszokni a kutyád a pórázt.
Ha nem mozdul, hagyjad, had maradjon ott, ha azt szeretné. Elõbb vagy utóbb el fog indulni.
Én is most próbálgatom a közép ázsiai kutyusommal a pórázt, hát azt mindent csinál csak hogy lekerüljön róla:) de mindig az udvarba sétáltatom, amerre megy megyek vele, egyelõre nem tartom be azt hogy bal oldalon vezetni, akik nem szokták meg a pórázt azoknak az még nehéz és azt meg pláne nem szabad szerintem hogy a feje a térdednél legyen, mert akkor az egész pórázhoz szoktatás egy kínszenvedés lesz neki, szokja meg úgy ahogy õ akarja, utána pedig úgy ahogy te akarod:)
Ami nekem bevált: kösd rá a pórázt, és csalogasd jutalomfalatkákkal, vagy ha van olyan játéka, amitõl nem szívesen válik meg, akkor azzal. Fontos, hogy folyamatosan dícsérd. Az is elõfordulhat, hogy hámmal kellene próbálkoznod. Így mégsem a nyakát szorongatod. Bár a fojtónyakörvet sokan szeretik, én nem próbálnám ki. Tudom, hogy sétáltalás szempontjából nincs jelentõsége, de nekem is bernim van. 10hónapos, és már nagyon ügyesen sétálunk. Póráz nélkül is. Kitartás! És türelem, türelem... :)
3 liter ecet 90 fokon mosása
A három liter ecet nem rossz, de mikor megszívta magát a gép vízzel, állítsd le, és egy éjszakát had álljon a víz benne. Így van is ideje hatni az ecetnek. Másnap reggel mehet a 90 fokos mosás. Egy sima 90 fokos mosás mehet trisóval is, ez a szerves anyag maradványokat oldja fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket! Az ecetbõl az erõsebb, 20 %-os kell, vagy elég egy gyengébb változat is? (nem szeretném tönkretenni a gépet)
Nem fogj tönkretenni sem a 20-as, sem a 10-es. Én igazság szerint pl citromsavat használok, megy bele vagy fél kiló, hígítva (ehhez gyakorlatilag ingyen férek hozzá), és még semmi baja a gépnek, sem az anyukámékénak, sem a párom szüleiének. Nyugodtan használhatsz 20%-o ecetet. A tisztítás elõtt, és utána is érdemes a szûrõt kitakarítani, biztos ami ziher.
A kérdező hozzászólása: Köszi, most megyek beszerezni a "tisztító szereket"!
Citromsavval a legjobb.Por formában beleöntesz a dobba fél kilót és 90 fokon átmosod vele elõmosás és ruha nélkül.
A kérdező hozzászólása: Nem is elsõsorban vízkövet, inkább a dob körüli gumiköpenyen látok koszos foltokat!

Hogyan lehet egy 3 hetes babának cseppenteni a szemébe?

Ébredés után mire kitörlöm a csipát elkezd sírni, mert éhes. Amíg sír nem tudok cseppenteni, megszopiztatom, de annak a végére meg bealszik. Napi 5x kellene használni a cseppet, de hát ennyiszer képtelenség. Jó ha 2x sikerül így. Van valami jó tippetek, nektek hogy sikerült, ha volt rá szükség?

Legjobb válasz: Amikor kitörlöd a csipát, utána csöppents neki, akkor már teljesen mindegy, hogy fél perccel tovább sír-e vagy sem, mert annál tovább nem tart ez a mûvelet. Még addig sem. Viszont ha nem használod elégszer a szemcseppet, akkor nem jön neki helyre, sokkal tovább szenvedteted, mintha most hagynád egy kicsit tovább sírni.

Amikor kitörlöd a csipát, utána csöppents neki, akkor már teljesen mindegy, hogy fél perccel tovább sír-e vagy sem, mert annál tovább nem tart ez a mûvelet. Még addig sem. Viszont ha nem használod elégszer a szemcseppet, akkor nem jön neki helyre, sokkal tovább szenvedteted, mintha most hagynád egy kicsit tovább sírni.
elég, ha a belsõ szemzugba cseppentesz, akkor ahogy pislog, beleterül mindenhova a szemébe, szemhéj alá - így a legegyszerûbb, nem kell a szemhéját húzgálni meg lefogni hozzá, szinte észre sem veszi
2. vagyok! Ahogy az utánam lévõ írta, az is tökéletes, én is csináltam így, de ha alszik épp és nem pislog, akkor egy picit meghúzod a szemhéját és be is csurgott a csepp a szemébe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek, neked is kedves utolsó, hogy ilyen hosszan írtál. :) Nekünk is az a probléma, mint nektek. Megy a zöld kéz nektek.
Ne mond már, hogy nem megy! Minél kisebb, annál könnyebb. Egyszerûen felhúzod a szemhéját az egyik kezeddel, a másikkal pedig csöpögtetsz. Õ még alig mozog, mindegy, hogy ébren, vagy álmában csinálod, alig fogja észrevenni. Könnyek még nem jönnek sírásnál, dörzsölni még nem tudja a szemét. Pofon egyszerû, bátorság! Semmi baja nem lesz! Ha mellé megy, újabbat cseppentesz!:)
Mi mindíg etetés elõtt cseppentettünk, a csipa kitörlése után (ha sírt akkor is). Én úgy csináltam, hogy a belsõ szemzugba cseppentettünk és utána kifelé picikét megdöntöttük a fejét, hogy a szeme másik sarkán follyon ki a csepp (így tehát átfolyt a szemében). Mivel szoptatod, akár többször is cseppenthetnéd... a szemcseppel ahányszor elõírták és a maradék etetésnél anyatejjel! Nekünk könnycsatorna gyulladása volt a kislányomnak, és végül nem kellett átmosni. Minden etetésnél kitöröltem a csipát langyos vízzel vagy kamillateával, napi háromszor cseppentettünk a szemész által felírt szemcseppel (ahogy elõírta), a többi etetésnél pedig anyatejet cseppentettem a szemébe. És ami a legfontosabb, hogy naponta legalább háromszor masszíroztam a könnycsatornáját úgy ahogy a szemész és a védõnõ is mutatta. Ha nektek nem ez a gondotok ne haragudj, hogy ilyen hosszan írtam róla (csak a legtöbb babának ez szokott a szemével a gond lenni).


Hogy lehet egy 3, 5 hós babával lagziba menni?

Szombaton lenne a lagzi.Szopizós baba , de újjabban csakis fekve hajlandó szopizni.50 km- re lesz a nagy alkalom az otthonunktól egy lakodalmas teremben , nincs szoba ahova be tudnánk menni.Praktikus tanácsokat várok a szopizásra és a fürdetéssel is gondba vagyok , mivel 7 - fél 8 felé ha nem fürdetem meg nagyon nyügös.Nem szeretnénk mi reggelig ott maradni , de bár vacsoráig , mivel 3 ra vagyunk hivatalosak és 5 kor lesz az esküvö.

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben saját kocsival mentek, akkor vigyél kispárnát, paplant amire fektetheted a picid és a hátsó ülésen szopiztathatod. Az ablakra sötételõnek, hogy a járókelõk ne kukucskáljanak rakj pelust vagy valami rongyot. A fürdetést, ha nincs lehetõség sajnos ki kell hagyd, mivel a mosdóba a csap alá mégsem rakhatod a gyermeked. A vacsoráig pedig próbálj valami csendesebb zugot találni - bár ez elég nehézkes lesz- , ahol a babakocsiban, vagy hordozóban aludhat. Jó szórakozást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

Szia! Amennyiben saját kocsival mentek, akkor vigyél kispárnát, paplant amire fektetheted a picid és a hátsó ülésen szopiztathatod. Az ablakra sötételõnek, hogy a járókelõk ne kukucskáljanak rakj pelust vagy valami rongyot. A fürdetést, ha nincs lehetõség sajnos ki kell hagyd, mivel a mosdóba a csap alá mégsem rakhatod a gyermeked. A vacsoráig pedig próbálj valami csendesebb zugot találni - bár ez elég nehézkes lesz- , ahol a babakocsiban, vagy hordozóban aludhat. Jó szórakozást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája
Háát egy ilyen kicsi babának hangos lessz a lagzi.Próbáld öt autóban megszoptatni.Èn a hátsó ülésen szoktam.Felteszek eg textil pelust az ablakra, e´s ok.
Szerintem max. a házasságkötésre és a temlomba, de akkor is jól felöltöztetve meg ne fázzon. Ha még bírjátok akkor talán a vacsi belefér. De fürcsire azért nem árt otthon lenni vele. Nem neki való még. Szerintem.
Ha szopcsi máshogy nem megy fejj le tajcsit és cumisüvegbõl add oda neki. Talán ennyitõl még nem lesz cumizavaros.
Ja, és szerintem nem fognak megharagudni, ha egy 3, 5 hós babával nem maradtok tovább csak 7 -ig. De ha mégis akkor majd õk is megtudják egyszer és megértik. :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen én is úgy gondolom , hogy amig õ nyugodt maradunk , ha fél óra fél óra de nekünk most õ a legfontosabb.

Hogyan lehet egy 3 éve ellopott autóról levetetni a súlyadót?

Munkatársam most említette, hogy 3 éve ellopták az autóját, és akkoriban a rend?rség nem foglalkozott a dologgal. A munkatársam azóta is fizeti a súlyadót. Van valami kiút, hogy ne keljen fizetnie a súlyadót az ellopott autó után?

Hogy lehet egy 3 évest a pelusba kakilásról leszoktatni?

Amúgy teljesen szobatiszta,önállóan jár el pisilni,kitörli a nuniját,lehúzza a vécét,felöltözik,s?t,ha bilibe pisil azt is kiönti a wc-be,lehúzza...nagyon ügyes.De a kakihoz pelust kér.Az ikertestvére teljesen szobatiszta,több testvér nincs.

Legjobb válasz: Ugyanígy vagyunk. Várni kell szerintem, amíg magától nem akarja. Kislányom már ovis, de ez sem gond. Itthon kéri a pelust. Én látok változást, csak nagyon lassú. 3x már sikerült neki. Néha megpróbálja. Szoktunk errõl beszélni, de igen érzékeny téma. Gondolkoztam drasztikusabb megoldáson (nem kap pelust), de végül elvetettem.

Ugyanígy vagyunk. Várni kell szerintem, amíg magától nem akarja. Kislányom már ovis, de ez sem gond. Itthon kéri a pelust. Én látok változást, csak nagyon lassú. 3x már sikerült neki. Néha megpróbálja. Szoktunk errõl beszélni, de igen érzékeny téma. Gondolkoztam drasztikusabb megoldáson (nem kap pelust), de végül elvetettem.
Jó kérdés! Az enyém 3, 5 éves. Ugyanez a helyzet. Már teljesen kivagyok, mert mindenki ezzel csesztet hogy mikor kakil már a WC-be. Már a gyerek is visít mikor elkezdik neki.
na ez a téma engem is érint, mármint a lányomat, ugyanez a "próbléma", bár õ nyáron volt 2 éves, szóval jövõ szept-ben megy oviba. de egyáltalán nem hajlandó, csak pelusba, dettó az van mint a kérdezõnél, pisivel tökéletesen szobatiszta, de a kaki csakis pelusba, õ is leguggol, elvonul. azért nem értem én sem, hogy mi az oka, hogy nem tudom rávenni a wc-re, mert egyébként egy korát megelõzõ, nagyon értelmes, érett kislány - mint mindenkijé, tudom:-)- de akkor mit tegyek? nem akarom erõszakkal rábírni, nem is tudom, mert úgy visítana, hogy csak na. egyébként a dokink azt mondta, elõször csakis bilire szoktassam a kakával, mert (hacsak nincs wc magasító-lépcsõ), a wc-n nem ér ugye le a lába és úgy állítólag elég nehéz szegénykéknek kinyomni, szóval elõször bilibe kakáljon. nálunk nyáron volt hogy 2x belement, de azóta nem akarja. pedig nem fél - elvileg - a kakitól, mindig meg kell nézni, mit termelt, elköszön tõle, elviszik a kukásbácsik, stb, stb, mese mese hátán, már mindennek próbálkoztam, de csak pelusba megy. tudom, elvileg van még majd 1 évünk, de úgy félek - én!! - már elõre, hogy mi lesz, hogyan változik ez meg és mikor??? bármilyen ötletet szívesen fogadok - én is ...
Lehet, hogy arra még nem érett meg, hogy ne a pelusba kakiljon.
Kedves utolsó. Igen ez jó megnyugtatás, de nem igaz. Érett rá, mert vissza tudja tartani és jelzi is ha kakilnia kell, csak a WC-be nem hajlandó. Akkor nem lenne érett ha nem is jelezné, csak bemenne. Nálunk szerintem az a gond hogy mindíg állva kakilt és ülve nem bírja kinyomni. Próbálja szegénykém de nem megy. Már próbáltuk úgy is hogy pelusban ült a WC-re
A kérdező hozzászólása: Hát nem jutottunk elõbbre...:) Amúgy az én kislányom guggolva kakil, és általában elbújik egy sarokba, még be is takarja magát, vagy a függöny mögé bújik. Mi is próbáltuk a wc-re ülést pelusban, de úgy sem volt jó.Viszont volt úgy hogy mikor végzett pelusostól felültettem a vécére, és ott bontottam ki. Az tettszett neki, de tovább nem jutottunk sajnos.
A kérdező hozzászólása: A probléma megoldódott! :) A lányom 1 hónappal a 4.szülinapja elõtt magától, egyik napról a másikra a wc-be kakilt!:D Nem siette el, de nem is késett, szeptembertõl ovi.

Hogyan lehet egy 3 MB méretű képet 2 MB-ra kicsinyíteni?

Elektronikus úton felvételizek, és a feltöltend? dokumentumok max. 2 megásak lehetnek, nekem meg van, amelyik 3 megás. Hogyan csökkentsem a méretet, hogy a szkennelés olvasható maradjon?

Legjobb válasz: photoshop, mentés másként és belõni a méretet.

photoshop, mentés másként és belõni a méretet.
Tedd fel valahova és megcsinálom.
A kérdező hozzászólása: Lehetne, hogy írsz nekem egy e-mailt? Nem szeretném felrakni ide a papírjaimat, de mailben elküldöm, ha tényleg megcsinálod nekem. Köszi elõre is! :)

Hogyan lehet egy egyenesen felvenni az 1/3 számot úgy hogy csak egy körzőt és egy vonalazót (ami nincs becentizve) használok?

A 0 (nulla) és az egyes között kéne valahol lennie. az egyes már fel van véve de a többit nem tudom. Sürgős lenne. Előre is köszi mindenkinek

Legjobb válasz: Egyenesen fölvenni 1/3-ad számot? Nem szakaszt szeretnél harmadolni? A 0 és 1 közötti szakaszt? A 0 ponton keresztül húzol egy tetszõleges egyenest. Egy tetszõleges körzõnyílással háromszor fölméred rá, majd a végpontot és az 1-est összekötöd egy egyenessel. Végül a segédegyeneseden lévõ 1/3-nyi ponton át szerkesztesz az elõbbi egyenessel párhuzamos egyenest. Ez az eredeit 0-1 szakaszt az 1/3-ad pontban fogja metszeni.

Egyenesen fölvenni 1/3-ad számot? Nem szakaszt szeretnél harmadolni? A 0 és 1 közötti szakaszt? A 0 ponton keresztül húzol egy tetszõleges egyenest. Egy tetszõleges körzõnyílással háromszor fölméred rá, majd a végpontot és az 1-est összekötöd egy egyenessel. Végül a segédegyeneseden lévõ 1/3-nyi ponton át szerkesztesz az elõbbi egyenessel párhuzamos egyenest. Ez az eredeit 0-1 szakaszt az 1/3-ad pontban fogja metszeni.
Az elsõ válasz teljesen érthetõ. A lényege, hogy a hasonló háromszögek tulajdonságait használjuk. A háromszöged egyik oldala a [0, 1] szakasz. A másik egy tetszõleges egyenes a nulla ponton át, amire felmértél háromszor körzõvel egy tetszõleges szakaszt. A harmadik (azonos) szakasz végpontját összekötöd az {1} ponttal, majd párhuzamosokat húzola másik két szakasz végpontjaiból a szakaszodra. Így azt is három részre osztottad.
A kérdező hozzászólása: De igen egy szakaszt kéne 3 részre osztanom. Legalább is azt hiszem. De nem értem hogyan kéne. Nem tudnád egy kicsit érthetõbben elmagyarázni? Elõre is köszi
A kérdező hozzászólása: köszi mostmár értem

Lehet még nevelni? Lehet hogy kapunk egy 3 éves (de lehet hogy 4) nöstény spánielt, de nem volt nevelve, inkább csak azért tartották, hogy fialjon.

Kennelbe volt a párjával,néha kiengedték.Alapvet? dolgokat még lehet neki tanítani,ül, marad,pórázon vinni??

Legjobb válasz: Mi egy 6-7 éves yorkit neveltünk szobatisztaságra, pórázon sétálni, ülni stb. Szintén szaporítóknál volt, nagyon rossz állapotban hoztam el egy ideinglenes "befogadótól". ( Ott a gyerekek azzal játszottak, hogy a nyakánál fogva dobálták át a nappali másik végébe...3 gyerek volt...Nem vicc, láttam.) Türelemmel és sok szeretettel meg fogod tudni tanítani mindenre.

Mi egy 6-7 éves yorkit neveltünk szobatisztaságra, pórázon sétálni, ülni stb. Szintén szaporítóknál volt, nagyon rossz állapotban hoztam el egy ideinglenes "befogadótól". ( Ott a gyerekek azzal játszottak, hogy a nyakánál fogva dobálták át a nappali másik végébe...3 gyerek volt...Nem vicc, láttam.) Türelemmel és sok szeretettel meg fogod tudni tanítani mindenre.
Bármilyen korban lévõ kutyát lehet nevelni. Van egy 2 éves yorkim de õt 8 hetes korától kezdve tanítottam, neveltem. A másik 13 éves tacsi keveréknek nemrég tanítottam meg az ül, fekszik kifejezést...sikeresen.
Lehet még nevelni.Nekünk 7 éves spánielünk van.Csak türelem.
ivartalanítás!
A kérdező hozzászólása: Miért kellene ivartalanítani???Ezt nem értem.Nemtudom, hogy lenne e rá idõm, mert van egy 1, 5 babám és most jön a másik.Szeretnénk ezt a kutyit, de félek kicsit hogy ha nem nevelt vagyis hogy hogy tûri a gyerekeket.Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Biztosan igazad van, majd akkor a gazdi keresésben segítünk.Szép napot.

Matek, hogyan lehet egy háromszöget úgy megszerkeszteni (számolás nélkül), hogy tudjuk az egyik oldalát (5cm) és a két oldalának magasságát (3, 5 és 4 cm)?

El?re is köszi!!!

Legjobb válasz: Ha tudod a magasságvonal tulajdonságait, akkor nem gond. Nem voltam biztos benne, megkerestem a wikipédián. Egy 5cm -es egyik végpontjából húzol egy 3,5 a másikból egy 4 cm-es sugarú körívet. A szakasz végpontjaiból érintõt húzol az egyik és a másik körívre... És megvan az óhajtott 3 szög.

Ha tudod a magasságvonal tulajdonságait, akkor nem gond. Nem voltam biztos benne, megkerestem a wikipédián. Egy 5cm -es egyik végpontjából húzol egy 3, 5 a másikból egy 4 cm-es sugarú körívet. A szakasz végpontjaiból érintõt húzol az egyik és a másik körívre... És megvan az óhajtott 3 szög.
Ha ezt átgondolod, biztosan menni fog: http://kepfeltoltes.hu/110517/1808523_www.kepfeltoltes.hu_.png
Egy 5cm -es SZAKASZ
Rajzolsz eg y 5 cm-es szakaszt, körzõvel az egyik végén 3, 5 a másik végén 4 cm-es ívet rajzolsz. A szakasz végeitõl kezdve megrajzolod az érintõ egyeneseket, és kész!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!