Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet dzsemet készíteni (2 db)

Hogyan lehet rózsabogyó dzsemet készíteni?

Legjobb válasz: Hozzávalók kb. 4 db 2,5 dl-es üveghez: 80 dkg rózsabogyó (nem túl érett) 80 dkg zselírozó cukor 1 cirom leve 4 dkg frissen reszelt gyömbér Elõkészítés: A rózsabogyót megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. Elkészítés: Még egyszer megmossuk a rózsabogyót, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kb. 45 percig puhára fõzzük. A rózsabogyót a vízzel együtt egy szitán átpasszírozzuk (kb. 80 dkg gyümölcsmasszára van szükség). A masszát elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Beleöntjük a citromlevet, a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetõre fordítjuk, és hûvös helyen tároljuk.

Hozzávalók kb. 4 db 2, 5 dl-es üveghez: 80 dkg rózsabogyó (nem túl érett) 80 dkg zselírozó cukor 1 cirom leve 4 dkg frissen reszelt gyömbér Elõkészítés: A rózsabogyót megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. Elkészítés: Még egyszer megmossuk a rózsabogyót, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kb. 45 percig puhára fõzzük. A rózsabogyót a vízzel együtt egy szitán átpasszírozzuk (kb. 80 dkg gyümölcsmasszára van szükség). A masszát elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Beleöntjük a citromlevet, a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetõre fordítjuk, és hûvös helyen tároljuk.

Hogyan lehet a rebarbarából dzsemet készíteni?

Legjobb válasz: Fél kg apróra vágott rebarbarához kell 3 csésze kristálycukor, fél teáskanál (a kínai boltokban, de fitotékákban is kapható) úgynevezett ötfûszer-keverék, 1 teáskanál chiliszósz, 1 kanál citromlé , 1 teáskanál reszelt gyömbér. Egy edényben keverd el alaposan a rebarbarát, cukrot, fûszerkeveréket, gyömbért, chiliszószt és citromlevet. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett kezdd fõzni. 15-20 perc után a keverék áttetszõvé válik, besûrûsödik. Ekkor merd steril befõttesüvegbe és zárd le légmentesen.

Fél kg apróra vágott rebarbarához kell 3 csésze kristálycukor, fél teáskanál (a kínai boltokban, de fitotékákban is kapható) úgynevezett ötfûszer-keverék, 1 teáskanál chiliszósz, 1 kanál citromlé , 1 teáskanál reszelt gyömbér. Egy edényben keverd el alaposan a rebarbarát, cukrot, fûszerkeveréket, gyömbért, chiliszószt és citromlevet. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett kezdd fõzni. 15-20 perc után a keverék áttetszõvé válik, besûrûsödik. Ekkor merd steril befõttesüvegbe és zárd le légmentesen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!