Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet duplán (49 db)

Pdf-ben hogyan lehet dupla oldalt csinálni?

(mintha nyitott füzet vagy könyv lenne)

Legjobb válasz: Használd az ingyenes PDFTools programot. Megnyitás után válasz a Rearrange a PDF menüt. A megjelenõ ablakban nyisd meg a pdf fájlt, válaszd ki a mentés helyét, a Rearrange Options-nál pedig jelöld be a "Multiple pages on ane page" sort és válaszd ki, hogy hány oldalt tegyen egy oldalra. Alap esetben 2 van beállítva.

Használd az ingyenes PDFTools programot. Megnyitás után válasz a Rearrange a PDF menüt. A megjelenõ ablakban nyisd meg a pdf fájlt, válaszd ki a mentés helyét, a Rearrange Options-nál pedig jelöld be a "Multiple pages on ane page" sort és válaszd ki, hogy hány oldalt tegyen egy oldalra. Alap esetben 2 van beállítva.
std::cout << "\"";
std::cout << '"'; Ha csak egy karaktert akarsz kiírni, akkor durva dolog string literált megadni.

Hogy lehet duplát ugrani worms reloaded-be? (back-flip-et)

Legjobb válasz: És megtudnád mondani melyik a legfrissebb patch?

A kérdező hozzászólása: És megtudnád mondani melyik a legfrissebb patch?
Emlékeim szerint ugyanúgy dupla backspace, mint a többiben, ha mégsem, akkor be lehet állítani, hogy úgy legyen.
Passz, Steam-es játék, onnan meg mindig a legfrissebb jön.
Asszem dupla enter. G.
A kérdező hozzászólása: Kösz már meg van!!


Duplán rakott üvegtéglát hogyan lehet?

Duplán szeretnék rakni üvegtéglát, azaz úgy, hogy két soros legyen, mert így annyira nem látszik át, de remélem ett?l még enged át sok fényt. Ez az egyik kérdésem. A másik pedig az, hogy van erre a duplán rakásra valami szabály??? kell közé valami, hogy jó legyen??? Vagy csak simán a két tégla???

Legjobb válasz: te gondolom a tegnapi dupla üvegtéglás vagy. nem halottam még ilyenrõl hogy duplán van rakva de én úgy csinálnám hogy egymás mellé szorosan a kettõt. igen csak figyelni kell mert nem lehet a belsõ oldalát össze kenni a téglának mert ugyebár ott már nem tudod majd lemosni. az anyagot amivel meg rakod össze ne csináld túl hígra,véletlenül se folyjon be látható helyre mert akkor bonthatod vissza hogy megtakarítsd.

te gondolom a tegnapi dupla üvegtéglás vagy. nem halottam még ilyenrõl hogy duplán van rakva de én úgy csinálnám hogy egymás mellé szorosan a kettõt. igen csak figyelni kell mert nem lehet a belsõ oldalát össze kenni a téglának mert ugyebár ott már nem tudod majd lemosni. az anyagot amivel meg rakod össze ne csináld túl hígra, véletlenül se folyjon be látható helyre mert akkor bonthatod vissza hogy megtakarítsd.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen én vagyok az. Köszönöm a tanácsot ezt mindenképp megfogadom. Valami olyasmit olvastam neten, hogy van valami trükkje, ha duplán rakom, hogy ne legyen párás a két tégla között, de nem volt odaírva, hogy mi ez a trükk. Mi lehet ez?
vákum az megoldaná a párásodás problémát de nem tudom hogy kellene ki szívni a levegõt. másik módszert nem tudok.
A kérdező hozzászólása: Ma beszéltem a kõmûvessel, azt mondta ne legyen dupla, mert az kevesebb fény, és így legalább nagyobb felület lesz, mivel 20 db üvegtéglám van, és a konyhában is meg a szobámban is 10 db lesz 2 sor vízszintesen, 5 sor pedig függõlegesen mind két helyen. 40 x 100-as lesz kb. És nektek kívül is meg belül is van párkánya???
belül csak annyi párkány lesz amennyit majd a vakolás vastagsága lesz. én szineltetve akartam rakatni a téglákat de volt egy kis bibi aztán inkább abban maradtunk a kõmûvessel hogy jobb lesz ha nem szinel a vakolással hanem kicsit bentebb lesz. a külsõ oldalon van valamennyi párkány. nekünk 30db tégla van de még tervezünk a következõ falhoz is 18at berakni, abban már lesz színes is.
A kérdező hozzászólása: Az tuti szép lesz, Nekünk kívül csak pici párkány lesz, de belül mindenképp ragaszkodom a párkányhoz, mer majd virágot akarok oda tenni, nagyon mutatós tud lenni. Nekem is tetszik a színes üvegtégla, de az meg kevés fényt enged át, és nekünk, konkrétan a fény miatt kellett.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon szép, tuti jó lesz. Hát én csak egész pciket szeretnék oda tenni. Amúgy már megvan, egyes sor lesz nem dupla és a kohában is 2 oszlop 5 sor, meg a szobámban is 2 oszlop és 5 sor.

Lehet 2 szakot végezni párhuzamosan úgy, hogy ne duplán számítson az adott félév, ha 2009-ben kezdtem?

Úgy tudom, hogy ezt felmen? rendszerben vezetik be, tehát akkor azokra érvényes, akik most kezdik a tanulmányaikat, nem? Februárban mennék mesterszakra, és szeptemberben pedig levelez? mesterszakra jelentkeznék.

Legjobb válasz: A mesterszakodat most fogod kezdeni, tehát érvényes rád az a szabály, hogy duplán számítanak a félévek.

A mesterszakodat most fogod kezdeni, tehát érvényes rád az a szabály, hogy duplán számítanak a félévek.
nem az a lényeg, hogy mikor kezdtél a felsõoktatásban te észlény, hanem hogy mikor kezdenéd a párhuzamos képzést. vagyis neked már mindenképp duplán lesz számolva.

A Sajátgépen belül a mappabeállításoknál valamit annyira félrenyomtam, hogy dupla kattintásra nem megnyitni akarta, hanem keresni. Hogy lehet visszaállítani?

A Sajátgépen belül a mappabeállításoknál valamit annyira félrenyomtam, hogy dupla kattintásra nem megnyitni akarta, hanem keresni. Ezt úgy sikerült kijátszani, hogy most már dupla kattintásra megnyitja, de mindig új ablakot nyit. Hogy hogy lehet visszaállítani az eredetire (újratelepítés nélkül)?

Legjobb válasz: Az eszközökben- mappabeállításai- általános- kattintás- itt bejelölöd dupla kattintásra megnyit. /XP-re írtam/

Az eszközökben- mappabeállításai- általános- kattintás- itt bejelölöd dupla kattintásra megnyit. /XP-re írtam/
A kérdező hozzászólása: Ez be van jelölve :( Ennek ellenére külön ablakban nyílik meg :(
Akkor még ugyanott az eszközökben - állítsd át, Mappák tallózása- Minden mappa ugyanabban az ablakban nyílik meg. Ezt jelöld be, és mentés. Remélem így már jó lesz. üdv.

Hogy lehet a Merkúron dupla napfelkelte? Nem értem :S

Láttam ezt a videót youtubeon

Legjobb válasz: Elsõnek: a Merkúron egy merkúri év rövidebb, mint egy merkúri év (tehát a bolygó hamarabb megkerüli a napot, minthogy körbeforduljon a saját tengelye körül. És ez okozza a vicces dolgot, vagyis lemegy a nap (a bolygó ügye kering ÉS forog is) majd ugyanott feljön, ahogy a saját tengelye körül is forog. Az az igazság, hogy ehhez egy animáció kéne, de így tudod elképzelni :) Esetleg próbáld ki, ha valaki tud segíteni. Kezdj el körözni a másik illetõ körül, és közben lassabban forogj magad körül is. (vagyis amikor ugyanoda érsz, másfelé nézzél) ha jó sebességet választasz, akkor azt fogod látni, hogy eltûnik a látómezõdbõl az illetõ (=lement a nap) majd ugyanott felbukkan (=felkelt a nap) mert amíg megtetted a fordulatot, addig a hátad mögött volt (=éjszaka volt). Ne földi idõben gondolkodj, tehát nem 24 óra alatt van dupla napfelkelte, hanem olyan 80 földi nap alatt :) Egy merkúri nap alatt, de földi idõszámításban az sokkalta több, több hónap.

Elsõnek: a Merkúron egy merkúri év rövidebb, mint egy merkúri év (tehát a bolygó hamarabb megkerüli a napot, minthogy körbeforduljon a saját tengelye körül. És ez okozza a vicces dolgot, vagyis lemegy a nap (a bolygó ügye kering ÉS forog is) majd ugyanott feljön, ahogy a saját tengelye körül is forog. Az az igazság, hogy ehhez egy animáció kéne, de így tudod elképzelni :) Esetleg próbáld ki, ha valaki tud segíteni. Kezdj el körözni a másik illetõ körül, és közben lassabban forogj magad körül is. (vagyis amikor ugyanoda érsz, másfelé nézzél) ha jó sebességet választasz, akkor azt fogod látni, hogy eltûnik a látómezõdbõl az illetõ (=lement a nap) majd ugyanott felbukkan (=felkelt a nap) mert amíg megtetted a fordulatot, addig a hátad mögött volt (=éjszaka volt). Ne földi idõben gondolkodj, tehát nem 24 óra alatt van dupla napfelkelte, hanem olyan 80 földi nap alatt :) Egy merkúri nap alatt, de földi idõszámításban az sokkalta több, több hónap.
Persze, hogy elrontottam... Helyesbesítés az elsõ sorra: "Elsõnek: a Merkúron egy merkúri év rövidebb, mint egy merkúri év (tehát a bolygó hamarabb megkerüli a napot, minthogy körbeforduljon a saját tengelye körül. " Ezt úgy akartam, hogy: "Elsõnek: a Merkúron egy merkúri év rövidebb, mint egy merkúri nap"
A kérdező hozzászólása: És akkor az a nap egy órával tovább tart?
A kérdező hozzászólása: ja nem, hülyeséget kérdeztem... asszem kezdem felfogni :D

Hogyan lehet kiírni Xboxon a legújabb játékokat amiknek már nagyobb a mérete, mint egy sima dupla rétegű DVD-nek?

Meg úgy hallottam, hogy még nem mindegyik játék ilyen. Én a Batman: Arkham City-t szeretném kiírni és oda már az új "technika" kell?

Legjobb válasz: A BAC csak 8giga körül van.. simán ráfér egy verbás dual layerre. Viszont, ahogy mondod a mostani újabb játékoknál sok 2-szer akkora akkora mint ami ráférne egy dupla rétegûre. A Max Payne 3 is például eredetibe 2DVD-n jelent meg (kb 14-15GB).

A BAC csak 8giga körül van.. simán ráfér egy verbás dual layerre. Viszont, ahogy mondod a mostani újabb játékoknál sok 2-szer akkora akkora mint ami ráférne egy dupla rétegûre. A Max Payne 3 is például eredetibe 2DVD-n jelent meg (kb 14-15GB).

Hogyan lehet a villanysütő dupla üvegezésü ajtaján az üveg belső felét megtisztítani? Szét lehet szedni az ajtón az üveget?

Legjobb válasz: Attól függ, hogyan lett maga az ajtó összerakva. Ha csavarozva lett, akkor elvileg szétszedhetõ és akkor kijön az üveg. De ha valami nem oldható kötéssel (alakos kötés, sajtolás, szegecs, stb.), akkor nem igazán. A másik lehetõség, hogy az üveget úgy rakták be, ahogy az autó szélvédõt, tehát hogy a szigeteléssel együtt kiszedhetõ. Viszont akkor nem lesz egyszerû visszarakni.

Attól függ, hogyan lett maga az ajtó összerakva. Ha csavarozva lett, akkor elvileg szétszedhetõ és akkor kijön az üveg. De ha valami nem oldható kötéssel (alakos kötés, sajtolás, szegecs, stb.), akkor nem igazán. A másik lehetõség, hogy az üveget úgy rakták be, ahogy az autó szélvédõt, tehát hogy a szigeteléssel együtt kiszedhetõ. Viszont akkor nem lesz egyszerû visszarakni.
A mienkben (Elektroluksz) A belsõ üveget lehet kiszedni. Szájbarágósan: Felfelé kell tolni (nyitott állapotban ez vízszintes irány) amíg az alsó része ki nem jön a keretbõl. Egy rugó tartja a helyén. Visszafelé ugyanígy lehet tenni. Benyomni a helyére a felsõ részt és addig nyomni tovább, amíg az alja is be nem megy. Aztán hagyni, hogy a rugó visszatolja.

Hogy lehet vezérlést állítani dupla vezérmûtengelyes autón?

Legjobb válasz: Nem értelmezhetõ a kérdés. A vezérlést nem lehet állítani csak beállítani. A vezérlésnek nincs állítási lehetõsége.

Nem értelmezhetõ a kérdés. A vezérlést nem lehet állítani csak beállítani. A vezérlésnek nincs állítási lehetõsége.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nem vannak célszárszámaim és nem tervezem h bontott hengerfejet veszek. egyszerû kérdés volt hogy menyire bonyolult mert ha nagyon bonyolult nem állok neki!
Kedves kérdezõ, vidd szakemberhez. A szakszerû munkához szükséges célszerszámok beszerzése akár elérheti egy öregebb kocsi árát. (ugye nem OBI-s crovakészlettel és egy papagájcsõrû fogóval terveztél nekiállni...) Nagyon úgy érzem, hogy ebbõl egy bontott de jó hengerfej beszerzése lesz....
Pedig ez a kenyérbeles dolog megtörtént - nem konkrétan autó szelepfedelével, hanem motorkerékpáron. Menet közben elkezdte engedni a váltóból az olajat az úriember motorja, megállt, elõvette a szendvicset a hátizsákból, kicsit megrágta, betömködte és vígan továbbmotorozott. :) Igen, a modern autóknál mindig - de még lehet néha látni olyat az úton, ahol nem ír elõ a gyár cserét, pl. 1967-es Opel Rekord 1.7-es motorja. Ott simán egy lépcsõben lehúzza az ember 100 Nm-re. :D
Szervízkönyvben le van írva az egész motorszétszerelési és összerakási folyamat. Vannak jelek rajzolgatva, mind a fogaskerekekre, mind a szíjra is, hogy kell állnia a cuccoknak.
“ félig megrágott kenyérbéllel tömíteni a szelepfedélnél, mint a megboldogult öreg mester...“ Hát itt majdnem felsírtam! :D Egyébként hengerfejcsavarból mindig újat kell venni, mert nyúlásra vannak húzva.
Rendben, az egy nagyon jó meló. Típustól függõen kell célszerszám, megfelelõ új tömítés és alkatrészek (ugye szükség esetén a HF csavarok is), megfelelõ szerszám a csavarok lehúzásához, a csavarok lehúzási adatai (sorrend, nyomatékok, szögek)... Típus nélkül erre annyit lehet mondani, hogy: -leszeded -felfekvõ felületeket ellenõrzöd -elvégzed a cseréket/javításokat amiket beterveztél és szükségesek -tömítés/hengerfej/vezérlés felrak De gondolom ezt tudod és nem villáskulccsal akartad lehúzni a hengerfejet és félig megrágott kenyérbéllel tömíteni a szelepfedélnél, mint a megboldogult öreg mester...
A kérdező hozzászólása: teljessen szét lesz szedve a hengerfej vezérmûtengelyek szelepek szimeringek minden kilesz szedve cserélve lesz!!!
Válassz célszerszámot: [link]
A kérdező hozzászólása: nem lett még szétszedve!
Van olyan elvetemült tipus, ahol csak célszerszámmal tudod megfelelõen pozicionálni. Nem kellett volna esetleg erre a kérdésre még szétszedés elõtt gondolni, és valahogy összejelölni?
A kérdező hozzászólása: Ha valaki letudná írni a menetét a hengerfej felépítésnek szakaszait mit hogyan kell csinálni az nagy segítség lenne.
A kérdező hozzászólása: És honnét tudom hogy jól van beállitva? hogy kell felfüzni a hengerfejet? sehol nem találok rá választ.
Fokolókerékkel.
Okos döntés. Összedobni össze lehet, de ha az ember minõségi munkát akar végezni, végeztetni, bele fog õrülni az iparosokkal való vitába "miért, jó az úgy, másnak is így szoktuk". Csak egy apró részmunka: szelepvezetõk cseréje, nem valami olcsóra, hanem megfelelõ minõségû anyagból készültre. Ezt tökéletesen feldörzsárazni az elõírt illesztési hézagra... van amelyik hengerfej-felújító agya már itt ledobja a szíjat... És számtalan apróság, filléres vackok, mint a sokféle jóazúgy típusú hengerfejtömítés közül kiválasztani egy tényleg jót, amire nem fog rámenni a gatyád. Csak tapasztalt ismerõssel érdemes belevágni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!