Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet csekket (53 db)

Hogyan lehet csekket feladni?

Ciki hogy nem tudom:D

Legjobb válasz: bemész a postára odaadod a csekket a néninek és a pénzt,õ meg letépi az oldalát az odaadja neked és kész. Ha meg ki kell tölteni az értelemszerû a hátára is ráv nan írva

bemész a postára odaadod a csekket a néninek és a pénzt, õ meg letépi az oldalát az odaadja neked és kész. Ha meg ki kell tölteni az értelemszerû a hátára is ráv nan írva
beballagsz a postára is befizeted a rajta szereplõ összeget! vagy beteszed egy borítékba, feladod a téged anyagulag szponzoráló ember részére és õ beballag a postára és befizeti a rajta szereplõ összeget.... Amúgy a válaszom elsõ része volt a komoly :)

Hogyan lehet sárga csekket interneten befizetni?

Tulajdonképpen minden szolgáltatónál így szeretném rendezni ezentúl a befizetéseimet. Nem csoportos beszedési megbízással szeretném intézni, hanem interneten (átutalással?).

Legjobb válasz: Ha átutalással, akkor lépj be a netbankos felületre. Ha szerencséd van, akkor a lehetõségek között szerepel sárga csekk befizetése menüpont, ahol a csekkhez hasonló felületbe be kell írni a csekken szereplõ adatokat (K&H, Raiffeisen és Gránit Bank netbankján is van ilyen lehetõség). Ekkor is sima átutalással történik a kiegyenlítés, csak az ügyfél dolgának megkönnyítésére szolgál a csekkhez hasonló felület. Ha mégsem lenne ilyen felület, akkor sima átutalást válaszd, és a közlemény mezõben kell feltüntetned a csekk megbízóazonosító mezõjében szereplõ számsort, illetve ha a megbízás jogcíménél vagy a közlemény rovatban szerepel valamilyen ügyfélszám, akkor még azt is érdemes.

Ha átutalással, akkor lépj be a netbankos felületre. Ha szerencséd van, akkor a lehetõségek között szerepel sárga csekk befizetése menüpont, ahol a csekkhez hasonló felületbe be kell írni a csekken szereplõ adatokat (K&H, Raiffeisen és Gránit Bank netbankján is van ilyen lehetõség). Ekkor is sima átutalással történik a kiegyenlítés, csak az ügyfél dolgának megkönnyítésére szolgál a csekkhez hasonló felület. Ha mégsem lenne ilyen felület, akkor sima átutalást válaszd, és a közlemény mezõben kell feltüntetned a csekk megbízóazonosító mezõjében szereplõ számsort, illetve ha a megbízás jogcíménél vagy a közlemény rovatban szerepel valamilyen ügyfélszám, akkor még azt is érdemes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Tehát a szolgáltatók felé ebben az esetben semmit nem kell jeleznem sem elõre, sem utólag, ugyanúgy veszi, mintha a postán fizettem volna be, ugye?
Ha továbbra is kérsz csekket, akkor nem kell jelezned semmit. A csekkek megjönnek, Te pedig netbankon átutalással befizeted. Viszont lehet érdemes utánanézned, hogy ha már úgyis átutalással fizeted a számláid, nem-e tudsz pénzt megtakarítani azzal, ha nem kérsz csekket, hanem csak a számlát küldik meg e-mailben, amit átutalással egyenlítesz ki a számlán megadott instrukciók alapján. Pl. nekem az Externet az internetszolgáltatóm és ott 300 forinttal csökkent a havidíjam miután nem kértem sárga csekket.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, erre nem is gondoltam! Utána fogok nézni mindenképpen!

Igaz az hogy üdülési csekkel lehet fizetni benzinkúton a tankolásért?

Egyik ismerősömtől hallottam hogy az elmúlt években állítólag lehetett vele fizetni. Igaz ez? Ha igaz,akkor idén is lehetséges?

Legjobb válasz: Egyszer nagyon régen lehetett, de akkor is csak "meghatározott" csekkel, azaz volt olyan, hogy benzincsekk az üdülési csekkek között. Ma már nem. (Most már üdülési csekk sincs :)

Egyszer nagyon régen lehetett, de akkor is csak "meghatározott" csekkel, azaz volt olyan, hogy benzincsekk az üdülési csekkek között. Ma már nem. (Most már üdülési csekk sincs :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót. Amúgy abban tévedsz hogy nincs üdülési csekk. Idén még biztosan (De talán még jövõre is) a SZÉP-kártya is van és üdülési csekk is!


Hogyan lehet üdülési csekket szerezni?

Legjobb válasz: Az üdülési csekk természetbeni juttatásként nyújtott üdülési támogatás. Üdülési csekkhez juthat a kifizetõhelyek, általában munkáltatók támogatásával bármely belföldi illetõségû magánszemély, továbbá a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázat nyerteseként az a belföldi illetõségû, aktív munkavállaló, akinek átlagkeresete - a munkáltatója által kiadott jövedelemigazolás alapján - nem haladja meg a havi bruttó 70.000 forintot, és más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó egyéb jövedelemmel nem rendelkezik.

Az üdülési csekk természetbeni juttatásként nyújtott üdülési támogatás. Üdülési csekkhez juthat a kifizetõhelyek, általában munkáltatók támogatásával bármely belföldi illetõségû magánszemély, továbbá a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázat nyerteseként az a belföldi illetõségû, aktív munkavállaló, akinek átlagkeresete - a munkáltatója által kiadott jövedelemigazolás alapján - nem haladja meg a havi bruttó 70.000 forintot, és más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó egyéb jövedelemmel nem rendelkezik.
A szerzésre nincs információm, de az igényléssel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható a http://www.udulesicsekk.hu honlapon.
Én szeretnék eladni üdülési csekket.60.00 Ft értékben
Nekem is lenne eladó üdülési csekkem ha még aktuális :) vagy ha esetleg tudsz valakit akinek kellene.Köszi.
Üdülési csekket sajnos sokan kénytelenek eladni, mert ugyan jár nekik de nincs pénzük elmenni nyaralni.Fõleg ahol egy fö keresete a megélhetés.mi is eladjuk és veszünk belöle tüzelõt télire.
Én is eladnék 90e Ft üdülési csekket 81e Ft készpénzért cserébe
akinek eladjátok az nem tudja használni, mert nem az õ nevén lesz:D Nálunk minden étteremben elkérték a személyit, hogy megnézzék tényleg a mi nevünkön van e a csekk:)
Nekem is van 20 ezer Ft értékben, eladom 17-ért

Hogyan lehet az üdülési csekket felhasználi vonat- ill. buszjegyre?

Olvastam az üdülési csekk honlapján, hogy fel lehet használni távolsági utazásokra is. Feltételezem, egy vasútállomási pénztárnál lehet vele fizetni. De lehet akkor is, ha a vonaton akarok jegyet venni? És mi a helyzet a távolsági buszokkal? A buszpályaudvarokon nincs külön pénztár, jegyet csak a buszon lehet váltani.

Legjobb válasz: szerintem vonaton és buszon nem lehet fizetni vele. sõt, vasútállomáson sem mindegyiken, csak ahol már elektronikus jegykiadás van. elvirán, vagy máv-start honlapon meg lehet nézni, hol fogadják el. elég sok buszpályaudvaron van azért pénztár, de busszal ritkán utazom, ott nem tudom, hogy mindehol elfogadják-e az üdülési csekket.

szerintem vonaton és buszon nem lehet fizetni vele. sõt, vasútállomáson sem mindegyiken, csak ahol már elektronikus jegykiadás van. elvirán, vagy máv-start honlapon meg lehet nézni, hol fogadják el. elég sok buszpályaudvaron van azért pénztár, de busszal ritkán utazom, ott nem tudom, hogy mindehol elfogadják-e az üdülési csekket.

Hogyan lehet a csekken kapott fizetést beváltani Angliában?

A fizetésemet csekken kapom, mert még nincs bankszámlám. A csekk kiállítója a HSBC. A bankszámlám nyitását a Lloyds-nál indítottam, de még nincs kész. Azt szeretném tudni, hogy a csekken szereplő összeghez hogyan tudok a legegyszerűbben hozzájutni ingyenesen? (Beviszem a HSBC-be és át tudom váltani készpénzre?) Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A csekket beviszed egy bankba és ott beváltják. Lehetõleg a kibocsátó bankhoz vidd, akkor kevesebb a kezelési költség. Ha másik bankba viszed, mind a kettõ felszámítja a saját jutalékát.

A csekket beviszed egy bankba és ott beváltják. Lehetõleg a kibocsátó bankhoz vidd, akkor kevesebb a kezelési költség. Ha másik bankba viszed, mind a kettõ felszámítja a saját jutalékát.

Előrefizetős digitális villanyórát hogyan lehet tölteni? Csak csekken? Nekünk van 3 fázis is, kaptam csekket, hogy azon töltsem, de félek, hogy az éjszakait tölti fel.

Mi van ilyenkor?Honnan tudják a Démásznál,hogy melyiket kell tölteni?Telefonáltam be hozzájuk,de mindenki csak mást mondott:( Esetleg van közületek aki ebben járatosabb? S?rg?s,mert lemegy az óra nemsokára 0-t mutat:(
Blicceltél, mi?
A kérdező hozzászólása: hát igen de az adatok alapján mégsem.
Ilyenkor azt lehet tenni, hogy villámgyorsan lecsöngeted a dollárt.
A kérdező hozzászólása: de ez törvénybe ütközõ
A bliccelés is.

Üdüési csekkel hogy lehet fizetni?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Legtöbb helyen nem kérik, hogy igazolja magát, aki üdülési csekkel fizet. Legalábbis nekünk még sosem kérték, pedig mi mindig a sajátunkkal fizetünk :-) Szerintem fel tudod használni.

Legtöbb helyen nem kérik, hogy igazolja magát, aki üdülési csekkel fizet. Legalábbis nekünk még sosem kérték, pedig mi mindig a sajátunkkal fizetünk :-) Szerintem fel tudod használni.
Ha mentek valahova, akkor kérdezz rá, hogy az üdülési csekken ellenõrzik e a nevet. van ahol ezt szigorúan veszik, van ahol csak elveszik, mint a kpt.
Én eddig strandon és étteremben fizettem üdülési csekkel, nem kértek hozzá személyit, csak aláírást, meg az étteremben a címemet kellett megadnom.
Én RETRO napszemüveget vettem belõle, címet és aláírást kértek. ( csekk nem az én nevemre szólt )

Ha apehes befizetésem összege nem öt vagy tíz forintra jön ki, hanem egyre vagy hétre vagy olyanra, amit nem lehet már pénzzel kifizetni, akkor azt hogy tudom csekken befizetni?

Legjobb válasz: A csekkre forintra pontosan kell felírni az összeget és ott majd kerekítik és a postán kerekített összeget kérik, ezáltal tudod minden tartozásod kiegyenlíteni, ugyanis az apeh is a ft-ra pontos összeget kapja meg.

A csekkre forintra pontosan kell felírni az összeget és ott majd kerekítik és a postán kerekített összeget kérik, ezáltal tudod minden tartozásod kiegyenlíteni, ugyanis az apeh is a ft-ra pontos összeget kapja meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!