Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az ovu tesztet (15 db)

Hogyan lehet az ovu tesztet jósként használni?

http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml <-- ezen az oldalon olvastam el, hogy hogyan kell ezt csinálni.Csak azt nem értem,hogy mit jelent pl.: az ES+13 nap.A peteérést?l számított 13 nap, vagy a legutolsó menstruáció els? napjától a 13. nap.Mert most a ciklusom 16ik napján vagyok.A legutolsó ciklusom igaz 1 hétig tartott de nagyon gyengevolt.És elötte kb. 2-3 nappal volt pé. az ovu teszt szerint.Most pedig vannak terhességre utaló jelek(van hogy fáj a mellem,ha kávét iszom rosszul vagyok,és mintha többet járnék pisilni, meg többet aludnék).De nem szeretnék még terhességi tesztet csinálni,viszont van még 5 ovu tesztem.De azt se akarom hogy esetleg ha most is kés?i pé-m lesz akkor hamisan gondoljak babát.Szóval csinálhatom az ovu tesztet jósként,mármint ha reggeli els? vizeletb?l csinálom akkor honnan tudom majd hogy baba,és nem pé.

Legjobb válasz: Ja és ma du. megmértem a hõm 37.1 volt,de tudom, hogy ebbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni. :)

A kérdező hozzászólása: Ja és ma du. megmértem a hõm 37.1 volt, de tudom, hogy ebbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni. :)
Szia! Látom senki nem írt neked.:-( Szóval igen, lehet használni az ovu. tesztet jósként, de szigorúan reggeli elsõ vizeletbõl, csakúgy mint egy terhes tesztet. Az ES+13 azt jelenti, hogy a peteéréstõl számított 13. napon kellenne a jóstesztelést elkezdeni és ha folyamatosan erõsödik a csík, akkor nagy esély van rá, hogy terhes vagy, de azért ez sem 100%. Remélem tudtam segíteni! :-)
Elõzõ vagyok. Még annyit, ha gyenge volt a mensid és gyanakszol, akkor miért nem csinálsz egy terhes tesztet? Egy próbát megérne, és ha az negatív, akkor szerintem mindenképpen kezd el használni az ovu tesztet, (de nem jóslásra)hanem, hogy tudd mikor lesz peteérésed, fõleg ha mégcsak a ciklusod 16. napján vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Sokat segítettél.A terhességi teszteel gondoltam megvárom azt hogy megjön-e a következõ mensim, és gondoltam azért a maradék (5db) ovu tesztet addig elhasználom egykis jóslásra.Párommal most elég sûrûn vagyunk együtt ezért ebben a hónapban át adom magam a természetnek, ha esetleg még nem történt volna meg amire vártunk! :)

Vezetem a hőgörbémet mellette ovu tesztet is használok. Tegnap este pozítiv volt az ovu tesztem viszont a görbém még semmit nem jelzett! Ez hogy lehet? A ma reggeli ovu és az esti is már negatív volt.

Legjobb válasz: Úgy,hogy az ovuteszt az nem 100%-os! Az csak azt mutatja,hogy van-e peteérés. Hogy meg is repedt-e a tüszõ, azt nem. Azt csak a hõbõl lehet látni!

Úgy, hogy az ovuteszt az nem 100%-os! Az csak azt mutatja, hogy van-e peteérés. Hogy meg is repedt-e a tüszõ, azt nem. Azt csak a hõbõl lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!

Mitol lehet hogy az ovu tesztemet akár reggel, akár este csinálom az mindig egyformán halvány a második csík?

utolsó két hétben csináltam párszor és mindig ilyen.mitol lehet?

Legjobb válasz: Ha ovuláció után csináltad (gondolom erre értetted az utolsó 2 hetet), akkor azért. Csakis ovuláció elõtt 12-36 órával nõ meg az lh szint, amit az ovu teszt kimutat. Ha a 2 hetet ovu elõttre értetted, akkor azért lehet, mert még nem csak a jövõben várható, tehát akkor tovább kell tesztelni. Mivel az lh szint a nap folyamán növekszik a szervezetben, ezért érdemesebb csak késõ délután tesztelni. Remélem tudtam segíteni.

Ha ovuláció után csináltad (gondolom erre értetted az utolsó 2 hetet), akkor azért. Csakis ovuláció elõtt 12-36 órával nõ meg az lh szint, amit az ovu teszt kimutat. Ha a 2 hetet ovu elõttre értetted, akkor azért lehet, mert még nem csak a jövõben várható, tehát akkor tovább kell tesztelni. Mivel az lh szint a nap folyamán növekszik a szervezetben, ezért érdemesebb csak késõ délután tesztelni. Remélem tudtam segíteni.
javítok: csak a jövõben várható
vagy nincs ovulációd a hónapban... nekem volt így, hogy hiába néztem meg folyton...
A kérdező hozzászólása: Ovulaciom volt ez 100% mert a doki nezett uh-n, a honap elejen. akkor nem neztem meg mit mutat az ovu teszt, mert meg nem jott meg a csomag amit rendeltem.de utana kb ket hettel reggel megprobaltam ugy csinalni mintha josteszt lenne, hogy kimutassa a terhesseget, de csak halvany volt. azota egyparszor csinaltam este es reggel is de mindig egyforma halvany. terh. tesztem negativ. mult heten voltam dokinal, de csak megvastagodott mnyhartyat latott. menzim mindig ossze vissza van meg, nem tudom mikor kellene megjonnie, de gondolom ha vastag a mnyhartya akkor mar lassan megjon. vagy azert ilyen a tesztem mert mindig van bizonyos lh szint az emberben es ezt mutassa mindig a teszt halvanyan???
sajna, akkor passz...(elõzõ)

Lányok, szerintetek ha ma az ovulácios tesztemen a csik nagyon halvány, holnapra ebből lehet erősebb, annyira hogy tényleg pozitiv legyen az ovu tesztem?

Legjobb válasz: Szerintem legfeljebb holnaputánra. Nagyon halványból nekem még sose lett másnapra nagyon erõs.

Szerintem legfeljebb holnaputánra. Nagyon halványból nekem még sose lett másnapra nagyon erõs.
nekem a nagyon halvány teszt 4 napra utána lett pozitívan erõs...
Ha sokkal halványabb, akkor szerintem az holnapra nem lesz totál +. Azért csináld holnap is, így majd látod, hogy mennyit erõsödik a csík. Én a múlt hónapban a 9. cn-tól csináltam, s a 11-12.nap lett +, majd a 13. napon már teljesen negatív. Jól látható volt, ahogy napról-napra erõsödött.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, kozben mara + lett az ovutesztem es ma voltam a dokinal es mondta hogy holnap van az aktualis idopont. koszonom a valaszokat.

Hogyan kell használni az ovu tesztet? Hol lehet venni és kb. mennyi az ára?

Legjobb válasz: A használata nagyon egyszerü ha vizelet sugaras lh tesztet veszel!Az ára olyan 3000-4000ft körül van de nagyon megéri.A mikroszkóp meg szerintem nem olyan jo(saját tapasztalat)

A használata nagyon egyszerü ha vizelet sugaras lh tesztet veszel!Az ára olyan 3000-4000ft körül van de nagyon megéri.A mikroszkóp meg szerintem nem olyan jo(saját tapasztalat)
a http://www.vitani.hu egészségboltban 4000 ft. 25 db. és minden nap azonos idõben estefelé kell csinálni. használati tasítást találsz a dobozban. ha pesti vagy, elmehetsz érte személyesen is , van üzletük.
Szerintem a mikroszkóp is használható, és csak egyszer kell megvenni, max. 2000 Ft-ért. Pisilni sem kell, nyálból mutatja ki azt a hormont, ami a peteérést kiséri. Ha van kristályosodás, lehet próbálkozni. Lehet, hogy nem 100%-os, de olcsó, praktikus és fogamzásgátlás céljára is lehet használni.

Hogyan lehet félbevágni az ovu tesztet?

Valaki egy lentebbi kérdésre válaszolva azt írta, hogy ? félbevágta a rossmannos ovutesztet. Hosszában? Nem lesz úgy túl vékony a csík? M?ködik úgy is?

Legjobb válasz: Ez engem is nagyon érdekel és igen jó ötletnek tartom, bárki is írta...én egyszer vettem olyan ovutesztet, ami fele olyan vékony volt mint az átlag, gondolom a cég is így spórolt. Akkor a terhességi teszteket is felezhetjük, csajok!!!

Ez engem is nagyon érdekel és igen jó ötletnek tartom, bárki is írta...én egyszer vettem olyan ovutesztet, ami fele olyan vékony volt mint az átlag, gondolom a cég is így spórolt. Akkor a terhességi teszteket is felezhetjük, csajok!!!
Hát ez engem is nagyon érdekelne!! Tekintve az ovu tesztek árait és azt, h. vannak benne hibásak is... Lassan vennem kéne ovu tesztet és tényleg jó lenne tudni, melyikkel lehet így spórolni!
Ha szemre ugy latod, h neki tudsz menni egy olloval, batran nyiszaljatok :) Ugyanolyan hasznalhato mindketto fele!
király!! A sniccer sokkal jobb.
A kérdező hozzászólása: megpróbáltam. hát, nem tudom. egy kicsit elkezdett szétjönni lapjára. de ma így használtam, végülis azt hiszem kiértékelhetõ. a holnapira kiváncsi leszek.

De az ovu tesztet hogy lehet jóstesztként használni? Nem értem. Bocs, ha hülyeségnek tűnik. Ugyanúgy működik mint a terhességi teszt? Azaz használhatom a nemvárt idejétől terhestesztnek is?

Legjobb válasz: Az ovulációs teszt a peteérést mutatja. Ha tudod hány napos a ciklusod akkor a ciklus közepén kezdd el használni. Ha a teszt pozitív, akkor lehet nekiállni a babaprojektnek :) Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor nagyjából a 14 nap környékén tesztelj. Sok sikert! Terhestesztnek nem alkalmas.

Az ovulációs teszt a peteérést mutatja. Ha tudod hány napos a ciklusod akkor a ciklus közepén kezdd el használni. Ha a teszt pozitív, akkor lehet nekiállni a babaprojektnek :) Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor nagyjából a 14 nap környékén tesztelj. Sok sikert! Terhestesztnek nem alkalmas.
De lehet, így: http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Csak nem mindenkinek jön be.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok :)
Nekem bejött. Nagyon erõs pozitív lett a nemvárt napján. Másnap már a terhességi teszten is látszódott. 3 hónapos kisfiú anyukája

Hallottam hogy az ovu teszteket lehet jós tesztként is használni! A 10. nap körül már lehet vele próbálkozni? Bejött ez valakinek?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Én nem csináltam, mivel nem 100%, csak 70% (azt hiszem?) Szerintem várd ki azt a 3-4 napot, és tesztelj terhesteszttel, az a tuti.

http://babatervezok.otthona.net/josteszt.shtml Én nem csináltam, mivel nem 100%, csak 70% (azt hiszem?) Szerintem várd ki azt a 3-4 napot, és tesztelj terhesteszttel, az a tuti.
Én jósteszteltem, de többet soha! 9-ik dpo-ól minden nap szépen láthatóan erõsödött a 2-ik csík.Örülni kezdtem, hittem most végre van baba.Terhesteszt meg--lett.Baba sehol! Becsapott a teszt:(
Én nem használtam, de nagyon sok rosszat hallottam róla. Szerintem jóstesztelésre nem alkalmas.
Mire a jósteszt mutatna valami bizonytalant (ugyanis több napon kell egymás után tesztelni, nem csak egyszer) addigra egy érzékeny terhesteszt már biztosat mutat.
Nem ajánlom, mert hamis illúziókat kelthet... végül nagyobbat csalódhatsz. Van akinek bejön, de van akinek nem. Nekem bejött, mert nem mutatott semmit és akkor nem is volt ott semmi.

Múlt szombat és vasárnap volt + az ovu tesztem.Együtt voltunk szombaton, hétfőn és kedden. Lehet, hogy a baba piszkál?

Lehet,hogy ez hülyén fog hangzani,de azóta folyamatosan érzek valamit odalenn.Olyan mintha érzeném a méhem.meg mindenem,de nem fájdalom amit érzek.Inkább nyomásérzethez tudnám hasonlítani.cicim nem fáj.Ápr.5-re nemvárom

Legjobb válasz: Szia! Ugyan ebben a cipõben járok én is,de szeritem még most "küzd" bennünk valami.Kicsit úgy érzem,mint ha most külön szerv lenne a méhem meg az ottani dolgok.Várjunk még,de drukkolok,hogy baba legyen mind a kettõnknél:D!!!!

Szia! Ugyan ebben a cipõben járok én is, de szeritem még most "küzd" bennünk valami.Kicsit úgy érzem, mint ha most külön szerv lenne a méhem meg az ottani dolgok.Várjunk még, de drukkolok, hogy baba legyen mind a kettõnknél:D!!!!
1.vagyok Mi újság? Teszteltél már?? Úgy izgulok:D!
1.vagyok Jaaaj, nagyon SZORÍTOK!!!!!! Írj, amint tudsz valamit!!!!!
A kérdező hozzászólása: na csajok, mára nemvártam és egyenlõre nem is jött meg.Holnap reggel teszek egy próbát... szorítsatok kérlek
1. vagyok Nálam tegnap kezdett nehezedni a mellem, de ez lehet menzesz elõtti jel is és persze megjelent két fránya pati, ami nekem menzesz elõtt már egy héttel jelentkezni szokott.A fémes szájíz még mindig van és a hõm is emlekedik most már csak azon kell izgulnom, hogy maradjon is fent:) Remélem nem jön meg neked vasárnap és jó híreket hallunk majd:D!!!De ha hétfõn negatív lesz a teszt akkor még ne keseredj el, mert tudod, lehet még nem elég a HCG. Babát kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: nekm kicsit fáj a cicim.Meglátjuk mi lesz hétfõn.Akkor tesztelek, feltéve ha nem jön meg vasárnap :)
Sziasztok, 2. válaszadó vagyok ismét. Nõdoki lehangolt, azt mondja elsõ lennék a praxisában, aki megérzi a beágyazódást, attól nem feszülhet a méh, nem szúrkálhat az alhas. Szerinte inkább vmi gyulladásom van. Szedjek antibiotikumot, ha nem lesz pozitív a tesztem :(. Ti hogy vagytok?
Elsõ vagyok Én még 2 napja fémes szájízt érzek és nagyon kellemetlen. Minden képpen megvárom a nemvártat, de megírom mi lett.Hõmérõzöm is és abból már tudom, hogy van babó vagy sem. Én is a beágyazódásra tippeltem egyébként:D Írjatok majd!!!
Ok, 2. válaszoló vagyok, én pont ma megyek nõdokihoz rákszûrésre, így meg fog vizsgálni. Remélem, nem petefészek gyulladás miatt érzem ezt a feszülést...majd megírom, mit mondott.
A kérdező hozzászólása: én si ápr.5-re nemvárom. Írjatok nálatok mi lett
Sziasztok, én ugyanezt érzem, és április 5re nem várom. Vasárnap volt a pém és azóta folyamatosan azt érzem, mintha feszülne a méhem. Néha szúrkált a bal petefészkem is. A cicim nem fáj nekem sem. Remélem, a beágyazódást érezzük.
A kérdező hozzászólása: Hát csajok, az áprilisi akció sikertelen volt. Ma megint pozitív az ovu tesztem, és megint nekilátunk:) A mikroszkóp is páfrányos, és fáj a fészkem.de nagyon

Mitől lehet, hogy a ciklusom 6. napján pozitív reggeli első vizeletből az ovu tesztem?

Menstruáció megvolt,tegnap múlt el,igaz kevesebb volt,de 5 napig tartott és inkább barna volt!Ilyen magas lenne az lh szintem?vagy már peteérés lenne?Egyébként mindig a 15.napon van ovum és 28 napos a ciklusom és mindig megérzem a petefészkemen.Most nem érzek semmit!A hőm is az alaphőn van,csak egy kicsit magasabb(36,7)!

Legjobb válasz: A luteinizáló hormon szinted csúcson van. Nekem is minden hónapban ilyen, vicces. De semmi más :-(

A luteinizáló hormon szinted csúcson van. Nekem is minden hónapban ilyen, vicces. De semmi más :-(
Ovutesztet délután kell csinálni, nem reggeli elsõ vizeletbõl. Legjobb 5-7 között, elötte ne igyál, ne egyél 2 órát! Így van értelme. Ikres
Mièrt csinàltàl màr 6. napon ovu tesztet? De igaza van az elõttem írónak, azt hiszem rà is van írva, hogy a reggeli elsõ vizelet tèves eredmènyt adhat. Dèlutàn/este, ès ne igyàl elõtte 2 óràn àt!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Tudom, hogy délután kell csinálni!Jóstesztként próbáltam ki reggeli elsõ vizeletbõl kíváncsiságból, hogy mit mutat, mert sokat olvastam róla és direkt a ciklusom elején akartam, hogy tuti nem vagyok terhes és hogy mennyire megbízható a jósteszt!De így már tudom, hogy semennyire!Tegnap délután is csináltam, de az nem lett ennyire pozitív, csak egy kicsit lett halványabb controllnál!Most meg a reggeli full pozi lett!
Ez a jószesztelès egy baromsàg! Az lh hormon a ciklus alatt vègig megtalàlható a szervezetben, kisebb-nagyobb mennyisègben.
Szerintem is felesleges pocséklás! Ahogy az elõttem lévõk is írták, az LH folyamatosan jelen van a szervezetben, szintje állandóan változik. A használatit meg érdemes betartani.
Jósteszt? Nem tom ki ír ilyeneket, h mutatja...tapasztalat, h terhes vagyok és olyan negatív volt végig az lh teszt, sõt eltûnt a csík is róla a 26.napra...és ott már pozit teszteltem 28 napos ciklusnál! :) So nagy hülyeség aki azt mondja jósteszt, nem is azt a hormont mutatja.
Ha jóstesztként akarod csinálni, holnap is csinálj egyet, meg holnapután. Ha erõsödik, csinálhatsz hcg-t. Nekem mutatta a babát, már 1, 5 éves.
Hülyeség, nem erõsödik...én is néztem és a végére még a csík is eltûnt, nemhogy erõsödött volna és mégis pozitívat teszteltem...so aki azt írja, h mutatja az nem igaz, nem a babát mutatja!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!