Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az anyatejre a (28 db)

Hogyan lehet visszaszoktatni az anyatejre a babát 3 hét tápszer után?

4 és fél hónapos kora óta nem hajlandó elvenni a cicit, 2 hét után vettem neki tápszert, azóta hajlandó lett volna de már kevés volt, mostmár hallani se akar a szopiról

Legjobb válasz: Az LLL oldalon vannak szopis tanácsadó telefonszámok, kérj tanácsot, õk értenek hozzá. Megéri hidd el, és szerintem nem késõ. Én drukkolok, mert az anyatej a legjobb. Neked meg tök kényelmes:)

Az LLL oldalon vannak szopis tanácsadó telefonszámok, kérj tanácsot, õk értenek hozzá. Megéri hidd el, és szerintem nem késõ. Én drukkolok, mert az anyatej a legjobb. Neked meg tök kényelmes:)

Pár napja azt tapasztaltam, hogy vizesebb a tejem, akár reggel, délután vagy este fejem. Mitől lehet ez? Hogyan lehet újra "dúsabbá" tenni az anyatejet? A táplálkozásom nem változott igazán. Mit egyek, hogy több zsír legyen a tejben?

Legjobb válasz: Mibõl tapasztalod? Nem lehet, hogy a nagy hõségben sûrübben teszed mellre? Amikor szomjoltás miatt cicizik, akkor is a hígabb elõtejet issza. Szerintem nem kell tenni semmit, hogy zsírosabb legyen. Ha megfelelõen hízik, akkor biztos, hogy minden rendben van.:))

Mibõl tapasztalod? Nem lehet, hogy a nagy hõségben sûrübben teszed mellre? Amikor szomjoltás miatt cicizik, akkor is a hígabb elõtejet issza. Szerintem nem kell tenni semmit, hogy zsírosabb legyen. Ha megfelelõen hízik, akkor biztos, hogy minden rendben van.:) )
A kérdező hozzászólása: Ez nem az elõtej, maga a tej lett vizesebb. Lefejek pl. 125 mililitert és látom, hogy más az állaga.
Szia, ne haragudj, hogy kötözködöm, de ha le tudsz fejni 125 ml-t, akkor szerintem ne foglalkozz az állagával. Ha a baba ugyanúgy gyarapszik, akkor a tejed is jó neki. Szerintem is a nagy meleg miatt van így. Mi sem eszünk pörköltet nokedlivel 35 fokos kánikulában...
amikor a baba szop az eslö cseppek csakis vizböl állnak és a tej 70%-a vizból áll. ezen nem lehet változtatni :)
Elõtej amit te vizesebbnek látsz! Ne aggódj. Ez arra jó hogyha a baba szomjas ez tökéletes neki. De ha éhes továbbszívja és akkor jön a zsír dús tejcsi, ezért lakik jól. Semmi gond nincsen!
Valószínû azért, mert a nagy melegben több folyadékot iszol és a tejtermelés igazodott a babád igényeihez. Nem kell semmit tenned, a szervezeted tudja a dolgát.

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)


Még gondolkodom, 8 hónapos a lányom.
Szia! Nekem már kb. 5* változott a véleményem errõl az oltásról. Végül is most úgy állok, hogy Én nem oltatom magam, hanem csak a férjem, mert Õ hozhatja haza a betegséget, hiszen mi nem járunk közösségbe a picurral, rokonság sincs aki látogatna, így csak tõle kaphatnánk el. Nagyon félünk az esetleges mellékhatásaitól, mi lenne ha nem tudnám felnevelni a gyermekemet, mert lebénulok stb.... Lehet butaság, de Én mégis félek. 4 hónapos baba anyukája
Utolsó válaszolóhoz hasonlóan nálunk is csak Apa oltatja be magát, mi sem járunk közösségbe a picurral.
Nekem már 15 hónapos a babám és szoptatok. Én beoltattam magam mindkét infuenza ellen. Eddig semmi mellékhatása nincs, amúgy én sokat vaciláltam hogy mit tegyek, de van egy 11 éves fiam is aki az iskolából sok mindent hazahoz. Õt is beoltattam és eddig nála sincs mellékhatás. A picit meg 2 hét múlva oltják. Sok rémhír terjeng a neten, nem szabad törõdni vele.Én az orvosommal beszéltem , elmondta az eddigi tapasztalatait ez alapján döntöttem.Amúgy az oltóanyag nem kerül bele az anyatejbe, de ha te elkapod a betegséget, átesel rajta és a szervezeted ellenanyagot termel, az jut át.
Nekem is van egy iskolás fiam(10 éves lesz), õt beoltatom. elsõ
Szia! 5 és fél hónapos a fiam, és én 1 hete beoltattam magam. Jól vagyunk (kipp-kopp, lekopogom... :) és mindkét influenza ellen elvileg védve vegyunk. A nõgyógyászom, a háziorvosom és a gyerekorvos is ezt javasolta a baba érdekében...amúgy eddig sose kaptam sima influenza ellen sem védõoltást

Hogyan, miben a legjobb az anyatejet fagyasztani? Van esetleg valami bevált tároló, pl. valamilyen joghurtos pohár? Mivel lehet lezárni?

Legjobb válasz: Több cég gyárt anyatej tárolására steril, zárható eszközöket. Például az Avent gyárt: tejtároló zacskókat zárócsipesszel vagy tejtároló poharakat tetõvel.

Több cég gyárt anyatej tárolására steril, zárható eszközöket. Például az Avent gyárt: tejtároló zacskókat zárócsipesszel vagy tejtároló poharakat tetõvel.
Sajnos nekem csak egy hétig volt tejcsim, de addig amit tudtam lefagyasztottam. AVENT anyatejgyûjtõ pohárkákba. Ez elég drága 3000 Ft/10 db, de steril. Most már kezdem a baracot pépesítve fagyasztani, pont most végeztem vele, és mivel elfogyott a pohárkám, ezért zacsiba raktam, a zacsit elõtte egy bögrébe állítottam, így a böre volt a mennyiségjelzõm, és bögréstõl raktam a fagyasztóba, amikor megfagy a bögrét kiveszem, és pici bögrényi adagok lesznek a kajából. A zacsit befõttes gumival zártam le. Próbáld ki szerintem anyatejcsivel is mûködik a dolog. Remélem tudtam segíteni: T.
Szia! Én sima 1 dl-es mûanyag kávés pohárba tárolom. Papirboltba lehet vásárolni, kb. 2-3 ft/db. Fagyásig alufóliával takarom le, amire árazócimkével ráragasztom a dátumot. Aztán fagyottan betekerem folpackkal és celluxal leragasztom. Nekem ez bevált, nem veszi át a hûtõszagát, és olcsó is. Kellemes babázást. Üdv.

Hónap elején kezdtük a kóstoltatást 3, 5 hónaposan védőnői javaslatra. Ebédre és vacsorára tápszert kap a pici, a többi evés anyatej. Honnan lehet megállapítani, hogy mennyi az a mennyiség, ami elég neki ilyen idősen?

Túl vagyunk az almán, a répán, most megy a kettő összekeverve. Szopizás előtt vagy után jobb kóstoltatni? Az üveges bébiételt felbontás után le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?

Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?
Én is ezt akartam kérdezni, ugyan mi oka lehetett a védõnõnek, hogy hozzátáplálást javasolt 3, 5 hónaposan? :( Mindenképp szopi után adj neki bármit, különben elválasztod a kelletténél hamarabb, de szerintem felesleges elsietni, akár hónapokig is élhet tejen és almán, felesleges megterhelni a szervezetét. De ha nagyon sietni akarsz vele, akkor krumpli, sütõtök, körte stb. Az üveges bébikaját szerintem nem lehet fagyasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos elég kevés a tejem, hiába próbálok mindenféle tejszaporítót. Az az igazság, hogy örülök annak, hogy eddig is tudtam szoptatni, mivel egyedül maradtam a kicsivel. Apa szülés elõtt 2 héttel lelépett, így a stressz nem igazán volt elkerülhetõ. Természetesen szeretném még szoptatni, ahogy tudom. Lehet, hogy megpróbálom felváltani a tízórai és a déli etetést. A kicsikém egyébként elég nagy étvágyú, nem tudja mi az elég. :) )) Köszönöm még egyszer a segítségeteket.

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Tényleg igaz, hogy az anyatejet lehet helyettesíteni kecske tejjel? Ezt hallottam, mivel nem allergizál és az összetevője is hasonló. Ki ad a babájának?

Legjobb válasz: Szia! Én is kecsketejet akartam adni a kislányomnak, de a védõnõm azt mondta, hogy inkább tápszert adjak, mert a közhiedelemmel ellentétben a kecsketej nagyon nehezen emészthetõ, és nagyon megterheli a picibabák pociját. A gyerekorvosunk is azt mondta,hogy legjobban a tápszer hasonlít az anyatejhez (mind összetevõiben, mind tápanyagaiban). 4 hós kislány anyukája

Szia! Én is kecsketejet akartam adni a kislányomnak, de a védõnõm azt mondta, hogy inkább tápszert adjak, mert a közhiedelemmel ellentétben a kecsketej nagyon nehezen emészthetõ, és nagyon megterheli a picibabák pociját. A gyerekorvosunk is azt mondta, hogy legjobban a tápszer hasonlít az anyatejhez (mind összetevõiben, mind tápanyagaiban). 4 hós kislány anyukája
Nem adnék. Anyatejet biztosan nem helyettesítenék vele. Lehet, hogy nem allergizál, de nem hiszem, hogy megfelelõ táplálék lenne egy kisbabának. A tápszert arra fejlesztették, hogy a baba igényeit a lehetõ legjobban kielégítse, a kecsketej ebbõl a szempontból nem lehet jobb.
Inkább Te is írass fel tápszert (hypoallergént) a gyerekorvossal, attól tuti nem lesz semmi baja a picinek, és megkap mindent amire szüksége van. 1. válaszoló
Elõzõ vagyok. Azt nem írtad, hogy ennyire picurka a babád. Néhány napja láttam itt vkit, aki szintén a kecsketejjel kapcsolatos kérdést tett fel. Próbálj visszaolvasni! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! Hozzátáplálni nem nagyon sok mindennel tudok egy 1hós babát...
Nekem erre azt mondta a gyerekorvos, hogy az elefántot sem táplálhatnánk egy egér tejével. Ugyanez vonatkozik az ember és egy másik emlõs tejére is. Szóval inkább tápszer.
Szia! Próbáld meg a tápszer mellé édeskömény, vagy mecsek baby teával itatni. Nekünk ez szépen rendbehozta a székletét. Egyik nap édesköményt kap másik nap mecsek teát, üresen, cukor nélkül. Ha ez sem válik be a langyos kamillatea tuti meghozza a kívánt hatást. Én meg tuti nem támadlak, mert nekem 6 hetes kora óta tápszeres a babám, de ettõl még nagyon jó anya vagyok, és a legjobbat akarom a kislányomnak. Próbáld meg a teákat, a kislányom egyébként Milupa Milumil HA Startot eszik. 1. voltam
Sajnálom, hogy nem válik be a tápszer, értem, hogy csak jót akarsz a babádnak. Ne szívd mellre, egy ilyen kérdésre mindig kapsz támadó megjegyzéseket is. Az én babám sem kakil rendesen. Egy hónapja kap tápszert, most kezd jobb lenni a helyzet, kap baracklevet is, talán attól. (második)
Szerintem nincs jobb az anyatejnél, de ha nem elég akkor a gyermek korától függõen pótolnám. Ha már van 3 hónapos bevezetném az anyatej mellé az almát, banánt répát krumplit. Ha kisebb a gyermek tápszerrel pótolnám. Ha semmi esély a szptatásra akkor a tápszert választanám és, amint lehet bevezetném az elsõ papikat. Én szoptatam de 3 hónapos korátol nem volt elég így a délutáni étkezést az elsõ gyümölcsökkel pótoltam.
Miért gondolod hogy egy állati eredetû dolog egészségesebb mint egy bevizsgált és szigorúan ellenõrzött tápszer? Én biztos nem adnék a gyerekemnek semmi féle tejet. Már 9 hónapos és legalább két de még az sincs kizárva hogy három éves koráig nem is fog semmiféle tejet kapni. Se boltit se házit. De ha te ezt helyesnek gondolod akkor próbáld ki. Maximum felnõtt korában asztmás, allergiás, és esetleg bélbetegségekkel küzdõ felnõtt lesz a kisgyereked. Mert ezeknek a dolgoknak bizony több év akár évtized múlva lesz meg a "hatásuk".
A kérdező hozzászólása: igen ám de a tápszer egy nagy adag [email protected] már 1hete nem kakál a babám a táptól, már nem egy fajtát irattam, nekem ezt javasolták, nem értem miért kell támadni az embert...na mind1. arról meg nem én tehetek h elapadt a tejem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves szavakat. sajnos semmilyen tea nem hozza meg a hatást:( csak a lázmérõ:(
egtaláltam!Lehet adni 2és fél hónapos babának kecsketejet? Tápszert kap pótlásnak, kevés a tejcsi. Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 4 válasz Van még valaki ebben az õrült, mindent tiltó világban, aki forralt, hígított kecsketejet ad a babájának, mesterséges tápszer ... Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Szoptatás 6 válasz Kislányom 4 hónapos. Anyósomék és sógornõm már 3 hónapos kora óta azzal nyaggatnak, hogy adnom kellene neki kecsketejet. ... Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 8 válasz
Én nem támadtalak csak leírtam a véleményemet. De ha már azt sem szabad akkor nem írok többet. Jó szándékkal írtam és lesza....om a lepontozásokat. És most látom hogy még csak egy hónapos babáról van szó. Hát tégy amit akarsz. Az meg hogy öt napig vagy akár egy hétig nincs széklete a babának ilyen korban még teljesen természetes. És vannak különbözõ készítmények melyekkel a székletürítés gondokat kezelni lehet.
A kérdező hozzászólása: Bocs, most látom, hogy nem jó helyre írtam.
Szia! Nem tudom, hogy leadásra milyen korlátozás van, viszont az tény, hogy anyatejgyûjtõbõl tejet csak 8 hónapos koráig kaphat a baba (addig írhatja fel a gyerekorvos). Elképzelhetõ, hogy emiatt, hogy egy 8 hónapos babának egy 1, 5 éves gyerek anyukájának a teje már nem tartalmaz elég tápanyagot. Mi kaptunk tejet anyatejgyûjtõbõl, és mindig próbálták a kislányommal egykorú baba anyukájának a tejét adni, ezért gondolom, hgoy mivel 8 hó után már nem kaphatnak a babák tejet onnan, így idõsebb babák anyukáinak a tejére nincs szükség.
Én úgy tudom, hogy amíg elég zsíros, addig beveszik.Volt egy szomszédasszonyom, aki 1, 5 évig adott le tejet mindkét lánya után.
Debrecenben régebben ugyan de a gyerekem három hónapos koráig írta csak fel az anyatejet a doktornõ. Keveseltem és az anyatejgyûjtõbõl az egyik kiadó azt mondta keressek egy anyát és vegyem meg tõle feketén:) ) de arra figyeljek, hogy ne olyan anyuka legyen aki hat hónapnál régebben szoptat mert az a tej már nekünk nem megfelelõ, nem elég sûrû stb. Így levadásztam egy anyukát és dupla pénzért hordtam még tõle négy hónapig.
Ne haragudjatok, hogy nem a kérdésre válaszolok. Le a kalappal elõttetek, Anyukák, akik ennyi tejet adtok le. :) Egy gyakorlati kérdésem lenne: hogy, mivel fedezitek ezt a hatalmas kálcium-szükségletet, hogy ne menjenek tropára a fogaitok?
A kérdező hozzászólása: De jó neked, hogy olyan sokáig adhatsz!Az anyatejgyûjtõbe adod? Én havi szinten 36 litert adok és sajnálom, hogy nem lehet tovább, de majd rákérdezek, mi az oka?!Hátha lehet tovább is.
Én Budapesten vagyok anyatejleadó s a kisfiam 13 hónapos! Épp a múlt héten kérdeztem rá s azt mondták addig adok tejet, míg van.Nincs meghatározva! Havi szinten kb:25 litert is elvisznek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én ezt értem, de akkor máshol miért lehet, az nem világos?! Okot nem mondtak, hogy miért csak 8 hónapig, de gondolom azért, amit a második hozzászóló írt.
Én konkrétan ismerek olyan anyukát, aki 14 hónapig szoptatott, és végig adta le az anyatejet. Ez Budapesten volt kb 2 éve. Nálatok mit mondtak, miért csak 8 hónapig lehet?
Szia! Én is adtam tejet egy hat héttel idõsebb kislánynak, és ahogy betöltötte a 8. hónapot, úgy már nem adhattam neki tovább. Már nem emlékszem pontosan a törvényi hátterére, de az biztos, hogy mire megérkeztek a tejleadáshoz szükséges papírok, addigra hetek teltek el, és szegény baba addig tápszeren élt. Ez Cegléden volt, nem tudom máshol hogy zajlik, de ezt a 8 hónapot már másoktól is hallottam. Üdv!
Dehogynem, én is csináltam így, bár 1, 5 napnál tovább sosem gyûjtöttem azt amit fagyasztottam.
Kedves Kérdezõ! Az anyatejet 48 órán keresztül lehet tárolni sima hûtõben. Általában 24 órás gyûjtést szoktak javasolni, hogy azt még össze lehet önteni, ettõl nem sokkal tér el a 26-27 óra. Arra érdemes figyelned, hogy a friss tejed ne öntsd rá a hûtõben lévõre, hanem elõször azt is le kell hûteni, és csak azonos hõmérsékletûeket öntsd össze.
A kérdező hozzászólása: jujj, eddig nem igy csináltam... akkor elrontottam?
A meleg tejhez, ha hozzáöntöd a hideget, akkor olyan anyagok választódnak ki, melyek elõsegítik, hogy hamarabb megromoljon a tej. Érdemes majd a felolvasztáskor figyelned, ha olyan avasodott zsír illata lenne, akkor valószínûleg már nem jó. De ezen ne emészd magad, nem tudhattad, de most már így érdemes csinálnod :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!