Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az anyatejre (45 db)

Hogy lehet az anyatejet leadni?

milyen vizsgálatot csinálnak rajtam(csak h sok id?-e)?

Legjobb válasz: A védõnõdet keresd meg, õ tud ebben segíteni. Õ meg tudja mondani, milyen vizsgálatok kellenek! Ha jól tudom 1800/litert fizetnek érte. Az anyatejgyûjtõ gyûjti be, nem pedig anyuka viszi el tõled. Keresd a védõnõdet!

A védõnõdet keresd meg, õ tud ebben segíteni. Õ meg tudja mondani, milyen vizsgálatok kellenek! Ha jól tudom 1800/litert fizetnek érte. Az anyatejgyûjtõ gyûjti be, nem pedig anyuka viszi el tõled. Keresd a védõnõdet!
Szia! Mindenképpen keresd fel a védõnõt, mert tõle is kell kérni papírt, addig is itt vannak a részletek: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/

Hogy lehet az, hogy nem kell neki az anyatej 6 hósan?

Az a helyzet, hogy 4 hós koráig kizárólag anyatejes volt. Aztán pótlást kellett adjak, mert kevés volt a tejem. Aztán jött a cumizavar és már nem kellett neki a cici (csak éjjel fogadta el), csak cumisüvegb?l itta a tejet illetve tápszert. Eddig nem is volt probléma, mert mindig lefejtem neki a tejet. De 3 hete már üvegb?l sem kell neki a tejem, de ha tápszert adok, azt hipp-hopp lehúzza. Nem értem, pedig nem menstruálok vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Az én fiam megérezte a peteérést is, ami a menszesz elõtt két héttel van ugyebár. Valami okból biztosan nem tetszik neki az íze. Esetleg olyat eszel, vagy felengedve adod, vagy túl sokat áll a tej, mielõtt odaadod neki, vagy nem tudom... És ha összekevernéd tápszerrel? Sõt, a tápszert lehet eleve a felmelegített tejbe keverni.

Az én fiam megérezte a peteérést is, ami a menszesz elõtt két héttel van ugyebár. Valami okból biztosan nem tetszik neki az íze. Esetleg olyat eszel, vagy felengedve adod, vagy túl sokat áll a tej, mielõtt odaadod neki, vagy nem tudom... És ha összekevernéd tápszerrel? Sõt, a tápszert lehet eleve a felmelegített tejbe keverni.

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)

Hogy lehet azt kideríteni, ha nem elég tápláló az anyatejem?

Nem arra gondolok, hogy állandóan éhes a baba, nagyon sokszor van fent és enni kér stb., hanem van erre valami "laboratóriumi" módszer?

Legjobb válasz: Döntsd el szerintem, hogy igény szerint szoptatsz, vagy idõre. Ha idõre, akkor szoptass idõre, és a babad pár nap sírás alatt megtanulja, hogy akkor egyen, amikor kap. Ha igény szerint, akkor igény szerint, és ne foglalkozz azzal, hgy fél óra, óra vagy 3 óra telt el, és hogy mennyit evett. A babák a napi adagjukat egyáltalán nem egyformán eszik meg, tehát nem 6x100 grot fog enni, hanem lehet egyszer 200at, máskor meg csak 30at. Ne méregesd mindig, csak bele fogsz hülyülni(már bocs...) Én igény szerint szoptattam, és igen, volt hogy félóránként kért, volt hogy óránként és csak 3 hós kora körül "bírta ki" 2-3 órára cici nélkül. Nem feltétlen éhes, inkább csak szomjas, ha keveset szopizik, vagy fáj a pocakja és kívánja, vagy csak te hiányzol neki. Ha szépen gyarpszik, akkor ne aggódj , semmi baj.

Döntsd el szerintem, hogy igény szerint szoptatsz, vagy idõre. Ha idõre, akkor szoptass idõre, és a babad pár nap sírás alatt megtanulja, hogy akkor egyen, amikor kap. Ha igény szerint, akkor igény szerint, és ne foglalkozz azzal, hgy fél óra, óra vagy 3 óra telt el, és hogy mennyit evett. A babák a napi adagjukat egyáltalán nem egyformán eszik meg, tehát nem 6x100 grot fog enni, hanem lehet egyszer 200at, máskor meg csak 30at. Ne méregesd mindig, csak bele fogsz hülyülni(már bocs...) Én igény szerint szoptattam, és igen, volt hogy félóránként kért, volt hogy óránként és csak 3 hós kora körül "bírta ki" 2-3 órára cici nélkül. Nem feltétlen éhes, inkább csak szomjas, ha keveset szopizik, vagy fáj a pocakja és kívánja, vagy csak te hiányzol neki. Ha szépen gyarpszik, akkor ne aggódj , semmi baj.
Szia nincs olyan hogy nem tápláló a tejcsid én is úgy gondoltam hogy nem elég jó a tejem és montam a dokinak mert 2 hét alatt csak 180grammot hízott és a doki kinevetett. Azt monta akkor szoljak ha már nincsen . De azért meg nincs mit aggodni mert nagyon is sok van. 3 hós babuci anyukája
Ez egy régen elavult nézet , hogy van olyan hogy gyenge valakinek a teje . Nincs ilyen , a tejed annak arányában változtatja az összetételét ahogy a baba igényli .
Ha szépen gyarapodik tõle a babád súlya, akkor biztos elég tápláló, nem hiszem, hogy vizsgálgatni kéne.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, miért van az, hogy az esetek többségében evés után röviddel (fél óra, óra max.) újra veszettül éhes. Cicire teszem, akkor pedig ímmel-ámmal szopizik kicsit, abbahagyja, és kezdõdik az egész elölrõl. Szoktam méregetni, és általában 50-100 gramm között eszik egyszerre, mikor, hogy, de elõfordul, hogy benyakal 110-et, aztán fél óra múlva megint kajáért ordít. Legalábbis úgy viselkedik, mint aki veszettül éhes. 3 és fél hetes most, és naponta megeszik 500 gramm körül, pont tökéletes a súlyához képest, de olyan, mintha ettõl függetlenül is állandóan éhes lenne. Ez miért van?
szerintem meg nem éhes.Mivel az elejét szopizza ki ilyenkor ahogy irtad inkább arra utal szomjas.Mivel az elején vizesebb a tej pontosan azért, hogy a szomját csillapitsa vele.
Szerintem a pocakja fájhat próbáld meg tornáztatni meg óra járásával egyirányba simogasd a pociját. Nekünk ez bevált 1 hétig volt hasfájós. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1339 Olvasd el ezt.
Szerintem sem kell aggódnod, fõleg ha szépen fejlõdik!Ha viszont éhes, akkor nappal tedd többször cicire, akár 1, 5-2 óránként.Eleinte az én kisfiam is sokat ébredt éjjel, és nappal ciciztettem sokat, és szépen lassan éjjel már nem igen kel fel.Õ most lesz 3 hónapos.Õ 150-200-at eszik egy alkalommal, fõleg reggel.Napközben 130-150-et.Hetente 33 dkg-t hízik, most 6, 65kg. :) Gyönyörû kis baba. :) Ne aggódj, szopiztass sokat, úgy a cici is többet termel. Késõbb beáll szépen.Szép napot, és jó babázást! :)

Hogy működik az anyatej leadása? Ami le van fagyasztva azt már nem lehet leadni, igaz? És mennyi az ára?

Legjobb válasz: El kell menni elõször vizsgálatokra, aminek a költségét neked kell állnod, utána leellenõrzik, hogy milyenek a körülményeid (hûtõ stb), és utána viheted a tejet. Legalábbis nekem ezt mondta a védõnõ.

El kell menni elõször vizsgálatokra, aminek a költségét neked kell állnod, utána leellenõrzik, hogy milyenek a körülményeid (hûtõ stb), és utána viheted a tejet. Legalábbis nekem ezt mondta a védõnõ.
az elõttem válaszadó nagyon jól leírta a vizsgálatokat, még annyival kiegészíteném, hogy a tejet utána még lefertõtlenítik, és 1800 forintot adnak literenként. megadott napokon jonnek érte házhoz, és igen, fagyasztva nem lehet leadni.
Szia! Nekem is nagyon sok tejem volt, és gondolkodtam rajta, hogy az egyik ismerõs anyukának, akinek nem volt teje, odaadom a TB-n keresztül. Sajnos elég körülményes, mert sok vizsgálat kell hozzá: tüdõszûrõ (1 évnél nem régebbi), AIDS vizsgálat, bõrgyógyászati vizsgálat, Wassermann vizsgálat (de amit a terhesség alatt csináltak, elfogadják, ha 1 évnél nem régebbi, de ugyebár nem régebbi) és a háziorvostól is kell valami nyilatkozat. Miután ez megvan, még a tejed is bevizsgálják, bár nem tudom, hogy miért. Azt hiszem ennyi. A védõnõd tud neked pontos felvilágosítást adni, de az enyém nem volt valami segítõkész, mert ez neki is melóval jár, az meg ugye nekik nem fekszik (a plusz munka). Remélem, neked több szerencséd lesz. Ha tudsz, adj mindenféleképpen, mert sokaknak nincs olyan szerencséjük, hogy tejük legyen, és nekik bizony jól jön az, ami a mi babáinknak már nem kell. Boldog babázást!!!
Még gondolkodom, 8 hónapos a lányom.
Szia! Nekem már kb. 5* változott a véleményem errõl az oltásról. Végül is most úgy állok, hogy Én nem oltatom magam, hanem csak a férjem, mert Õ hozhatja haza a betegséget, hiszen mi nem járunk közösségbe a picurral, rokonság sincs aki látogatna, így csak tõle kaphatnánk el. Nagyon félünk az esetleges mellékhatásaitól, mi lenne ha nem tudnám felnevelni a gyermekemet, mert lebénulok stb.... Lehet butaság, de Én mégis félek. 4 hónapos baba anyukája
Utolsó válaszolóhoz hasonlóan nálunk is csak Apa oltatja be magát, mi sem járunk közösségbe a picurral.
Nekem már 15 hónapos a babám és szoptatok. Én beoltattam magam mindkét infuenza ellen. Eddig semmi mellékhatása nincs, amúgy én sokat vaciláltam hogy mit tegyek, de van egy 11 éves fiam is aki az iskolából sok mindent hazahoz. Õt is beoltattam és eddig nála sincs mellékhatás. A picit meg 2 hét múlva oltják. Sok rémhír terjeng a neten, nem szabad törõdni vele.Én az orvosommal beszéltem , elmondta az eddigi tapasztalatait ez alapján döntöttem.Amúgy az oltóanyag nem kerül bele az anyatejbe, de ha te elkapod a betegséget, átesel rajta és a szervezeted ellenanyagot termel, az jut át.
Nekem is van egy iskolás fiam(10 éves lesz), õt beoltatom. elsõ
Szia! 5 és fél hónapos a fiam, és én 1 hete beoltattam magam. Jól vagyunk (kipp-kopp, lekopogom... :) és mindkét influenza ellen elvileg védve vegyunk. A nõgyógyászom, a háziorvosom és a gyerekorvos is ezt javasolta a baba érdekében...amúgy eddig sose kaptam sima influenza ellen sem védõoltást

Lehet, hogy az anyatejem nem elég tápanyagdús?

2 és fél hetes kisfiam az anyatejem mellé tápot is kap. Az anyatejb?l eszik 90-100 ml-t egszerre, de ekkor 1 óra múlva már ugyanolyan éhes, mintha nem is evett volna semmit! Ha tápból kapja ugyanezt a mennyiséget, 3 órán át nem éhezik meg. Ennyire "gyenge" az anyatejem, vagy normális, ha egy 2 és fél hetes baba óránként 90 ml-t eszik? Ilyen gyorsan nem termel a cicim ennyi mennyiséget :(

Legjobb válasz: Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!

Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak, az én lányom 3, 5 hónapos és még mindig 2 óránként szopizik, igaz este alszik, de a melegben óránként evett. A cicid bírni fogja ne aggódj, igyál sokat, pihenj ha tudsz és szoptass minél gyakrabban! A 90-100ml, elég kell hogy legyen, az én babám nem eszik ennyit egyszerre bár én nem méricskélem csak egyszer-kétszer néztem kíváncsiságból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságot! Sajnos nem termelõdik 1 óra múlva tejcsim, csak pár csepp, a babám pedig ilyenkor szörnyen sír, akár 1 órán át is - ennyi ideig próbálom rábeszélni a szopira -, a cicimtõl pedig elfordul. Üres cicit nem szopizik. Más baba igen? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél! Kipróbálok mindent amit írtál, az Alfalfa D6-ot már kerestem mindenhol (Bp-i vagyok), de eddig egy patikában sem volt, köszi, hogy megírtad a fellelõhelyét! Örülök, hogy van még remény, hogy beálljon a tejtermelésem, reményt adott, hogy 6 hetesen is beállhat, már azt hittem, lekéstem! KÖSZI!!

Hónap elején kezdtük a kóstoltatást 3, 5 hónaposan védőnői javaslatra. Ebédre és vacsorára tápszert kap a pici, a többi evés anyatej. Honnan lehet megállapítani, hogy mennyi az a mennyiség, ami elég neki ilyen idősen?

Túl vagyunk az almán, a répán, most megy a kettő összekeverve. Szopizás előtt vagy után jobb kóstoltatni? Az üveges bébiételt felbontás után le lehet fagyasztani?

Legjobb válasz: Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?

Bár lehet hülyeséget írok(nem volt tapasztalatom), de nem tudod mondjuk a tízórait az ebéddel kicserélni, hogy tízórai lenne tápi, ebéd szopi? Vagy nincs annyi tejed? Csak azért kérdezem, mert akkor a tápszert tudnád kiváltani elõször szilárd kajával, az anyatej meg maradna. Persze az is kérdés, hogy sokáig akarod-e szoptatni. Én általában úgy állapítottam meg, hogy elég-e neki, hogy mindig többet csináltam, és amikor összezárta a száját, elfordította a fejét, tudtam, nem kell több neki. Utána még ha kért kaphatott vizet vagy tápszert. Amúgy mi is ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást. Nektek miért ajánlotta?
Én is ezt akartam kérdezni, ugyan mi oka lehetett a védõnõnek, hogy hozzátáplálást javasolt 3, 5 hónaposan? :( Mindenképp szopi után adj neki bármit, különben elválasztod a kelletténél hamarabb, de szerintem felesleges elsietni, akár hónapokig is élhet tejen és almán, felesleges megterhelni a szervezetét. De ha nagyon sietni akarsz vele, akkor krumpli, sütõtök, körte stb. Az üveges bébikaját szerintem nem lehet fagyasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos elég kevés a tejem, hiába próbálok mindenféle tejszaporítót. Az az igazság, hogy örülök annak, hogy eddig is tudtam szoptatni, mivel egyedül maradtam a kicsivel. Apa szülés elõtt 2 héttel lelépett, így a stressz nem igazán volt elkerülhetõ. Természetesen szeretném még szoptatni, ahogy tudom. Lehet, hogy megpróbálom felváltani a tízórai és a déli etetést. A kicsikém egyébként elég nagy étvágyú, nem tudja mi az elég. :) )) Köszönöm még egyszer a segítségeteket.

9 hetes kislányom két napja nem eszi meg az anyatejet. Kb.2 napja úgy érzem, minta meg akarna jönni, (tudom, hogy nem kéne) de még semmi. Lehet, hogy emiatt?

Már jó adag tej le van fejve, ezek szerint ezt kidobhatom, vagy van még esély, hogy jó lesz? Ha megjönne, akkor utána már nem fogadja el a tejet, illetve ilyenkor hogy apasszam el?

Legjobb válasz: Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.

Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.
Terhes nem lehetsz? Hallottam több szoptatós anyukától is , amikor teherbe estek a kicsi nem vette el a cicit.
8 hetes volt a pici fiam, mikor ugyanez volt. Lefejtem, s üvegböl megette. Nekem meg megjött... Most 5 honapos 5 napja megint nem fogadja el, de üvegböl sem, s most nagyon megjött... probälkozz.
Mindig is igény szerint szoptattam, az elsõ hat hétben szinte állandóan. Ennek ellenére már a 4. héten megjött. És a kisfiam egyre kevésbé akart szopizni. A végén, már azt hittem el fog apadni a tejem. De amikor már úgy éreztem feladom és pótolok tápszerrel, elmúlt és szépen visszajött az étvágya. Lassan 6 hónapja, kizárólag anyatejes a gyerekem, annak ellenére, hogy rendszeresen megjön és mindig gond van belõle. A tapasztalatom az, hogy nagyon sûrûn kell cicire tenni, szinte ahányszor csak tudod, a maradékot fejd le, ne használj se pótlást, se cumisüveget, se cumit. Igaz nem azon a héten fogja meghízni a legnagyobbat, de legalább nem apad el a tejed és megmarad anyatejes babának. A lefejt tej jól fog jönni, mert el fogja fogadni késõbb, hidd el tapasztalat. Ne add fel, kitartás!
Nekem 6 hónapos korában jött meg elõszõr. Az elsõ nap nem volt hajlandó szopizni, sem a lefejt tejet elfogadni. Igy tápszert adtam neki egész nap, azt elfogadta. Másnap mintha misem történt volna szopizott. Azóta is megjön rendszeresen, de azóta nem történt ilyen, mindig elfogadja a cicit. 9 hónapja szoptatok, nem csökkent a tejem a mensi óta. (leszámitva hogy már kevesebbszer szoptatok a hozzátáplálás miatt) Semmiképpen ne apaszd el a tejet ha megjön, próbáld meg minden nap a cicire tenni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy mások is vannak hasonló helyzetben. Kipróbálom, amiket javasoltatok, mégegyszer köszi!

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!