Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az anorexiabol (3 db)

Hogy lehet az anorexiából lelkileg is kijönni?

Hát ugye anorexiás voltam nyáron, majd egészen október közepéig (de szeptember-októberben már ettem naponta 1x egy péksütit, augusztusban 1 hétig meg csak kakaó blabla, és volt augusztusban egy 2 hetes gyógyulásom ideiglenesen)

Legjobb válasz: hány éves vagy, megmondanád? :)

hány éves vagy, megmondanád? :)
A kérdező hozzászólása: 17 leszek tavasszal 160 cm vagyok, most 43 kg 49rõl indultam, de hiába volt normális az a súly is, de azzal azért dundi voltam (sok csokit ettem, és hájba jött fel, de naaagyon sok) október közepén 38, 5 kg voltam.
-Szia! TDK dolgozatunkban írunk Anorexiás betegekrõl...(És felkeressük õket, már amennyiben ez megadatik..)A te segítségedet szeretnénk kérni a témával kapcsolatban. Természetesen ha nem jelent gondot számodra, ha nem gond kérlek írd meg hol tehetjük fel kérdéseinket.(email cím kéne) Segítséged elõre is köszönjük Gitta&Gréta U: nyolcadik osztályos tanulók. És bocsi hogy nem a kérdésedre írtunk választ(találkozás nem feltétel)

Hogyan lehet kigyógyulni az anorexiából? Szerintetek is túl vékony vagyok? (kép)

Már évek óta küzdök az anorexiával, kövérnek látom magam, de sokak szerint betegesen sovány vagyok!!!!!! Már énis beláttam, hogy beteg vagyok, de hiába próbálok enni, egy falat sem csúszik le a torkomon!! kép:

Legjobb válasz: Az biztos, hogy súlyos fogalomzavarban szenvedsz...

Az biztos, hogy súlyos fogalomzavarban szenvedsz...
Nem vagy betegesen sovány, de kövér sem!
Ha hánytatod magad, akkor bulémiás vagy nem anorexiás! Te egyáltalán nem vagy sovány, ellenkezõleg, súlyfölösleg van rajtad. Szerintem a fejecskédben van baj!
OMG... számítottam valami extra vékony lányra, de közel sem az a kép fogadott amire vártam. Hát ne aggódj, Nem vagy betegesen sovány megnyugtatlak :"D
neharagudj de ezen a képen duci vagy inkább mint kórosan sovány
Megint az elsõ vagyok. Nem inkább bulimiás vagy?
Megint az elsõ vagyok. Ha más is válaszol majd, akkor látják, hogy ezen a képen nem vagy kórosan sovány. Biztos, hogy ezt akartad feltenni?
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy kedveskedni próbálsz :DD Sokan mondják ezt, de látom a szemükben, hogy csak nem akarnak megbántani a kóros soványságom miatt!!:( Csak a legközelebbi barátaim tudják, hogy titokban a wc-re járok hánytatni magam, minden falat után, a szüleim nem is sejtenek semmit!!! Nem akarom, hogy megtudják, inkább meg akarok gyógyulni minél hamarabb. Tudnátok segíteni?
Elsõ vagyok. Lehet, hogy nem azt a képet tetted fel, amit akartál, de ezen nagyon jól nézel ki! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi ez kedves tõled :D Sokak mégis megszólnak, hogy kint vannak a bordáim stb. A barátommal nemrég elmentünk étterembe és hülyének néztek minket, még õ evett én meg csak bámultam.
te most csak viccelsz ugye? :D

Hogyan lehet kigyogyulni az anorexiabol es a bulimiabol?

Legjobb válasz: Akarat erõvel, és pszichológus segítségével. az már jó pont, ha valaki beismeri, hogy valami nincs rendjén!!

Akarat erõvel, és pszichológus segítségével. az már jó pont, ha valaki beismeri, hogy valami nincs rendjén!!
szentem egy anorexiásnak nem a fogyókúráról szól ez az egész sokkal mélyebb okai vannak mert egy kiegyensúlyozott normális ember ilyet nem csinál és szeretetre és elismerésre sokkal nagyobb szükségük van mint pszihiháterekre. voltak anorexiás ismerõseim és sokak szerint én is az voltam bár orvosnál soha nem voltam vele de máig se eszem rendesen...:/ de ha egyszerûen csak bezárnak egy kórházba és etetnek attól még nem gyógyulsz ki mert kikerülsz és ugyanúgy hánytatod magad meg nem eszel mint elõtte.
Én még most is anorexiás vagyok. Borzalmasan érzem magam, és nem találom a kiutat. Rajtam nem segített a pszichiáter, mert nem ér semmit, a család segítsége nélkül. Engem a család úgy kezel, mint egy elmebeteget. Beszéld meg a szüleiddel, keressetek egy jó pszichiátert/pszichológust, és KITARTÁS! Jobbulást, és sok szerencsét.
Szerintem is nagyon fontos a család segítsége. Azon kívül olyan szakember, aki épp a helyes önértékelésre tanít meg, meg hogy szeresd magad. Egyébként a TV-ben azt mondták, ez a hízlaljuk gyorsan stratégia csak azoknál kerül elõ, akik már életveszélyes állapotúra fogyasztották magukat. Mindenképp beszélj a szüleiddel, vagy testvérrel, barátnõvel aki tényleg közel áll a szívedhez. Olyan orvost keressetek, aki szimpi neked és tényleg tud segíteni, hogy elfogadd magad. Sajnos ezt a világot éljük, hogy a külsõségekre került a fõ hangsúly. Nem vagy egyedül ezzel a problémáddal. Hirtelen csak egy ember jut eszembe, aki nyílvánosan be is ismerte hasonló problémáját, Xantus Barbara, aki a Família Kft-ben játszotta Kriszta szerepét. Szívbõl kívánom, hogy mihamarabb békélj meg önmagaddal és "gyógyulj meg"!
Én is voltam anorexiás. Nekem a szüleim segítsége nagyon sokat jelentett. Megijedtem, hogy kórházba visznek infúziózni, ha nem eszek, és édesanyám elõször zöldségeket fõzött nekem és azt ettem szemenként, majd folyamatosan megjött az étvágyam. Ezelõtt 6 évvel ismerkedtem meg a férjemmel, aki tovább támogatta a gyógyulást. Jelenleg babát várunk. Az a lényeg, hogy fogadd el a környezeted szeretetét és próbáld meg szeretni magad. Biztos vagyok benne, hogy nagyon csinos vagy!
evéssel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!