Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az újszülött baba (4 db)

Hogyan lehet sterilizálni az újszülött baba cumisüvegét, meg egyéb használati tárgyait?

Legjobb válasz: Forróvízzel...legalábbis úgy tudom,h vegyszert nem szabad használni.

Forróvízzel...legalábbis úgy tudom, h vegyszert nem szabad használni.
Kifõzéssel, vagy direkt erre a célra készített fertõtlenítõszerrel. Nagyobb drogériákban vagy bababoltokban lehet kapni direkt erre való sterilizáló folyadékot, vagy tablettát. Más fertõtlenítõszert nem szabad használni!!!
Én vettem erre a célra kínaiban egy jó nagy fazekat, nem is volt drága. Amikor már fogynak a tiszta cumisüvegek (kb. 2-3 naponta), meg a cumik, kiskanalak, akkor mindet beleteszem, vizet engedek rá, felforralom, öt percig hagyom forrni és kész. Ha csak egy kiskanalat vagy cumi kell sterilizálni, mert mondjuk lepottyant a földre, akkor beleteszem sterilizálós oldatba (én a Chicco-t használom), abban fél órát kell állnia, aztán leöblítem folyóvíznél. A kész oldatot 24 órán át lehet felhasználni.

Mitől függ, hogy az újszülött hasfájós vagy épp rosszul alvó szóval nyűgös baba? Köze lehet hozzá, hogy idegeskedtem terhesség alatt? Nincs a kettő között összefüggés?

Legjobb válasz: Valójában senki nem tudja hogy miért nyûgösek a babák az elsõ hetekben, szokás a hasukra fogni de én személy szerint inkább azt a verziót tartom hihetõnek hogy estére annyi inger éri õket hogy nem tudják feldolgozni, elfáradnak... mert ha a hasukkal lenne gond akkor napközben is gond lenne, nemcsak estére. A terhesség alatti idegeskedéshez nincs köze, minden kisbaba sír, ezt tudomásul kell venni, úgy talán könnyebb "elviselni":)

Valójában senki nem tudja hogy miért nyûgösek a babák az elsõ hetekben, szokás a hasukra fogni de én személy szerint inkább azt a verziót tartom hihetõnek hogy estére annyi inger éri õket hogy nem tudják feldolgozni, elfáradnak... mert ha a hasukkal lenne gond akkor napközben is gond lenne, nemcsak estére. A terhesség alatti idegeskedéshez nincs köze, minden kisbaba sír, ezt tudomásul kell venni, úgy talán könnyebb "elviselni":)
Szia! Az biztos, hogy ha puffasztó dolgokat eszel (borsó, bab, káposzta stb....) az anyatejen átjut a babához is, és fájhat ezért az õ pocija is, ami persze kihathat az alvásra. Viszont azt is megérzik a picik, ha a szüleik feszültek, ingerültek, stresszesek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, megnyugtattatok, mert 6 hónapos vagyok és elég sok stressz ért mostanában, esküvõt tartottunk, anyagi problémák, költözés, persze, hogy az ember tudat alatt is idegeskedik és néha ki is adja a dühét, és már annyian mondják, hogy ezzel ártok a babának, azt meg nem akarok! Így egy kicsit megnyugtatóbb! köszönöm!

Létezik olyan oldal, ahol az újszülött oldaltól lehet ellenőrizni, hogy a baba megfelelően fejlődik-e?

Amiket néztem,nem túl b?ven írnak,hogy mennyit kell gyarapodnia,miket kell tudnia a babának. Illetve tanácsra lenne szükségem az altatáshoz. A problémám,hogy megetetem,akkor elalszik,de a büfiztetésnél felébred,tegnap éjjel 3 órán keresztül sétálgattuk,dajkáltuk,mire megint megéhezett,majd nagy nehezen sikerült letenni,de egy óra múlva megint nyöszörgött. 2 hetes a babám,ez természetes,és legyek türelemmel,vagy van bevált módszer?

Legjobb válasz: Én az altatásos részhez tudok hozzászólni. Nekünk az elsõ két hétben bealudt a kajálásba, úgyhogy nem kellett altatni. Utána volt egy idõszak amikor vállon kellet ringatni, vagy karban, aztán még a tenyerünkkel a hátán ment át a mélyebb alvós részbe. Utána megint volt egy hosszabb idõszak, amikor csak cicin volt hajlandó elaludni, utána volt olyan, hogy csak cumival. Neki folyamatosan változik, most épp egy hosszú csak cicin alvós rész után elértünk odáig, hogy simán beviszem a kiságyába és elalszik magától, ritkán kér cumit, vagy használja a hüvelykujját. Úgyhogy kitartást :)

Én az altatásos részhez tudok hozzászólni. Nekünk az elsõ két hétben bealudt a kajálásba, úgyhogy nem kellett altatni. Utána volt egy idõszak amikor vállon kellet ringatni, vagy karban, aztán még a tenyerünkkel a hátán ment át a mélyebb alvós részbe. Utána megint volt egy hosszabb idõszak, amikor csak cicin volt hajlandó elaludni, utána volt olyan, hogy csak cumival. Neki folyamatosan változik, most épp egy hosszú csak cicin alvós rész után elértünk odáig, hogy simán beviszem a kiságyába és elalszik magától, ritkán kér cumit, vagy használja a hüvelykujját. Úgyhogy kitartást :)
Ja és most 6 hónapos. Elsõ


Hogyan "tároljam" az elhasznált pelenkákat? Nem lehet érezni a szagokat ha sima szemetesbe rakom esetleg külön zsákolom mindegyiket? ! Hány darab pelenkát használ el 1 nap allat 1 ujszülött baba?

Nem akarnék drága pelenkatarto vödröt venni(inkább más "hasznosabb "dologra költeném ha jo a másik),menyi pelenkát vegyek elöször a babának?Pempörs vagy libero a jobb nálunk ezek szoktak akciosak lenni,a korházba liberot kértek hogy vigyek (de mért?)ithonra azt venném amit jobban ajánlotok gondolom utánna kitapasztalom melyik jo!?

Legjobb válasz: Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája

Mi egy külön szemetes vödröt használunk erre a célra, ami közvetlenül a pelenkázó szekrény mellett van. Napi 7-8 pelust elhasználunk, így naponta ürítjük a szemetest. Elõször Pampers-t vettünk, de most áttértünk a Huggiesra, mert olcsóbb és eddig bevált. Egy 3 hetes kisfiú anyukája
Mi egy pedálos-fedeles kukát vettünk. Ez közvetlenül a pelenkázó mellé van téve. Amennyi idõ alatt bele lehet dobni a pelust, nem jön ki a büdös. Mi is naponta ürítjük. Nekünk is a Huggies vált be, olcsó és jó. Próbáltuk a Pempörst :-), de mindig kipisilt belõle, a Libero meg akkora csomag, hogy alig tudott benne mozogni, és ebben a melegben még bele is pált a feneke. Szerintem érdemes egybõl 2-es méretû pelenkát venni, és ha esetleg szükséges venni 1-eset, mert én vettem a lnyomnak 1-eset, de már a születésekor automatikusan kinõtte :-(, és úgy kellett a párpmat elzavarni nagyobbért. A 2-es méret általában jó már a 3, 5 kilós gyerekre, és általában olcsóbbra is jön ki, mint a kisebb méret :-)
Szia.Tökéletesen megfelel más rendes házi kuka is a pelusnak.Valóban a pedálos jobb.Pelenkából a Huggest mi is nagyon szeretjük de ne vásárolj be belõle.Vegyél egy kis csomagot a 2-es méretbõl ha azt kérték akkor liberót.Aztán a kórházban majd úgy is kapsz mindenféle termék mintát amit ki tudsz ott rögtön próbálni és eldöntheted hogy melyik a szimpi.Azért mondom hogy keveset vegyél mert én a fiammal úgy jártam hogy a 4és fél kilójával még a kettesbe se fért bele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!