Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet az újszülött (18 db)

Olvastam itt valahol, hogy lehet kapni bébihordozóba való 'párna betétet', ami azért van hogy ne legyen az újszülött összegörnyedve. Hol lehet ilyet kapni?

Hordozóban szeretném haza hozni a kórházból a picurkám,lehet?Vagy felesleges ilyen betétet venni(ha létezik egyáltalán!?),beletehetem e nélkül is a babát?Vagy inkább pólyában hozzam haza?Februárban szülök,ti miben hozzátok haza a picit?(nincs mózes kosaram)

Legjobb válasz: szia.Én jan 1-re vagyok kiirva, és hordozóba hozom haza.tényleg lehet bele külön fejtámlát,és betétéet is kapni, de van is bennük ilyen,ezekbe nem görnyed össze a baba.én plédet azért teszek alá,de csak a hideg miatt.egyébként a bababoltokba lehet ilyet külön kapni, de nézz szét a tesz veszen,ott is láttam már ilyet. boldog babavárást.

szia.Én jan 1-re vagyok kiirva, és hordozóba hozom haza.tényleg lehet bele külön fejtámlát, és betétéet is kapni, de van is bennük ilyen, ezekbe nem görnyed össze a baba.én plédet azért teszek alá, de csak a hideg miatt.egyébként a bababoltokba lehet ilyet külön kapni, de nézz szét a tesz veszen, ott is láttam már ilyet. boldog babavárást.
Amit kérdezel a hordozóba való újszülött szûkítõ. Én a KIKA-ban láttam 3000 ft-ért.
A lányom tavaj jan 30.-án született.Mink pólya´ban mózeskosárban hoztuk haza. Ha baba hordozóba szeretnéd nem kell külön parnát venni.Egy textil pelust összehajtasz, és azt teszed a feneke ala´.Legalábbis én a mikor autóval mentünk, minde´g azt tettem bele.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Ehhez van joga? Egyáltalán ezt hogy lehet megoldani? A tulajt zavarja az újszülött!

Adott egy család,akik jóindulatból befogadták egy rokon lányukat és a pasiját,aki odaszült egy gyereket.A gyerek zavarja a ház urát és most el akarja őket paterolni onnét és nem foglalkozik a többivel.Nem érdekli szó szerint se Isten,se ember.Igazából a felesége fogadta be őket,de a ház a pasas nevén van. Elméletileg nem tudnak hová menni.A háziúr kijelentette,hogy a saját házában ő parancsol.Ha akarja,kivágja őket.Most affelé halad a dolog. Csaj 21,pasija 23,baba kb. két-három hetes Csak a psi dogozik,minimálbérért,ami semmire nem elég,még egy albérletre se.

Legjobb válasz: Felelõtlenség volt így gyereket szülni más nyakára, a nagy semmire. A tulajnak meg szíve joga kirakni õket, fõleg ha ilyen a hozzáállásuk. Valami anyaotthonba lehet, hogy tudna menni az anyuka a babával.

Felelõtlenség volt így gyereket szülni más nyakára, a nagy semmire. A tulajnak meg szíve joga kirakni õket, fõleg ha ilyen a hozzáállásuk. Valami anyaotthonba lehet, hogy tudna menni az anyuka a babával.
Hát szerintem minden joga megvan hozzá, hogy kirakja õket. A saját házában nem muszáj neki eltûrni õket, örülhetnek, hogy eddig ott lakhattak. Azért így gyereket vállalni, hogy gyakorlatilag nem képesek maguk megoldani a lakhatást az elég gáz. Mondjuk császár után 2-3 héttel nem csodálom, hogy nem házimunkázik a nõ.
Miért ne lene joga kirakni öket .
Hogyne lenne hozza joga. A pasi keressen masik munkát is es költözzenek. Hogy lehet ilyen hulye valaki, hogy a semmire szül....
Joga van kitenni õket. De hogy jön ide a császár?
A kérdező hozzászólása: A csaj csak "otthon" lebzsel, semmit nem hajlandó csinálni, merthogy õ most szült és babáznia kell (császárral szült). A csaj nem a lányuk, csak a rokonuk!
A kérdező hozzászólása: A pasija igyekszik segíteni a ház körül, de õ sem viszi túlzásba.
Amikor befogadták õket, tudták hogy terhes a nõ? Én ultimátunot adnék: a nõ aktívan besegít a háztartásban, a férfi munka után szintén. Ha nem változik a viselkedésük, akkor mehetnek ahová akarnak.
Ha 2-3 héttel ezelõtt szült császárral akkor még nem sok mindent tud a nõ csinálni. Mondjuk én nem vállaltam volna ilyen körülmények közé gyereket de ez én vagyok. Esetleg kérjenek segítséget a fiatalok a saját szüleiktõl vagy anyaotthon. A férfi menjen el másodállásba dolgozni mert csak így tudnak esetleg fizetni egy albérletet.

Anyukák, most hallottam, hogy az újszülött babáknak nem lehet öblítővel mosni a ruhácskáit. Javasolták, hogy ECETet használjak helyette? Elmagyaráznátok?

Miért jó az ecet? egyáltalán szabad?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül nem szabad, attól függ, a babád bõre mennyire lesz érzékeny. Az enyém egyszer kiütéses lett, akkor mondta a gyerekorvosunk, hogy ne használjak öblítõt, amúgy is szõke, kék szemû, fehérbõrû a fiam, így alapból érzékenyebb lehet. Nekem nem mondta az ecetet. Én csak a mosószert használtam öblítõ nélkül, majd áttértem a Dreft baby-re, az még öblítõ nélkül is puhává és illatossá tette a ruhát. Az ecet amúgy fertõtleníti és puhítja a ruhát. Én mostam már így, nem volt ecetszagú a ruha, ha ettõl félsz. Viszont bizonyos esetekben jobb mint egy drága folttisztító vagy fehérítõ. Keress rá a neten, mosás ecet.

Nem feltétlenül nem szabad, attól függ, a babád bõre mennyire lesz érzékeny. Az enyém egyszer kiütéses lett, akkor mondta a gyerekorvosunk, hogy ne használjak öblítõt, amúgy is szõke, kék szemû, fehérbõrû a fiam, így alapból érzékenyebb lehet. Nekem nem mondta az ecetet. Én csak a mosószert használtam öblítõ nélkül, majd áttértem a Dreft baby-re, az még öblítõ nélkül is puhává és illatossá tette a ruhát. Az ecet amúgy fertõtleníti és puhítja a ruhát. Én mostam már így, nem volt ecetszagú a ruha, ha ettõl félsz. Viszont bizonyos esetekben jobb mint egy drága folttisztító vagy fehérítõ. Keress rá a neten, mosás ecet.
Szia ! Hát mi soha nem használtunk más öblítõt, pedig már 3 gyermekem van ! Egyiknek se volt semmi baja a öblitõtõl
Mi is nagyon ekcémások, bõrbajosok vagyunk, szóval mi már jó régóta csak a törölközõket/kórházi ruhát mossuk mosószerrel és öblítõvel. Ami nálunk bevált: mosódió (ha makacsabb folt van, arra mosószappan vagy gallszappan) és az öblítõ helyett víz+illóolaj. Ez utóbbit tudja helyettesíteni az ecet (plusz igény szerint illóolaj). Elvileg ez is puhává teszi a ruhákat :)
ecettel öblítek de nem azért mert újszülött a gyerekem. Olcsóbb, elég a mosószer illata, ezeken túl elég érzékeny bõrû a gyerekem, mindent összevetve ez így bevált. De egy bababarát öblítõ is megtenné, ahogy megtette amíg nem váltottam. Mi coccolino sensitivvel öblítettünk, kutya baja nem volt attól sem.
Sajnos mar nem emlekszem a nevere de van kimondottan babaknak oblito meg folyekony mososzer. Tescoba is lehet kapni. A flakon feher (ilyen gyongyhaz fenyu) 2 vagy 3 literes kiszereles es az elejen a kepen egy feher torulkozobe csavart kisbaba van. Tneleg ne haragudj de mar lassan 3 eves a kisfiam es mar nem emelkeszem a nevere. Lehet azota a kiszereles is valtozott. Nezz korul. En szules elott megvettem es kb 3 honapos koraig volt eleg aztan onnan siman a mienket hasznaltam (ariel + lenor) mivel semmi baja nem volt igy maradt azt amit mi hasznaltunk ha kiutotte volna akkor veszek meg egy adagot.
Egyebkent merre vagytok kulfoldon, azert kerdem mert en is kulfoldrol irok es hatha tudok segiteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!! Írországból írok. Gondoltam még at Ecover mosógélre, de egy kicsit húzós az ára. De ha nem lesz más, azt veszek.
Én ecettel öblítek mindent. Lágyítja a vizet, fertõtlenít, pénztárca, környezet és bõr barát. Kell ennél több indok?!


Mit lehet táplálék ként adni egy újszülött kiskutyának mer az anyja nem tudja szoptatni se gondozni hogy lehet megkakáltatni meg pisiltetni?

Legjobb válasz: de figyelmes meg törõdõ vagy mondhatom..ahelyett hogy várnál a válaszokra inkább rágoogléznél..hidd el minden fent van ezzel kapcsolatban...

de figyelmes meg törõdõ vagy mondhatom..ahelyett hogy várnál a válaszokra inkább rágoogléznél..hidd el minden fent van ezzel kapcsolatban...
Állatgyógyszertárban lehet kapni olyan tápot amivel tudod a kiscicákat etetni és cumisüveg félét is tudsz nekik ott venni. A tehén..stb. bolti tejek nem jók a kiscicáknak!! Kakilni pisiltetni úgy kell hogy egy kis rongyot/vattát benedvesítesz és finomat dörzsölgeted vele a végbélnyílás környékét.
na ez meg kiscicázik .D
Bosch tejpótló=> Állatpatika jó drága Cumisüveg=> Állatpatika vagy sima bababolt, nem túl drága Nedves vattával törölgetni a pocakot és a popsit. + óránként cumiztatni. Infralámpa, hogy a kicsi ki ne hûljön. Anyát meg ivartalanítani!
*3 óránként

Mitől függ, hogy az újszülött hasfájós vagy épp rosszul alvó szóval nyűgös baba? Köze lehet hozzá, hogy idegeskedtem terhesség alatt? Nincs a kettő között összefüggés?

Legjobb válasz: Valójában senki nem tudja hogy miért nyûgösek a babák az elsõ hetekben, szokás a hasukra fogni de én személy szerint inkább azt a verziót tartom hihetõnek hogy estére annyi inger éri õket hogy nem tudják feldolgozni, elfáradnak... mert ha a hasukkal lenne gond akkor napközben is gond lenne, nemcsak estére. A terhesség alatti idegeskedéshez nincs köze, minden kisbaba sír, ezt tudomásul kell venni, úgy talán könnyebb "elviselni":)

Valójában senki nem tudja hogy miért nyûgösek a babák az elsõ hetekben, szokás a hasukra fogni de én személy szerint inkább azt a verziót tartom hihetõnek hogy estére annyi inger éri õket hogy nem tudják feldolgozni, elfáradnak... mert ha a hasukkal lenne gond akkor napközben is gond lenne, nemcsak estére. A terhesség alatti idegeskedéshez nincs köze, minden kisbaba sír, ezt tudomásul kell venni, úgy talán könnyebb "elviselni":)
Szia! Az biztos, hogy ha puffasztó dolgokat eszel (borsó, bab, káposzta stb....) az anyatejen átjut a babához is, és fájhat ezért az õ pocija is, ami persze kihathat az alvásra. Viszont azt is megérzik a picik, ha a szüleik feszültek, ingerültek, stresszesek.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, megnyugtattatok, mert 6 hónapos vagyok és elég sok stressz ért mostanában, esküvõt tartottunk, anyagi problémák, költözés, persze, hogy az ember tudat alatt is idegeskedik és néha ki is adja a dühét, és már annyian mondják, hogy ezzel ártok a babának, azt meg nem akarok! Így egy kicsit megnyugtatóbb! köszönöm!

Hogyan lehet osszeszoktatni egy ket es fel evest az ujszulott testverkevel?

Nem rolam, hanem a testveremekrol van szo, akiknek segiteni szeretnek, de mivel csak egy babam van, igy nem tudom a megoldast. Van egy ket es fel eves es egy masfel hetes lanyuk. Az idosebbik imadnivalo, de annal akaratosabb gyermek, teljesen anyakozpontu, senki massal nincs el es eleg nagy hisztiket tud csapni. Felkeszitettek a kisteso erkezesere, meg ajandekot is kapott tole a hazaerkezeskor, de megis van gond. Nagy gond.

Legjobb válasz: Helló, nekünk a nagyobbik kislány 3 és fél éves, a kisebbik most 7 hónapos. Mi is hasonló cipõben járunk, csak a helyzet, nem ilyen komoly. Azt javaslom mindenképpen, hogy adjatok neki feladatokat a baba körül. Gyere átpelenkázzuk, add ide a popsikenõcsöt, hozd ide a dudlit stb. Meg kell szoknia, hogy a csak felé irányuló figyelmet most már meg kell osztania testvérével. A dacosság legjobb ellenszere az hogy nem figyeltek rá, mikor dacoskodik, mert rá kell jönnie, hogy akkor éri csak el amit akar, ha normálisan viselkedik. Tehát ha hiszti van, semmi reakció ne legyen felé, ha meg rendesen viselkedik, szenteljünk neki is figyelmet.

Helló, nekünk a nagyobbik kislány 3 és fél éves, a kisebbik most 7 hónapos. Mi is hasonló cipõben járunk, csak a helyzet, nem ilyen komoly. Azt javaslom mindenképpen, hogy adjatok neki feladatokat a baba körül. Gyere átpelenkázzuk, add ide a popsikenõcsöt, hozd ide a dudlit stb. Meg kell szoknia, hogy a csak felé irányuló figyelmet most már meg kell osztania testvérével. A dacosság legjobb ellenszere az hogy nem figyeltek rá, mikor dacoskodik, mert rá kell jönnie, hogy akkor éri csak el amit akar, ha normálisan viselkedik. Tehát ha hiszti van, semmi reakció ne legyen felé, ha meg rendesen viselkedik, szenteljünk neki is figyelmet.
A tesóméknál is ugyanez volt sajnos pont ahogy leírtad, én is és a mama is ott voltunk segíteni, de amíg pl. a tesóm szopiztatta a kicsit addig a nagyobb kint az ajtó elõtt ordított stb. Egyszerûen nem tudtunk mit csinálni. Aztán ahogy telt az idõ megszokott minket is a nagyobb és jobban el volt velünk, tesóm mindig valami mesét kapcsolt be és amíg szoptatott addig azt nézte. Vagy mi levittünk a nagyobbat sétálni. Nem akarlak elkeseríteni, de mi a kicsi 6 hós koráig jártunk segíteni reggel 8-tól du 4-ig (míg apa haza nem ért) felváltva a mamával. Nagyon nagyon nehéz volt, pont a nagyobb hisztis korszakának közepébe születtett a tesóka. De most már a nagy 4 éves a kicsi 18 hós és el se lehet õket választani. Jó tesók sokat játszanak együtt, persze van civakodás is. Szeptemberbe megy a nagyobb óviba, na az még egy jó móka lesz:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tovább adom majd az eddig kapott ötleteket, de ha van még esetleg több, akkor azt is örömmel fogadom.

Az újszülött csecsemõt meddig szükséges este is szoptatni? Mik a tapasztalataitok? Ha esetleg kis tápszerrel keverem az anyatejet, akkor lehet, hogy jóllakottabb és végigalussza az éjszakát?

Úgy hallottam, hogy a tápszer laktatóbb és a baba átalussza az éjszakát.

Legjobb válasz: Addig szoptatsz, ameddig akarsz. Viszont ha a szoptatás mellett döntesz és van elég tejed, akkor csak szoptass és ne tápszerezz! Nem ezen múlik, hogy átaludja-e az éjszakát vagy sem. A fiúnkat másfél hónapig tudtam szoptatni, aztán már tápszert kapott. És még másfél hónapig kelt éjjel is enni. 3 hónapos kora óta alussza át az éjszakát. Pedig ugye elõtte is már tápszert kapott. Ha felkel, mert éhes, akkor enni kell neki adni. Ennyi.

Addig szoptatsz, ameddig akarsz. Viszont ha a szoptatás mellett döntesz és van elég tejed, akkor csak szoptass és ne tápszerezz! Nem ezen múlik, hogy átaludja-e az éjszakát vagy sem. A fiúnkat másfél hónapig tudtam szoptatni, aztán már tápszert kapott. És még másfél hónapig kelt éjjel is enni. 3 hónapos kora óta alussza át az éjszakát. Pedig ugye elõtte is már tápszert kapott. Ha felkel, mert éhes, akkor enni kell neki adni. Ennyi.
Nem attól függ, hogy tápszert kap, vagy anyatejet, hanem a gyerektõl. A mi babánk kapott anyatejet, utána tápszert, majd megint anyatejet (más anyától), utána megint tápszert. Percre pontosan ugyanakkor kelt enni akármit adtam neki.
rosszul hallottad...
Gyerek függõ nem anyatej vagy tápszer függõ! 1lanyom 5hetesen végig aludta az éjszakát 2dik lányom 6hetes koráig 2oran ként szopizott! 6hos korától kapott tápszert ugyanúgy ébredt és ébred a mai napig 1-2x éjszaka és kéri a tejcsit pedig ma töltötte a 13honapot
1-es vagyok. Még annyi jutott az eszembe, hogy ha kevered a kettõt, akkor még egy jó kis hasfájást is okozhatsz neki, tehát lehet hogy még rosszabbul fog aludni.
Van olyan, h jobban alszik a tápitól de tényleg babafüggõ, h átalussza-e az éjszakát, vagy sem. Ne várj csodákat a tápitól és a gyerekedtõl sem, be fog állni egy rend, hidd el! Engedd, h most a baba diktáljon egy kicsit, elvégre te vagy az egyetlen biztos pont neki, kell neki az illatod, a tested melege. Ez a legmegnyugtatóbb. Lehet, h a tápszertõl jól lakik, de egyáltalán nem biztos, h nyugodtabb lesz tõle az éjszaka. Persze egy próbát megér.
3as vagyok ugyan ezen mit lehet lepontozni? Mindenkit lepontozott vki hát szegyelje magát!
Tök fölösleges csak azért tápszerezni egy babát, hogy átaludja az éjszakát.
Lehet, hogy van ilyen, de ott nemigen újszülöttrõl van szó. Késõbb, el tudom képzelni, hogy a tápi laktatóbb lehet. Az, hogy van tejed, az egy szuper dolog, anyák százai küzdenek érte! Ne cseréld le holmi mû kajáért (mondom ezt én, akinek elsõ perctõl kezdve tápis a gyereke).
Hiába törölteted a válaszom, ettõl még ugyanolyan sz*r anya maradsz!
Tényleg nem azon múlik, hogy mit kap. Az anyatej + tápszer hasfájást okozna? Eszerint babák ezrei, akik pótlást kapnak, mind szenvednének? Legfeljebb abban az esetben, ha túleteted. Nekem eddig mind a 3 babám kiköpte a cumit, cicit, ha jóllakott, bár tudom ez nem feltétlen van így mindenkinél. Ha amúgy van elég tejed, akkor csak ezért ne kezdj el tápszerezni, mert ugyanúgy fel fog ébredni. Nem hinném, hogy a tápszer laktatóbb, inkább azt mondanám, hogy nehezebben emésztõdik, mert mégiscsak egy mesterséges dolog, akármennyire igyekeznek az anyatejhez hasonlóra készíteni.
Igen, okozhat hasfájást, ha a baba egy étkezésen belül kap anyatejet és tápszert is, ezért ha valaki fej, akkor azt ajánlják, hogy gyûjtse össze és külön étkezésnél adja, ne minden étkezésnél kicsi tejet, plusz tápszert. Nyilván ha valaki szoptat és úgy nem elég a teje, akkor még mindig jobb, ha azt a keveset odaadja neki és utána ad tápszert, mintha csak tápszert adna, de akkor is okozhat hasfájást és akinek van elég teje, mint a kérdezõnek ott ez is egy szempont.
Úristen 8-as! Hogy te mekkora egy alja söpredék vagy! H lehet ilyet mondani annak, aki feltett egy egyszerû kérdést, ami minden normális anya fejében megfordul? Látszik, h mit képzelsz magadról, de feljtsd el sürgõsen, mert a töredéke sem vagy annak, ami az ocsmány gondolatokkal teli fejedben van magadról. Idióta!
79%-os... Te ezt honnan szeded, hogy a tápszerpótlás okozhat hasfájást? Mert érdekes módon én még se védõnõtõl, se gyerekorvostól, se semmilyen SZAKEMBERTÕL nem hallottam ilyet. Lehet, hogy az a gyerek akkor is hasfájós lenne, ha csak tápot vagy csak anyatejet kapna.

Újszülött mellett ki kell majd adnunk az egyik szobánkat, mert sajnos nagyon megszorultunk anyagilag. Hogy lehet ezt átvészelni? Más megoldás nincs, sajnos!

Most ugye az intim dolgokra gondolok,hogy nem hiányzik ugye az idegen,dehát...

Legjobb válasz: Segítsetek légyszi! Itt annyi hasznos választ kapok mindig! Ráadásul az albérlõ férfi lesz,aki kb. egyidõs a férjemmel.Tudom,hogy elég perverz,de attól rettegek,hogy mi van,ha mondjuk szülés után átvérzek és meglát,vagy rámnyit a fürdõbe...

A kérdező hozzászólása: Segítsetek légyszi! Itt annyi hasznos választ kapok mindig! Ráadásul az albérlõ férfi lesz, aki kb. egyidõs a férjemmel.Tudom, hogy elég perverz, de attól rettegek, hogy mi van, ha mondjuk szülés után átvérzek és meglát, vagy rámnyit a fürdõbe...
A kérdező hozzászólása: És csak õ jelentkezett, szóval nem lehetett volna nõ és kiadni pedig muszáj. Kb. két hét múlva szülök, az albérlõ jövõ héten költözik.
Le kell fektetni a szabályokat. Pl mindig kopogni a wc/fürdõ ajtón, mielõtt bemegy valaki, hálószobátokba nem mehet be, plusz a többi, ami számotokra fontos. Amint megszegi, ki kell rakni.
A fürdõre, wc-re hasznos lenne felszerelni belülrõl egy reteszt, így biztosan nem fogtok egymásra nyitni (gondolom, te sem vagy kíváncsi az õ meztelen testére...:D). Nem tudom hogy fogjátok megszokni, én biztos nem fogadtam volna be albérlõt pont ekkor. Szülés után felborulnak a hormonjaid, amúgy is fura lesz neked az új élet, egyáltalán nem hiányzik oda még egy idegen is. Arról nem is beszélve, hogy ha a kicsi hasfájós, sírós lesz, elképzelhetõ, hogy nem fogja tolerálni az éjjeli több órás üvöltést érthetõ módon és meglép onnan hamar.
Nagyon nem tudok kiküszöbölni. Védõnõ mit fog ehez szólni?
A kérdező hozzászólása: Mi köze hozzá? Amúgy nem tudom...szerintem semmit.
Attól függ, mekkora a lakás, ház. Ha egy hatalmas csaloádi ház, akkor kiadtam volna egy szobát. Ha csak egy panel tuti nem. Te fogsz rá is fõzni? Vagy õ külön fõz, hogy osztoztok a konyhán, neked nagy szükséged lesz rá. Akkor, ha panel, akkor hogyan tudsz nyugodtan tejet fejni, szoptatni? Véletlen meg is láthat, engem zavarna. A babának kell majd egy napi, esti rutin, ha az elbérlõ ezt nem tudja figyelembe venni majd, akkor bajok lesznek. Na, meg igen, a csecsemõk sokat sírnak, fõleg, ha fáj a hasuk. Szerintem ezt nem sokan tolerálnák a szomszéd szobában. Amúgy a védõnõnek ehhez semmi köze!
már, hogy ne lenne köze hozzá, hogy hogy lakik a gyerek.
A védõnõnek azt kell nézni, hogy a gyerek rendesen el legyen látva, a kötelezõ vizsgálatokra elviszik-e, megkapja-e a kötelezõ oltásokat illetve tisztaság legyen a házban vagy lakásban. Ha a gyerek nem szenved hiányt és tisztaság van, semmi köze hozzá, hogy hányan laknak együtt. Nyilván nem 40 nm-es 1 szobás lakásba fogadnak albérlõt, hanem pl. legalább 55 nm-es, bár nem írta a Kérdezõ, mekkora a lakásuk. A védõnõnek azt is mondhatom, hogy az öcsém, vagy bátyám az, vagy bármilyen rokon. Ha nem nyomorognak egy pici helyen mint a szardíniák, akkor semmit nem tud tenni a védõnõ. Azt meg nem szabhatja meg nekem, hogy kinek engedem meg, hogy velem egy lakásban éljen. Azért egy albérlõ által nem lesz veszélyeztetve a baba, reméljük!

Létezik olyan oldal, ahol az újszülött oldaltól lehet ellenőrizni, hogy a baba megfelelően fejlődik-e?

Amiket néztem,nem túl b?ven írnak,hogy mennyit kell gyarapodnia,miket kell tudnia a babának. Illetve tanácsra lenne szükségem az altatáshoz. A problémám,hogy megetetem,akkor elalszik,de a büfiztetésnél felébred,tegnap éjjel 3 órán keresztül sétálgattuk,dajkáltuk,mire megint megéhezett,majd nagy nehezen sikerült letenni,de egy óra múlva megint nyöszörgött. 2 hetes a babám,ez természetes,és legyek türelemmel,vagy van bevált módszer?

Legjobb válasz: Én az altatásos részhez tudok hozzászólni. Nekünk az elsõ két hétben bealudt a kajálásba, úgyhogy nem kellett altatni. Utána volt egy idõszak amikor vállon kellet ringatni, vagy karban, aztán még a tenyerünkkel a hátán ment át a mélyebb alvós részbe. Utána megint volt egy hosszabb idõszak, amikor csak cicin volt hajlandó elaludni, utána volt olyan, hogy csak cumival. Neki folyamatosan változik, most épp egy hosszú csak cicin alvós rész után elértünk odáig, hogy simán beviszem a kiságyába és elalszik magától, ritkán kér cumit, vagy használja a hüvelykujját. Úgyhogy kitartást :)

Én az altatásos részhez tudok hozzászólni. Nekünk az elsõ két hétben bealudt a kajálásba, úgyhogy nem kellett altatni. Utána volt egy idõszak amikor vállon kellet ringatni, vagy karban, aztán még a tenyerünkkel a hátán ment át a mélyebb alvós részbe. Utána megint volt egy hosszabb idõszak, amikor csak cicin volt hajlandó elaludni, utána volt olyan, hogy csak cumival. Neki folyamatosan változik, most épp egy hosszú csak cicin alvós rész után elértünk odáig, hogy simán beviszem a kiságyába és elalszik magától, ritkán kér cumit, vagy használja a hüvelykujját. Úgyhogy kitartást :)
Ja és most 6 hónapos. Elsõ

Hogyan lehet megnézni az újszülött kiscicát, hogy hím vagy nőstény?

Legjobb válasz: Újszülöttnél nagyon nehéz megállapítani. De még kicsit késõbb is. Sokszor még a szakember is téved. Szerintem várj pár hetet, akkor már biztosan egyértelmûbb lesz! :)

Újszülöttnél nagyon nehéz megállapítani. De még kicsit késõbb is. Sokszor még a szakember is téved. Szerintem várj pár hetet, akkor már biztosan egyértelmûbb lesz! :)
ha kisfiú akkor olyan "háromszöges" alakú, szal van felül két kis "golyó", alul pedig egy kúpféleség :D ha nem ilyenje van hanem "szilvára hasonlít" akkor kislány :)
A nostenynek egeszen kozel van a nemiszerve a vebelnyilasahoz. A himnek persze tavolabb egy picit a koldoke fele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!