Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet ausztraliában (21 db)

A rizikóban hogy lehet Ausztrália a kulcs?

Ismerősöm mondta, hogy a Rizikó kulcsa Ausztrália, de én nem értem miért...

Legjobb válasz: Arra tudok gondolni, hogy csak egy oldalról kell védd(ha jól emlékszem Új-Zéland), de ez nem hinném hogy akkora dolog, én mindig átviszem a csapataim onnan, maximum ha túlerõ van(többen játszunk) akkor húzom kisebbre a területeim.

Arra tudok gondolni, hogy csak egy oldalról kell védd(ha jól emlékszem Új-Zéland), de ez nem hinném hogy akkora dolog, én mindig átviszem a csapataim onnan, maximum ha túlerõ van(többen játszunk) akkor húzom kisebbre a területeim.

Ausztráliába költözés előtt szeretnék érdeklődni. OKJ-s tanfolyam elvégzését hogyan lehet elfogadtatni? Hogy Ausztráliában is tudjam használni, hivatkozhassak rá. Lehetséges ez? Vagy csak a diplomát lehet honosítani?

Legjobb válasz: Ha jol tudom van eselyed az OKJs kepzessel is de ha diplomad lenne sokkal tobb eselyel indulnal meg persze szinte tokeletes angol tudassal

Ha jol tudom van eselyed az OKJs kepzessel is de ha diplomad lenne sokkal tobb eselyel indulnal meg persze szinte tokeletes angol tudassal
ezen az oldalon sok minden le van írva http://www.bertok.com/
A kérdező hozzászólása: köszi


Úgy alakult, hogy lehet, hogy kapok egy ausztrál juhászkutyát vagy egy border colliet. Vannak különleges dolgok, amiket még nem tudok a két fajtáról?

Tudom, hogy mindkett? nagyon aktív és kell nekik a fizikai és szellemi fárasztás. Arra lennék kíváncsi, hogy a fizikai kimerülhet a póráz és póráz nélküli sétákban, valamint a játékokban? Szeretik a labdajátékokat? Freesbeet? Agilityzni is nagyon szívesen mennék, de sajna a környékünkön nincs rá lehet?ség.

Legjobb válasz: Szia!:)hát a border collie nagyon szeret frezbeezni:)az biztos.tényleg nagy a mozgásigénye deha reggel-este játszol vele egy kicsit és sétáltatod akkor meglehet hogy elfárad annyira hogy nem fog megõrjíteni:) nekem egy labragorom van és ha nem játszok vele akkor egybõl ugatni kezd szõrápolás szempontjából nem kell különösebben semmit sem tenned.de ha adhatok egy tanácsot:nézz utána a a border colliera és az ausztrál juhászkutyára jellemzõ betegségeknek:)

Szia!:) hát a border collie nagyon szeret frezbeezni:) az biztos.tényleg nagy a mozgásigénye deha reggel-este játszol vele egy kicsit és sétáltatod akkor meglehet hogy elfárad annyira hogy nem fog megõrjíteni:) nekem egy labragorom van és ha nem játszok vele akkor egybõl ugatni kezd szõrápolás szempontjából nem kell különösebben semmit sem tenned.de ha adhatok egy tanácsot:nézz utána a a border colliera és az ausztrál juhászkutyára jellemzõ betegségeknek:)
Persze, lehet. A legtöbb mozgékony fajta imád bringával futni. Persze attól függ, hogy hol és hogy. Mivel falun laksz, gondolom van erdõs, mezõs rész a környéketeen. Ha van biztonságos hely, ahol el tudod engedni, miközben te bringázol, az a legjobb. Ha akar lemarad, szaglászik, ha akar elõrefut. De a legtöbb kutya szeret úgy is futni, ha hozzá van kötve a bringához(nézz utána a neten a bikejöring nevezetû sportnak). Amire figyelni kell, szintén az, hogy egy éves kor elõtt nem nagyon szabad futtatni. A másik, hogy betonon huzamosabb ideig se szabad, mert tönkrevágja az izületeit. És nem árt, ha alap parancsszavakkal tisztában van a kutya, pl jobbra, balra, állj, elõre, stb. És érdemes közömbösítésre rágyúrni, ne borítson fel, ha pl meglát egy macskát az út másik oldalán
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, nekem is ez a két kedvenc kutyafajtám. :) és biciklivel lehet velük futni felnõttkorukban? mert az elég fárasztó. :D
Szia! Csak a séta semmiképpen nem elég neki. A frizbizés jó ötlet, csak vigyázz vele, hogy egy éves kora elõtt ne nagyon ugráltasd, addig hagy fejlõdjenek a csontjai, izületei a kutyának. A lényeg, hogy rengeteget foglalkozz vele, mert ha nem, akkor a border rombol ám rendesen unalmában. A szõrét nem kell különösebben ápolni, hetente 1-2x bõven elég kifésülni. Nagyon jó bundájuk van, "öntisztulós", pl a sár rögtön kipereg belõle, amint megszára. Persze a bogáncs magától nem fog kimászni belõle:) A kanok is kezelhetõek, de tény, hogy a szukák sokkal simulékonyabbak. A kanok hajlamosak a dominanciára, a szukák viszont szeretnek csipkelõdni(legalábbis sok). Az aussi is remek fajta, ha van rá pénzed. Idegenekkel kevésbé barátságos, mint a border, de a gazdáit nagyon szereti. Viszont talán több ápolást igényel a bundája. Nagy a mozgásigénye, de a borderénél azért kevesebb. Ja, és bordernél amire érdemes odafigyelni, betegségek: TNS, CEA, Dp. A neten könnyen utánuk tudsz nézni.
nekünk is kan van de már öreg....de akkor is jobb a szuka mert a kan az mindent lepisil:) dehát, ezt neked kell eldöntened.a mi kutyánk nagyon imád játszani akármivel(szõnyeg labda, flakon, minden)de egyébként nekem a border collie a kedvenc kutyusfajtám nemtom miért de nagyon szeretem õket. szóval szerintem szuka az jobb
A kérdező hozzászólása: Köszi :D Akkor valószínû, hogy szukát választok.
Hát az attól függ. Nekem ivartalanított kanom van, és mióta ivartalaníttattam, sokkal könnyebben bírok vele, a tanulás, kezelhetõség szempontjából is. De egyébként szerintem, ha egy nyugodt, temperamentumos kutyát fogsz ki, (mert vannak olyanok is), akkor egy kannal is könnyen lehet bírni. De általánosságban a szukákkal tényleg könnyebb dolgod van, fõleg ha ivartalaníttatod is :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, Nina a kimerítõ választ. :) Még az érdekelne, hogy a kanok tényleg olyan nehezen kezelhetõek, mint ahogy beállítják õket? Mert én kant szeretnék.
A kérdező hozzászólása: juhászkutyák*
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! :) azt tudom, hogy a juhászkutyám hajlamosak a szembetegségekre, de gondolom a tenyésztõk szûrik a szülõket ezekre.
*labrador:) és ha agilytizni szeretnél de nem lehet a közelben...akkor csak nézd a tv-ben:) vannak adók ahol vannak kutyákról szóló mûsorok.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Van erdõs rész, oda szoktunk járni napi rendszerességgel a már meglévõ kutyámmal. Õ imádja. :D Ezt a biciklizés dolgot a jó idõ kezdetével vele is kipróbálom, hogy kimûveljem magam a témában. xD

Hogyan lehet kiköltözni, kijutni Ausztráliába?

Anyagira kb mennyire van szükség(egy bizonyos összegre lennék kíváncsi),és milyen pontrendszer van,letelepedési engedély,.... Szóval hogy lehet kijutni. NORMÁLIS VÁLASZOKAT KÉRNÉK! Előre is köszönöm! 18/F

Legjobb válasz: köszönöm! Igazából csak kíváncsi voltam rá,nem most gondoltam,hanem majd pár év múlva.2 tannyelvûbe járok szóval még idén felsõfokozok angolból,ez nem baj,de így tényleg nem éri meg. És az EU n belül,hogy is lehet kijutni?(másik EUs országba)

A kérdező hozzászólása: köszönöm! Igazából csak kíváncsi voltam rá, nem most gondoltam, hanem majd pár év múlva.2 tannyelvûbe járok szóval még idén felsõfokozok angolból, ez nem baj, de így tényleg nem éri meg. És az EU n belül, hogy is lehet kijutni?(másik EUs országba)
Szabadon lehet mozogni.De szerintem ne add fel ausztráliát.

Van valaki közületek, aki Ausztráliába ment ki? Hogyan lehet kijutni, és milyen ott az életszinvonal? Kevés Angol nyelvtudással, volna mihez kezdeni ott? Lehet munkát találni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, gyenge angollal nem mehetsz, mert IELTS nyelvvizsga a feltétel(nem tudom melyik szint). + pontrendszer alapján megy a kijutás. Ajánlom a www.bertok.com oldal olvasgatását.

Ha jól tudom, gyenge angollal nem mehetsz, mert IELTS nyelvvizsga a feltétel(nem tudom melyik szint). + pontrendszer alapján megy a kijutás. Ajánlom a http://www.bertok.com oldal olvasgatását.
Amit az elsõ válaszoló ajánl oldal azt jól nézd át. Kevés angollal semmi esélyed, nagyon szigorú pontrendszerük van és milliós tétel a kiutazás!
Én itt éltek ausztráliában és bertók zoli nélkül jutottam ki 2010-ben. A szakmám hiány szakma és találtam valakit aki meg szponzorállt. Göröngyös út volt a vízum megszerzéséig de összejött 11 hónap alatt. Úgy hogy elõtte nem tudtam angolul beszélni. Annyit mondok hogy ha nekem sikerült akkor bárkinek sikerülhet. Nem könnyû ide kijutni de ha már itt vagy akkor nagyon jó lesz. Bárki aki az ellenkezõjét állítja az egy szerencsétlen.
A kérdező hozzászólása: Rendesek vagytok, hogy válaszoltatok nekem!Nagyon elijesztettek Ausztráliátol, azt mondja mindenki, az ismerÖseim közül.hogy nagyon nehéz oda kijutni!A pénzünk meglenne, csak nehéz nekivágni az ismeretlennek!Erdélyben lakunk, és itt már minden nagyon kilátástalan, csak egyre rosszabb itt a helyzet!Én bárhova elmennék, mert már kivagyok az itteni helyzettöl!Saját lakásunk van, már arra is gondoltunk, hogy eladjuk, és elköltözünk innen!Ezért szeretném megismerkedni Ausztrál Magyarokkal, mert sok jót hallottam az ottani életröl!

Vajon mi jár az olyan emberek fejében, akik azt kérdezgetik, hogy hogyan lehet menekültként kimenni Kanadába, Ausztráliába stb. közben meg látják, hogy Magyarországon van TV, van kaja a boltokban, meg bármikor átmehetsz pl. Ausztriába?

Legjobb válasz: mert a menekült státusz nem azt jelenti, hogy szegénység van és nincs "kaja" a boltban. A Kanadába kiutazó cigányok is politikai menekültek voltak.

mert a menekült státusz nem azt jelenti, hogy szegénység van és nincs "kaja" a boltban. A Kanadába kiutazó cigányok is politikai menekültek voltak.
Azért jár a fejükben ez a gondolat, mert szenvednek attól, hogy a balliberálisok többé nem kerülnek kormányra és képtelenek elviselni a Fidesz jelenlétét annak ellenére is, hogy sokkal jobban élünk, mint a rendszerváltás óta bármikor.
Pénz jár a fejükben.
3/3. Lehet, hogy te sokkal jobban élsz, de az emberek többsége a rendszer váltás óta soha nem élt rosszabbul, mint most. Aki menekültként akar kimenni, nincs tisztában a menekült státusszal. Csak az kaphat menekült státuszt, akit üldöznek a politikai beállítottsága miatt, vagy a származása miatt. Ilyen csak a diktatúrákban van. Egyenlõre még nincs ilyen Magyarországon.
Mert Ausztrália és Kanada is jóval befogadóbb mint Magyarország vagy Ausztria. Vannak természetesen bõven akik a pénz miatt mentek ki.De én ismerek MAGYAROKAT akik menekültként mentek ki. Szóval nagy általánosságban a pénzért ment ki.De volt egy kisebb százalék akik valóban azért mentek ki mert nem akarak tovább itt élni.És egy olyan befogadó országban akartak élni mint Ausztrália vagy éppen Kanada.
Szerinted Angliába mért mennek anyian mert itt akkora buli van....
Kíváncsi lennék melyik "jogvédõnek" nem tetszett a válaszom? Remélem kap két szomszédot is belõlük integráció címen. Akkor megtudhatja valójában milyenek is!!

Hogy lehet, hogy még mindig a brit királynő Ausztrália és Kanada államfője?

Legjobb válasz: Hát úgy..hogy így alakult a történelem és az ott lakóknak ez most is teljesen elfogadott és normális. De csak formálisan van így ez,az angolok nem nagyon szólnak bele a kis horderejû dolgokba ,azaz szabad-kezet adnak az ottani kis fõnököknek. Ha háborús helyzet lenne mindjárt másképp lenne az irányítási jog,,és ekkor azonnal bele avatkozna a nagy tesó(usa) persze Brit kérésre.

Hát úgy..hogy így alakult a történelem és az ott lakóknak ez most is teljesen elfogadott és normális. De csak formálisan van így ez, az angolok nem nagyon szólnak bele a kis horderejû dolgokba , azaz szabad-kezet adnak az ottani kis fõnököknek. Ha háborús helyzet lenne mindjárt másképp lenne az irányítási jog, , és ekkor azonnal bele avatkozna a nagy tesó(usa) persze Brit kérésre.
te mirõl beszélsz elsõ? anglia alkotmányos monarchia már 400 éve, a király(nõ)nek beleszólása nincs a politikába
A Westminsteri Statútum (amely addig hallatlan függetlenséget adott az említett domíniumoknak) így rendelkezett. A statútum ugyan még meghagyott bizonyos jogköröket a briteknek, de azokat késõbb eltörölték. Az államfõ személye meg annyira formális (pláne úgy, hogy az egykori gyarmatok államfõi feladatait nem a királynõ látja el), hogy semmi értelme nincs azon rugózni, hogy most akkor van-e királynõ vagy nincs.
Mint láthattad..Angolokat írtam..és nem A királyt(nõt). Hivatalosan a Királynõ az államfõ Kanadában, és full autonómiaként "viselkedik" Ausztrália és Kanada is, szabad és abszolút független országként. Én azt írtam ha konflitus lenne..akkor Londonban diktálnának és nem Canberra-ban vagy Ottava-ban.
A megkoronázásakor Ferenc Józsefnek is volt tudtommal olyan címe, hogy Jeruzsálem királya. Semmit nem jelent, megmaradt a régmúltból és senki nem foglalkozik vele, annyira nincs jelentõsége.

Hogy lehet kijutni Ausztráliába? úgy, hogy teljesen kiköltözünk.

aki tud erröl valamit az kérem írjon privátot.

Legjobb válasz: nem kell ehhez privát. Pontrendszer van, ha elég pontod van meghetsz, ha nincs hazaküldenek. Itt mindent megtalálsz http://www.immi.gov.au/immigration/

nem kell ehhez privát. Pontrendszer van, ha elég pontod van meghetsz, ha nincs hazaküldenek. Itt mindent megtalálsz http://www.immi.gov.au/immigration/

Hogy lehet szponzort találni, hogy kiköltözzünk Ausztráliába?

Már éltünk kint, majdnem 2 évig. Szüleim fogtechnikusok.

Legjobb válasz: Milyen szponzorra gondolsz? Hogy valaki fizessen nektek azért, hogy kimenjetek? Ha már éltetek kint, nálatok senki nem tudja jobban, hogyan lehetséges kijutni.

Milyen szponzorra gondolsz? Hogy valaki fizessen nektek azért, hogy kimenjetek? Ha már éltetek kint, nálatok senki nem tudja jobban, hogyan lehetséges kijutni.
Nekem is szükségem van egy szponzorra én Floridára gondoltam!:D Ott is jó meleg van!
most gondolj bele kérdezõ hogy neked van egy céged és te keresel egy embert és jelentkezik az északi sarkról egy ember hogy nálad akar dolgozni akkor te kit veszel fel?a helyit akinek nem kell semmit fizetned vagy azt akit még támogatni kell hogy nálad dolgozhasson?
szerintem ilyen nem létezik hogy majd téged innen szponzorál hogy te nála dolgozhassál..kicsit vicces bocsi, akkor egyszerübb felvenni neki egy helyit akinek nem kell ilyeneket fizetni és nem kell vele veszõdni..
.D:D:D ez kész...még is milyen szponzorra gondoltál?Majd valaki kifizeti az egész családnak az 500 ezer ft-os repjegyet?vagy még is hogyan? szóéjál orbán vikinek hátha segít:D
Adjatok fel hirdetést, ti mit tudtok ajánlani cserébe?
Egyszer már valahogy kijutottatok. Akkor hogy sikerült?
Hát szépen beadjátok a kérvényt a vízumra az ausztrál követséghez, internet van, állásportál is.
itthon sem keresnek rosszul a technikusok szerintem..
A kérdező hozzászólása: nem élnek kint, mindhárman itt vagyunk
a szüleid fogtechnikusok akkor nem hinném hogy olyan rosszul keresnek hogy ne tudjanak segíteni.ugyanakkor azt sem értem ha õk kint élnek akkor miért nem segítenek?
A kérdező hozzászólása: Nincs állampolgárságunk sajnos:/ De hogy lehet állást keresni? Nem adnak vízumot ha nincs ki szponzoráljon, vízum nélkül meg nem tudunk kimenni
Szüleid keresnek ott kint állást, és mentek. Szponzort aligha fogtok találni, az intézetek, laborok is inkább kutatókat keresnek. Ha 2 évig éltetek kinnt, akkor van ottani állampolgárságotok is?
A kérdező hozzászólása: :D jó igazatok van. Csak már elég kétségbe vagyok esve hogy kijussunk.
A kérdező hozzászólása: Azért akkora baromságot nem mondtam. Hanem pl: ha valaki felvesz embereket dolgozni, akkor az szponzorálhatja. De hol lehet ilyet találni? Neten hogy lehet ilyen hirdetést keresni/feltenni? Nem fizetni kell a repülõjegyet, a vízumhoz kell
A srác , vagy hölgy munkáltatói vízumra gondolt. Létezik ilyen a munkáltató garantálja az egyik szülõnek, hogy kifizet neki évi minimum azt hiszem most 54 000 AUD-t a munkájáért.De még vannak egyéb követelmények a munkáltató felé plusz a munkavállalónak a szakmája rajta kell hogy legyen a szponzorálható szakmák listáján.( azt hiszem a fogtechnikus rajta van.). Ja és magas angol tudás amit nyelvvizsga formájában bizonyítani kell(IELTS). Küldjenek resumékat fogászatokhoz. De ezt a szüleidnek kéne intézni. Nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!