Találatok a következő kifejezésre: Hogyan lehet arról, hogy (454 db)

Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves szakot 2 év alatt elvégezni?

Legjobb válasz: Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves alatt 2 évet öregedni?

Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogyan lehet 3 éves alatt 2 évet öregedni?
Sehogyan. A tantárgyi elõfeltételek miatt ezt gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni.
Legfeljebb úgy, hogy nem ez az elsõ szakod, és a tantárgyak egy részét beszámíttatod.
Szerintem elméletileg meg lehet, mert vannak olyan szakok ahol nem épülnek annyira egymásra a tárgyak, de gyakorlatban nagyon nehéz. Két okból is, elõször is mivel annak ellenére, hogy esetleg nem épülnek egymásra a tárgyak lehet, hogy egyik-, másikban elvárnak olyan tudást amit addigra tanulni kellett volna. Másodszor nagyon sok tárgyad lesz félévente, mondjuk ez egy könnyebb szakon nem annyira gáz. És találtam egy harmadik okot is :) mégpedig, ha sokan járnak a szakodra, akkor egyszerûen nem fogsz beférni az felsõbb éves órákra. Tehát szerintem szerencsével meg sok tanulással elméletileg megcsinálható, de elõre meg kell nézni a tantervet, hogy nincs-e olyan tárgy-sorozat ami végig megy 6 féléven.

Keresztényeknél alapvető dolog, hogy csak olyannal élnek párkapcsolatban, vagy házasságban akik szintén keresztények? Szó sem lehet arról, hogy ateistával legyen?

Legjobb válasz: Pál arra buzdította a keresztényeket, hogy „csak az Úrban” kössenek házasságot (1Korintusz 7:39).Azért adta ezt a tanácsot mert elõfordul, hogy az egyedülálló keresztények arra a következtetésre jutnak, hogy a felemás iga jobb lenne, mint az a magány, amit éreznek. Vannak, akik úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a Biblia tanácsát, és olyan személlyel kötnek házasságot, aki nem szolgálja Istent. De ennek újra és újra szomorú a vége. Az ilyen személyek azt veszik észre, hogy nem tudják megosztani az élet legfontosabb dolgait azzal, akivel házasságot kötöttek. Az ebbõl fakadó magány sokkal nagyobb lehet, mint amit a házasság elõtt bármikor is tapasztaltak. Ám örömre ad okot, hogy több ezer egyedülálló keresztény bízik a házasságkötésre vonatkozó isteni tanácsban, és lojálisan meg is fogadja azt

Pál arra buzdította a keresztényeket, hogy „csak az Úrban” kössenek házasságot (1Korintusz 7:39).Azért adta ezt a tanácsot mert elõfordul, hogy az egyedülálló keresztények arra a következtetésre jutnak, hogy a felemás iga jobb lenne, mint az a magány, amit éreznek. Vannak, akik úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a Biblia tanácsát, és olyan személlyel kötnek házasságot, aki nem szolgálja Istent. De ennek újra és újra szomorú a vége. Az ilyen személyek azt veszik észre, hogy nem tudják megosztani az élet legfontosabb dolgait azzal, akivel házasságot kötöttek. Az ebbõl fakadó magány sokkal nagyobb lehet, mint amit a házasság elõtt bármikor is tapasztaltak. Ám örömre ad okot, hogy több ezer egyedülálló keresztény bízik a házasságkötésre vonatkozó isteni tanácsban, és lojálisan meg is fogadja azt
Pál sehol nem írja azt, hogy a megtérés elõtti vegyes házasságokról beszélne. A Biblián végig vonul a vegyes házasságok sora, hol negatív, hol pozitív eredménnyel.Kedves kis felekezetek, csúnya dolog az endogámia, ha a szerelem és szeretet útjában áll. Egyáltalán nem kell leírni már a megkötés elõtt a hívõ nem hívõ házasságokat, és a hitetlen fél megtér, akkor is hiába volt? Explicit tiltás nincs, tanács az van. Minden kapcsolat más és ebben joga van az embernek mérlegelnie. Ja és ez vonatkozik a felekezet közötti keresztény vegyes házasságokra is. Különösen, hogy ott igazi felemás igáról nem lehet szó.
Bár én nem vagyok még abban a korban, hogy házasságon gondolkodjak, de számomra nem lenne gond ha ateista lenne a párom. Bármi lehet, csak szcientológus meg Jehova Tanúja ne.
A kérdező hozzászólása: Persze vallásellenesség nélkül!
Szia! Ide fognak linkelni egy másik Igét a funik, ami nem teljesen errõl szól és nem konkrét tiltást mond, de én azt mondom amit az apostol, a hívõ férj megszenteli a hitetlen feleséget, és a hívõ feleség a hitetetlen férjet. A szent írás nem tiltja, inkább nem ajánlja. Ha két fél szereti egymást tiszta szívbõl, akkor nincs akadálya de nehéz az ilyen párkapcsolat/házasság.
Az elõttem szólóval értek egyet, Pál arra az esetre írta, hogy a hívõ megszenteli a hitetlent, ha megtérése elõtt kötöttek házasságot, és a házastárs még nem tért meg. Ez azért nem ugyan az a helyzet. A Jézusba vetet hit reményt ad.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, igen elgondolkodtatóak! esetleg ha még van valakinek errõl véleménye szívesen várom! :)
én hívõ vagyok, de nagyon sok ateista barátom van, akikkel jókat szoktunk beszélgetni az élet kis és nagy dolgairól. egy barátságba sztem belefér ha különbözõen gondolkodtok a hit kérdéseirõl, de a szerelemben nálam nem. filozófus alkat vagyok, szüntelenül "nagy kérdéseken" töröm a fejem, ezért nekem nagyon fontos h a szerelmem egyben szellemi partner is legyen 18/L

Mit gondoltok arrol, hogy lehet-e rendszeres sport nelkül lefogyni, tehat hogy az etkezesemmel vigyazok inkabb, semmi teszta, kenyer, cukor, zsir, csak növenyek meg sovany hus? Ket gyerekem van, otthon nem igazan tudok mellettük tornazni.

Legjobb válasz: elhagyás = 600 millió kalóriát ennél de egészséges ételekbõl? nem feltétlen nyerõ. a másik. a sport az = valamilyen szabályrendszer. úgy mondanám inkább, hogy edzés/mozgás nélkül lehet fogyni, élni, csak nem sokáig. vagy nem túl egészségesen.

elhagyás = 600 millió kalóriát ennél de egészséges ételekbõl? nem feltétlen nyerõ. a másik. a sport az = valamilyen szabályrendszer. úgy mondanám inkább, hogy edzés/mozgás nélkül lehet fogyni, élni, csak nem sokáig. vagy nem túl egészségesen.
Már többször írtam itt, hogy a fiam 8 hónap alatt 40 Kg-ot fogyott csak dietetikus által összeállított diétával. Nem kellett elhagynia semmit, de mindenbõl csak meghatározott mennyiséget ehetett naponta...
Én sem nagyon sportoltam, sõt, nem is hagytam el teljesen dolgokat, csak a mértékre figyeltem. Szóval lehet, csak talán lassabban.
Lehet, viszont plöttyedt leszel.


Mi a véleményed arról, hogy lehet, hogy animációs film lehet a Sims-ből?

Legjobb válasz: ezt elég nehéz tudom elképzelni, mármint hogy milyen lenne :D nem pont az a sims lényege, hogy mindenki úhy játszik "él" ahogy akar? Akkor milyen lenne film?

ezt elég nehéz tudom elképzelni, mármint hogy milyen lenne :D nem pont az a sims lényege, hogy mindenki úhy játszik "él" ahogy akar? Akkor milyen lenne film?
Azt hogy: Melyik agyhalott zombi fejébõl pattant ki ilyen eszeveszett baromság?
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam egy sims3 fan oldalon, hogy Will Wright engedélyt adott a játé megfilmesítésére.

Facebook-on letiltottam egy ismerősöm arról, hogy mutassa az üzenőfalon a dolgait. Hogy lehet beállítani, hogy újra kirakja neki?

Legjobb válasz: Üzenõfalon ahol le lehet nyitni a korábbi bejegyzéseket, abban a panelban jobb oldalon vannak a beállításai. Ha ráveszed, akkor felugrik a tiltott emberek és alkalmazások listája, amibõl tudsz törölni.

Üzenõfalon ahol le lehet nyitni a korábbi bejegyzéseket, abban a panelban jobb oldalon vannak a beállításai. Ha ráveszed, akkor felugrik a tiltott emberek és alkalmazások listája, amibõl tudsz törölni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Mit gondoltok arról, hogy azt mondták, hogy a Paksi Atomerőmű kibírna egy hasonló szintű földrengést, olyan magas szintű biztonsági óvintézkedésekkel védik? Igaz lehet, vagy csak népnyugtatás?

Legjobb válasz: Szia, én ott dolgozom, és mondjuk az én sem hiszem, hogy egy 9-es erõsségû földrengést kibírna, de az építésekor tesztelve lett, 6,5-öset bír ki. De elhiheted, hogy a paksi atomerõmû ABSZOLÚT biztonságos. Annyi figyelmet szentelünk a biztonságnak, hogy az már szinte idegesítõ. Minden hónapban van gyakorlat, próbariadó, meg ilyenek. Persze, hogy népnyugtatás, de gondolj bele: egy egyszerû ember nem biztos, hogy felfogja, hogy Magyarországon lehetetlen ekkora erejû földrengés. Szóval ki kellett valamit találni.

Szia, én ott dolgozom, és mondjuk az én sem hiszem, hogy egy 9-es erõsségû földrengést kibírna, de az építésekor tesztelve lett, 6, 5-öset bír ki. De elhiheted, hogy a paksi atomerõmû ABSZOLÚT biztonságos. Annyi figyelmet szentelünk a biztonságnak, hogy az már szinte idegesítõ. Minden hónapban van gyakorlat, próbariadó, meg ilyenek. Persze, hogy népnyugtatás, de gondolj bele: egy egyszerû ember nem biztos, hogy felfogja, hogy Magyarországon lehetetlen ekkora erejû földrengés. Szóval ki kellett valamit találni.
Én úgy tudom, hogy a Japánéhoz hasonló, 8.9-es magnitúdójú földrengést nem bírna ki, csak egy 6-ost. Ellenben a térségben nem várható 6-osnál nagyobb rengés, mivel a litoszféra-lemezhatároktól elég távol esünk. A földrengések 95%-a pedig a lemezhatárokon pattan ki. A mi rengéseinket az adriai kislemez észak felé nyomulása okozza, de ez össze sem hasonlítható azzal, ha egy Csendes-óceán méretû lemez ütközik neki Ázsiának.
De azt se tessék elfelejteni hogy japánban a szökõár végezte a legnagyobb pusztítást.
Persze hogy csak népnyugtatás mégsem mondhatja azt hogy nem birna ki még csak egy fele akkorát sem mint japánban hogy mûködhetnének tovább? Egyébként senki sem hiszi el hogy ez a õs öreg orosz atomreaktor kibirna annyit mint a japán reaktor hiába építenekrá mindenféle gumielnyelõ meg acélhíd gépezeteket szanaszét hulana az egész ha itt is ilyen földrengés lenne.
El se hiszem, hogy valaki, aki ennyire tudatlan, mint az elõttem válaszolók, van merszük hangoztatni a véleményüket. Elõször is. Japánban azért vannak ekkora földrengések (évente több száz is), mert két hatalmas tektonikus lemez találkozási pontján fekszik, ráadásul ez utóbbi azért volt ilyen hatalmas erejû, mert nem csak vízszintes, hanem függõleges irányba is elmozdultak a lemezek. Csodás dolog a földrajz, nem? Kár, hogy ellógtatok róla. Különben tudnátok, hogy Mo.-on sose lesz akkora földrengés. A Paksi atomerõmû többszörösen túl van biztosítva az itt tapasztalt földmozgásokhoz képest, fõképp olyan acélszerkezetekkel, mint ami Japánban óvja meg az épületeket az összeomlástól.
Mihez hasonló?
Abba bele gondolt már valaki, hogy amikor a hûtõkörben a 150 Bar-on keringõ 300 fokos víz csöveit elkapja a több tonnányi jéghideg áradat, hogyan törnek szanaszét? Kész csoda, hogy akkor nem futott túl a reaktor Fukushimán!
"Japánban azért vannak ekkora földrengések (évente több száz is)" Valójában az ekkora erejû rengések (8.9-es) ott is nagyon ritkák, ellenben a nálunk már extrém nagynak számító 6-os vagy 7-es erõsségûek ott átlagban tényleg minden másnap elõfordulhatnak.
A kérdező hozzászólása: Természetesen mindenki tudja, hogy Mo.-on nem volt és nem is lesz ilyen méretû földrengés, az említett földrajzi sajátosságok miatt.Én azt hittem, ez nem kérdés, és nem is erre vonatkozott a kérdésem.
Bocsi, a 20:08-as elõtt válaszolók tudatlanok :)
Utóbbi.
22:30 Persze, ez így van, csak nem akartam annyit írni. De ha már itt tartunk, olvastam is a témáról. Nem csoda, hogy olyan fegyelmezett, és kicsit elborult a japán nép. Gondolj bele, ha neked kéne úgy élned, hogy minden nap megmozdul alattad a talaj, és nem tudod, hogy ez csak valami apró földmozgás, vagy esetleg már csak 20 másodperc van hátra az életedbõl. Nagyon durva lehet, ezért alapból jár a riszpekt a japóknak.

Valaki esetleg egy mintát tudna küldeni arról, hogy lehet lovat fûzni gyöngybõl meg hogy mibõl mekkora és mennyi kell hozzá?

Legjobb válasz: Rengeteg minta van lovakról.Mind más és más.Küldj egy képet és a mintát megkeresem ha gondolod.

Rengeteg minta van lovakról.Mind más és más.Küldj egy képet és a mintát megkeresem ha gondolod.

A lányok itt folyton arról papolnak, ha egy pasi 2-3 szor megcsalja õket, akkor nincs visszaút. De mégis akkor hogy lehet az, hogy egyes pasiknak x számú félrelépést is elnéz a legtöbb nõ? Még a lány könyörgi majd vissza magát?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Az ilyen nõk buták. Jó, azt mondom egyet ellehet nézni, ha olyan speciális körülmények között történt... De azt sem néznék el a normálisabbbak. Viszont aki hagyja magát többször átverni, az egyrészt nagyon buta, másrészt megérdemli...

Az ilyen nõk buták. Jó, azt mondom egyet ellehet nézni, ha olyan speciális körülmények között történt... De azt sem néznék el a normálisabbbak. Viszont aki hagyja magát többször átverni, az egyrészt nagyon buta, másrészt megérdemli...
Amikor szó került róla, elmondtam neki igen. Köszönöm, igyekszem jó férje lenni, megérdemli. :)
Hát, szerencsés a feleséged, fõleg ha ezt tudja :) Nem sokan állnak így hozzá ehhez a dologhoz.
Noydra Én erõsen hiszem azt a 90% -ot :) Csak a résztvevõkön múlik, hogy sikerül e. Lehet nekik segiteni, de alapvetõen csak rajtuk múlik. És a meg---atni magát kifejezést hanyagolom. Nagyon sokszor szép szexrõl van szó, csak nem a megengedett emberrel :D Nem, még nem voltam. Én sem léptem félre, és a párom sem. Két komoly kapcsolatom volt, az egyik az exem, a másik a feleségem :) És mielõtt megkérdezed: megbocsájtottam volna neki/megbocsájtanám neki. Nekem õ a legfontosabb, egy ilyen marhaság miatt nem akarnám elvesziteni.
Dowd, azért más rinyálni, mint megkuratni magad valakivel. De egyébként sokallom a 90%ot... legyen inkább 50, fõleg nagyon fiatalon, mondjuk az én korosztályombam. A tiedben lehet, mert ott komolyabbak az emberek (elvileg), de 20 körül, meg fõleg alatta... a megcsalás sokszor annyi, hogy meguntam a másikat, aztán váltok. Egyébként, te voltál már olyan kapcsolatban, amiben valaki megcsalta a másikat? Nem muszáj válaszolnod, csak érdekel :)
Nos a megcsalás megitélése sokrétû lehet. Nagyon függ a résztvevõ személyektõl, és a történéstõl. Van a fõ társadalmi törésvonal, megcsalt=dobd ki. Semmire sem alkalmas reflex válasz, csak arra jó, hogy egybõl tönkrevágjon mindent magad körül akár szükséges akár nem. Ebbõl sokan meg sem próbálnak kilépni. Én mindig arra vagyok kiváncsi, hogy kik a résztvevõk, mi történt pontosan, hogyan, és miért. Minden pár, és élethelyzet kicsit más, modell válasz nincsen. Ha valami törés van a kapcsolatban egyrészt lehet, és kell formálni mindkettõ hozzáállását abban, hogy megpróbáljk helyrehozni, nem reflexbõl boritjuk a bilit, mert nem biztos, hogy kell. És lehet elég megtalálni az okot, vagy más megoldást, és életük végéig boldog pár. Meggyõzõdésem, hogy a megcsalaás miatti válások 90%-a megoldható/helyrehozható ha nem modell alapján azonnal döntenek, hanem aktivan meg is akarják oldani a gondot. Másik szempont, hogy sokan ezt a hibát követik el. Az emberek hibáznak! Néha kiba. nagyokat, és nem csak félrelépésben. Ez is egy nagy hiba tud lenni, gyilkos a párkapcsolatra. De ugyanilyen gyilkos az állandó féltéknyeség, erõszak, idegesitõ hiszti, szóval egy hiba amit el lehet követni a sok közül. A résztvevõk bölcsességén múlik, hogy ezt megértik e, és ekként kezelik, vagy világvégének fogják e fel. A kérdésre: A szeretet megbocsájtó. Ezt inkább a nõk értik (lévén érzelmi sikon jobban mozognak), és sajnos sok pasi meg visszaél vele. De legalábbis jellemzõbb a nõk megbocsájtó tulajdonsága. És azért valamit ne hagyjunk ki a számitásból. Lényegesen több nyitott kapcsolat/házasság létezik mint azt gondolnánk. A rengeteg swinger klub, tengernyi édeshármas, párcsere, félig tudomásul vett szeretõ esete tipikusan arról tanúskodik, hogy a megcsalás az, amit egyik, vagy mindkét fél annak tekint. Ezért sincsen modell válasz, a megcsalás ténye relativ. Van akinek már egy kedves FB üzenet is az, és van akinél az édeshármas sem. A kettõ között végtelen árnyalat lehetséges (nem csak 50 szürkébõl :D) Ezek azok a (nem kevés) esetek amikrõl nem megy a nyûglõdés itt sem, mert akinek mûködik az élete az nem itt panaszkodik ugye, aki rendszeresen swingerezni jár, az nem fog megcsalásos kérdeseket felrakni ide. Ugye a fórumkat nem az elégedett vásárlók sirják tele, hanem akinél bexart a cucc amit vásárolt.
A visszajelzések szerint en is tudok banni a nokkel, megsem vagyok gazdag, kifejezetten jóképû, izmos ferfi...
Igazából egy ilyen férfinak szoktak mindent megbocsátani. Férfias megjelenésû (magas, izmos, jó-fellépésû), pénzes, tudja hogyan kell a nõkkel bánni, az ilyen férfiért tényleg oda vannak, nem pedig csak vállalható kompromisszumnak tartják.
A nõknek sokat jár a szájuk!!!
Úgy, hogy annyira szerelmes a fickóba, hogy még azt is eltûri neki, hogy átverje, kihasználja. És nem hallgat az eszére.

Ha kitesznek egy képet az adatlapomra Facebookon, és nem szeretném, hogy az az egyik ismerősöm lássa. , hogy lehet arról az egy képről le tiltani? S:O:S

apám haverja ismeri azt a fiút aki tetszik nekem! és ki tett egy képet célzásként, nem szeretném hogy lássa!

Legjobb válasz: Az adott képre vonatkozó adatvédelmi beállításoknál keresd meg az egyéni adatvédelmi beállításokat. Ott akár egy, akár több személyt kijelölhetsz, hogy õ ne lássa.

Az adott képre vonatkozó adatvédelmi beállításoknál keresd meg az egyéni adatvédelmi beállításokat. Ott akár egy, akár több személyt kijelölhetsz, hogy õ ne lássa.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!